- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #29994 üzenetére
A tuner nem igazán szól bele a képtartalomba. Gyakorlatilag a nagyfrekvenciás antennajelből demodulálja a digitális jelfolyamot. Én inkább a szolgáltatóra gyanakodnék, hogy kisebb sávszélességre átkódolja a jelet és ott keletkezik valami hiba, vagy csak a tv nem tudja kezelni.
Akárhogy is, ha valakit ez zavar, ellenőrizze, hogy más tv-vel nem jön a hiba, és ha nem, akkor vissza a készülék a feladónak. Javításban kár reménykedni. -
bnorci71
addikt
válasz
alaves #29991 üzenetére
706-on abszolút nem volt ilyen hiba.
ez a 'hiba' ha kisebb méret lenne akkor is látszódna azért a kép 20-30s% lévő dologról van szó#29996 mikrofon
Nem azért mert OLED hanem mert kisebb.
mi köze a méretnek egy hibához? Ezt nem értem ez a hiba 40" esetén is szembetűnő lenne.Csinálok majd videót, hogy érthető és látható legyen
-
zsolt501
nagyúr
-
bnorci71
addikt
válasz
alaves #29989 üzenetére
De még mindig nem tudom a tv hibája ez vagy másé.
Más csatornán nincs, viszont másnál is megvan az M4sport/M4sport+ adásainál
Nem vagyok videophile ezzel a képminőséggel se lenne semmi bajom.
Philipsszel se indul zökkenőmentesen a dolog, de a végén csak kiforrta magát az fw és utána jó lett a tv. -
alaves
addikt
válasz
bnorci71 #29985 üzenetére
A problémáid a TCL-el megmaradnak később is, illetve mindig azt keresed majd. Fix pénzügyi keretnél neked kell dönteni a méret, képminőség, hardver, szoftver, egyéb kompromisszum tekintetében. Videophile nézőpontból, ha egyszer már "megízlelted" az OLED-et, utána nehezebb miniLED-re váltani.
Az tény, hogy árban a TCL a legjobb. -
Volband
tag
A c645 és c805 között a képfrissítési rátán kívül vannak még számottevő különbségek? Az áruk között van egy 100 000 forintos eltérés, és nem tudom, hogy érdemes-e az utóbbira annyival többet költeni.
-
bnorci71
addikt
válasz
Delphinus #29982 üzenetére
OK ,hogy viszi a hátán a piacot csak ettől még ez a model hw/fw/adás/kábel szolgáltatás hibás és nem csak nekem.
Ennek keresem az okát.
Iletve az a kérdés visszaküldjem 14 napon belül és vegyek egy 65oled718-tzsolt501
OK egy tuner különböző szabvány
ugyan azon adás 2 "bemeneten" van/nincs hiba
Hol a hiba?? -
bnorci71
addikt
ez a fényerő dolgot én nem értem....
Az oleddel se volt semmi se kevés, a C845 meg 10-20% fényerőn megy és ez is sok, műsor jó ,de a reklámban meg sokszor látom, hogy kiég a kép, de lehet ez az én beállítási bénaságom.
Én csak annyit állítottam, hogy movie mód meg a fényerőt letekertem -
HF77
őstag
egy biztos, ha top-top kategória tv-t akarunk, akkor az egy OLED, ehhez mérten persze az ára is, ennyi!!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
gab1ka #29970 üzenetére
Viszont drágább mini LED TV -k mellé fel lehet írni, hogy nagyobb lesz a fényerő, mint OLED -nél. Attól függ melyiket veszed. Persze akinek ez fontos. Mert ilyen is van.
Egyébként meg szerintem képminőségben, betekintési szögben az OLED a király.
Beégéstől meg már szerintem annyira nem kell tartani, mint régebben. Feltéve, ha nem nézed 24/24 -ben a CNN -t maximum fényerőn.
-
gab1ka
senior tag
válasz
szaki58 #29968 üzenetére
Nehogy félreérts, nem szeretnélek rábeszélni az OLED-re vagy ilyesmi, csak pontosítani szerettem volna a feketére vonatkozó kijelentésed.
Nálam pl a beégés miatt teljes mértékben kizáró ok, ugyanakkor roppant bosszantó, hogy egy valamirevalóbb lcd tévé nemhogy ugyanannyi, de pár esetben még drágább is mint egy OLED azonos méretben. -
snyper990
őstag
válasz
kovacsit #29961 üzenetére
Alapból a beállításokban az alkalmazások almenü app listájából tudod indítani. Nem Android/Google TV app, így nem tesz ki neki a rendszer indító ikont.
Ha mindenképp ragaszkodsz a Chrome-hoz és a banneres/ikonos launcherhez (vannak normálisabb, direkt ATV-s böngészők is amúgy), én ezt használtam anno, amikor a Telekom droidos boxára még nem volt elérhető az ATV-s Netflix. Kicsit melósabb, de egyszer kell normálisan megcsinálni, utána működik -
szaki58
aktív tag
válasz
gab1ka #29964 üzenetére
Köszönöm! igazad van, a jó OLED a csúcs. Nekem nincs, de sok helyen járok, és ebből adódóan találkozom sokfajta készülékkel, rosszal is. Szerencsére, ha aktuális lesz a vétel, vissza tudok menni ezekre a helyekre egy komolyabb szemlére.
Igen, a jó OLED képe nagyon szép. Tipustól és kortól is függhet a képe.
Igen, várom az infókat a 855-ről, de nem nagyon csordogál. Egy 600 ezres Samsung OLED-hez volt mostanában szerencsém. nem volt számomra meggyőző. Érdekes, hogy meg szerettem volna venni a tipust, intéztem a papírokat, és közben bekapcsoltam a saját tv-met. Az ügyintézés leállt. Az öreg Sony olyan képet produkált, ami miatt nem érte volna meg a csere. Talán csak a méret miatt, lett volna jó. Természetesen jobb volt, de nem annyival...
Ugyan, azt mondtam, de nem zárnám ki az OLED-et. Ki tudja még. Sajnálom lecserélni a mostanit, de el jön az idő, amikor bekattanok.
Jó volt az infó, amiket mondtál. Kritikusabban fogom nézni ezeket a dolgokat. -
bnorci71
addikt
Na tegnap délután megtörtént a földi digitális teszt az M4Sport színváltós anomáliára.
TCL 75C845 Pr telekom kábeltévé szolgáltató koax kábeles rendszer, amin az Internet és telefon is rajta
eredmények
Movie képbeállítás fényerő 10-20-30% Local Diming Maximumon
-földi digitális M4sport > nincs hiba
-szolgáltató Amiko Hd boxa > nincs hiba
-Tv saját digitális tunerje > hiba Local Diming mindegy hova van állítva már a kikapcsolást is próbáltam.
kontrolnak ugye az olimpia lehetőséget adott a EUSport összehasonlításra is ott sincs hibaMi okozhatja ezt a hibát?
Fw, kábel tv szolgáltató, a műsorszóró ez ugye csak akkor ha más jelet kap a földi szórás és a kábelszolgáltató amiről nekem fogalmam nincs hogy működik. Illetve érdekesség hogy másnál is jelen van a hiba ezen csatornán.
Én még az egy hétbe más adást nem tudtam nézni, nejem nézett mást is délelőtt nem mondta hogy ezzel a hibával találkozna.Ja plusz adalék eddig csak egy fajta zöld elszíneződést tapasztaltam, de valamelyik nap volt hogy zöld 1-2mp majd piros 1-2mp majd normál kép.
Valaki aki szakmabeli és ért hozzá adjon már tanácsot merre induljak el. Support, kábelszolgáltató?
Az ez ilyen fogadd el nem megy, valahol hiba van és ez bosszant és nem tudom elfogadni.
Van még 7 napom elállni a vásárlástól és gondolkodok rajta és inkább beáldozok 1méretet egy Philips oledért. -
gab1ka
senior tag
válasz
szaki58 #29952 üzenetére
Szinte teljesen egyetértek mindenben amit leírtál, én is nagyon hasonlóan látom, viszont ha nem haragszol meg két dolgot pontosítanék, remélem nem veszed rossz néven.
Az OLED feketéje nem csak a homogén felületeken előnyös, épp ellenkezőleg, minden esetben ahol akár csak 1 pixelnyi tényleges feketére van szükség.
A színhelyességért pedig nem a quantum dot felel, hanem a műszeres kalibráció nem modellenként, hanem készülékenként. Amíg az nem történik meg, addig színhelyességről nem lehet beszélni, ha ez számodra fontos, akkor nem számít, hogy mennyivel többet fizetsz adott készülékért, a legeslegjobb eset, hogy mindössze közel van az adott mód (mozi, filmmaker stb) a pontos színekhez, gammához stb, de inkább úgy fogalmaznék hogy a legkevésbé van messze tőle.
Kis érdekesség a C845-ről és hogy mennyire nem számít a több zóna vagy hogy ez újabb modell e mint az azt megelőző, ha egyszer ezeket a zónákat nem kezeli rendesen a tévé: [TCL C845 Review HDTVTest]
Csak a lényegi kivonat: szürkés feketék egyes esetekben és gyakorlatilag kalibrálhatatlan a local dimming algoritmus miatt, így a teszt patternek mérettől függően mindig más-mást mutatnak méréskor.Ebből én azt szűrném le, hogy ne következtetések alapján döntsd el hogy neked megfelelő lenne e ez vagy az, hanem várd meg amíg tényleges tapasztalatokat és infókat találsz akár a 855-ről, mert meglehet, hogy papíron minden jobb, több, mint amúgy minden évben, aztán a gyakorlatban kiderül, hogy ennek olyan ára van amit szemmel is látni lehet és zavaró annyira, amivel nem tudnál együtt élni, zónák száma ide vagy oda.
Építő jellegű tanácsként szántam ezt, remélem hasznos lesz számodra.
-
kovacsit
tag
válasz
nicu71 #29960 üzenetére
Köszi, igazandiból mindegy milyen alkalmazásról van szó, a kérdés az, hogy nem a Play áruházból származó alkalmazás telepítése után honnan lehet elővarázsolni az inditóikonját, és kitenni a főmenübe??
Telepítés után elindul, minden ok, de ha kilépek, hogy lehet visszalépni bele...😁
Köszönöm
-
kovacsit
tag
Bocs, nem teljesen idevaló téma - bár TCL TV-n van a gond. (Google TV) kérdés:
APK-ból feltelepítettem a Chrome-ot, de nem találom az indítóikonját..
Hogyan csalható elő egy APK-ból telepített alkalmazás ikonja?
Illetve van itt a fórumon kimondottan Google TV-vel (a GUI felülettel) foglalkozó topic?? Kerestem, de nem találtam...
Köszi!!
-
bnorci71
addikt
válasz
szaki58 #29952 üzenetére
Hogy miért? Azért, mert volt szerencsém beégett oledet látni,
7700órás Philips nulla beégés és elég sokat megy a tv adás háttérnek most számoltam átlag napi ~8 órát megytöbbiek
Azt hol találom, hogy bekapcsoláskor az AVR ne kapcsolja be
1x már megtaláltam de most 2x néztem már át a menüt és nem találom, súgó meg minek lenne a tv-n -
szaki58
aktív tag
válasz
Cartmenn #29954 üzenetére
Azért nézelődöm itt a topikban, mert immár 8 éves 8-as sorozatú Sonyt kellene cserélnem, mert valamiért el kezdett nagyon felhősödni. Lehet, hogy azért, mert meg lett bolygatva a falon. Mintha attól kezdődnének a bajok.
Nagyon jó képe volt, a felhősödést leszámítva most is szép, színhelyes képe van, de eljárt felette az idő.
Nyolc évvel ezelőtt sem volt olcsó, és most is rászánom a rávalót, ezért gondolkodom egy 75C855-ben, és ezért kérdezgetek róla. Nagyon kinéztem magamnak, de néhány boltot még ki kell rabolnom érte -
Cartmenn
aktív tag
válasz
szaki58 #29952 üzenetére
Oledbe azért nem merültem bele ,mik a problémák, mert annyit én se szántam rá ---nem minden nap használt TV
420ért a 75ös c805 bőven jó ---"hasonló" tudású samsung q85-90 már 700felé lett volna ---én ugye csak mozizni használom ---már a sima netflix sorozatokat is--meg a letöltött sorozatokat is (azt a keveset ) az 55ös Hisense-n nézem. Most épp én 3 év után cseréltem le a 75ös sima direkt ledes LGt
---képminőség miatt így utólag nagy hiba volt megvenni
-
Vhiktor
nagyúr
Sajnos a dimming zóna szám nem minden. Kép dinamikara és fekete mélységre a 835 simán elveri a 845-t.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Cartmenn #29950 üzenetére
Aki megteheti azt, hogy mint a kocsiját, a tv-jét is 3 évente cseréli, akkor igen, oled. Én nehezen kaparom össze a rávalót, az idén nem is lesz meg, ezért hosszabb távra gondolok. Nem láttam még 855-öt, de a 845-nek is igen jó képe van. Ha feltételezem, hogy ettől lényegesen jobb a 855, akkor én feltétel nélkül helyezném az oleddel egy dobogóra.
Hogy miért? Azért, mert volt szerencsém beégett oledet látni, azért mert volt szerencsém sárgult oledet látni, és azért, mert kérdésemre hozzáértő emberek azt mondták, hogy ok-ok, javult de nincs kiküszübülve a probléma.
Ha csak a feketét nézzük, a mini led nekem tökéletesen megfelel. Ritkán nézek homogén fekete képet, ahol valóban az oled a nyerő. Azért a 855 2304 local dimming zónája nekem már elég feketét csinál. A qdot miatt a színhelyesség, ami nagyon számít nálam szintén közelít az oled-hez.
Összegezve: ha nem három, hanem tíz évben gondolkodom (pénz!!), akkor a fenti megfontolás miatt simán a 855 a nyerő nálam. A tartósságot nem ismerem egyiknél sem.
Szigorúan magánvélemény! -
szaki58
aktív tag
válasz
st6969 #29945 üzenetére
Segítettem beállítani egyik ismerősöm 805-ösét, majd egy másik ismerősöm 845-ösét. Amikor fekete háttér előtt sok fehér (álló) felirat volt jelen, nekem nagyon zavaró volt a fehér felirat változó fehérsége a 805-ösnél. A fehér itt-ott enyhén szürke volt szavakon belül is. Sokakat ez nem zavar, és film közben ez valóban nem látható, de ez nálam a vételt kizáró ok. (ismétlem, nálam...). Sajnos, engem zavar ez a jelenség.
A 845-nél (egy kicsit kisebb átmérő volt az igazság kedvéért) nem láttam ezt a jelenséget. Ez már szóba jöhet.
Viszont nem véletlenül kérdeztem korábban, hogy valkaki látott-e már 855-öt? Milyen a képe az előzőkhöz képest. Megéri-e a felárat? -
-
gab1ka
senior tag
válasz
st6969 #29945 üzenetére
Amíg adott zónán belül nem kell megjeleníteni semmi mást, úgy nincs haszna a több zónának, lásd filmeknél alul felül a csík. Viszont amikor a képernyő közepén (vagy bárhol) valami olyasmit kell megjeleníteni amiben más fényerejű árnyalatok vagy színek is vannak ami nem csak fekete, pl egy focilabda pörög pattog fekete fehér foltokkal, vagy csak egy ember áll fehér ingben fekete zakóban, ott nyilván nem tud teljesen lekapcsolni az adott zóna, hiszen kénytelen megvilágítani valamilyen szinten a teljes felületet. Ezekben az esetekben drasztikusan visszaesik a valós kontraszt azokon a kis felületeken, bár szerintem ez szemmel közel sem annyira észrevehető mint amit papíron a számok mutatnak ilyenkor.
A több zóna precízebb kontrollt eredményez, jelentősen kevesebb bloomingot (pl a feliratok körül a fényes aura), illetve precízebb fényerő kontrollt, valamint ha több ilyen kis zóna van, akkor az ezek közti átmenet sem olyan szembetűnő, pl egy fekete háttéren egy fehér egérkurzort végighúzva nem kapcsolgat fel le a képernyő mondjuk egy tizede, hanem a több apró kis blokkon csak ennél kevesebb. Ez nem csak arról szól hogy a fekete "tényleg" fekete e.
Gondolj rá úgy, hogy az OLED az egy 2160*3840, azaz 8.3 millió local dimming zónából álló kijelző, hiszen ott minden egyes képpont teljesen különálló életet él. Ha már most elégedett vagy, akkor számodra talán nem igazán adna többet egy jobb újabb "többet tudó", de persze az ilyesmit látni kell egymás mellett.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
st6969 #29945 üzenetére
Szerintem is bőven jó ( az 55ös hisense u8 asom a 132 zónával se rossz már
) a 805 ebben ----de azért gondolom ,mivel fizikailag nincsennek a zónák elválasztva ,még ha a ledek célzottan is világítanak meg egy zónát ,azért van a bevirágzás is --- gondolom ha kissebb sötét részeknél ,részletesebben tudja szabályozni a megvilágítást ,ha több a zóna van azon a részen, nem vesznek el annyira a részletek ---meg azért a két szélesvásznú fekete csík azért lehetne feketébb (főleg sötétben)
[link]
-
st6969
őstag
válasz
gab1ka #29940 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem a local dimming zónák számával kapcsolatban: ha a 805-nél a fekete az tényleg mély fekete, annál hova tud még feketébb lenni? Meg a kijelző is homogénnek tűnik (én csak vaksötétben filmezek, és így is tökéletes élményt nyújt a fekete tekintetében), így mit tesz hozzá a még több local dimming zóna (tényleg érdekel, nem vagyok hozzáértő)?
-
gab1ka
senior tag
válasz
tucsok. #29938 üzenetére
3x annyi local dimming zóna a 855-ben, illetve 3500nit "ígért" fényerő, amiből sajnos az EU modellek csak ~2200-t tudnak egy spanyol teszt szerint. Ez utóbbi az EU-s törvény miatt van, miszerint bizonyos fogyasztási limitkeretnek meg kell felelni.
Szerény véleményem szerint semelyik tévé nem éri meg a megjelenéskori árát, ha megnézel egy árgrafikont, akkor láthatod, hogy kb fél-1 éven belül a legtöbb modell megjelenéskori ára közel a felére csökken.
Ha viszont a fentiek számítanak, akkor a 855 papíron jelentősen jobb vétel, már csak a több ld miatt is, a 75 esetében ez 2160, ami igazán impozáns.
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok!
A TCL 75C845 és a TCL 75C855 között van érdemi különbség? Megéri az újabbat megvenni vagy várni rá míg lejjebb megy az ára?
-
Alarikman
senior tag
Sziasztok. Szombaton rendeltem meg a Digi-től a 55C805-öt. Sokan ajánlották más topikban is. Kábeltévét ritkán nézünk, inkább streaming és letöltött tartalom(Kodi), Playstation. Feltétel volt még a nem túl távol lévő talpak(asztal mérete limitált). Úgyhogy ez lett. Egy 5 év alatt panel hibássá vált Philips-et fog váltani.
-
bnorci71
addikt
válasz
blakey #29933 üzenetére
Ezért mondtam a Pr-telekom is a szerelők állítása szerint nem nyúl a tv adás jeléhez. Ettől az M4sport és a EUSport a kintről kapott jelhez hozzányúlhat és más lesz amit én kapok a végén.
A földi digi sugárzás dolog arra lesz jó, hogy a kábel és a földi adást össze tudjam hasonlítani.Én nem értek ilyen mélységben a tv adások jeléhez. De nem lehet, hogy valami kapcsoló jel mondjuk ami a 16:9 képarányt adja a tv-nek az variál bele a képbe valami hiba folytán, vagy valami hasonló?
Azt hiszem Viast3-nál volt egy időben olyan problémám, hogy a kép ugrált 16:9 és 4:3 között. -
blakey
titán
válasz
nicu71 #29930 üzenetére
A kép minősége több tényező együttese. Amennyiben a szolgáltató megfelelően küldi tovább a jelet, akkor nincs nagy különbség. Volt alkalmam több szolgáltatónál és több készüléken is látni a közvetítéseket, Digin nagyon sz@r az M4Sport, sajnos, amíg nem láttam, nem tudtam, hogy milyen hibákról írtok, de most már tudom, ráadásul Sonyn néztem. Eurosport sem olyan, mint kéne. szerencsére otthon nem tapasztalok ilyen hibákat, ott gyakorlatilag hibátlan (Voda). Tarr műsorszórás sem vészes, ott sokkal kevesebb a hiba.
-
bnorci71
addikt
válasz
fudi2002 #29907 üzenetére
most mivel a EUSport és az M4Sport szinte ugyan azt adja egy jó fél órája a EUSporton megy az atlétika itt eddig nem láttam a hibát
#29912 zsolt501
köszi kipróbálom majd
Plexbe le van tiltva a transzkódolás, azért érdekes a dolog mert sokáig a Pc is wifin volt és nem volt gond most kezdte a szarakodást a 4K filmekkel a Philips is meg a TCL is ami a helyére került -
zsolt501
nagyúr
válasz
bnorci71 #29910 üzenetére
File manager+ programot használom erre, a progival SMB-n felmászok a NAS-ra majd ott kiválasztom azt a fájlt ami nekem kell, majd Pl. a külső meghajtóra Ext4-re formázott SSD-re belépve oda beillesztem.
Ezzel a módszerrel a TV-n lévő fájlokat vissza is tudom tenni a NAS-ra.
Az hogy nálad mért ír ilyet a plex pontosan nem tudom, én inkább arra gondolok, hogy valamit nálad a Plex transzkódol és el fogy szerverből a szufla. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Delphinus #29897 üzenetére
Kábelen alacsonyabbnak kell lenni a késleltetésnek, de szerintem egy TV-nél ez nem lényeges pont, max ha magán a TV-n játszanál és nem PC-n vagy konzolon.
Kriszbet utána néztem és tényleg csak AC-s de nálam WiFi-n 360mbitnél jóval többet tud, tényleg tudja azt amit mértem, pláne ha NAS-rol másolok és nem csak a teszt programot nézem, mert az valami külföldi szerverre kapcsolódik és ha annak nagy a terheltsége akkor bizony tudsz alacsonyabb sebességet mérni, szóval ha van lehetőséged mérj NAS-rol sebességet az már sokkal biztosabb mint ez a teszt progi.
Nálam 1000/300-as digi net van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged