Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33201) moma válasza Somatom (#33191) üzenetére


moma
őstag

így van! ha valami szolgáltatás veszteséges nekik, akkor azt vegyék ki az ingyenes körből és tegyék át előfizetésesbe. de az nagyon béna dolog, hogy nyújtanak egy szolgáltatást és ha valaki használja azt kidobják :DDD

we all deserve a bit of luck.

(#33202) Drenadar válasza moma (#33201) üzenetére


Drenadar
veterán

Kérdés hogy milyen szolgáltatást hogy és mire használt. vagyis nem használt, hanem használt(AK). Többen.

(#33203) stingy2 válasza Somatom (#33196) üzenetére


stingy2
senior tag

Azért elég vicces, h egy nick beírja egy noname fórumra, h csúnya revo kirakta őt és becses családját, pedig istenbizony semmit nem csináltak -innen indult a diskurzus-, a fórum "népe" meg rögtön feltételezésekbe bocsátkozik, h biztos nem érte meg, nem termelt elég hasznot bla bla bla...Nem gondolod, h a Revolut tudja mit csinál, a nick meg ferdítheti a tényeket?
A másik, ez az indokolgatás. Nekem az elmúlt években 2 hazai és 2 külföldi bank köszönte meg a részvételt mindenféle indoklás nélkül 30 v 60 napos határidővel. Megkértek udvariasan, h keressek másik balekot. Másik oldalról én is kb ennyi pénzintézetnél mondtam fel a számláimat ezen idő alatt mindenféle indoklás nélkül. Így megy ez, nem kell túlkombinálni.

INTJ

(#33204) Somatom válasza stingy2 (#33203) üzenetére


Somatom
veterán

Ha csak beírja, az egy dolog, de még egy e-mail -t is hamisít hozzá? Miért tenné? Ennek semmi értelme.

Indoklás nem kötelező, de a bizalom miatt fontos lenne. Bizalomra pedig nagy szüksége lenne a Revolutnak.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33205) SutPet válasza hedgehog (#33111) üzenetére


SutPet
aktív tag

Nem látszik semmi ilyen, beszéltem a revo ügyfélszolgálatával is is megnézték ők forintban küldték el a kérést. OTP-vel akarok majd ma még egyszer beszélni hogy ugyan mif@sz...

God must love stupid people, he made so many of them.

(#33206) SutPet


SutPet
aktív tag

Ismét beszéltem az OTP-vel és most egy értelmesebb ügyintéző volt, megnéztük a korábbi Revolutos tranzakciókat is. A korábbi tranzakcióknál azt látta hogy azok ténylegesen forintban érkeztek a mostani viszont euroban. Azt is megmondta hogy a terhelt összeget a számla részletes adatainál lehet látni, ott alul valóban ott van hogy -10313Ft vár könyvelésre, és ezért látszik a tranzakciók között csak a -10000. És amjd ha le fog könyvelődni a tranzakció akkor lesz ez 10313Ft. Szóval most megvárom hogy lekönyvelődjön (nem értem mi tart ennyi ideig...) és akkor utána lehet ütni a Revolutot (bár azt se tartom kizártnak hogy mint parkolásnál beterhelik a maxot és a befejeztével majd könyvelik)

God must love stupid people, he made so many of them.

(#33207) Friczy válasza qqzs (#33167) üzenetére


Friczy
senior tag

Gondolom, volt virtuális kártyád amikor még használtad az alkalmazást, és nem szüntetted meg a számládat, csak letörölted az alkalmazást. Tehát a számlád és a virtuális kártyád a Revolut számára még létező dolog. És van olyan virtuális kártya, amit a Revolut lecserélt másikra, erről jó előre küldtek levelet (amit aztán vagy nem olvastál el, vagy megfeledkeztél róla), és most történt meg a tényleges csere.

(#33208) hedgehog válasza Somatom (#33204) üzenetére


hedgehog
senior tag

Nem nem kötelező az indoklás, hanem szinte biztos, hogy tilos megmondaniuk milyen pénzmosási triggerben bukott el a csapat. Bizalom ide vagy oda.

-- aka p3d3str1an

(#33209) Somatom válasza hedgehog (#33208) üzenetére


Somatom
veterán

Pénzmosás gyanújánál nem kirúgás van, hanem vizsgálat. Vagy, kiszámolták, hogy a kirúgás olcsóbb, mint a vizsgálat és így tulképp ez is költségcsökkentés?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33210) stingy2 válasza Somatom (#33209) üzenetére


stingy2
senior tag

"Pénzmosás gyanújánál nem kirúgás van, hanem vizsgálat." - ezen jót mosolyogtam. Maradjunk annyiban, hogy Te ezt így gondolod.(ismét feltételezel). Azt javasolnám, h próbáld ki, és majd meglátod, h adott pénzintézet hogyan reagál. Ez nyilván ország, felügyelet, tulajdonos, tranzakciós érték stb..függő.

[ Szerkesztve ]

INTJ

(#33211) Somatom válasza stingy2 (#33210) üzenetére


Somatom
veterán

Én nem más pénzintézetre, hanem konkrétan a Revolut gyakorlatára gondoltam és a korábban itt olvasottak alapján írtam. Zárolás, dokumentum bekérés, vizsgálat. Külön bekezdés van erről az összefoglalóban.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33212) qqzs


qqzs
őstag

Egyebkent ha jol emlekszem azt irta hogy megnyitotta majd rarakott penzt otperol es le akarta venni vagy egy masik szamlara utalni. Ez konkretan mag a penzmosas.

Bocs ha kevertem mas posttal

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#33213) zsamiatt válasza qqzs (#33212) üzenetére


zsamiatt
őstag

szerintem gondold át ezt újra.
Ugyan is mindenki ezt csinálja. Feltesz pénzt és leveszi, elutalja vagy fizet vele.
Sok köze nincs ennek a pénzmosáshoz.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#33214) hedgehog válasza Somatom (#33211) üzenetére


hedgehog
senior tag

Viszont pl. a magyar pénzmosási törvény 54. paragrafusa szerint:
A [...] z elemző-értékelő tevékenységről, az ügylet teljesítésének [...] felfüggesztéséről, [...] valamint arról, hogy az ügyféllel szemben indult-e büntetőeljárás, az ügyfélnek, [...] tájékoztatást nem adhat, és köteles biztosítani, hogy a bejelentés megtörténte, annak tartalma és a bejelentő személye titokban maradjon.

Maradjunk annyiban, hogy a Revolut azzal, hogy először csak igazolást kér be a gyanús tranzakciónál, még egész megengedő.

-- aka p3d3str1an

(#33215) Somatom válasza hedgehog (#33214) üzenetére


Somatom
veterán

Maradjunk annyiban, hogy a hazai rendelkezéseknek semmi közük a Revolut gyakorlatához! Mindamellett a hazai bankok nem szoktak zárolgatni.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33216) hedgehog válasza Somatom (#33215) üzenetére


hedgehog
senior tag

Ahhoz képest, hogy feletted nemsokkal stingy2 kolléga ezt írta: Nekem az elmúlt években 2 hazai és [..] bank köszönte meg a részvételt mindenféle indoklás nélkül 30 v 60 napos határidővel,
elég bátor kijelentés hogy a hazai bankok nem szoktak zárolgatni :D

-- aka p3d3str1an

(#33217) Somatom válasza hedgehog (#33216) üzenetére


Somatom
veterán

A pénzmosással kapcsolatos vizsgálódás és a szerződés indok nélküli megszűntetése nem ugyanaz. Ő az utóbbit írta, ami azt jelenti, hogy a banknak nem éri meg. Egy hazai banknál az előbbiről nem értesülsz, illetve a negatív eredményét az jelzi, hogy kopogtatnak az ajtódon (rosszabb esetben rád rúgják).

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33218) qqzs válasza zsamiatt (#33213) üzenetére


qqzs
őstag

Ha otp-rol felrak penzt a revolutra majd onnan egy masik bankba megprobalja levenni akkor a masik bank honnan tudja mi a forras? Nem ezt csinaljak afilmekbe hoyg egy csomo szamlan keresztulviszik es avegen mar nem latszik az eleje? meg ennek mi ertelme, hogy eletszeru az hoyg apenzemet berakom egy online bankba majd kiveszem egy masik bankbol?

Eladó: GTS450

(#33219) Somatom válasza qqzs (#33218) üzenetére


Somatom
veterán

Az Erste szemszögéből történik egy kártyás vásárlásom az Euró számlám terhére (ez lehet Curve -ön keresztül is). Az Erste -nek dunsztja sincs arról, hogy ezzel én Revolut egyenleget töltök. Revoluton átváltom, utalom, amiből az Erste annyit lát, hogy Revolut gyűjtőszámláról érkezik pénz a Ft számlámra. Ez rendszeresen megtörténik. A példád alapján ez pénzmosás lenne, pedig egyáltalán nem az.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33220) ACE- válasza Somatom (#33217) üzenetére


ACE-
addikt

Ez a "nem éri meg" a Te agyszüleményed, maradjunk annyiban...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#33221) zsamiatt válasza qqzs (#33218) üzenetére


zsamiatt
őstag

Ez nem penzmosas. A feltoltott penzt en is utalom, felveszem, fizetek vele. Ahogy gondolom te is. 10e euronal tobb kp pedig elvileg nem is lehet egyszeruen kezelni maganemberkent egesz europaban.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#33222) Somatom válasza ACE- (#33220) üzenetére


Somatom
veterán

Ezt nem én találtam ki, mások írták itt.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33223) bigdady válasza Somatom (#33180) üzenetére


bigdady
nagyúr

Magyar bank is szó nélkül felmondja a számlát ha gyanús tranzakciót észlel. Semmi különbség

(#33224) Somatom válasza bigdady (#33223) üzenetére


Somatom
veterán

Ha gyanús tranzakciót észlel, azt vizsgálnia, jelentenie kell.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33225) bigdady válasza UberMutant (#33199) üzenetére


bigdady
nagyúr

Azt is írta utalt kriptóra. Revo engem pl nem engedett utalni neves kripto bankszámlaszámára (Fidor Bank UK) vagyis korlátozza hogy rajtuk keresztül kriptózzak máshol. Simán lehet ez nem tetszett nekik vagy bármi lehet, utalt olyannak aki sáros lett és nem mérlegelnek és nem is kötelező indokolniuk nem is értem mit hőbörög bárki ha nem indokol. Megteheti kész

(#33226) bigdady válasza Somatom (#33224) üzenetére


bigdady
nagyúr

Első hogy felmondja a szolgáltatást a vizsgálat után ;)
A bank mindent jelent nem vállalja a felelősséget pénzmosásért nem vesz rész benne gyanú esetén sem egy percig sem ha a vizsgálat gyanúsnak mondja, azonnal felmondja és jelenti majd kiszáll az egészből.

[ Szerkesztve ]

(#33227) Somatom válasza bigdady (#33226) üzenetére


Somatom
veterán

Hát persze! Nem is tudod meg, hogy vizsgáltak, ha negatív az eredmény.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33228) bigdady válasza Somatom (#33227) üzenetére


bigdady
nagyúr

Persze hogy nem :N . Szép is lenne elmondanák hogy vizsgálnak és mi alapján :)
Nincs lehetőség felülvizsgálatra vagy perelni őket hogy nem így volt stb stb. Felmondja a szolgáltatást ászf szerint 30 napra indoklás nélkül (ahogy te is megteheted bármikor) ha szerinte gyanús volt, majd fel is nyom ha komoly és kiszáll az ügyből. Ez egy üzleti kapcsolat szerződés ha valamelyik fél úgy dönt nem tetszik neki kilép belőle és kész. Ha csak erős gyanú akkor meg nem mérlegel hogy emiatt később bárki elő egyen egy bankot vagy negatív hír legyen belőle.
Fraud compliance csoport foglalkozik ezekkel 8-16-ig csinálja ez a dolguk.
Revolutnàl sincs másként

[ Szerkesztve ]

(#33229) zsamiatt válasza bigdady (#33228) üzenetére


zsamiatt
őstag

A bank nem vizsgal semmit. Jelentesi kotelezetsege van ha gyanus tranzakciot eszlel. A hatosagnak van jogkore barmilyen vizsgalatot is lefojtatni.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#33230) bigdady válasza zsamiatt (#33229) üzenetére


bigdady
nagyúr

Persze ezért van minden bankban 50-100 fős compliance osztály hogy egész nap ne csináljanak semmit, majd megtiltja bárki hogy vizsgálja a bankszámlamozgásokat ami rajta keresztül megy :DDD Kivizsgálja és ha neki gyanús felmondja a bankszámlád 30 nappal és kész. ;) Max nem nyomoz mert nem hatóság, nem mind1…
Revolut fraud csapat ugyanezt csinálja.

[ Szerkesztve ]

(#33231) Somatom válasza bigdady (#33230) üzenetére


Somatom
veterán

De, akkor a Revolut miért bohóckodik zárolással, meg dokumentum bekéréssel? Ügyfelet kirúgni és akkor nem kell bajlódni a vizsgálgatással.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33232) bigdady válasza Somatom (#33231) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ez történt épp itt a delikvensnél

(#33233) Somatom válasza bigdady (#33232) üzenetére


Somatom
veterán

Ezért írtam, hogy költségcsökkentés. Nem kell annyi humán erőforrás a vizsgálódáshoz. Ha az algoritmus gyanúsnak találja, akkor egyszerűen kirúgják akár van alapja a gyanúnak, akár nincs.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#33234) ordas12


ordas12
csendes tag

Sziasztok !
junior számlával kapcsolatban lenne kérdésem:
nem tudunk pénzt tenni a junior számlára
ezt irja mindig ki : sajnáljuk de valamilyen hiba történt próbálkozz később
Valaki járt- e már így ?
Mi lehet a hiba?
Több napja ez megy.

(#33235) ACE- válasza ordas12 (#33234) üzenetére


ACE-
addikt

App adatok törlése, újra bejelentkezés, frissítés. Ha az után sem megy, akkor support

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#33236) repvez


repvez
addikt

üdv, tud valaki infot arra, hogy magyar lakcimmel , de külföldi bankszámlával lehet számlát nyitni ? illetve ha megváltoznak a lakcim vagy a bankszámla adatok akkor hogy lehet átmigrálni a dolgokat.
illetve, ha tözsdézik vele az ember akkor , hogy számolják el az adozást, minden papirt automatikusan küldenek vagy egyénileg kell összevadászni az adatokat?

(#33237) ordas12 válasza ACE- (#33235) üzenetére


ordas12
csendes tag

Köszi.
Ma újratelepítettem mindkét telefonon az appot.
Most működik.

[ Szerkesztve ]

(#33238) Fifi


Fifi
őstag

Lányom eddig kétszer járt úgy mostanában, hogy nem tudott a Revolut Junior kártyájával fizetni:

Találkozott már valaki ilyennel? Mit jelent az, hogy nem támogatott kereskedő?

(#33239) anadroid válasza Fifi (#33238) üzenetére


anadroid
senior tag

Esetleg a helyek és a junior kor közötti összeférhetetlenség esetét látjuk?

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#33240) Brandynew válasza Fifi (#33238) üzenetére


Brandynew
őstag

Juniorral nem tud minden helyen fizetni, pl. amit szerencsejateknak, kocsmanak stb-nek lat. Jatekboltban mukodni fog 🙂

(#33241) dptrsk válasza Fifi (#33238) üzenetére


dptrsk
addikt

Barsport kft.
Főtevékenység: 5630 Italszolgáltatás

valószínű a POS terminál is ilyen kategóriájú MCCvel megy, ez junior esetén tiltott.

CafeFrei is árul alkoholos italokat

[ Szerkesztve ]

(#33242) ANOka


ANOka
őstag

Üdv!

Öcsémnek a napokban fogunk Revolut accountot nyitni.
Hol/hogyan lehet "azonnal" a felhasználó hitelesítést kérni?
Szinte egyből "több százezres" feltöltésre és - Revolut-on belüli - átutalásra használná havonta 1-1 alkalommal.

[ Szerkesztve ]

(#33243) Fifi válasza dptrsk (#33241) üzenetére


Fifi
őstag

Köszi és nektek is anadroid és Brandynew! Teljesen igazatok van!

Bennem csak az volt, hogy egy sütit vett volna és társasjátékozni volt a barátokkal.
Viszont mindegyik helyen van alkohol, így jogos. :B

15 évesen azért már nem megy játékboltba. :D

(#33244) okoska74 válasza Fifi (#33238) üzenetére


okoska74
senior tag

A szülőnek engedélyezni kell az appon belül a fizetési lehetőségeket.
A szülő appjában a junior fülön a kártya --> pin-kód és biztonság -ban a fizetési lehetőségek engedélyezése.

[ Szerkesztve ]

iMac 2013 Late ; Apple iPhone 11 ; Apple TV 4K 64Gb ; Sony KD43XF8505 ; Sony HT-XF9000 ; Sony WH-1000XM3 ; Toyota Prius III 1.8 HSD Premium;.... Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. Albert Einstein

(#33245) Fifi válasza okoska74 (#33244) üzenetére


Fifi
őstag

Minden engedélyezve van ott.
Napi használatban van a kártya, fizet vele, csak ez a két hely akadt fenn a rostán.

Az ok, amit fentebb írtak a többiek, ezek olyan helyek "elvileg", ahol egy kiskorúnak nincs keresnivalója. Teljesen felelőtlen szülő vagyok. :U

[ Szerkesztve ]

(#33246) zsamiatt válasza Fifi (#33245) üzenetére


zsamiatt
őstag

a felnőttnél is engedélyezve van a szerencsejáték, még se tudok vele fizetni egy két helyen. Nevetséges, hogy a revo akadályoz meg, hogy elköltsem a pénzem amire szeretném.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#33247) SenorGrande


SenorGrande
senior tag

Az IBAN számlaszám egyedi/saját, nem kell közleménynek megadni semmit?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#33248) Oliverda válasza SenorGrande (#33247) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen, az LT kezdetű egyedi.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#33249) SenorGrande válasza Oliverda (#33248) üzenetére


SenorGrande
senior tag

Köszönöm!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#33250) dgb


dgb
friss újonc

Sziasztok!

Tudja esetleg valaki, hogy államkincstárból lehet-e egyenesen Revolut-ra utaltatni pénzt. Kihagynám a bankomat ebből, ha lehet.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.