- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Ez az egész garanciakiterjesztés egy vicc. Valami béna, gugli fordítós, magyartalan szöveg. Szerintem egy ügyvéd körberöhögné. Ettől függetlenül ha működik, akkor jó.
Mivel a visszaigazolásban a számlaszám van benne, és az, hogy az eredeti számlával együtt érvényes, ha a TCL ezt így visszaigazolta, akkor az márpedig érvényes. Sem a visszaigazoláson sem a TCL CARE feltételekben nem szerepel, hogy az csak egyes kereskedőknél vásárolt készülékre lenne érvényes.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #31597 üzenetére
Az gáz...és pont ezért kellene normális kontrol.
Ha valaki szándékosan "rosszul" regisztrálja be TV -t, akkor még a visszaigazolásról sem derül ki, hogy amúgy nem jogos.
Tehát mondjuk a 3 éves TV -t el tudja úgy adni, hogy 2 év garancia van még rá. Közben pedig mégsem, és ez a vevő számára sem derül ki, amíg nem lesz valamilyen probléma.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Alarikman #31594 üzenetére
Az oké, hogy engedi, csak ő (legalábbis a fentiek alapján úgy értelmezem) beszél is velük. Tehát hamar kiderül, hogy mi erről a TCL álláspontja.
Mert az egy dolog, hogy valaki feltölti akár az anyósa fényképét is, csak később nem ártana, ha a kiterjesztett garanciát is tudná érvényesíteni.
Szerk.:
Mellesleg engem is érdekelne, hogy Digi -n keresztül lehet -e érvényesíteni. Mert szerintem nem, de ilyenkor jól esik, ha megcáfolnak, és ezt írásba is adja a TCL. -
showtekk
csendes tag
válasz
Qtya123 #31591 üzenetére
4k 144hz-en használom HDR mellett, 1x sem volt jelvesztés vagy gond vele, minden jateknal tokeletesen mukodik.
30napos elallasi jog meg az extra gyors ugyintezes miatt neztem az alzanal ezt a kabelt az elején, de hálistennek nem volt ilyesmikre szükség, egybol bevalt a dolog, úgyhogy nyugodt szivvel merem ajánlani, főleg 10méterre!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nagya21 #31589 üzenetére
Jogilag két különálló cég. De ha mégis elfogadja a TCL a regisztrációt, akkor azt írd meg légyszíves. Mert másoknak is hasznos infó lenne, mivel semmi arra utaló jel nincs a Digi -nél, hogy a náluk vásárolt TV -hez jár az 5 éves plecsni. Legalábbis én nem látok ilyet.
-
ρσгτσ
addikt
Persze értem és tudom a tulajdonosi viszonyokat. Illetve azt is, hogy van közös pont a vezetésben a két cég között. De jelenleg (még) két különálló cég, és a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft -vel kötöttél szerződést, ami az ő vezetékes internet és/vagy TV szolgáltatásukhoz kapcsolódik.
Így a Voda promó nem értem hogy jön a Digi vásárláshoz.
Vagy van valami olyan infód, amiről én nem tudok?
-
showtekk
csendes tag
válasz
Qtya123 #31565 üzenetére
Szia! Én PC-t használok 65C805 TV-vel másik szobából ami 20méterre van és ez a kábel gond nélkül, jelvesztés nélkül vitte/viszi a jelet még ezen a távolságon is.
PremiumCord Ultra High Speed HDMI 2.1 AOC optikai kábel 8K@60Hz, aranyozott csatlakozókkal 10 m - Videokábel | Alza.hu -
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
TCL 55C655-hez ha csatlakoztatok egy régebbi Samsung soundbart optikai kábellel, akkor a TV távval tudom állítani a soundbar hangerőt? A lecserélendő Samsung TV-vel ez ugye működik. Telekomnál venném a TCL-t részletre, feltételezem nem tudok elállni a vásárlástól, ezért szeretnék biztosra menni. Köszi a segítséget! -
Nagya21
addikt
Hali!
Naszóval regeltem az 5 év garira a tv-mmel, rákérdeztem, a + gari reg O.K., de a számlát nem értik (digis számla), megírtam, hogy a Digi tulajdonképpen Voda, újra beküldtem a számlát + a jótállási jegyet amit elektronikusan kaptam meg, és most várom mire jutnak.....
Üdv Nagya -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Költözésnél lába kelt egy 65P735 lábainak. Akinek esetleg ott porosodik valami doboz mélyén, mert fali tartón lóg a tv-je, attól szívesen átvenném a fölös lábakat. -
Stealth
senior tag
válasz
d.véderjoe #31568 üzenetére
Cső!
Nem mértem. Wifin is ment nekem a 4K film Kodival.
A kütyü akkor kell, ha kábeleznéd a tv-d. Én kábel párti vagyok. -
66zio
aktív tag
Hogy tudnék legegyszerűbben, mondjuk wifin keresztül lejátszani egy videót a laptopomról a TV-re? Nincs akkora pendrive-om, mint amekkora a fájl és úgy kellene, hogy a TV-n menjen a film, mert a laptopom nem bír el 4K-s videót, szóval HDMI összekötés emiatt nem játszik.
-
zsolt501
nagyúr
Bocs lemaradt a link, ezek a kábelek aktív kábelek, és itt már azért kizárható ekkora hosszban hogy jel veszteséged legyen, és ezek a kábelek kevésbé érzékenyek a zavarásra.
Mint írtam ezek a kábelek lényegesen drágábbak, de ekkora hosszban már ne várj stabil nagy sebességű átvitelt passzív kábellel, és ne is akard toldozgatni, mert nem biztos hogy jól járnál ha hosszú a kábelszakasz, megint oda kerülnél ahonnan elindultál.
[link]
Ezeknél a kábeleknél irány jelölés is szokott a kábelen lenni, szóval nem mindegy merről merre megy a jel a kábelen. -
Qtya123
őstag
válasz
zsolt501 #31553 üzenetére
Értem, köszi! Akkor ezek szerint ez a pillanatnyi jelvesztés a kábel minősége alapján elképzelhető.
Tudnál ajánlani esetleg minőségi 2.1 kábelt ilyen hosszban?
Ja... Egy másik dolog. Nem tudom bevezetékelni a kábelcsatornába a kábelt mert ahhoz úgy 30 méter kellene és új kábelcsatorna. Úgyhogy az van, hogy amíg játszunk, addig kábel bedug, szobán átvezet és utána kábel kihúz, elrak. Heti 2-3 alkalommal 1 órányi játékra ennyi belefér.Viszont nem akarom a TV HDMI csatlakozójába állandóan dugdosni a kábelt, nehogy a Csáti egyszer megsérüljön. Ezért akarok állandóan rácsatlakozhatva egy fél méteres Apa-Anya HDMI 2.1 hosszabbítót. A fél méter nem sok. Abból okés lesz egy átlagosabb kábel is, vagy valami hipiszupi kell belőle szintén?
Ilyet néztem: [link] -
S.Zoliy
tag
válasz
tigribigri #31525 üzenetére
Köszönöm! Én is így gondoltam. Így a Hisense lett.
-
S.Zoliy
tag
válasz
Pro Koryak #31508 üzenetére
Szia.
Most egy Samsung 55" Q70R 4K van. -
gab1ka
senior tag
válasz
Celtis #31561 üzenetére
Azt láttam, csak elég irreálisnak tűnt, amolyan hirtelen felindulásból íródottnak, ezért gondoltam van valami reálisabb forgatókönyv is, pl C765/C855 vagy ilyesmi. Nekem már az is megsüvegelendő, hogy sikerült 14 napon túl elintézned a visszacsinálást.
Én amúgy tegnap az RTINGS-en a különböző TCL tévé tesztek alatti hsz-eket böngésztem (QM750/751/850/851 stb), érdemes kibontogatni 10-15x és utána nyomni egy keresést a "stutter" szócskára, mindenhol felmerül ez az akadás dolog, szerintem Andorid betegség, bár akkor is érthetetlen hogy miért működik jól valakinél, másnál meg nem. -
Celtis
veterán
válasz
gab1ka #31558 üzenetére
Már írtam mit szeretnék. #31349
Felmerült, hogy megpróbálok egy másik TCL-t, hátha most belenyúlok egy jól működőbe, de elment tőle a kedvem. Most még kérdés, hogy az emagnál mire jutok. Nehogy ragaszkodjnak az azonos típusú készülékcseréhez pénz vagy levásárlás helyett. -
Departed
őstag
válasz
tajati #31552 üzenetére
Eltökölődött a legelején a C805-ön is, aztán még aznap frissítette a rendszert azóta pikkpakk szalad minden. Egyedül az app telepítés lassabb mint mondjuk telón de abban viszonylag friss Snapdragon 8s Gen3 van.
Gondolom 645-ben gyengébb a hardver mint 805-ben, adj neki időt.
-
zsolt501
nagyúr
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy 55c645-t a hálóba. Az normális, hogy kb. 15 perc a Google fiók belépés után, amíg feltelepíti az alkalmazásokat, és feláll a rendszer? Valamint nem tudok semmit a Google playből felrakni annyit ír a telepítés alatt, hogy függőben, de semmi nem történikValami fw gond lesz, vagy ennyire gyenge a hardver?
-
Qtya123
őstag
Gondoltam így, hogy elkezdtünk ismerőssel fifázni, jó lenne ezt a C845-ön tenni.
A PC a másik szobában van, ezért vettem 10 méter HDMI 2.1 kábelt, pontosan ezt: [link]Tegnap teszteltem egy kicsit, több időm nem volt rá. A képet átviszi, ki is írja a TV a 4k felbontást és hogy 120 Hu, HDR10.
Viszont a teszt focimeccsen alatt, ami kb 10 perc volt, 4 alkalommal is elment kb 1 másodpercig a kép és a hang, majd újra megjelent, a TV újra kiírta a felbontást és a frissítést.
Lehet hogy gagyi a kábel ilyen távolságra? -
Celtis
veterán
Ma reggel elvitte a szerviz a C805-öt és azonnal át is adta a csereutalványt. Legalább ez a része már flottul ment.
Béke poraira.
-
fauv
őstag
Csak érdekességként, ma hozta a futár reggel a tcl s55he soundbart a 805 mellé. Nagyon kellemes meglepi volt, féltem, hogy doboz hang, nincs magas stb., de nagyon jól szól. Idei kiadás, anno 120 ezren kezdett, most az alzánál 55 ezer volt, ezt az árat bőven megéri.
Persze nem ér fel a nappalimba lévő nagy rendszerrel, nem is vártam el tőle, de ide a hálóba ez tökéletes.
Részemről ajánlott kategória, aki nem akar 100 + ezreket kiadni, de szeretne egy kis házimozi hatást, annak szerintem ez tetszeni fog. -
BlueSteel
tag
válasz
fulopmartin #31547 üzenetére
Két elektro kategóriájú terméket kellett a kosárba tenni.
-
Stealth
senior tag
260 volt a 65C805 pár hónapja, úgy emlékszem. Nyitó ára is 300 volt az emagon.
@csokker8899 Szerintem érdemes várni most a BF-re.Én várnék. -
HF77
őstag
válasz
csokker8899 #31536 üzenetére
65c805 300e alatt nem igen volt...talán bf -en lemegy 300-ra
-
mrmft
senior tag
válasz
csokker8899 #31531 üzenetére
Jobb eloben a C655, kontrasztban is, fenyeroben is, HDR tartalmaknal foleg latvanyos. Hangban is. Azt, ha bele fer a koltsegvetesbe.
Euronicsban altalaban meg tudod nezni mind a kettot szoktak keszleten lenni.
C745 innen mar egy kisebb ugras, az mar FALD, meg jobb fenyerovel. Kepben jelentos elorelepes, hangban gyengebb mint a C655. -
kenicsab
tag
válasz
Szia!
[itt] van egy összehasonlítás és kb minimális a különbség! -
Stealth
senior tag
válasz
-
binko
újonc
Sziasztok, mivel a milyen tv-t vegyek topicban elkallódott, itt is megkérdezem:
Célegyenesben van az új TV kiválasztása, az alábbiak a kiszemeltek TCL vonalon:
- 65 C805 - 315e
- 65 C765 - 400e
- 75 C745 - 330e
- 75 C805 - 415eMelyiket vennétek?
Támpontok a válaszhoz:
- megéri a miniled a -10zollt ugyanannyi pénzért, vagy máshonnan nézve +100 ropit?
- megér az újabb, 2x zónás miniled +85-öt? Gondolom ez majd csökken azért, főleg mert jön BF
- van-e, akár más gyártótól hasonló áron, max 500k-ig ajánlottabb modell a fentieken kívül? (nagyobb nem kell, nem fér el)Köszönöm!
-
csokker8899
csendes tag
Sziasztok!
E között a két 65 colos TCL tv között vacillálok:TCL 65C645 65" 4K QLED Google TV (euronics.hu)
TCL 65C655 65" 4K UHD Smart QLED Televízió (euronics.hu)A 65C655 60.000 Ft-al drágább, kérdésem, hogy a kettő közül melyiket választanátok, illetve leginkább, hogy mi okozza a 60.000 Ft-os különbséget (laikusként nem igen látok jelentős különbséget).
Köszi a segítséget! -
vata666
tag
válasz
nicu71 #31526 üzenetére
Nekem nem kell, kellett feltenni a Tv -re, mert selejtes a készülék amit hoztak. Így megy vissza és küldenek egy másikat. Készülékház hátsó felső része ahogy összepattan a tetejével. Ott volt egy... mintha egy patent vagy összeillesztés nem stimmel. Össze lehet nyomni, de nem marad úgy. Nem sikerült rendesen összeszerelni.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #31513 üzenetére
Finomhangolást értsd jól.
Kapcsüzemű tápban vannak nagyfrekis alkatrészek amiknek a helytelen működése vagy hibás árnyékolása stb... okozhat zavart pl az alaplapnál.
De ha mindig ugyanott akad , akkor ez kilőve. Meg egyébként is ez már nagyon szélsőséges elmélet.
Csinálhatnál egy hosszabb videót az akadásról. Nagyon kíváncsi lennék hogy hogy is néz ez ki.
Lehet neked volt a tálapós videó, de az túl rövid és csak egyetlen jelenet. -
gabflag
csendes tag
Öcsém vásárolt egy TCL C645-öt és pc-vel használta. Aztán lecserélte a HDMI kábelt egy 2.1-es re és az írta ki a tv hogy nincs jel. Vissza cserélte a kábelt a régire es akkor is ezt írja, hogy "nincs jel, ellenőrizze hogy be van e kapcsolva". Találkozott valaki ilyesmivel?
-
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #31511 üzenetére
Mivel 100%-ban reprodukálható, mindig ugyanott és ugyanúgy akad, ezért nem kell egymás mellett tesztelni. Ugyanezen okból a tápegységben sem hiszek. Meg mégis mi lenne egy ilyen tv-ben finomra hangolva? Az égvilágon semmi.
Azt tervezem, hogy a kíváncsiság kedvéért bemegyek egy boltba mobil hotspottal és saját netflix accounttal tesztelni egy másik készüléket. -
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #31510 üzenetére
Ezt csak akkor lehetne látni , hogy ha egymás mellett lennének egy olyannal ami tuti jó, de ez így már nem fog megtörténni.
Lehet, hogy másik komponens okozza?
Alaplapon kívül más nem igazán van ami ilyet tud okozni. Bár még akkor is ott van egy táp , ami lehet hogy nem stabil és ingadozik a feszültség, az meg ugyebár nem barátja ezeknek a finomra hangolt elektonikáknak.
Szerviz azt nem cserélte?
Írtad hogy már a 3. alaplap van benne. A szerviz helyében simán kicseréltem volna a 2. alaplapcsere után ha még mindig panaszos a tv. -
Celtis
veterán
Szerdán viszik a C805-öt a fenébe. Tegnap megint néztem egy filmet a Netflixen és katasztrofális amit művel. Nem bírom megérteni, hogy másnál hogyan lehet jó, ha nálam a harmadik alaplappal is ugyanazt csinálja. Lehet, hogy másik komponens okozza?
-
vata666
tag
Sziasztok.
A v404-es fw-t használja valaki? Ha igen mik a tapasztalatok? Ez a felsőbb kategória utolsó fw-je(745-től 955ig). Ma hoznak egy c855-öt és érdekelne, hogy felvegyem-e rá? -
S.Zoliy
tag
Sziasztok.
Gondolkodom egy Hisense 85U7KQ tv-n. Esetleg valakinek van tapasztalata vele?
Elvileg nincs MAX és DLNA támogatás sem. Ez sajnos hátrány lehet.Vagy egy Samsung QE85Q60DAUXXH esetge?
Előre is köszönöm!
-
beci
őstag
Köszönöm a választ Mindenkinek.
Sajnos MM-ban nem voltak ezek a típusok, legalábbis nálunk készleten, és nem akartam 7köznap foglalkozni vele, így vettem egy ilyet: [link]
Masszívnak tűnik, nem nyeklik semerre.
Vegyi dűbellel raktam fel üreges téglába. -
gerejoe
tag
Regisztráltam az 5 éves garanciára,kapok majd bármilyen visszajelzést,ez délelőtt volt de még semmi visszajelzés nem jött?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged