Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63101) Locutus válasza adodaniel (#63100) üzenetére


Locutus
veterán

Láttad te egyáltalán mit írtak? Hogy szar, meg olyan mintha tejüvegen át néznéd 6 méterről a plazmát...
De ha szerinted ezzel helyén van kezelve a probléma, ráadásul értelmesen skálázva a fontossága, akkor tényleg nincs miről beszélni.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#63102) bigdady válasza Gabor970 (#63083) üzenetére


bigdady
nagyúr

:C

(#63103) adodaniel válasza Locutus (#63101) üzenetére


adodaniel
őstag

Mivel még nem hallottad a különbséget állványon álló és szekrénybe beszorított hangsugárzó között, honnan veszed, hogy nincs "értelmesen skálázva a fontossága"? :U

(#63104) MasterMark Tudom, csak dühítő, mikor valaki olyanról alkot véleményt, amivel nincs tapasztalata. Egyetemen egyik haverom szokása volt az alapján értékelni focimeccseket, amiket az összefoglalóban látott. Nem számított, hogy a játék képe teljesen más volt. :D

[ Szerkesztve ]

(#63104) MasterMark válasza adodaniel (#63103) üzenetére


MasterMark
titán

Céltalan, és lényegtelen, mivel úgysem fogja kipróbálni.

Bocsánat.

Switch Tax

(#63105) Mezga Aladár válasza Locutus (#63094) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Nagyon eltévedtél, ha azt gondolod hogy sznobizmus miatt szóltak a többiek. Be van szorítva a szekrénybe+polcon áll. Ez így nagyon rossz. Természetesen ha neked így tetszik használd, de a doboz így csak a töredékét mutatja annak amit tud.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#63106) BBéci válasza Locutus (#63089) üzenetére


BBéci
titán

Nem valaki álmodta meg, hogy állványra kell tenni a kisméretű (monitor) hangdobozokat, hanem ez a hifi egyik ökölszabálya. A szakirodalom állványos és padlón álló hangdobozokat emleget, a polcsugárzó az angol bookshelf szolgai fordítása és végtelenül megtévesztő. A loudspeakert sem nevezzük (már) hangosanbeszélőnek, az magyarul hangszóró. Másik borzalom a német die Schallwand magyarítása, a hangfal, ami szintén helytelen.
Nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy 10-15000 forintért vegyünk egy pár állványt a hangdobozok alá.
Az pedig teljesen szubjektív, hogy mit nevezünk a nappali tönkrebaszásának.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#63107) Perillustris válasza adodaniel (#63103) üzenetére


Perillustris
senior tag

Egyetemen egyik haverom szokása volt az alapján értékelni focimeccseket, amiket az összefoglalóban látott. Nem számított, hogy a játék képe teljesen más volt.

Hát, nem tudom. Lehet magyarázni, hogy X csapat sokkal jobban játszott, de ha ennek ellenére Y nyert, nem igazán számít. :P

Perillustris

(#63108) István 67


István 67
tag

Lehet, hogy hülye a kérdés de nem találom a professzionális 1-2 módot nekem az egyénivel véget ér ,vagy ezt egy almenüből kell elővarázsolni?

[ Szerkesztve ]

(#63109) DM-Fan válasza István 67 (#63108) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Menj be a Menü -> Beállítások almenübe és ott az utolsó oldalon ott lesz, hogy Prof. mód (isfccc). Ezt állítsd "Be" állásra és akkor megjelenik a Kép menüpont Egyedi beállítások első sorában a Professzionális 1 és 2 képmód. Aztán jön a neheze.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#63110) Gyulus76 válasza István 67 (#63108) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Beállítások menü -> Prof. mód (isfccc) -> Be

Megelőztek. :)

[ Szerkesztve ]

(#63111) DM-Fan válasza Gyulus76 (#63110) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Gyulus76, már múltkor is akartam kérdezni: Te vagy az Xpress fórumról az a hányattatott sorsú, peches Gyulus, aki mindig kifogja a sérült, esztétikai hibás, karcos/horpadt steelbook-okat/egyéb kiadványokat?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#63112) István 67 válasza DM-Fan (#63109) üzenetére


István 67
tag

Köszönöm, sikerült! :

(#63113) karmaresz válasza Locutus (#63050) üzenetére


karmaresz
senior tag

Tökéletes helye szerintem is állványon van a hangfalnak. A membrán által keltett rezgések egy igen jelentős százaléka elnyelődik egyszerűen, ha be van szorítva a négy fal közé.
Ettől függetlenül nem a nappali van a hangszóróért, hanem fordítva. Lehet kompromisszumot kötni, de szerintem, ha így tudod csak megoldani és neked megfelel, akkor ne foglalkozz a teljes átalakítás gondolatával. Annyit azonban meg tudsz itt is csinálni, hogy kis hangfal tüskéket teszel a hangszóróid alá. Pár ezer forintos tétel, és a legnagyobb problémát, vagyis a hangfal aljának a polccal történő nagy felületű érintkezését már meg is szüntetted.
Ha most is van, akkor elnézést, ez nekem még a nagyított képen sem egyértelmű. :)

Once, I thought I was wrong but I was mistaken

(#63114) Gyulus76 válasza DM-Fan (#63111) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Talált, süllyedt. ;)

De azért nem minden filmem selejt, és költői túlzás, hogy mindig kifogom. Inkább csak túl magas a hibaarány.

De ha jól sejtem, te is vásárolgatsz ott.

[ Szerkesztve ]

(#63115) DM-Fan válasza Gyulus76 (#63114) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Sejtettem. Tudom, hogy nem mindened hibás, csak feltűnt, hogy tényleg sokszor belenyúlsz, már komolyan többször megsajnáltalak, hogy nem lehet mindig ilyen a formád, én meg, aki mindig személyesen veszem át náluk a pakkot, szinte soha nem futok bele sérült kiadványba - szóval esetedben szerintem a posta is erősen ludas sokszor.

Igen, már lassan 10 éve vásárolok náluk, csak az ottani fórumon nem vagyok jelen (csak aktív olvasóként), nem sok értelmét látom leállni a sok trollal, mert ott aztán van bőven, sajnos.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#63116) Gyulus76 válasza DM-Fan (#63115) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Olyan jellegű sérülésekkel találkozok, hogy kizárt, hogy a GLS okozná őket. Inkább arra gyanakodtam, hogy a "világ végére ez is jó lesz" alapon hozzám küldik a selejtet. De igazából ez is kizárható, mert többször futottam bele olyanba is, hogy a bontatlan terméken semmi hiba nem volt látható. Mindenesetre most már a fémdobozokat inkább elkerülöm, ha van más alternatíva.

(#63117) DM-Fan válasza Gyulus76 (#63116) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát, lehet, pedig maximálisan korrektnek ismertem meg őket: valahányszor gondom volt (pl. repedt volt a lemez közepe, karc volt a korongon, szakadt volt a borító, hólyagos a digipack), mindig szó nélkül cserélték, ha meg nem volt raktáron, akkor bevették a régit és berendelték az újat. Horpadt, karcos steel-t meg ugye át sem vennék, azt tüzetesen megnézem átvételnél, de még arra sem igazán volt példa, hogy ilyenkor cseréltetnem kellett volna bármelyik fémet is - lehet, hogy tényleg a személyes átvételeseknek dobálják a makulátlan példányokat, bár nem feltételeznék ilyet róluk, szerintem sokszor kapacitás sem volna, hogy ezt nézegessék, olyan őrület van.

Mindenesetre én szeretem a steelbook-okat, mert sok nagyon szép van köztük és ugye ráadásul árban sem nagy a difi, mostanság az új megjelenésű steel-ek között is nagyon sok a jóárú kiadvány. Haverom szokta mindig mondani, hogy ő már azért nem rendel steelbook-ot, mert kis túlzással szinten mindenből jön ilyen is és így már szerinte nem különleges. Na, ezzel nem szoktam egyetérteni, mert szerintem közel minden steel nagyon mutatós és egyedi és a sima műanyagtokos kiadványnál minden jobb. Azt sajnálom, hogy idehaza a digibook kicsit hanyagolt állatfaj. Pedig az a pár, ami megjelent, az elég korrekt.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#63118) Gyulus76 válasza DM-Fan (#63117) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Az Xpress korrektségével nekem sincs problémám. Amit szóvátettem, mindent kicseréltek. Leginkább a kiadó a sáros ezekben a dolgokban, és sokszor bánom, hogy hozzájuk vándoroltak a millióim, ahelyett, hogy mondjuk vettem volna most egy 65VT60-at. ;)

(#63119) BBéci válasza Gyulus76 (#63118) üzenetére


BBéci
titán

Az utolsó mondatod már régen megfogalmazódott bennem, de magamban tartottam, nem akartam szítani a tüzet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#63120) DM-Fan válasza BBéci (#63119) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hidd el, nekem sokszor okoz akkora örömöt végignézni a filmgyűjteményemen is, mint az új TV-t bambulni. Egyébként nem kell mindent ész nélkül megvenni és akkor bőven lehet félretenni pénzt TV-re is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#63121) Gyulus76 válasza BBéci (#63119) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Pedig sajnos nem lehet vele vitatkozni. A kiadók marhára nem becsülik meg a vásárlóikat: esztétikai hibás exkluzív, méregdrága kiadványok, félreszitázott lemezek, gyűjteményből kimaradt film, helyette egy másik duplán a csomagban, elcseszett feliratozás, hibás szinkron, karcos, horpadt fémdobozok, összetaperolt lemezek, megnyomorgatott, összeégetett díszcsomagolás... hosszú a sor.

Én persze 15 éve gyűjtöm a filmeket. Régen jobb volt a színvonal.

(#63122) Gyulus76 válasza DM-Fan (#63120) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Ebben is van azért igazság. Én is büszke vagyok a gyűjteményemre, és minden tiszteletem azoké, akik a hardver mellett a szoftverre is áldoznak.

(#63123) BBéci válasza DM-Fan (#63120) üzenetére


BBéci
titán

A polcaimon (120-130 DVD mellett) kb. 1400 db könyv sorakozik, nagyon szeretem a látványukat. De néhány szótár, térkép és képes kiadvány kivételével, összesen egyet olvastam el az utóbbi 10 hónapban, amióta kaptam e-book olvasót. Azt állandóan magamnál tartom és használom is.
Hasonló a helyzet a filmekkel. Gyűjtöm őket, de kizárólag elektronikus formában. Vannak olyan BD-k is a polcon, (demók, ajándékok, plusz egy, amit vettem magamnak) közülük legalább a felét még sosem tettem be a lejátszóba, inkább merevlemezről nézek filmeket. Ez egyéni ízlés kérdése. Ám van olyan nézőpont is, ami objektív, de azt inkább hagyjuk, Gyulus már érintette.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#63124) kfron


kfron
aktív tag

Üdv!
Haveromnak van egy kb. 1,5 éves panasonic plazma tv-je. Most történt meg harmadszor, hogy egy áramszünet után elszállt benne a táp, és nem kapcsolt be. A szerelő aki rendszeresen javitja a tv-t, azt mondta, hogy a plazmák érzékenyek arra, hogy a " feszültség fokozatosan jön vissza". Ez így igaz? Nekem 4 és fél éve van plazmám, volt már jó pár áramszünet azóta, de semmi ilyesmi nem fordult még elő...
Köszi a segítséget.

(#63125) Citroware


Citroware
addikt

Meccs után ,,ott maradt" a SportTV logó a TV felső sarkában... pedig a félidő erejéig eltűnt, meccs közben pedig negyed óránként csináltam 1-2 perces ,,átmosást" ami egyébként is rossz volt, hogy meccs közben ezzel foglalkozzak, és még így is ott maradt egy kicsit. Ugye nem marad ott örökre? Ez így szar. :(

[ Szerkesztve ]

(#63126) liszi70 válasza kfron (#63124) üzenetére


liszi70
nagyúr

"A szerelő aki rendszeresen javitja a tv-t, azt mondta, hogy a plazmák érzékenyek arra, hogy a " feszültség fokozatosan jön vissza"."

Szerintem ennek semmi köze a tévé technológiájához, ahhoz, hogy plazma vagy LCD tápja megy ki ilyen esetben, vagy akár PC-jé. Évek alatt egyszer sem tapasztaltam és olvastam sem itt, sem máshol, hogy a plazma tápja érzékenyebb erre. Valószínűbb, hogy a haverod áramellátását kellene ellenőrizni, alkalmazni valami túlfeszültség-védelmet.

[ Szerkesztve ]

(#63127) Perillustris válasza kfron (#63124) üzenetére


Perillustris
senior tag

...és ha már így femerült, gondolom nem ellenjavallt egy túlfeszültségvédő(s) konnektorba dugni a TV-t. :U

Perillustris

(#63128) #81556480


#81556480
törölt tag

Üdv!

mennyi az input lagja egy ps42q92 plazmának?

(#63129) liszi70 válasza Citroware (#63125) üzenetére


liszi70
nagyúr

Kizárt, hogy egy meccs nyoma ott maradjon örökre! Tök fölösleges volt "átmosást" csinálnod, ahelyett, hogy a meccset nézted volna! Változó képtartalom esetén el fog tűnni, ne parázz! A beállításaid viszont ne legyenek túlzók, túl fényesek, túl kontrasztosak. Ha visszafogott, "normális", természetes beállításokkal használod, semmi végleges következménye nem lesz a meccs-nézéseknek.

[ Szerkesztve ]

(#63130) Norby007


Norby007
tag

Hahó!
Tudom már örültetek, hogy eltűntem, de most egy jó hírt megosztok veletek.
Az extreme digitalt akarom megdicsérni, mivel a samu ps60f5500-amat még nem vitték el egy hete (múlt hét szerda délután) és ma már vissza is utatlák a pénzt.
Nem lehet, hogy valaki innen a fórumról vette meg amit én is használtam? :-)
Azt láttam, hogy miután vissazvitték szerdán pénteken megint lehetett kapni az extremben holott már az volt előtte írva, hogy nem forgalamzott termék. De vasárnapra már megint eltűnt a színről náluk, így egészen biztos, hogy aki a múlt hét második felében onnan rendelt az azt kapta meg ami nálam volt.
Itt van aki ezt vette meg?
Más, miért nem jó az LG plazma? Győzzetek meg. Nekem ez a 60ph670s nagyon tetszik, csak sajnos nem tudom megnézni vásárlás előtt. Angliában, olaszoknál, franciáknál, lengyeleknél, amerikában lehet kapni. Nekik jó? A fórumokon, véleményekben mindenki dicséri. Azt olvastam egy tesztben, hogy fényerőben csak egy készülék volt a tesztelőknél a tavalyi évben aminek kisebb volt a fényereje és az nem más volt mint a samu ps60f5500, így azzal sem lehet gond, mert a samunak elég a fényereje.

[ Szerkesztve ]

(#63131) BBéci válasza Perillustris (#63127) üzenetére


BBéci
titán

A TV képminőségén ronthat és javíthat is egy elosztó, vagy szünetmentes tápegység. Azok, amik általában elterjedtek a háztartásokban, netán PC-hez tervezték, szinte biztosan az előbbiek közé tartoznak.
Aki inkább javítani akar a képminőségen, mint rontani, valami ilyesmit használjon: [link]!
Nem olcsó, de a jót meg kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#63132) M_AND_Ms válasza Citroware (#63125) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

A meccset nézd! Ha szar akkor, kapcsolj át egy felnőtt csatornára!

Szóval, tévézz és ne a logónyomokat vadászd!

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#63133) Locutus válasza karmaresz (#63113) üzenetére


Locutus
veterán

A mackiehez öntapadós gumi talpak jártak,szóval nincs nagy felületű érintkezés a polccal.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#63134) Ispy válasza BBéci (#63131) üzenetére


Ispy
veterán

Na, ezzel megint kivered a biztosítékot egyeseknél ;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#63135) Gyulus76 válasza BBéci (#63131) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Potom 100eFt? Van, aki ennél kevesebbet költ magára a tévére...

(#63136) Gicz válasza Gyulus76 (#63135) üzenetére


Gicz
addikt

Az lehet de tudjuk h BBéci látja a különbséget tökéletesen működő hdmi kábelek között, tehát neki megéri megvenni! ;]

(#63137) Locutus válasza BBéci (#63131) üzenetére


Locutus
veterán

És ehhez kell vennem aranyozott 220-as kábelt is? :U

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#63138) Perillustris válasza BBéci (#63131) üzenetére


Perillustris
senior tag

Egy 6-800< ezer forint feletti TV-hez, főleg, ha komoly hangrendszer is van hozzá, nem nagy ügy egy ekkora tétel. Azért csak van a két véglet között valami egészséges középút, nem?

Perillustris

(#63139) liszi70 válasza Gyulus76 (#63135) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Potom 100eFt? Van, aki ennél kevesebbet költ magára a tévére..."

Igen, Afrikában meg éheznek..... De hogy jön ez ide? Nyilván nem egy 80 ezres Orion LCD-hez kell venni ilyen elosztót. De akinek komoly tévéje, hangrendszere van, annak egy próbát megér, finomíthat a kép és hangminőségen. Vannak cégek, ahol letét ellenében ki lehet próbálni ilyen és hasonló zavarszűrős elosztókat, minden kötelezettség nélkül. Semmibe nem kerül. Egyébként ettől sokkal olcsóbb zavarszűrős elosztók is vannak, hálózattól is függően, javíthat a rendszeren.

(#63140) Dorian válasza Locutus (#63133) üzenetére


Dorian
félisten

Épp múlt héten cseréltem le a centerem öntapadós gumitappancsait normális tüskékre, és bizony egyértelmű a javulás: a mély és közép frekvenciák tisztábbak lettek. Én nem szeretek nagy szavakkal dobálózni, de a megérte-kategóriába tartozott a vásárlás.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#63141) Gabor970 válasza Locutus (#63137) üzenetére


Gabor970
addikt

Neked nem kell, ahogy egy ilyenre sincs semmi szükséged. Majd lesz aki elgondolkodik rajt, én pl köszönöm az ötletet, sógoromnál ennek több mint a tizszerese lesz a TV és hangrendszer, bőven beleférős kategória.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#63142) spiky03 válasza Dorian (#63140) üzenetére


spiky03
veterán

Milyet vettél végül?
Lehet nekem is kellene majd a Focal-ok alá, mert annak is kis gumi pöckök vannak csak.
Nah meg nemsokára kikerül a polcból. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#63143) adodaniel válasza Gyulus76 (#63135) üzenetére


adodaniel
őstag

Igen, és ő (aki 100e-nél kevesebbet költ tv-re) valószínűleg nem is a plazma topikba jár.
Újfent nem értem, hogy egy tanácsra, ajánlásra miért kell így reagálni. Ha tetszik az ötlet kipróbálod, ha nem, akkor meg nem foglalkozol vele, de ilyen "okosságokat" teljesen felesleges beírogatni szerintem.

(#63144) Ispy


Ispy
veterán

Megkérdezem másképpen, mert erre semmi reakció nem volt, szóval ST50 tulajok: milyen értéken szól normál hangerőn a tévétek? :))

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#63145) Dorian válasza spiky03 (#63142) üzenetére


Dorian
félisten

A Kácsás 1500Ft/db-ost. Surroundok alá már csak Sound Arts 150 Ft/db-osakat szánok.

Ispy:
Teljesen környezet és adásfüggő. Ha hajnalban felkelek, akkor kb. 10-en nézem a reggeli műsort, hogy a párom ne zavarjam. Ha mindketten fent vagyunk, és teszünk-veszünk, akkor 15-20 közé emelem a hangerőt, de ha pl. szignál, vagy reklám jön, az elkezd üvölteni. Filmeket nem a tévé hangszóróin keresztül hallgatok, és persze a mozi-hangerő nálam jóval magasabb.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#63146) Gyulus76 válasza adodaniel (#63143) üzenetére


Gyulus76
aktív tag

Azért írtam, mert ez számomra horror összeg. Akkor is így gondolnám, ha történetesen egymillás plazmát vettem volna. A tévét én se 500 Ft-os elosztóba dugtam, de ha jól emlékszem az ára 10eFt alatt volt.

(#63147) adodaniel válasza Gyulus76 (#63146) üzenetére


adodaniel
őstag

Ez nem jelenti azt, hogy nincs létjogosultsága egy bizonyos szint felett.

Erről az a hasonlat jut eszembe (és ne vedd magadra), mikor valaki vesz pl. új BMW X-valamit, hogy lehessen vele villogni, igaz, hogy éppen ki tudta fizetni, de amikor jön a téli gumicsere, akkor meg rádöbben, hogy annak igenis ára van, aztán vagy megy a nyárival télen (nem egy ilyet látni), vagy megy a használt piacra.

(#63149) adodaniel válasza z123456789 (#63148) üzenetére


adodaniel
őstag

Alternatív megoldás: a kölcsönző oldalakon található .nfo-ból.

(#63150) z123456789 válasza adodaniel (#63149) üzenetére


z123456789
addikt

Bakker. :D :R Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.