Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenicsab
tag
"Miben gyengébb a hw 55" méretben?"
megjegyzés: a C8K nem elérhető 55"-s méretben csak min. 65!
pl.:
A kijelző fényessége vagy világossága:"C7K - Csúcs 10%-os ablak 1783 cd/m²
C7K - Kontraszt 265 133:1
C8K - Csúcs 10%-os ablak 3516 cd/m²
C8K - Kontraszt 273 200:1
A használt tesztmintázatoktól függően természetesen akár 4000+ nit is lehetséges."háttérvilágítási zónák száma, forrás: TCL,com
55C7K. - Precise Dimming Series Up to 2048 Zones; · HDR 2600 nits
65C8K. - Precise Dimming Series Up to 3840 Zones; · HDR 5000 nits
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
hangszórók: 2.2 kontra 4.2.2
-
kenicsab
tag
válasz
klaca1978
üzenetére
Egyébként vállalható a 65" is kb 2,5-3 méterről, (pénztárca függő)
tudnillik minél nagyobb a felbontás, annál közelebbről lehet nézni,
van is egy táblázat hozzá.Nekem jeleneg 65c805 lóg a falon és elégedett vagyok vele,
természetesen ma már más típust választanék.Igen, érthető a választás nehézsége.
-
kenicsab
tag
válasz
klaca1978
üzenetére
Szia!
Minden tisztelettel az alábbi táblázat szerint:
TCL 55c805 228e alacsony ár
TCL 55C89K 270e közepes ár
TCL 55C7K 280e közepes ár (gyengébb hw mint a C8K,,,)
Hisense 55U8Q 349e magas ár
TCL 65C8K 477e nagyon magas ár (túl nagy átmérő!)
Nem azonos kategória, de picit úgy tűnik,
mintha a nem kereslet találkozna a nem kinálattal?És tényleg nem bántásból írom,,,
-
-
kenicsab
tag
válasz
kokokka
üzenetére
- thboxx
most néztem a Yamaha RXV-373 csak Arc csatlakőzással rendelkezik, ezért nem képes a Tv eArc módra
- kokokkaNos a kütyü rendelkezik egy Hdmi-audio kimenettel amit bármilyen legalább 5.1 erősitőre lehet csatlakoztatni normál Hdmi input! portra.
a tv eArc-nak (az eArc porton) látja az extractort és azonnal kezeli is , viszont felfelé nem konvertál pl D.Atm. , de DD+ igen és egyéb 5.1 formátumok.
Tehát,
Tv - extractor - AVR (hdmi input 1-2-3-4 stb.)
Kezeli a CEC-t, viszont a hangerőt nem minden esetben! -
kenicsab
tag
válasz
thboxx
üzenetére
Szia!
Ami működhet az egy Hdmi audio extractor [pl. link] .
Kínából olcsóbb...
Nekem az erősítőhöz kellet, mert nem fogad eArc-ot egyáltalán pedig 7.1 Denon.
Mind a netflix mind a D+ 5.1 DD+ ban szólalt meg így , egy hátránya van, hogy bekapcsolás után mindig Arc módban indul és át kell váltani eArc-ra.
Láttam csak eArc-os változatot is.
Egyébként jó és elég volt neki a tv usb-je tápnak, igaz hub-on. -
kenicsab
tag
válasz
Hiei555
üzenetére
Az én információm szerint:
1. 14 napig visszaküldöd elállással, indoklással vagy anélkül, visszakapod a pénzed, majd választasz egy másik példányt, napi áron.
2. Reklamálsz garanciában, elviszik a szervízbe (SZ.Fehérvár Videoton) majd visszaküldik változás nélkül néhány ill. tetemes karc kiséretében, saját és 2 fórumtárs tapassztalata.
3. Nézed így tobább és ha esetleg kezdenek szaporodni a H. pixelek
és elérik a minimumot (t.sz. 16 fölött) akkor cserélik ill. csereutalványt adnak amivel a vásárláskori összeggel a napi áron tudsz választani másik tv-t!Kb. ennyi,,,
-
kenicsab
tag
válasz
gab1ka
üzenetére
Bocsi, pontatlan voltam,
égész pontosan 5:51-6:02 amikor a drón követi a ladát akkor jobbra pásztázáskor amíg a horizon megjelenik,
enyhén szaggatt ill vibrál a kép.
Pc - Nvidia - Samsung FHD monitor!#33329Qtya123
Nem , ez így nem igaz nálam is azok a jelenetek akadnak amik a többiek által leírt és említett, azzal a kivétellel, hogy külső eszközről kevésbé,
pl Vérapó csak tv
3 test pr. csak tv -
kenicsab
tag
válasz
DeadmaN89
üzenetére
pl. a Firestick teljesen automata képkockasebesség váltásban, csak ugye elég zárt a rendszere,korlátozott a bővíthetősége,,,
a ATV box pedig képes programokkal eggyütműködni pl.
Smart-tube és Vimu autom.
és a tvquickactions pro pedig manuálisan kínál 5 módot a lejátszáshoza második üzemmód a CoreElec felület (Kodi) pedig teljesen automata képk. módban.
Természetesen háttértárról történő lejátszáshoz, pl DD 5.1 hang és HDR vagy Dovi képi formátumokhoz.
A streaming az megint más!Ja és Hdmi Cec segítséggel vezérelhető a tv távjával is, fordítva viszont nem, de 1 táv mindenhez még az AVR-t is tudja hange. szab.
-
kenicsab
tag
válasz
István 67
üzenetére
Szia!
a 65U8HQ 380k (emag), kifutott modell
IPS kijelző, 508 local zóna
Brightness: 500 cd/m² ; Static contrast: 1200 : 1
én az 55-st póbáltam de 10ből 8x csak PCM 2.0 hangot sikerült kicsikarnom belőle 3 félét is + sw update!a 65C765 342k (emag)
VA kij. 1008 local zóna
Brightness: 600 cd/m². Static contrast: 6000 : 1Szerintem TCL
-
kenicsab
tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Nos kiváncsiságból megnéztem:
tv kodi: (Dovi) belepörget 2x állt meg teljesen akkor 2 kép vibrált felváltva, full fagyi majd újraínditotta a tv-t, 2x !
tv gyári mediaplayer: (HDR10+) akad
külső G1+CoreElec: (Dovi) szintén akad
pc Nv. RTX 2060: HDR akad
Tehát ez a ríliz hibás!Erről ennyit!
Aki jól összerakott filmet szeretne Dovi-ban, az keresse az 1 rétegű változatokat "DV.UFO971" a file végén!
Nekem eddig mind hibátlan volt! -
kenicsab
tag
válasz
Qtya123
üzenetére
[Itt]
olvastam!Nálam ez a jelenet:
"Wolfs című film, 45:12-től, mikor Brad Pitt elindul a bárszék felé. Amíg sétál erős akadások vannak benne,"
-Wolfs.2024.2160p.ATVP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265-FLUX.mkv-Még PC-n is akad HDR-ben is, szóval konténer hiba lehet!
Tehát akinél szintén akad, az ne keresse a hibát tovább! -
kenicsab
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Sziasztok!
Az egyik külfóldi fórumon olvastam, hogy Angliában a TCL elismerte a sw-s akadozást és a reklamáló tulajdonosoknak ingyen adnak egy G. chromecast-ot fájdalomdíjként.
Már többször volt szó róla, hogy akadásokra a külső dedikált médiajátszó a megoldás, ami azon is akad arra nincs megoldás az adott típúson belül. -
kenicsab
tag
válasz
TheMartin03
üzenetére
Bocsi!
Most látom hogy az 5 év is kritérium!
-
kenicsab
tag
???
Srácok!Már most 349.900,-
TCL 65C765 TV - Árak, olcsó 65 C 765 TV vásárlás
Árukeresőhttps://www.arukereso.hu
Válogass több ezer bolt ajánlataiból az Árukeresőn. Találd meg a legjobb ajánlatot a legolcsóbb áron! Ezt Neked is látnod kell. Raktárkészlet információ -
kenicsab
tag
válasz
TheMartin03
üzenetére
Szia!
Nálam 65" kb 2,5 méter immár 10 hónapja 55" után és hibátlan élmény, még a feliratos filmek is.
Múltkor megmértem és kb 14cm veszik a 21:9 szélesvásznú filmek esetében az átlóból.Vannak grafikonok és táblázatok amiből az derül ki, hogy minnél kissebb a felbontás, annál messzebről kel nézni és fordítva.
Én úgy szoktam viszonyítani hogy ha kb a jelenetben a szereplő a derekától a feje búbjáig látszódik, akkor az arca-feje mérete arányában megegyezzen egy elő beszélgetésben a veled szemben álló beszélgető partner arc-fej méretével.
Nem tudom érthető-e igy? -
kenicsab
tag
Koax vs. optika
Idézet a Wikipedia-ról:
"Alapsávú koaxiális kábel[szerkesztés]
BNC csatlakozó
Ezt a koaxiális kábelt régebben elterjedten használták számítógépes lokális hálózatban, valamint távbeszélőrendszerekben is nagytávolságú átvitelre. A mindenkori sávszélesség a kábel hosszától függ. 1 km-nél kisebb távolságon 10 Mbit/s-os átviteli sebesség valósítható meg.
Ezt az átviteli közeget régebben elterjedten alkalmazták az Ethernet hálózatokban, ahol megkülönböztetünk: vékony koaxiális (10Base2) és vastag koaxiális (10Base5) kábeleket. A típusjelzésben szereplő 2-es és 5-ös szám az Ethernet hálózatban kialakítható maximális szegmenshosszra utal: vékony kábelnél ez 200 méter, vastagnál 500 méter lehet. A digitális átviteltechnikában vékony koaxiális kábelek használatakor csatlakozásra BNC (Bayonet Neill-Concelman) dugókat és aljzatokat használnak.[5]"- [optikai] -
Szerintem az adatok magukért beszélnek.
Tehát az optikai kábel azért jó, mert jobb...
-
kenicsab
tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Sziasztok!
Nálam 65c805 is akanak az említett videók belső felületen,
de nem akad PC-n Nvidia, Kinhank G1 + Coreelec, viszont van ami Firestick-en is, pedig van AFR (képkockaseb. egyeztetés)!Ami elgondolkodtató, hogy mindenkinél ugyan ott akad u.olyan készüléken az lehetne sw-hiba, de hogy egy másik felületen más hw-en és sw-en is ugyan ott akad az már elgondolkodtató lehet hogy a videó kódólása ill. konténere nem kompatibilis az eszközzel?
Mert más forrásoknál nem jellemző, főként streaming esetében.Tudom nem vigasztaló hogy pl. streaming. miatt vásárolt készülék nem hibamentes, de ezek közül kell választani:
1. így nézem
2. másik típust v. márkát választok
3. csatlakoztatok hozzá külső media-playert (asztali v. stick)
Mindkét megoldás töbletköltséget jelent.U.i.: Még várom a legújabb frissítést a mi most csak beta verz. létezik, mert azt olvastam róla hogy nagyon hajaz az új 2024-es modellek menüjére, hátha a látványon túl mást is fejlesztettek benne.
-
kenicsab
tag
válasz
d.véderjoe
üzenetére
Szia!
A 29 és 30. perc között, amikor elindul a nyársalt-tól az ablakhoz és a fenyőnél megáll. -
kenicsab
tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Szia!
Én még az év elején küldtem vissza emag + videoton szervíz, akkor becsomagoltam mindent, mert nem tudtam hogy mi lesz a javítás vége, saját doboz, gyári pántok még a fólia is rajta volt, megúszta a tv egy alaplap cserével csak a csavarok feje volt összegányolva, mintha egészen más csavarhúzót használnának (szerződött sz.partner).
Szóval ha nem javítható v. nem éri meg, akkor csereutalvány, amit csak az összes tartozék meglétével lehet, elvileg.Eszerint dönts!
-
kenicsab
tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Szia!
igen ez [link] a legutolsó OTA és nincs még img file, tehát jelenleg nincs vissza-fless!
-
kenicsab
tag
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V412.
TV models ....
98P745/98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list (https://t.me/tclupdates_discussion/145006)
V8-T653T01-LF1V412.001366
V412 OTA
[https://shorturl.at/0FFO2]
build date= Oct 22, 2024
build.date.utc= 1729532678
security_patch= 2024-08-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS27:user/release-keys
revision= 001366
OTA size= 1.89 GB -
kenicsab
tag
válasz
csokker8899
üzenetére
Szia!
[itt] van egy összehasonlítás és kb minimális a különbség! -
kenicsab
tag
válasz
boborján2
üzenetére
Nem tapasztaltam ilyet nálam.
c805 - Sony BD player - gyári lemez, hibátlan lejátszás, igaz csak 1080P, de nem is UHD BD ről volt szó!
A sok hozzászólásból az derül ki hogy saját rendszerében van mikró akadás, nálam is!
HDMI-n külső forrásból elfogadható a lejátszás, pláne ha van kadencia helyes kapcsolat, ahogy azt már Vhiktor is írta!
-
kenicsab
tag
-
kenicsab
tag
válasz
gyuri00
üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen van.
Az intelligens beállításoknál érdemes próbálkozni, azon belül az adaptív fényerő be v.ki és a gyorsmenüben (3 csík) az enegiatakarékosság ki be állításával. Az tény hogy nappal ablak közelében rengeteg fényerő kell a sötétebb jelenetekhez, illetve kópiákhoz! -
kenicsab
tag
Figyelem!
A tv-n 2 helyen is lehet párosítani a távot BT mód, de csak a távirányítók résznél fog működni!
Az előző távot pedig elfelejti.
A légegérhez viszont ez a működő:
BPR3S PLUS BT Air Mouse Voice Function IR tanuló TV 2.4G vezeték nélküli távirányító giroszkóppal Android TV Boxhoz/PC-hez.
Nekem is van hasonló de régebbi, kell neki az usb vevő és csak (2.4G -án műxik). -
kenicsab
tag
Sziasztok!
Srácok akinek van usb-s webkamerája, megnézné hogy kezeli-e tcl c805 s tv a kézmozdulatok-vezérlés módban?!
-Beállítások-
-Rendszer-
-Gesztusszabályozás-
-Engedélyezés-
Itt ugyan írja hogy a TCL CM10C kamerát várja,
De pont az a cél hogy kiderüljön más típust is elfogad-e.Köszönettel...
-
kenicsab
tag
NF. Firest. verz. 11.0.2
Nos sikerült letöltenem az Es File Explorer segítségével.
[link]
Simen települt a gyárira frissítéssel, viszont utána kiléptetett a fiókból és újra kellett kezdenem, mintha reset történt volna !!!
Egyelőre még nem látok különbséget, a hétvégén még vizslatom. -
kenicsab
tag
-
kenicsab
tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Szia!
Én fire st. 4K Max-ot használok (úgy tudom hogy a 4K sima nem támogatja HDR tartalmakat) és a TCL távja viszi a funkcióit is, term. 1-2 kivétellel. -
kenicsab
tag
válasz
BlueSteel
üzenetére
Sziaztok!
Itt a riport:
c805 fw v135mediaplayer:
Part#1_4.mkv, akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nem akad
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , nincs hangKodi v21:
Part#1_4.mkv, akad
VC-1_29.970_sample.mkv, megáll a kép
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , csúszik a hangFiretv stick 4K Max:
Part#1_4.mkv ,akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nagyon akad
VC-1_23.976_sample.mkv, akad , csúszik a hangNvidia GTX win11:
Part#1_4.mkv, nem akad
VC-1_29.970_sample.mkv, nem akad
VC-1_23.976_sample.mkv, nemakad -
kenicsab
tag
válasz
counterbill
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Hisense 50E76GQ Gamer QLED Smart LED Televízió, 126 cm, 4K Ultra HD
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- Samsung UE40M5002 LED Tv eladó (40"/101cm)
- LG 47LM660S Full HD 3D LED SMART televízió 47" (119cm) Magic Remote
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Árukeresőhttps://www.arukereso.hu
Válogass több ezer bolt ajánlataiból az Árukeresőn. Találd meg a legjobb ajánlatot a legolcsóbb áron! Ezt Neked is látnod kell. Raktárkészlet információ