Új hozzászólás Aktív témák

• blakey

titán

válasz Celtis #29500 üzenetére

A 120Hz a 24 ötszöröse pontosan. - igen, egyáltalán nem állítottam az ellenkezőjét.
    Vagy fejtsd ki értelmesen a mondandódat vagy rajzold le, mert ennek így se füle se farka. - értelmesen leírtam, pontosan érthető, de akkor másképp írom.
    Kadenciahelyes lejátszás, akkor van, ha a képkockasebesség (tartalom) egyeztetés megtörténik a lejátszó (külső vagy a TV-n futó lejátszó alkalmazás) és a megjelenítő (TV) között, ilyenkor mindig az adott fps-nek megfelelő megjelenítés lesz látható. Amennyiben nem történik egyeztetés, akkor kizárólag a “pulldown” algoritmusokra van bízva, hogy mennyire lesz jó a megjelenítés, ami 60 (120) Hz-en történik. Ebben az esetben a következőket lehet tapasztalni:
    23.976 és 24.000 fps esetében a pulldown képes gyakorlatilag tökéletesen dolgozni, a megjelenítés megfelelő, erős hibákat nem volna szabad tapasztalni, de nincs kadenciahelyes lejátszás, mert nem történik fps egyeztetés.
    25.000 és 50.000 fps esetében a pulldown nem képes minden hibát elfedni, itt több probléma adódhat, nincs kadenciahelyes lejátszás.
    29,97 (59,94) és 30.000 (60.000) fps esetében a megjelenítés tökéletesen megegyezik a TV megjelenítési frekvenciájával, így gyakorlatilag kadenciahelyes.
    Az alternatív, nagyon ritkán használt egyéb fps-ekről pl. 48 fps) nem írok.
    Tehát, ha nincs fps-egyeztetés, akkor a megjelenített anyagok kb. 85%-a közel kadenciahelyes, nagyobb hibák nélkül kerül megjelenítésre, de magát a kadenciahelyes lejátszás kifejezést használni egyáltalán nem helyénvaló.
    Én is használom a TV-ken futó alkalmazásokat, de tisztában vagyok, hogy adódhatnak megjelenítési hibák, ezért ha hibátlan megjelenítést szeretnék, akkor külső lejátszót használok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés