- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
Na megjött az óriás 75C845
Első kérdés
kérdés kép beállításból a standard jön be hirtelen, de a fényerőt fel kel tolni 100%-ra ez normális?
Fényérzékelőt már kikapcsoltam.
Nagyon még nem tudtam belemenni a beállításokba csak gyors beüzemelés volt.
Na pont közben reklám volt az olimpián és a balatoni ajánló bejelentkezésnél sok volt a 100% visszavettem 70%-ra
Local diming ki/be kapcsolást nem láttam sehol, de mintha olvastam volna ilyenről ....
Felvétel na az nincsA beállítások menü nekem a Philips után nagyon karcsúnak tűnik.
A tv antenna jel minőséget elő lehet varázsolni valahogy. Elég szar a koax végére a szolgáltató által rároppantott csatlakozó szokott vele gond lenni és így 1 óra után kicsit sokszor esik szét a kép.Ja meg a gyors hangolás után a csatornalista ABC-be van. Ezt lehet a szolgáltató sorrendjébe rakni? Csak azért mert a kedvenceket onnan könnyebb lenne összerakni mert az tematikusan van.
A menüt kicsi kínainak nem mindenhol sikerült rendesen lefordítani van ahol lengyel maradt.Hirtelen ennyi.
RobexX10
véleményt az oledhez majd ha 1-2 hete használom meg beállítgatom.HF77
akkor min van a hangsúly mitől függ?14-16éves Samun még nem volt mert akkor az talán csak a full felsőkategóriában volt az enyém meg csak C sorozat volt
10éve az alap LG is tudta ezt a ficsőrt
3éve a Philips oled is
ma meg egy gyártó "felső" kategóriája nem tudja -
ρσгτσ
addikt
Soundbar -ok mit használnak manapság? HDMI és vagy BT? Van még ami mostanában jack dugót igényel? Tényleg érdekel, hogy milyen igény alapján keresik ezt a csatlakozót.
Szerk.:
Anno vezetékes fejhallgatót én is használtam, de nekem megváltás volt, amikor már lehetett kapni vezeték nélküli verziót. -
ρσгτσ
addikt
válasz
blakey #29789 üzenetére
Nem viccelek, régiónként eltér, és egymást győzködik az emberek, hogy de van, de nincs. Pl. C1 -en nálam itthon tuti van, mert már véletlenül rányomtam.
Samsung -nál S90C -n, és az előző mini LED -en sem volt már. De ott elő lehet hozni szerviz menüből. Bár engem nem kifejezetten hoz lázba a téma, így nem nyúltam hozzá.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71 #29785 üzenetére
Lehet, nem sűrűn használtam ezt a funkciót. LG -nél és Samsung -nál is sűrűn előforduló kérdés. Ott elvileg megy a szerviz menü mókolás, ha nincs.
Szerk.:
Szerintem 845 -nél sem lesz, mert korábban itt is kérdezték, de nem jött rá válasz. Majd hátha ír valaki okosabbat, pontosabbat. -
ρσгτσ
addikt
válasz
klaya86 #29783 üzenetére
Ha a szolgáltató engedélyezi, akkor ott korlátozott módon szokott lenni mindegyik. Pl. Direct One -nál az online applikáció alatt is működik, de azt hiszem nem minden csatornánál. Bár ott nem külső eszközre mentesz, hanem online éred el ezt a szolgáltatást.
Szerk.:
Mi sem használjuk. Csak mióta van gyerek, néha mesénél. De a videótár jobb funkció. -
ρσгτσ
addikt
válasz
klaya86 #29781 üzenetére
Már nem sok TV -n van PVR vagy TimeShift. Illetve nem tudom van -e még olyan az újabb TV -k között, ami tudja. Gondolom okkal van így.
TCL -nél nem tudom aktiválni lehet -e valahogy, érdemes körülnézni a neten. Pl. szerviz menüből. Valószínű attól függ, hogy teljesen kimaradt -e a szoftverből, vagy csak ebben a régióban tiltották le.
-
klaya86
senior tag
Hali . 65C645-el szeretnék adást rögzíteni. Jól látom, hogy nem látom ezt a funkciót? 😄 Nem képes erre? (Ufc 304ről lemaradtam)
-
Till@
aktív tag
-
blakey
titán
Felesleges cinikusnak lenni, nem a topik témája a Fire TV, azzal kapcsolatos kérdéseidet és a miértet itt tedd fel, olvasd el az összefoglalót, keress kulcsszavakra, stb. Sok információt fogsz találni. Nem poénból írtam, hogy ALLM (filmekhez) és Always HDR legyen kikapcsolva, utóbbi legyen automatikusra (adaptív) állítva.
-
Till@
aktív tag
válasz
BlueSteel #29766 üzenetére
Tényleg így van. DV játék az alap mindig.Azt kellene minden alkalommal váltani.Maradt a DV Játék, a színhőmérséklet meleg + gamma +2, így kb. olyan mint a többi képmód.
@blakey
Kikapcsolt ALLM-nél sajnos a NetFlix, a TV-n lévő app-tól is rosszabb.
Always HDR kérdésben lehet hogy igazad van, de a miértjét nem látom, mikro akadásokban nem releváns.
Szóval sokat segítettél azzal, hogy nem jók a beállítások
És el is mondtad hogy mi orvosolja a problémát.Köszi szépen ! -
Vhiktor
nagyúr
Kint van a C805 teszt
[link] -
BlueSteel
tag
Ha az ALLM/Game Mode On-ra van állítva, minden fájltípus lejátszásakor a "Játék" képmód lesz az alap, ami máshogy néz ki, és gondolom másképp is van kalibrálva, mint pl. a Mozi mód. Külön kell állítgatni az összes filmnél, mindig újra a Játék módot állítja be.
Ezt gondolom arra találták ki, ha valaki játszani akar a FireTV sticken (?)
-
Vhiktor
nagyúr
Holnap fent lesz a c805 teszt a csatornámon.
-
Cartmenn
aktív tag
Mint nemrég írtam, a gyári lejátszó ha jó formátumot töltök le 4k ban ,nekem nem volt problémás ,még a 80Gb-os filmekkel sem ----most letöltöttem a Gyűrűk Ura 3 részét ,3x120Gb erről írta valaki hogy neki nem jó ---na nálam se
5mp után kidobja a filmet ,mind3at ---de van külső lejátszóm ,és egy hisense tvm is ami lejátsza
úgyhogy nem becsmérlem hogy nem bírkózik meg vele ,mert alapban ekkora terjedelműt nem töltök le,de lehet nem is a mérettel van gondja
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
bnorci71 #29729 üzenetére
Nekem a 75 c805 alsó sarka elöl vagy 4 helyen meg volt nyomva ,egy azért láthatóan is ----kibontás se segített volna észrevenni,az a rész úgy le van amúgy ragasztva ,teljes kibontás után volt látható ---amúgy pedig a Tv úgy be van csomagolva ,csodálkoznék ha már úgy sérülne ,az enyém is inkább csomagolás előtt lett olyan
-
Till@
aktív tag
válasz
Stealth #29748 üzenetére
Auto-n nem jó a TV-n hagyni, ha Sticken is auto-n van.
Most néztem meg,
2 lehetőség van.
1. Sticken game mode auto, TV-n Majstor igre be.
2. Sticken game mode on, TV-n auto.
Mind a 2 megoldásnál jó az eredmény.@blakey
Sok mindent nem lehet állítani a Sticken ezen kívül.
Főleg ha csak így működik megfelelően.
Mi a helyes beállítás, az adott tv-vel összekötve (c805) ? -
Till@
aktív tag
Megérkezett a Fire TV 4K Max.
Leírom a tapasztalataimat.
Nagy izgalom és várakozás előzte meg a stick érkezését (ez nagyon fontos).
Először frissített elég sokat , aztán belecsaptam a lecsóba.
Gyári beállítással kezdtem, úgy voltam vele hogy ilyen "profi" cuccnak így is jónak kell lennie, hát nem így volt
Ugyan úgy akadozott a NF mint a tv-n.
- Bekapcsoltam a Match Original Frame Ratet (hatástalan). Na mondom, f@sza.
- Állítgatom a képbeállításokat a TV-n, egyszer csak jó minden.
- Ezután is állítgattam a tv-t, egyszer csak megint sz@r.( de így is maradt )
- Nem emlékeztem, hogy mit nyomkodtam el a TV-n, de szerettem volna reprodukálni (nem ment) (később azért rájöttem)
- Belépek a stick Display menüjébe, volt egy gyanús elem
Game mode/ALLM, ez autón volt, átraktam ON-ra.
Na innentől kezdve semmi akadozás nincs, mindegyik DV-módban tökéletes.
Ha ez nincs bekapcsolva (autón van), akkor csak DV játék módban (TV-n) nincs akadozás.Ha ide váltottam (DV játék), akkor láthatóan képmódot váltott a TV, elsötétedik a kép, majd jön az új képmód.Összegezve :
A Sticken be kell kapcsolni a Game módot és jó lesz minden, autón hagyva csak DV játék képmódban hatásos a TV-n.
A NF, Match Original Frame Rate off-ra téve is sokkal jobb lesz ebben az esetben mint a TV appon, on-ra téve meg még jobb.
Még annyi, hogy a HDR-t Always-re tettem, , ne váltson a menübe visszatérve képmódot, így a menü is DV-ben marad.
Nekem így működik úgy ahogy kellene. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29742 üzenetére
Az Android TV-s Netflixen viszonylag könnyen tudható, hogy van/lesz fps-váltás vagy sem, ugyanis ha az adott anyagra mész, akkor megjelenik a bal, majd jobb felső sarokban egy fehér box, amin kiírja, hogy a Képkockasebesség-egyeztetés bekapcsolva, pár másodperc után eltűnik. Ez, csak magyarul.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #29711 üzenetére
Találtam egy érdekes cikket.
Netflix frame rate matching
Ezek szerint az Android tv a 12-es verziótól támogatja az alkalmazásoknak az fps váltást, és egyedül a Netflix ez implementálta is (2023-as állapot). Mégis pont a Netflix app a leginkább problémás a TCL-en. Talán épp azért, mert nem működik ahogy kéne?
Sajnos nem tudom hogy lehet a tv-t rávenni a forrás fps kiírására.Itt vannak még technikai részletek.
-
Redlight2
tag
válasz
blakey #29738 üzenetére
Jelenleg most PC-ről megy a szerver és a tv-n a plex. Plex passom nincs.
Miutàn a tv-n bekapcsoltam,mintha javult volna a dolog,de így sem tökéletes. De lehet már csak placebo és haluzokNem tudom, csak kicsit elkeseritő. Hogy ami eddig jò volt és nem kellett állítgatni hozzá semmit, azzal most szenvedni kell és úgy sem jò
-
blakey
titán
válasz
Redlight2 #29732 üzenetére
Plexen ezt az fps igazítàst hol tudom bekapcsolni? - Plexen belül a Beállítások/Haladó és a második menüpont a frissítési gyakoriság váltás, ezt kell bekapcsolni.
A tv alkalmazásban vagy amiről lejátszom? - mindkettőben be kell kapcsolni, feltéve, hogy van ilyen menüpont. -
bnorci71
addikt
kérdezek egy oltári baromságot
Bekapcsolás nélkül szállítási sérülés látszik a kijelzőn?
kereskedő e-mailjeÁtvételkor ellenőrizze a csomagolás és tartalmának sértetlenségét, erre futárszolgálatunk lehetőséget nyújt.
.....
Minden esetben a futár aláírat egy átvételi elismervényt, melyben nyilatkozza, hogy a terméke(ke)t kibontva, sértetlen állapotban átvette. Amennyiben a termék sérült, jegyzőkönyv felvétele szükséges.
Utólagos jelzést, illetve az ellenőrzés hiányából (nem bontják ki) eredő reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
Ok kibontom megnézem, kaptam már üveg ajtót 1M darabbannejem vette át szerencsére ott nem volt gond cserélték. De be is üzemeljem?
A legutóbbi vásárlás boltban volt ott az eladó kiszedte bedugta és úgy adta át. Szerviz is küldte már vissza futárral ott belenéztem a dobozba nem láttam sérülést és nem is volt gond. Mondjuk az út szélén nem is lett volna lehetőség kipróbálni.
-
boborján2
senior tag
válasz
BlueSteel #29727 üzenetére
Nekem a C835 v592 akkor szokott ilyet csinálni amikor a gyerekek rommá nyomkodják + úgy kapcsolják ki a tévet(gyors indítás aktív) ,hogy megy valami tartalom a yt-ban.
App kényszerített bezárása , vagy tv restart megoldja.
Egyéb esetben "normál" használat alatt nem jelentkezik ilyen hiba.
-
BlueSteel
tag
Van más is, akinek a gyári youtube app lejátszása akadozik, foleg 60fps-es videoknal? Bármilyen pásztázó kameramozgásnál/drónfelvételnél stutter érzékelhető. Mozgásmegjelenítés fullra tekerve sem simítja ki a képet. (v135).
-
gab1ka
senior tag
válasz
gorgocska #29713 üzenetére
Hali! Csinálj a pontról a telóddal olyan közelről egy fotót, ahol még éles képet készít, ez pár centi lesz kb. Ha a képre rázoomolsz látni fogod a tévéd pixeleit is, a kis kék zöld piros ledeket. Ha a fekete folt mögött látod hogy világítanak, akkor csak egy szösz lesz, én azt a magyarázatot kaptam anno, hogy szállításkor a hungarocellből le tudnak válni olyan kis darabkák, amik beszivárognak itt ott a réseken.
Kis szerencsével ki tudod kocogtatni, illetve ha rezgőre teszed a telefonod és a tenyeredbe fogva odaérinted a kezed a kijelzőhöz, akkor tudod "mozgatni". Nem mindig sikerül de egy mozdulat kipróbálni és sokkal egyszerűbb mint visszaküldeni. A fotóidon elég homályos a folt széle, szal én látatlanul is azt tippelném hogy nem dead pixel az, szal nincs nagy baj.
Nekem is volt egy ilyenem a tévém szélén, szerencsére nagyon lent, össze is barátkoztunk, aztán 1 év után egy pakoláskor ahogy megfogtam a tévé szélét, magától lepottyant. -
boborján2
senior tag
válasz
gorgocska #29720 üzenetére
Miért ne lehetne? Rendeltetésszerűen használod, a minősége meg leromlott.
Nem garanciális feltétel ,hogy steril, szűrt levegős szobában használd. Az apró kis rovarok pedig egy lakásban természetes jelenségek.De hozzáteszem , ha rovar ,ha nem , akkor is mindegy. Javítsák meg!
-
vidaila
senior tag
Olyan nagy gonddal küszködök, hogy már egyik hdmi csatlakozóra dugva sem kapok képet a régi fekete upc beltéri egységből a c735 tv-men. Ahogy bedugom a hdmi-be a TV kiirja hogy van csatlakoztatva eszköz de se kép, se hang a tv írja nincs jel. A hdmi kábel jó, több kábellel ki lett próbálva. A beltéri jó, másik tv-vel kiprobalva. Más hdmi eszköz tv-re dugva jó. Megint valami szoftveres baromság szívat mert szép sorban havonta vandoroltam egyik hdmi-ről a másikra, mert sorra ment el a kép. Szerintetek mi lehet a baj? Sok beállítási lehetőséget nem találtam, próbálgattam a hdmi szabvány 1.4 vagy 2.0 alapértelmezetten de nem történt semmi.
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #29701 üzenetére
Az avforumsra gondoltam, hogy írok majd. Majd ránézek a másikra is.
Max-om van még, de nem 4K már. Korábban azon elvétve láttam csak ilyen problémát, ha egyáltalán.
Letöltött filmekkel meg nem használom. Itt egy teszt videó volt, azt megnéztem. Gyári lejátszóval akad, de Kodival jó.Igazán csak a konkrét reprodukálható hiba oka érdekelne, pontosabban az, hogy miért jó egyes készülékeken és miért nem másokon.
-
Till@
aktív tag
válasz
Stealth #29708 üzenetére
Próbáltam, el lehet vele pepecselni mire összejön.Nem tudtam 4K-ban nézni, viszont a lejátszás olyan volt mint a gyári NF (ahol dadogni kellett ott dadogott). Lehet hogy kapcsolgatni kellett volna a dolgokat vagy telepíteni ezt-azt, hogy 4k legyen meg 24fps.
@tobias40 Ha megnyomod a távon az "i" gombot akkor nem írja az app mint a Netflixnél, hogy milyen a nézett tartalom ?
-
Stealth
senior tag
Kodihoz van Netflix addon, esetleg azon is ki lehetne próbálni az akadós filmeket.
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #29673 üzenetére
Jah...
Jobb hozzáállás lenne, hogy lenne egy utolsó HSz, hogy ne ismétlem ne vegyél TCL TV -t, mert akad és csúszik és szétesik és nem is TV hanem monitor, aztán zárjuk a topikok...
Azért ez már eléggé a vicc kategória, ami itt megy most már hetek óta. Nem a hiba keres,, mert az csak egy dolog, bár annak is csak úgy van értelme, ha felveszed a kapcsolatot a gyártóval és nekik is elmagyarázod, mert lehet az is kiderül hogy nem is olyan egyszerű mint ahogy látod, vagy csak a homlokukhoz kapnak a fejlesztők módosítják a szoftver és mindenki örül.... -
__Zs__
tag
Sziasztok!
TCL TV és soundbar vásárlását tervezem.
Érdeklődöm, hogy a TV-k USB-porton csatlakoztatott pendrive-ra/hdd-re tudnak TV adást felvenni (PVR funkció), vagy csak lejátszásra használható az ilyen csatlakoztatott eszköz?
Elég sokat nézelődtem, de nem találtam egyértelmű leírást erre vonatkozóan. Volt olyan tcl-es regionális oldal (New Zealand ha jól emlékszem), ahol a letölthető user manual tartalmazott erre vonatkozó infót, de az is típus illetve sw függőként említette.
Mi a gyakorlati tapasztalatotok?
Visszajelzéseteket előre is köszönöm! -
mihaly13
tag
válasz
tobias40 #29678 üzenetére
Nekem egy 55C805-m van , Temesváron Digi kábelom van és van előfizetésem külön a 4K műsorokra , Eurosport 4K csatornám is van lehet hogy nem tudod , de ez egy telyesen más csatorna az Eurosport 1HD és Eurosport 2HD hoz viszonyítva , ha ráállok akkor a Tv ball felső sarkában megjelenik egy pár másodpercre HLG és utánna elzünik és csak akkor jelenik meg ha ujra rákapcsolok ! Ha nincs Eurosport 4K a kábelcsomagban vagy előkell fizetni nem látod .
-
blakey
titán
válasz
Celtis #29694 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy a lejátszón az fps igazítás bekapcsolásával… nincs drop/akadás… - ez a kadenciahelyes lejátszás alapja. Minden normális külső lejátszó esetében van egy ilyen rendszerszintű kapcsoló és ehhez természetesen hozzátartozik az is, hogy bizonyos alkalmazások esetében ezt külön még be kell kapcsolni, pl. Kodi, Plex, Vimu, stb, és vannak olyan alkalmazások, ahol ezt nem kell, mert automatikusan a rendszerhez igazódnak, ilyen pl. a Netflix (Prime Fire OS-en vált fps-t, de Android TV-n nem vált fps-t, legalábbis a Homaticsokon nem), Apple TV+, Max és SkyShowtime sem vált fps-t az említett Androidos eszközön. Friss lejátszóknál, első bekapcsolás után a kezdőlépések egyike, hogy az fps-váltást bekapcsoljuk. Erre írtam korábban, hogy végre megtapasztalod, hogy milyen a valódi kadenciahelyes lejátszás.
…(tehát natívan 24fps-sel küldi a tv-nek) … - nem csak a 24p-t, hanem az összes fps-t, ami létezik (vagy az adott lejátszónál megengednek, mert előfordul, hogy valamit korlátoz a gyártó és akkor ott is hiba adódhat), tehát jó lesz a 23.976, 24.000, 25.000, 29.97, 30.000, 50.000, 59.94, 60.000 de akár a 48.000 fps is. -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #29700 üzenetére
C745 x2-ön ( ugyan az a proci) azért nem ilyen durva a helyzet. Dv anyag egy film alatt talán kb 5-6 -szor látok akadást. 1080p sdr alatt meg talán 2-3-szor 1 film alatt 55C745 -ön. Ez számomra még nem zavaró. Észreveszem de nem zavaró.
Netflixen egyszer láttam ilyen sorozatos mikroakadozást de többet nem. Nekem van egy fire stick 4k max 2023 rákötve a tévére de szinte nem használom mert nem olyan jó a képminőség mint a tévén telepített kodival ( tévén telepített alkalmazásokkal).Nálad ennyire durva az akadozás, hogy 1 perc alatt többször? Az már tényleg nem normális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest