Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18447) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Zsiday Viktor: Tőzsdei sokkot, a növekedés elakadását és a lezárások visszatérését is hozhatja az indiai mutáns

Tudom nem virológus, hanem gazdasági szakember/befektető, de a linkelt - lásd lent aláhúzott, kiemelt - tanulmány (pdf-ben letölthető) tényleg elég durva.

"Zsiday Viktor befektető szerint az angolok alaposan megvizsgálták az indiai variánst, és arra jutottak, hogy az fertőzőbb és jobban kikerüli a vakcinákat, mint a brit mutáns. Zsiday szerint mivel a lakosság nagy része még oltatlan a magas átoltottságú országokban is, nyáron vagy ősszel újabb járványhullám jöhet. A hullám megijesztené a piacokat és a lakosságot, ezért akár tőzsdei sokk és a gazdasági kilábalás elapadása is megtörténhet."

"A britek nagyon mély elemzéseket végeznek azzal kapcsolatban, hogy veszélyesebb-e az indiai mutáns a britnél, és a kontaktkutatásokból úgy tűnik, hogy kb. másfélszer annyi embert fertőz meg az indiai variáns, mint a korábbi, „angol” verzió, amely maga is kb. másfélszer olyan fertőző volt, mint az eredeti vírus, és ezt teljes mértékben alátámasztja a gyors terjedés is - írja blogján a befektetési szakember."

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.