Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97573) envagyok válasza BiP (#97570) üzenetére


envagyok
veterán

Az a vicces, hogy ha egy félig elhasznált akkuból kihúzható x AH y amper teljesítménnyel, akkor 2y teljesítménnyel nem biztos, hogy szintén x lesz az akku kapacitása.
Ez csak új, újszerű akkura vonatkozik, elhasználtnál csökken.
Ugyanis a Li-Po akkuk úgy vannak tervezve, hogy ha beesik a cellafesz 3v alá, akkor azonnal lekapcsol a rendszer védendő az akkut.
Egy komolyabb terhelés esetén (render, játék) a fáradt akku feszültsége szinte rögtön beesik 3.2-3.5V környékére, addig netezéskor negyed fényerőn simán tudja az új kapacitása 80%-át.
Innentől kezdve megint lehet keverni, hogy mennyit tud.
Ezért is írtam. Fotó AIDA akku infó paneljéről, amit kiír, pár perc után miután le van véve teljesen feltöltve a töltőről. És azt beírni max.-nak.
Ha meg az ember biztosra akar menni, akkor ne karosszékből rendelgessen használt műszaki holmit, hanem álljon fel, menjen oda, nézze meg személyesen.
Ne várjon el egy átlag felhasználótól rendszertechnikusi, és li-po doktori képzettséget.
Vagy vegyen újat, aztán akkor 14 napig elállhat, ha nem tetszik valami.

Repülőmodellezek, ott is lipo akkuk vannak.
Terhelve (nyélgáz) az új akkuval megy 10 percet, a régi tud kb 2-őt. Részterhelésen negyed-fél gáznál meg mindkettő tud kb 30 percet.

Én ha nem hardveraprós IT végzettségű, sok plusszos tizenéves tagtól vásárolok, már beállítottam kb 10-20% buktát, átverést. Úgy is kalkulálom a vételi ajánlataimat a gyűjteményembe. Mert belehülyül az ember, ha állandóan azon rágódik, hogy itt egy karc, az nem indul, stb.
Persze jelzem, ha hibás a termék, ha normális az eladó, vagy értékelési rendszeren keresztül veszem, akkor lehet egyezkedni, de másokkal nem jellmező.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.