- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thboxx
aktív tag
válasz
kenicsab #36117 üzenetére
Szia!
Néztem ezeket az átalakítókat, de nem tudtam kitalálni hogy is tudnám közbeiktatni. Jelenleg a TV ARC aljzatába van dugva az erősítő, HDMI1-be az Xbox. Az előző LG félokos TV-vel így működött is frankón. Most, hogy már túl okos a "régi" rendszerhez a TV, nem akarja az igazat. Pedig a TV felismeri az erősítőt is típus szerint... -
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #33318 üzenetére
Valami nem oké nálad, hogy rendre minden mindenen akad, ráadásul még PC esetén is.
A múltkori Wolfs is akadt nálad PC-ről is, miközben nálam ott hibátlan.
Most ez a Ladás meg semmin nem vibrál nálam, nálad meg megint mindenen.nicu71: Kár, hogy nem teszik közzé a frissítések mellé, hogy mi a change list.
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
kenicsab #33146 üzenetére
Mikro szakadások ezek valóban, nagyjából 1-2 másodpercen keresztül fordulnak elő ilyen századmásodpercekre, ahogy fogalmaztad, arra pont elég hogy felfigyelj rá és a folyamatos mozgást megtörje. Közeli portré felvételkor párbeszéd közben a legzavaróbb (számomra), mert akkor az arcot figyelem és a mimikán a leg szembetűnöbb. Ritkán eltelik úgy 2-3 perc, hogy nem jön elő, vagy nem figyelem, de nem 1-2 alkalom sajnos, az nem zavarna...
Még amire meg kell találjam a megfelelő beállítást, az a gyors mozgás közvetlen környezetében a foltosodás/pixelesedés, majd a Motion beállításokkal játszok kicsit ha lesz időm. De ez kevésbé zavar...Egyébként azt hadd kérdezzem meg, hogy miért használsz a tv mellé külső android eszközt? Csak szeretném érteni hogy mit ad plusszban, számomra csak a komfortot rontja azáltal, hogy külön kell kapcsolgatni, kényelmesebb lenne a TV rendszerét használni, nem lassú a TV rendszere, számomra jól kezelhető, átlátható.
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
kenicsab #33143 üzenetére
Szia, Ubiquity rendszerem van, kicsit overkill is a Pro szériás AP-kel, nem ez a gond. (Wifin és Ethernet kábelen is próbáltam) Távirányítón az "i" gomb megnyomása esetén kiírja a bitrátát, ami egyébként beton stabil.
Wifi 315 Mbps, ott, ahol a TV van.Android Tv boxról megy neked a Netflix?
-
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #32501 üzenetére
Köszi a tesztet.
Az azért durva hogy ami nálam némi akadás, az nálad komplett tv összeomlás. PC esetében mivel jatszottad le? VLC-vel hibátlan volt.
Ennél a release-nél akkor tuti nem 100as valami. Viszont ez nem magyarázat a netflixes sztorikra. Hacsak nem ott is van valami gagyi 1-1 film esetén. Csak hát ugye ott is az a bökkenő hogy más tévékkel meg hibátlan...
-
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #32495 üzenetére
Köszi a linket.
Nekem PC-n nem akad VLC-vel, és ha kiküldöm a TV-re, ott sem. Ez egyre jobb...
Ez is egy érdekes dolog a hozzászólásból kiragadva:
"Some users have reported by manually updating the software they were able to improve their experience but others have said the issue remains. "Viszont akiknek a netflixen akad, azoknak ez sovány vigasz, ott gyakorlatilag nincs mozgástér, max próbálkozni külső lejátszóval.
-
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #32483 üzenetére
Nesze neked túlzott felhasználói elvárások...
Ezt a fórumot be tudod linkelni?
Amúgy, hogy tovább görgessem ezt a szálat:
Van egy film, amelynél szintén van akadás, de ezen az egy filmen nem segít nálam a leállítom-elindítom hack sem. Minden másik film esetén igen, de erre hatástalan.Wolfs című film, 45:12-től, mikor Brad Pitt elindul a bárszék felé. Amíg sétál erős akadások vannak benne, gyakorlatilag teleportálva ugrál az ember néhány cm-t előre.
Nem hat az újraindítás a DV sötét/DV világos váltás, a Homatics+CoreELEC médialejátszón lejátszás, semmi...
Ha PC-ről játszom le, akkor vajsima, de PC esetén HDR10 lesz a forrás, nem DV, hiába DV maga a fájl.Továbbá akkor sincs akadás ha nem 4k DV, hanem sima 4k H265 kódolású formátumú fájlból játszom le az adott jelenetet. Tehát ezt egyértelműen a DV okozza ennél a filmnél. Akár külső, akár belső lejátszó. De ez mondjuk számomra továbbra is egy érthetetlen dolog, hogy a külső lejátszó (ami elvileg nem is olyan gagyi cucc, plusz szoftveresen is "tuningolva van") esetén miért marad a DV akadás.
-
westcoastog
veterán
válasz
kenicsab #31929 üzenetére
OTA nekem csak az volt ami jelenleg a tv-n fentvan. Amit fentebb írt mrmft azt nem ajánlotta fel.
Most próbából factory reset után a jelenlegi firmaren meg is nyekkent valami mert nem tudok a google fiókomba se bejelentkezni. Sőt először a nethez sem akart csatlakozni a tv sehogy.
Hogy állandóan csak szívok ezekkel a szar tévékkel. -
boborján2
senior tag
válasz
kenicsab #31471 üzenetére
Ezt mond annak , aki kifizetett érte 3-4k -t ,meg megevett 2 doboz xanaxot és a 6. firmware update sem tudja gatyába rázni a tévét.
Kár érte hogy ezzel b....a el a tcl, mert ilyen kijelző mellé ha értelmes firmware-t rakna , akkor nagyon tuti lehetne.
Azt pedig kár hangoztatni (tudom nem te írtad),hogy mkv tartalommal persze hogy xar a tv , mert nem igaz.
Nekem a 65C835 -ön úgy megy a 4K streaming meg a 4K mkv ,mint kés a vajban. Szóval ebből is látszik ,hogy tud az jó is lenni , csak egyes tipusoknál ez nem sikerül.A sok panaszt olvasva azóta is áldom a napot ,hogy a boltból az utolsó kiálított 835-öt elhoztam.
-
fauv
őstag
válasz
kenicsab #31336 üzenetére
Pendragon911
Én arról beszélek amit Vikthor a videójában is említ. Ne kavarjuk a játékkal, mert azt már nem PC képmódban teszi az ember, hanem a szemének a legjobb képmód beállításával.
4060Ti kártyám van, nagyon régi? A HDMI kábelem is 2.1, kifejezetten erre vásárolva. -
zsolt501
nagyúr
válasz
kenicsab #31224 üzenetére
Az AFR nem is értem hogy maradhat ki a szoftverből, mikor már egy alap lejátszó program is tudná, de a firmware ezt korlátozza, pedig nem kellene bűvészkedni a szoftvernek és a hardvernek megbecsülni a behelyettesítő képkockákat, amit sajnos sokszor hibásan tesz.
Azt se lehet mondani, hogy maga az Google TV platform nem engedi ezt, mert ez merőben nem igaz, a platform tudná ezt a funkciót (és tudja is) csak hát a TCL ezt a funkciót kihagyta a TV-böl, csak külső lejátszóval működik a dolog.
És lehet jönni nekem hogy ilyen olyan módon leköveti a TV, hát hagyjuk már, akkor más gyártó tv-i miért tudja ezt megoldani. -
boborján2
senior tag
válasz
kenicsab #28990 üzenetére
65C835 el tesztelve USB SSD-ről
Nem lejátszható egyik fájl sem(csúszik, késik,siet,nincs kép,stb...) az alábiakkal
Vlc , vimu player , kodi 21.0 , *saját lejátszója
* saját lejátszóval csak ez megy hibátlanul VC-1 1080i/29.97
Összességében egyetlen lejátszóval , egy fájl volt lejátszható
-
Celtis
veterán
válasz
kenicsab #28939 üzenetére
De counterbillnek optikán működik a többcsatornás hang, csak a hangerő szabályozás hiányzik. Egy ilyen extractorral pont ugyanott lenne, semmit nem oldana meg.
Nekem azért fura, hogy az egyik TCL-en megy a többcsatornás hang, a másikon meg nem. Elvileg az erősítőn nem múlhatna, mert a legacy ARC nem egyeztet a támogatott hangformátumokról, csak a tv dönti el, hogy mit küld ki. Mégis épp a Denon ír AVR szoftverfrissítésről az ARC kompatibilitás érdekében. Egy elérhető AVR frissítés ellenőrzést megérhet a dolog.
-
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #28862 üzenetére
Az szerintem nem is fog a tévén frekit váltani a kodi. De legtöbb esetben nincs probléma vele. Nekem is van rákötve egy fire stick 4k max 2023 de nagyon ritkán használom mert jó a tévén is a kodi freki váltás nélkül is. Néhány filmnél azért kijön, hogy nem vált megfelelő frekvenciára akkor a 4k maxot használom.
-
mikrofon
veterán
válasz
kenicsab #28322 üzenetére
Én meg ez a TCL RC833 távirányítót rendetlen a c845-höz [link] mert a gyerekek bent hagyták a kanapé között pár napra az eredetit és úgy belefolyt az elem hogy tönkrement azt elektronika benne.
Teljesen ugyan olyan mint az eredeti, minden funkciója tökéletesen működik. -
Lackó1984
tag
válasz
kenicsab #28232 üzenetére
Felesleges egyáltalán az is, hogy FALD legyen. Sporthoz nem kell.
Legalábbis én kikapcsoltam meccs alatt, mert látható volt a fényerőszabályozás az egyes zónákban. Semmi különbség nem volt képminőségben a be és kikapcsolt állapot között.
HDR filmnél már más a helyzet nyilván. -
SPeti1
csendes tag
válasz
kenicsab #27928 üzenetére
"Ezt kifejtenéd picit, nem világos hogy erősítő esetében hogy jön képbe a Dolby V.?
Mert ha D. Atmosra gondolsz, akkor az érthető"Szia,
talán rosszul fogalmaztam,
AppleTV a Denon házimozi erősítőn keresztül kapcsolódik a TV HDMI1 bemenetre
ilyenkor teljesen normálisan megkapja a hdmi-n az infokat és vált DV-re,
viszont, ha a TV HDMI4-be átteszem, akkor ez nem történik meg, HDR-ként jelenik meg a kép.
A HDMI4 azért kellene, mert az tud eARC-t, így ha esetleg szükséges lenne,
meg tudná kapni a TV felől is a Denon a hangsávot.
A Dolby Atmosnak ehhez semmi köze, tudom az többcsatornás hangzás ... -
gycs02
tag
válasz
kenicsab #27731 üzenetére
Szia!
Én érdeklődtem nemrég, s próbáltam összehozni, de még mindig nem sikerült. Mondjuk sok időm nem volt rá. Biztos, hogy ez a jó kiosztás? Amit én találtam szintén az amazonon, leírásban szintén szerepel TCL az más kiosztás.
[link] . Most már van itthon mindkettő, egyikkel se megy. Lehet valami beállítás gondom is van vagy a tv-n vagy a dvd-n. Akinek esetleg sikerült beüzemelni az av-t, megnézhetné, milyen a kábel kiosztás. -
mrmft
senior tag
válasz
kenicsab #27730 üzenetére
Mivel ami nalunk C805 az mas piacokon C755....
MT9653 - T653T01 platform:
X955 - Alternative - X959, XMQLED98
C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B
C855 (2023) / EU version C955 - Alternative - C959, MQLED98
C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
C765 - Alternative - MQLED85,
C755 / EU version C805 Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B
C745X2 - Alternative - QLED870, T8B
85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B
98C655- Alternative - C61B, C69B
98P745 - Alternative - 98UHD870MT9615 - T615T03 platform:
C745X1 & C845X1....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825) -
ρσгτσ
addikt
válasz
kenicsab #27670 üzenetére
Ennél nem láttam ilyen funkciót, de majd megnézem újra a manual -t és visszajelzek. Logikus az, hogy miután az adapter nem kap tápot, így nem tud kommunikálni a TV -vel. 3 különböző márkából egyikkel sem tudott.
Viszont logikus lenne az a megoldás is, amit te írsz. Abban már nem vagyok biztos, hogy a távirányító gyártója is logikusan gondolkozott. Majd megnézem.
Ma már nem nagyon tudom a TV -n tesztelni, mert fürdetés lesz és abba a szobába fektetem le a gyereket, de holnap majd megnézem.
Elsősorban amúgy PC -hez vettem, ott frankón funkcionál. Csak gondoltam kipróbálom más eszközzel is.
XenHai:
Akkor ezt megnézem holnap. -
Lackó1984
tag
válasz
kenicsab #27473 üzenetére
Én feltettem az előbb, V101-et váltottam le.
Az alsó és felső fekete sávok észrevehetően nem olyan mélyfeketék ezzel az M999 V9-el.
Viszont a mikroakadozások még inkább eltűntek. Csak azért nem írom, hogy megszűntek, mert keveset tudtam tesztelni.
De pár jelenetet megnéztem, ahol eddig volt akadozás, most pedig nincsen. -
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #27473 üzenetére
El van mentve a teszt firmware onedrive oldal [kép] de most használom a v121-et. Még sötétben nem is használtam így nem tudom van e olyan jó a fekete mint v8-on. A v8 képileg tetszett csak bluetooth fejhallgatót nem szerette ( v121 tökéletesen kezeli). Majd v12 vagy v14-et kipróbálom. 🙂
-
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #27434 üzenetére
Akkor most újabb mint a 101 vagy nem? V8 teszt verzió van fent de sajnos bluetooth fejhallgató csatlakozáskor befagy a tévé és nincs hang sehol. Lecsatlakozok majd vissza akkor jó lesz de ez így hibás akkor is. Most vagy vissza teszem a v101-et vagy ezt a v121-et. A számozás alapján a V121 az újabb de amit írtál az alapján már nem tudom.
-
mikrofon
veterán
válasz
kenicsab #27034 üzenetére
Ez így tök jól hangzik. Viszont ha innentől kezdve hibát észlelsz nem tudhatod hogy az tényleg hiba vagy csak a te esetedben van, mert kihagytál egy fontos lépést.
Ugyanis az IMG frissítés az egy teljes értékű FW. Minden szükséges részt tartalmaz és egyben csak a szükségesset. Nem is hagy meg semmit az előző FW-ből, hanem teljesen újra rakja az FW-t.
Ezzel szemben az OTA frissítés csak egy rész FW. Így OTA telepítésekor feltétételezi a szükséges előzményeket és rátelepül az előzőre így abból meg hagy részeket akár hibákat is.Szerintem amit te csináltál az a legrosszabb lehetőség. Ugyanis egy köztudottan teszt verzióra rátelepitettél egy nem tesztverzióra szánt kiegészítő FW frissítést.
A legjobb frissítési megoldás mindig az img. Pont azért mert amikor azt felteszed azt tudod hogy az pontosan azokat a fájlokat beállításokat és adatokat tartalmazza abban a verzióban és állapotban, ahogy azt a gyártó tervezte. Majd ezt érdemes a megfelelő lépésekben OTA-val frissíteni. Aztán ha jön egy img akkor azt újra felrakni. Ezzel biztosítható hogy a TV-d pontosan ugyan azzal az FW-vel lesz abban az állapotban amilyennek a gyártó éppen tervezte.
-
Celtis
veterán
válasz
kenicsab #26936 üzenetére
Én sem számítok rá, hogy kiadják. Mindegy, bejelentettem, hogy a V098 elrontotta a tv-t, oldják meg. Az alaplapcsere nem megoldás, mert másnap megint felmegy rá a V098.
8 napja jelentettem be a hibát. Egyelőre egy székesfehérvári szerviz keresett meg, de csak annyit tudtak mondani, hogy majd másnap a főnök foglalkozik vele, mert akivel beszéltem, az nem ért hozzá. De ez se tegnap volt.
-
gycs02
tag
válasz
kenicsab #26272 üzenetére
Üdv minden válaszolónak és köszi a segítséget!
Elnézést, hogy csak az utolsónak írok!
Most jutottam el a próbáig, s pont találtam itthon egy ilyen kábelt. Szín szerint összedugva nem működött, ezért kimértem a kiosztást. Így a kép alapján fentről a kábelem kiosztása fehér-sárga-test-piros. Ez alapján összedugtam, sajnos így se megy.
Két lehetőség jutott eszembe.
Az egyik, hogy nem aktív a DVD kimenete (ehhez meg kell találnom a használatiját), a másik, hogy a TV AV bemeneti kiosztása nem olyan, mint a csatolt képen.
Esetleg valakinek pontos infó a kiosztásról?
S egy harmadik is beugrott, az első, rossz bekötés esetleg kinyírt valamit a TV-ben? -
ρσгτσ
addikt
válasz
kenicsab #25455 üzenetére
Szerintem téglázott vagy bootloop -os készüléknél a szervizben nem igazán tudnak rájönni a hiba okára. Ha megpróbálják újra SW -zni és nem jön össze, akkor javíthatatlan lesz.
Persze nem tudom pontosan a TCL szervizben hogy működik, de csodálkoznék, ha mélyebb szoftveres tudásuk lenne. Általában nincs is arra kapacitás, hogy órákat szöszöljenek a szoftverrel.
-
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #25455 üzenetére
Én csak akkor parázok ha elromlik a tévé és nem tudom vissza rakni a V062 -t. De most ezért nem rakom vissza a V062 -t mert az szar. Reménykedem hogy nem lesz baj. TCL-nek meg zárni kéne a bootloadert hogy ne lehessen rommolgatni. Akkor meg csak várnánk a frissítést ami sose jönne. Ez a v03 teszt firmware nagyon tetszik képminőségilek ( meg a v1 is) úgyhogy fent hagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem: Fiio LT-TC4 kábel
- LG 75QNED87T3B 190cm 4K UHD 120Hz 3ms HDR 10 Pro FreeSync Premium
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Jamo HCS 606 5.1 házimozi hangfalszett
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest