Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61969) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Devs

Irdatlan fantasy-blöff (nem sci-fi). Annyit elért, hogy meglett a szerző lírai "Deus Ex Machiná"-ja ;]

A történések és a gondolati tartalom összessége egy másfél órás filmbe sűrítve bőven kifejthető lenne, pláne, hogy ennek a fiktív nagy kapacitású számítógépnek az a következménye, hogy audiovizuálisan (re)prezentál "mindent is", teljes nonszensz (könyörgök, mi módon számolja ki - milyen betáplált adatból (az extrapolációs túlzást hagyjuk...) -, hogy milyen dinoszaurusz mászkált akárhol, meg merre nézett, meg milyen hangot adott ki, mit evett, stb., ugyanígy Jézus hangját, az ősembereket, stb., stb....) :U :F
Másik nagy probléma az önellentmondás: az egész a determinisztikus számítási "lehetőségre" alapul, de a "szimulált létezés valódival való egyenrangúsága" ennek tökéletesen alávág, tehát egyszerre állít két különböző, egymást ráadásul kizáró dolgot (miközben még ott a felvetett végtelen alternatíva is fűszernek...). Ebből pedig az következik, hogy erkölcs terén semmit (konkrétan semmit) nem is mer állítani, se pro, se kontra...

Kép-hang jól működik, itt-ott a szimbolika is hatna, csak azzal nem kezd semmit, viszont kiszámítható jelenetekkel van teletűzve.
Nagy füst, kicsi láng. Garland részemről felejtős az eddigiek alapján (már az Ex Machina is felesleges pozőrködés volt számomra, nem adott újat a témához, ez a sori pedig megerősítette ezt).

"Szerintem."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.