- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volband
tag
Hát ennyi kérdezősködés után most már tesztelj le a sok kíváncsiskodónak ezt-azt.
Gyári kodi, Netflixes akadás (egy Télapus jelenetnél tesztelgették az emberek), gyorsindítás belassítja-e a gépet, elmenti-e a képbeállításokat lejátszott tartalmakként, stb.
Én mondjuk a gamingre lennék kíváncsi, hogy mennyire plug and play az egész: rögtön bedobja neked a legjobb beállítási opciókat miután rákötötted konzolra vagy gépre, vagy babrálni kell.
-
belan
addikt
El b@sztam a regisztrációt véletlen c805 számlájával regisztráltam de utána újra kezdtem és meg csináltam a jó számlával ! Ha van valami fen akadás ez miatt akkor lehet nekik e-mailt írni ?
-
rumkola
nagyúr
Durva lett a topik.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Max 50es méretig szeretne haver TCL tévét vásárolni, de olyan sok típus van, hogy magam sem igazodok ki rajta. (Erre nem is nagyon találtam összefoglaló szeruseget)
Leginkább streaming menne rajta, meg a későbbiekben talán ps-en jatszana vele a teljesség igénye nélkül.
Mit , melyik tipust ajánlanátok ha használatban is gondolkodik nappaliba? -
Volband
tag
válasz
blakey #30391 üzenetére
Egy 15-20 perces teszt esetén is érdemes leszedni? Mi csak kiszednénk, megnéznénk, hogy nem-e törött vagy pixelhibás, és esetleg youtube-on egy-két videót megnéznénk, hogy egyáltalán elégedettek vagyunk-e a képpel. Utána tennénk vissza.
Mondjuk az is megoldás lehet, hogy addig lenémítjuk.
-
-
Volband
tag
Várjuk akkor a beszámolót! Van tévé előfizetésed? Mert a panaszok 1/3-a a tévéadásokkal kapcsolatban jött, főleg sport kapcsán. A másik 2/3-on a rossz szervíz, a külső forrásból lejátszott tartalmak és egyes streaming szolgálatók (leginkább Netflix) egyes filmjeinél jelentkező, szakavatatlan szemekkel talán észre sem vehető mikrolaggok. Bár ezek mind a 805-tel kapcsolatban merültek fel, de ugyanaz muzsikál elvileg a 845 X2-ben is szoftveresen.
Az nem jó, ha jól be volt csomagolva, mert nekünk tesz után vissza is kell csomagolva egy darabig még. Persze ennél nagyobb baj ne legyen, hogy be van biztosítva a masina.
-
Qtya123
őstag
Tegnap beregisztráltam a TV-t a tcl-promotion.com/hu oldalon.
Nektek mennyi idő után érkezett meg a visszaigazoló email?
-
belan
addikt
Na meg jött drágaság c845x2
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
Erősen gondolkodunk egy TCL vásárlásán - nagy méret, öröm és boldogság és nem, nem kell projektor....
A kérdésem az lenne - előtte rákerestem itt a fórumon, olvasgattam, de lehet elsiklottam a nekem való válasz felett - ezek a tévék tudnak vagy nem DLNA-t...? Mármint "alapból", telepítés nélkül.
Synology NAS-on van elég sok tartalmam (képek, videók, filmek, zenék) amit a házban minden jelenlegi eszköz gond nélkül kezel, viszont bárhol nézem a megszerezni kívánt tévé adatlapját, ott az van, hogy nem tud DLNA-t.... Sajnos ez kizáró ok lenne, de bízom benne, hogy nem így van, azaz tudja...
TCL 98P745 a konkrét típus.
A válaszokat előre is köszi!
Opció lehet, ha esetleg tudna SMB megosztásokat kezelni (jelszóval védettet) - hálózati hely hozzáadása a tévén
- mondjuk ezt eddig csak a régi Panasonic tévém tudta...
-
ricsik
őstag
válasz
Pendragon911 #30310 üzenetére
Nem csak a bemenetek közt tudod kiválasztani a TV-t, hanem a főmenüben is van egy TV ikon, ha lejjebb görgetsz.
-
bigrob
őstag
Kíváncsi vagyok, ha egymás mellett lenne mindkettő mennyien vennék észre a diffit csak kép minőség alapján.
Ha már vesz az ember egy ilyen TV-t illene egy normális soundbart is.
Konkrétan egy Samsung Q990C-vel és a 85"-os 805-tel már elértem azt, hogy nincs értelme moziba menni. -
bigrob
őstag
-
koko52
nagyúr
Tegnap volt időm és segítségem felrakni a helyére a 75c805-öt, Samsung alap LED-ed váltotta. Hát leesett az állam. PC-ről kapja a képet, először megijedtem mert volt egy fél másodperces kép késés a monitorhoz képest, de amikor átállítottam (valamiért 30 Hz-t) 4K120Hz-re megszűnt. Egy kis játék volt rajta meg pár tesztvideó, vaj sima volt minden és gyönyörű, 1-2 hét múlva bővebben nyilatkozom.
Szerk: asszony véleménye: hm, ez is képet ad mint az előző, mit kell nézni rajta? Ja már látom, olyanok lettek a filmek mint a videójáték.
-
Qtya123
őstag
válasz
nicu71 #30361 üzenetére
Nem azt mondom, hogyha maximumra csavarod az X-230-on a mélyet és bevágsz egy nagyon basszussal teli zenét, akkor ne lépné le a TV hangrendszerét, de filmek szempontjából én nem vettem észre azt, hogy gyengébb lenne az Onkyo, mint a Logi 2.1
boborján2: PC-n mindid VLC-t használtam a NAS-ról történő lejátszásra, sosem volt gond a feliratokkal.
Ha esetleg a későbbiekben belefutok abba, hogy a TV gyári médialejátszója nem boldogul, akkor felteszem a Kodit.
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30356 üzenetére
NAS van nálam, arról mennek a 4K DoVi tartalmak, DLNA megoldással. Ezt találtam a legegyszerűbbnek. Mappa megnyit->fájl megnyit. Semmi cicoma nem kell. És így is onnan folytatja, ahol abbahagytam a videót.
Ha mondjuk PC-n indítok NAS-ről egy videót, ott is csak annyit teszek, hogy a hálózati meghajtón megnyitom VLC-vel az adott videót.
Nem tervezem bonyolítani, netflixes borítós látványvilágot kreálni, stb.Vhiktor: Nagyon köszi, megnézem a videódat.
-
Stealth
senior tag
Az Emby is említésre méltó a Kodi és a Plex mellett.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #30351 üzenetére
A nas elnevezés a hálózatra kapcsolt adattárat jelenti.
Szóval ebből a névből eredően nincs szükség +video lejátszó alkalmazásra hogy bárhonnan bármit elérj.
Épp az a lényege hogy maga az oprendszer arra (is) van kihegyezve ,hogy ezt alapból tudja.Persze a lustaság/hozzá nem értés esetén jól jöhet egy ilyen plex megoldás, ami két kattintással ezt megoldja a júzer helyett
-
boborján2
senior tag
válasz
Alarikman #30350 üzenetére
Családnak kell a cicoma.
Ez emberfüggő, mert nem mindenki igényli.külső winyós megoldás szerintem nem tartós
Egy szóval nem mondtam hogy ez a jó megoldás.
De ha az ember odafigyelve hordozza a HDD-t ,kutya baja nem lesz kb sohasem. Meg ugye 2 vagy 4Tb-t televágsz annyaggal és máris nem kell naponta hurcolászni.Ha meg plex és nas kell, akkor valóban intel proci, meg akkor már szerintem kell egy plex pass is ami megint kiadás.
Ha esetleg egy költséghtékony nasban gondolkodunk , akkor xpenology , bagóért beszerezhető pl. G4400 alapon.
Megfelelő konfigurációval bármilyen protokollal elérhető bárhonnan. Ezzel talán nem lesz transzkód , de ha van upload speed akkor majdnem lényegtelen.Egyébként sincs egészségesebb dolog a lejátszásra ,mint a fájl streamelése és a túloldalon a natív lejátszása hw gyorsítással. -
bnorci71
addikt
-
Alarikman
senior tag
válasz
boborján2 #30348 üzenetére
Családnak kell a cicoma. De amúgy ha csak egy-két tv van amin nézed, a Kodi teljesen jó. A külső winyós megoldás szerintem nem tartós. Majd ha megtörik a kábel vagy a hordozásnál oda csapod a falhoz véletlenül, akkor majd rájössz. SSD jobb, de ott a csatik adják meg magukat néha. Legjobb egy NAS. De persze az nagyobb pénz de tartós befektetés.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
Alarikman #30345 üzenetére
Csak akkor ha netflix szerű borítós , leírásos élményt akar, ha ezt nem ,akkor fölösleges körítés.
Én személy szerint nem preferálom ezeket. Jellemzően több a cicoma ,mint a lejátszási tudás. + Amikor a sorozatok ha épp nem jól vannak elnevezve és jön a kavarás a nevekkel, borítókkal , címekkel amikor azt sem tudja a szerencsétlen plex ,hogy merre van arccal
Na meg attól egyszerűbb a világon nincs amikor megjelenik a fájlnév progiban és 1 katt , indul.
-
Volband
tag
Ha a streamingelt tartalmakkal nincs ilyen probléma, akkor nem gáz.
-
boborján2
senior tag
válasz
Qtya123 #30336 üzenetére
Akkor máris kezdődhet a szoftveres vergődés, mert a DoVi -hoz,illik egy kodi 21.0 ,vagy legalább egy vimu player.
A saját lejátszója nagyon fapad.
A kodi javasolt a tisztességes felritat kezelés/személyre szabás miatt is, tudja az SMB-t, adott esetben mkv-ból is megy a DoVi és a tv hangszórói használatának esetében felhúzható a center sáv hangereje. Cssk mert bőven van tolyan többsávos hang ,ahol ezt meg kell tenni mert élvezhetetlen a film.
(persze a DoVi mkv-ból akkor megy, ha a rilízer is úgy gondolta amikor összetákolta az mkv-t)
-
Volband
tag
Ugye a hangfal is olyan, hogy nekem, aki még a doboz tv hangot is elviselu, annak a 845 2.1. rendszere egy új vilag, de aki meg mindenképp hangszettel akarja használni, annak hasztalan.
A jobb kép és főleg a jobb fényerő is meggyőzött természetesen, de eleve 20-30 rugó a különbség az 55-ös méretben, szóval akkor felesleges 805-öt venni. De ha beférne hozzám a 65-ös, akkor lehet 805-öst választanék.
A 805 és 845 szériák tényleg kifutók és elvileg szórjak ki őket. Hogy visszaküldenék-e egy x1-et... mképp kipróbálnám előtte, de próbálnek beszélni emagról, hogy nem-e cserélhetném-e inkább le x2re. Nekik jobban megéri, mintha simán visszaküldöm - azt meg nem kell tudniuk, hogy nem feltétlen küldeném vissza
-
Alarikman
senior tag
Jó lenne ha a Digit is be vennék az 5 év garis helyek közé. A Vodafone-nal ugyan az a tulajuk. És össze fognak olvadni(sajna). Nem lehetne írni valakiknek vagy szólni? Jövő hónap 3-an lesz egy hónapos a tv.
-
Qtya123
őstag
válasz
Volband #30331 üzenetére
Én most ruháztam be egy 845-re, X2 verziót kaptam. Beállításkor frissítettem a firmware-t, meglátjuk mennyire lesz tapasztalható X2-vel bug, remélem semennyire.
Mondjuk nálam olyan fapados a felhasználás, hogy szoftverekkel vergődni nem fog a TV, ha esetleg olyan bugok is vannak. Se google fiók, se semmi.
DLNA eléréssel nagyrészt Dolby Vision tartalmakkal etetem a rajta található médialejátszóval. Másra nem használom.Egy kérdésem is lenne:
Vhiktor fórumtárs kalibrálása tervben van a közeljövőben, így a szakértői beállításokhoz nem nyúltam, az már az ő terepe.
Viszont a többi képbeállítást ezen videó alapján lőttem be: [link]
Jó ez így, vagy nagy blődségek vannak benne? -
belan
addikt
Hat néztem videót tényleg más kategória a c845 mint c805, hátulja is minőségibb mint c805-nek, jól néz ki hogy hátulján van hangfal . Van egy Srác beszélgetek vele neki csak x2 proci lenne jó , PC módba van alacsony kesleltetéssel, az X1 és varians nem tudja olyankor a local dimminget, míg az X2 tudja. Illetve a rossz diming kezelés , és azt írta meg azt sötét módban elég felhős lenne kép hát nem tudom , ha valóban jött rá frissítés lehet jobb helyzett viszont én konzolon használnám !
-
Volband
tag
Ez akkor meg kelljen nyugtasson mindenkit! Otthon meg úgyis leteszteli az ember, szóval még visszaküldési idő előtt megnezhetjük, hogy tetszik-e vagy sem.
-
Volband
tag
Szerintem nagyon kevés eséllyel kapunk x1-et.
X1 vs x2 vitában pedig nehéz igazságot tenni: igen, akik itt szoftverproblémákra panaszkodtak, azoknak x2-jük volt (teszem hozzá: azoknak is volt x2, akik meg nem panaszkodtak), de pl. az a youtuber, akinek a munkásságát és hitelességét még Vhiktor is elismeri, az x1-ről készített kritikát, és eléggé szétszedte. Az új kommentek viszont már arról írnak, hogy a felhozott problémák az x2-nél már nincsenek.
Szerintem teljesen feleslegesen választana valaki szándékosan x1-et csak azért, mert páran panaszkodtak rá - arról nem is beszélve, hogy azóta már jöttek is szoftverfrissítések. Én biztos nem kérnék ugyanazért az árért egy rosszabb verziójú hardvert, ami régebbi androiddal is jön.
-
belan
addikt
-
mikrofon
veterán
válasz
Pendragon911 #30324 üzenetére
Én mindenképpen külön fiókot regisztrálnék. Telepíteném az alkalmazásokat aztán zárolnám a beállításokat vagy TV-t. Van egy ilyen lehetőség a menüben. Ilyenkor se állítani se telepíteni nem tudnak.
De az első indításkor azt is kiválaszthatod, hogy ne Google TV legyen hanem Basic TV. Ilyenkor csak mint kijelző működik.
Amúgy nem tudom mennyi a havonta a TV műsor előfizetés ott konkrétan ahová a tv kerül. De általában egy közepes TV csomag 5-6.000HUF. ebből egy Netflix elő fizetés is megvan. Szerintem pedig vendégként értékesebb egy TV készülék netflix-szel mint TV műsorral.
Én pont ezek miatt mindig viszem magammal a firestick 4k max-omat ha utazunk. Ha gyerekek miatt nagyritkán valamiért kellene, nem akarok szívni a TV helyi sajátosságai miatt. Csak internet kell hozzá, az meg szinte mindig van. -
amdboy
senior tag
Sziasztok. Ma voltam az Euronicsba és odakeveredtem "véletlen" a tvk-hez. Az eladóval elkezdtem beszélgetni és volt egy olyan mondata, hogy a Tcl tévékben max az a jó, hogy olcsó és itt pont. Persze én beleálltam kérdeztem, hogy okés de ezt a mondatot fejtse ki bővebben, pro és kontra, a végén majdnem megsértődött mert igazából nem tudott rosszat felsorolni
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Stealth #30311 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a Hama-n kívül nem ismerem a gyártókat és ilyen méretű TV-t még nem rögzítettünk fel, csak kisebbeket és éppen ezért a méretéből adódóan nincsenek arról tapasztalataim, hogy az ilyen olcsó Hama is megfelelő lehet. De már megoldódott, mert a Tesco-ban 5000-ért volt a megfelelő méretben Hama, Vesa is, méret is stimmel, dönthető és a súlyt is bőven elbírja. Úgyhogy szerintem ez így rendben is van
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
mikrofon #30312 üzenetére
Vendégek mennek oda, ahol ez a Tv lesz és mivel be vagyok jelentkezve mindenféle applikációba, így ezért gondoltam, hogy valami olyan profil kéne, amivel ők tudnak TV-t nézni, de én döntöm el, hogy milyen alkalmazásokat tudnak használni, ne is tudjanak letölteni mást, hogy nem rakják tele minden szeméttel. Ezért van szó a gyerek profilról, mert akkor ott elvileg elég sok mindent meg tudok szabni, hogy miként tudja használni bárki is. Vagy létrehozok egy másik gmail profilt, mondjuk egy vendéget és azon belül a telepített alkalmazásokba nem leszek bejelentkezve, amikhez van előfizetés is. Vagy volt még a harmadik gondolatom, hogy kilépek a Google fiókomból a TV-n és úgy akkor elvileg a tv funkció elérhető lesz, netet elérik vele, a youtube meg valószínűleg úgyis működik. Még én sem tudom, ha be lesz üzemelve a tv, elvileg jövő héten, akkor végigzongorázom a lehetőségeket.
-
belan
addikt
Azt szeretném kérdezni ha össze jön c845 tudom él rá a gyári garancia de kupon kedvezménnyel vettem és a 5 év garanciát is tudom majd érvényesíteni rá ?így is hogy 10 százalékkal olcsóbban vettem meg ?
-
-
-
belan
addikt
Na rendeltem egy 55c845 is ha x2 processzorral kapnám jó lenne be húznám a 5 év garit is király lenne
261 ezer így tv-t . Ha ki hozzak megnézem dobozt ha x1 van rajta megy vissza azonnal vagy futár úgy is hív meg mondom nézze meg dobozon hogy rajta van x2 akkor jött küldtek . Ha x1 marad c805 azt veszem át !
-
belan
addikt
Valaki rendelt emagtol c845 tv-t x2 procival kapta ? Mert most 55c845 annyiba kerül mint 55c805 . Meg rendelnem átvételekor meg meg nézem hogy dobozán rajta van x2 és ha x1 van rajta vissza küldöm max .
-
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #30277 üzenetére
Mi azt a megoldást használjuk, hogy a tv re csak olyan alkalmazás van telepítve amiben megadható a korhatár vagy létrehozható gyerek felhasználó a felnőtt meg kóddal védhető. Telepítés után átállítottam csak alkalmazás módra. Így lehet játékonzolt is használni, ha kell.
Mi felnőttek meg külső média playert használunk és pl azon van a Kodi is. -
mikrofon
veterán
válasz
Pendragon911 #30287 üzenetére
Aztán így mi értelme a korlátozásna? Tegnap napközben az M4-en kajak-kenu VB-t néztük a gyerekekkel. Majd egyszercsak bejött az egyperces híradó az első hír a németországi merénylet volt. Ma pedig a mosonmagyaróvári késelés. Esély sem volt kikapcsolni. Rengeteg magyarázkodás következett. Még a 12 évest is megviselte nem hogy a 8-at és 6-ot....
Amúgy se értem hogy a hírekre miért nem kötelező a korhatár besorolás és miért adhatnak ilyet korhatár nélküli közvetítés közben.
Úgyhogy nekünk alap hogy nincs TV mert se a reklámok se ezek a szarok nem gyerekeknek valók. Így szerintem a tudatos gyerekfelügyelet első lépése hogy ne tudjon tv-t nézni és rádiót hallgatni.... -
Stealth
senior tag
válasz
Pendragon911 #30309 üzenetére
Akkor nem értem a kérdést.
-
Stealth
senior tag
válasz
Pendragon911 #30305 üzenetére
Tudja a konzol 65"-t?
Tudja a konzol a TV VESA kiosztását?
Alapvetően a stell és hama konzolok ajánlottak, nekem stell van. Spórolni nem érdemes ezen. -
ricsik
őstag
válasz
Pendragon911 #30287 üzenetére
Nem próbáltam, de elvileg kell mennie szerintem, ha engedélyezed valamelyik lejátszó appot.
-
Robi730
csendes tag
Szerintem rájöttem hogy mi lehet a gond.A youtube is azt írja alapból 1920×1080 a felbontás.Ha átállitom 4kra borotva éles a kép.A youtube videó.Szerintem a PS jelét is alapból annak veszi.Azert is lehet hogy erre a felbontásra állítom a ps-t semmi grafikus gond nincs.Ha vissza állítom 4kra jönnek a furcsa színek.Látott már valaki hasonló problémát?Aida szerint is 1920×1080 a felbontása a tvnek
-
Pendragon911
aktív tag
65"-os TV-hez mezei Hama, dönthető konzol 6-7000 Ft környékén elegendő vagy inkább érdemes a magasabb árkategóriában keresni? Tényleg nem kell semmit tudnia azon túl, hogy dönthető legyen, illetve azért nem árt, ha adnak hozzá egy zacskónyi csavart, hogy tuti fel lehessen szerelni
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
TCL C728 TV-m nem kapcsolódik rendesen a netre. Először csak a Disney nem indult, már a youtube és a Max sem. Ami érdekes, hogy a Netflix hibátlanul megy.
A wifi kapcsolatoknál azt írja, hogy korlátozott kapcsolat.
-TV kihúzva/bedugva
-Router újraindítva
- telefonommal osztottam hot spot-ot, kapcsolódott a TV de ugyan az a hibaLáttam visszaolvasva hasonló problémákat, de megoldást nem láttam. Bárkinek ötlet?
-
Volband
tag
Emagon elektro hétvége van és tcl tévékre is vonatkozik a 10%os kedvezmény. Érdemes lecsekkolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged