Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35801) liszi70 válasza hunspikey (#35800) üzenetére


liszi70
nagyúr

Értem, köszi!

(#35802) KTTech válasza liszi70 (#35798) üzenetére


KTTech
veterán

Még a RAW konverterekben is van eltérés (sőt, elég csak megnézni a 2003-as és a 2012-es RAW process közi különbséget a PS-ben, ha azt használod, én LR párti vagyok, az ACR gyakorlatilag ugyanaz mindkettőben)... sajnos a vázba épített JPG motor az a legkülönfélébb disznóságokat képes elkövetni, még akkor is, ha szinte minden rögzített paraméter (és nem barátunk a rekesz +- 1/3-os csalása sem, ami expóról expóra változhat).

A legtisztább az alábbi leírás, egy fix WB-re belőve. Nem árt, ha minél nagyobb dinamikájú a fényképezőgép, természetesen. Pl. egy RAW-ot tudó kompakt tudását lehet, hogy meghaladná a jelen esetben fotózandó téma...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#35803) szgaborsz


szgaborsz
tag

hiába próbálom, a keresővel nem lelem, hogy lehet az st50-nél a szervízmenüben lecsekkolni az üzemórát?

kösz.

(#35804) janos666 válasza hunspikey (#35797) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én a valós idejű hisztogramot szoktam nézni, és ott döntöm el, hogy ha minden nem megy, akkor alul vagy felül vágjon (vagy bekapcsoljam-e a bracketinget, bár azzal nehéz lesz színhelyesen kijönni a dologból, viszont szépen nézhet ki, illetve később is eldöntheted melyiket választod, ha nem HDR képbe fűzöd őket).

Ajánlom a DCRAW-ot (vagy az arra épülő UFRAW-ot), az tud olyan TIFF-et gyártani, ami komolyabb módosítás nélkül rakja át RGB csatornákba a RAW csatornákat, még a fehéregyensúly is érintetlen marad (a PhotoShop-ot még nem bírtam rávenni ilyesmire), csak az x bites kódolás fekete és fehér pontja közti képinformációt szorozza fel, vagy osztja és kerekíti le 16/8 bitre, ami feltételezhetően lineáris szenzorviselkedés mellett nem probléma (ugye pl. egy 14 bites RAW-ban ritkán 0 a fekete és 16384 a fehér, hanem kicsit több-kevesebb -> DCRAW-al akár ezt is lehet kézileg finomhangolni, ha nem jó a preset módja az adott géphez ... a tiff meg ugye vagy 8, vagy 16, nem 12-14, így ha 1:1 vennéd át a RAW csatornát, akkor elveszne a kontraszt, bár ezt még megteheted, és kézileg is megvághatod akár PhotoShop-ban is hisztogram alapján).

Mindazonálta... kábelt így NEM lehet tesztelni. :P

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#35805) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Ma néztem egész nap egy Samsung UE46ES6300-at DiscoveryHD Sowcase-t gyönyörű képe volt.Kérdés hamarosan megjön az 50UT50-em lesz olyan képe legalább? :)

(#35806) Smith Ügynök válasza Franky2Ster (#35805) üzenetére


Smith Ügynök
tag

Na ez engem is érdekel, kicsit ha hozzárakok a keretemhez végül is mindkettő beleférne. Én alapból elvetettem az LCD-ket, de azért a véleményedre nagyon kíváncsi leszek!

(#35807) KTTech válasza liszi70 (#35794) üzenetére


KTTech
veterán

A lényeg a garjegyen van:

"18. Jótállási igény nem érvényesíthető :
a. Rendeltetés ellenes használat, hibás vagy szakszerűtlen kezelés, helytelen üzembe helyezés, átalakítás, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb nem gyártási eredetű meghibásodás esetén. "

A rendeltetésszerű használat a kézikönyv szerinti használat, jog szerint. Ha abban benne van a belépés, akkor rendeltetésszerű az elérése a szerviz menünek. De már a neve is utal rá, hogy ez nem a végfelhasználóknak szánt felület...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#35808) hunspikey válasza janos666 (#35804) üzenetére


hunspikey
őstag

Oké, nekem csak az volt a célom, hogy leírjam a legegyszerűbb módot, melyet még egy nem erre szakosodott végig tud vinni. Egyébként a RAW fehéregyensúly megőrzés teljesen értelmetlen, pont azért mert RAWnál nincs fehéregyensúly - amit alapból a konverterek felkínálnak, az nem más, mint a gép által az expozíció alkalmával mért érték, ami általában sosem igaz.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#35809) rappit4 válasza modflow (#35766) üzenetére


rappit4
őstag

Ezen nics mit filózni, azt mondod, hogy látod az idős hajszálakat a pixeleken, vagy egy megérzés, hogy használt, kijön megnézi elötted és kész.

(#35810) hunspikey válasza kovadika (#35736) üzenetére


hunspikey
őstag

Én megnéztem a képeket egymásra téve PS-ban és nagyon durva tint - beli különbség van a kettő közt. Ez nem lehet kábel. Ez szerintem "labor" különbség. Olyannak látom, mintha RAW konvertkor kb 10 értékkel zöldebbre húzom a tint csúszkát. Tutti rendben voltak a rögzítési, feldolgozási körülmények?

Most már annyira felspanoltatok, hogy frankón holnap felállítom az 5d-t és tolok én is a három kábelemről egy sorozatot. Hátha kijön valami értelmes belőle.

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#35811) janos666 válasza hunspikey (#35808) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem erre gondoltam. Ne nézz ilyen amatőrnek. ;]

A RAW-nak is van fehéregyensúlya: az, ahogy a szenzor a saját színszűrőivel látja a fényt.
Általában valóban nincs értelme közvetlenül ezt nézegetni, mert semmi különöset nem árul el így vizuálisan, de több okból is lehet értelme így konvertálni RGB-be a RAW csatornáit, hogy ne babráljon a fehéregyensúllyal a feldolgozó software.

1: Így lehet elérni azt, hogy érintetlen, mégis színhelyes legyen a kép: módosítás nélkül veszed át a RAW csatornákat, és hozzácsapod a saját ICC profilod, aztán ebben szerkeszted a képet (a kamera színprofilja a PS féle working color space -> nem vágsz le semmit, és nem is pazarolsz a precizitással). Így a monitorodon helyesen jelenik meg minden szín. Sőt, nem is tippelgetés útján állítod be te, vagy az automata algoritmus a fehéregyensúlyt, hanem mérések alapján történik, egzakt módon.

2: Ez is egy újabb bukta lehet, mert többféleképp lehet csinálni a fehéregyensúly korrekciót: vannak automata "highlight recovery" algoritmusok (PhotoShop-ban is biztos - talán teljesen kikapcsolhatatlanul), amik gyakorlatilag tippelgetés útján rajzolják újra a kép egyes területeit, és akkor azt hiszed jó volt expozíció, pedig igazából már beégetted a képet, csak nem mindhárom csatornán, így a maradékon látszott a geometria, és a fehéregyensúly kezelése során ezt ki lehetett így trükközni egy saccolt színnel újrarajzolni az érintett területeket...

Nem tudom, hogy a magadféle fotósok miért nem alkalmazzák szélesebb körben ezt az eljárást, mikor beltéren dolgoznak (persze, természet-fotózni nem az igazi, akár lehetetlen, de kontrollált megvilágítás mellett akár még időt is spórolhat, nem csak színhelyességet javíthat egy ilyen munkarend).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#35812) Morris


Morris
veterán

Na szép jó estét Urak!
Megvan a drága ;] :) (S30E)

Tudnátok mondani egy általános és jó képbeállítási módozatot. a gyári valahogy nem az igazi.
Ilyenekre gondolok, hogy fényerő, kontraszt stb. :U
Jelenleg nekem nagyon füstös/sötét, gondolom az energiatakarékos mód miatt.

Próbáltam visszakeresni, de 2 hétig csak a fórumot olvasnám, mire találnék valamit. Emlékszem, hogy volt korábban már beírva nem is egyszer, mert az előzőt is az alapján lőttem be.

(#35813) DM-Fan válasza Morris (#35812) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Pedig nem kellett volna messzire menni, pont ma írtam le. Nincs általánosan jó beállítás, mivel ez függ a többi készülékedtől és az azokon használt színtértől, de minden képjavítót kapcsolj ki, kontrasztot lődd be 40 környékére, a fényerőt -2 körülire, a képélességet HD-anyaghoz 0-ra, SD-anyaghoz mondjuk 5-re, színtelítettséget 28 körülre. Ez nagyságrendileg helyes kell legyen, de nyilván nem teljesen precíz a konkrét esetedben. Kipróbálhatod több bellítási módozaton, így a Normál-on vagy a Mozi-n is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#35814) erdoke


erdoke
titán

Mióta van RTL HD? Nem jelzett a tévé, hogy új csatorna érhető el. :F
Jól látszik, mennyire tojnak a logóval kapcsolatos kérésekre, pedig most megvolt a kézenfekvő lehetőség. :(

A legjobb aláírás a héten

(#35815) modflow


modflow
veterán

Ebben még az a dühítő, hogy zoomoltam, meg kis fényerőn használtam meg minden, amit írtatok itt a bejáratásra. Erre b@szhatom, mert már rég "bejáratták". :(

Én meg úgy vigyáztam. : :W

Kiszámoltam, a legmaxabb is kb. 156 órát használhattam a 901-ből.

Hol lehet szervizest igényelni, hogy kijöjjön?

[ Szerkesztve ]

(#35816) Morris válasza DM-Fan (#35813) üzenetére


Morris
veterán

köszöntem :R

(#35817) buci30 válasza erdoke (#35814) üzenetére


buci30
addikt

Tenyleg :Y UPC direkt-nel csak plusz penzert van par csatorna es abba benne van az rtlklub is.

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#35818) janos666 válasza gprspeter (#35788) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Annyit, hogy: Jézus, borogass!

Kedven egy gyors átfutás után: A Monster kábelek közül az 1000HD 10/10, a 700HD viszont csak 7.63/10 azért, mert idézem: "The cable lacks support for some advanced color features including sYCC601 and Adobe YCC601."
Az ilyen színtereket nem a kábeleknek kell támogatniuk, hanem az eszközöknek, amiket összekötnek. Ez csak ennyi, hogy épp mit írt rá a gyártó vásárlócsali gyanánt a dobozra. Csak ezt ők úgy kajálják, mint ha ez lenne a főfogás.

Emellett pedig leginkább a névlegesen elérhető maximális sávszélesség alapján pontoznak, amiben van némi ráció (pontosabban lenne, hogy ha nem a gyártó által ráírt számokat néznék, hanem maguknak méricskélnének), ugyanakkor jelenleg még a 10Gb/s-t is nagyon nehéz kihasználni. Például 1080p60-as 3D-vel sikerülhet, amit a TV gyártók még nem igazán akaródznak támogatni (talán majd jövőre, ha már a piacon lesznek az új játékkonzolok).

Ez már az a kategória, hogy olcsó kábellel ugyan az a nő ugyan abban a filmben vagy csont sovány vagy egy kövér disznó, drága kábellel viszont pont jól néz ki. :))

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#35819) hunspikey válasza janos666 (#35811) üzenetére


hunspikey
őstag

A kettes pontban annyira igazad van, hogy valóban amit gyanítasz, az a fő RAW engine író fejlesztők elsődleges célja. Elég csak megnézni, hogy mennyit változott a csúcsfény kezelés az ACR különféle verzióiban. Most már legalább másfél blendét "ment" a motor, most, hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga, én mondjuk látom igen is hasznát, mert egyrészt kulturáltan csinálja, másrészt pl egy esküvő fotózásnál olyan gyors, szinte riporteri munkát kell végezni, hogy nem tudok vacakolni a fénybeállítással minden esetben. Kell az a kis biztonsági háló :)

Egyes ponthoz azt gondolom, hogy a 16 bit/ csatiról csak le kell valahogy mászni 8/csatira és ott megint csak dolgozik egy algoritmus, ami vagy jó vagy nem. De ez a bajom mindösszesen 1%-át se tenné ki. A maradék 99 az lenne, hogy a gyakorlatban mi ezt is egy művészeti látásmódunk kifejezésére szolgáló eszköznek tekintjük. Nem akarok hulla precíz fehéregyensúlyt, igen is torzítom a valóságot ezzel is, mert így fejezem ki a képi mondandómat.

Amúgy bocsi egy másodpercig sem néztelek amatőrnek - inkább csak a többiek kedvéért írtam le az én álláspontomat. Még azt is megkockáztatom, hogy te többet tudsz az egész folyamat mögöttes matekjáról mint én, mert ahogy egy szobrász sem tud annyit az agyag/márvány anyagi összetételéről mint egy geológus/ geofizikus, én sem foglalkoztam vele teljes mélységben, ezt be kell valljam. Addig érdekel, olyan mélységig ismerkedem ezekkel a dolgokkal, amíg uralnom kell a folyamatot ahhoz, hogy elérhessem azt amit látni szeretnék.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#35820) Voice24 válasza Morris (#35812) üzenetére


Voice24
őstag

Nekem is S30 van. Én a True Cinema módban használom, a gyári értékekkel, egyiket sem bántottam. Nekem így megfelel. Ja, az öko módot kikapcsoltam.

(#35821) janos666 válasza hunspikey (#35819) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Persze hogy van értelme, és hogy sokszor hasznos lehet bizonyos helyzetekben. De nem olyan körülmények közt, mint amiről itt beszéltünk. Noha kicsit meddő volt beleszólnom, hogy miként tökéletesíteném (igen, direkt a múltkori nyelvészkedés miatt írom így ;]) a felvázolt kábeltesztelési metodikát, ha eleve lehetetlen ez az út. De ha mégis ilyesmi a célunk, mint a kábelteszt példa, akkor szerintem érdemes kikerülni az ilyesmit, mint a highlight recovery, ami sok motorban (nem véletlenül) összefügg a fehéregyensúllyal (mert az egy elég durva skálázása a csatornánknak, így addigra el kell döntenünk mit akarunk a beégett részekkel, mert ettől még jobban beéghetnek, ha nem okoskodik a program, vagy más úton veszik el feleslegesen sok információ).

Egyáltalán nem kötelező lemászni konkrétan 8 bitre. Pár éve vannak már 10 bites monitorok és nyomtatáskor is elég, ha csak a legvégső lépésben történik a ditherelés, miután az adott nyomtató CMYK színterébe konvertálod a ... nos, az én példámban a szenzor színprofiljában tárolt színeket (kihagyva egy szenzor->akármi, pl. AdobeRGB vagy ProPhotoRGB lépést).

A másik kérdéshez pedig úgy állok hozzá, hogy ha a végén egy sárgás, álomszerű szűrőt teszek rá, és addig maszatolom a képet, míg rá sem lehet ismerni az eredeti jelenetre, akkor sem kár eredetileg a "nyersen tökéletes" színekből kiindulni. Ez nem gátol meg később semmiben. Ettől később még azt csinálsz, amit akarsz. Viszont néha előny is lehet. Akár a pontosság, akár a precizitás (utóbbi még akkor is, ha a felismerhetetlenségig átszínezed).

Esküvőfotósoknak, természetjárónak ez tényleg zsákutca, de ha pl. lenne egy kis házi studiód, ahol mondjuk ásványokat fotózgatsz egy katalógushoz, akkor biztos értékelnéd. (És mivel unatkozom mostanság, még fel is ajánlanám, hogy elugrom és megmutatom a gyakorlatban is, hogy miről beszélek. De egyik látványos, és közérthető jellemzője a dolognak, hogy sohasem nyúlunk hozzá a fehéregyensúlyhoz. Sem kézzel, sem auto módban. Nem toljuk el a színcsatornák eredeti arányait, csak közvetlenül a megjelenítéskor a háttérben automatikusan, akár monitor, akár nyomtató a megjelenítő. - Kivéve persze a szándékos átszínezést, pl. "retusálást", ha van rá igény.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#35822) rappit4


rappit4
őstag

törölve

[ Szerkesztve ]

(#35823) rappit4


rappit4
őstag

Egyik frissítés alkalmával találtam egy ilyet a leátszómon: deep colour, ezt mire állítsam, 10 vagy 12 bitre vagy kapcsoljam ki? (bocsi a dupla komment miatt, meghülyült a telóm :D)

[ Szerkesztve ]

(#35824) kovadika válasza hunspikey (#35810) üzenetére


kovadika
őstag

A körülmények rendben voltak. Kb. fél perc eltérés van a két kép között, amíg kábelt cseréltem. Állványról lőttem, 5-10mp-es időzítéssel(nem tudom már pontosan mennyi volt), igaz JPEG-ben. A képekbe nem piszkáltam bele.
Mind a két képen ugyanaz az a jelenség látható: a gyengébb kábelen sokkal rosszabbak a színek, mintha lilás szűrőt kapott volna a kép.
Én nagyon kíváncsi lennék a tesztedre, úgyhogy mindenképp oszd meg majd a tapasztalataidat és persze a képeket is.

[ Szerkesztve ]

(#35825) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

Most olvastam hogy egy fórumtárs hogy járt a tv-vel...hirtelen kicsit félve én is megnéztem a szervizmenüt és 02.14.óta 121 órát ment a tévé....kicsit megnyugodtam és a kalibrálás is csúszni látszik... :D ,rövid számolással ez napi 3 óra használat....

[ Szerkesztve ]

(#35826) janos666 válasza rappit4 (#35823) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Először 12-re, ha nem veszi be, akkor 10-re, ha azt se, akkor 8-ra.
Ha nem veszi be a TV-d a 12-t, és noname kábel, akkor érdemes lehet kipróbálni egy másikkal is.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#35827) kovadika válasza rappit4 (#35823) üzenetére


kovadika
őstag

Állíthatod a legnagyobbra(12 bit), ha bírja a kábel és a tévé. Nekem nem volt semmi gond a 12 bittel az UT-n, most az ST-n sincs.

(#35825) Giinos

Nekem is 2,5-3 órát megy naponta, így nagyon lassan haladok, pedig már alig várom, hogy kalibráltathassam.

[ Szerkesztve ]

(#35828) hunspikey


hunspikey
őstag

Örömmel jelentem, hogy én is beléptem a valamire való média lejátszóval rendelkezők sorába - szülinapra meglepett a "banda" egyel - igaz nem pont ezt akartam legvégül, de mire BBécivel kiokoskodtam, hogy mit szeretnék már kicsit késő volt - neki a lelkes segítségét ezúton is köszönöm.

Szóval Meder8er 600X 3D lett végül belőle - ami kapott gyorsan FW frissítést (a gyári 1.03 NEM tudja a valós 24p-t!) pont tegnap jött ki hozzá a legfrissebb béta (2.00 march 22 build). Jó fejek voltak adtak egy HDMI kábelt, mondtam is magamban, hogy hétfőn megyek a Kácsához, veszek tutti ami zicher alapon egy audioquest-et, de addig csak jó lesz. Összedugtam mindent, irány az első film.

Mi más lehetett volna, mint Prometheus, melynek rögtön az elején az álmodós jelenetet konkrétan se a TV beépített lejátszója, se a Pana BDP-320-as nem tudja lejátszani. Olyan adatfolyam van ott, hogy ezek kikészülnek, megakadnak, audió jitter, judgement day - kész. Már eleve egy ok, hogy miért hallgasson mindenki az itteni szakikra, akik folyton mondják, hogy igen is ilyen készülékekhez kell egy rendes médialejátszó.

Na, ezután már mosolyogva betöltöttem a Samsarát - és leesett az állam. Konkrétan olyan a változás, mintha a Pana grátiszba becsempészett volna egy ZT60-az a kecómba az éjszaka. Döbbenet részletek jöttek elő - pl a Katrina sújtotta városban az iskolapadokon ahol áll vastagon a kicserepesedett agyag - eddig nem nagyon tűnt fel, hogy a szél két kis pókhálót lobogtat.... Az egész kép szinte három dimenziós, minden ragyog, az árnyalatok simák, nincsenek színgyűrűk, már-már három dimenziós plasztikussággal elevenedik meg minden. A piros szín kezelés agyament módon javult. Én ez nem is értem frankón. Pl Felhő Atlasz, liftes jelenet, amikor beragadnak és vészvilágításra kapcsol a cucc- na eddig ott minden maszatos volt, a piros "belefolyt" az élekbe, hányás módon nézett ki - most meg - döbbenet: minden a helyén, az árnyékok mélyek és feketék, szóval nem találok szavakat. De például Pí csónakját is újra dukózták :) és a tigris is megfürdött, mert már nem poros a bundája. Casino Royale lemászik a TV-ről, a BBC life-ről hagy ne is mondjak semmit - még a virág illata is megvan :)

Szóval üzenem, hogy mea culpa, mea maxima culpa azoknak akik eddig mondták nekem, hogy VT-hez kell a normális lejátszó - hát nem hittem volna soha, hogy ennyit számít!!! Ki merem jelenteni, hogy az összes TV-ből ki kéne FW-ben tiltani a média playert, mert elhiteti veled, hogy van és nem mész el venni és csak telnek a napok és azt hiszed minden oké, pedig a TV tudásának csak a 75%-át látod.... Ha van annyi. Mert a natív 23.976 is brutál jó!!! Über!! :) :)

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#35829) kovadika válasza hunspikey (#35828) üzenetére


kovadika
őstag

Grat! Talán ez a hozzászólás elgondolkodtatja azokat, akik megkérdőjelezik a külső lejátszók létjogosultságát, bár szerencsére itt nem sok ilyen van.
Jó készüléket választottál, pont egy hete volt a kezemben a kis MED600-as. Nagyon jó ár/érték arányú lejátszó. Kipróbáltam én is, nyomkodtam összevissza, de sajnos a kezelhetőségével, távirányítójával nem tudtam kibékülni, de ez betudható annak, hogy nagyon megszoktam és megszerettem a Dune-t.

(#35830) janos666 válasza Locutus (#35683) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

20% rendundancia van hibajavításhoz. Viszont nincs "kérem újra, mert nem értettem", esetleg, "leállunk, mert ez így nem megy".
Utóbbival találkoztam már pár "noname, de aranyozott csatis és olcsó" kábel esetén. (Néha kiírja a megjelenítő, hogy "no signal", jellemzően pl. mikor képmódot vált a lejátszó.)

Olyan nagy különbségeket még nem láttam attól, hogy más a kábel (átlagos TV és lejátszó közt szerintem szinte mindegy, hogy melyik átlagos kábel van - vagy működik, vagy nem), de nyugodtabb vagyok, ha minimum az olcsóbbik féle KáCSa kábellel (vagy más hasonló értelmes márka normális termékeivel) vannak drótozva körülöttem a cuccok, mint ha full noname, vagy budget kategóriás HAMA, és hasonlók futkosnak. Olyankor azért benne van az emberben, hogy "na ez most vagy úgy működik, ahogy kell neki, vagy sem". Ha pedig 1-2m-től hosszabb a madzag, akkor már én is javaslom, hogy ne ezen akarjon spórolni az ember. 5m fölött pedig már kifejezetten parázok, és a csodarezes-ezüstös-agyonnszigetel-méregdrága kábelnek is megköszönöm, hogy működik, a noname előtt pedig meghajolok, ha egyáltalán kijön valami a túloldalon. :))

Ugyanakkor mindig hozzáteszem, hogy a komolyabb monitorokat vagy HD-SDI-al hajtják (ami végül is egy szimpla koax kábel, tehát a HDMI-vel szemben egyetlen rézér viszi a jelet), vagy mondjuk DisplayPort-al. És utóbbiból még nem láttam mást (nem csak élőben, de árlistán se), csak a szokásos ~1500Ft/m OEM változatokat, amiket HDMI-s szemmel "tyúkbeleknek" hívnak, mégis azt dugod a méreg drága Quadro/FireGL és EIZO cuccok közé és eszedbe sem jut, hogy baj lenne ebből.
Bár igaz, hogy a DisplayPort átvitel azért sokkal okosabb, mint a HDMI. Ott tényleg csomagok mennek, mint USB-n és etherneten. A HDMI pedig csak egy átszabott single-link DVI + néhány extra ér (tehát a digitális képátvitel hajnala óta húzza magát).

És ez a bajom a kábellobbival. Néha átfut az agyamon, hogy vajon a méregdrága HDMI kábelek gyártói lobbizzák-e ki, hogy véletlenül se vegyék át a TV gyártók is a DisplayPort-ot. De lehet, hogy elkezdtem összeesküvés elméleteket látni minden bokorban. :DDD

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#35831) Dexar007 válasza Smith Ügynök (#35694) üzenetére


Dexar007
veterán

Na ezen azért felröhögtem. :DDD

Kérdezd DM-fant,ő nyert... ;]

(Egyébként az E530-at venném a kettő közül..de inkább hozzátennék pár tízest és 50ut50)

#35805) Franky2Ster
Mérföldekkel jobb képe lesz..az a tv egy fos.

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#35832) liszi70 válasza hunspikey (#35828) üzenetére


liszi70
nagyúr

Gratulálok! Nem is értem miért húztad ilyen sokáig a külső lejátszó vásárlást! Látod, mire jó a család? :)

[ Szerkesztve ]

(#35833) modflow válasza modflow (#35815) üzenetére


modflow
veterán

Nem tudja senki, hogy Miskolcon honnan lehet szervizes kollégát kérni Panasonichoz?

(#35834) Morris válasza Voice24 (#35820) üzenetére


Morris
veterán

kipróbálom akkor azt is. Egyébként most hogy kilőttem az energiatakarékos üzemet sokkal jobb képe lett.
thx :R

(#35835) Heffi válasza modflow (#35833) üzenetére


Heffi
őstag

Itt keresd meg a hozzád legközelebbit.

(#35836) liszi70 válasza modflow (#35833) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem muszáj Miskolcról, küldj ímélt, vagy telefonálj ide:

Panasonic elérhetőségek

vagy ide :

Video Part kft.

(#35837) modflow válasza Heffi (#35835) üzenetére


modflow
veterán

Köszi!

(#35838) modflow válasza liszi70 (#35836) üzenetére


modflow
veterán

Nekem az a lényeg, hogy holnap itthon leszek. És az kellene, ha holnap reggel felhívom, még holnap ki is jöjjön.

(#35839) liszi70 válasza modflow (#35838) üzenetére


liszi70
nagyúr

Én a Panasonic-nak íméleztem, másnap felhívtak, következő délelőtt jöttek is volna A Board-ot cserélni. Csak közben beindult a csere-project, úgyhogy nem vettem igénybe. Ja, én sem pesti vagyok, szóval vidékre is "lemennek" gyorsan.

[ Szerkesztve ]

(#35840) GZoli7


GZoli7
senior tag

Sziasztok. Februárban múlt el két éves a TX-P42X20E tv-m.
Ma reggel ez fogadott: .
https://www.dropbox.com/s/s63f5vza80gry3b/20130324_0737501.jpg
Lehet ezzel valamit csinálni? Megérheti javítani, vagy dobjam ki?
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#35841) mayday00 válasza liszi70 (#35832) üzenetére


mayday00
őstag

Miért van a kábeleknél 0 forint? Ingyen elvihető? :U

#35840) GZoli7

Mik azok a színes csíkok felül? :F

[ Szerkesztve ]

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#35842) Franky2Ster válasza Dexar007 (#35831) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

Na ezt akartam hallani!!!! :R
Remélem így is lesz! :DD

(#35843) liszi70 válasza mayday00 (#35841) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Miért van a kábeleknél 0 forint? Ingyen elvihető?"

Nem, hanem céllövöldében lőhető. A Vodka mondjuk 3 pálcás, az nehéz ügy.

(Biztos, hogy nekem akartad címezni?)

(#35844) mayday00 válasza liszi70 (#35843) üzenetére


mayday00
őstag

Lehet rossz címre ment. Előfordul.

Holnap rendelek kábeleket míg 0 ft. Nehogy emeljék az árat.

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#35845) modflow válasza liszi70 (#35839) üzenetére


modflow
veterán

Mármint hová írtál pontosan a szervizbe?

[ Szerkesztve ]

(#35846) GZoli7 válasza mayday00 (#35841) üzenetére


GZoli7
senior tag

Én is szeretném tudni. Ezek eddig bírják?

(#35847) liszi70 válasza modflow (#35845) üzenetére


liszi70
nagyúr

Én mindenhova írtam azok közül amit linkeltem, + a boltnak is, ahol vettem.

(#35848) liszi70 válasza GZoli7 (#35840) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Februárban múlt el két éves a TX-P42X20E tv-m.
Ma reggel ez fogadott:"

Van egy LCD-Plazma javító szakemberek topicja, szerintem fordulj hozzájuk első körben, hogy mit mondanak. Gondolom 2 év gari volt rá. :(

[ Szerkesztve ]

(#35849) GZoli7 válasza liszi70 (#35848) üzenetére


GZoli7
senior tag

Igen annyi volt rá. Köszönöm, megnézem a topicot.

(#35850) Hsanyika1 válasza GZoli7 (#35840) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

szia kérdezd itt [link] axlrose32 mestert.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.