Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17051) Parci válasza lacafaca (#17050) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oda be sem merek nézni :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17052) lacafaca válasza Parci (#17051) üzenetére


lacafaca
őstag

megfelelő mértékben kirettegted magad, gyere lazulni ;) :D

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#17053) Sir Pocok válasza lacafaca (#17052) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Azt a csoportot rég át kellett volna nevezni Laza helyett Laca-ra ;]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#17054) Lauda válasza pit stop (#17039) üzenetére


Lauda
félisten

Hónapokig nem volt megint járóbeteg ellátás, onkológiai szűrés stb stb. Nálunk egy jó ideig vérvétel sem volt, csak ha a sűrgősségire mentél és ott indokoltnak látták. Hány ember maradt így ki az ellátásból? Hány ember halt ebbe bele később, vagy rokkant bele egy életre? Ezeket embereknek sem hívnám, akik ilyen szinten el tudják veszíteni az önkritikájukat, az erkölcsöt és beállni a ner soraiba.

(#17055) Parci válasza Lauda (#17054) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

+1 :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17056) Lauda


Lauda
félisten

Astrazeneca futja a köröket még mindig:

Stroke-ot kapott és meghalt egy harmincas éveiben járó nő, akinek az agyi artériájában vérrög képződött nem sokkal azt követően, hogy beoltották az AstraZeneca vakcinájával – írja a Telegraph. A University College London beszámolója szerint a nő hat nappal az oltás után került kórházba; ugyancsak stroke-ot kapott két másik beteg is, egy 37 éves nő és egy 43 éves ázsiai férfi is, ők azonban túlélték. [link]

(#17057) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

na, dobpergés, sputnik eredményváró:
- tökömtudja milyen márkájú elisa ellenanyag teszt, sotén végezték és értékelték ki, csak tüskefehérje antitesteket mér
- 0,8 a limit, fölötte pozitív
- asszony (2. shot 3 hete) 134 U/ml
- parcika (2. shot 4 hete) 1105 U/ml

(asszony masszívan lázas volt az első shot után, másfél napra kiütötte, a második után fáradt, levert. nekem az első shot után csak a vállam fájt sokáig, a második után volt minimális hőemelkedés és tagfájás)

védettek vagyunk, talán még egy hipermutánszombi is belefér! :)

daneel_hu: fogalmam sincs, hogy milyenek ezek a tesztek, de ha aránytartók, akkor a 0,8-hoz képesti 1105 az az 50-hez képesti 69000-nek felel meg :DDD. erősen gondolkodom, hogy csináljak magamnak egy "69000" fórumrangot :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17058) Lauda válasza Lauda (#16990) üzenetére


Lauda
félisten

Érdekes ez a pfizer vakcinás téma:

Szintén furcsa, hogy bár az EU friss megállapodása a Pfizerrel történt, nem jelent kizárólagosságot, később más gyártóval is lehet szerződni.
És akkor még ott van az is, hogy az többi EU-s országgal együtt, nagy tételben szerződni nyilvánvalóan kedvezőbb, mint adott esetben egyedüli félként újra bejelentkezni és tárgyalni, ha úgy hozza a szükség. [link]

Ezek szerint mégis van "kiskapu", vagy rosszul értelmezik a telexnél az eu-s szabályzást.

(#17059) #86564352 válasza daneel_hu (#17007) üzenetére


#86564352
törölt tag

2021-ben földrajzi fekvés ne legyen kifogás. A fejekben van a baj. Normál esetben nem írnám és most is csak offban, de hát már elszállt ez a topik is, szóval csak belefér akkor már:
Csehország is itt van geopolitikailag, aztán mégis elküldték a picsába Kínát és Tibet és Tajvan mellé álltak.
Pl. Észtország mint hasonlóan kicsi ex-komcsi ország még közvetlen szomszédjai is a nagy medvének, aztán mégis nyugathoz elkötelezett, modernizáció és demokrácia felé elkötelezett ország. Van eurójuk, használható e-személyi, tallini villamoson és buszon a helyieknek nem kell fizetni, turisták RFID jegy, az oktatásba és IT-be sokat fektettek, PISA felméréseken jól állnak, javítottak is sokat az élhetőség listákon a szovjet depi után, modernizáltak sok mindent, OECD, GDP PPP listákon javuló trend, van több párt, koalícióval kénytelenek együttműködni, a miniszterelnökük se egy pörköltszaftos és tesznek magasról a "keleti nyitásra" pedig jelentős orosz kisebbség. Végre egyszer a történelem során adódott egy lehetőség az EU csatlakozással a nyugat felé tartaniuk és éltek a lehetőséggel. Így is lehet. És ez nem földrajzi fekvésen múlik elsősorban.
Egy dolog a legyünk jóban mindenkivel elv és egészen másik dolog, hogy nyíltan benyalnak a keleti elvtársak valagába és keleti mintájú autokrata abszurdisztáni focialista korrupt oligarchaállamot csinálnak vétózva az EU-t. (brüsszeli pénz persze azért jöhet)

Hogy egy picit ON is legyen:
Home | Government installation profile (terviseamet.ee)
COVID-19 vaccines – vaktsineeri.ee

Cecília nénitől ilyen honlapot és részletes tájékoztatást több nyelven magyar államtól mikor fogsz látni? Érdekes az orosz és kínai szuri nincs a kínálatban. Persze ahol járványkezeléssel egy év alatt kb. annyi halott mint nálunk egy héten, nem a múlt és kelet felé tartanak fejben, nem a mutyi és propaganda a fő szempont, akkor nagyon nem is kellett kapkodniuk.

(#17060) Ricardo válasza lacafaca (#17052) üzenetére


Ricardo
félisten

Csak nem bírod ki.

(#17061) #86564352 válasza Lauda (#17058) üzenetére


#86564352
törölt tag

Mi a furcsa? Az EU bejelentette szerződtek a Pfizerrel 2021-23 időszak, 900 millió adag és még 900 millió opció, az esetleges mutáns lehetőségre is felkészülve. És odaírták szükség esetén más gyártóval is szerződhetnek még. Ahogy eddig is volt Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen. Meg ami fejlesztés alatt van még.

Szerintem te azt a kizárólagosságot kevered, hogy amikor tavaly az első EU közöst beszerzést aláírták, amiben még ugye mi is benne voltunk, abban szerepelt hogy aki aláírta (minden EU tagállam aláírta) akkor az külön nem üzletelhet ezekkel a gyártókkal, mert az EU lakosságarányos elosztás fontos vezérlő elv. Ezért ment keletre a pörköltszaftos, mivel az EU-nak a kínai és orosz szurival nem volt megállapodása, mert minek.

[ Szerkesztve ]

(#17062) Parci válasza #86564352 (#17061) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem tudom, hogy ezt a pörköltszaftot melyik fókuszcsoport számolta ki neki, miszerint ez szimpatikus az embereknek, de amióta téma, a hányinger kerülget

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17063) fatal` válasza Parci (#17057) üzenetére


fatal`
titán

:C

(#17064) Lauda válasza #86564352 (#17061) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem semmi. Az idézett szöveg arra utal, hogy ezek szerint mégis megkerülhető az eu-s szerzdés, vagy mint írtam is, rosszul értelmezi az újságíró a dolgokat.

(#17065) Rage47 válasza Parci (#17062) üzenetére


Rage47
veterán

dettó :( , maga a szó okozza nálam valahogy, az meg, ahogy kimondja, még rátett egy lapáttal

(#17066) Drizzt válasza Lauda (#17064) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Egy olyan szerzodesen, amit nem irtal ala, nincs mit megkerulni. Nem szabalyozas tiltotta a kozvetlen megegyezest a Pfizerrel, hanem a a konkret szerzodes, amit az orszagok alairtak a kozos beszerzesrol.
Elegge furan nezne ki olyan EUs szabaly, hogy nem szerzodhetsz XY ceggel csak ugy. Viszont a szerzodes alairasa mar korlatozhatja az alairokat, mert ott valamilyen velt elonyert vallalhatnak velt hatranyokat. Ilyen szabalyt biztosan nem lehetne hozni, de egy konkret szerzodesnek lehet resze.
Viszont ez azon nem nagyon modosit, hogy a kormanynak szandeka lathatoan nincs kulon szerzodest kotni. Lehetosege megvan es meg is lesz kozvetlenul szerzodni igy erzesem szerint. Viszont meredek helyzetben kapkodassal vagy csak nagyon elonytelen(nagyon draga, vagy egyszeruen joval kesobb szallito), vagy semmilyen szerzodest nem lehet majd kotni.

I am having fun staying poor.

(#17068) #86564352 válasza Parci (#17062) üzenetére


#86564352
törölt tag

ha elolvastad, töröld ki mert tényleg ég a pofám az off miatt, szóval csak sejtés miért csinálják: itt a sztori [link] a vezír fia Angliába ment, az apja miatt a Soros-ösztöndíj neki most nem jöhetett szóba, így minisztériumi ösztöndíjból ment katonáskodni Sandhurstbe. Ezt szóvá tette a momentumos csávó van elég pénze Orbánnak saját zsebből fizetni, amire két fideszes (nem fiatal, nem demokrata) döbrögi beszólt neki ő az alapkiképzést se tudná megcsinálni bezzeg ők még voltak katonák, mire a momentumos csávó kihívta versenyre a két szalonnázó dagadékot, hogy menjenek vele szigetkört futni ha ekkora a pofájuk. Bekussoltak. Persze a hívek felé célt ért mert csak annyi marad meg a nemzethy hazafyak jól helyretették a kis "libsi" gyereket. [link]
szóval innen is eredhet ez, hogy büszkék a nagy bendőjükre, kolbászos pálinkás pörköltszaftos stílusukra, Amerikában is ilyenek a trumperek, hogy nincs szégyenérzetük csak minél hangosabban kiabálnak

[ Szerkesztve ]

(#17069) Parci válasza #32839680 (#17067) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

da, da, nem volt fárasztó ez a forgatás sem nekem!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17070) emvy válasza #32839680 (#17067) üzenetére


emvy
nagyúr

while (!sleep) sheep++;

(#17071) #86564352 válasza Lauda (#17064) üzenetére


#86564352
törölt tag

Világos, akkor az újságírók nézzék meg:
Harmadik szerződés a BioNTech-Pfizerrel

2021. május 20-án az Európai Bizottság aláírta a harmadik szerződést a BioNTech–Pfizerrel. Az összes uniós tagállam nevében további 1,8 milliárd adagot kötött le a 2021 vége és 2023 közötti időszakra. A szerződés a jelenlegi oltóanyagból és – szükség esetén, és ha a vakcinát engedélyezik – a variánsokra igazított oltóanyagból 900 millió adag beszerzését teszi lehetővé, és további 900 millió adag vásárlására biztosít opciót.
A BioNTech–Pfizerrel kötött előzetes beszerzési megállapodás – a BioNTech–Pfizer hozzájárulásával – itt olvasható (angol nyelvű dokumentum, az érzékeny adatok kitakarásával). A beszerzési megállapodás szintén megtekinthető itt.

#17072 Parci
komoly ez a szputyin vakcina, már oroszul is tudsz? :)

[ Szerkesztve ]

(#17072) Parci válasza emvy (#17070) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

мой президент!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17073) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#17074) Lauda válasza #86564352 (#17071) üzenetére


Lauda
félisten

Az eu-s előírásokat lenne jó megtalálni, hogy mit engednek a tagállamoknak és mit nem. Ebben a szövegben is ott van egyébként, hogy az összes uniós tagállam nevében szerződtek. :)

(#17075) Ringman válasza #86564352 (#17071) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem leszünk gyarmat!!!

(#17076) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

A SARS-CoV-2 brazil variánsa ellen a orosz Sputnik V vakcina egy adagja 14 nap múlva 85,5%-os, két adagja 42 nap múlva 99,65%-os arányban váltott ki IgG ellananyagtermelést

Az Oroszországi Közvetlen Beruházási Alap (Российский фонд прямых инвестиций (РФПИ) május 24-én adatokat tett közzé a Sputnik V vakcina „brazil mutánssal” szembni hatásosságáról. A vizsgálatot az argentínai Cordobai Nemzeti Egyetemmel (Universidad Nacional de Córdoba) és Cordoba várossal együttműködésben végezték. A részletes eredményeket még nem publikálták szaklapban.
A Sputnik V-t jelenleg 66 országban engedélyezték, amelyek összlakossága 3,2 milliárd fő.

Az ellenanyagszintek laboratóriumi értékek és nem lehet megerősítő klinikai adatok nélkül konkrét következtetéseket levonni a védettségi mutatókra, de erősen valószínűsítik a klinikai védettség fennállását.

Hivatkozás: https://pharmprom.ru/podtverzhdena-vysokaya-effektivnost-sputnika-v-protiv-brazilskogo-shtamma-koronavirusa/

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#17078) Lauda válasza #32839680 (#17077) üzenetére


Lauda
félisten

Az ilyen szemetet nem lehetne a laca topikba inkább? :)

(#17080) #86564352 válasza Ringman (#17075) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ilyen a kipcsak virtus, fog még könyörögni Brüsszel a leendő debreceni pörköltszaftos szuriért. ;]

(#17081) Ringman


Ringman
nagyúr

Kétezer eurót kínáltak francia influenszereknek, hogy járassák le a Pfizer-vakcinát

Több magas rangú egészségügyi tisztviselőt, neves tudóst és influenszert kerestek meg az elmúlt hetekben Franciaországban azzal az ajánlattal, hogy nagy pénzért cserébe vonják kétségbe a Pfizer-vakcina hatékonyságát. A francia kémelhárítás vizsgálatot indított, hogy az orosz kormány áll-e az akció mögött, írja a Wall Street Journal.

gulyás ingyen is vállalja :)

(#17082) winery válasza Parci (#17057) üzenetére


winery
aktív tag

Köszönöm szépen az eredményt. :R

Én május 8-án kaptam a második dózist, éjszaka hőemelkedés volt olyan 7:30 ig, azután fáradtság maradt ,illetve pár napig talán fáradékony voltam ,de igazából végig sokat dolgoztam az se segített valószínűleg.

(#17083) #86564352 válasza Parci (#17057) üzenetére


#86564352
törölt tag

Talán te már voltál koronás és azért enyhébb az oltási reakciód, jobb az eredményed? Ilyen másfél nap kiütés sztori volt ismerősi körben, csak az Astra. Húsvét óta még mindig fáj néha a lába. Volt kórházban vizsgálatokon, elvileg minden rendben. Két hét vérrög para stressz nem hiányzott neki. A másodikért nem fog elmenni. Majd egy Pfizer valamikor. Ha egyáltalán a rendszer ezt le tudja kezelni. :F Nálunk nem is beszélnek az AZ elsőre Pfizer második lehetőségről. Nyugaton már kész terv van rá és tanulmányok is jöttek, probléma nélkül és jó eredménnyel. Kicsit szabadkoztam is neki, hogy ő két üzenet hosszan panaszolta, amikor rám kérdezett én csak annyit tudtam mondani Pfizertől fél nap enyhe izomláz a beadás helyén, semmi különös. Gondolom következő körre - ha kell jövőre is - már ti sem a beton adenot kérnétek?

(#17084) tisn válasza #86564352 (#17068) üzenetére


tisn
addikt

budai 58 eves. telleg kemeny, hogy a 32 eves fegyor le tudna futni :)
rezsisziszi meg inkabb pankracioban jo :D

(#17085) tisn válasza #86564352 (#17061) üzenetére


tisn
addikt

ertelmetlen. erdemes eu vakcina export adatokat nezni, nem igazan jelentett elonyt a kozos eu vakcinabeszerzes, nem volt priorizalva sem a pifzernel sem az AZnal az eu.

valoszinuleg 2021-2022-ben boven vakcina tulkinalat lesz (https://www.raps.org/news-and-articles/news-articles/2020/3/covid-19-vaccine-tracker), mikozben valoszinusitheto hogy az 1.0-val oltottak/eddig atesettek is elegendoen immunisak lesznek az uj verziokra. szoval bovulo kinalat, szukulo keresletnel nem kell elore szerzodni.

de ha esetleg nem igy lesz, majd akkor rarakunk 50-100% pluszt az arra, es maris az EU fog varni a magyar pfizer szallitasok kifutasara.

(#17087) #86564352 válasza tisn (#17085) üzenetére


#86564352
törölt tag

Semmiben nem értek egyet, így felesleges bővebben belemenni. Teljesen ostobaság kimaradni.

(#17088) Lauda válasza tisn (#17085) üzenetére


Lauda
félisten

nem igazan jelentett elonyt a kozos eu vakcinabeszerzes, nem volt priorizalva sem a pifzernel sem az AZnal az eu.

Pontosan, ahogy írod: EU-vakcinabeszerzés: akár a kommunizmusban

(#17089) bigdady válasza Parci (#17047) üzenetére


bigdady
nagyúr

Megértelek :DDD
Antitesthez grat, szép eredmény (az oltási reakciók úgy tűnik valóban semmit sem jelentenek) :)

(#17090) #86564352 válasza #32839680 (#17086) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ráadásul az a jószág csak azért volt katona, mert kötelező volt, ingyen munkaerő, bújtatott munkanélküliség. Ha most az lenne kötelező, hogy X év versenyszféra, nyelvtudás, jelenlét és hozzászólás minimum a parlamentben, akkor meg képviselő se lenne. Helyezkedni jól tud, nem csak a svédasztalnál, az látszik volt ő már minden is, csak az állam tartsa el.
Mivel Mo. sajnos előkelő helyen az elhízottak listáján, van elég szavazó aki vevő az ilyen keménykedő pörköltszaftos életérzésre.

(#17091) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

ne politikáljatok!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17092) #86564352 válasza Lauda (#17088) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ez most közrejátszik abban, hogy míg Izraelben a népesség több mint felét, Nagy-Britanniában csaknem a felét, az Egyesült Államokban pedig a negyedét beoltották már legalább egyszer a koronavírus ellen, Németországban csak a kilenc százalékuk kapott vakcinát.

Izrael: több pénz fizettek és ami még fontosabb, átadták a lakosság eü-i adatait egy magáncégnek, ha Németország így csinált volna mit szólt volna hozzá ez a Hans-Werner bácsi? Stasizott volna egyet?

UK: a program gerincét először oxfordi AstraZeneca jelentette, a tudjuk milyen szerződéssel és 40-30 alatt most már ők sem erőltetik azt a fajtát, ha nem muszáj, illetve inkább rendeltek még extra Pfizert

A németeknél a briteknél kevesebb halott, talán nem csak egyedül a vakcina jelentette a járványkezelést. Ez egy márciusi cikk volt, a 9% régen nem érvényes, a májusi adatok Germany: the latest coronavirus counts, charts and maps (reuters.com) szerint 45 millió első dózist legalább már beadtak.
• Germany: COVID-19 vaccination rates by state | Statista
Covid World Vaccination Tracker - The New York Times (nytimes.com)

USA: egészen más eset a Pfizer és Moderna helyi termelési képessége és export tilalom politika miatt, 500+ ezer halottnál sovány vigasz a védekezésben a vakcina sikere, szerintem a németek jobban jártak

[ Szerkesztve ]

(#17093) Drizzt válasza #86564352 (#17083) üzenetére


Drizzt
nagyúr

[Ritka vérrögképződés: Magyarországon is változtathatnak az AstraZeneca-oltásokon]

"Európa-szerte több problémát jelentettek vérrögképződés veszélye miatt az AstraZeneca oltóanyaggal kapcsolatban. Magyarországon több mint 700 ezer adagot adtak be a vakcinából. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, hogy áttekintik az oltási programot az érintett szakkollégiumokkal, kialakítják a közös szakmai álláspontot, és ennek megfelelően döntenek majd a szükséges módosításokról."

I am having fun staying poor.

(#17094) Parci válasza Drizzt (#17093) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hoppá. na, akkor most érdemes:
- első astrát gyorsan bezsákolni, ha van
- akik már megkapták, várni, amennyit bírnak
:)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17095) bigdady válasza Parci (#17094) üzenetére


bigdady
nagyúr

Szombaton kapom 12 hétre, addig érek rá várni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#17096) #86564352 válasza Drizzt (#17093) üzenetére


#86564352
törölt tag

Kíváncsi leszek mi sül ki belőle. Végre legalább beszélnek róla. Több mint egy hónap után.

(#17097) Parci válasza bigdady (#17095) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a dupla astra is király, egyre több cikk van róla, hogy mennyire véd mindentől is

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#17098) Ringman válasza Parci (#17094) üzenetére


Ringman
nagyúr

tovább olvadhat az a hatalmas vakcinamennyiség, ami miatt nem veszünk részt a brüsszelita rendelésben

(#17099) t72killer válasza Ringman (#17098) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mondjuk ha a járványhullámán túleső India elkezd covaxin-t, vagy covaxin2-t exportálni, akkor lesz itt oltóanyag bőven. A cucc jó egyébként, csak most nagy szükség van rá otthon.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#17100) Ringman válasza t72killer (#17099) üzenetére


Ringman
nagyúr

megint ott tartunk, hogy egy kevésbé flexibilis gyártástechnológiájú, nem ema-engedélyezett (vasfüggöny light) vakcina talán jó lenne a kb. legjobb választás helyett.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.