Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lackó1984
tag
válasz
Celtis #29694 üzenetére
"Ha a lejátszón nincs bekapcsolva az fps igazítás, tehát a 24fps filmet 60fps 3:2 pulldownnal küldi a tv-nek, akkor ugyanúgy jelentkezik a probléma.
Én úgy tapasztaltam, hogy a lejátszón az fps igazítás bekapcsolásával (tehát natívan 24fps-sel küldi a tv-nek) nincs drop/akadás"Nálam dettó így van (75C745, V135).
-
Celtis
veterán
válasz
Redlight2 #29687 üzenetére
Igen, nemrég számltam be róla. Ha a lejátszón nincs bekapcsolva az fps igazítás, tehát a 24fps filmet 60fps 3:2 pulldownnal küldi a tv-nek, akkor ugyanúgy jelentkezik a probléma.
Én úgy tapasztaltam, hogy a lejátszón az fps igazítás bekapcsolásával (tehát natívan 24fps-sel küldi a tv-nek) nincs drop/akadás, azonban van aki még így is panaszkodik. -
G-Bali
senior tag
Na akkor lehet kérni egy kis segítséget,aki még nem tulajdonosa ezeknek (805,845,stb) mit pl én is ,egy olyan támpontot, tesztet,bármi amitől meg lehet tudni hogy Ő bele fog tartozni abba a körbe akinél :
Akad,nem vált Rendes csúszik a hang,és még sorolhatnám azokat a jeleneteket ami a csoportba szó esik már egy jó ideje...
Mert úgy gondolom hogy ha legfrissit a legújabbra (márpedig le fog magától)akkor ott tisztelni és ha fennállnak ezek akkor szerintem nem is lesz jó,mert valakinek jó valakinél nem és ugyan az a tv ,ugyan azzal a FW..
Én 55C845 szeretném megrendelni még ma az eMAG ről ,mert ma még akciós és jár az 5 év garancia is .
Én nem használom a tv saját lejátszóját szinte,
ezért a külső lejátszó dominál (1.gen amazon fire tv stick 4k max , Himedia Q10 pro)
Köszönöm előre is -
Imi1981
veterán
a zöld színek ( fű, levelek) barnásba mentek át -aztán vissza
Ez nekem máig jelen van de csak kábel tv -n tv adásoknál 55C745 -ön ! Forma 1 alatt az aszfalt színén nagyon észrevenni ezt. Viszont youtubeon, streaming alkalmazásokban, kodiban, plexben és emby-ben sincs ez a jelenség. Csak tv adásoknál ajándékoz meg ezzel. Bár őszintén tegnap mintha nem láttam volna ilyet! Lehet csak véletlen nem tudom. -
Redlight2
tag
Valaki próbálta már a problémás c805/845 tv-n hogy külső lejátszóról is ugyanolyan framedrop-os hatású a filmlejátszás plex/streamingről?
-
tobias40
veterán
Wifin nem lehet másolni a tv-re wines laptopról hogy ne kelljen pen drivezni?
Ha igen akkor hogyan?(kényelmesebb lenne)
Próbálom ftp-n elérni de nem tudok fh nevet meg pw-t beírni ha van egyáltalán...A bedugott pendrivet-látja a tv-m de csak azokat a filokat amit már korábban tettem fel,amit most szeretnék egy m3u file,azt vmiért nem látja a tv,a pc-n természetesen látom.Mi lehet a gond vele?
-
Till@
aktív tag
válasz
Pendragon911 #29681 üzenetére
Nekem volt 55c805, az még rosszabb volt mint a 65-ös. Youtube videók alatt (4K) 10-20 másodpercenként megtorpant, a zöld színek ( fű, levelek) barnásba mentek át -aztán vissza.Az a tv egyből frissítette magát beüzemelésnél.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Pendragon911 #29681 üzenetére
Ha valóban van összefüggés a tv mérete és az akadások száma közt, akkor az az egyik lehetséges magyarázat a több local dimming zóna. Elképzelhető hogy a szoftverben valami bug jön elő a több zóna vezérlése miatt a nagyobb méreteknél.
-
Pendragon911
aktív tag
Összegezve, amit sikerült leszűrjek az eddigiek alapján. Most ami a C805-ös szériát illeti, tehát ha jól értem, akkor az 55-ös átmérőnél nem igazán jelentkezett panasz, miszerint akad, ellentétben az ennél nagyobb méret esetén már igen, de ott is bizonyos sorszámú FW esetén, mert többször elhangzott, hogy a v028 még jó volt, de másnak pedig talán a legfrissebb hibátlan vagy az azelőtti, mondjuk utóbbiban már nem vagyok biztos, de mintha ilyesmit is írt volna valaki. Ami ezekből számomra következik, hogy hardveres téren a TV-vel elvileg nincs baj, de szoftveresen nem a legacélosabb, de ez is függ a FW verziótól, így feltételezhető, de legalábbis remélhető, ha volt működő verzió, akkor lehet még újra megint, amennyiben a fejlesztők veszik a fáradságot, hogy kidolgozzanak egy működő FW-t. Személy szerint nem számítok sok jóra, mert nekem 65"-os van, de azt nem tudom, hogy milyen FW van rajta, emlékeim szerint, mintha valami frissítést egyből ajánlott volna és települt is. Mondjuk végső esetben ott van a Mi Tv Stick 4K, ha azzal rendben működik, akkor elleszünk vele, hátha lesz rendes FW, de hátha nem lesz rá szükség. De hogy miért függ a készülék méretétől, hogy akad-e vagy sem, ez egy nagyon jó és egyben érthetetlen kérdés
-
Liso
csendes tag
Sziasztok!
Szülőknek egy 50c735 található a nappaliban. Online nem talált frissítést a rendszerhez.A kérdésem az lenne, hogy van-e ennél újabb /jobb verzió? És ha igen honnan tölthető le?
Tcl oldalát próbáltam böngészni, de sikertelen volt. -
mimey
tag
válasz
Celtis #29578 üzenetére
Szia!
Elismerésem a kitartó hibakeresésedért.
Most volt időm megnézni, és ugyanúgy, mint neked 75C805-as, project ID 37: akad!
028 tökéletes volt. Áprilisban a kikapcsolt frissítés ellenére 098-ra frissült, azóta vannak a mikrolagok. Most v135, ugyanaz. Számomra elfogadhatatlan.
Netflix 3 test problémával szoktam próbálgatni. Vérapónál is jelentkezik, ahol írtátok.Vontar X4 CE 20.5 és mindegy, hogy 4K, DV, HDR10, vagy 1080p anyagot próbálok, mikrolagolnak.
Nem fogok full reset-et nyomni, meg telegram-ról rombolni így idő hiányában, hanem csak használnám a tv-t.
A többiek csak örüljenek, hogy náluk minden rendben, és látatlanban osztják a népet, mert vagy nem is ilyen típusú tv-vel rendelkeznek, vagy full HD netflix csomaggal (akikre gondolok, magukra ismernek).
És igen, kipróbáltam gigabites usb LAN adapterrel is, és a helyzet ugyanaz.
Megérkezett a héten a fire tv stick max gen 2, de még kibontani sem volt időm. Semmi pozitívat nem várok tőle, hiszen a Vontar-ral már kiderült, hogy médialejátszóval - hozzáteszem megfelelő beállításokkal- is adódik a hiba.
A tv feketéje, színei, stb. tényleg lenyűgöző, de szoftveresen... Nem értem, a TCL-nek miért kellett ránkerőltetnie a frissítést, főleg tudván, hogy hibás, illetve miért nem tudja ezt 4 hónap alatt orvosolni, ha már v028-nál tökéletesen működött.
Ha meg nem megy, ismerje el, tegye elérhetővé a v028-at, és kész. -
mrmft
senior tag
Igen, azota felkerultek a gyartoi honlapra is a specifikaciok, es hat nem stimmel a fenti.
Bar mar lattam C745-ot Qled Pro-sank irva es sima Qlednek is. Szoval egy katyvasz az egesz, lehet hogy C745 bol van mar X3 is? Szoval kiigazodni itt a dolgokokn elegge nehez, valamint lehet piac fuggo is, hogy hol mi micsoda. -
Pistu_
tag
Sziasztok! 43-as TCL C725 factory menüjében szórakoztam a DBC beállításokkal, de előtte nem mentettem az értékeket. Tudom, hiba volt. Ha esetleg valaki be tudná írni hogy nála mik a gyári paraméterek azt nagyon megköszönném.
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Igaz tiltva volt a frissítés, de csak befrissített a c845 x2. Azóta időnként olyan, mintha framedrop lenne a filmeknél. Furcsa, mert csak néhány jelenetnél. De fixen mindíg ugyanott. Főleg plexnél veszem észre, streamingnél annyira nem. Teljesen mind1, hogy fullHD/4k/HDR/DoVi. Próbáltam kisebb bitrátás és giga nagy remuxokat, de a hiba sajnos ugyanúgy mutatkozik. Beállítások nem változtak, leellenőriztem. Egyedül a mozgás javítás van bekapcsolva 2-es értéken. Próbáltam, hogy kikapcsolom de akkor még rosszabb. Valami megoldás van erre? Vagy ez ilyen? és kenjem a hajamra?
-
tobias40
veterán
TCL 65C725 tv-n nézem a hbomax-on az olimpiát.
4K-nak kellene lenni sztem de nem tudom az-e mert nem írja ki sehol.
Mit hogyan kellene állítanom hogy 4k-ban lássam az eurosporton sugárzott adásokat?
Droidos app-ból nézem ha ez számít!Köszi!
-
Till@
aktív tag
Ha minden igaz hétfőn megkapom a Fire TV Stick 4K MAX-et.
Van annak jelentősége, hogy hová dugom ? -
BlueSteel
tag
Hogy én is írjak valami pozitívat, rendszeresen játszom a TV-vel (RTX4070), de semmi hasonló jelenséget, amit rumkola ír, nem tapasztaltam. Ami korábban szóbakerült (inverse ghosting), azzal szintén nem találkoztam. Mondom ezt úgy, hogy volt nálam pár éve egy LG 165 Hz-es VA paneles monitor (32GN650-B), az szörnyű volt (black smearing, invertálódás), a C805 ahhoz képest - ebből a szempontból - lenyűgöző.
A BlurBusters NVIDIA G-Sync beállításos guide-ja szerint próbáljátok meg beállítani a paramétereket, hátha az segít.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #29650 üzenetére
Egyetlen egyszer sem találkoztam vele egyetlen játéknál es tvnél sem.
Pcn kevesen játszok, az csak tesztre van, ps5 pörög.
Első 2 link monitorokról szól ahogy nézem.
3adikat majd megnezem.Játszok eleget, soha nem tapasztaltam a mostani tvknél. Persze nem játszom az összes játékkal.
Egyébként meg lehet simán az adott game hibája is.
Az első cikk is azzal kezdi, hogy nem minden játéknál. Innentől kezdve lehet engine hiba is.
Nekem nvidia kártyám van, pcn azzal tudom megnézni.Ha írsz konkrét játékot konkrét helyen hogy hol jön elő fixen akkor azt beleveszem a következő tesztbe, ezen ne múljon
-
rumkola
nagyúr
válasz
Vhiktor #29648 üzenetére
PC-n Nvidia kártyával sajnos használhatatlan a VRR (G-Sync), mert látható brightness flickering van ahogy nagyobb a freki ingadozás. Még PS5-nél is elő lehet hozni a Pókemberben. 55C735 és 75C645-ön is.
Részletes leírás, mindent próbáltam, sajnos nem szűnt meg:
[link]
[link]
[link]Ez egy tök általánois bosszantó dolog, még OLED-en is előjöhet.
Nálam csak az oldotta meg hogy kikapcsoltam PC-n a VRR-t, és olyan erős VGA-t vettem ami tartja a fix 120 FPS-t. Ha kell, akkor a grafika butításával.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29642 üzenetére
Én itt javasolnék, hátha mást is érdekel.
A VRR-re kitérhetnél az egyik videódban, vagy akár külön videóban. Megannyi panaszt olvastam ezzel kapcsolatban gyártótól függetlenül, miszerint VRR-ben ha az fps ugrál fel le, azaz nem fix 60 vagy 120, akkor nagyon erősen jelentkezik az "inverse ghosting", meg a sötét, árnyékos képrészletek lilán elszíneződnek stb.
Csilliárd fórumhozzászólást végigbogarászva én arra jutottam, hogy ez mindegyik gyártónál erőteljesen jelen van, azaz a vrr ezeken a tévéken nagyjából egy van de minek opció, miközben pont az lenne az elsődleges célja hogy lehessen változó képfrissítés mellett is játszani úgy, hogy ne tűnjön fel 10-20 frame drop.
-
RobexX10
aktív tag
-
bnorci71
addikt
válasz
al_age #29584 üzenetére
én Fizz-ről vettem ami MarketWorld-ről jön ott sincs ez a promó.
Jövő héten kiderül ha megjön akkor regisztrálom a 75C845-t#29624 RobexX10
hát én is várom már, nem vagyok vájt szemű. az oled előtt egy 40" C sorozatos Samu volt 12évig imádtam a képét azt hittem nincs feljebb, aztán amikor az oled szervizbe volt akkor jöttem rá mennyivel fakóbb a szín. Feketére annyira nem vagyok háklis bár tény tetszik, hogy fekete képnél a tv-t se látja az ember az olednél.
Na ezekért majd a +20" kárpótol.
Vhiktor is megmondta a tesztbe ha oledre nincs pénz ez az alternatívaés a versenytársak árait elnézve azért valljuk be szemmel látható összeg a különbség.
-
rumkola
nagyúr
válasz
tigribigri #29629 üzenetére
Ezt még a kétezres évek elején kezdtük használni, hogy honnan jött arra már nem emlékszem. Akkoriban mindenkinek egyértelmű volt, hogy a nem hivatalos beszerzési formát jelöli. Nem a Virgin megastore-ban vetted meg pl. a CD lemezt, játékot, hanem a "virágboltból" (letorrentezted, direct connect-en töltötted le, ill. akkoriban még működött a HTTP warez is pl. Warezcenter, aztán jöttek a fizetős FTP-k is) szerezted be, aztán kiírtad a havernak CD-re. Az írott, letöltött anyag volt a virágbolti verzió.
-
BlueSteel
tag
válasz
tigribigri #29629 üzenetére
Attól, amitől téka.
-
G-Bali
senior tag
Amúgy a 55" C 805 és a C 845 között mi különbség van ?
Mert kb egyformának tünik még árban is -
HF77
őstag
válasz
tigribigri #29626 üzenetére
plázák-ban és temetők környékén leginkább fellelhető kereskedelmi egység.
virágok és kiegészítők találhatók meg leginkább a kínálatában .
-
rumkola
nagyúr
válasz
tigribigri #29626 üzenetére
Warez, torrent.
-
Celtis
veterán
válasz
blakey #29619 üzenetére
Egyfelől a tv kijelző frissítési frekvenciája alkalmazkodik a forráshoz, ahogy coolabácsi is írta. Így tudja a készülék például az 50Hz-es tv adásokat is helyesen megjeleníteni. 60/120Hz-es képfrissítéssel nézhetetlen lenne.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha a tv képernyőn megjelenő kép kadenciahelyes, akkor teljesen mindegy, hogy belül a lejátszó alkalmazás és a megjelenítő algoritmus között van-e pulldown vagy sem. Szíved joga azt mondani, hogy neked ez a megközelítés nem felel meg, de egy vizuális tartalom paraméteréről beszélünk, amit vizuális módszerekkel lehet tesztelni és egyértelműen megítélni.
Egy droidos oprendszer esetén tudhatod, hogy az alkalmazás kénytelen pulldownt használni, de mégis honnan a fenéből állapítod meg, hogy egy zárt oprendszerű LG vagy samsung készüléken belül mi történik?
Köszönöm, maradok az rtings és a Vhiktor által is használt objektív kadencia helyesség elvnél és tesztelő eljárásnál.
-
blakey
titán
válasz
Celtis #29500 üzenetére
A 120Hz a 24 ötszöröse pontosan. - igen, egyáltalán nem állítottam az ellenkezőjét.
Vagy fejtsd ki értelmesen a mondandódat vagy rajzold le, mert ennek így se füle se farka. - értelmesen leírtam, pontosan érthető, de akkor másképp írom.
Kadenciahelyes lejátszás, akkor van, ha a képkockasebesség (tartalom) egyeztetés megtörténik a lejátszó (külső vagy a TV-n futó lejátszó alkalmazás) és a megjelenítő (TV) között, ilyenkor mindig az adott fps-nek megfelelő megjelenítés lesz látható. Amennyiben nem történik egyeztetés, akkor kizárólag a “pulldown” algoritmusokra van bízva, hogy mennyire lesz jó a megjelenítés, ami 60 (120) Hz-en történik. Ebben az esetben a következőket lehet tapasztalni:
23.976 és 24.000 fps esetében a pulldown képes gyakorlatilag tökéletesen dolgozni, a megjelenítés megfelelő, erős hibákat nem volna szabad tapasztalni, de nincs kadenciahelyes lejátszás, mert nem történik fps egyeztetés.
25.000 és 50.000 fps esetében a pulldown nem képes minden hibát elfedni, itt több probléma adódhat, nincs kadenciahelyes lejátszás.
29,97 (59,94) és 30.000 (60.000) fps esetében a megjelenítés tökéletesen megegyezik a TV megjelenítési frekvenciájával, így gyakorlatilag kadenciahelyes.
Az alternatív, nagyon ritkán használt egyéb fps-ekről pl. 48 fps) nem írok.
Tehát, ha nincs fps-egyeztetés, akkor a megjelenített anyagok kb. 85%-a közel kadenciahelyes, nagyobb hibák nélkül kerül megjelenítésre, de magát a kadenciahelyes lejátszás kifejezést használni egyáltalán nem helyénvaló.
Én is használom a TV-ken futó alkalmazásokat, de tisztában vagyok, hogy adódhatnak megjelenítési hibák, ezért ha hibátlan megjelenítést szeretnék, akkor külső lejátszót használok. -
zsolt501
nagyúr
Akad projekt azonosító 38
-
kenicsab
tag
NF. Firest. verz. 11.0.2
Nos sikerült letöltenem az Es File Explorer segítségével.
[link]
Simen települt a gyárira frissítéssel, viszont utána kiléptetett a fiókból és újra kellett kezdenem, mintha reset történt volna !!!
Egyelőre még nem látok különbséget, a hétvégén még vizslatom. -
gab1ka
senior tag
Srácok le a kalappal az összefogás miatt és hogy megpróbáltok utánajárni a dolognak, de szerintem a szervíz menüvel csak óvatosan, nehogy egy hozzá nem értőbb is elkezdjen ott kotorászni az itt látottak alapján.
-
Stealth
senior tag
Nyugalom!
Mindenki pattintson fel egy sort, vagy keverjen egy froccsot! EGS!
-
ρσгτσ
addikt
-
Smiro
senior tag
válasz
pictigjis #29565 üzenetére
Rohadtul igaza van kistigrincsnek. Mi a szart várnak el egyesek egy 200 ezer körüli tévétől? Ha rohadt jó hangzást akarok, akkor felső kategóriás cuccot veszek 7 számjegy felett. Aki panaszkodik, mert akad egy film egyszer valahol, mi a f@xért nem vesz több millás tévét és az biztosan kiváló lesz mindenben. Ja, ha nincs annyi gempa, akkor meg nem kéne siránkozni. Tényleg agyon van vágva ez a topik a siránkozó majmoktól. Van aki hetekig itt kering, milyen tévét vegyen, megveszi ezt a márkát és megy a panaszkodás. Én csak streaming csatornákat nézek wifin keresztül. Néha YT akad, lemarad a hang a képtől és akkor mi van? Vagy hallgatom csukott szemmel, ha érdekel, vagy váltok másik műsorra. Ha meg valaki 3-4, vagy több eszközt akar összekötni és röccenés nélkül nézni, az vegyen már a felső polcról tévét és ha feleslegesen dobott ki 10 számjegynyi pénzt, akkor kezdjen acsarkodni. Beszarás, hogy valakiknek ez a legnagyobb gondja. A komolyabb hibák megvitatása, esetleg jobb kép/hang elővarázsolása oké, az is, hogy milyen perifériás cuccot érdemes venni, de itt már arról szól minden, hogy volt egy kis villanás, egy kis csík, jajdeszarezatévé. Ja, nem a video, nem a film, nem a jel, hanem a szoftver, a képernyő, nem 120 Hz, csak 118, vagy 90. Gratula a szemeteknek, ami kiszűri. Ja, oszcilloszkóp volt: Jó szórakozást filmnézés helyett. Az első TV a családban egy Orion 602-es volt, földi sugárzással és még élek és örülök, hogy TCL tévém van, nincs szürke hályogom és nem kórházban kell senyvedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest