Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27501) Ringman válasza bigdady (#27500) üzenetére


Ringman
nagyúr

idővel csökken a hatékonyság (vsz. időseknél jobban), + kb ezerszerese a delta vírusterhelése az wildtype-énak -> kell booster.

ill. ha a top-tier oltásnak kell harmadik, akkor a többivel valójában mi a helyzet, ill. mi a teendő?

Akkor Merkelynek igaza volt

megint nem sikerült értelmezni:
van antitest -> lehet hogy van védettség, sok antitest, jobb védelem.
nincs antitest -> nincs védettség

merkely meg pont azt mondta, hogy ha nincs antitest, az is jó lehet, ill. ha van kimutatható mennyiségű (!) antitest, akkor az biztosan elég, hátra lehet dőlni.

[ Szerkesztve ]

(#27502) natë válasza bigdady (#27500) üzenetére


natë
nagyúr

Ha 10 kell ahhoz, hogy ez a szar szelidüljön, akkor 10et adjanak be. Persze baxhatom, ha a párom családja az elsőig sem jut el, s ez csak a közvetlen környezetem.

(#27503) t72killer válasza bigdady (#27499) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"azért ha a Who ajánl valamit"
<<-

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#27504) Ringman válasza bigdady (#27499) üzenetére


Ringman
nagyúr

(#27505) Vesa válasza bigdady (#27496) üzenetére


Vesa
veterán

Igazából nem tudhatod, hogy megvédte-e őket, Ahhoz előbb meg kéne fertőződjenek.

A tudomány a valóság költészete!

(#27506) Vesa válasza bigdady (#27499) üzenetére


Vesa
veterán

WHO? Olvastad amit linkeltem? Azt a WHO adta ki a Sinopharmról.

A tudomány a valóság költészete!

(#27507) balojazz válasza bigdady (#27499) üzenetére


balojazz
aktív tag

Kína oltottsági rátája nem nyilvános, amennyire én tudom. Hong Kongban 37% a teljesen oltottak aránya, felteszem, Kína gyengébb: 5-10-20-30% lehet. Szóval nem 2 milliárdot lőttek, hanem mondjuk a tizedét. Ők lezárásokkal operálnak. Az én 3 ismerősöm neked facebook-kamu, hát akkor a te logikád szerint a szüleid is kamuk. Márpedig te velük érvelsz, ami induktív. Az induktv logika a tanulásnál jön jól: a 2 éves megégeti magát a gyertyával, hát nem nyúl lángba többet. Ha kicsit is megbíhzató infó kell, akkor reprezentatív mintákkal dolgozol: ezért mondtam a 2 ezirányú kutatást, az egyiket a kormmány is elismeri, de a másik is hasonló eredményt hozott. A Sinopharm szar. Főleg, mert meg kell méretni egyénileg, hogy jó-e. Harmadiknak? Ultragáz.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#27508) Tigerclaw válasza bigdady (#27499) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

A WHO kenytelen megelegedni a gyengebb vakcinakkal is, mert nem jut neki mas a COVAX programhoz. A hatekonyabb vakcinakat lefoglaltak a fejlett es fejlodo orszagok. Azt meg nem mondhatja milliardoknak, hogy igaz ezek levertek a lecet, de nincs jobb. Azert nem fogadja el az EU sem az osszes WHO ajanlotta vakcinat, mert ott alacsonyabb a lec.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27509) balojazz válasza balojazz (#27507) üzenetére


balojazz
aktív tag

Találtam egy adatot Kína oltottságára: júniusra elérték a 20%-ot a 2 ratyi sinoval.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#27510) Vesa válasza Tigerclaw (#27508) üzenetére


Vesa
veterán

A WHO is meglepetésre adta meg, mert előtte 1 héttel még kiadta azt az állásfoglalást, amit linkeltem korábban is. Abban pedig sokmindent írnak a Sinopharmról, csak jót nem (illetve jót alig).

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#27511) BlackV válasza balojazz (#27509) üzenetére


BlackV
senior tag

"Több, mint 777 millió kínait, azaz a lakosság felét már beoltották a teljes COVID-19 elleni oltási sorral (1,83 milliárd (!!!!) oltás).." (SzD Fb)

[Half of China's population fully vaccinated as focus turns to teenagers]

(#27512) Vesa válasza Vesa (#27510) üzenetére


Vesa
veterán

Összefoglalva a WHO véleménye az oltásról:

Efficacy against PCR confirmed COVID-19 (Adults): We are very confident that 2 doses of BBIBP-CorV are efficacious in preventing PCR confirmed COVID-19 in adults (18-59 years).

Safety-serious adverse events (Adults): We are moderately confident that the risk of serious adverse events following one or two doses of BBIBP-CorV in adults (18-59 years) is low

Efficacy PCR confirmed COVID-19 (Older adults): We have low confidence in the quality of evidence that 2 doses of BBIBP-CorV are efficacious in preventing PCR confirmed COVID-19 in older adults (≥60 years)

Safety-serious adverse events (Older adults): We have very low confidence in the quality of evidence that the risk of serious adverse events following one or two doses of BBIBP-CorV in older adults (≥60 years) is low.

Efficacy PCR confirmed COVID-19 (Individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19): We have very low confidence in the quality of evidence that 2 doses of BBIBP-CorV are efficacious in preventing PCR confirmed COVID-19 in individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19 as included in the clinical trial.

Safety-serious adverse events (Individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19): We have very low confidence in the quality of evidence that the risk of serious adverse events in individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19 following one or two doses of BBIBP-CorV is low.

Gyakorlatilag egy kivételével mindenben bizalmatlanok, sőt, nagyon alacsony a bizalmuk!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#27513) Parci válasza BlackV (#27472) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

vészjóslóan hangzik, basszus :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27514) Vesa válasza Parci (#27513) üzenetére


Vesa
veterán

Mármint a gyermekekről szóló rész? (ja, másik hsz.-re reagáltál sorry)

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#27515) kolopele válasza BlackV (#27472) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én ugye a 40-59 közé esek (53), de amit pár napja tapasztalok az a 16-39 közé esik: hasi nyűgök, szemfájdalom. Nyilván lehet ezer más dologtól is, éjszakai többórás gépezés, anyósom szülinapján (82 - ik!!) bevágott pár szelet sütemény.............Elindultunk tényleg nagyon afelé, hogy bármi bajunk van, egyből a covid jut az eszünkbe, holott én is be vagyok oltva Modernával, és még 3 hónap sem telt el a 2. óta.

[ Szerkesztve ]

(#27516) Ringman válasza kolopele (#27515) üzenetére


Ringman
nagyúr

az a baj, hogy itthon nincs olyan gyorsteszt-kapacitás mint pl. az osztrákoknál, így marad a kétely.
pedig filléres kv-i tétel lenne az embereknek osztogatott havi pár otthon elvégezhető gyorsteszt.

[ Szerkesztve ]

(#27517) Parci válasza kolopele (#27515) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk ez a két tünet ritkán jár együtt amúgy... szóval picit gyanús.

más: anyósom behúzott stikában egy pfizert a két sinopharmra (de nála hatott a sino valamelyest, 159 antitestje lett 50-es limit mellett)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27518) bigdady


bigdady
nagyúr

Csak tudnám hol a sok sinóval oltott covidban elhunyt ha ennyire szar? Miközben világelsők voltunk halálozásban meg tombolt a járvány vagy akkor mégsem voltunk világelsők vagy nem tombolt mégsem vagy mégis ér valamit az elölt covid virus vakcina? :U

[ Szerkesztve ]

(#27519) kolopele válasza Ringman (#27516) üzenetére


kolopele
nagyúr

Azon filózom, hogy gyerekemnek úgyis jövő szombatra van időpontja PCR tesztre az orrműtétje miatt, lehet beregisztrálom magam én is kíváncsiságból, van még időpont. A gyorsteszt könnyen megoldható, kapni a gyógyszertárakban, de szerintem nem olyan megbízható mint a PCR. Egy antitest mérésre is elmegyek nagy valószínűséggel, a hipochondria is komoly tényező nálam vagy 20 éve.
Parci: Mit értesz azon, hogy a kettő picit gyanús? Amúgy évek óta van ez a hasi bonyodalom olykor, plusz a szemeim sem most éreznek hasonlót először. Anyósodnák akkor hatott azért a Sino, a Pfizer még rátesz majd egy lapáttal nagy eséllyel. Az enyém két Pfizert kapott, de nem méretett szintet.

[ Szerkesztve ]

(#27520) Parci válasza kolopele (#27519) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ja, hát ha az előéletedben ezek jellemző tünetek, akkor más a leányzó fekvése. nekem kb. sosem fáj a szemem, ha most ilyen vörös covidos szemeim lennének, plusz hasi parák, adnék rá egy 95%-ot.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27521) t72killer válasza Tigerclaw (#27508) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A modernebb elölt kórokozós vakcinák, pl Covaxin gyártását kéne felfuttatni és 1 dózis ilyen + 1 dózis mRNS kombinációval lehetne enyhíteni az oltóanyag-hiányt a 3.világ országaiban is, ráadásul esélyes, hogy még jobb szintű védelmet érnek el, mint 2db Pfizer shottal.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#27522) Tigerclaw válasza bigdady (#27518) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Az elozo hullamnal az oltasok mellett komoly vedekezesi intezkedesek voltak, social distancing, kotelezo maszkhordas, idosek bolti savja es hasonloak. Valoszinuleg azok nagyobb reszt jarultak hozza, hogy lecsengett a dolog, mint az oltasok, amiknek jo resze meg nem is hathatott.

Szamunkra osszes fog kiderulni, hogy melyik mit er, foleg ha nyitva maradunk vegig. Azsiaban eleg komoly jarvany van, ahol foleg valamilyen kinai vakcinat hasznaltak, de vegul is nincs ket egyforma orszag. Nincs olyan orszag, ami elorejelzesre lehetne jo.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27523) kolopele válasza Parci (#27520) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem vörös, csak kissé fájogat meg könnyezik. Megy a műkönny. Este 10 - től kb. hajnali 3- ig játszok általában, lehet kicsit már kivan. Régebben is sokszor volt ilyen "nem látok rendesen" jellegű gond, de járok hipochonder módjára orvosokhoz :)

[ Szerkesztve ]

(#27524) bigdady válasza Tigerclaw (#27522) üzenetére


bigdady
nagyúr

Már meg jók voltak a korlátozó intézkedések? :))
Majd kiderül egyelőre a sinósok nem hulltak el mégsem tömegével ez a tény

[ Szerkesztve ]

(#27525) Parci válasza kolopele (#27523) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lyézusom, a távoli múltba tűnnek az ilyen esték, úgy 25 éve én is keményen toltam :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27526) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Már Mongóliából is van átfogó tudományos publikáció, szemben Magyarországgal: mi volt az oka a mongóliai COVID-19 járvány 2021 június elején történő fellángolásának mind az oltatlanok, mind az oltottak körében azután, hogy a lakosság több, mint felét már beoltották Sinopharm, Covisield/AstraZeneca, Sputnik V és Pfizer vakcinával? Egy, a Medrxiv portálon közölt lektorálás előtt álló cikk szerint a már oltottak körében megfigyelt úgynevezett áttöréses fertőzések (97 ilyen mintát vizsgáltak, ebből 92-nél határozták meg a vírus variáns típusát) több, mint 90%-át az alfa (B.1.1.7, régi nevén brit) variáns okozta. A mérések szerint az mRNS vakcina nagyobb ellenanyagszinteket biztosított, mint az adenovírus vektor és az inaktivált vírusvakcinák. A 87 alfa variáns okozta fertőzésben szenvedő körül 54-en (62,1%) kaptak Sinopharm-ot, 7-en (8%) Sputnik V-t, 23-an (26,4%) Covishield/AstraZeneca-t, és 3-an (3,4%) Pfizer oltást. A Szerzők szerint a fellángolás oka a szociális korlátozó intézkedések és a maszkhordási kötelezettség idő előtti lazítása volt.

Hivatkozás: Naranjargal J. Dashdorj; Naranbaatar D. Dashdorj; Mitali Mishra et al.: Molecular and serological investigation of the 2021 COVID-19 case surge in 2 Mongolian vaccinees. doi: https://doi.org/10.1101/2021.08.11.21261915. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.11.21261915v1.full.pdf

(#27527) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
Is the Pfizer vaccine still effective against infection by Delta? Encouraging results from the recent vaccination drive of teens 12-15 in Israel, indicating nearly 90% protection from infection. The 16-60 and 60+ age groups provide negative and positive controls, respectively.

In Israel, most of those 16 or older were vaccinated some six months ago, but the 60+ age group was given a booster shot, and the 12-15 age group was vaccinated only some two months ago. Both groups are much better protected against infection (not only hospitalization).

(#27528) Parci válasza Z.É.T. (#27526) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

minden ilyen házi játékfelmérésen üti a sputnik az astrát. davaj, davaj! :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#27529) kolopele válasza Parci (#27525) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nekem meg főleg ekkor van rá időm :)

(#27530) Tigerclaw válasza Ringman (#27527) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Pont azt igazolja, amire mi is gondoltunk, vagyis a vakcina hatasos, de akiknel frissebb az oltas, vagyis nagyobb szamban van jelen antitest, ott jellemzoen szinte azonnal legyozi a szervezet a betegseget, es nem alakul ki olyan tunet ami miatt orvoshoz menne az ember. Az idoseknel szepen hat a booster, igy ha a fiatalabbak is kaptak volna, naluk is sokkal kevesebb eset lenne. Az egeszen fiataloknal kiemelkedoen hat a vakcia.

Az aggaszto, hogy vakcina nelkul kb. hasonlo szazalekban kapjak el a deltat, mint a tobbi korosztaly. Persze a lefolyas itt nem latszik.

Azt mondjuk nem tudom, hogy Izraelben szeles korul szures van, akar tunetek nelkul is, vagy csak tunetek eseten tesztelik oket. Ez azert fontos info, mert ha az utobbi, akkor tudjuk hogy ezek nem tunetmentesek voltak a teszteleskor.

Illetve az is latszik, hogy a regebbi vakcina eseten a vedelem mar talan csak foleg a sulyosabb tunetek ellen ved. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nincs szuksegem egy atlagos viszonylag artalmatlan influenzara sem, nemhogy olyanra, ami talan maradando kart okoz valamelyik szervemben meg akkor is ha legyozom. Nalam inkabb marad a maszk ahol masokkal erintkezek, foleg hogy nalam sajnos a harmadik oltas november elejen johetne, vagy korai engedellyel oktober elejen.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27531) balojazz válasza BlackV (#27511) üzenetére


balojazz
aktív tag

Wow, az szép haladás. Szegénykék.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#27532) Vesa válasza Parci (#27528) üzenetére


Vesa
veterán

Jó ötlet volt az a 2 féle vektor!

A tudomány a valóság költészete!

(#27533) #86564352 válasza bigdady (#27415) üzenetére


#86564352
törölt tag

A dolog másik oldala: Ausztria, Dánia... keleti vakcinák nélkül is tudtak védekezni jobban és nyáron már előznek oltásban is. (sőt, AZ lecsökkentésével, leállításával is) Jobb tavaszi védekezés, jobb páncéllal várhatják az esetleges őszi deltás kört. Nem biztos a keleti vakcina a győzelem kulcsa. De érthető, ha már megvették, akkor használták.

Februárban már kiderült a Pfizerről, nem kell -70 fokos hűtő a házidoki rendelőjébe!
Nálunk a rokonságban öregebbeknek a számolgatás, kockázat mérlegelés úgy volt márciusban, hogy megnéztük mRNS fajta hamarabb vált ki hatást, nem rossz már egy dózissal is, annyi rizikót ér várni rá:

áprilisban antitest már egy dózis Pfizer > március reméljük majd működik Sino

Mi a pár hét Pfizer váráshoz képest nagyobb kockázatnak tartottuk, hogy ha a kevés info Sino nem indítana be védelmet, akkor nem kaphatnak másikat, saját zsebből kell méricskélni, utazás téma, új variáns kérdés. Kínaiak szóltak előre 60 év felett változó mennyit ér. Mo.: jó akkor egy millió öreget azzal. :F Egyébként is, ha március-április eleje volt a hullámban a csúcs, akkor egy március közepén kapott Sino 2 dózis + 28 nap miatt még nem volt idő védenie annyira, nem? A késve hozott de szigorúbb lockdown csökkentette a kórházak terheit és ahogy tavaly áprilisban indult lefele a görbe. Akinél jó volt idősebbként is a Sino az jó, bár nem hiszem sokan mentek ellenőrző mérésre. Aki idősként, alapbetegként márciusban elfogadta a Sinot, viszont aggódott a védelem miatt (mutánsok tükrében is) és fizetős laborral kiderült az antitest mérés és a Béla szava számára kevés, akkor az sajnos mehetett Romániába május-júniusban pult alatti mRNS oltásért, ami júliusra hatásos, magyarul később lett valós védelme, mintha itthon kivárja az áprilisi Pfizert.

Ha 60 felettiként valaki március elején azt hitte idősként csak május-június jut Pfizerhez, akkor az rossz helyről tájékozódott. Sajnos működött a lejáratás, a szállítmányok ütemezésének hiteles közlése helyett, már január óta oltott és korfa még mennyi öreg van info adott volt. Valamint a rendvédelmi, közigazgatási fiatal része + sportoló mRNS oltásával nem kellett volna sietni, amíg öregek és tanárok (nem fiatal szakma) még nem kaptak.
Nálunk rokonságban mérlegeltünk és nem vettük be a februárban, márciusban tolt unortodox matek heti 120K Pfizer rossz fúj Brüsszel, havi 500K Sino szuper kivonulni a reptérre propagandát. :U
A nyugati és keleti gyártókra is egyaránt érvényes volt a logisztika, 2. negyedévre ígérték a nagyobb kapacitást. Lásd oroszok is. Ezeket márciusban linkeltünk ebben a topikban is. Propaganda helyett normális tájékoztatás és szervezés kellett volna, aki tájékozott volt, tudta lesz Pfizer áprilistól a későn regisztráló öregeknek is. (még egy kis extra Moderna is lett volna, ha lehívták volna az összes elérhetőt) Valamint azért az öregek körében se maximális az oltási hajlandóság, és valaki direkt az "új" mRNS fajtát nem akarta.

30-asként én télen elfogadtam nyáron kerülök sorra (osztrák labor oltási terve alapján), nem is regisztráltam áprilisig. Mondhatod mégis örüljek a keleti nyitásnak, mert akkor "finnyásként" előbb kapok preferált nyugatit, viszont szerintem a keleti vakcina nekem nem osztott-szorzott, mert sokkal inkább az április-május végleg kiderült oltási hajlandóság miatt, tehát a semmilyen oltást nem kérők miatt kerültem előbb sorra nyár helyett már májusban Pfizerre.
Le is lassult májusban az oltási program le kellett vinni a 6-7 milliós győzelmi határt 5,5 millióra, hiába jött már Pfizer dögivel. És májusban már a nem túl nagy rendelés Szputnyik se nagyon volt, hiába mondták az a legjobb. ;]
Nekem annyi "előnyöm" volt a mérlegelésben és ez azért tényleg nem mindegy, hogy december elején átestem a víruson, áprilisban szülők Pfizer (ha korábban regisztrálnak talán 1-2 héttel előbb is), szóval nem tartottam annyira a tavaszi körtől. Várhattam viszonylag nyugodtan FFP2 maszkban. Szerintem átesés nélkül is vártam volna mRNS-re. AstraZenecát áprilisban kínált a háziorvos ha 10 fő összejön, akkor már passzoltam, mert 12 hét két dózis hatás miatt előbb kész vagyok későbbi de gyorsabb Pfizerrel.

Nem vettük be menjetek kínaizni mert a Pfizert félre kell tenni érettségizőknek és 2. körösöknek dumával se, hiszen ismert az érettségizők száma kalkulálva hányan nem kérik. Aztán 16-18 évesek fele kb. volt számolható, az korfa alapján megint nem egy nagy tétel.
Az április 30-i foci miatti nagy Pfizer Friday után tolt nem tudni mikor lesz még Pfizer, menjenek kínaiért kamu dumát szintén nem vettem be a szállítások ismeretében, akkor már heti 250K, majd 350K. Magyarul az információ rendelkezésre állt márciusban is, mire számíthatok, a család így döntött. Nem vettük be a téli kamut, hogy amint az OGYÉI engedélyezi a Szputnyikot, akkor egy hét alatt egy millió embert beoltanak vele, mert maguk az oroszok mondták ők is csak inkább 2. negyedévre tudnak jobban szállítani. Amikor már a Pfizer is, ezért nem is vettek már új Szputnyik adagot.

A keleti vakcina rendelés már a múlté, megtörtént, elég sok pro és kontra érv van rá mennyire jó döntés volt vagy sem. (én nem így csináltam volna) Teljesen megértem ha valaki beadatta a keletit, teljesen megértem aki inkább várt nyugatira, azt is aki csak mRNS mert megijedt az AstraZeneca problémától. Jó akinél működött a kínai is, komoly kérdések válasz nélkül akinél nem. Nem arról volt szó soha, hogy a sino teljesen szar és juj mind meghalnak, ez hülyeség, csak arról hogy gyártói ajánlás miatt és kevés info alapján kérdéses védelem öregeknél, miközben mRNS fajtákról csupa jó hír és keleti halmazon belül is az orosz jobb a kínainál, de abból kevesebbet vettek, a drágább kínaiból többet. Megértem járvány csúcsán jobb a több oltott akár keleti szurival is, de látszik más ország példáján jó védekezéssel keleti vakcina nélkül is jobban kezelték a járványt, az csak nálunk politika, hogy a keleti vakcinák mentették meg a helyzetet, nem a valóság. EU-ból egyedül Mo. vett keletit. De ez már nem számít, ha egyetértünk vagy nem a döntéssel. Az fontosabb már inkább, ami a keleti rendelés után és jelenleg történik:

- az antitest nélküli sinosoknak miért kellett Romániába menni
- aki március-áprilisban bevállalta vérrög para hírek ellenére az Astrát miért nem kaphatott május-júniusban mRNS-t nyugati mintára, több tanulmány és nyugati gyakorlat volt már
- aki tavasszal bevállalta a Szputnyikot, de most már utazna is, kaphasson őszre kettő Pfizert (és ezzel EU igazolást)
- miért nincs program "legalizálni" a romániai pult alatt kapott oltást, most a booster lehetőség is csak azoknak szól akik Mo-on kaptak

- a márciusi sinos és most egy booster pfizer helyett miért nem kaphat 2. pfizert is, hogy max. pfizer védettség és EU igazolás is legyen
- a védettségi igazolvány értéke miért szinte nulla, hiszen mindenki mehetett majdnem bárhova, ezzel okozva akkor minek kérjenek oltást szemléletet

- miért maradtak ki a következő EU mRNS beszerzésből
- miért szelektív a gyártóra hivatkozás
- miért elölt kínai receptes gyárat terveznek
- miért nincs egyszerű bürokrácia nélküli odamész oltás (nem a Pfizer-Friday káoszra gondolok :D)

- miért jöttek azzal azt ajánlják normális tanulmány nélkül, hogy a két pfizeres néni & bácsi menjen most "booster" sinozni, mert ők ezt a koktélt álmodták meg, miért nem kaphat alapból harmadik ugyanúgy pfizert, amire van tényleges tanulmány és gyakorlat

#27380 Parci

"Ha én megkaptam, meg rá egy nyugatit, mehessek látogatóba"

Hát ez az, csak egy nyugatit kapsz itthon a két Szputnyikodra. Ez nem az EU hibája. A magyar kormánynál kellene reklamálni engedjenek rendesen két dózis Pfizert a védettség és EU igazolás érdekében. Janssennel kaphatnál EU igazolást, de azt nem kaphatsz Szputnyikra. Ez nem az EU hibája. Az EU igazolvány fully vaccinated feltételről szól a kezdetek óta, ami mRNS esetében két dózis. Ami te esetedben két Szputnyik után harmadik szúrás booster Pfizer, az EU szempontból csak első egy dózis, mert a Szputnyikot és Sinopharmot úgy tekintik EMA engedély hiányában mintha nem is lennél oltva, mehetsz tesztre ha utazni akarsz olyan helyre.

EMA engedély: Télen és tavasszal volt róla szó, hogy az oroszok és kínaiak vakcinadiplomáciája. Hiába volt kész tavaly ilyenkor a Szputnyik, az EU engedély kérelmet csak idén direkt későn adták be, az EU szerint mai napig hiányoznak adatok, ezért nincs pecsét közben a Szputnyik Twitter tolta a propagandát. Minden alkalom jó egy kicsit megosztani az EU-t, ez erről szól az oroszok nem igazán akarnak EMA engedélyt. :N (nem is lett volna tavasszal olyan gyártási kapacitásuk, ha az EU elfogadja a blöfföt tessék itt az engedély, kérünk májusra 200 millió adag Szputnyikot) És működik az orosz vakcinadiplomácia, mert az EU-t szidják az emberek az utazáskorlátozás miatt, nem azt aki EU ország vezetőjeként nem az EU programját követte, hanem külön út.

Az pech, hogy papíron nem tudsz kényelmesen utazni Szputnyikkal, de nem az EU hibája, ez a tavaszi mérlegeléskor benne volt a pakliban! És horvát tengerpartra mehetsz simán. :) Jobb helyzetben vagy mint a Szputnyikos San Marino lakosok, akik az olasz tengerpartra, olasz városokba nem tudnak kényelmesen mászkálni:
As Italian vaccine passports come into force, tiny San Marino is left isolated.

#27488 Kékes525

Érdekes ez a táblázat a csoda honlapon. Szputnyikra hogyan ajánlhatnak most további Szputnyikot is? Egyrészt úgy tudom nem is adható mert a szervezet már felismeri az adenot és zárja az ajtót, másrészt májusban gyakorlatilag elfogyott és nem is rendeltek újabb adagot.

(#27534) bigdady válasza #86564352 (#27533) üzenetére


bigdady
nagyúr

De hol a sok sinós beteg/halott? Sehol
Meg aki akar mehet pfizerért, Európában elsőnek engedélyeztek a harmadik oltást amúgy is most már szóval már nem is lesznek sehol.
Kínai szarozás innentől csak felesleges uncsi duma nem lett belőle baj és már nem is lehet így. End of message

[ Szerkesztve ]

(#27535) #86564352 válasza bigdady (#27534) üzenetére


#86564352
törölt tag

Lement a járványgörbe április végén, májusra ahogy tavaly is. Lockdown miatt. Nyáron az oltatlan is szinte félelem nélkül teraszozhat. Az ősz a kérdéses, a delta a kérdéses. Honnan tudod előre nem lehet belőle baj? Elég-e egy Pfizer két Sinora a kérdés. Mert aki nem fizetett laborvizsgálatért és a kínai esetleg nem használt, akkor egy Pfizerrel várja a deltás őszt? Mert kettőt nem kap most.

Te csak write only vagy? Leírtam nem arról van szó "kínai szarozás" és nem is arról, hogy a sinos sok meghalna, csak fontos kérdések vannak róla. Kínában se a Sino volt a győzelem fő oszlopa, hanem a durva tesztelés és lockdown és a jövőben már Kína is mRNS technológiával számol.

Egyébként a Pfizer és EU fikázás is ugyanolyan felesleges uncsi ám. A halottak száma és oltottság grafikonok alapján nem mondanám ünnepeljünk.

(#27536) t72killer válasza bigdady (#27534) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jó kérdés, találkozott már a sino nagyobb tömegű deltával valahol :F ? Seychelles rémlik, ami viszont fiatal korfájú ország, jól passzol a sinohoz (és egyébként az éles covidhoz is).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#27537) Lauda válasza Cs1csó (#27490) üzenetére


Lauda
félisten

Bármelyiket kaphatod harmadiknak.

(#27538) Lauda válasza Kékes525 (#27488) üzenetére


Lauda
félisten

Vektorosra ugyanazt, kínaira meg kínait. :DD

(#27539) BlackV


BlackV
senior tag

Hihetetlen, hogy még mindig a sino a téma.
Egy dolgot újra és újra negligáltok.

Az, hogy Jolinéni 60+ évesen feb-márciusban elfogadta a sinot, és utána a szomszéd Terikének már áprilisban lett pfizere, az nem azt jelenti, hogy Jolika csak egy hónappal csúszott le, mivel Jolika tulajdonképpen kiállt a pfizer sorból, ezáltal az a sor rövidebb lett.
Pontosan másfél millióval rövidebb. (Keleti vakcinák.)

60+ apám Németországban május 31-én jutott Janssenhez, nem pfizerhez, (pedig azt szeretett volna, de már elutasított 2 astrát és nem akart tovább szarozni.)

Szóval nem egy hónapon múlt. Hónapokkal később jutott volna mrns annak, aki várt volna. Ezt az időt még Ringman érvelése alapján se hozta volna be az mrns gyorsasága a sino lassú felépüléséhez képest.

Nem értem minek ezen még mindig rágódni, ráadásul tévesen ebben az aspektusban.
Már túlvagyunk a dolgon, muterom beoltva pfizerrel, Parci anyósa is, mindenki, aki akarta már megkaphatta.

[ Szerkesztve ]

(#27540) Vesa válasza BlackV (#27539) üzenetére


Vesa
veterán

"Már túlvagyunk a dolgon,"

Sajnos annyira nem, mert mint látjuk, továbbra is oltják. 60 felett is! :(
Mostr már semmi nem indokolja, hogy ezt az oltást használják itthon. Ahelyett, hogy eladnák valahova, itt erőltetik bele az emberekbe továbbra is.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#27541) balojazz válasza BlackV (#27539) üzenetére


balojazz
aktív tag

Nos, én is ezt mondtam anno a sinopharm-pártiaknak: helyes, te azt kérsz, győzz is meg minél több embert, nekem akkor hamarabb jut mRMS. De legkésőbb miután már lett elég mindenből, ki kellett volna venni a palettából mint legrosszabbat, plusz harmadiknak is nulla ilyet ajánlani, a maradék 3 millától meg megszabadulni. Semmi keresnivalója nincs már az országban. Ezért lehet most is téma.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#27542) balojazz


balojazz
aktív tag

1944. december 16-át írunk, a helyszín az Ardennek, amerikai katonák érkeznek a frontra a hátországból. Te is az egyik vagy. 2 teherautóról osztják a lőszert a kézifegyverekhez, 2 sor van, mindenki csak egyféle tárat kap. Az egyikben olyan tárakat osztanak, amikből minden negyedik-ötödikben csak vaktöltény van, de nem tudod, melyikben, a másikban normál lőszert. A normál lőszert lassabban adják ki, és hosszabb a sor is. Melyik sorba állsz? Racionális döntés mindkettő, érthető hozzáállás beállni a gyorsabb sorba, a hadtápot is megértem, hogy nincs idő szétszedni a tárakat, kiválogatni és újratárazni a lőszert. Én a hosszabb és lassabb sorba állok. Néha átkiabálok a másik sorban állóknak, hogy nem biztos, hogy a jó lőszert kapják, vigyázzanak. Valaki el sem hiszi, valaki azt mondja, hogy de így gyorsabban megkapja. Érthető, de én biztos nem tenném, és örülök is, hogy nem előttem állnak. Ez a februári-márciusi helyzet analógiája. De január 16-án, a hadjárat végén és egy új kezdetén már semmi nem indokolja, hogy legyen vaktöltényes teherkocsi. Ez pedig már az áprilisi-májusi állapot. Most augusztus van. Mit keres itt a fronton még mindig a vaktöltény?

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#27543) Kékes525 válasza bigdady (#27499) üzenetére


Kékes525
félisten

"Hát akkor Kínában az a 2mrd ember akit beoltottak igen nagy szarban lenne "

Így igaz, Kínában nagy szarban is vannak:

1. [China seals Zhangjiajie city as its worst coronavirus outbreak in a year intensifies] ,

2. [Delta Variant Challenges China's Costly Lockdown Strategy] ,

3. [China battles biggest Covid-19 outbreak in months as US ramps up vaccine push] ,

4. [They Relied on Chinese Vaccines. Now They’re Battling Outbreaks.]

5. [China’s great vaccine hope, Sinopharm, sees reputation darkened amid covid spikes in countries using it]

Az, hogy ezt a közölt számok nem tükrözik, az csak azért van, mert nem hozzák nyilvánosságra a valós értékeket.

"a Who ajánl valamit még elhiszem jobban mint itt a fórumban mondják hogy semmire nem jó. "

Itt is tévedsz. A WHO-nak egészen más a szempontjai. Neki a fejletlen országokra is kell gondolnia és népesség arányosan azok vannak többségben, ezért nekik minden vakcina jól jön, aminek hatékonysága meghaladja az 50%-ot. Ezért támogatja a kínai vakcinákat, jogosan. Mi viszont most abszolút értelemben beszélünk róla. Hatalmas különbség.

"Én átlagban mondom amik kijöttek eredmények az 20-25% volt."

Na, ebben is tévedsz. Az újabb kutatások szerint a Sinopharm hatékonysága sokkal kisebb, mint azt eredetileg hitték: [Peru study finds Sinopharm COVID vaccine 50.4% effective against infections] , [EFECTIVIDAD DE LA VACUNA BBlBP-CorV PARA PREVENIR INFECCIÓN Y MUERTE EN PERSONAL DE - SALUD, PERÚ 2021]

A WHO-nak még ez is jó, mert 50%-nál több.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#27544) mpo


mpo
veterán

Tegnap nem tartottam fontosnak, de mégis leírom, mert van aki elbagatellizálja az itt történteket.
Tegnap reggel az idős barátom hívott, miután elhárítottuk a laptop hibáját a covidra tért át.
A volt sógora áprilisban kerti partin ünnepelte a 45. házassági évfordulóját, a 15 fő mindegyike egyszer oltott volt (vakcina nem ismert).
Azóta a 15-ből 9-en meghaltak, volt aki a lélegeztetőgépet is megjárta, de túlélte.

Ha érted, akkor már elavult.

(#27545) Kékes525 válasza #86564352 (#27533) üzenetére


Kékes525
félisten

"Szputnyikra hogyan ajánlhatnak most további Szputnyikot is?"

És Janssenre Janssent és AstraZenecára AstraZenecát azaz vektorosra ugyanolyan vektorost. Szakmailag teljesen védhetetlen. Ennek kizárólag 1 oka van, az, hogy a Sinopharmra is lehessen Sinopharmot ajánlani, a figyelemelterelés a Sinopharmról. Ez nem járványkezelés, ez masszív politika. A hatalom szerint nem léteznek szakmai kérdések, csak politika.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#27546) Tigerclaw válasza Kékes525 (#27543) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

MIkor hirek jottek arrol, hogy Kinaban X eset miatt megint lezartak valami millios varost, rogton az jutott az eszembe, hogy az az X meg Europaban is nagyon keves lenne, hogy ilyet lepjenek, ahol ertekesebbnek tartjak az embereket, vagy legalabb is ugy tesznek a politikusok. Rogton tudtam, hogy ott Kinaban az az X szam nagysagrendekkel nagyobb.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27548) Kékes525 válasza mpo (#27544) üzenetére


Kékes525
félisten

Hát a pontos adatok nélkül nagyon nehéz erre bármit is válaszolni.

1. Milyen vakcinával lettek oltva?

2. A második oltást a születésnapi bulihoz képest mikor kapták?

3. Lehetett közöttük immunhiányos és/vagy immunszuppresszív kezelésben részesülő, akiknél a vakcinák alig hatnak.

Ez masszív fertőzést lehetett, ami szuperfertőzőre utal. Egy jól beoltott viszont csak rendkívül ritka esetben lehet szuperfertőző. A kínai vakcinára lehet gyanakodni és nem(!) az esetleges kisebb hatékonysága miatt, hanem azért, mert a kínai vakcinánál nem csak a hatékonyságával volt baj Magyarországon, hanem a beadás módjával is. A kiszerelésük nem volt megfelelő! Nagyon kicsi tűvel érkeztek, amivel a kövér emberekbe nem lehetett az izomba beadni, ha pedig nem oda ment, akkor totál hatástalan. Ez minden vakcinára igaz, csak azokat megfelelő tűvel oltották.

Még egyszer megjegyzem, mert ez annyira fontos és nagyon sokszor elkerülte a kínai vakcinát bírálók figyelmét is:

A kínai vakcina kiszerelése is rossz volt! Kicsi tűvel jött a vakcina, amivel nem lehetett a kövér embereket megfelelően oltani. Ez is hozzájárult a hatástalanságához.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#27549) mpo válasza Kékes525 (#27483) üzenetére


mpo
veterán

megkezdték az oltást a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina harmadik, emlékeztető adagjával

A TEOL kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
(Az oldal alján tételes felsorolás van mit adnak ki, közte a 888.hu, ripost.hu).

Ez a hír nem véletlenül jelent meg, azt bizonygatja, hogy jó a sino harmadiknak az idősotthonban.

Ha érted, akkor már elavult.

(#27550) bigdady válasza Kékes525 (#27543) üzenetére


bigdady
nagyúr

Én az itthoni méréseket mondtam a kormányellenes oldalról az mind 20-25% nem Perut.
Pfizerre is van szar adat Izraelből: [link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.