Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz daneel_hu #6648 üzenetére
"mondjuk 2 hetet még rá lehetne rakni azzal egyetértek."
Minimum +1 hónapot. A beoltottak NEM jelentenek szükségszerűen teljesen védett embereket, mivel az oltástól számítva a teljes védettség kb. 1.5 hónap. Az AZ-nál még több is. Másrészt erős járványban a védettségi szint is mást jelent, mint gyengébb járványkor. Minél erősebb a járvány annál több védett ember is megfertőződhet. Ők is terjeszthetik, ha nem is lesznek súlyos betegek. És még meg sem említettem a Sinopharmot. Annak a hatása még sötét ló.
dokee78
Igen.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz bigdady #6654 üzenetére
Mindegyiknél van védettség az első lövés után is kb. 2-3 héttel. Viszont a teljes védettség a 2. után alakul ki. Nyitáskor elsősorban azzal kellene számolnunk. A Sinopharmról pedig nem sokat tudunk. Ilyen körülmények között a nyitás orosz rulett. Különösen, ha figyelembe vesszük a jelen helyzetet. A kórházak megteltek.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
-
Kékes525
félisten
válasz bigdady #6656 üzenetére
Ha neked az is elég, hogy ne halj meg, ne kerülj lélegeztető gépre, akkor nincs miről beszélni.
Csak azért azt ne feledd, hogy minél nagyobb az egészségügy leterheltsége annál jobban fokozódik egy betegség súlyossága, mert nem tudják megfelelően kezelni. A közepesen súlyos koronavírus betegség is nagyon rossz.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Kékes525 #6657 üzenetére
Akkor tisztázzuk mit is jelent a súlyos betegség elkerülése. Szerinted az csak a lélegeztető meg a halál? Én mindenhol ezt olvasom: “kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések elkerülése”
Ezert írtam hogy egy utáni 60 vagy kettő utáni 60 az teljesen mindegy nem?
Illetve nem 50%-tól hatásos egy vakcina?[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Kékes525 #6662 üzenetére
Az hol terheli az egészségügyet ahogy írtad?
“Az adatokból az derül ki, hogy 4 héttel az első dózis beadása után a recipienseknél 85%-kal csökkent a kórházba kerülések száma – a Pfizer-BioNTech első dózisa e téren 94%-os hatékonyságot mutatott. Az említett 2 vakcina próbáinak összesített adataiban a 80 év felettieknél a hospitalizációs szám összességében 81% -os csökkenést mutatott.”
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Ma oltottak AZ vakcinával, a második dózis június 28.
Valószínűleg addigra bőven elfogynak az oltásra jelentkezők, szerintetek lehetséges, hogy korábban is megkaphatom a második adagot?
Ha jól értem most kb. három hét alatt fokozatosan ~70%-os védettségem fog kialakulni, majd a második dózis után 2-3 héttel ez felmegy ~85%-ra. (Kivéve az afrikai és egyéb újabb mutációk esetén). Más vakcinák gyorsabban hatnak és hatékonyabbak az újabb mutációkkal szemben. Szerintetek mire lehet számítani? A most beoltott AZ-s emberek így jártak vagy később lesz lehetőség mással is beoltatni magunkat?
Ha kell majd védettségi igazolvány belföldön bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez, akkor így jártam? Vagy vajon az első oltásnál kapott papírkártya is megfelelő lesz?
-
bigdady
nagyúr
válasz KilgoreTrout #6665 üzenetére
Elsőre is jár a kártya. Épp erröl az AZ százalékokról megy az eszmecsere
Madwe? Akiknél a százalékok származnak?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz bigdady #6663 üzenetére
Nem. A nyitáshoz messze nem elég az sem, ha 2.5 millió ember 100%-osan védett. A járvány csökkenéséhez minimum 50%-os átoltási arány kellene. Ez 5 millió ember teljes oltottságát jelenti. A megszűnéséhez pedig kb 75-80% kell. Ezektől pedig még nagyon távol vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Chesterfield #6666 üzenetére
Az is csak éppen az elvárt minimum. Semminél jobb.
-
Soulfly842
addikt
Szerbiában kinyithattak az éttermek és bárok teraszai
Koronavírus: heti két tesztet adnak ingyen a briteknek
A terhelhetőség határán a lengyel kórházak
A lengyeleknél egyébként durván kilőttek a számok 22-35ezer új ferzőött naponta.
Ez szerintem itt sincs másként:
"A helyi sajtó is arról ír, hogy az egészségügyi rendszer elérte terhelhetősége határát. Az orvosok arról számolnak be, hogy akit csak lehet, hazaküldenek, olyanokat is, akiket szívük szerint még bent tartanának, de kell a hely az új betegeknek."Az FA-kupa döntőjén tesztelhetik először a covid-útleveleket
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Kékes525 #6668 üzenetére
Én astra hatásosságról írogatok.
(Az hogy mikor érdemes nyitni vagy nem az nem érdekel úgy sincs ráhatásom és nem is nagyon érdekel. De ha már írod akkor miféle nyitás? Fodrász könyvelő meg ruha bolt mehet de bolti korlátozással? Ez nem nyitás. Iskola az de akkor meg már lesz vagy 3-3,3m egyszer beoltott min 50% vedettséggel és vagy 1-2m átesett aki védett).
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Nem vesszük elég komolyan a korlátozásokat, a fásultság szép lassan legyőzi a szigort
--
Az iskolák zárva, de jó ötlet-e edzésre járatni a gyereket?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
forceberg
veterán
válasz Chesterfield #6672 üzenetére
A lényeg, hogy olyan valami legyen betolva, ami megvéd a komolyabb tünetektől. Azaz, ha el is kapja az ember, ússza meg max. egy 39°C alatti lázzal.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
bigdady
nagyúr
Szerintem meg ha már egy astra legrosszabb esetben is 50%-os védelem hogy tünetmentes legyek és 50%-hogy elkerülöm a súlyos betegséget már bőven jó. De mivel pl a skót adatok meg azt mondják hogy a 80 éven felüliek 80%-a elkerülte a kórházat akkor az nekem pláne elég.
(A ki nem tudja milyen kinainál nekem biztosan. Inkább egy biztos AZ 60% mint egy ki tudja mennyi lehet kínai %. Pláne hogy 4 hete bennem astra pfizer meg még most se lenne közelben sem)[ Szerkesztve ]
-
MuMa012
tag
Nem várható az eltűnése, lásd Brazília az elmúlt pár hónapban, mikor ott nyár volt. A vakcinaigazolvány előnyei majd rádöbbentenek még 1-2 millió embert a beoltás fontosságára.
Tanárként úgy látom, hogy látványosan politikai döntés volt a nyitás, nélkülözve minden virológiai, de szakmai (pl. 2. oltás több ezer embernek az érettségi első hetére és/vagy munkaidőbe esik) szempontokat is mellőzött. De szerintem annyira kommunikált ügy lett belőle, hogy inkább helyi szinten fogják majd elintézni diákok távoltartásával, igazolt órák számának növelésével az ügyet. -
Kékes525
félisten
válasz bigdady #6671 üzenetére
A társalgás a nyitásról szólt, nem az AZ-ről. Az AZ 60%-os hatásossága nagyon kevés a nyitáshoz. Sőt a Pfizer 95%-os hatásossága is kevés most még, mert a nyitáshoz nincs meg a szükséges számú védett ember. Hiába hatásos a Pfizer 95%-osan az AZ meg 60%osan, nagyon sok fogékony ember maradt még, akik meghalhatnak egy esetleges nyitáskor.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #6675 üzenetére
astra legrosszabb esetben is 50%-os védelem hogy tünetmentes legyek és 50%-hogy elkerülöm a súlyos betegséget már bőven jó.
ez így kicsit félreérthető megfogalmazás.
~100%-ban kerülöd el a súlyos betegséget/halálozást és variánstól függően akár 70%-ban tünetmentes leszelfebruári press release:
COVID-19 Vaccine AstraZeneca confirms 100% protection against severe disease, hospitalisation and death in the primary analysis of Phase III trials[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sir Pocok
őstag
AZ hatékonyságról:
US Phase III
UK Phase III
Brit mutánssal szembeni tudományos vizsgálatAz erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
válasz KilgoreTrout #6665 üzenetére
Én is szeretném megkapni hamarabb a második shot-ot, de szkeptikus vagyok.
Illetve beszélgettünk itt a topicba arról, hogy jobb lenne második löketnek egy J&J vagy ahogy most a németek csinálják egy Pfizer.
Magam részéről ha nyáron lesz bőven vakcina és lehet fizetősen kérni, akkor belövetem magamat egy mrns vakcinával az tuti.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Asbee
veterán
válasz Chesterfield #6672 üzenetére
Nem ez lesz az utolsó oltásunk az tuti. Most elkell fogadni amit adnak.
-
HÁZIGAZDA
(lyézusom, már itt is 87 új komment... na, lássuk)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bigdady
nagyúr
válasz Ringman #6678 üzenetére
Igen így pontos csak én a tunetmentesek felett gondoltam a maradék 50%-ot
Csak félreértés volt mert Kékes azt írta egy astra csak arra elég, hogy ne haljak meg, ne kerüljek lélegeztető gépre.És igen nekem ez elég lesz :
76% vaccine efficacy against symptomatic COVID-19
100% efficacy against severe or critical disease and hospitalisation
85% efficacy against symptomatic COVID-19 in participants aged 65 years and over[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
válasz Sir Pocok #6681 üzenetére
De nem az volt mondva, hogy nem szerencsés keverni? Illetve lehet, hogy szerencsés csak éppen nincs tesztelve? Bár addigra remélhetőleg lesz ha a németek tényleg így fogják csinálni. Mennyi lehet az az idő amikor már mindegy, hogy melyik volt előtte lehet akár más is, meg érdemes is?
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Anno a KOVIDŐK egyik adásában valamelyik prof. azt mondta, hogy az AZ-re a jobb hatékonyság céljából érdemes lenne Sputnyikkal vagy J&J-vel ráoltani. (A sputnyikkal való keverést asszem tesztelték is britek.)
Elméletileg három hónapot kellene kivárni de nem értek ehhez Kékes525 remélem segít ebben.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Krinyo
senior tag
Jelen pillanatban nincs még 1 millió 2x oltott se, akiknek a többségének még legalább 1 hét, de 2-4 is kellhet a valós védettséghez. A tanárok/pedagógusok oltása még 2 hetes lesz legjobb esetben is, szerencsére Pfizert kaptak, aminél az már ad egy 50-70% közöttit. Lóf@sz ahogy állunk a nyitáshoz, nem a propagandát kell nézni, hanem a valóságot.
Milyen jó is lesz majd a sok "frissen" 1x oltottnak bekapni a vírust, aztán az oltás is hatástalan lesz, a kórházak is dugig lesznek. Qrvára nem mind1, hogy most mi történik, pedig csak 2-3 hetet kellene pluszban várni és máris sokkal jobban állnánk.
-
-
Ringman
nagyúr
nem tudom hogy melyik a nagyobb baj, ha a vezénylő tábornok ezt nem fogta fel és azért, vagy ha felfogta, de ennek ellenére kommunikál és cselekszik így, ahogy.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Depression
veterán
"Az iskolák nyitásával fogjuk lábon lőni magunkat."
Saját tapasztalatom alapján az ország ma lőtte lábon magát. Kéretlenül zúdultak be a rokonok locsolkodni, de azért elhozta az egyik a ő rokonainak a gyerekeit is, a buszmegállók tele öltönyös családokkal, mindezt persze maszk nélkül.
Ez egy szent ünnep, ilyenkor nem terjed a vírus!
De egyszer sem hallottam a rádióban (tv-t nem nézek), hogy hanyagoljuk már ezt a hagyományt.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Nagymelák
senior tag
Mire várni? Mire nyitni az iskolákat, jelenleg a gyerekeket is egyre érintettebbek, szülőként nem mindegy hogy mi történik! Nem való szülőnek,gyermekét temetni. És tudom hogy ez nagyon negatív volt, de úgy gondolom hogy egy szülő sem nyugodt ebben a kérdésben, és ne felejtsük el hogy a boltott ember is tud fertőzni.
-
seredy
tag
válasz Depression #6691 üzenetére
Lillafüreden ismerős szerint tegnap szintén alig hordtak maszkot az emberek, büntetni se büntettek senkit se. Gondolom, országosan is katasztrofális a helyzet.
-
attiati
veterán
"De egyszer sem hallottam a rádióban (tv-t nem nézek), hogy hanyagoljuk már ezt a hagyományt."
Az ellenkezőjét viszont hallottam. M1-en bemutatták, hogy még egy kis srácot is beöltöztettek tűzoltó ruhába, hogy őrizzék a locsolkodás hagyományát. A 60+os népviseletbe öltözött asszony pedig megköszönte, hogy meglocsolták.
Oké, sisak volt a tűzoltókon, de nyilván nem a védekezve locsolás volt a mondanivalója.
-
Vesa
veterán
válasz bigdady #6675 üzenetére
Az Astra nem 60%, csak akkor, ha 4 hétre oltják! 12 hétre beadva a második dózist 76% körül írják le a legújabb tanulmányban, illetve 65 év felettieknél 80% feletti.
Ez meg elég rosszul hangzik:
A Covid-19 betegséggel kórházban kezeltek mintegy harmada újabb kórházi kezelésre szorul négy hónapon belülEzért is kell oltani.
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
"De egyszer sem hallottam a rádióban (tv-t nem nézek), hogy hanyagoljuk már ezt a hagyományt."
A sporthoz vagy valláshoz kapcsolódó dolgok jelentős része más megítélés alá esik. A központi pártbizottság szerint az ezekkel összefüggésbe hozható helyeket és rendezvényeket a vírus tudatosan kerüli, mert a vírus is jókeresztyén hívő entitás, isten által teremtett létező, aki pl, templomban tudatosan nem fertőz, így azt nyitva lehet hagyni a t. páblik előtt. (irónia természetesen)
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
-
-
Nagymelák
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch