- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
gerejoe #31696 üzenetére
A valódi túlfeszültség védelem 3 szintből áll (C, B, A). Attól hogy lekapcsolod a hosszabbítót közel sem biztos hogy úgy dugtad a hálózatba és olyan hosszabbítód van hogy a fázist is megszakítja. Lehet hogy éppen csak a nullát. A kóborló áram pedig eljut a tv-dbe egészen a kapcsolóig, ami szintén nem teljesen választja le a készüléket a hálózatről. Így igazából lehet csak az életedet nehezíted, mert ha biztosra akarsz menni akkor valódi túlfeszültségvédelem alkalmazására van szükség.....
-
gerejoe
tag
Az szerintetek normális hogy lassan másfél két hete meg van a tv regisztráltam az 5 éves garira a tcl oldalán elméletileg el is fogadta de azóta semmi visszajelzést nem kaptam róla?Egy c765 röl van szó.
-
Lootolok
tag
Sziasztok.
Ha TCL C805 modell esetében USB-ről néznék filmet, ott hogyan lehet nyelvet és feliratot váltani? Lehet egyáltalán?Köszi
-
Swenk
aktív tag
válasz
Qtya123 #31692 üzenetére
Én most tettem fel, aztán állítgatom. Nekem legjobban a Dune lejátszója tetszik, bár sajnos a Kodi jobb. Akkor még fent van a Plex, az is ok. A Tv UPNP lejátszója is működik, de annak vannak problémái, előnye, hogy baromira egyszerű. Ha nincs extra igény, az is megteszi. Nekem leginkább a TrueHd 7.1 Atmos hiányzik a Tv-ből, hiszen a DD+ 5.1 atmos, csak jóindulatú csalás: ha már az AVR tudja, hangszórók is vannak, film is van......
-
Swenk
aktív tag
válasz
boborján2 #31690 üzenetére
Köszönöm, akkor felteszem. Én sokat vacakoltam külső lejátszóval is, van egy Homatics Dune boxom és én azt láttam, hogy nem sokkal használhatóbb, mint a tv kodi. Ja, de egyben igen: tudja a TruHD atmost, a tv meg nem.Én kis naív, mindig reménykedve várom,hogy valamelyik firmware majd támogatja a passtrúját, de eddig nem volt ilyen és talán soha nem is lesz. Miért? HDR-t tud, Dovi-t tud, hogy aztán a FEL-t, vagy mit, azt nem tudom, de azt sem tudom mi az.
-
Swenk
aktív tag
65C805-re van ajánlása valakinek a jó tapasztalatok alapján arra, hogy melyik kodi a legjobb ezen a tv-n. A playstoron éppe most lévő, vagy manuális telepítéssel valamelyik a kodi oldaláról: nightlies, vagy master, vagy omega és melyik verzió? nagyon sok van, ezért kérném a segítséget a tapasztalaitok alapján.Köszönöm
-
Stealth
senior tag
Szép, hosszú mondat.
-
gerejoe
tag
Üdv, lenne egy kérdésem most lettem tcl tulaj eddig LG volt billenő kapcsolós elosztóba van bedugva a tv éjszakára áramtalanítani szoktam másnap ha felkapcsolom az elosztót a tcl magától bekapcsol ezt ki lehet valahogy küszöbölni az LG nél nem volt ilyen problémát bocs ha láma kérdés.
-
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #31683 üzenetére
Már az emag-al intéztem. Már nem variálok. A ledszalagot leszedem mert azt nincs közvetlenül ragasztva hanem külön öntapadós tappancsokat ragasztottam fel és ahhoz lazán kötegelővel rögzítettem a ledszalagot. Az öntapadós tappancsok nagyon oda vannak ragadva úgyhogy azt nem szedem le. Lehet nem is lehet roncsolásmentesen olyan erős.
Neked mennyi idő volt a javítás? Hány nap vagy hány hét? A V135 az utolsó hivatalos fw? Most a v404 van rajta.
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #31677 üzenetére
Nekem is volt rajta ledszalag, nem szedtem le. Első alkalommal a Videoton szerviz vitte a tv-t, és hozta vissza. Persze a led szalag sérült kicsit. Másodjára otthon cserélték az alaplapot és akkor láttam, hogy a ledszalag egy része a hátlaphoz más része a kávához van ragasztva (C805), így csak elfordítani tudták a hátlapot, teljesen levenni nem. Ennek ellenére vigyáztak a szalagra.
Amikor végleg elvitték a készüléket persze levettem a szalagot (govee), de olyan sok helyen elengedte mindkét oldalt a kétoldalas ragasztó, hogy inkább levettem róla, és ha lesz új tv, akkor új kétoldalassal fogom feltenni.Egyszóval az a tanácsom, hogy közvetlenül a szerződött szervizzel vedd fel a kapcsolatot és ne vedd le a ledszalagot.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
Aki intézett már garanciális javítást attól kérdezem, hogy ez hogy megy TCL -nél? Jön érte futár és elviszi és majd ha kész vissza hozza ingyen ? A tv hátuljára ledszalag van ragasztva körbe ( öntapadós ragasztó tappancsokkal) és azt nem biztos hogy le tudom úgy szedni, hogy ne látszódjon. Abba belekötnek vajon?
-
HF77
őstag
válasz
Pro Koryak #31671 üzenetére
nem igen van olyan tv márka (típus) ahol alkalom adtán ne lenne gond!
persze mindenki maga dönti el milyen cuccot (brend-et) vásárol
-
Lalllerrr
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a tv random időközönként feldob egy ablakot (Tipp névvel, illetve OK és Mégse gombbal) valamint felugrik a billentyűzet? Tv adás és streaming appok használata közben is előfordult már.
Az alany egy 55c805, 135 fw-vel. -
mikrofon
veterán
válasz
Kb. ezek ismétlődnek... néha egy-egy új jön hozzá, de a lényeget leírtad. Ez összesen 3 szériát jelent. Szerinted hány készüléket attak el a 3 szériából.... Szerinted más gyártó 3 szériájában mi az arány a hibára és elégedetlenségre...
Persze a te esetedben mindenképpen másik gyártót választasz, mert mindig látni/találni fogsz benne hibát... Így folyamatosan elégedetlen leszel. Márpedig ez egy élvezeti cikk ami ha idegesít/zavar az nem túl jó
-
mikrofon
veterán
válasz
st6969 #31665 üzenetére
"Netflixről tv adásra váltáskor fényerő 47-re ugrik át (de nem mindig)"
Van egy olyan beállítás, hogy a képbeállítások érvényesek legyenek minden bemenetre. Ha ez nincs bejelölve, akkor minden bemenet megjegyzi az előző képbeállítást, ami ha különböző, akkor bemenet váltásakor látszik, hogy a képmegjelenítés is változik. -
válasz
Hát akkor marad sokkal drágábban a Samsung és társai. Néhány hangos panaszkodó miatt.
Te tudod.
-
mikrofon
veterán
válasz
Pro Koryak #31669 üzenetére
Légyszíves számold össze, hogy ez pontosan hány felhasználót jelent... Meg fogsz lepődni....
-
vata666
tag
válasz
Pro Koryak #31663 üzenetére
Igen.
-
bigrob
őstag
válasz
Pro Koryak #31663 üzenetére
Pedig sokunknál hibátlan, csak mi nem posztolunk naponta.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
rég jártam már erre.
C805-nél van-e már ezekre megoldás?
- Netflix (DV?) mikroakadások
- Netflixről tv adásra váltáskor fényerő 47-re ugrik át (de nem mindig)
- Tv adásnál (Voda CI+ kártya) hang csúszások (szerencsére a hang késleltetés hatással van rá, van olyan csatorna, ahol 200ms-ot kellett rátenni, hogy jó legyen!, ezt csatornánként tárolja is, a baj csak az, hogy máskor, pl. újraindításnál meg nem csúszik ennyit, így lehet megint belenyúlkálni...agyrém).
Köszi -
Adi01
tag
Sziasztok!
Van egy 65c735-ös tv-m és van egy laptopom (aminek a kijelzője 240hz-es) hdmi 2.1-el illetve van rajta usb c 3.2 gen 2 displayport 1.4.
Melyik csatlakozással járok jobban ha összekötöm a tv-vel? 8-10m hosszú kábel kéne a tv-ig.
Később majd monitorra is kötném ami 240hz -t is tud szóval olyan kábelt vennék amit később tudok használni a monitorhoz is.
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy érdemes frissíteni a tv szoftverét? V562 van rajta jelenleg. -
vata666
tag
válasz
Imi1981 #31659 üzenetére
Szia.
Én is Tarros vagyok. Optikai kábel,bkártya a tvkben. Ez kártya nélkül is csinálta a "cirkuszt". Szóval nem a kártya miatt van a problémam Sztem alap, hogy egy tvn ne legyenek ilyen anomáliák. Ma elvitték a készüléket. Jön egy másik. Kiderül, hogy milyen lesz. 4-5 tv van itthon, de egyiknek sem volt még ilyen problémája. Sőt, ilyet még kb sosem láttam, pedig ahogy írtam van egy TCL is. Eléggé lehangoló az ilyen probléma. Függetlenül attól, hogy jó készülék lenne. Akkor inkább marad a mostani vagy az új Samsung oled 77S95D. Abból már volt egy itthon. Mondjuk jó szar hangja van, de a kép piszok jó. És nincsenek anomáliák... Ami elég fontos, hogy ne kelljen agyfaszt kapni egy élvelezeti cikk használata közben. A TCL-t azért preferálnám, mert tud kb mindent is (kép,hang,appok). De nem szükséges ilyen áron... -
Imi1981
veterán
válasz
vata666 #31623 üzenetére
Nekem 55C745 -ön folyton csúszik a hang a képhez képest. A hang beállításokban van hangcsúszás állítás lehetőség de akárhogy állítom tökéletes sosem lesz! M4 sport és rtl -en is elég durván csúszik a hang ( tarr Kft a tv szolgáltatóm és kábel tv van kártyával). Nekem már előző firmwareken is csinálta és most a v404-en is. Nagyon idegesítő! Ilyenkor elmegy a kedvem a tcl márkától. Máskor meg tetszik mikor filmezek rajta és nem tv adásokat nézek ( ritkán nézek tv adást).
-
-
Stealth
senior tag
-
csoki9019
csendes tag
válasz
csoki9019 #31642 üzenetére
Nah előbb kellett volna jobban utánajárnom elnézést csak hirtelen megláttam a kedvezményt és megörültem
az amazonos qm8b nem ugyanaz minta rting cikkben lévő termék, és ahogy látom a fórumon a c805 el szinte egy pariban van.
Továbbá amazonról nem lehet tcl promotion-t használni.1 kérdésem maradt, szerintetek érdemes tcl c805 emag 235K ért megvenni jó árban van most is, vagy várható arra is leértékelés talán BF miatt?
-
Stealth
senior tag
Érthetetlenek ezek a TCL frissítések.
Nekem még az ikonok sem lettek kör alakúak... -
Swenk
aktív tag
válasz
zsolt501 #31648 üzenetére
65c805, nekem sem jött ota frissítés /135-143/. Azt honnan tudhatom, hogy az Auchanban vásárolt tv eu-s, vagy globál régiós vagy milyen? A tv által kiírt adatok szerint a tv, amit C805-nek vettem, C755, lehet, hogy ezért nincs frissítésem ota-n? A 755 jelenti azt, hogy nem eu-s?
-
Till@
aktív tag
válasz
Lord Amper #31637 üzenetére
Van.
C805-re a V143. -
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
RTings.com alapján láttam egész jó véleménynel vannak a TCL QM8-ról és gondolkozom rajta. Amazon-ról amazon seller-től gondoltam venni esetleg, mennyire veszélyes szerintetek innen rendelni?
Ha bármi baj van nekik kell visszaküldeni, pénzbe kerül, vagy fizeti amazon, esetleg magyar TCL szervizbe kell menni vele?
így ha onnan rendelem onann is érvényes a +2év garancia akció?
Van esetleg jobb készülék ár érték arányban ami ezt a modellt verheti?
Jővőtállóság szempontből menynire lehet jó, procija hardvere 5 év múlva is bírni fogja a 4k-t (persze sajnos nem leeht tudni hogy miylen ütemben fog fejlődni a kéminőség bitráta..)? -
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Max-on a Dolby Vision filmek a képen látható hibát produkálják: [kép]
Teljesen random időközönként ilyen lesz a kép (a film megy tovább csak szétesik a kép): Ha újra betöltöm a filmet megint jól megy egy darabig, aztán újra szétesik.
A TV egy TCL 65C728.
Találkozott valaki ilyesmivel vagy van tippetek, hogy mi okozza? A Netflix és Disney+ dolby filmjeinél semmi gond. -
Stealth
senior tag
válasz
Lord Amper #31637 üzenetére
Nincs. Én úgy tippelem december elején jön valami.
Eddig, ha jól emlékszem: áprilisban (v098), augusztusban (v135) jött. Korábbra nem emlékszem, de tuti volt valami. -
v135-nél van újabb a 745/805 szériára ami lejött OTA? Kézzel felrakós nem érdekel.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Cocos 2. #31634 üzenetére
A jelerősség problémára nem egyformán reagálnak a TV-k volt egy Samsung TV-m ami nagyon nem szerette a túl erős jelet, szétesett a kép, vagy be se töltött a TV csatorna, leginkább HD-s adásoknál volt a gond, érdekes módon egy régebbi Samsung TV-n ez nem jött ki, ott tökéletes volt a kép, majd bejelentettem hogy valami nem stimmel a TV adással, kijöttek a szerelők megmérték a jelet, és egyértelműen túl erős volt a jel, még a műszerük szerint is, beraktak egy csillapítót és a hiba teljesen megszűnt, amúgy ez a hiba 2x fordult elő eddig, legelőször még a lépcsőházban volt jelerőssítő, azt kellett visszavenni, majd mikor a Digi mini nodokat osztott optika mellé ott is kijött a mini nod hibájából, egy egész szállítmány túl erős jelet adott, itt rakták be a jel csillapítót, azóta hibátlan.
-
Cocos 2.
csendes tag
válasz
zsolt501 #31632 üzenetére
Köszönöm. A csatikat átnéztem és rendben találtam. Az a furcsa,hogy kb.10 éve ugyan az minden (a szolgáltatót kivéve),de eddig egyik tv-n sem volt gond. Sőt,most amikor elment az adás legutóbb,akkor egyből áttettem a régi tv-be és ott nem volt gond. Azon gondolkoztam még,hogy a mobilokon is szokták ajánlani a sim cserét,ha régebbi kiadás és új telefon lett véve. Nekem még a régi upc kártya van.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Cocos 2. #31630 üzenetére
Neked is tudom javasolni, hogy nézd meg a jelerősséget és a jelminőséget, gyenge és túl erős jel is tud galibát okozni, van olyan TV ahol kijön a gond és van ahol nem, de érdemes a kábelezést is ellenőrizni, illetve a csatlakozókat, de ha nem 3x-os árnyékolású a koax kábel az is tud csodát művelni, könnyen összeszedi a DVB-T és a mobil telefon tornyok jeleit.
Érdekes, hogy mostanában több Vodás is panaszkodott TV adás gondra. -
Cocos 2.
csendes tag
Sziasztok! Egy bejegyzést találtam hasonló problémával,de megoldást nem. Hátha van új eredmény valakinél. 3 hónapja vásárolt 65c805 tv az alany. Ritkán használjuk tv adás nézésére,de ha igen akkor Vodafone ( UPC) médiakártyával. Elkezdett egy olyan tünetet produkálni,hogy időnként néhány adónál kódolt csatorna üzenetet mutat,vagy nincs hozzáférése ehhez a csatornához. Ezt úgy is,hogy a csatorna nézése közben,elkezd akadozni,majd az adás megszűnik és kiírja ezt. Akármit próbálok nem javul,de van,hogy másnapra minden ok magától. Egyik nap semmi adás nem jött be. Akkor áramtalanítás segített,de máskor nem. Tehát ez is véletlenszerű. A kártya más tvben működik. Valakinek megoldás,tipp? Köszi előre is.
-
F.B.I.
veterán
Ezzel mit lehetne csinálni? Nem engedi leokézni egyik feliratot sem, csak streaming és YouTube esetében nem látható. -
zsolt501
nagyúr
válasz
vata666 #31623 üzenetére
Rá kellene nézni, hogy megfelelő e a csatornán a jelerősség, túl erős és gyenge jel is okozhat gondot, volt itt már erről szó, illetve írtad hogy zizeg a hang, érdemes lenne megnézni nincs e földhurok, mert az is okozhat érdekes működést, az elcsúszó hang ezekre nem jellemző.
-
vata666
tag
Sziasztok!
75c855 v404-en CI kártyával egyes tv adások kép és hang csúszik. Valaki tapasztalt már hasonlót és mi lenne a megoldás. V135re frissítette magát. Azzal a CI kártya érzékelés össze vissza ugrált, youtube akadozott, stb. Feltettem az újat és ez még ilyet produkál. Illetve a hang/ mélynyomó elkezd zizegni random forrás valtasakor. Arra a megoldás, hogy a hang beállítások között a hang feldolgozása: automatikus -->ki-->automatikus, akkor helyreáll. De ez a kép dolog... Csak tv adasnal csinálja és nem minden adóval ráadásul. Gyári beállítások visszaállítása megtörtént.
-
szaki58
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy 65C835 eladó 290 ezerért. A kérdésem az, hogy megéri-e ezt az árat? Még bőven garis.
-
Szakiii
addikt
Sziasztok, 65c765-ről lenne szó. Ma jött meg, tudtok esetleg valami cikket vagy bármi infot milyen beállítás mellett érdemes használni? Ahogy látom eszméletlen sok oció van és anniyra nem értek hozzá, presetek közül egyik fakó másik meg iszonyatosan túl van szaturálva. Köszi szépen előre is
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #31603 üzenetére
Amit írsz az jogilag nem állja meg a helyét.
Azért nem vonható felelősségre a gyártó, hogy a vásárló szándékosan megtéveszti. Ha elutasítják a garanciát még a fogyasztó védelem is őket fogja védeni. Az indok az lesz hogy a dolgozó hibázott, de ezt már oktatással orvosolták.Egyértelműen le van írva a feltétel. A feltöltő maga választja ki féltőtésnél hogy honnan vette. Ráadásul a szabályokat is elfogadja. Amiből az következik hogy ő tudatában volt hogy a számlát kiállító cég neve nem egyezik a feltöltéskor megadottal. Így aki nem megfelelő helyről vette, az csak magával hiteti el hogy neki 5 évig él a garanciája. Jogilag ez nem védhető semmilyen szinten. Amilyen pedig a magyar általános hozzá állás, biztos vagyok benne hogy elutasítják majd, amikor alkatrész hiányában a vételárat kell visszaadni.
Az is látszik, hogy folyamatosan bővül azoknak a helyeknek a neve amire vonatkozik az 5év kiterjesztett garancia, de mégsem kerül bele az összes üzlet ami árusítja. Ennek valószínűleg az üzlet beszerzési forrása az oka.... -
gab1ka
senior tag
A fenti beszélgetés eléggé úgy hangzik, mintha ez a TCL 5 év garancia mit sem érne.
Tehát ha valaki most vesz egy tévét konkrétan mondjuk az Alzától 5 év garanciával, akkor 5 évig az Alza gondoskodik erről, velük kell tárgyalni ha elromlik a tévé 4 év után, nekik kell visszaküldeni, ők küldenek másikat/csereutalványt akármit?Vagy a regisztrálás után 5 évig ebbe az árva emailcímbe lehet bízni hogy jön e válasz vagy sem ha gond adódik?
(Vagy 3 év bolti garancia + 2 év kiterjesztett vagy ér valamit vagy nem)
-
Celtis
veterán
Ugye, ki fogja és hogyan bizonyítani majd több év távlatából, hogy az adott pillaatban mik voltak a promóciós feltételek és annak az adott pillanatban megfelelt-e az igényelt extra garancia. Ezzel szemben áll egy konkrét visszaigazolás.
Mondjuk veszíteni nem lehet ha valaki máshol kiálított számlával kéri az extra garit. Legfeljebb működik.De tényleg majd az élet eldönti.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #31603 üzenetére
Ez így van, de ettől még nem hiszem, hogy el fogják fogadni. Illetve nem vagyok jogász, de nem vagyok biztos benne, hogy önmagában az visszaigazolás elegendő a garanciális jogod érvényesítéséhez.
Szóval nem látom túl tisztának ezt a helyzetet, és ha még meg is állja a helyét, elegendő már a visszaigazolás is, akkor abban sem lennék biztos, hogy egyszerű lesz átvinni ezt a folyamatot TCL -nél.
Bárhogy is van, ez elég hülye megoldás, és igen kellemetlen helyzeteket tud teremteni évek múlva.
Szerk.:
Közben a Vodafone már bekerült a TCL CARE akciós szabályokba. Korábban amikor néztem, még ők sem voltak benne, de frissítették a szabályzatot. -
Celtis
veterán
A promóció tárgya a TCL CARE garancia megszerzése. A részvétel feltétele az ami. A TCL feladata lenne ellenőrizni, hogy jogosultan veszel-e részt benne, de ha a visszaigazolást kiállította onnantól rendelkezel ezzel a garanciával.
De ennek semmi jelentősége, amíg a garanciát nyújtó fél egy email cím.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #31599 üzenetére
Azért erre kíváncsi lennék a gyakorlatban is, mert a promóciós szabályok tartalmazzák, hogy melyik kereskedőnél érvényes. Mert az is kapcsolódik a feltételekhez.
Ilyen esetben meg a visszaigazolással kitörölheti az ember. Persze bele lehet menni, hogy jogilag ez mennyire állja meg a helyét, de szerintem senki nem fog ezért hónapokig vagy évekig pereskedni.
A TCL valószínű azért sz@rik rá magasról, mert úgyis kérni fogják a számlát a kiterjesztett időszakban (is?). Vagy ha nem, akkor szimplán balek az egész cég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged