Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
Ismertek esetleg olyan nyílászárós céget Szegeden, ahol van jó bemutatóterem?
Nem kell, hogy a legfrankóbb cég legyen, csak szeretnék szétnézni, hogy ajtó/ablak/redőny/szúnyogháló fronton milyen lehetőségek vannak manapság. -
SirRasor
addikt
Munkatársam keres szakembert, aki térkövet rakna le betonra vagy feltörni a betont és helyette. 80 m2.
Tudtok esetleg olyat, aki nem horror áron dolgozik?Make Love not war!
-
tisn
addikt
válasz PowerBuldog #93396 üzenetére
valasztasok? kar a dramatization, az elet megy tovabb.
de a nyelvtanulas az hasznos, soha nem art. apolonokent azert jobb kinn sokkal a ber, a melo meg ugyanaz.
-
macilaci78
nagyúr
Minden bér jobb, csak az élet, a megélhetés is drágább. Sógorom Bécsben egyszobás lakást bérel, bár nem tudom, mennyiért.
Egy másik ismerősöm 3-4 éve vett egy felújítandó, kétszobás nagypolgári lakást kb budapesti áron.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csoszogi
tag
válasz macilaci78 #93406 üzenetére
Ebben nem teljesen tudok egyetérteni. Voltam többször Németországban (többször több helyen), Svédországban hosszabb-rövidebb időre (1-3 hónap). A szolgáltatások igen drágábbak, nem véletlenül van "fogturizmus" meg hasonló dolgok. Ingatlant nem vettem, de az is piszok drága. Kevesen is laknak saját ingatlanban tudtommal. De a napi megélhetés(élelmiszer), rezsi, telefon, bankolás, nyaralás (mikor egy prospektus alapján rákérdeztem, hogy ez tényleg ennyi nem átbaszás azt mondták igen annyi), műszaki cikkek, autó (miért is éri meg behozni a használt autót németből?), van hogy olcsóbbak, vagy ha nem is olcsóbbak, az ottani fizetéshez képest megfizethetőbbek, és még marad is a zsebedben valami. Lsd.: ÁFA tartalom is más... Mind kint, mint idehaza a szakmám besorolási bérrel operál, nem versenyszféra, kicsi mozgástérrel, ezért összevethetők az itthoni és külhoni bér viszonyok. És aki kikerült, valahogy nem vágyik ide vissza ebbe a "kánaánba"
[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
Azt csak zárójelben írtam, de azért igen sok németből hozott autó szaladgál itt ami nem fos, ha nem érné meg behozni, akkor nem hoznák, de hozzák az tény és nem innen viszik oda. Autószerelőm is onnan hozza, és garanciát vállal érte, és megéri neki. Ha fost hozna, szerinted hozná, vagy vennék tőle?
És főleg arányában nézve, olcsóbb kinti fizetéssel egy használt autó, mint itthon.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz csoszogi #93407 üzenetére
Münchenben 800€-t fizetett sógorom egy 3 szobás lakás egyik szobájáért 15 percre a metrótól. Az akkori (kb 4 éve) fizetésének ez kb 25%-a volt.
A Lidl, Media Markt, stb áruházak akciós újságaiban a nettó árak kb ugyanazok, mint itthon.A szolgáltatások: étterem, fodrász, körmös, mozi, kocsma, autószerelő, szabó, stb. Ezek drágábbak. Persze aki magának vágja a haját géppel, otthon főz, letölt, nem jár manikűröshöz, sem inni, de azt is gyalog és konfekció méret, annak nincs semmi gondja.
Ahogy írtam: Minden bér jobb, csak az élet, a megélhetés is drágább. Ha minden arányosan több, akkor a megtakarítás is. Így is többet lehet spórolni.
Ami viszont gyökeresen eltér, az a lakóingatlanhoz fűződő viszony. Mig idehaza görcsösen ragasztkodunk a röghöz kötéshez a saját tulajdonú lakóingatlanon keresztül, tőlünk fejlettebb civilizációkban nagyon sokan tök jól elvannak bérleményekben. Rengetegen akár 10 évig is ugyanazt az ingatlant bérlik, akár fel is újítják (a tulajjal megállapodva), aztán ha kinőtték, megunták, mennek máshova. Messze nem akkora kihívás másik országban, vagy akár másik tartományban munkát vállalni, összecsomagolni a családot és mozdulni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz PowerBuldog #93396 üzenetére
Eh, hiszen megmondta a mindenható kormányunk, hogy a nyugat haldoklik Ti meg pont oda a haldoklásba akartok menni? Hát nem sokkal jobb keleten, ahol bármikor át is mehetnek rajtatok tankkal?
Én kérek elnézést!
-
-
SirRasor
addikt
Ha valakit érdekel, vettem edzéshez cuccost, hogy megnézzem mennyi ténylegesen a pulzusom. Érdekes lett a végeredmény.
Make Love not war!
-
martonx
veterán
Ironizálni próbáltam, én is nyugatiként tekintek magunkra, csak sajnos épp most nyert újabb 4 évet az őrület, és olyan 3/4-es felhatalmazással (Fidesz + zsebnácijai), hogy ilyenkor kb. mindenki elgondolkodik, hogy tényleg van értelme itt maradni, az ezeket ilyen zokszó nélkül megszavazó nép között? A válasz szerintem, hogy határozottan van értelme maradni.
Én kérek elnézést!
-
SirRasor
addikt
válasz macilaci78 #93415 üzenetére
Azt hogy lehet? Mindjárt visszanézek a szerkesztésbe, hátha megtalálom.
EDIT: a szerkesztésben nincs ilyen lehetőség.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Fenix 6 (sima, azaz térkép nélküli) felbontott nemrég volt 125k-ért az emagon. Most 150-ért van egy solar, de azoknak sokkal jobban tükröződik a kijelzőjük. Érdemes nézegetni, ha tényleg szeretnél majd ilyet. Az alzán és emagon is lehet felbontottakra külön keresni. Egyedül arra kell figyelni, hogy tényleg csak felbontott legyen és ne használt, mert arra csak 1 év garit vállalnak még akkor is, ha 100k fölött van.
A mellkaspántokat a jó kontakt miatt nedvesíteni kell. Az olcsót is és a legdrágábbat is. Elég csak az elején (ha megnyalod, az is jó ), mert utána úgyis elkezdesz izzadni.
A xiaomik alapból nem mérnek jól típustól függetlenül De komolyan; elég sok tesztet megnéztem. Ami HR pontosságban most erős a Garminokon kívül, az Huawei watch gt 3. Samsung passz, mert a Samsung Health egy nagy fos és tökéletesen csak Samsung telefonon működik. Pár napja a Pixelemen próbáltam beállítani és egyszerűen nem lehetett továbbmenni a 2 lépcsős azonosításon
Ja Fenix 6/7-hez annyit, hogy miután nyomogattam pár napig egy Fenix 7s-t és most egy Forerunner 745-nél kötöttem ki, mint végleges, egyáltalán nem hiányzik a Fenix. Ez sokkal kompaktabb érzést ad a kezemen, könnyebb ruházkodni vele és a súlya is annyi, hogy egyáltalán nem zavar.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tisn
addikt
válasz SirRasor #93419 üzenetére
a stratos jol mer, nekem boven eleg a pontossaga, csak kerekparnal van egy bug, es nem birtam rajonni, hogy lehetne megkerulni. 70 koruli pulzusok 110 helyett.
ovvel jo, csak ugy meg zabalja az akksit az ora, 2 oranal tobbet nem bir.
tudom, azt majdnem megvettem, de a bicajon kivul elegedett vagyok az orammal, jo az, megszoktam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #93417 üzenetére
Már nem vagyok korrektor egy ideje. BomiBoogie volt anno a felettesünk, biztosan tud segíteni. Elvileg volt kirendelve egy korrektor a cikkedhez, aki átnézte. Ha volt valami gond vele, akkor privátban is értkekeztetek.
Viszont új oldalt adhatsz hozzá szerintem és egyszerűen átdobod oda a maradék szöveget, majd megint új oldal és újra átdobod a maradékot és így tovább.A logout még a régi motort használja a régi szerkesztővel. Van valami
[page]
kód hozzá a CSS-ben. Kétféle nézet van, az egyik, amikor csak az adott oldalt szerkeszted, a másik, amikor a teljes cikket egyben látod, hiába van több oldalra tördelve.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #93421 üzenetére
Ő nem cikket írt, hanem blogbejegyzést, ott nincsenek oldalak, ahogy korrektúrázás sem.
-
macilaci78
nagyúr
4 hónapja költöztünk be egy általunk frissen felújított lakásba. Nyernénk rajta, ha eladnánk, de olyan sarkos kritériumai voltak anno, hogy a kiválasztás is 2 évig tartott.
Szóval nem keressük a lehetőségeket, de azért nem hunyunk szemet sem felettük.Jinxb1rd: Ukrajnában is megy tovább az élet...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ShadowX
őstag
válasz macilaci78 #93430 üzenetére
Atyaég, becsülöm a türelmed, főleg azokhoz képest akik bármi vacakba beköltöznek csak azért mert épp lehet kapni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #93431 üzenetére
Nem volt sürgős, sem szükséges váltani, így ki tudtuk várni a megfelelő lehetőséget. Építkezni viszont nem volt türelmünk, az új építésű társasházakban pedig nem bízunk, illetve rettenetesen rugalmatlanok a beruházók.
-
tisn
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz macilaci78 #93421 üzenetére
Aha, akkor ez a megoldás. Tehát cikknél lehet több oldalt csinálni.
Egy szimpla blogbejegyzést hoztam létre, tehát még korrektort se kaptam mellé
A szerkesztő is még a régi fapados...Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
Élhető hely, ha van munkád és egzisztenciád, persze. De akinek csak munkája van és csupasz seggel jött ki a családi fészekből, mert ott is csak munka volt? Láttad már a lakásárakat, vagy az albérleti díjakat? Milyen munkával, végzettséggel lehet annyit keresni, hogy a lakhatás költsége a bevételek negyedével beérje? Vonatkozik ez albérleti díjra és hitelre is, családra, mit egységre vonatkoztatva, ahol van két keresőképes és akár pár eltartott is.
De rossz a kérdés, mert a legtöbb gyerek nem úgy választ szakmát, hogy majd annak idején miből tudja eltartani magát és családját, szükség szerint támogatni a szüleit.
Ha tehetősebbek a szülők és meg tudják támogatni tandíjjal, lakással, beugróval, akkor is fenn kell tudni tartani, üzemeltetni, az amortizációt kezelni. Nem jön ez olyan könnyen, még a piacképes szakmával rendelkező tehetős fiataloknak is vannak álmatlan éjszakái.
És ha szerencséd volt, összekapartad az önerőt, vállaltál egy hitelt és meg tudsz maradni abban a kecóban életed végéig, akkor ott a gyerek, akinek igyekszel a feje fölé fedelet tolni 18-25 éves korában. Lehet, még ki sem fizetted a sajátodat, de már veszed fel a másikra a hitelt, fizeted a Fundamentát.
Nem azt mondom, hogy Nyugatra kolbászból van a kerítés, vagy hogy mármivel is jobb, de ha nyelvismeret van, akkor könnyebben lehet haladni, könnyebbek a gondok.
Családomtól messzebb élek, mint Bécstől. Feleségem családjában pedig hagyományai vannak a mobilitásnak. Kevés barátom van, de ők nem morzsolódtak le a távolság miatt, egyikük például Finnországban él, a másikat Varsóból költöztettem haza 2 éve és most Koppenhágába készül.A nyugdíjellátás, egészségügy romokban, de nem is tervezek nyugdíjas korú lenni, valószínűleg minden bajom lesz addigra, nem kívánom.
-
DarkByte
addikt
Esetleg azért mert akit újra megválasztott a nép a mellettünk dúló háború tekintetében szembe száguld az autópályán az egész régióval? A győzelmi értékelő beszédben kiröhögi a szomszédos minisztert úgy, hogy már ebben a pillanatban tudhatta népirtás zajlik a területen. Nem szaladtunk itt túl pár óriási piros felkiáltójelen?
Mikor jön az EU/NATO exit? Remélem soha, de már nem tartom elképzelhetetlennek, lenne is aki megszavazza nekik. Na én ott kezdek majd pakolni, mert nem fogom magam biztonságban érezni.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz macilaci78 #93436 üzenetére
igen, lattam mindkettot. es ismerem a nyugati lakasarakat is, 1M ejrot se szedsz ossze munchenben a nemet netto atlagfizubol konnyen. (60k-t az ndk valamelyik nagyvarosaban mar konnyebben.)
nem veletlen, hogy nyEU-ban eleg jellemzo a lakasberles, van abban kenyszer is, nem csak azert mert az olyan jo...
-
tisn
addikt
válasz DarkByte #93437 üzenetére
nem lesz nato, eu exit, szankciokban reszt veszunk, lsd. lengyel minelnok tegnapi szavait. eleg jol bevedte ojbant. az, hogy fegyvert nem szallitunk lenyegtelen, mit tudnank kuldeni, par AKM-et?
kuldunk benyat (ez is hadianyag!!!), elelmiszert, korhazi cuccokat, ezekre is oriasi szukseguk van az ukranoknak.
ertem Zelit is persze, o mindenkitol mindent is ker, de ez nem jelenti azt, hogy nekunk ugy kellene ugralnunk, ahogy o akarja. a nato is siman visszadobta a legterzarat, nem kuld nehezfegyverzetet, stb...
-
Jinxb1rd
addikt
Klisés érvelések. A jó öreg "őrizze meg mindenki a nyugalmát".
Úgy gondolod, hogy én és barátaim, akik szintén költözést kezdték el tervezni, nem vették figyelembe azt, hogy a szüleiket, illetve barátaikat hátra kell hagyniuk emiatt? Nem inkább azon kellene elgondolkodni, milyen jövő vár minket egy ilyen országban, ha ez ember már hajlandó lemondani ezekről? Már a jelen is bőven rossz és élhetetlen. És te azzal jössz, hogy legyél pénzes és nem lesz semmi probléma... Nem azért élek, hogy dolgozzak. A kormány is ezen az állásponton lehet, csak nekik ki van tömve a zsebük azzal, amit mi befizetünk és a különböző EU-s pénzekkel, bármi problémájuk van, kifizethetik a legdrágább orvost, de a többi embernek meg rettegnie kell attól, hogy komolyabb baja lesz és bekerül a kórházba és ott döglik meg a folyosón egyedül a hányásában/ürülékében, mert senki nem foglalkozik vele. És olyan a levegő a kecskeméti kórházban, hogy egy egészséges ember bemegy 10 perc után szédülni kezd.
Nem érdekel kint mi mennyibe fog kerülni, az érdekel mennyire élhetőbb, nem fognak minden nap hülyének nézni és nem kell minden nap ezer felől a gyűlöletkeltéssel és elnyomással szembesülnöm.
És ilyenkor rádöbbenek hogy igazából ezt az egészet tök fölöslegesen írtam le, mert itt nem akarok már semmit se változtatni, nem is tudok és már rég nem tekintem ezt az országot hazámnak. Engem már csak az a kis réteg érdekel, akik hasonló állásponton vannak, őket sajnálom.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
quailstorm
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz quailstorm #93441 üzenetére
ha magánba jársz orvoshoz, érdemes valami biztosítást kötni
pl. egészségpénztáraknál már pár 100ft-ért elérhető egy egyszerűbb, párfajta műtétet már az is fedez -
macilaci78
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy annyira jó a bérlemény, hanem az a jó, hogy a költsége a bevételek 25%-át teszi csak ki egy metróvonalhoz közeli helyen, a szomszédban Lidl, benzinkút, néhány étterem a közelben, stb. Szóval élhető helyen.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Jinxb1rd #93440 üzenetére
Nem érdekel kint mi mennyibe fog kerülni, az érdekel mennyire élhetőbb, nem fognak minden nap hülyének nézni és nem kell minden nap ezer felől a gyűlöletkeltéssel és elnyomással szembesülnöm. - Kint elnyomnak, mert magyar vagyok, hülyének néznek, mert magyar vagyok, és gyűlölnek, mert magyar vagyok. Magyarországon hülyének nézik a magyart, elnyomják a magyart és gyűlölködünk is eleget. Az egyetlen releváns különbség, hogy más nyelven tennék mindezt külföldön.
Én azt nem értem, hol vannak a kormánypárti szavazók? Akikkel eddig beszéltem, mindenki el van szomorodva az eredménytől. Szerintem csak szégyenlik és ezért tagadják, hogy a Fideszre szavaztak.
-
ShadowX
őstag
válasz macilaci78 #93444 üzenetére
Az utóbbi kérdésedre én is elkeseredve keresem a választ, mert szintén azt tapasztalom, hogy mindenki csak panaszkodik, hogy nem érti hogy lehet ez.
És ugyanazt a magyarázatot sejtem mögötte, mint az utolsó mondatodban van, hogy itt bizony színjáték van egymás előtt. -
tlac
nagyúr
válasz PowerBuldog #93445 üzenetére
azt a választ nem neked szántam, hanem annak aki valamiért a fizetős utat választotta
viszont teljesen nem váltható ki az állami, ezért fizeted
-
tlac
nagyúr
vagy csak egy másik buborékban élsz
-
Jinxb1rd
addikt
Az egyetemista városokban (Szeged, Pécs) inkább az ellenzék győzött. Szóval reálisnak érzem, hogy megvan a buborékunk.
Pl.: odahaza szüleimnél, Kerekegyházán senkivel nem szoktam beszélgetni, még a szomszédokat is elkerülöm. Nem véletlenül, nagyon nem ott vannak értelmi szintben, mint én. Az se véletlen, hogy 18 évesen, amint Szegedre kerültem, írtózni kezdtem a kecskeméti emberektől, ahol 18 évig éltem. Nem tudtam, hogy van jobb, magasabb intelligenciájú, műveltebb, közvetlenebb és barátságosabb közösség. Itt 80%-kal kevesebb a tetovált szemöldökű nő is.
Szóval jah, itt így szavaznak, ott meg úgy, csak sajnos Kecskemét jellegű városból sokkal, de sokkal több van az országban, mint szegediből. Az alacsony műveltségi szint az mindig a diktatúrának kedvezett.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs