Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigribigri
tag
válasz pictigjis #26659 üzenetére
Lehet, hogy bölcsen teszed, hogy maradsz a stabil régi boxnál...
Egyébként androidosból is már kétféle van. A régebbi ami Vhiktor fotóján szerepel ( nekem is az van), és egy újabb amit mostanában reklámoznak, ami állítólag már stabilabb, gyorsabb. Én nem tudom, hogy tényleg jobb-e, de szívesen kipróbálnám, mert a mostaninál nem nagyon lehet szarabb -
tigribigri
tag
-
tigribigri
tag
válasz cs.zs. #26968 üzenetére
Az én privát véleményem szerint (bár nekem a Hisense-ek szimpatikusabbak), de jelen esetedben a + 3év gari a TCL C845 mellett szól (meg a fényereje is annak a legjobb). Szerintem az megéri azt a 20k-t amivel túlmutat a budget-en. Persze azt csak Ti tudjátok, hogy rá tudjátok-e szánni.
Illetve látom Swami kolléga is jelentkezett nagyon helyesen, mert az övé 65" -os, és minél nagyobb egy TV annál jobb
Azt Tőle kell megkérdezni, hogy az Alza kupont elfogadja-e[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
válasz peanar #27163 üzenetére
A C935 és a C845 nagyon hasonló paraméterekkel rendelkeznek és árban is hasonlóak
A C845 az újabb (2023) és 420k ért már kapható. A C935 (2022) 450k az ára és annyival jobb, hogy kétszer annyi local dimming zóna van benne (1080 vs. 576).
De ezeket mintha már írtam volna valakinek. Lehet, hogy Neked? Öregszem... -
tigribigri
tag
válasz peanar #27165 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs ezzel a két készülékkel, de biztos van itt olyan aki vett már ilyet. Azt tudom, hogy a C805, vagy a sokkal gyengébb C645 gyakrabban fordul elő itt errefelé, azok ugye olcsóbbak, többet adnak el belőle, így ezekről olvasni több panaszt is errefelé, de az előzőek miatt ez talán érthető is. Ha nem jelentkezik senki aki első kézből mondana tapasztalatot, keress rá ebben a topikban a típusra és beírások alapján ítéld meg magad.
Nekem plusz 60k-t nem érne meg a C935, de ez szubjektív.
Más alternatíva lehet még a Hisense U8KQ, ami 2000 nit helyett "csak" 1500-at tud, nincs rajta HBO MAX kliens és csak 3 év a gari ( bár kiegészítő garit nyilván vehetsz hozzá), viszont 380k-ért már elérhető. -
tigribigri
tag
válasz Parmezan77 #27175 üzenetére
Azért ez sem ilyen egyszerű, mert az hogy milyen panel kerül egy típusba, az mérettől is függ:
Az U8KQ-nál csak 75"-os méretben van IPS panel, az összes többiben VA panel van (én 65"-ost ajánlottam).
Arról nem is beszélve, hogy nekem is van IPS paneles Hisense mini-led-es TV-m (mondjuk nem pont U8KQ, hanem annál gyengébb modell) és nincsenek vele ilyen rossz tapasztalataim, sőt meg vagyok vele elégedve. Lehet, hogy ez is függ attól milyen példányt fogsz ki, illetve milyen érzékeny rá a szemed. De mélyebben nem mennék bele, mert ez egy TCL topik, aztán kivágnak innen -
tigribigri
tag
válasz Parmezan77 #27180 üzenetére
Hát ez tényleg borzalom, ennél egy 10 évvel ezelőtti sima led TV sokkal jobb képet tud. Ebből egyre inkább azt gondolom, hogy nagyon kifogtál egy rossz példányt. Még akkor is ha mint ahogy írtam a 75" colos az egyedüli IPS a sorozatban a többi VA panel.
Még IPS panellel is fényévekkel jobb képe kellene hogy legyen. Elvileg ez egy felső- középkategóriás TV.Azért hihetetlen, hogy milyen lutri TV-t venni manapság:
- vagy boltban veszed és akkor ha kifogsz egy ilyen szart nem tudod két héten belül visszaküldeni
- vagy neten veszed és a futár nem engedi kicsomagolni átvétel előtt (esetleg sérültet kapsz)
Katasztrófa...
Utólag nem győzöm áldani a szerencsémet, hogy az elmúlt fél évben üzletben vásárolt két TV-vel nem nyúltam bele semmi szarba. Remélem ez így is marad és nem kiabálom el...[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
válasz Parmezan77 #27184 üzenetére
Azért így már kicsit más az összkép...
Igaz, hogy a U8HQ régebbi modell (2022) és ott az összes méretben IPS panel van benne, de azért annak sem szabadna ennyire tré-nek lennie...[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
De igen, a 65" IPS, az 55" VA. Erre vásárláskor én sem figyeltem és csak utólag néztem a specifikációban, hogy így van. De nem bántam meg ezt a figyelmetlenségemet, mert esetleg, ha előbb észreveszem emiatt nem merem megvenni. Pedig kár lett volna, mert IPS panel ide vagy oda nem tűnik halványnak, és kontrasztban is elég jó gondolom a local dimming-nek köszönhetően. A panel pedig elég homogén, nem látok rajta felhősödést.
[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
Én a kettő közül a 65"-ost választanám, mert szerintem a + 10 col sokat dob a moziélményen. Nyilván ez erősen szubjektív, de a c745 is egészen jó TV már. Nyilván a c805 mini-ledes, meg a zóna szám is jóval nagyobb, de nálam a c745- nél nem annyival jobb, hogy a méretbeli különbséget ellensúlyozni tudná.
Persze 2,5 m-ről még az 55" sem rossz, de nálam a 65" a nyerő. -
tigribigri
tag
válasz Bazsi81 #28253 üzenetére
Pl. 85" esetében Vesa 600x400
65" esetében Vesa 300 x300 szóval mérettől függ. A pontos információt a tcl.com-on megtalálod.
Általában a fali konzolokhoz adnak többféle méretű csavart, illetve sokfajta alátétet (műanyag alátét, a vékonyabbaktól az egész vastagokig) és azokat megfelelő módon variálva ki lehet választani az adott TV-hez ideálisat.
Nyilván óvatosan kell felrögzíteni a hátlapra a konzolt, mert az már durva, ha átfúrjuk a csavarral a panelt...[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
-
tigribigri
tag
válasz Curtain #30783 üzenetére
A micro dimminget ne keverjük össze a local dimminggel. Elnézést ha ismert, de gyakran keverik a kettőt. A local dimmingnél ugye a háttérvilágítás fényerejét változtatják zónánként, a micro dimmingnél pedig a zónák kontrasztját. Könnyen belátható, hogy ez utóbbi ólcsóbb megoldás, de rosszabb eredményt ad.
A különbőző képjavító technikákról egy jó leírás az alábbi:
https://www.bijlibachao.com/television-tv/different-types-of-dimming-technologies-in-led-tvs-in-india.html[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest