Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
azoktól kérnék infót, akinek 55C728-as TV-je van és PC/laptop-ról játszanak és mindezt fullHD felbontással. Mi a tapasztalat? Én alapvetően a játék miatt választanám ezt a típust, ha odajutok és realizálódna a vásárlás, viszont már régebbi a gamer laptop és 4K felbontással alig van játék, ami futna rajta, így marad a fullHD, viszont már ha új TV-t veszek, akkor az valamilyen 4K-s lenne. Elvileg nem igazán lenne probléma és szépen kéne fusson, de hátha van köztetek, aki ezt tapasztalatból meg is tudja erősíteni
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Saccco #10707 üzenetére
Ebben azért vagyok bizonytalan, mert próbáltam egy LG 4K TV-n is (igencsak belépő szintű), de már maga a Windows használhatatlan volt, pedig elvileg minden beállítás rendben volt a tv-n is és a laptopon is, és mindegy volt, hogy fullhd vagy 4K felbontás volt beállítva. Erre azt írták a topic-ban, hogy azért nem minden tv-től kell csodát várni, főleg, ha monitorként akarod használni, pláne nem, ha játékra is, úgyhogy akkor kicsit megijedtem, hogy csak nehogy egy olyan tv-t fogjak ki, ami használhatatlan lesz monitorként, játékra. Ezért jutottam végül ide, ehhez a típushoz, ami a leírtak szerint teljes mértékben megfelelő az én igényeimnek is. És ami szűkíti a lehetőségeket, hogy első sorban a Telekom kínálatából szeretnék választani, mert náluk kedvezményt fel tudok használni, illetve kedvező a részletfizetés is. Ott viszont jóformán ez az egy típus az, aminek nincs egekben az ára, de elég jó az értékelése illetve a tudása is megfelelő. Mindig is LG párti voltam, de sajnos az a tudás, amire nekem szükségem van, úgy gondolom, hogy ennél a TCL márkájú tv-nél jóval drágább és lehet, hogy még úgy sem tudja mindazt, amit a kínai gyártó TV-je. Remélem, hogy nem írtam nagy hülyeségeket és bocsánat, ha átléptem itt-ott off-ba ;)
-
Pendragon911
aktív tag
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok, azoknak a tapasztalait, véleményét szeretném kérni, akik egy ideje használják, ismerik ezt a típust: 65C805, bár gondolom a méret ebből a szempontból mindegy. Sokmindent megnéztem a neten, érdeklődtem, hogy az elképzeléseim közé mi férne be és végül arra jutottam, hogy valószínűleg ez lehet a legjobb ár/érték arányú választás és a Telekom-nál most még plusz 2 év garanciát is adnak.
Elérhető-e minden lényeges video streaming, Tidal, a fulhd IPTV (Telekom) adás minősége jó-e és ha valaki játékra is használja, mi a tapasztalata? Utóbbi esetben nálam csak a fullhd jön szóba PC-ről, egyelőre.
Köszi előre is! -
Pendragon911
aktív tag
Az RTL+ alkalmazás elérhető a tv-re letölthető alkalmazások között? Nem tudom, hogy TCL-nek van-e Google tv-től eltérő rendszere, de most kimondottan az Android-os érdekel. Egészen konkrétan a C805 típushoz lenne szükségem az infra. Mivel a BL meccseket az idei szezontól kezdve az RTL csatornáin, illetve online felületén lehet majd nézni, így jó lenne, ha már külső eszköz nélkül, direktben a TV-ről lehetne követni a meccseket.
-
Pendragon911
aktív tag
-
Pendragon911
aktív tag
Már én is izgatottan várom az új TV-t, ami egy 65C805 lett végül. Ha minden a tervek szerint halad, akkor holnap megérkezik és munka után ki fogom próbálni. Az már most érdekel, hogy a Telekom TVGO alkalmazás telepíthető rá? Korábban is szó volt erről az app-ról, bár lehet, nem ebben a topicban, ahol leírtam, hogy a Mi Tv Stick nem találja az áruházban, amire az volt a magyarázat, hogy igen, mert azon 9-es Android van és azon már nem elérhető, de emlékeim szerint arra nem kaptam egyértelmű választ, hogy 12-es Androidos TV-n elérhető-e. Így ha valaki megnézné, azt megköszönném Örülnék, ha a holnap esti meccseket már ezen a TV-n tudnám nézni Aztán idővel majd biztosan nekem is lesznek kérdéseim, mert ugyanis ez a típusú 4K Tv és az ő újdonságai még számomra ismeretlenek, csak az itt olvasott tapasztalatokból próbáltam összecsipegetni az infó morzsákat.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Cartmenn #28951 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem, hogy ez lesz az oka és ez független az Android verziójától. Tableten és telefonon kívül más eszközzel nem kompatibilis. Van olyan applikáció, amit lehet telepíteni és van rajta mondjuk M4 Sport? Ahol lesz a TV, ott jelenleg még csak sima kábeles TV adók vannak, IPTV majd később lesz. Jobb híján laptopot rákötöm és ott van TVGO.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Bazsi81 #28967 üzenetére
Ez mit is jelent pontosan? Nekem ez még nagyon új dolog. Valami fájlt kell letölteni és azt valahogy telepíteni a tv-re? Már most megjött a TV, talán holnap már lesz lehetőség kicsomagolni és vetni rá egy pillantást működés közben is Mivel eddig fhd tv-n néztünk mindent, így valószínűleg az alap beállítások mellett is minden ég és föld lesz a mostanihoz képest, de láttam, hogy sokan érdeklődnek egy-egy beállítása után, tehát akkor biztosan van különbség és megéri feltenni? Ha valahol van egy korábbi leírás, összefoglaló ezzel kapcsolatban, akkor az is jó, ha belinkeli valaki
-
Pendragon911
aktív tag
Mit javasoltok, ha a jelenlegi video streaming szolgáltatók kínálatából kéne választani, amivel le lehet tesztelni a TV-t és úgy tényleg képes kihozni a készülék adottságait, akkor melyik filmet vagy műsort indítanátok el? Amikor a családba érkezett 4K tv, akkor az új Avatar filmet indítottam el nekik, mert az tutira úgy készült, hogy a látványtól leessen az ember álla, úgyhogy ez most is a listán van Igaz, korábban már írtam, de egy 65C805-ről van szó.
-
Pendragon911
aktív tag
Köszi! Szükség esetén bármilyen filmet, bármilyen minőségében be lehet szerezni a megfelelőt forrásból 🤭 Van BR lejátszó is, és külső HDD-ről bármi futtatható azt gondolom. Igazság szerint mivel egy rövid ideig tudom tesztelni kicsomagolás után, így most nagyobb dolgokba nem fognék bele, ezért kérdeztem a video streaming-en elérhető filmeket, mert ahhoz csak net kell. Mert ugyanis még egyelőre nem fogjuk tudni használni, majd csak költözés után, viszont mivel most volt lehetőség a vásárlásra és kapható is a tv, így ezt most intéztük, de tudnunk kell, hogy hibátlan kívül, belül. Azt láttam, hogy a YouTube is tele van mindenfélével. Ez a virágbolti film letölthető vagy szintén van YT-on vagy ez mit jelent pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Tegnap beizzítottuk a TV-t, ugyanis pénteken kiszállították a 65C805-öst. Sajnos csak rövid időre volt beüzemelve, mivel csak leelenőriztük, hogy működik-e, nincs-e rajta sérülés, ilyesmi. De persze muszáj volt néhány filmbe, YT videóba belenézni, hogy mégis mit tár elénk ez a típus. Ami számomra eddig gyönyörű látványt nyújtott, az a YouTube 8K Paradise csatornáján lévő, főként természetfilmes videók, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy ezzel indítok és hát a rövid tesztelés alatt az jött le, hogy az első tapasztalok alapján a képpel nincs probléma, sőt. Tegyem hozzá gyorsan, az idő szűkössége miatt fel sem fogtam, hogy milyen képi beállítások vannak , tehát ezekre majd több időt kell szánni, hogy aztán először is megértsem a funkciójukat és mit, miként érdemes beállítani. Az IPTV-t is ki tudtam próbálni, azzal kapcsolatban sem találtam elsőre semmi kivetnivalót.
Látom, az utóbbi hozzászólásokban, hogy felmerült a műholdas TV nézés, ez valamelyest engem is érint, ugyanis eddig az LG-n már beépített Tuner segítségével, külső box nélkül sikerült fogni az Astra műholdas adásokat és nem volt rá panasz, csak az ingyenes csatornákat, tehát kártya nélkül. Azt tudom, hogy a C805 is képes műholdas vételre, de kell-e a fenti problémákra számítanom, úgy, mint akadozás, kép-hang csúszás, stb. vagy ez inkább beltéri használata esetén merülhet fel? -
Pendragon911
aktív tag
válasz bigrob #29092 üzenetére
Na meg a másik, ha talál is számára szimpatikusabbat, akkor annak majd egyéb más fajta nyűgjei lesznek, az meg azért nem lesz jó Bár nem fenékig tejföl a Google TV sem, de számomra mindenképpen pozitív irányba billentette a mérleg nyelvét a rendszer szabadsága és gyorsasága, a telepíthető alkalmazások száma. Illetve én is régebb óta olvasom a fórumot és ezáltal még inkább közelebb kerültem ahhoz a típushoz, amit végül meg is rendeltünk, mégpedig a C805-höz.
Ha már itt tartunk, regisztráltam a plusz ajándék garanciát és azt írták a végén, hogy majd értesítenek, ha hivatalosan is elfogadták a regisztrációt. Aki szintén regisztrálta az új TV-t az elmúlt időszakban, mennyi idő után jött a visszaigazolás, hogy rendben van a dolog? -
Pendragon911
aktív tag
Olvastam, hogy a Firestick-et ajánlják többen is, mint külső eszköz, de mi a helyzet a Mi Tv Stick 4K verziójával? Nekem ugyanis az van és a sima fhd tv-n tökéletesen működik, gyors, problémamentes, stb. Persze nem biztos, hogy szükség lesz külső eszközre, ha ATV boldogul gond nélkül mindennel, amire szükségem van, de ha mégis. Illetve mennyire erőszakos a frissítés telepítésével a Tv, ha egyszer mondom neki, hogy kösz nem, akkor nem zaklat újra rövid időn belül, hogy azért mégis telepítsem fel, mert akkor milyen jó lesz majd nekem. Ha az adott verzió, ami a dobozból kivéve rajta van hibamentesnek tűnik, akkor nem is érdemes frissíteni szerintetek?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Stealth #29321 üzenetére
A C805-ről fog majd teszt érkezni? Ehhez a típushoz van elérhető legjobb képi beállítás? Korábban olvastam róla, hogy valahol fel vannak töltve ilyen beállítások, de azt már nem, hogy hol. Olvasgatom rendszeresen a topicot, gyűlnek a tapasztalatok a fent említett típussal kapcsolatban, sajnos viszont én egyelőre nem tudom használni a TV-t, így per pillanat még azt sem tudom, hogy melyik fw van rajta és hogy miként viselkedik. A rövid teszt alapján, ami főként youtube és Telekom IPTV volt, nem vettem észre akadást vagy bármilyen hibát, persze a képbeállításokba nem merültem bele, mert eléggé sok minden van, amiről még nagyon azt sem tudom, hogy micsoda, használ-e vagy éppen ront az összképen. Viszont ezek a letölthető vagy online megnézhető képbeállítások engem is érdekelnek majd, amennyiben még látványosabbá lehet tenni velük a dolgokat.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Stealth #29360 üzenetére
Köszi, meg is találtam! Van-e lehetőség ezeket a beállításokat új név alatt lementeni a TV-ben? Mint ahogy a mostani LG-nél is van, hogy ad két haladó beállítások lehetőséget, ami nincs elnevezve, úgy, mint Film, Sport, stb. és ott minden részletet enged módosítani. Vagy a meglévő képmódokat kellene a kalibrált beállítások után módosítani? Már mintha erről is lett volna szó, de azt sem tudom, hogyan keressek rá.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz mikrofon #29445 üzenetére
Jelen esetben a TV adás alatt azt értjük, hogy az antenna kábel direkt a TV-be megy, legyen az műhold vagy szoba antenna? Mert ha jól veszem ki az eddigi beszélgetésből, akkor eddig ilyesmiről volt szó és hogy ebben az esetben csúszik a hang, illetve akad az adás. De mi a helyzet egy pl. Telekom-os IPTV esetén (de még a hagyományos és nem az Android box-os megoldás), ahonnan a hang és a kép ugye egyszerre megy át HDMI kábelen, ott is tapasztalhatók ezek a jelenségek, már akinél egyáltalán fennálló probléma? Legyen szó mondjuk a C805-ről.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Imi1981 #29561 üzenetére
Éppen valami hasonlót szerettem volna megfogalmazni én is, de megelőztél. Lehet, hogy már túl szakmai szintre emelkedett a beszélgetés és nagyrészt nem is értem, de ha a párbeszédek mentén újabb dolgokra derül fény, ami esetleg a megoldás felé viheti a dolgokat, akkor éppen emiatt történnek ezek az eszmecserék. De ha végigveszünk minden lehetőséget és végül mégsem oldja meg a problémát, legalább kiderült és tudjuk, mit sem tehetünk azért, hogy pl. az akadásokat eltüntessük, már akinél ez létező jelenség. Mások szerencsések, én mondjuk még nem tudom, melyik csoportba tartozok, mert egyelőre nem tudom használni a tv-t (C805), tehát ilyen mértékben nincs tapasztalatom. Egyénenként változnak az ingerküszöbök, bármiről is legyen szó, de én pl. úgy vagyok sok mindennel, hogy képes vagyok akár órákat, napokat tölteni azzal, ha problémám van valamivel, akkor próbálok utánajárni és többnyire meglesz a megoldás. Ezek a szakmai beszélgetések is olyanok számomra, ahol új dolgokat megismerek, bővülnek az ismereteim és jobban átlátom a dolgokat.
Arról meg nem is beszélve, tegyük fel, hogy a végén kerül valami megoldás több ember problémájára, akkor milyen hálás lesz érte minden érintett és kész p*csa, meleg málé az ölébe hullik a megoldás kulcsa, aztán máris szalad a távirányítóhoz, hogy beállítsa a megfelelő értékeket a gondtalan mozizás élményének eléréséhez 🤭
Én ezúton köszönöm mindenkinek, aki a hozzáértésével hozzájárul a problémák megoldásához.A külső lejátszóval kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy többen a Firestick-et emlegetik, mint egyik legjobb megoldás, nekem viszont Mi TV Stick 4K van, ami a jelenlegi összeállításban, bár FullHD tv-n nézve szerintem problémamentes és számomra elég gyors is. Akkor elvileg ugyanez várható a TCL tv esetén is? Nyilván, amennyiben nem indokolt a használata, úgy hanyagolnám, hiszen pont az lenne a cél, hogy plusz eszközök , távirányító, stb. nélkül érjem el a kívánt tartalmakat
-
Pendragon911
aktív tag
Összegezve, amit sikerült leszűrjek az eddigiek alapján. Most ami a C805-ös szériát illeti, tehát ha jól értem, akkor az 55-ös átmérőnél nem igazán jelentkezett panasz, miszerint akad, ellentétben az ennél nagyobb méret esetén már igen, de ott is bizonyos sorszámú FW esetén, mert többször elhangzott, hogy a v028 még jó volt, de másnak pedig talán a legfrissebb hibátlan vagy az azelőtti, mondjuk utóbbiban már nem vagyok biztos, de mintha ilyesmit is írt volna valaki. Ami ezekből számomra következik, hogy hardveres téren a TV-vel elvileg nincs baj, de szoftveresen nem a legacélosabb, de ez is függ a FW verziótól, így feltételezhető, de legalábbis remélhető, ha volt működő verzió, akkor lehet még újra megint, amennyiben a fejlesztők veszik a fáradságot, hogy kidolgozzanak egy működő FW-t. Személy szerint nem számítok sok jóra, mert nekem 65"-os van, de azt nem tudom, hogy milyen FW van rajta, emlékeim szerint, mintha valami frissítést egyből ajánlott volna és települt is. Mondjuk végső esetben ott van a Mi Tv Stick 4K, ha azzal rendben működik, akkor elleszünk vele, hátha lesz rendes FW, de hátha nem lesz rá szükség. De hogy miért függ a készülék méretétől, hogy akad-e vagy sem, ez egy nagyon jó és egyben érthetetlen kérdés
-
Pendragon911
aktív tag
válasz showtekk #30030 üzenetére
Hasonló cipőben voltam/vagyok én is, egyébként ugyanezzel a típussal . Nekem volt lehetőségem a Telekom-nál megvenni a TV-t, amit majd költözés után fogunk használni, ami szintén hónapok kérdése volt a vásárlás időpontjában. Mivel egyből nem tudjuk használni, miután megérkezett, 3 napon belül ki kellett csomagolni és beüzemelni, hogy ellenőrizzük, működik-es, Illetve nem sérült-e. Ez megtörtént és úgy tűnik, hogy oké minden, bár hosszabb ideig nem tudtam tesztelni, tehát a feljebb említett, elvileg FW által előforduló hibák, jelenségeket nem tudtam megfigyelni, mármint hogy jelen vannak-e, de majd annak is eljön az ideje. Röviden a lényeg, ha mégis úgy döntesz, hogy most megveszed, akkor számolj azzal, hogy legyen helyed, lehetőséged kipróbálni, mielőtt a fal mellé állítod pihentetni a dobozban a beüzemelésig. Bár feltételezem, hogy erre te is gondoltál, minden esetre csak jó tanácsként írtam
-
Pendragon911
aktív tag
Ez nem feltétlenül TCL téma, de valamelyest mégis érinti, ugyanis a Google tv rendszerhez kapcsolódik. Szerintetek arra milyen megoldás van, hogy Google tv révén szükséges ugye egy regisztráció, miután egy x felhasználó profillal belépve tudok minden funkciót elérni, használni, értve ezalatt pl. az alkalmazások telepítését, viszont használnák olyan személyek is a TV-t, akiknek szeretném korlátozni a tv funkcióit, értve ezalatt a telepített videó streaming alkalmazások, gmail, stb. használatát. Mivel ezekbe az alkalmazásokba be leszek jelentkezve, így annál egyszerűbb módot keresnék, mint hogy egy tucatnyi applikációból kilépek, elfelejtetem a belépési adatokat, stb, de akkor még mindig ott van minden más, ami a gmail fiókkal elérhető, levelek, play áruház, stb, tehát még abból is ki kéne jelentkezni, majd amikor újra használni akarom, akkor vissza, ez így elég macerás. Létezik-e valamilyen vendég funkció, fiók, amire egy kattintással átállítom nekik, majd ha én használom, akkor vissza a saját peofilra? Esetleg a gmail fiókon belül lehet-e valamilyen új profilt létrehozni, ahol meg tudom adni a jogosultságokat? Nem szeretném, hogy a vendégek széttrollkodják a saját fiókomat, nézzék az én Netflix-emet és minden sz@rt feltelepítsenek Azt mondanám, hogy alapvetően majdnemhogy lekorlátoznám sima TV nézésre, de valószínűleg ők is szeretnék az okos tv funkciót elérni és ezt azért mégsem szeretném megvonni, még ha akarja, akkor saját Netflix-et nézhet, meg ilyen, ezeket az alkalmazásokat elérhetővé tenném, előre telepíteném nekik, mint admin vagy úgymond rendszergazda, de ő már más egyebet ne tudjon telepíteni.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #30272 üzenetére
Hogy jobban belemerültem a témába, a szülői felügyelet tűnik a megoldásnak, gyerek profilt kell hozzáadni és ott be lehet kapcsolni, illetve elrejteni az alkalmazásokat, így legfeljebb azokat tudja használni, amit én engedélyezek, nem tudnak telepíteni sem újabbakat. Úgyhogy valószínűleg ez lesz a megoldás.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz ricsik #30277 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy kábel TV-t sem tud nézni szülői felügyelet módban? Ilyenkor indulás után egyből egy főmenü nyílik meg? Én úgy gondolom, hogy alapvetően a tv csatornák elérése a prioritás a vendégek körében, de előfordulhat, hogy videó streaming appokat is használna. Van olyan lehetőség, hogy nem lépek be gmail fiókba, de ettől még lehet nézni a tv-t? Mert akkor nem izgat, ha nem tudja használni teljes egészében az okos funkciókat, de tudja nézni a tv-t és jónapot
-
Pendragon911
aktív tag
válasz ricsik #30279 üzenetére
Jaaa, szóval ha a kábel működik, akkor igazság szerint mégis jó lehet a gyerek mód, így akkor tudja nézni a tv-t, illetve le tudom korlátozni a programokat is. HDMI-n még úgyse lesz rákötve semmi egyelőre, tehát arra nem is lesz szükség. Egy viszont még érdekelne, ha az USB-be bedug valamilyen adattárolót, azt tudja használni?
-
Pendragon911
aktív tag
65"-os TV-hez mezei Hama, dönthető konzol 6-7000 Ft környékén elegendő vagy inkább érdemes a magasabb árkategóriában keresni? Tényleg nem kell semmit tudnia azon túl, hogy dönthető legyen, illetve azért nem árt, ha adnak hozzá egy zacskónyi csavart, hogy tuti fel lehessen szerelni
-
Pendragon911
aktív tag
válasz mikrofon #30312 üzenetére
Vendégek mennek oda, ahol ez a Tv lesz és mivel be vagyok jelentkezve mindenféle applikációba, így ezért gondoltam, hogy valami olyan profil kéne, amivel ők tudnak TV-t nézni, de én döntöm el, hogy milyen alkalmazásokat tudnak használni, ne is tudjanak letölteni mást, hogy nem rakják tele minden szeméttel. Ezért van szó a gyerek profilról, mert akkor ott elvileg elég sok mindent meg tudok szabni, hogy miként tudja használni bárki is. Vagy létrehozok egy másik gmail profilt, mondjuk egy vendéget és azon belül a telepített alkalmazásokba nem leszek bejelentkezve, amikhez van előfizetés is. Vagy volt még a harmadik gondolatom, hogy kilépek a Google fiókomból a TV-n és úgy akkor elvileg a tv funkció elérhető lesz, netet elérik vele, a youtube meg valószínűleg úgyis működik. Még én sem tudom, ha be lesz üzemelve a tv, elvileg jövő héten, akkor végigzongorázom a lehetőségeket.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Stealth #30311 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a Hama-n kívül nem ismerem a gyártókat és ilyen méretű TV-t még nem rögzítettünk fel, csak kisebbeket és éppen ezért a méretéből adódóan nincsenek arról tapasztalataim, hogy az ilyen olcsó Hama is megfelelő lehet. De már megoldódott, mert a Tesco-ban 5000-ért volt a megfelelő méretben Hama, Vesa is, méret is stimmel, dönthető és a súlyt is bőven elbírja. Úgyhogy szerintem ez így rendben is van
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Volband #30392 üzenetére
Nekünk 65C805-ös érkezett, muszáj volt 3 napon belül kipróbálni, ezért szépen összeszereltem, talpra állítottam és kipróbáltam. A képernyőről nem szedtem le a fóliát, de attól minden is látszódott, miután én is ámultam és bámultam, rövid nézelődés után visszakerült szinte ugyanúgy visszacsomagolva a dobozba, mint ahogy érkezett és várja az idejét, hogy a helyére kerüljön. A héten valószínűleg már a falon lesz és mélyebben bele tudok merülni a Mini QLED rejtelmeibe és felfedezem azokat a dolgokat, amiről itt hetek óta beszélgetünk Úgyhogy ha nem szedsz le minden fóliát, mert csak egy rövid ideig teszteled, ahogy én is, nem lesz baja. De ha le is szeded hátulról, akkor mi baj lesz, ha esetleg valamiért vissza kell küldeni? Tesztelni úgy tudod igazán, ha nincs rajta fólia, senki nem fogja megkérdezni, miért szedted le
-
Pendragon911
aktív tag
Végre helyére került a TV (65C805) és kezdek megismerkedni vele, ami nagyrészt már meg is történt. Ma rákötöttem a laptopot, hogy megnézzem, milyen játszani rajta. Egy nagy problémám van, mégpedig az, hogy alapvetően fullHD-ban használom a gépet, mert elég régi és már a 4K felbontást nem viseli, ugyanez igaz a játékokra is, viszont amikor elindul a játék, akkor a tv jobb felső sarkában már nem 1080 60hz vagy 120, hanem felemeli 4k-ra és így játszhatatlan minden, ami egyébként fhd-ban gyönyörűen fut. Viszont játékon belül maradt a fullHD beállítás. Sok minden beállítást megnéztem, de nem találtam megfelelőt, ami ezt a jelenséget megoldja. Most a HDMI 4-be van bedugva a laptop, de nem hinném, hogy ennek nagy jelentősége van. Köszi a segítséget előre is!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz boborján2 #30576 üzenetére
Ez az, hogy játékon belül nem emelete meg a felbontást, levettem volna, ha úgy van. Amíg csak a Windows fut, az gördülékeny, gyors, probléma mentes, amint indul a játék, lőttek ennek. Lehet, hogy csak én nem vagyok tisztában a dolgokkal és ez tök természetes, de nem értem, hogy miért vált felbontást úgy, hogy egyébként a beállításokban pedig marad fHD vagy nem tudom, hogy mi történik ilyenkor.... Az most jutott eszembe, hogy a 60 vagy 120hz-ről átvált 24-re. Lehet, hogy felskálázza automatikusan 4k-ra? Ha van ilyen, akkor azt ki lehet kapcsolni? Mondjuk még csak egy játékot próbáltam, megnézem másikkal is, hogy ott mit produkál.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz cyber86 #30578 üzenetére
Utóbbira azt javaslom, hogy próbáld ki, mit tud a TV Ha bejön a Netflix és a saját lejátszó, akkor minden kérdésre megvan a válasz Bár lejátszó tekintetében pl. a Kodi-t szokták sokan ajánlani vagy a VLC-t, de akadnak még lejátszók ezeken kívül is, amikre esküsznek a kollégák, biztosan jön még ajánlás. De a helyedben legelőször a saját szememnek hinnék és utána lehet próbálkozni
-
Pendragon911
aktív tag
válasz boborján2 #30581 üzenetére
I57300HQ, GTX 1050 4GB, 12 GB RAM és Win10, illetve SSD. Miért esik le 24Hz-re, miért vált 4K-ra és a játékon belül miért mutatja mégis azt, hogy fullhd a felbontás, illetve 60 fps? Ez a COD - WWII játék, a fhd LG TV-vel gond nélkül, szinte legmagasabb grafikán fut, ahogy a Far Cry 4 is. Én is úgy vélem, hogy valami beállítás lesz, csak nem tudom, hogy a TV-n vagy a pc-n. Akár lehet, hogy az Nvidia drivert is frissíteni kellene?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz boborján2 #30588 üzenetére
Illetve miért vált vissza 24hz-re. Megnéztem a Far Cry 4 -et is, ott már látszólag ugyanazt a felbontást írja ki jobb felső sarokban, ami a játékban is be van állítva, viszont ugyanúgy ne van esve az FPS, pedig úgy kéne menjen, mint kés a vajban.
Az NV driver legfrissebb verzióról csak annyit, hogy nem mindig az a legjobb, ami a legfrissebb, nyár elején jártam úgy, hogy felkerült az új és játszhatatlan lett minden játék, pl. az FC4 is, aztán egy régebbivel kisímult. De persze nem kizárt, hogy most fordítva lenne, holnap megpróbálom ezt is, ha nem lesz addig más megoldás. -
Pendragon911
aktív tag
válasz gab1ka #30596 üzenetére
Égen-földön kerestem az Nvidia vezérlőpultban a Képernyő menüt, ahol a felbontást lehet állítani, de az a menü nem jelenik meg, ott csak a 3D beállítások találhatók. Ennek utánanéztem a neten és ha jól értem, akkor csak abban az esetben jön elő, ha a monitor/tv az Nvidia kártya HDMI portjába van kötve, de mivel a laptopon csak egy HDMI van és az az integrált kártya portja, így ezt a beállítást nem is tudom előhozni. Mire ezen a témán átvergődtem, közben a háttérben feltelepült a legfrissebb Nvidia driver, gondoltam teszek egy próbát, de nem igazán bíztam benne. Aztán láss csodát, a FC4 végre simán futott! Több se kellett, megnéztem a COD-WWII-t és bár átváltott ismét 4K felbontásra, de a játék beállításaiban is ez látszott és le tudtam venni fhd-ra, majd ott már engedte a 60hz-t, így már az is tökéletesen futott, sőt, még a game módot is ráengedtem, amivel még annál is jobb lett. Itt viszont, ha 4k-ra teszem, akkor csak 24hz engedélyezett, ebben az esetben lehet szükséges akkor tehát egy 2.1-es HDMI kábelre? Ahogy néztem a játékot, még így is aránylag jól futott, lehet, hogy a ház magasabbra állítása javítana teljesítményén.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, sok új dolgot tudtam meg és végül a probléma is megoldódott! Így, hogy rendben működnek a játékok, már valószínűleg lesz értelme beszerezni a Vhiktor-féle játék beállításokat is a többivel együtt és úgy már szerintem tökéletes lesz a végeredmény.
Láttam, hogy nem rég egy fórumtárs megosztotta a C805 143-as FW elérhetőségét, mit lehet róla tudni? -
Pendragon911
aktív tag
válasz Celtis #30601 üzenetére
Lehetséges, hogy olyan jeleket küld a Win a kijelző felé ellenőrzés gyanánt, amiből kiderül, hogy mit tud a kábel? X-et kiküldi, de Y-t jelez vissza a monitor, tehát nem tudott átmenni az a jel, amit a 2.1-es tudna közvetíteni, így akkor lekorlátozza 1.4-nek megfelelő jelre. Ebben az esetben nem megy ki 60hz-en a 4K felbontás, hanem marad 24-en. Ez persze csak okoskodás, de akár még logikus is lehet, és nem is annyira hülyeség
-
Pendragon911
aktív tag
válasz gab1ka #30603 üzenetére
Utánanéztem ennek, hogy miért nem jelenik meg a Display menü, de a lehetséges megoldások egyike sem jelenítette meg ezt a pontot.
A 3D Settings menün kívül nincs több. A Preferred gpu pedig nálam mindig az NVIDIA.De mivel mint írtam is, az NV driver frissítése megoldotta ezt a problémát, úgyhogy alapvetően ez lehetett a háttérben. Ennek fényében, hogy nem jön be a Display menüpont, már nincs jelentősége, per pillanat, ugyanis már most a játékok is abban a felbontásban futnak, amit én állítok be.
A laptopra kötött TV-t úgy használom, hogy csak azon legyen jel, nem klónozom.
A HDMI kábel egész biztosan nem 2 vagy 2.1, mert van ez már vagy 10 éves De egyet beszerzek majd, jó, ha van otthon.[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Celtis #30634 üzenetére
Akkor én is csatlakotok azok táborához, akik nem panaszkodnak, nálam ezen a ponton nem akadt meg. Most a v135-ös FW van fent, még várok, hogy feldobja automatikusan a rendszer a 143-as, illetve várok én is tapasztalatokat, de idővel úgysem fogok bírni magammal és felteszem magam, ha OTA nem frissül
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Celtis #30666 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem én is ezt a két jelenetet. Elsőre, azzal a beállítással, ami akkor épp aktuális volt, semmilyen akadást nem tapasztaltam 65C805-ön. Majd aztán képmódot váltottam, sötétre váltva a 3 test-nél már előjött az apróbb ugrások és ha ilyen több van egy filmben, akkor az nekem is lehet, hogy zavaró lenne, viszont világosra állítva, gyönyörű szépen futnak a jelenetek. Egyébként a 3 test-nél már akkor észrevehető, mikor a kastély jelenet előtt ül a repülőgépen a fickó és felhúzza a redőnyt és kinéz az ablakon és ez sötétre állítva igaz. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy sötét esetén asszem minden rásegítés ki volt kapcsolva, míg világosnál be van kapcsolva mozgásjavítás. Úgyhogy a tapasztalatom az, hogy megfelelő beállítások mellett nem találkoztam akadással, mindenhol végig simán fut.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Celtis #30678 üzenetére
A Vérapót csak egy beállítással néztem és mivel megörültem, hogy nem akad, így nem váltottam beállítást 🤭 De erre most nem emlékszek, hogy melyik beállítás volt. Aztán néztem a 3 testet, ott tuti világos volt és az rendben volt, ott már átváltottam a sötétre és jött az akadás. Úgyhogy a másik film esetén elfelejtettem megnézni másik kép móddal, de amint lesz lehetőségem, megnézem, valamikor a hétvégén.
-
Pendragon911
aktív tag
Műholdas (Astra) csatorna listát szeretném átszerkeszteni, hogy csak olyanok legyenek benne, ami nem éjjel-nappali hirdetés, reklám csatornák. Többszáz csatorna elérhető, de ezekből mondjuk úgy 30-40 érdekelhet. Azt láttam, hogy lehet kedvencek listába bedobálni valahogy csatornákat, de korábban mintha itt a fórumon is foglakozott volna valaki hasonlóval és mintha lenne arra lehetőség, hogy egy általunk megszerkesztett műsorlistát feltöltsünk a TV-re és azt betallózva már a kívánt sorrend és csatornaválaszték legyen látható. Vagy ez ennél bonyolultabb? Valószínűleg nincs jelentősége, de C805-ös a típus.
-
Pendragon911
aktív tag
Az mitől lehet, hogyha HDMI-n keresztül nézem laptopon a Telekom TVGO-t, fullhd felbontáson, akkor úgy 10-15 másodpercenként megakad egy pillanatra a kép. Játék esetén nem tapasztaltam ezt. Nem hinném ,hogy a Tv a ludas, mert másik TV-n is előfordult már ez. Játék módban van most a Tv. Gamer laptop, tehát erőforrás probléma nem lehet.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz nicu71 #30883 üzenetére
Ugyanaz a helyzet azzal is. Ki fogok próbálni másik kábelt, amúgyis terveztem venni 2.1-es HDMI-t, illetve olvastam olyat, hogy meg kell nézni a refresh rate-t a Windows-ban, hogy a külső eszközhöz mi van beállítva. Én azt gondolom, hogy valami beállítás híja lesz, csak még rá kell jöjjek, hogy mi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest