- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrmft
senior tag
válasz
OldMike #30687 üzenetére
50c7cxx mar beszerezhetetlen ujonnan. 50c6xx elerheto, 50c805 van meg az emagnal, sehol mashol gyakorlatilag. Pontos tavot megmerni nem tudom, mar nincs 50-esem, kb 10cm korul volt. Ments le egy hatso kepet, ott latod a vesa furatokat, ezek meretet tudod, igy mar tudsz aranyositani.
-
Celtis
veterán
válasz
Qtya123 #30676 üzenetére
Itt a normál sebességű videó. Élőben rosszabb, de azért látszik.
Aki nem látja mi a baj, azon nem csodálkozom, ha a tv-n sem veszi észre ezt. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
50" méretű tévével (TCL, 7xx vagy 8xx verziók) rendelkező fórumtársaktól kérdezem, hogy mennyi a pontos távolság az alsó VESA furatok, és a tévé alsó éle között? Jó lenne minél többféle adat, mert egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik típusnál ugyanolyan a furatok helyzete.
(sajnos ezt a méretet sehol sem állítják ki)
Köszönöm -
nicu71
addikt
válasz
st6969 #30684 üzenetére
Nem sokat tvzek, és szinte csak RTL ,néha Magyar Mozi tv,Eurosport,a csuszás csak RTL, és néha.Mist épp jó.
Más.A Netflix kellemes mozi módról való bosszantó szemkiégető dinamikus módra váltását megunva jól belepiszkáltam a beállitásaiba,fényerő lecsökkentve,élesség levéve,meleg módra állítva,amíg nem javítják szódával elmegy így 😉 -
st6969
őstag
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30678 üzenetére
A Vérapót csak egy beállítással néztem és mivel megörültem, hogy nem akad, így nem váltottam beállítást 🤭 De erre most nem emlékszek, hogy melyik beállítás volt. Aztán néztem a 3 testet, ott tuti világos volt és az rendben volt, ott már átváltottam a sötétre és jött az akadás. Úgyhogy a másik film esetén elfelejtettem megnézni másik kép móddal, de amint lesz lehetőségem, megnézem, valamikor a hétvégén.
-
Celtis
veterán
válasz
bnorci71 #30681 üzenetére
Nem is néztem még vele letöltött filmet. @BlueSteel tett fel egy rövid videót, az a gyári lejátszóval akad mint állat, de ha jól emlékszem Kodival már nem.
Streaming plattformok közül a Netflix a problémás, a többin alig vagy egyáltalán nem tapasztaltam ilyet.
Viszont, már tv adásnál (focimeccs) is akadozást látok a legutolsó firmwarrel, illetve a Netflix külső eszközről HDMI-n is akad, kivéve ha game módba van kapcsolva a tv.Dióhéjban ennyi.
Update. A Vérapót látom a virágbolt kirakatában. Kikölcsönzöm és kipróbálom majd.
-
Celtis
veterán
válasz
Pendragon911 #30677 üzenetére
Pontosan ahogy írod. Már a replőgépes képen is van akadás, de ha végig nézed a filmet, folyamatos ez a jelenség. És ahogy írod, a 3 test esetén DV világos módban - legalábbis ezeknél a jeleneteknél - mondhatni, hogy rendben van a mozgás.
A Vérapó viszont pont fordítva, ott DV világos módban akad erősebben. Azon te mit tapasztaltál? -
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30666 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem én is ezt a két jelenetet. Elsőre, azzal a beállítással, ami akkor épp aktuális volt, semmilyen akadást nem tapasztaltam 65C805-ön. Majd aztán képmódot váltottam, sötétre váltva a 3 test-nél már előjött az apróbb ugrások és ha ilyen több van egy filmben, akkor az nekem is lehet, hogy zavaró lenne, viszont világosra állítva, gyönyörű szépen futnak a jelenetek. Egyébként a 3 test-nél már akkor észrevehető, mikor a kastély jelenet előtt ül a repülőgépen a fickó és felhúzza a redőnyt és kinéz az ablakon és ez sötétre állítva igaz. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy sötét esetén asszem minden rásegítés ki volt kapcsolva, míg világosnál be van kapcsolva mozgásjavítás. Úgyhogy a tapasztalatom az, hogy megfelelő beállítások mellett nem találkoztam akadással, mindenhol végig simán fut.
-
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #30674 üzenetére
Az általad készített normál sebességű videót megköszönném, mint összehasonlítás. Láttam, hogy lassítottat tettél fel korábban, de mivel az a lassítás miatt eleve akad, így ugyan láttam rajta, hogy nem oké, de nem tudtam úgy megítélni a mértékét, mint normál sebességűnél.
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30672 üzenetére
,talán a fenyőknél mintha lenne egy pirinyó folytonossági hiany a Vérapónál
Na ja. Igen ott akad. Szerencsés vagy ha nem zavar, sőt észre sem veszed. Majd teszek fel normál sebességű videót, hogy nálam milyen. Össze lehet hasonlítani majd Qtya123-éval esetleg te is készíthetsz egyet.
-
Celtis
veterán
válasz
Qtya123 #30671 üzenetére
Köszönöm, hogy vetted a fáradságot és készítettél videót a jelenetről. A 3 test esetén apróbbak az akadások, azt ilyen kamerás felvételen nehéz is lenne megítélni. A Vérapó jelenetnél viszont elég durva. A te videódon viszont ennek a legkisebb nyoma sem látsziik, kifejezetten sima a mozgás.
Ez alapján úgy tűnik, hogy a te tv-d sem szenved ettől az akadozás problémától. -
nicu71
addikt
válasz
Celtis #30666 üzenetére
Szintén megnéztem,hát én nem veszek észre olyat amit szemet szúrna,talán a fenyőknél mintha lenne egy pirinyó folytonossági hiany a Vérapónál,de én ezt magamtól ugyan észre nem veszem,annyira látványos ez a film,olyan színorgia, és fények vannak benne, egyszerűen pazar.A 3 test ama jelenete se hoz számomra semmi szokatlant,az ilyen hosszú snitteknél nekem az lenne a fura ha vajsima lenne a kameramozgás és itt is talán latok valami hangyafasznyi megröccenést ha nagyon erőltetem meredt szemekkel nézve,de semmi olyat ami miatt szentségelni kezdenék.
Ami jobban idegesít hogy ennel a 143 versionnál is fennáll fényes DV film után a Netflix menüje ordenáre dinamikusra vált,amit rögtön mozira kell áttenni,majd masik film inditva az sotèt módban indul.Holott én a fényest preferálom.Ezt nem tudom mikor fogjàk helyretenni.Valamint a bekapcsolt mozgasjavitaskor jelentkező ghosting pl focimeccsnél is fennállhat még ,de ezt még nem volt időm tesztelgetni .Ha már ennél a szoftver verziónál tartunk,a tv adások alatti hangcsuszás az RTL nél nem jelentkezett/Voda kártya, viszont szomorúan állapítottam meg,hogy a 4IG alighanem visszavett a bitrátákból,mert érezhetően romlott a képminőség. -
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #30666 üzenetére
Annyiszor szó volt már erről a 3 test és Vérapós akadásról, hogy megnéztem én is, bár nem tudom a C845 érintett-e amúgy. Frissítés a legújabb (V8-T653T01-LF1V135), mozgásjavítások kikapcsolva, sötét mód.
Én nem láttam akadást, a videók nem tudom mennyire adják vissza a valós helyzetet, mert nem túl nagy eresztés a telefon kamerája. A 3 testnél így visszanézve a videó elején, mintha "ugrálnának a színek", de ebből a valóságban semmit nem látok, meglepett, hogy videón ilyen.
Szóval én nem látok akadást, de lehet én nem veszem csak észre:
Vérapó: [link]
3 test: [link] -
Volband
tag
Nekem csak a számláról kért képet. Vagy nagyon nem figyeltem
-
gorgocska
tag
sziasztok . regisztrálom a tv az 5 év miatt de a végén mikor kéri a fotokat a dobozon levő cimkéről a garirol stb el akadtam mert elvileg fel töltöm akért fotokat de onnan hogy megyek tovabb?
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #30664 üzenetére
Mozi mód, minden képjavító kikapcs, local dimming high. De mozgásjavítással és dimming nélkül is jön. A DV sötét/világos módtól viszont erősen függ, hogy hol és mennyire akad.
- Vérapó 29:50-től, ahogy megy a fenyők között. Ott nagyon durván akad, de egyébként az egész film tele van kevésbé észlelhető inkább csak érezhető mikroakadásokkal.
- A 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni tesztre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás. Szintén az egész film mikroakadozik.
Ha jól emlékszem a Vérapó DV világos a 3 test meg DV sötét módban akadozik jobban. Érdemes mindkét jelenetet mindkét módban kipróbálni. -
Pitti11
tag
Köszönöm
-
Pitti11
tag
Sziasztok,
98c805 és 98c655 között miért van árban több mint 20% (200k) különbség az újabb c655 javára?
a qd miniled jobb lenne mint a qled pro? -
st6969
őstag
válasz
Volband #30648 üzenetére
65C805 - hangcsúszás minden napos. Leginkább RTL Klub-on látható, de máshol is van. A szájmozgás nincs teljesen összhangban a hanggal. Nem mondom, hogy ezzel nem lehet együtt élni, de látható, és számomra zavaró. Hektikus, van, hogy jó. Vodafone, koax kábel, CI+ kártya.
~150ms-ra állítva a hang késleltetést már jónak tűnik. De mivel ezt az értéket megjegyzi csatornánként, így simán lehet, hogy egy következő alkalommal, amikor 0-án éppen jó lenne, ezzel a késleltetéssel elcseszem -
dropi
senior tag
Megvan, ha érdekel valakit, be volt kapcsolva, hogy bármelyik app használhatja a mikrofont
Viszont másik kérdésem is lenne:
Adott egy Vodafone set top box + egy Telekom set top box (ezt csak az android feature-ök miatt használjuk) és egy Xbox Series X. Nah Voda HDMI1. megy minden királyul. Xbox HDMI2, megy minden királyul. Telekom box HDMI3 nincs hang, átdugom 4-be minden jó.
+1 kérdés Philips 718 a Telekom boxot HDR-ben kezelte, ami nekem nagyon bejött, de a TCL nem, ennek vajon mi lehet az oka? Mármint ha HDR tartalom megy rajta, akkor persze úgy jatsza le, csak 718 mindent HDR-esitett -
Volband
tag
válasz
albiosz #30649 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkodtam, mint te, de aztán belenéztem a többi tévé topikjába is, és ugyanezeket láttam, csak pepitában (pl. szörnyű tapasztalatok a szervízzel). Na meg, teljesen megállja a helyét az a kijelentés, hogy itt javarészt csak a panaszkodókat fogod látni, mert akinek semmi baja, az nem fog írkálni. Annak a telefonnak a topikjában, amit anno követtem, írkáltam és végül megvettem, már 1220 olvasatlan üzenet vár. Azért "csak" ennyi, mert egy pár hónapja mégis írtam oda újra, ugyanis volt egy kisebb problémám, de ennyi.
Volt olyan termék, ahol, hallgattam a negatív hangokra, de egyrészt tömegesen jelentették a problémát, nem csak pár ember, másrészt rengeteg teszter is belefutott a problémába, harmadrészt pedig még egy class action lawsuit is folyamatban volt.
Szóval ezen nem aggódnék. Ráadásul van 14 napod letesztelni pl. a hírhedt Vérapós jelenetet (amit szerintem sokunk akkor se venne észre, ha valóban mikro-laggol), vagy a tv adást, és ha bajt tapasztalsz, akkor visszaküldöd. Ez még mindig a jobbik eset, hogy annak a pár embernek a problémája elég konkrétan le lett írva, így könnyű letesztelni. Nálunk pl. a digi tv szoftverfrissítés előtt és után se csúszott.
-
albiosz
őstag
válasz
Volband #30648 üzenetére
Köszi a választ. 655 úgy látom újabb , mint a 845/805. 75"-ban venném, ~330e körül alakul az ára. Kicsit azért aggaszt, hogy ilyen hibák merülnek fel és hiába az 5 év gari, ha a TCL support gyenge és hetekre eltűnik a tv, ha gond van. Pedig a specifikációja nagyon meggyőző ezen masinának.
-
Volband
tag
válasz
albiosz #30606 üzenetére
55c845-ön, ami ugyanazon fut, mint a 805-ös széria, nálunk semmi csúszás vagy színváltozás. Nem tudom, hogy mennyivel újabbak, mint a 655, de régebben ezekre is volt itt panasz, bár elég vegyes volt, hogy ki milyen szolgáltatót használt és miképp kapták magát a jelet.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Azoktól kérdezem akinek van 55C645. Valóban 2 pozícióban lehet felrakni a lábakat, ahogyan a melléklet emagos kép van? Mert nekem a komód miatt csak akkor jöhet szóba esetlegesen a TV, ha középre is lehet rakni a lábakat.
Köszönöm a válaszokat!
Szerk. a honlapon is kint van hogy dual.
-
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #30639 üzenetére
Pedig ezek sávszélességben különböznek.A többsége ősrégi, csak még a listában ott a neve. Esetleg nincs minden pin bekötve a "with Ethernet" nélküli kábelekben, de az is csak régen volt, mivel az ARC is ezeket a pin-eket használja, tehát minden ma kapható kábelben benne van.
Amúgy jól sejted, hossz, keresztmetszet és struktúra. Illetve hosszabb kábelek esetén aktív optikai átvitel, mivel rézzel már nem megoldható.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30634 üzenetére
Akkor én is csatlakotok azok táborához, akik nem panaszkodnak, nálam ezen a ponton nem akadt meg. Most a v135-ös FW van fent, még várok, hogy feldobja automatikusan a rendszer a 143-as, illetve várok én is tapasztalatokat, de idővel úgysem fogok bírni magammal és felteszem magam, ha OTA nem frissül
-
dropi
senior tag
Hali. Még mondanátok, hogy mit jelent ez a pötty a jobb felső sarokban? YouTube-nal is ott van, Xboxnal is.
-
mrmft
senior tag
V143 FW, C745, C805 total commander jogokat ker, hogy a kulso eszkozt (USB) elerje. De hol tudom ezeket megadni neki? Koszonom.
-
sakeee1982
csendes tag
válasz
sakeee1982 #30628 üzenetére
Egy úgynevezett "AV adapter" port, illetve fülhallgató port található hátul.
-
boborján2
senior tag
válasz
mikrofon #30621 üzenetére
Nincs helyi frissítés meg nem helyi frissítés. Abban biztos lehetsz hogy a tcl nem üzemeltet minden országban saját szervereket erre a célra. Maximum néhányat régiókra/kontinensekre bontva.
Az hogy a helyi support elintézi max annyit jelent hogy van valami magasabb jogosultságuk szerver oldalon és serial alapján egyedileg kiküldik.
De én ezt is gányolásnak nevezem....,az ügyfélnek kell kérni hogy megérkezzen az update ,,,vicc.
-
F-ECT$
titán
Aki mostanában rendelt: Emag házhozszállítás esetén beviszi a lakásba is a 65-ös tv-t, vagy lerakják a kapuban? Vagy lehet kérni extraként a beszállítást?
-
koko52
nagyúr
válasz
sakeee1982 #30622 üzenetére
A c845-ben van.
-
mikrofon
veterán
válasz
sakeee1982 #30622 üzenetére
Van rajta mélynyomó SUB kimenet?
Eddig ilyet még senki sem írt. -
sakeee1982
csendes tag
Sziasztok
Adott egy 65C805-ös Tv frissen - ropogósan.Találtam olyan opciót a hang beállításoknál, hogy external sub+internal speakers.
Esetleg van-e valakinek tapasztalata hasonló összeállítással vagy ez csak valami parasztvakítás és nem érné meg elindulni ebbe az irányba?
A tv hangja nekem tetszik, de hiányzik az a mély...
Köszönöm -
mikrofon
veterán
válasz
griffin90 #30609 üzenetére
Nem minden régióban és nem minden ország, helyi support-ja teszi elérhetővé. Valahogy Magyarországon rendszeresen kifelejtik.....
Frissítésekkel kapcsolatos "gányolást" nem a központi TCL csinálja, hanem a helyi support. Ha reklamálsz általában elintézik. Valakinek itt a fórumban már sikerült reklamálnia és utána megjöttek a helyi frissítések... -
F-ECT$
titán
TCL 65C805 a kiszemelt tv. Van bármi, amit tudni érdemes róla vásárlás előtt? Illetve az 5 éves gari promóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ha 3 éven belül elromlik, akkor visszaviszem a vásárlás helyére, de mi a helyzet 3 és 5 év között, kit kell keresni?
-
griffin90
tag
tcl 55c805 ma hoztam haza, x1 van a dobozra irva. kizarolag apple tv 4k-val lenne hasznalva, leszamitva a tv adasokat (sport).
jelent ez barmi hatranyt? es ha igen, pontosan mit? -
boborján2
senior tag
válasz
griffin90 #30609 üzenetére
835 sem frissített nálam. 4 vagy 5 firm. verzióval járt korábban amikor vettem és nem talált frissitést soha. Az ota verziót pendriveról raktam fel.
A vicc az hogy valaki adott tipusban kikapcsolja az auto update funkciót és akkor is frissít ,másnál meg másik tipuson keresve sincs update 😀
Hogy ezt a gányolást hogy csinálja a TCL az jó kérdés.
-
Stealth
senior tag
Van új FW C805-re és társaira a telegrammon.
V143 OTA. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Digi TV (koaxon) hang csúszás manapság is jellemző még a TCL masináknál? Nem a csúcsot nézegetem, hanem pl. 75C655 szintet.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
gab1ka #30603 üzenetére
Utánanéztem ennek, hogy miért nem jelenik meg a Display menü, de a lehetséges megoldások egyike sem jelenítette meg ezt a pontot.
A 3D Settings menün kívül nincs több. A Preferred gpu pedig nálam mindig az NVIDIA.De mivel mint írtam is, az NV driver frissítése megoldotta ezt a problémát, úgyhogy alapvetően ez lehetett a háttérben. Ennek fényében, hogy nem jön be a Display menüpont, már nincs jelentősége, per pillanat, ugyanis már most a játékok is abban a felbontásban futnak, amit én állítok be.
A laptopra kötött TV-t úgy használom, hogy csak azon legyen jel, nem klónozom.
A HDMI kábel egész biztosan nem 2 vagy 2.1, mert van ez már vagy 10 évesDe egyet beszerzek majd, jó, ha van otthon.
-
Celtis
veterán
válasz
Pendragon911 #30602 üzenetére
A HDMI-n a videojel egyirányú. Nincs (legalábbis én soha nem találkoztam) olyan visszirányú protokollal, ami a jelminőséget mutatná vagy a sebességet egyeztetné.
Továbbá tény, hogy nem megfelelő kábel esetén képhibák jelennek meg, tehát nincs ilyen automatizmus. -
gab1ka
senior tag
válasz
Pendragon911 #30599 üzenetére
Nvidia Control Panel - Megjelenítő (bal oldalon) - Felbontás módosítása (rögtön alatta).
Hogy az integráltat vagy a dedikáltat használja e a laptop, azt itt [link] tudod állítani, de ez automatikuson hagyva is jó.
Amíg nem állítod be rendesen a felbontásodat, addig teljesen fölösleges a játékokat össze vissza indítgatni meg nézegetni hogy mikor mit ír ki a tévé aztán találgatni meg tippelgetni hogy ez vagy az miért van, meg miért nem jó. Amúgy már rögtön a windowsban az ablakok mozgatásán is azonnal látszani fog a felbontás is és még szembetűnőbb módon a képfrissítés is (az ablakokat ide oda mozgatva 60hz alatt elég darabos/homályos)
Azt sem ártana tisztába rakni, hogy a tévét a laptopra kötve klónozod e a kijelzőt vagy kiterjeszted, vagy csak az egyik kijelzőt használod. (jobb klikk az asztalon "Képernyőbeállítások, látnod kellene 2 kijelzőt és a hozzá tartozó beállításokat, egyéb esetben Windows gomb+P).
Azt neked kellene megmondanod hogy milyen HDMI kábelt használsz a művelethez, nem másoknak kell ezt kikövetkeztetni, ha 1.4-est, akkor javasolt cserélni 2.0/2.1-rel, már ha szükséged lenne a nagyobb felbontásokra ésvagy a vrr-hez, de először a 0. lépést kellene tisztázni.
Ha pedig a fentiekből valami menüt nem találsz meg, akkor pedig annak az okát kell először megtalálni.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Celtis #30601 üzenetére
Lehetséges, hogy olyan jeleket küld a Win a kijelző felé ellenőrzés gyanánt, amiből kiderül, hogy mit tud a kábel? X-et kiküldi, de Y-t jelez vissza a monitor, tehát nem tudott átmenni az a jel, amit a 2.1-es tudna közvetíteni, így akkor lekorlátozza 1.4-nek megfelelő jelre. Ebben az esetben nem megy ki 60hz-en a 4K felbontás, hanem marad 24-en. Ez persze csak okoskodás, de akár még logikus is lehet, és nem is annyira hülyeség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest