- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueSteel
tag
válasz
Szpilu__25 #36364 üzenetére
Kodi, Nova Player. Ezek a legjobbak (hosszas tesztelés után állítom ezt). 25, vagy 50fps-es tartalomhoz inkább a Kodi.
A GUI az fix minden appban. Ha elindítod a tartalmat, nyilván a 4k-t 4k-ban játssza le, de a framerate-hez nem igazodik a TV képernyőjének képfrissítése (AFR), ha erre gondoltál. Ehhez külső lejátszó eszközre van szükség. A fenti lejátszóprogramok mellett ugyanakkor szerintem nincs is rá feltétlenül szükség.
-
BlueSteel
tag
Csak érdekességképpen megosztom veletek:
TCL 65q6c (ez úgy gondolom a C6KS megfelelője) Amazon.de: 278.800 Ft. (Mo-ra nem rendelhető.)
TCL C6KS 50 (!) colos modell, EMAG: 301.999,- Ft. -
BlueSteel
tag
Igencsak drágán nyit a C6K, a c855 árazását is übereli... A C7K valszeg horror áron lesz. A legalapabb modellből (C6KS) pedig az 50 colos kerül annyiba, mint amennyiert a c805-ből egy 65 colost meg lehetett vásárolni.. (300k). A 75 colos modell a c855 szintjén van. Kicsit túltolták ezt most.
Ráadasul Eiffel-talpa van az összesnek, úgyhogy mindenki vehet kilométer hosszú tv állványt, aki nem akarja a falra tenni...
-
BlueSteel
tag
Nálam is csinálja, kb. egy hete. Előtte semmi probléma nem volt, több mint fél évig, nem váltottam kábelt, nem törtem meg, hozzá sem nyúltam. A beállításokhoz sem nyúltam. Így is azt mondjátok hogy a kábel okozza? Tönkre tud menni egy idő után?
Nem lehet, hogy NVIDIA firmware vagy a Windows 11 a ludas? Mondjuk előbbiből feltettem egy korábbi verziót és ennek ellenére is csinálja.
-
BlueSteel
tag
Külső lejátszó nélkül nem fog menni a framerate match (AFR). KODI-n nagyjabol jo lesz a lejatszas, Plexet dlna mediaszerverkent hasznalva. Ha nem eszlelsz akadozast rendben lesz, de nem kapsz filmes metaadatokat. Nekem a tv-n gyari plex appban minden akadozott osszevissza.
Mozi mód legyen filmnezeshez az alap beallitas. Vhiktor beallitasai, melyek elérhetőek a youtube csatornajan (c835-re), jo kiindulasi alap. Utana tudod finomhangolni magadnak.
Alapvetoen en csak hdr, DV tartalmaknál használom a local dimming high beallitast, sima sdr-nel sztem jobb kozepesen hagyni.
Mozgas beállításokon a juddert (also csuszka) max 2-esre tenném, ha zavar a 24 fps stutter. Amugy nálam kikapcsolva van. -
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #34997 üzenetére
Ugyanazzal.
-
BlueSteel
tag
Az első kérdésedre a válasz: igen, a késés viszont tobbmindentol fugghet. En neztem sorozatot a C805-tel a bluetooth fejhallgatommal (1MORE Sonoflow) es nem volt zavaró a késés. Lehet hogy típusa válogatja, de bizonyos appokban (pl. Kodi, VLC) talán lehet állítani a hangcsúszáson.
A másodikra nem tudom a választ.
-
BlueSteel
tag
válasz
ricogsm #34418 üzenetére
Amiatt mentettem le ezeket a jeleneteket, mert miközben néztem a filmeket, ezeknél a jeleneteknél akadtak durván és érzékeltetni akartam, hogy pontosan hogyan akad a TV-n a médiatartalom lejátszása.
A hivatkozott hozzászólásban leírtam a Dűnés jeleneteknél, hogy mi akad (Dűne mozgás 2 - balról jobbra haladnak a szereplők+ Jessica balról jobbra lépdel a jelöltek felé) + Dűne mozgás 1. ( az egér átugrál a homokon balról jobbra).
A Dune Part Two-t is teszteljétek, az Dolby Vision, szintén ahogy felsiklik a kamera a homokra és leereszkednek a Harkonnenek az űrhajóból ott szokott akadni (mindenen akad, gyári Kodi-n általában nem).
A 3test problémás jelenetet egy másik kolléga osztotta meg, azt csak bemásoltam, nekem az nem akadt, de valószínűleg azzal is az a helyzet, hogy az is csak streamelve akad (ahogy Celtisnek pl. a Vérapós jelenet).
Javaslat 1#: aki azt hiszi, hogy nem akad a TV-je, tesztelje le ezeket a fájlokat gyári médialejátszón (akadni fog minden), gyárira telepített VIMU-n (akadni fog minden). VLC-n random módon akad, van, hogy nem, van, hogy igen.
Na most a vicces az egészben, és ezzel reagálnék kokokka hozzászólására is, hogy ezek a jelenetek így a TV-re telepített Kodi-n valóban 98%-ban nem akadnak! Ezért én azt hittem, hogy az megold minden problémát és minden fasza lesz a későbbiekben, nem is kell, hogy mást használjak.
De nem. A helyzet az, hogy teljesen random módon akadoznak filmek ezen a gyári KODI-n is, mégcsak nem is kell hogy HDR vagy Dolby Vision legyen. Nehéz pontosan reprodukálni, hiába vágok ki mintákat. Volt egy jelenet egy olasz filmből, amit nemrég megnéztem a gyárira telepített KODI-val (sima 1080p sdr tartalom), háromszor tekertem vissza lejátszás közben ugyanarra az egy percre, mindig pont ugyanazoknál a lassú mozgásoknál akadt. Most, hogy kimentettem belőle a jelenetet és lejátszottam a gyári KODI-n, nem akadt...
Javaslat 2#: az AFR-t tudó Firestick 4k maxon, van, hogy jobban akad egy jelenet, mint a gyári KODI-n... Pl. a fent említett jeleneteket érdemes szintén Firestick 4k-n Kodival, Vimuval vagy VLC-vel kipróbálni, hogy mit tapasztaltok.
Javaslat 3#: a streaminges akadások tesztelése. Ami nálam nagyon durva volt legutóbb, az Amazon Prime-ról a Foe (A látogató) c. 2023-as film, melyet a Prime Video Dolby Vision-ben streamelt (tékában nem lehet DV verzióban letölteni, csak HDR10+-ban), az egész film tele van sötét, lassú mozgásos jelenetekkel. Szinte végig akadt a film. Akinek Amazon Prime előfizetése van, és azt gondolja, hogy nem akad a TV-je, vagy csak szeretné tesztelni, ezt mindenképp javaslom... (Megjegyzés: Firestick 4k max-ról streameltem, bekapcsolt AFR-el a filmet, és így is akadt végig.)
Mivel sajnos Netflixem nincs, ezért a Vérapó, illetve A háromtest-probléma hivatkozott jeleneteit nem tudtam tesztelni, ezeket is javaslom tesztelésre.
"- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
- A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni." -
BlueSteel
tag
-
BlueSteel
tag
válasz
kokokka #34391 üzenetére
Ezek az én google fiókomból a fórumtársak részére megosztott tesztfájlok, melyeket én vágtam meg.
Lsd. először itt.
Érdemes visszaolvasni a hsz-eimet (illetve Celtis hsz-eit is). Ha a Dűne Jessicás jelenet akad, akadnia kell a másiknak is, ahol Muad-Dib (az egér) szánkázik át a homokon. Vagy mindkettő akad, vagy egyik sem.
Hosszas tesztelések után ezeket a mintákat mentettem el, mert itt látszik legjobban, hogy pontosan mi is a probléma. De továbbiak lesznek készülőben, legutóbb egy sima 1080p-s SDR tartalomnál, Kodiban, sötét, lassú mozgásos jeleneteknél brutál akadások jöttek szembe.
-
BlueSteel
tag
válasz
Qtya123 #33854 üzenetére
Sajnos egyetértek. És az a durva az egészben - bár lehet, hogy csak az emlékek szépülnek meg- ,de a gyári v028-al nem tapasztaltam anno ezeket a jelenségeket. Igaz, akkor még nem is voltam annyira benne ezekben a DV, HDR10+ tartalmakban, lehet hogy rosszul emlékszünk, hogy nem volt probléma. De az biztos, hogy a gyári lejátszón le lehetett játszani filmeket akadás nélkül, azóta meg minden - még az egyszeri sima SDR tartalom is- szar rajta.
Akadnak youtubeon a videók. A Windowsban lejátszáskor is veszek észre akadást néha.
És persze lehet mondani, hogy használd a KODI-t (használom is, épp elégszer leírtam), de ez számomra annak a jele, hogy valami igazán el van baszva a TV szoftverében, ami visszaköszön akkor is, ha külső lejátszót használsz, akkor is ha telepített appokat, és ennek legékesebb jele a gyári lejátszó akadozása.
Sajnos, akkor frissült a TV, amikor letelt az elállási időm. Nagy bukóval nincs kedvem eladni a TV-t, majd most venni alapból is 200e-el drágábban egy LG OLED-et, próbálok együtt élni a hibákkal, meg várom, hátha egyszer végre tényleg javítják, mert a képe nagyon szép, a gaming rajta élvezet.
De ha ez így marad, többet én sem veszek TCL tv-t. Főleg, hogy a teljes széria ugyanazzal a hardver/szoftver kombóval fut. Ha c855-öt vennék, ugyanígy akadozna valószínűleg, mint ahogy arról külföldi topikokban beszámolnak mások.
-
BlueSteel
tag
válasz
koppasz1986 #33852 üzenetére
Csak a magad neveben beszelj.
Gyari Kodi, vagy kulso afr-kepes lejatszo, kodival, vimuval, vagy plexszel, ezek a legjobb modszerek a lejatszasra, de igenis vannak amelyek igy is akadnak, mindket vagy egyik eszkozon. Marcius ota kuszkodom a jelenseggel. Az uj szoftvereket 412, 420, ezeket meg nem probaltam, de a kulfoldi visszajelzesek alapjan e teren nem valtozott semmi.
Nalad melyik firmware fut? C805 a tv-d?
-
BlueSteel
tag
Néhány hozzászólással előtted, de mar ezelott tobbszor is, leirtam, hogy ennek az akadásnak semmi koze a 24 fps stutterhez ami normális jelenseg. Ez egy framedrop jellegu, kepkockakihagyashoz hasonlo, rohadt idegesito szarsag. Nezed a filmet bekesen erre elkezd akadni a jelenet es elbassza az elmenyed. Utana mar minel tobbszor elofordul, annál idegesitobb. Mondanam hogy tartalomfuggo mert neha ugy tunik, de ki lehet keresni, kozzetettem itt a megosztott könyvtáramat amibe tobb mintat is betettem, amelyek nalam akadtak es van benne sima hdr, illetve sdr tartalom is, illetve masok altal linkelt mintakat is beletettem. Sztem inkabb jelenetfuggo. Szinte kizarolag a sotet es/vagy lassu mozgasoknal jelentkezik, a kepernyo egy kis területén. Pl karakter arcanal, egy apro objektum mozgasanal, athaladasanal. Sotetebb jeleneteknel fokozottabb. Soha nem lattam hasonlot egy tvn sem, elotte egy sima lg va paneles tvm volt, mindent lejatszott ilyen hibak nélkül.
Streamingen is jelentkezik, sokan panaszkodtak ra, alapvetoen nrm vagyok streaminges de nemregiben amazon prime-ot hasznaltam es a FOE c.film irdatlanul akadt vegig. Tehat nem az van h jajj csunya ncore-os releasek miatt van a dolog.
A mai napig senki nem jott ra h ezt mi okozza, a TCL meg leszarja az egeszet.
Dv jatek mod az egyetlen talan ahol nem jelentkezik, ez valszeg azert van mert ott bekapcsol a VRR. De nem dv jatek modban szeretnem hasznalni a fire sticket, nem beszelve arrol h azt nem filmnézéshez talaltak ki, teljesen elallitja a szineket, meg mindent.
-
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #33824 üzenetére
Úgy pontosítok, hogy vannak filmek, amelyek pl. a gyári TV-n futó Kodival is jók annyira, mint a FireTV-vel (a gyári lejátszó teljesen kuka, minden tartalomnál akad, csak a KODI-t érdemes használni sztem a TV-n), van azért olyan is, ahol segít ez az auto framerate, mert a TV alapból elég gyengén kezeli a nem 60 fps-es tartalmakat. Tehát nem mondom, hogy nincs értelme. A FireTV stick ráadásul többféle kódolású DV tartalmakat is lejátszik a sima TV-hez képest, DV Fényes módban is megbízhatóbb időnként, mint a gyári lejátszó.
Hátránya, hogy Fire OS fut rajta, sideloadolni kell rá a Kodi-t, a szoftver tele van reklámokkal, és nincs usb/lan bemenet sem. De ha akcióban van, ez a legolcsóbb lejátszó, ami tudja a DV-t és az AFR-t.
-
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #33783 üzenetére
Van amin segít, van ahol egyaltalan nem. Sajnos a nagyon akadozós tartalmak ugyanugy akadozni fognak. En csak emiatt vettem egy FireTV 4k max 2nd gen-t. Az elozoleg irt filmet amazon prime-rol streamelve neztem, vegig akadt, hiaba mukodik egyebkent az auto framerate (AFR) a stickkel. Innen is látszik hogy ezt a fajta akadást valami más okozza.
-
BlueSteel
tag
válasz
TheMartin03 #33780 üzenetére
Másról beszélünk szerintem. Az alap 24 fps-es stutter ami a TV gyors válaszideje miatt egy természetes jelenség, azon tényleg segít a judder reaction mondjuk 1-4 értékek között, afölött már szappanopera.
Én, meg a kolléga sem erről a jelenségről beszélünk.
Lsd. itt: [link]
-
BlueSteel
tag
válasz
freeland0806 #33774 üzenetére
Elég jól leírtad a jelenséget. Főleg lassu mozgasoknal, illetve sotet jeleneteknel gyakoribb. Teljesen mindegy a formátum de elsosorban a DV es HDR tartalmakat érinti.
Nem lesz jobb a judder reactionnel, sot, meg jobban kiemeli, hogy hol akad es a mai napig nincs javítva egy firmware-el sem (ha jol lattam Telegramon a velemenyeket, a kurrens tesztszoftverekkel m999 v11, v12 is akad).
Es külső lejatszoval auto framerate-el is akad.
Ajanlom megtekintesre a korabban altalam nyilvanosan kozzetett mappát a tesztfajlokkal, valamint -legutobbi tapasztalatom alapjan - a FOE (A látogató) c. filmet egyenesen Amazon streamingrol, vegig akad gyakorlatilag, hiszen sok a sötét es lassu mozgasos jelenet benne.
-
BlueSteel
tag
válasz
Vhiktor #32355 üzenetére
Vhiktor, a holland tesztben a c765-tel kapcsolatban szereplő adatok:
"Csúcsfényerő
2% ablak:
SDR: 381 nit,
HDR: 852 nit10% ablak:
SDR: 535 nit
HDR: 1552 nit100% ablak:
SDR: 726 nit
HDR: 757 nit HDR: 757 nit"kb. hogyan viszonyulnak a c805-höz, a tesztedet alapul véve?
Tudom, hogy te is tesztelni fogod majd, de az még hetek kérdése, black friday pedig holnap lesz.
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #32327 üzenetére
A judder reduction az a TV alacsony válaszideje miatti, 24 fps- melletti, főként oldalirányú kameramozgásoknál észlelhető, stutter, recézettség enyhítésére alkalmas, vagy arra, hogy folyamatosabb, fluidabb, adott esetben szappanoperaszerűbb hatású legyen a kép, nem arra, hogy ezeket a random framedropokat, stuttereket, amiket a Pentonic 700-as TV-k produkálnak, csökkentse.
Akinél akad a TV, az általunk már vázolt módokon, ott a judder reduction semmit nem segít, sőt, szerintem még látványosabban kiemeli, hogy hol akad az adott jelenet. -
BlueSteel
tag
válasz
fulopmartin #31547 üzenetére
Két elektro kategóriájú terméket kellett a kosárba tenni.
-
BlueSteel
tag
válasz
mikrofon #31356 üzenetére
Sajnos akkor ez még nem volt. A v028 volt rajta. Minden oké volt, tetszett a TV. Már lejárt a visszaküldési idő, utána frissítette magát a v098-ra, ott kezdődött a kálvária.
A másik: az ember nem vár csodát, ha helyén kezelem, ez az egy zavar a tvben semmi más - igaz ez nagyon. Foleg annak tukreben h a c835-ről mentek az áradozások anno minden platformon. Azt is akartam venni még tavaly, csak lecsúsztam az akkori akcióról. De a pentonic elotti hardverrel biztos vagyok benne, hogy ezek a jelenségek nem fordultak elő.
Ha jol emlekszem a te TV-d is regebbi firmware-es igy nem tudhatod "mirol maradtál le".
-
BlueSteel
tag
Mert nagy elvárás az, hogy egy dolby visionnel, hdr10+-al reklámozott, 320e forintos okostv le tudja játszani akadás nélkül a filmeket, streaminget? Esetleg ne kelljen venni hozzá még 60-90 ezerért egy külső lejátszót?
Az elozo, sima LG tv-men soha nem akadt semmi a saját gyári lejátszóján ilyen formában, pedig alacsonyabb kategóriás volt.
Sajnos ebben az árkategóriában nincs semmi konkurens. De ha tudom, hogy fél évet kell kutatnom, olvasnom, tesztelnem, hogy megoldjam ezt és az egyéb problémákat, visszaküldtem volna 30 napon belul.
Egyébként rengeteg felbontott példány volt belőle emagon az elmult fel evben. Talán másnak is feltűntek a problémák...
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #31344 üzenetére
Én nem hiszek ebben.
Meggyőződésem, hogy minden TV azonos szoftververziójára igazak ezek, csak a legtöbben:
1. Nem veszik észre a problémát. 2. A tv bizonyos funkcióit nem használják (pl. Csak streaming, vagy csak medialejatszas, vagy csak tv es jatek), így azt gondolják hogy minden oké. 3. Másfajta fájlokat játszanak le. 4. Bizonyos - nem ismert és nem pontosan körülhatárolható - beállítások még ronthatnak/javíthatnak a helyzeten, így ez is eltérő véleményeket szülhet. 5. Erőteljes külső lejátszót használnak (Apple Tv, nvidia shield), mely 95%-ban kiküszöböli a problémát, a többit meg vagy nem veszik észre vagy lsd. fent a többi pontot.Az elmúlt hétben csak telegramon es redditen legalabb 7-8 egymastol fuggetlen hozzaszolast lattam a judderrol, es akadasrol, ami ugyanarrol szol amit mi is fejtegetünk.
Volt egy személy, akinek akadt a c805, visszakuldte, vett egy c765-ot es az is akadt neki, es le is irta. Ez nem meglepo, hiszen a hardver+szoftver ugyanaz a két modellen.
-
BlueSteel
tag
válasz
Qtya123 #31217 üzenetére
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataid. Ezt a bezárom a Kodit -> újraindítom és minden oké módszert sajnos meg tudom cáfolni. Nem segít semmit.
Viszont észrevettem egy másik jelenséget: én ugye csak gyorsindításban kapcsolom ki-be a TV-t. Egy bizonyos idő elteltével (vagy valamelyik alkalmazás háttérben futásának köszönhetően, fogalmam sincs) minden jobban elkezd akadni. Gyári Google TV-n belül a sima SDR film is KODI-n, youtube-on a 4k 60fps videók is. Ezt követően ha teljesen kikapcsolom és újraindítom a TV-t, jobb a helyzet, nem akad a youtube és a filmeken is normalizálódik a helyzet...
Sajnos DoVI, nagyobb/neccesebb HDR tartalmaknál semmi sem oldja meg az akadozás problémát, csak a FireTV-n való lejátszás minimalizálja (ott sem mindig tökéletes, ahogy korábban már Celtis és én is beszéltünk róla, hiába külső médialejátszó!)
-
BlueSteel
tag
válasz
gyuri00 #31204 üzenetére
"belső média lejátszó is eddig mindent vitt probléma nélkül" - Légyszi írd már meg, hogy miket játszottál le rajta mert én még nem láttam olyat, ami ne akadt volna a gyári lejátszón...
Jöhet privátban is akár.
Illetve, hogy milyen firmware van rajta.
[link] ha ez sem akad, akkor nem is tudom, hogy mit mondjak.
-
BlueSteel
tag
válasz
boborján2 #31173 üzenetére
Én pedig leírtam, hogy a többivel is van judder, illetve mikrolag is. (Azért javasoltam a gyárit mert az az egyértelmű bizonyíték hogy valami nem oké. A v028-nál még semmi ilyet nem tapasztaltam, vissza is küldtem volna.) Igen, a Kodival és a Vimuval is. Tudom, mert használom őket a kezdetektől. Mindegy, hogy HDR, vagy SDR, de a Dolby Vision/4k hdr, hdr10 tartalmaknál sűrűbben előfordul. Rendre belefutok ebbe, hogy másoknak is feltűnik, Redditen, Telegramon es az egyéb fórumokon is. Szóval teljes megoldás a mai napig nem született, leszámítva talán azt, hogy veszel egy apple tv-t vagy egy nvidia shieldet es afr-el jatszod le a filmeket. Úgy talán 98%-ban jó lesz. (Megjegyzem, 4k fire tv max 2nd gen sticken is előfordulnak akadások, Kodival és Vimuval is, hiába van afr, pl. 50, vagy 25 fpses tartalmakat a Vimu nem tudja kezelni, de a Kodi sem tökéletesen. Illetve nem talaltam még olyan dlna szervert amivel magabiztosan mukodne pl a hálózati megosztás Vimun. Állandóan megszakad a kapcsolat, újra kell párosítani, újraindítani. Úgyhogy nem is vagyok teljesen elégedett vele, ráadasul tele van a felület az Amazonos szarságokkal.)
A gyari Android TV-n a Kodi még a legjobb egyébként, illetve a VLC, de a Vimu pl. elég akadós tud lenni a gyári google tvn, nem is használom.
-
BlueSteel
tag
válasz
boborján2 #31168 üzenetére
Szerintem ne menjünk megint bele ebbe a vitába. Hónapok óta tesztelem a TV-t, rengeteg különböző fájlformátumot teszteltem, az összes létező lejátszóprogrammal, mindenféle kombinációban, Fire Tv Stickkel is, stb.
Azért bátorkodtam ezt közzétenni, mert ezen a jeleneten nagyon szembetűnően látszik az akadás - még azok számára is, akiknek a szeme erre nem érzékeny - , és számos topiktárs letesztelte korábban, másik Tv-n és firmware-verzióval és semmi gondjuk nem volt vele, tehát nem maga a fájl hibás vagy lejátszhatatlan. Ezen kívül tudnék még más mintákat is közzétenni csak felesleges, ez is kiválóan mutatja hogy valami gond van.
Egyébként a Tv-re telepített Kodin, megfelelő cache beállítások mellett általában nem akad ez a jelenet. De hiába, mert szinte minden lejátszott filmnél látok mikroakadást még mindig, Kodi-n is. A lényeg, hogy valami gond van a Tv-vel, azt mutatja, hogy a gyári lejátszója teljesen használhatatlan, még egy ilyen mezei egyszerű 1080p HDR filmnél is, konkrétan tényleg minden akad rajta, amit nem engedhetne meg magának a TCL.
Ezelőtt egy LG sima led tv-m volt, mindent lejátszott ilyen jellegű akadások nélkül. -
BlueSteel
tag
Ha valaki letesztelte a tegnap Telegramon megjelent v402, vagy a v404-es OTA frissítést (c805, c845x2, c765, c855 modellek), azon kollégák közül, akik érzékelik a juddert, framedropot, akár Netflixen, Kodin, gyári médialejátszón, stb., kérem jelezze.
-
BlueSteel
tag
válasz
DaemonX #30951 üzenetére
Az első kérdésedre már most meg tudom adni a választ, mivel ugyanez volt korábban a problémám. Tekintve, hogy a c805-nek és a c765-nek ugyanaz a szoftvere, a v135-ös verziótól már a gyári gamebar-ban előhozható a 144Hz, annyi, hogy be kell kapcsolni a magas képkockaszám beállítást.
-
BlueSteel
tag
válasz
DaemonX #30912 üzenetére
Kifelejtetted, de en elotted irtam egy kommenttel ugyanezt.
Megköszönném ha beszámolnál a különbségről , foleg a blooming, sztem lenne mit javitani a c805-hoz kepest, illetve az extra fényerő az érdekes.Még mielőtt látod a c805-ot, írhatnál önmagában a c765-rol is, hogy mi a tapasztalat.
-
BlueSteel
tag
Valaki látott/vett már c765-öt? Esetleg van összehasonlítási alap a C805-tel, c845-tel? Kíváncsi lennék a fényerő/blooming különbségre, egyéb eltérésekre. A dimming zónák száma majdnem dupla annyi.
-
BlueSteel
tag
Valaki találkozott már azzal a hibával, hogy v135 alatt C805-nél nem működik az automata fényerőszabályzás? Próbáltam már mindent, ki-bekapcsolás, gyári visszaállítás. Állandóan 47-es értéken van, és nem reagál a fényviszonyok változására. Korábban nem volt probléma vele. Lehet, hogy kénytelen leszek visszatenni a v098-at, hogy lássam, hardveres-e a hiba.
-
BlueSteel
tag
válasz
koko52 #30092 üzenetére
Nem, azon a téren én nem tudok nyilatkozni, mert nincs TV előfizetésem. Mindkettőben Pentonic 700-as van (c805, c845x2) és a szoftver is koppra ugyanaz. Lehet hogy van még elfekvőben az x1-es változatból, de ez sztem lutri. Nekem C805 van, a képe nagyon szép, azzal sosem volt gondom. A C845 ha nem soundbarral használod a TV-t, és teltebb mélyeket szeretnél és/vagy nagyon fényes a nappalid, megérheti a felárat. Ha ezek nem számítanak, a C805 is megfelelő lehet.
-
BlueSteel
tag
Ha az ALLM/Game Mode On-ra van állítva, minden fájltípus lejátszásakor a "Játék" képmód lesz az alap, ami máshogy néz ki, és gondolom másképp is van kalibrálva, mint pl. a Mozi mód. Külön kell állítgatni az összes filmnél, mindig újra a Játék módot állítja be.
Ezt gondolom arra találták ki, ha valaki játszani akar a FireTV sticken (?)
-
BlueSteel
tag
Van más is, akinek a gyári youtube app lejátszása akadozik, foleg 60fps-es videoknal? Bármilyen pásztázó kameramozgásnál/drónfelvételnél stutter érzékelhető. Mozgásmegjelenítés fullra tekerve sem simítja ki a képet. (v135).
-
BlueSteel
tag
Hogy én is írjak valami pozitívat, rendszeresen játszom a TV-vel (RTX4070), de semmi hasonló jelenséget, amit rumkola ír, nem tapasztaltam. Ami korábban szóbakerült (inverse ghosting), azzal szintén nem találkoztam. Mondom ezt úgy, hogy volt nálam pár éve egy LG 165 Hz-es VA paneles monitor (32GN650-B), az szörnyű volt (black smearing, invertálódás), a C805 ahhoz képest - ebből a szempontból - lenyűgöző.
A BlurBusters NVIDIA G-Sync beállításos guide-ja szerint próbáljátok meg beállítani a paramétereket, hátha az segít.
-
BlueSteel
tag
válasz
tigribigri #29629 üzenetére
Attól, amitől téka.
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #29576 üzenetére
Az elején ahogy az öreg Hawat elindul jobbra, már ott akad, de Lady Jessica balról jobbra haladása a legdurvábban akadó jelenet az összes tesztelt fájl közül nekem és ezen látszik legjobban ha valami gond van. Amúgy ezt is leírtam már jóval korábbi hozzászólásban. A gyári lejátszón pl. v135-nél brutális szaggatás.
-
BlueSteel
tag
válasz
Stealth #29572 üzenetére
Minden nap olvasom kb. hetek óta a sok fárasztó kommentet, amelyek nagy része arról szól, hogy hogyan kell telepíteni egy firmware-t.... Ott is sokan megemlítik, leírják, h a v135 jó, de a v141 jobb, vagy fordítva, van akinek tökéletes, van akinek nem, mert judder van, nem lehet már tudni, hogy tényleg a percepciók ennyire mások (szerintem igen), vagy mi van.
Celtis, a korábban általam linkelt tesztvideót még lecsekkolhatnád, hogy nálad mit mutat a különböző lejátszókon (itt többen írták már, más TV-vel, más firmware-el, hogy hibátlan, nem akad, innen tudjuk, hogy nem a videófájllal van a gond).
-
BlueSteel
tag
válasz
pictigjis #29565 üzenetére
Oké, elolvastam, látom, hogy más írta rá a monitort, te pedig ironikusan visszaidézted, azt sugallván, hogy ez nem monitor... csakhogy a hibák miatt sajnos néha tényleg annak kell tekinteni, úgyhogy az eredeti komment üzenetével értek inkább egyet.
A hozzászólásom többi része (ami igazából a lényeg) gondolom nem érdekes, mert arra nem reagáltál, inkább kivetted a topikot a kedvencek közül. Lelked rajta. Szerintem te estél át a másik végletbe ezekkel a túlzásokkal, hogy itt mindenki fogyasztóvédelemért kiált, meg senkinek semmi sem jó.
Teljesen egyértelmű, hogy valami van a TV firmware-jével, nagyon sokaknál problémás, külföldi topikokban is rengetegen panaszkodnak, és többek között erre van ez a fórum, hogy megtárgyaljuk.
Én azért írtam le a tapasztalataimat ide, mert volt egy jó tv-m, egy remek firmware-el, megtartottam, azóta pedig elrontották és kezdődött a szenvedés, ahogy sokan másoknál is. Jó lenne rájönni, hogy van-e megoldás, és hogy mi az.
-
BlueSteel
tag
válasz
pictigjis #29549 üzenetére
Teljesen logikátlan amit írsz. Én pl egyáltalán nem nézek streaminget, mégis mindenhol belefutok a judder hibába. Majd közlöd, hogy neked amugy apple tv 4k-rol megy a lejátszás. Mellesleg ez nem egy 'monitor', hanem egy TV, aminek le kellene tudnia játszania élvezhető minőségben a tartalmakat (anélkül hogy 70e-ért vennék hozzá egy Apple TV-t). Mondom ezt úgy, hogy én is használom monitorként, mert egy rtx 4070-re van kötve és imádok vele játszani, ezen a téren nincs is vele probléma.
-
BlueSteel
tag
válasz
Celtis #29463 üzenetére
Szia. Osztom mindenben a véleményed, mivel nekem is ez volt a tapasztalatom. Egy rejtélyes anomáliát leszámítva: a v135 óta, a fire tv 4k max-szal, KODI-val, és Vimuval is, framerate matchinggel is akadnak a jelenetek...
Kérlek, nézz rá erre a tesztfájlra - 4k max framerate match-el, illetve TV-s KODI-val, gyári lejátszóval, hogy mit tapasztalsz.
-
BlueSteel
tag
válasz
rumkola #29350 üzenetére
Orulok a kommentednek hiszen egyszerre releváns és irreleváns.
Irreleváns, mert más TV-d van, más firmware-rel. Szerintem csak a Pentonic 700-ra írt firmware-rel van ez a gond. (C845x1-es kollégák nem említenek semmit).
Másrészt releváns, hiszen bizonyítja, hogy nem az általam linkelt filmmel van a baj, -tobbek kozott - a te TV-den pl. semmi akadás nincs rajta.
-
BlueSteel
tag
Celtis, Lackó1984, és én voltam akik említették ezeket a problémákat, én már nagyon részletesen beszámoltam róla, szinte az összes firmware-t teszteltem. Jelenleg az img-s v098-ról ota-n frissített v135 van a TV-men, és nem csináltam reset shop-ot meg semmit, mert legutóbb az csak rontott rajta.
Küldtem Vhiktornak privátban két tesztvideót (két különböző formátum (DV, sima 1080p hdr), ahol borzasztóan látszanak ezek az akadások, egyet megosztottam itt korábban Drive linken is). Nem tudom elképzelni, hogy pl. a gyári lejátszóval ezek nála nem akadnak. Gondolom a tesztben a hivatalos gyári lejátszóval lesz tesztelve a kadenciahelyes lejátszás, nem(csak) a KODI-val. Többen mondják, hogy vegyen az ember külső lejátszót. Akkor kérdem én, minek van a gyári lejátszó, ha semmit nem lehet vele normálisan lejátszani? Nem azért vettem a TV-t, hogy vásároljak hozzá még x forintért lejátszót, mert akad egy sima hdr film is. Az öt éves LG tv-mmel érdekes módon sose volt ilyen probléma. Ennek ellenére, amikor a v028-as szoftver "eltűnt", vettem egy 4k firetv maxot.
A v135-nél gyári lejátszóval szinte minden akad amit lejátszok. DV, 1080p, bármi. De az a durva, hogy a v135-nél most már FireTV 4k max-szal is, telepített KODI-val is van akadás. Pedig megtörténik a frameváltás, kiírja, hogy 24 fps és mégis akad. Teljesen tanácstalan vagyok.
A legjobb a tv-re telepített KODI, itt kevésbé, de előfordul, érzékeny a szemem, észreveszem itt is.
-
BlueSteel
tag
V135 eddigi tapasztalatok: 144Hz mód működik a game bar-on keresztül, a filmlejátszáskor (Google TV - KODI app) mikroakadások vannak. DV és sima 1080p tartalomnál is, teljesen random, olyan mint a framedrop, mintha kimaradna pár képkocka. Teleportálnak az arcok. Gyári lejátszót le sem teszteltem egyelőre, de nem hinném, hogy jobb lenne egy fokkal is.
A másik dolog: ez a local dimming lag/vibrálás is nagyon durva, rosszabb mint a v098-nál, főleg sima SDR tartalomnál, ha egy picit fényesebb területre vált a kép a sötétből, már egyből látok ott egy vibrálást. (Elég, ha a képernyő széle fényesebb az előző jelenethez képest). Mindezt úgy, hogy SDR tartalomnál a local dimming csak közepes beállításon van.
Továbbra sem tud írni szoftvert a TCL. Fel fogom tenni a v141-et, van-e bármi javulás...
-
BlueSteel
tag
Fórumtársak! Akit érdekel a FireTV 4k max 2nd gen, most megveheti amazon.de-ről, Prime Day van és HL az ára (14e ft körül). Mailboxde viszont szerintem kell hozzá, nem hiszem hogy szállítják közvetlenül Mo-ra.
-
BlueSteel
tag
válasz
flash- #29203 üzenetére
Szia. A konvertáláshoz nem tudok hozzászólni, elvileg egy kevésbé támogatott formátumot átalakít egy könnyebben lejátszhatóvá, ezt nem használom, Kodinal is ki van kapcsolva. A másikat viszont igen, ennek az a szerepe, hogy ha HDR10 es DV kodolt a film, akkor DV -ként kezeli majd a fájlt, ha ez a beállítás be van kapcsolva.
-
BlueSteel
tag
válasz
Cartmenn #28968 üzenetére
Köszi szépen! Ez ugye egy példa, de ne gondoljátok hogy csak ez a rossz és minden más jó, azért használom - többek között - ezt a fájlt, mert ha ez akadt, az összes többi formátum is akadt, kisebb-nagyobb mértékben. Egyfajta indikátor számomra, hogy nem jó a mozgásmegjelenítés az adott firmware-ben. Egyedül a v098 tudta kezelni (img-s újratelepítés után-emlékezetem szerint), illetve a v028 anno.
-
BlueSteel
tag
válasz
nicu71 #28963 üzenetére
Nem hiszem el, komolyan, ezt a TV-t. Az összes firmware-t kipróbáltam már. Volt olyan (mint most a v135-nél), hogy rátelepítettem a v098-ra és a local dimming lag (hirtelen felvillanás sötét jelenetről világosra váltáskor) sokkal jobb lett, már nem zavart egyáltalán. Az akadozás sem volt KODI-n. Egyéb okok miatt (pl. a fényerő szabályzás nem működött rendesen) csináltam egy reset all/reset shop-ot, és azóta minden szar. Akad minden, KODI-n is, gyári lejátszó az teljesen felejtős, akkora hulladék. És ez a felvillanásos jelenség is ugyanolyan mint volt. Nevetséges az egész már, tényleg. v127-tel, v101-el is ez volt. Nem egy konkrét fájlnál, hanem egy tucat különbözőnél, nem lehet azt mondani, hogy csak egy a hibás.
És van egy 4k firetv max-om, amit csak az akadások miatt vettem meg, az a durva, hogy ez a bizonyos 4k fájl, ami nicu71-nek nem akad, még azon is akadt. Amúgy meg a fire tv hajlamos nem látni, nem frissíteni a helyi hálózaton a filmeket, KODI-n pl. gyakran nem tudom elérni róla, így azzal is küszködöm, nem tökéletes a dolog.
Az elmúlt hónapokban, rengeteg tesztfájlt kipróbáltam, különböző verziókban, ezekből a kardinális jeleneteket, ahol nagyon szembeötlő volt a probléma, kivágtam és lementettem, de van egy, amin különösen lemérhető az akadás mértéke (ez a Dűne 1. részének sima 1080p hdr verziójából van). Megosztom veletek a linket a google drive-ból, kérem, hogy akinek van rá ideje, tesztelje le kikapcsolt mozgásmegjelenítés mellett, a gyári lejátszóval és KODI-val, hogy akad-e (pár másodperces a klip, balról jobbra haladnak a szereplők, illetve Lady Jessica a kép bal oldaláról jobbra) - nekem a v098-at leszámítva az összes firmwaren akad, droppol mint a szar.
-
BlueSteel
tag
válasz
Imi1981 #28878 üzenetére
Nem Netflixen. Hálózatról játszom le a filmeket, gyári lejátszóval/KODI-val.
A KODI sem tökéletes amúgy, időnként produkál hibákat/helyi hálózatot hajlamos nem észrevenni, most nem teszteltem még annyira notóriusan de el tudom képzelni, hogy ott is megjelennek ezek a hibák.
Illetve szerintem elvárható lenne, hogy a TV saját gyári lejátszója ne produkáljon már ilyen hibákat...
-
BlueSteel
tag
válasz
Vhiktor #28627 üzenetére
Én hosszas tesztelések után visszatettem img-ből a v098-at. A korábban tapasztalt hibák egy része megszűnt. Ami maradt:
- sharpness bug (már 1-es értéken is túlélesít mindent, kb 40-es értéknek tűnik, nem lehet használni)
- a 4k 144 hz-et nem tudja a tv, game barbol sem, csak a 120 hz-et (NVIDIA kártya), csak egy CRU hackkel lehet megoldani
- a local dimming a v028-hoz kepest érzésre nekem rosszabbnak tűnt anno, ezt már nem tudom biztosra kijelenteni, mivel a v028-al többé nem lehet összehasonlítani
- HDMI 2.1-es bemeneten időnként elveszíti a kapcsolatot a PC-vel, csak ki-és bekapcs segít (ez lehet hogy win11 vagy saját beállítás hiba, nem tudom, én sokat használom monitorként igy nálam előfordul)A mozgásmegjelenítés kikapcsolt deblur, dejudder mellett a gyari lejátszón stabil. TV adással csak tarr mobiltv-vel teszteltem, nekem nem volt problémám vele.
Szerintem érdemes azt is megemlíteni, hogy a TV gyári lejátszója nem tudja lejátszani a Dolby Vision filmeket. Ez például érthetetlen számomra, hiszen ezzel reklámozzák a TV-t. Kodi 21 vagy Vimu kell hozzá.
Vhiktor, még egy érdekes dolog, lehet hogy ez a Mini LED tv-k "feature"-je, de a hirtelen sotetbol fenyes jelenetre valtas eseten a local dimming miatt van egy villanás. Lehet, hogy akinek nem érzékeny a szeme, az nem veszi észre, engem zavar. Nem tudom hogy van-e rá terminus, én local dimming lag-nak kereszteltem el. Firmware-enként változott ennek a késleltetése, a v098-on nem rossz, de bőven érzékelhető. A v028-bol erre sem emlékszem.
-
BlueSteel
tag
válasz
dro0py #28238 üzenetére
Az első kérdésedre tudok csak válaszolni: "nem normális". Ez két dolgot jelenthet - már ha a Kodi 21.0 verzióval játszod le - vagy nem igazi Dolby Vision, vagy olyan DV kódolás, amit a TV nem tud hardveresen dekódolni, így a fájlt a Kodi HDR10-ként kezeli. A Kodi settings-ben beállítható, hogy ilyenkor csak a DV kódolást válassza (a HDR10 kikapcsolható), ennek eredménye vagy az lesz, hogy szürke sávokat látsz alul-felül, vagy fekete lesz a kép - nem fogja tudni lejátszani.
-
BlueSteel
tag
Én hosszas tesztelés után visszatettem a V098-at. Viszont, ki tudta beállítani rajta a 4k 144 Hz-et? Érdekes módon a későbbi/alternatív firmwareknél mindegyiknél működött, hogy a game bar-ban (majstor igre), a "magas képkockaszám" opciót bekapcsoltad és egyből 4k 144Hz 10 bitbe váltott a kép... Nem a kábel a gond, mielőtt bárki kérdezné. Korábban hibátlanul működött. Viszont a Geforce vezérlőpultban egyedi felbontásként sem engedi hozzáadni.
-
-
BlueSteel
tag
válasz
F.B.I. #27905 üzenetére
M999v1,v6, v8 voltak, amelyek az én szememnek jobbak voltak a többinél, de embere válogatja. Valaki nem lát semmit egyiknél sem, de összességében azt kell mondanom, hogy a V028 óta egyik firmware sem teljesen jó. V062, R090, V127 nekem azonnal felejtős volt, töröltem is őket egyből.
Ha DV tartalmakat sűrűn nézel, lehet, hogy mindenképp szükséged lesz külső lejátszóra. Ugyanis a legújabb KODI-val is vannak DV tartalmak, amelyek szürke sávokkal jelennek meg (vagy HDR10-ként játszod le, úgy nincs ez a gond).
-
BlueSteel
tag
C845x2, c805 tulajok. Kijött az m999v10-es tesztverzió. Aki látja/tapasztalta az eddigi szoftverek hibáit és kipróbálja, legyen kedves, írjon róla pár szót. Akár privátban is jöhet.
-
BlueSteel
tag
válasz
mikrofon #27618 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy sok a panasz, igen. Olyan firmware még nem volt, amire mindenki egyöntetűen állította volna, hogy rendben van, megoldotta a dolgokat. Én végigteszteltem majdnem mindet (C805 tv-n). Az m999v1, v9, és a v121 volt, amik emlékezetem szerint tűrhetőek voltak, végül maradtam az m999v1-nél és egy Fire TV 4kmax-ot használok mellé...
-
BlueSteel
tag
Közben olvasom, hogy stasiof szerint - aki az avforums topikban és a Telegram csatornán is igen aktív és neki köszönhetjük az összes firmware-t - a v127 érkezik ota-n a TV-kre (c805, c845x2). Én próbáltam az ota verziót, annyira gyalázatos volt a mozgásmegjelenítés rajta, hogy azonnal visszaváltottam másikra+ emlékezetem szerint a local dimming lag is eléggé érezhető volt, úgyhogy ezzel nem leszünk beljebb...
-
BlueSteel
tag
válasz
TheMartin03 #27596 üzenetére
Sajnos valós. V028-al (a gyári szoftvere) remek volt a TV, a TCL ráerőltette az összes TV-re a v098-at és azóta semmi sem az igazi. Én már az összes firmware-t kipróbáltam, az újakat is, mindegyikkel van valami kisebb-nagyobb gond. Jelenleg egy tesztfirmware-t használok, mert még az a legtűrhetőbb, + fire tv sticket. Ha van egy komolyabb médialejátszód, vagy Fire Tv-d, és hajlandó vagy sideloadolni, utánaolvasni a beállításoknak, a problémák egy részét ki lehet küszöbölni. Egyébként gyönyörű (lenne) a képe, gamingre is remek és nincs is igazán konkurense az árkategóriában. Csak a Hisense u8kq, ha akciózzák. c845-nél már valszeg ugyanez a firmware anomália van, mert az x2-es verziót kapod, ha megrendeled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest