- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
bnorci71 #29877 üzenetére
Tegnap egész este a box ment semmi kép szín váltásos hiba, egyedül a pillanatnyi képmegállás ,de az véleményem szerint a box hibája.
Este azért átváltottam tv-re 1perc nem kellett és jött a szín váltás és nem egybefüggő színű felületen hanem a nézőknél ami mindenféle színben van. Olyan mintha ott a háttérvilágítás nem fehér lenne hanem RGB ledSzakértők mi okozza ezt a hibát és mi a neve mert gondolom csak van valami szakszó rá.
Most a férfi kézi meccs stúdió beszélgetésen csúszott a hang, de boxon nézzük
Azért bármennyire is kedvező az ára ez a hiba tv módban elég kiábrándító. Akár honnan nézzük ez még mindig egy TV-nek árult termék aminek ez az elsődleges funkciója.
-
zsolt501
nagyúr
Ma futtattam egy sebesség tesztet C805-ön ezt USB3-as LAN adapterrel mértem, ezt a sebességet WiFi-n is hozza SMB protokollon másoltam külső SSD-re és stabilan hozta a sebességet.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gab1ka #29892 üzenetére
Min 3.5 méter, és csak netflix meg a médialejátszója megy ( néha a külső 4k lejátszó) ---kábel tévét csak akkor mikor a hibákat jelzik a tulajok ,hogy az enyém mit produkál
Hasonlítani a képét meg csak a Hisense 55" U8qf hez tudom ,arányaiban ugyan akkorában látom (2m)---nekem mindkettő jó ,a c805nek jobb a feketéje, de jóval több is a zónája ---amelyik HD adás nem szép ,az mindkettőn olyan
Az a baj hogy az az LG 75ös( sima direkt led 4k, 350fényerő ----belépő szint) amit a TCL váltott ,azon is csak mozizva volt igazán,már nincs nálam hogy hasonlítsam a kábeltv-t---amúgy ha a Hisense u8kq-u7kq-u8hq 75ösben nem IPS paneles lett volna most az lenne
nem mertem látatlanba bevállani a sötétben rosszabb feketéjét,kontrasztját
85ösben ezeket venném az biztos
-
gab1ka
senior tag
válasz
Cartmenn #29888 üzenetére
Így már érthető
, ámbár én nem gondolnám túl ezt a felskálázás dolgot. Való igaz, hogy adott kijelzőn a natív felbontású anyagok festenek a legjobban, de azért ez közel sem jelenti azt, hogy egy FullHD felbontás vagy akár HD felbontás "paca"-ként jelenne meg egy 4k kijelzőn. Talán tényleg extrém nagy kijelző esetén tényleg extrém közelről feltűnő lehet, de azt elég életszerűtlennek tartom hogy valaki 75-85"-t bámuljon fél méterről, egészen biztos vagyok benne hogy te sem így filmezel, szóval ha valami olyat látnál aminek szerinted nincs ott a helye vagy nem úgy kellene kinéznie, az jó eséllyel nem a felskálázás miatt lesz.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
gab1ka #29875 üzenetére
Bocs rosszul fogalmaztam
az persze nagy hiba amit írsz igen ---én inkább ,nem tudom jól e fogalmazom ,a részletességre ,élességre gondolok inkább a felskálázásnál---egy alapban 4K videóhoz képest --olyan "kép hibára"
Mást meg én nem veszek észre , de lehet te látnád nálam is
Amúgy olyan hiba nekem is volt a 098 nál ,és az is a külső 4K lejátszóról ,hogy kamera váltáskor pár tized mp után "kiszínesedett" a kép ---de hdmi bemenet váltás után ez se lett,meg azóta se produkálta annál a természet filmnél ---és nálam semmi nincs alapban ,az van amit a gyártó beállított, arra már nem emlékszem mit kapcsoltam rá plusszban
-
Imi1981
veterán
55C745 van nekem de szoktam panaszkodni ugyan erre a hibára c805-ön is. M4 sporton látom. Én csak forma 1-et nézek szinte és ott ez előműsorba mikor beszélgetnek ott látni de nagyon. Ha nálad nincs akkor örülj neki. Tarr a tv szolgáltatóm amúgy de másik kettő gagyi tévémen nincs hangcsúszás pedig ugyan abban az időben néztem.
-
RBJ
addikt
Saját fotókból lehet képernyő védőt állítani c735 N?
-
bnorci71
addikt
válasz
fudi2002 #29871 üzenetére
gyors jelentés
Pr-telekom saját Amiko Ali3712 HD boxa HDMI kábellel természetesen
Jel78 Minőség 90 a box szerint
kép blokkosodás kockásodás a vízilabda alatt nem volt, kép megállás volt helyett ami nyilván box hiba. Tehát az antenna jelet a 2 tuner másként kezeli viseli stb.Háttér elszíneződést/szín váltást a vízilabdán saját tunerrel sem láttam. Tornán viszont igen most az megy boxról tehát erre még nincs válaszom.
#29873 Cartmenn
ahogy gab1ka írja a méretnek ehez semmi köze csak a felbontás a lényeg.
Illetve ha jól tudom mert profi nem vagyok egy szar bitrátájú tömörítést hiába van jó a felskálázó algoritmus akkor is szar lesz a végeredmény.
Anno a Samu LE40C630 ami egy 2010 FHD model. Kapott virágbolti 480p de lehet volt 360p anyag is saját lejátszóra, nem kicsit csodálkoztam a minőségen ahogy felskálázta 1080p-re, de az Oled706-nak se okozott gondot az FHD tv adás 4K felskálázás.
Ha igazak a pletykák -szolgáltató szerelői mondták- akkor itt talán annyi előnyöm van hogy a Pr nem nyúl a kapott jelhez azt adja tovább amit a tv társaságtól kap, míg más szolgáltatóknál állítólag van/lehet átkódolás ami bitráta romlással jár -
gab1ka
senior tag
válasz
Cartmenn #29874 üzenetére
"75"ban meg nem várok el hibátlan képet"
Pedig elvárhatnál, lévén hogy az ég egy adta világon semmi köze nincs a méretnek ahhoz, hogy a focimeccsen villog e a zöld fű, vagy sárgává válik e a képen valakinek a fehér fogsora. Btw a fenti egyéb problémák egyikére sem magyarázat a tévé mérete.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Imi1981 #29867 üzenetére
Én nem nézek sokat tv adást a c805ön (75ös) ,csak mozizni vettem
de hogy írjátok a hibáit, már kábel tvzek is rajta
(itt a digi kábel van más szolgáltatótól, a tv saját c tunerjével)) --akárhogy figyelem nem veszek észre hang csúszást ,de órákat nem is figyelem persze. 75"ban meg nem várok el hibátlan képet HD csatornától sem ---az előtte lévő LG 75ös ,igaz az egy alap tv volt-- se volt jobb ---és az azelőtt lévő 60" LG plazma se
Nálam alapban a TV csatornára kapcsol ahol utoljára volt bekapcsolás után ---de amit lefényképeztél az nálam is ilyen ,de nem is tudom mit kell nézni
mi volt más --talán a felső sorban voltak az alkalmazások -----ja amúgy nézek tv adásokat is csak egy kissebb hisense tvn
arra jó az a méret is
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
st6969 #29866 üzenetére
Egy FullHS -s TVt kell hasonlítani szerintem egy 4K-al ,főleg még ha kissebb is . Ha van egy HD adású foci meccs pld ,ami ugye a full hdnál is kissebb ----most hasraütve mondok számokat
a focista feje áll 30 pixelből ---full hdnál felskálázza 50re --4K meg 200ra , abból egy paca fog lenni
nem éles kép.
-
fudi2002
nagyúr
Hi
Kérdés. Írtátok, hogy a tuner része problémás. Ugye a hdmi-n érkező jel (pl digi box - műholdas) felsklálázásánál nincsenek gondok? Hangcsúszás, kép problémák stb? -
bnorci71
addikt
válasz
Imi1981 #29869 üzenetére
Akkor nem lehet, hogy M4 Sport adás hiba?
Jut eszembe van szolgáltatói boxom a polcon kipróbálom ma azzal.
Az Oled706 visszaállításán is gondolkodtam összehasonlításnak.
De lehet ha EUsporton megy ugyan az az adás oda fogok kapcsolni.Kép szétesést én is írtam 100/100 jel minőségnél, de még nem volt időm kimászni a padra a 50-70fokba az erősítőn tekergetni
-
Imi1981
veterán
válasz
bnorci71 #29868 üzenetére
Igen az 1-2 másodperces színárnyalat váltogatás nálam is van c745-ön. Ez is csak tv adásoknál! Én m4 sport forma 1 alatt veszem észre mindig. Más forrásból se hangcsúszás se ez a színárnyalat váltás nincs. A másik ami még szokott lenni forma 1 alatt, hogy sokszor szétesik a kép ( mintha közvetítési hiba lenne) de ha neten nézem m4 sporton előben ott nincs ilyen. Aki sokat néz tévé adást annak nem ajánlanám a TCL C745 és c805-öt. Egyszerűen a tunerja sz@r. Vagy szoftveresen vagy hardveresen de sz@r.
Viszont letöltött filmek és streamingra jó szerintem. Nem tökéletes de jó. -
bnorci71
addikt
válasz
st6969 #29866 üzenetére
Nekem nem is az arcoknál hanem tegnap az olimpián tűnt fel, hogy mintha a felskálázással lenne probléma A vívásba a pást mögötti egyszínű sötét felület elég szemcsés, blokkosnak azért nem mondanám.
A másik ami viszont rohadt idegesítő így 3 nap után az a színváltogatás.
A helyi fényerő már alacsonyra van levéve, de még így is azt tapasztalom szintén olimpia és szintén vívás hogy a kép közepén a sötét/szürke fekete háttér néha Mátrix stílusú zöldre vált 1mp-re. Ami érdekes nem az egész azonos háttér csak a képernyő közepe.
Nejem is megjegyezte hogy a fehér néha sárga és fogsorról volt szó, tehát nem is nagy felület
Ez ilyen, vagy állítgassak még valahol valamit mert ez rohadt szarul nézz ki.
Tegnap már fúrt az agyamba hátul a vezérhangya, hogy 14 elállásba visszaküldöm. -
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #29866 üzenetére
Értem. Igen ez más nem a mélységélesség. Tv adásban gyenge a TCL ez sajnos tény. Ezt a jelenséget én még nem láttam vagy nem figyeltem de el tudom képzelni hogy van ilyen.
Ezek a hangcsúszások néhány csatornán nagyon idegesítő és nem lehet beállítani a hangcsúszás korrigálóval normálisan. Másik két gagyi tévémen nincs hangcsúszás. Engem ez idegesít nagyon! Szerencsére csak forma 1-et és boxot nézek tévén és azt tudom máshogy (tarr mobil tv kiküldöm tévére és úgy nincs hangcsúszás).
Más téma.
Ma így indult a tévé kezdőoldal [kép].
Másnak is ilyen? -
st6969
őstag
válasz
Imi1981 #29865 üzenetére
Nem a mélységélesség az, amire én gondolok
Lehet, rosszul fogalmaztam a "mosottsággal", inkább olyan festményszerű, részlet nélküli.
Ilyesmi effekt (csak persze nem ilyen elvadult színes, de ebből érthető szerintem):
Azért fura, mert az előtérben semmi hasonlót nem tapasztalok. Streamingnél nincs ez, de tv adásnál és főleg mirroringnál igen.
Valószínűleg az ok a nem elég jó minőségű forrás, ugyanakkor egy 10 éves középkategóriás Samsung sokkal, de sokkal szebben skálázta fel ugyanezeket a felvételeket, amiket most a 65C805 nem képes.
(minden képjavító kikapcsolva, élesség 0-án) -
Imi1981
veterán
válasz
st6969 #29863 üzenetére
A kamerától távolabb lévő arcok totál mosottak
Ezt úgy hívják mélységélesség! Ezt a kamerával veszik fel direkt úgy és semmi köze a tévéhez! Az ilyen felvétel / jelenet minden tévén ilyen! a tv csatornákon a hangcsúszás viszont tényleg gáz ( tévére kiküldöm a tarr mobil tv-t azon nincs hangcsúszás). -
st6969
őstag
válasz
zsoltip #29858 üzenetére
Üdv,
én eddig úgy tapasztaltam, hogy a tv-n bárhová elkapcsolsz, ott abban a pillanatban bontja a kapcsolatot a forrás és a tv között (sokat nem teszteltem, mert berágtam, ezért a tévedés jogát fenntartom)...számomra ez egy fontos funkció lenne, sokszor használnám, de a TCL-nek ezt is sikerült rendesen elqrnia. A kamerától távolabb lévő arcok totál mosottak (ezt sokan nem látják, de több fórumon láttam rá panaszt, pl. Vhiktor tesztvideója alatt is van egy erre panaszkodó hozzászóló - nem én), és a hang jelentősen csúszik a képhez képest (pl. ha tükrözöl egy saját telefonos rögzítésű tánc vagy ének produkciót). Botrányos.
Mi így korlátozódtunk a nyaralás képek kivetítésére, az szódával elmegy.
Ezek a problémák nálad nem jelentkeznek? -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Elindítok mobilról vagy laptopról képernyő tükrözést, vagy akár videó közvetítést a TCL TV-re. Ha a TV távirányító back gombával, vagy más lehetőséggel átlépek a TV menüjébe, a közvetítés megszűnik.
Nincs lehetőség a távirányítóval való ismételt lejátszáshiz, hanem a közvetítő eszközről kell ismét csatlakozni a TV-re. Ergo a közvetítés ezzel megszűnik.
Van erre valami elegánsabb megoldás, csupán a TV-vél?
-
Alarikman
senior tag
Üdv mindenkinek! Visszaolvasva C805-öt 55 colos változatban akkor lehet venni, azt nem érinti annyira az "akadásos" szoftveres hiba? Vagy netán C655 inkább? Ez a kettő van ott ahonnan venni akarom.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bigrob #29852 üzenetére
Azért még nem temetném a TV szolgáltatásokat, a lakosság jelentős részét nem érdekli a streaming pláne az idősebbeket, de azt tény hogy a minőségi TV szolgáltatás eléggé lecsökkent néhány évtizede, de az is igaz, hogy a streaming szolgáltatások is kezdenek erre az útra lépni a reklámokkal.
-
__Zs__
tag
válasz
zsolt501 #29740 üzenetére
Köszönöm a választ (C805 nem vesz fel USB meghajtóra)!
Közben megvettem egy 58P635-öt, és sajnos azon sincs. Nem is értem, hiszen ez sw-esen valószínűleg nem lenne egy nagy durranás megvalósítani (2010-es Technika gyártmányú 18" asztali TV-monitor tudta ezt). Az is lehet, hogy már annyire réteg igénnyé vált a streaming és az internet világában, hogy nem foglalkoznak vele.
Egyelőre nagyon tetszik a TV, de még szokjuk, mind a méretét, mind a kezelőfelületét. Ahhoz képest, hogy - tudtommal - teljesen alsó kategóriás TV a TCL palettájánn, meg 2022-es modell, nekünk teljesen elfogadható a képe. Gyors mozgásoknál azért észrevehetőnek vélem a korábbi LG 100/120Hz-hez képest az 50/60 Hz-et, de lehet, hogy csak "bemagyarázom magamnak". Ami viszont egyértelműen érdekes, hogy nem szemből nézve, hanem némileg oldalról (mondjuk kb 30 fok körül) olyanná válik a kép, mintha túl lenne lőve a fényerő: fakult színek és jóval világosabb az egész kép. Alapvetően nem gond mert egyik rendszeresen használt nézési pont sincs ennyire oldalt, de meglepő volt (valószínűleg az LG IPS paneljéhez képesti érzet ez is, mert ott ez egyáltalán nem jelentkezett).
-
vidaila
senior tag
Emagon (emag viszi/hozza) garanciáztatással volt már valakinek tapasztalata?
-
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #29845 üzenetére
köszi a többieknek is
igen ez rémlett nekem is, hogy volt már, hogy a szerelők is azt mondták a 100/100 se jó.
Van ház erősító a padláson majd tekerek rajta kicsit vissza, ha megunom és máshol is lesz kockásodás.
Oled706.nak nem volt gondja vele.
Egy időbe rendszeresen tavasz/ősz jártak a szerelők "hozzám" egy idő után már csak az oszlopra az utcai erősítőn állítani mert a hideg/melegre mindig elmászott a jel aztán 1x csak megszűnt következő alkalommal kérdeztem amikor nem kellett jönni időszerűen mi történt magatoktól állítjátokmondták nem kaptak újfajta erősítőt ami magát szintezi vagy kompenzálja nem tudom lényeg stabil a jelszint
CI kártya csere csak azért merült fel mert a Philipssel volt küzdés az elején és az is eshetőség volt, hogy azzal nem szeretik egymást mert csak a tuner rész "fagyott" le szóval mivel van nem volt gond a próba.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bnorci71 #29841 üzenetére
100/100-as jelnél is képes a TV törni a képet, ez olyankor tud előfordulni (nálam is történt ilyen) amikor a jel erősség túl erős és ilyenkor a túl erős jellel a TV nem tud mit kezdeni, nálam a Samsung TV-n előszeretettel fordult ez elő, aztán ráuntam és szoltam a Digi-nek hogy van ilyen kép hiba nálam, kijöttek a szerelők műszerrel rámértek a koaxra és tényleg túl erős volt a jel, beraktak a kábelre egy jel csillapítót és a hiba megszűnt, a jel erősség és a minőség így is maradt 100/100-as de már hiba nélkül.
Szóval ha nálad is túl erős a koaxon a jel akkor lehet ilyen kép törés (kockásodás) érdemes szólni a szolgáltatónak. -
Cartmenn
aktív tag
Hát jó kérdés, eléggé belépőszintű TV ---az árúkeresőn a pár vélemény szerint is megosztó pld a sebessége ---4 mag között is van különbség ,meg a memória is hozzá (mennyivel pörög ,vagy épp mikori fejlesztés stb --ehhez én se értek
) Van egy xiaomi HDs stic-em egy LG nem okos TVhez,az is 4magos 1gb rammal --hát nem a sebességről híres
de YT vagy netflix nem akad azért
-
nicu71
addikt
válasz
bnorci71 #29841 üzenetére
Elképzelhető hogy közvetítés,vagy bármi más,de nem hinném hogy a tv hiba, ugyanis az olimpia alatt nálam is volt,de talán egyszer-kétszer,és csak ott és akkor.
A CI card nálam egy ezeréves UPC, /még nem volt ok hogy kicseréljék vodásra,meg már minek is,azt se tudjuk ,mi lesz ha a 4IG bevadul/bekapcsoláskor kiirja hogy üdvözöl,és azonosítás,ez kb 2 másodperc .Nem tudom nàlad mi okozza ... -
bnorci71
addikt
válasz
Celtis #29807 üzenetére
Ma talajtorna közben azt vettem észre, hogy a padló színe változik
Ez azért elég durva hiba a helyi fényerő közepesen volt most levettem alacsonyra.
Már vívásnál is láttam hasonló anomáliát csak nem tudtam eldönteni a terem fénye megvilágítása változik kék/zöld és ez az oka vagy az anomália.Más
Jel/minőség az antennán 100/100% mégis időnként törik össze a kép. CI kártya van itthon több fajta is kicseréltem egy másikkal de ugyan az. Most csak olimpia megy. Ez helyi hiba vagy közvetítés.
Bekapcsoláskor írja a tv hogy CI kártya eltávolítva majd szinte rögtön utána hogy behelyezve. Ez normális? -
-
ezozo
tag
Sziasztok!
Egy kis TCL 32S5400AF vásárlásán gondolkodok,de kicsit tartok az androidtól.
Sok okos kütyü ami androidos egy idő után belassul,fagyogat,akadozik a kezelő felület,ezekkel mi a helyzet?
Hasonló tudású LG sajnos drágább,webOS négy magos procival fűrgén dolgozik és stabílnak mondható,de kipróbálnék egy androidost,persze ha nem problémás tipusok.
Válaszokat előre is köszönöm! -
boborján2
senior tag
Ha már téma volt az x,y,z fps filmek helyes lejátszása, akkor kérdeznék egyet.
A tv csatornák esetén hogy van megoldva ez az fps kérdés? Nyilván ők 25 vagy 50 fps tartalmat tolnak, de a filmekből hogyan szereznek be 25 fps verziót? Vagy az mielőtt bekerül az adáslebonyolítóba maguk készítenek valamilyen módon egy konverziót?
Egy régi led tv-n megnézve ugyanazt a filmet mkv -ripben ,kb nézhetetlen , ugyanaz a film tv forrásból a tvhez képest teljesen rendben van.Hogy működik ez a dolog?
-
-
szana8
tag
válasz
vitya_95 #29829 üzenetére
Hello,
Nekem 65-ös 805 van Apple TV 4k 2022-vel ethernet-el összekötve. Én meg vagyok vele elégedve nem látok különösebb akadást rajta. Meg nálunk almás szinte minden így az inegráció sem utolsó. Infuse illetve NF megy. TV-n nekem is voltak gondok a lejátszással még plex-el is. -
Imi1981
veterán
-
Till@
aktív tag
válasz
vitya_95 #29829 üzenetére
Apple-ről nem tudok nyilatkozni.
Ha csak azért vennéd mert nincs wifi, csak vezeték, akkor egy ax-es routert hozzáférési pontként üzemeltetve lesz wifid a meglévő hálózaton, + Fire stick 4K Max gen2 ami biztosan megoldja a problémát.Igaz 2 kütyü lesz, de cserébe olcsóbb. -
vitya_95
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja egy 55C805
majdnemboldog tualjdonosa vagyok. Netflix és Plex fut a TV-n, a V028 elvesztése óta sajnos én is tapasztalom az akadásokat, szaggatásokat, továbbá a DV fényes - dinamikus képüzem váltásokat. A kérdésem az lenne, leginkább azokhoz a fórumtársakhoz, akik Apple TV 4k 2022-vel használják a készüléket, hogy tapasztaltak-e akadást lejátszás közben? Wifi elérés nincs a helységben, viszont, ha az Apple kütyüje ezt a problémát megoldaná beruháznék egy ethernetes példányra. -
Lackó1984
tag
-
Beri78
őstag
válasz
Celtis #29826 üzenetére
Apple tv-vel használjuk egy ideje, azzal megy majd a gyerek szobájába . De még így is olyan dolgokat produkál, ami már alkalmanként elviselhetetlen a család többi tagja számára
Amúgy még mindig egy "hibátlan" kijelző, csak a több perces bekapcsolás, vagy ha kodi-t be kell rajta kapcsolni....az egy rémálom az android 6-tal
-
bnorci71
addikt
válasz
RobexX10 #29816 üzenetére
Köszi
Hát tegnap a szívbajt hozta rám beüzemeléskor.
Elkezdtem a beüzemelést, csatornakeresés lefut, semmi. Ohh én hülye antenna kábel nincs bedugva meg a CI kártya se. Kikapcs. Hiba javít. Bekapcs. Nincs kép. illetve van csak olyan mintha nem lenne háttér világítás. WTF. Kikapcs. Mindent kihúz. Bekapcs. Minden OK. Na akkor ellőről egyenként. Antenna bedug OK. CI kártya bedug OK.
Fogalmam nincs mi lehetett. -
Beri78
őstag
Sziasztok!
Nagyon belassult a 8 éves Sony w755c, és a család nyávog
Valami jó, nem túl drága megoldást keresek a helyére, és itt jött szembe a TCL. Ha butaságokat írok-kérdezek, akkor bocs
Alzánál kinéztem a 75C745 modellt (350huf), de picit visszaolvasva elbizonytalanodtam.
Látom mindenki a 805-öt veszi, és a 745-ről voltak rossz vélemények is. :/Ami nekünk fontos, az a streaming appok (netflix, youtube, prime, hbo), a playstation5, és hogy a talpnak középen kell lennie (99cm széles bútoron van)
Max a nagy sporteseményeknél nézünk tv adást, és azt is antenna segítségével...
Usb-ről néha megy 1-2 film.....Szerintetek erre a felhasználásra megfelelő lehet a 745? Néztem még a C655-öt és a T7B-t is 330e huf-ért....nekem szemre azok is jónak tűnnek - bár az 50hz, csak a lassúságtól félek. Megéri a 745 a 20e huf felárat? Illetve a 805 a 70e felárat?
Köszi a véleményeket.
Üdv
B -
szaki58
aktív tag
Üdv!
Van-e valakinek tapasztalata a C855-ös modellel? Biztosan jobb a 845-től, de mennyivel jobb? -
-
G-Bali
senior tag
Lehet volt kérdés ,de nem találom ...
Alzán van ahol oda van írva hogy "+3 év regisztráció után " és van ahol nincs ...De nem úgy van ,ha ott vasárolsz ,akkor a TCL oldalon 30 napon belül regisztrálsz akkor megkapod a +3 évet ...?!
vagy én néztem be valamit ....
-
Celtis
veterán
válasz
bnorci71 #29806 üzenetére
Tv adásnál a local dimming ne legyen max, csak közepes.
Egy focimeccsen ki lehet próbálni miért. Miközben a kép jobb oldalán látható a tv műsor a bal oldalon a local dimming menüben lépkedni kell a max és közepes között OK gomb nyomás nélkül és alaposan figyelni a hatást a képen, főleg mozgás közben. (lüktető háttérfény, sötétebb folt a világos elemek körül.) -
bnorci71
addikt
válasz
nicu71 #29805 üzenetére
megtaláltam a jel/minőség oldalt 99/100% vagy fordítva, F csatit mozgattam nem volt gond a képpel. Pr-telekom a szolgáltató, de már ez is 4IG tag.
Igen a 100 fényerőt már veszem lefelé szerintem a Local DIming szólt bele ennyire nem maxon volt hanem eggyel lejjebb a csúszka.
Várom a Vhiktor képbeállításait, addig vagy a 835 bár nem tudom egy más típus mennyire lesz használható. Vagy találtam ezt 845-re. -
nicu71
addikt
válasz
bnorci71 #29797 üzenetére
Mindenképp tedd rendbe a gagyi F-csatlakozót a koax végén,de ha Digi a szolgáltató,akkor a széteső kép az szinte a "védjegye" mióta a románok eladták Mr Jászainak.Leginkább Mozi mód ajánlott,és egész biztos sok a 100as Nálam SDRmódban árnyékos szobában bőven elég a 30.
Hamarosan kész lesz Vhiktor Yt csatornáján az optimális beállításokat tartalmazó videó, addig is ajánlom nézz rá 835 beállításaira ,az jó kiindulási alapnak. -
Till@
aktív tag
válasz
mikrofon #29803 üzenetére
Pedig más lehetőség nincs.Tudom nem tökéletes megoldás, de még mindig jobb így, mint látni az "akadozást". Értem én hogy sok embert nem zavar, de attól még sok embert zavarhat és szeretnének valamilyen megoldást.
Amennyiben tudsz jobbat , szívesen alkalmaznám, de ilyen nem lesz.@Celtis Ugyan ezt tapasztaltam én is, mint amit leírtál.
-
mikrofon
veterán
Semmi köze nincs a TV-nek a Firestick beállításaihoz. Nem véletlenül van külön topikja és általánosságban javasolt beállítás. A folyamatos Game mód bekapcsolása pedig kifejezetten elrontja így általánosságban az élményt Firesticken is és TV-n is.
De persze lehet hogy neked ez jön be, de ne nevezzük általánosságban jó beállításnak, mert aztán jönnek a sz@r a TV, sz@r a képe Hsz-ek. -
Celtis
veterán
@coolabácsi
Mivel én korábban más eredményre jutottam a Firestickkel, a leírásod alapján nekiálltam megint végigpróbálni. Azt kell mondjam, hogy neked van igazad. Nem elég a sticken a match frame rate-et bekapcsolni. Vagy a sticken a game mode ON vagy a tv-n a DV game mód kell, hogy biztosan ne legyen akadás.
Hozzá kell tegyem, hogy néha game mode nélküli beállítással is elértem akadásmentes lejátszást, de ez nem volt stabil. Oda-vissza állítgatva, ugyanazokkal a beállításokkal később megint akadt.A hócipőm tele van ezzel a tv-vel.. Egyáltalán mit jelent ha a firestick game módban játszik le egy filmet. Mi a különbség a nem game módhoz képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest