- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibyke75
csendes tag
válasz
tigribigri #28298 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
-
tibyke75
csendes tag
válasz
tigribigri #28295 üzenetére
Csalàdi felhasznalas film kis foci
-
Imi1981
veterán
válasz
BreamHunter #28285 üzenetére
Nekem sosem kell áramtalanítani az 55C745 -öt! Gyorsindítás ki van kapcsolva és ennyi. Ha gyorsítás be van kapcsolva akkor egy idő után a ram nem ürül amikor kéne és belassúl. Én kis ideig használtam még újkorában és bizony kb 5 naponta belassúlt meg furcsaságokat csinált. De ilyenkor a beállítások /rendszer /újraindítás és már jó is. Kihúzni a dugaljat felesleges.
-
tibyke75
csendes tag
Sziasztok ezt nèztem ki TCL 85" - 85P745 van valakinek véleménye róla.
-
Zoli35
csendes tag
Sziasztok!
Nekem mai nap dobta fel a frissitést. 620ast.
Tapasztalat valakinek?
75c645 -
válasz
BreamHunter #28286 üzenetére
Mivel raktad fel a falra ami így dönthető?
Én sajnos a forgatható dönthető Vogel's-emmel befürödtem a TV cserére, újat kellett rendelnem belőle a súlyhatár miatt, és az már ráadásul nem dönthető -
Vhiktor
nagyúr
válasz
BreamHunter #28286 üzenetére
Eljön az az idő is majd valamiylen formában (lehet modulokból).
Ehhez a mérethez kb 2,2 méteres nézési távolság az optimális a mozis hatás érdekében. -
BreamHunter
tag
Még mindig nem értem miért nem gyártanak 140-150”-os tv-t.
Qva pici ez a 98”-os.
3 méterre álltam tőle -
BreamHunter
tag
válasz
Celtis #28284 üzenetére
Én mondjuk pont nem az ilyen akadásokra gondoltam hanem általános lassúság, akadozás, x idő után kénytelen az ember teljesen áramtalanítani, mert fél perces laggok vannak.
Ilyesmire. Persze alapvetően ez is szoftveres gond inkább, de nyakamat rá, hogy a tök különböző tulajdonságú elvileg ugyan olyan alkatrészek is közre játszanak.Volt egy C1-em azt sosem kellett kihúznom pl. Van samsung és panasonic tv is otthon, azokat sem kell áramtalanítani, hogy normálisan működjön.
Csak ezt a valamit kell állandóan. -
Celtis
veterán
válasz
BreamHunter #28280 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy passzív alkatrészek szórása okoz ilyet. Nálam az akadás 100%-ban pontosan ugyanazon jelenetek ugyanazon pillanatában következik be. Ha viszont DV módot váltok, akkor másutt. Ez szoftveres probléma vagy ha hardver változat függő, akkor meg rosszul optimalizált a szoftver, tehát megint csak ott vagyunk, hogy szoftveres a probléma.
Maga a vas képes megfelelő működésre. -
dro0py
tag
Az 55C805 képminőségét látva erősen gondolkozom, hogy beszerzek egy 85C805-öt is.
Hasonló árkategóriájú (max 30% felár) utódmodellről nincs hír? Mert 1-2-3 hónapot simán várok vele, ha megéri.
(A 855-öt nem tekintem annak, dupla áron, nekem annyit nem ér meg.)
-
bmwm3
tag
Igen, ha előjön, akkor gari/szervíz lesz. Csak persze már nincs ilyenjük, szóval ha gond van vele, akkor ilyenre nem tudják cserélni.
Valamint most ki-be kapcsoltam 20X egymás után, nyilván most jóEgyébként Alzánál vettem múlt héten. Ami még furcsa volt, hogy mikor megjött és láttam, hoyg 2 távirányító van hozzá, csak az egyik működött. Gondoltam majd össze kell hangolni. Így is volt, utána működött mindkettő. Viszont tegnap mikor a beállítások között mászkáltam, azt írta, hogy távírányító nincs párosítva (de ha nem volt, akkor hogy működött). Mindenesetre most újrapárosítottam. (De amikor nem kapcsolt be, akkor egyik távirányítóval se). :\
-
BreamHunter
tag
válasz
Celtis #28279 üzenetére
Nekem van egy gyanúm, hogy mik ezek a nagy különbségek típuson belül is.
Szerintem ahogy esik úgy puffanik alkatrészekkel vannak legyártva a panelok. Mármint egyik nap a “csianghunmin” gyártósorról jön le a kondi a másik nap meg a “csingcseng” sorról. Valszeg még csak nem is ugyan abból a gyárból szerzik be az alkatrészeket sőt még csak nem is ugyan olyan tulajdonságúak. Totál változó, ezért nem tudnak egységes panelokat gyártani. Egyik tévének ez a másiknak az a gondja, egyik tökéletes xy verziójú szoftverrel a másik ugyan olyan típusnak meg minden baja van vele.
Szerintem nincs nekik két tök egyforma paneljuk egy bizonyos típushoz. -
Till@
aktív tag
válasz
7Heads Drago #28271 üzenetére
Érdekes ez a streaminges akadozás.Nekem az 55"-os Youtube-on, Netflixen csinálta, visszaküldtem.Lett 65", az viszont nem csinálja, Youtube,Netflix, Disney+ eddig patent. A 65-ön v098 volt alapból, az 55-ös meg frissített.
-
Lackó1984
tag
válasz
7Heads Drago #28271 üzenetére
Hidd el ha lenne hiba, nem kellene keresned.
-
bmwm3
tag
Sziasztok! Szerda óta vagyok boldog (?) tulajdonosa egy 75C935-nek. Problémám viszont, hogy már 2-szer is eljátszotta, hogy bekapcsoltam, kattant egyet, de se kép, se hang nem jött meg, egyik távirányítóra sem reagált, csak áramból ki-be segített. Gyorsindítás be van kapcsolva, ha ez számít, de gondolom nem kéne. Usb-n rá van kötve egy külső hdd, az esetleg bekavarhat?
Köszi előre is!
-
klaya86
senior tag
válasz
BenQhunria #28269 üzenetére
Nem kell kicsomagolni. Zipbe másold fel a pendrivera, más ne legyen rajta.
-
BenQhunria
tag
Köszönöm a tippeket, miért nem tudom frissíteni?
Pendrive fat32-re formázva és kicsomagolva fölmásolom és mégsem jó. -
Bazsi81
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
-
Celtis
veterán
válasz
tigribigri #28261 üzenetére
Illetve ha ott is a lyuk ahol kell, a gyári csavarok nem minden furatban érik el a menetet rendesen.
-
dro0py
tag
válasz
BreamHunter #28263 üzenetére
Köszönöm! Ez nagyon furcsa, mert a kisebb modelleken (még a 75-ösön is) a VESA "téglalap" a TV alsó részére esik.
-
BreamHunter
tag
válasz
BreamHunter #28258 üzenetére
43cm -
mrmft
senior tag
válasz
Bazsi81 #28253 üzenetére
Nalam Fischer SX8 dubel (Milwaukee 4eluvel furva) es 5x50 facsavar fogja a gipsz valaszfalban - 6db. Ne jarasd benne a furot ha ilyenbe tenned. A tarto vasbetonban szinten igy van felteve. Hama Next Light konzlok. A dubel a lenyeg abbol vegyel minosegit. Altalaban "orias" dubeleket adnak a konzolokhoz, panelba azokat felesleges hasznalni.
Az also furatok a TV-n kisebbek, itt nalam benne voltak a csavarok azokat hasznaltam.
-
dro0py
tag
Van itt esetleg valakinek 75C805 vagy 85C805? Érdekelne, hogy az alsó VESA rögzítési pont (csavarhely) és a TV alsó pereme között hány cm a távolság. Köszönöm.
-
tigribigri
tag
válasz
Bazsi81 #28253 üzenetére
Pl. 85" esetében Vesa 600x400
65" esetében Vesa 300 x300 szóval mérettől függ. A pontos információt a tcl.com-on megtalálod.
Általában a fali konzolokhoz adnak többféle méretű csavart, illetve sokfajta alátétet (műanyag alátét, a vékonyabbaktól az egész vastagokig) és azokat megfelelő módon variálva ki lehet választani az adott TV-hez ideálisat.
Nyilván óvatosan kell felrögzíteni a hátlapra a konzolt, mert az már durva, ha átfúrjuk a csavarral a panelt... -
Bazsi81
tag
Sziasztok! Melyiket ajánlanátok jobban? C745 vagy C805? Xbox, streaming, foci(tv adás), ezekre lenne leginkább használva.
-
Cartmenn
aktív tag
-
mazsi70
senior tag
válasz
dro0py #28238 üzenetére
Végül nem vártam az Emagra, a 2.5 hete rendelt tv-t még ma sem (!) hozták ki budapesti címre, megvettem az Euronicsban.
Nekem is volt egy köröm az Emaggal visszaküldés vonalon ,mert gyári hibás volt ( szerintem újracsomagolt ) a TV .
Inkább megvettem személyesen az Euronicsban .Még az üzletben kibontattam ,átnéztük ,minden rendben volt .
Igaz buktam 20 ezer forintot és az öt év garit ,de nagyon elpattant az agyam a "kommunikációjuk"miatt .
Én a tv saját lejátszójával nézem a külső HDD-n lévő HDR-DV filmeket .Gond nélkül viszi .
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Celtis #28240 üzenetére
Ha a tv tudja a DV-t, akkor a netflix csak abban a formátumban adja át ---vagy nem ?
nekem sose írt más formátumot,vagy nem figyeltem----már a film indító lapján is csak az van , dolby vision --néha hozzá az atmos
az előző LGm csak a hdr-t tudta ,annál csak azt írta a netflix,már maga a film indító lapján is
-
BlueSteel
tag
válasz
dro0py #28238 üzenetére
Az első kérdésedre tudok csak válaszolni: "nem normális". Ez két dolgot jelenthet - már ha a Kodi 21.0 verzióval játszod le - vagy nem igazi Dolby Vision, vagy olyan DV kódolás, amit a TV nem tud hardveresen dekódolni, így a fájlt a Kodi HDR10-ként kezeli. A Kodi settings-ben beállítható, hogy ilyenkor csak a DV kódolást válassza (a HDR10 kikapcsolható), ennek eredménye vagy az lesz, hogy szürke sávokat látsz alul-felül, vagy fekete lesz a kép - nem fogja tudni lejátszani.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Itteni ajánlásra megvettem egy 55C805-öt. Végül nem vártam az Emagra, a 2.5 hete rendelt tv-t még ma sem (!) hozták ki budapesti címre, megvettem az Euronicsban.
A képminőség valóban pazar, felülmúlja a várakozásaimat, a fekete tényleg fekete, a színek szuperek. Android TV, Kodi tökéletesen működik. Sem a Netflixnél sem a Kodin lejátszott filmeknél nem tapasztaltam akadást vagy bármi más problémát, a tv szoftvere nagyon gyors.
Van pár kérdésem, ami az első pár nap után felmerült:
1) Amikor Dolby Vision contentet nézek, akkor is HDR10 jelenik meg a bal sarokban. Ez normális? Nem Dolby Visionnek kellene?
2) A netflixen kerestem volna Dolby Vision filmeket, de nem találtam. Hol és hogyan keressek ilyenre?
3) Csatlakoztattam egy bluetooth fülest hozzá. Párosítás után tökéletesen működött, egészen a füles első kikapcsolásáig. Második bekapcsolástól kezdve a tv jelzi, hogy bluetooth eszköz csatlakoztatva, a füles is jelzi, de teljesen süket, bárhová állítom a BT hangerőt a távirányítóval. Hiába kapcsolom ki-be a tv-t, a fülest, megszüntetem a párosítást és újra párosítom ugyanez. Sehogy sem akar szólni. (A füles tökéletesen működik, a telefonhoz vagy a másik tv-hez akármikor tudom csatlakoztatni.) Ennek mi lehet az oka?
Köszönöm a válaszokat!
-
Timo2323
újonc
Üdvözlet! A TCL 65C805 és a 65C809 egy az egyben ugyanaz a modell? Nemķülönbözik semmiben?
-
Lackó1984
tag
válasz
kenicsab #28232 üzenetére
Felesleges egyáltalán az is, hogy FALD legyen. Sporthoz nem kell.
Legalábbis én kikapcsoltam meccs alatt, mert látható volt a fényerőszabályozás az egyes zónákban. Semmi különbség nem volt képminőségben a be és kikapcsolt állapot között.
HDR filmnél már más a helyzet nyilván. -
kenicsab
tag
válasz
cantus #28226 üzenetére
Szia!
Nekem 65c805 van a nappaliban ami kelet dél-keleti fekvésű és bizony napsütésben zavaró a tükröződés, így hát sötétíteni muszály, ha filmet nézek amiben sok a sötét jelenet, sporttal nem lenne zavaró.
A döntést részben a pénztárca hozza meg, de a 745-öt szerintem kevés.
Több fényerő, több zóna! -
cantus
tag
Van, aki teraszon, világos időszakban is tv-zik? Wifin keresztül gondolok itt az M4 sportra. Olimpia kapcsán venném a tévét 55" méretben. Nekem másra nem kell, se játszani se 4k tartalmaim nincsenek.
C805-öt, C845-öt is, de a C745-ot is néztem. A fényerő miatt nem tudok dönteni. Tudom ebben a c845 a legjobb, de csak a fenti funkcióra lehet luxus és elég lenne az olcsóbb c745? -
nicu71
addikt
válasz
BreamHunter #28221 üzenetére
Az enyém/ 805/még soha nem akadt,nem lassult,pedig neha eléggé meggyötröm.Igaz,minden nap használat után fullra áramtalanítom,már ha ez számít valamit.
-
Imi1981
veterán
válasz
BreamHunter #28221 üzenetére
Pedig a c805-ben ugyan az a proci mint a c745 x2-ben . Az tény hogy firmware és firmware között van különbség sebességben! Nekem egy ideje a v121 van fent és ez kicsit lassabb mint például v1, v3, v8 teszt firmware volt. A V098-ra nem emlékszem milyen volt sebességben de az másban volt rossz. Evvel a v121 -el elégedett vagyok összességében. Nem tökéletes ( egyik se lesz az) de már egész jó.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
kcrkrly #28210 üzenetére
beállítások--rendszer--névjegy--állapot ez nálam a c805nél (de mivel nálam nincs gyorsindítás,így csak a bekapcsolás utáni időt mutatja ,össz időt nem, míg be volt kapcsolva
gyorsindítás alatt meg jóval többet,nem csak azt mikor a képernyő ment ---- sok mindenkinek nemhinném van ez a típus ami neked ,de hátha
-
Imi1981
veterán
válasz
BreamHunter #28209 üzenetére
Nekem nincs ilyen lassulás 55C745 -ön pedig sokat youtubeozok. Te gyorsindítást használsz? Én nem használom a gyorsindítást így bekapcsolás után kicsit lassú de ha betöltött rendesen elég fürge és nem lassúl be.
-
N_A_S
veterán
T8B-t hogyhogy minilednek írja a hivatalos oldal?
-
kcrkrly
friss újonc
Sziasztok! Egy TCL 32S5200 TV-nél hol lehet megnézni, hogy az első bekapcsolása óta összesen hány órát volt bekapcsolva? A TCL magyar nyelvű support nyilván nem válaszol, angol nyelven meg hiába kerestem infót. Valaki esetleg tudja?
-
BreamHunter
tag
válasz
BenQhunria #28199 üzenetére
C805-ös és szintén egy C645 is csinálja.
Ha viszonylag sokat youtubeozol rajta akkor megtelik a memóriája és belassul. Heti 1x kihúzod pár percre és utána egy darabig megint minden rendben.
Én heti legalább kétszer megcsinálom. Kopp kopp semmi gond. -
mrmft
senior tag
válasz
Firssitsd, telegramon keresztul le tudod tolteni, V619, V620 mar eleg jo sebssegu a regebbeiekhez kepest. Vagy innen 918-as hsz.
-
klaya86
senior tag
válasz
Rakj rá új szoftvert. Nekem is lassú volt eléggé. V576 volt rajta. Jelenleg tök frankó. V619 van fent.
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
599-es vagy újabb firmware-t kell rátenni, az alatt sajnos használhatatlanul lassú és fagy.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Parmezan77 #28202 üzenetére
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Csabi1984 #28200 üzenetére
75C935 van egy éve. A Dolby Atmos problémán kivül (az is csak a legújabb FW-knél jelentkezik), soha semmilyen bajom nem volt vele. Minden tökéletesen működik...
Következő TV-m is biztos TCL lesz (kivéve ha mondjuk egy jó QD-OLED vagy MLA leesik erre az árra, amire kevés az esély)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Google Pixel topik
- SSD kibeszélő
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest