Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27101) natë válasza daneel_hu (#27098) üzenetére


natë
nagyúr

Koppra ugyanennyi nálam is.

(#27102) Parci válasza syberia (#27088) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Ha a kapillárisok falát alkotó sejtek tüskefehérje gyártásba fognának, az ellenük meginduló immunválasz... de erről ugye nincs friss tanulmány."

akkor, bár ez nem fordul elő, de akkor lenne egy nagyon lokális helyen egy icipici olyan rész, mint a koronavírus fertőzésnél az egész tested kb......

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27103) Parci válasza Kékes525 (#27100) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kitöröltem azt a kommentot. a politikával az a baj, és azért tilos, mert nem bírtok mértéket tartani, semennyire. ha van, az egész topik arról szól. belátható, hogy azzal mi a baj. tehát ezen ne is lamentáljunk többet, az tilos és kész.

balojazz mostanában még épp elfér :DDD, Castor feszegeti a határokat, de ez egy-egy komment, a topik attól még tud haladni. ha elburjánzik, majd beindítom a damilos fűkaszát.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27104) Ispy válasza Szibilla (#27057) üzenetére


Ispy
veterán

Elég csak kimenni az útakra autóval, látni ki azok akik rugalmasan kezelik a szabályokat, mert hát neki dolga van, a többi birka a sorban meg hagy bégessen, attól még el lehet húzni a leállósávban 120-al. Ez a te hozzáállasod, ezért szar hely ez a világ, ezért van mindenfelé szemét szétdobálva, ezért van korrupt kormányunk és még lehetne sorolni. Ezaz, csak rugalmasan!

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#27105) Nowhereman válasza Z.É.T. (#27099) üzenetére


Nowhereman
őstag

:R :R :R
Harmadik oltások voltak, azért szerepelnek a statisztikában, arányosítva.

Ahogy említetted, hogy a harmadikat nem rég osztják. Azaz aki a harmadiknál tart, annak tolakodni kellett már az elsőnél is. Azaz köztük lényegében nincsenek járványtagadó agyatlan barmok, akik alapvetően minden járványügyi szabályra tesznek. Azok többnyire a novac csoportot "erősítik". Az a járványt komolyan vevő emberek gyűjtőcsoportja.
A felvett oltások száma és a járványügyi szabályok betartására való hajlandóság közötti összefüggés azért józan ésszel belátható.
Amire utalni akarok: a hónap elejéig a három csoport közt kicsi a különbség, még a növekedési ütemek is jól korrelálnak. Mindenki éli az életét, a fertőzések alakulásába az egyének viselkedése enyhén jár közbe. A hónap elején robban a kép. A járványhelyzetben az általam felsorolt három tipizált embercsoport el kezdte a járványhelyzetben szokásos viselkedésmintáját követni, amelyek ilyenkor lényegesen jobban eltérnek egymástól. Tehát a fertőzés átadásban egyre inkább befolyásoló tényezővé válik az egyének viselkedése.
Az augusztus elején az oltóanyagok viselkedése nem változott meg, az embereké igen.
Röviden a szomorú valóság:
A görbék csak a hónap elejéig mutatják a vakcinák hatékonyságát, utána az emberek viselkedésének megváltozása - főleg a háromszuris csoportnál - már elnyomja a vakcinák hatékonyságából adódó tényezőt.

Utánam a kondenzcsik!

(#27106) Kékes525


Kékes525
félisten

[Falus Ferenc: Ha a Földön négy hétig mindenki állandóan viselne maszkot, meg lehetne fogni a járványt]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#27107) radi8tor válasza Kékes525 (#27106) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

És ez akkora kamu. :D
Lockdown volt és maszk kötelezettség egy csomó országban mégsem ment le NULLÁRA az esetszám.
Még az is lehet 2 hónapnyi szigor sem lenne elég.

Ausztráliában is vasszigor van mégsem nulla az esetszám.

Szerintem csak el kéne már végre fogadni hogy ez itt lesz velünk amíg világ a világ és inkább abban reménykedjenek az orvosok hogy "megszelídül".

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#27108) Tigerclaw válasza daneel_hu (#27098) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

A vernyomascsokkento miatt nalam is ennyi, bar a pulzus magasabb. Csak azert irtam a peldat, hogy nem minden tunet van feltetlenul osszefuggesben a coviddal. Egyedileg erdemes atgondolni, hogy mi valtozhatott meg kozben, ami okozhatta. Pl. a kevesebb mozgas okozhatott sulygyarapodast, amit rengeteg dolgot okozhatott meg. Ugyanugy valoszinuleg tobb stressz is erhette az embert. Attetelesen osszefuggenek a jarvannyal, de megis mas kalapba kell tenni ezeket.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27109) natë válasza Tigerclaw (#27108) üzenetére


natë
nagyúr

Én nem vagyok elhízva, stressz sem ér több, mondjuk keveset alszom a babánk miatt. Hetente 100km még lemegy bringával is, plusz a saját termemben 2-3 alkalom. Ettől függetlenül nem javul...:(

[ Szerkesztve ]

(#27110) mpo válasza radi8tor (#27107) üzenetére


mpo
veterán

A maszk kötelezettség egy szabály.
Ma itt kiderült, hogy van akit nem érdekelnek a szabályok.
A maszk minősége és hordási módja sem mindegy.

Ha érted, akkor már elavult.

(#27111) radi8tor válasza mpo (#27110) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez mind csak részletkérdés. Önmagában az a kijelentés hogy 4 hét alatt meg lehet állítani a járványt maszkviseléssel az kamu.

Elég csak arra gondolni, hogy az emberek otthon nem maszkban fognak létezni 4 hétig.

⭐ Stella

(#27112) Ezekiell


Ezekiell
veterán

„Amikor az én korosztályom is hullani kezdett, gyorsan meggondoltam magam”

A láb és az IFA esete... :)

#27111radi8tor
Sztem te is érzed, hogy Falus egy hipotetikus szcenáriót vázolt fel, ugye? Szóval ne lovagolj rajta ennyire :)

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#27113) Tigerclaw válasza Z.É.T. (#27093) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

[link]
Ebbol is jol latni, hogy mi es meg par Europai orszag most vakrepulesben van, olyan keves tesztet vegeznek. Az meg durva, hogy mar azokat se tesztelik, akiknek egyertelmuen tuneteik vannak. Vajon az orvosnak miert erdeke az, hogy lebeszelje a pacienseket a tesztelesrol. Ha nem is hiszi, hogy az, de legalabb megnyugtatasnak hasznos lenne. Kiadtak a haziorvosoknak, hogy ne kuldjenek senkit se tesztre, vagy mi a franc folyik itt?

Szamomra nagyon ugy tunik, hogy a kormanynak szuksege van egy a tavaszihoz hasonlo jarvanyra. Mas nem indokolja, hogy a deltat ilyen modon varjak. A szennyvizbol mert adatok mar csak utolag jelzik, ha beindult valami, raadasul a jarvany nem ugy indul be hogy a fel orszag hirtelen kidol. Ahhoz kepest, hogy nemzetkozi szinten hogyan jellemeztek a deltat, nalunk nagyon konnyeden veszi a vezetes az egeszet. Lehet hogy a kotelezo oltas az egeszsegugyben most csak az egyik indok a felmondasra es a masik az, hogy addig mennek, ameddig megint nem tiltjak meg nekik ujra a felmondast.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27114) t72killer válasza BlackV (#27040) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kérdés, hogy maradandó probléma, vagy múló panasz :F?
A vese egyébként a covidot se szereti :(((.

#27106: ezt már a legelején is mondtam. Pontosabban akkor - amikor a sokcsillagos szakik azt magyarázták TV-ben rádióban hogy mennyire nem kell a maszk(!!!), a Vuhani törzzsel még igaz is volt, most azért a delta igencsak ragadósabb.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#27115) radi8tor válasza Ezekiell (#27112) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Én értem, de akkor indul a választásokon? :D

⭐ Stella

(#27116) Darmol válasza Mr K (#27017) üzenetére


Darmol
senior tag

1. Biztosan nem nyilvánosan fogom kifejteni, mint írtam nem akarok táptalajt adni oltástagadónak. Ezért PM-ben sem, mivel nem ismerlek. A kérdések a humán sejtbiológiai, immunbiológiai és biokémiai tudásom alapján merülnek fel.
Ezek a kérdések nem elég határozottak ahhoz, hogy elutasítanám az oltást ha nem lenne más választás de elég határozottak, hogy mivel olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még választhatunk is, másik rendelkezésre álló technológiát válasszak. Így megfelelően tisztázott az álláspontom?
2.Én csak egy nagyságrenddel aggódom jobban pont ezekért.
3. Utolsó bekezdés első felével is csak egyetérteni tudok.
4. A szagláselvesztéssel nem értem mit akarsz. Maga a tünet sok okból kialakulhat, már a covid esetében is (családban előfordulás okán van egy átfogó rálátásom a témára).

Pont a fentiek miatt miatt mindenkinek csak azt javaslom, oltassa magát bármivel ami hatásosabb mint a sós víz. De azt a jogot fenntartom, hogy fenntartásaim legyenek. :D (Persze ezt szigorúan szakmai alapon, nem azért elutasítani valamit mert kínai vagy orosz. Khm...)

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#27117) Tigerclaw válasza radi8tor (#27107) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Az egesz csak teoretikus, mivel se kotelezo maszk hordas, se kotelezo oltas nincs, igy sosem fog kiderulni, hogy a Covid-19 visszaeshetne-e legalabb a szezonalis influenzak szintjere. Vagyis valamikor talan ez is megtortenik, de a jelenlegi modszerekkel meg evekig evente tobb hullamot kell kezelnie a kormanyoknak es ki tudja mik jonnek meg a delta utan.

A delta most azert is extra problemas, mert szinte mindenen atmegy, igy gyorsitott evolucios szakaszba lep ujra a virus, vagyis meg tobb varians erkezik majd, es meg gyorsabban mint korabban. Egyedul talan a viszonylag friss oltas es a maszk/social distancing fogna meg, amirol most ugye szo se lehet. Nalunk se lenne harmadik oltas/booster ha a Sino hatekony lett volna idosebbeknel is.

Eltunni nem fog a virus, hiszen nem lehet tobbmilliard embert kontrollalni egy idoben, illetve a virus kepes szaporodni allatokban is. A lenyeg az lenne, hogy sokkal kontrollalhatobb legyen.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27118) radi8tor válasza Tigerclaw (#27117) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze ez világos, de nehéz lesz megértetni az oltottak felével hogy figyi eddig azt mondtuk azért oltasd magad, hogy ne kelljen maszkot hordanod itt és itt, viszont mostantól neked is ugyanúgy maszkot kellene hordanod mert te is terjesztheted.
Izgalmas tél elébe nézünk azt hiszem.

⭐ Stella

(#27119) natë válasza radi8tor (#27118) üzenetére


natë
nagyúr

Mondjuk ez csak azért lesz izgalmas, mert nem lesz soha mindenki oltott. Így átadhatod oltatlannak, aki jobban megszívhatja, mint ha egy oltottnak adod át.

(#27121) Tigerclaw válasza radi8tor (#27111) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

A maszkhordas az egyik leghatekonyabb segitseg ilyen jarvany eseten, akar tetszik nekunk, akar nem.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27123) Tigerclaw válasza natë (#27119) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ha oltott nem is lesz, de mar az is valami ha elkapja a betegseget es az alltal lesz vedett. Az mar masik kerdes, hogy nem mindenki eli tul. Hullamrol hullamra egyre tobb embernek lesz vedelme, csak nehogy olyan sokaig tartson ez a folyamat, hogy valami olyan mutacio jojjon, ami miatt elorol kelljen kezdeni az egeszet.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27124) balojazz válasza Tigerclaw (#27121) üzenetére


balojazz
aktív tag

És hogy megfogtuk vele a harmadik hullámot is!

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#27126) attiati válasza natë (#27074) üzenetére


attiati
veterán

Az a baj ezzel, hogyha nincs (egyértelműen) kimutatható rossz eredményed, akkor csak próbálgatni tudnak az orvosok. Még egy vizsgálat, életmódváltás, stb...

Arról nem is beszélve, hogy jelenleg az eü-ben a nagy problémákat még csak-csak megoldják, de finomhangolni senkinek nincs türelme, ideje. (Bőrgyógyászatra október közepére időpont, ha nincs sürgősségi beutaló..., háziorvost alig lehet elérni, mióta harmadik oltás elindult. Lehet hívogatják az oltatlanokat is, passz.)

Kb magadat tudod figyelni és a reakcióidat. Ha egy rövid érfal vagy idegpálya szakaszt szétcseszett a covid, mert gyulladásban volt x hétig, akkor annak idő kell. Persze tök jó lenne oda egy lokális kezelés, nade hol van, melyik az a szakasz?

Nálam egy övsömör okozta ideggyulladás után érintésre fájt a fejbőr. Vagy az első ételfalat ízét tévesen fájdalomnak érzi az idegpálya és kisugárzó fájdalom van a fülben (a másik oldalon :)). Fel tudnak rá írni fájdalomcsillapítót (neked is) vagy dögivel javasoltak Milgammát, B vitamint.

[ Szerkesztve ]

(#27127) Darmol válasza natë (#27109) üzenetére


Darmol
senior tag

Étkezési szokásaid? Ilyesmire gondolok: vegán vagy egyéb divatos diétát tartasz é, az étkezéseid rendszeresek é? Ha már itt tartunk cukorszintet ellenőrizték a dokik?

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#27128) #68216320


#68216320
törölt tag

Sziasztok.
Nem szeretnék túlzásba esni, de úgy döntöttem pályáznék egy 3. körös oltásra.
Az orosz 1-2 után van valami meglátás, hogy melyik lenne ideális? Mert ugye lehet kombinálni, mint pizza esetében a feltétet, de valami fogyaszthatót szeretnék a dologból kihozni.
Például Pfizer jó választás lehet?

(#27129) Tigerclaw válasza balojazz (#27124) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ha csak akkor teszed kotelezove a maszk hordasat, mikor mar a kozepeben vagyunk a jarvanynak mit varsz? Most ugyanez tortenik. A megelozo intezkedesekkel megvarjuk, hogy megnojenek a szamok szep nagyra. Ez kb. ugyanaz a magas szintu Trump logika, hogy ha nem tesztelsz, akkor nem no a fertozottek szama, igy nem tesztelunk.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27130) Hieronymus válasza Nowhereman (#27094) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"És az oltás miért csak augusztus eleje óta hat?"

Mert akkor kezdték el használni. Illetve néhány nappal vagy héttel korábban. (Idő kell a védettség kialakulásához.)

"Nem az van, hogy a felvett oltások egy-egy embercsoportot mintáznak meg?
Az első, akik már felvették a harmadik spriccet, azok a "hipochonderek" (Dose3)"

Igen is meg nem is.
Annyiból igen, hogy vannak elsőbbséggel rendelkező embercsoportok. Annyiból nem, hogy a "hipochonderek" képtelenek antigént vagy antitestet "álmodni" maguknak. Itt fáj, ott fáj, szédülök, ... tüneteket tudnak bemondani, műszerekkel kimutatható tüneteket kevésbé. Ráadásul a a "hipochonderek" nem gyógyul csak betegséget vált.

"Az ilyen grafikonokat jobb kritikusan kezelni, ezek nem a zavarótényezőket kizáró placebós kontrollcsoportos kísérletek."
Valóban nem. Azon már túl vagyunk. Olyan vakcina, amelyik 50% körül teljesít a tesztekben nem kerülhet használatba, nem kapja meg az engedélyt. Az egyik német gyártó, hatalmas pofont kapott, mert még ideiglenesen sem engedélyezték a vakcináját. Vélhetően néhány amúgy már használatban lévő oltás EU engedélyeztetését ezért nem kezdték meg.Tiszta volt, hogy nem megy az ellenőrzésen.

Amúgy a placebo hatékonysága 20%. Az időskori leépülés ellen fejlesztett készítmények hatékonysága eddig a placebo alatt maradt. Talán az elmúlt néhány évben tudtak már jobb eredményt felmutatni.
Erre alapul az egész energiát küldök, homeopátia, ...üzlet.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#27131) mpo válasza Tigerclaw (#27129) üzenetére


mpo
veterán

Az oldal közepén megtalálod, a tavaly tavaszi adatokat nézd.
Új fertőzöttek, kórházban lévők számának alakulása
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#27132) Nowhereman válasza Tigerclaw (#27117) üzenetére


Nowhereman
őstag

A helyzet majd akkor válik kontrollálhatóbbá, amikor már csak az a 2%-nyi ember marad, akinek a szervezete hosszú távon képes emlékezni egy koronavírusra.

De most komolyan: azért messze gyorsabban jönnek az új változatok, mint a hozzájuk igazított szurik, és hogyha mégis meglenne a csodaszer, akkor is hol vagyunk attól, hogy kéthavonta végigoltsuk a lakosságot?
A kínaiak ezt elég gyorsan lematekozták (a nyugat vezetői erre máig nem képesek), és e szerint cselekedtek. Ha ők nem lesznek képesek képesek néhány hónap alatt feltakarítani azt amit néhány trehány takarítónő rájuk borított, akkor sok jóra nem lehet számítani...

Utánam a kondenzcsik!

(#27133) Nowhereman válasza Hieronymus (#27130) üzenetére


Nowhereman
őstag

No azért ne keverd a hipochondereket a "hipochonderek"-kel. Vagy te tényleg láttál embereket azzal szórakozni, hogy egymás szájába köpködnek?
(hja, és a három oltásosoknak addig nem teltek a hetek, meg előtte nem kaptak még kettőt)

[ Szerkesztve ]

Utánam a kondenzcsik!

(#27134) mpo


mpo
veterán

Vártam, hogy valaki szóba hozza, de nem tette.

Egy hétre lezárják az ausztrál fővárost
Canberrában több mint egy éve nem volt koronavírusos eset. Most találtak egy fertőzöttet.
A karanténszabályok ellenőrzésében a rendőrség mellett a katonaság is részt vesz.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#27135) Cs1csó válasza mpo (#27134) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem látom értelmét ezeknek a "drámai" intézkedéseknek ideig-óráig lehet talán lassítani de ez szerintem túl nagy ár egy ilyen agresszív lezárás.

(#27136) Kékes525 válasza #68216320 (#27128) üzenetére


Kékes525
félisten

Mindegyik oltás után a legjobb a hatékonyság és biztonság tekintetében is az mRNS vakcina (Pfizer vagy Moderna).

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#27137) Cs1csó válasza Kékes525 (#27136) üzenetére


Cs1csó
félisten

A vicc, hogy ezt már az alap oltás szintjén is tudtuk tavaly ősszel.

(#27138) Mr K válasza Darmol (#27116) üzenetére


Mr K
senior tag

(Nem vagyok oltásellenes. Olyannyira, hogy be is vagyok oltva.)

A szaglásvesztés oka itt is felmerült (elhal az agyszövet, és más agyi területek veszik át a szerepét "gyógyuláskor"), ezért hoztam fel példaként. De nem értek hozzá, nem is a konkrétumokon volt a hangsúly.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#27139) Darmol válasza Mr K (#27138) üzenetére


Darmol
senior tag

"(Nem vagyok oltásellenes. Olyannyira, hogy be is vagyok oltva.)"
A hsz alapján gondoltam, de nem mindenki aki olvassa a topikot. Maradjunk annyiban, hogy hibáztam mikor felhoztam a témát.
Á, így már világos mire gondoltál és hogyan értelmezzem, köszi. :R

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#27140) natë válasza Darmol (#27127) üzenetére


natë
nagyúr

Minden patent. Alacsony ch-s, magas fehérjés étkezés. Évek óta.

(#27141) Ringman válasza mpo (#26933) üzenetére


Ringman
nagyúr

Anti-mask hysterics at Tennessee school board meeting show how basic public health is now polarizing
Viral clips show anti-maskers melting down as a school board implemented a commonsense mask mandate.

(#27142) Tigerclaw válasza Cs1csó (#27135) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Akkor lehet ertelme, ha nagyon komolyan es profi modon csinaljak a contact tracinget.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27143) Cs1csó válasza Tigerclaw (#27142) üzenetére


Cs1csó
félisten

Lassítani max, egy világjárványt vagy lecseng, vagy mindenki átesik rajta, vagy lesz ellene oltás ezek az opciók. Ameddig bírja az EÜ addig lehet "lazítani" aztán megint szorosabbra ha nagyon szigorú vagyok a kormányunk sem végzett extrém rossz munkát persze több tesztelés kellene és a ténylegesen nagy rendezvények további tiltása de ezen kívül élni kell az életet.
Mondom én ezt úgy, hogy simán elvagyok hónapokig kocsma és egyéb hely nélkül.

(#27144) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Hát az Ázsiában szakadtam friss videója odabasz. Érdemes megnézni.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#27145) Mr K


Mr K
senior tag

When it comes to breakthrough cases, are we ignoring long Covid once again?
(Amerikai szerző, maga is "áldozat". Van link az egy évvel korábbi beszámolójára is, az is elég érdekes (bár nyilván a szörnyű lenne az adekvátabb kifejezés). Amit kiemelnék, hogy említ olyan kutatást is, ami szerint a SARS-COV-2 is tartósan jelen maradhat a szervezetben (a herpesz vírusokhoz hasonlóan (ami a bárányhimlő/övsömör betegséget is okozza).))

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#27146) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

exploring research: can coronavirus cause diabetes, or make it worse?

Szerintem ez az egyik legszarabb post covid probléma. :(

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#27147) Parci válasza Mr K (#27145) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát az nem volna jó... megfertőz, az egy dolog, de aztán takarodjon ki a szervezetből a q anyjába :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27148) Ringman válasza Sir Pocok (#27146) üzenetére


Ringman
nagyúr

az az oltottként is lehetsz longcovidos szerintem.

(#27149) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
The impact of mRNA vaccination doses on T cell priming vs #SARSCoV2. New @ImmunityCP Dose 2 important for people with no prior Covid, but single vaccine dose achieved this well with prior Covid

Rapid induction of antigen-specific CD4+ T cells is associated with coordinated humoral and cellular immune responses to SARS-CoV-2 mRNA vaccination

(#27150) radi8tor válasza mpo (#27134) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.