Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50851) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Üdv!

Lenne egy kellően láma kérdésem.
Adott egy internet szolgáltatás, ami ethernet kábelen keresztül jön. Illetve adott egy laptop, ez: [link]

Viszont a laptopon nincs ethernet csatlakozó. Van viszont helyette kihasználatlan USB-C csatlakozó. Arra gondoltam, hogy egy USB-C - ethernet átalakítóval megoldható esetleg a probléma.
Ilyennel: [link]
Vagy ilyennel: [link]

Viszont össze vagyok kissé zavarodva. A laptopon, amennyire értem, nincs ethernet kártya sem. Kellene venni ilyen hálókártyát is hozzá? Vagy nem kell neki hálókártya az átalakítóhoz és működni fog? :F

A B-terv az lenne, hogy van egy Vodafonetól kapott router, anno sim kártyát kellett beletenni és ment a vodás net. Ilyen: [link] Valahogy megoldható hogy az ethernet kábelt ebbe teszi az ember és minden sim kártya nélkül ez a router wifisíti?

Köszönöm, ha valaki tud segíteni! :R

(#50852) FattyDove válasza FattyDove (#50847) üzenetére


FattyDove
őstag

Ez megoldódott, a router kikapcsolja a HDD-t, ha nincs használatban. Viszont lett egy új kérdésem..

Elérem a filmeket az asztali gépről meg a TV-ről is, viszont nem tudok tartalmat hozzáadni, vagy akár a meglévőket kitörölni. Hogyan tudom megoldani, hogy úgy működjön a külső HDD, mintha közvetlen az asztali gépbe lenne dugva?

Mit kell még beállítanom?

[ Szerkesztve ]

(#50853) sziszi-fuszi válasza Szten Márs (#50851) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Nem szükséges semmilyen további eszköz,. csupán az amelyiket kiválasztod USB-C-s eszközként. Mindkettő megfelelő választás. Plug and Pray, akarom mondani Plug and Play eszköz. Bedugod és műkszik.

Mi alá kell írás?

(#50854) Szten Márs válasza sziszi-fuszi (#50853) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Tehát akkor hálókártyát helyettesítenek ezek az átalakítók. Szuper, thx! :R

(#50855) mezis válasza -Faceless- (#50848) üzenetére


mezis
nagyúr

" ...közel 90°-os töréssel ..."
Nem TÖRNI, HAJLÍTANI!! :Y ;]

"Mennyire lehet hajlítani egy CAT6-os UTP kábelt?"
Eges leírások szerint a kábel külső átmérőjének négyszerese lehet a hajlítási sugár, ami kb. ~2,54 cm.
"The minimum bend radius for Category 5, 5e, and 6 cable is four times the cable diameter, which is approximately 1 inch. "

mezis

(#50856) krealon válasza Szten Márs (#50854) üzenetére


krealon
veterán

"Tehát akkor hálókártyát helyettesítenek ezek az átalakítók."

Nem. Ezek nem "atalakitok".
Ezek halozati katyak USB csatoloval.

(#50857) -Faceless- válasza mezis (#50855) üzenetére


-Faceless-
őstag

Persze ezt nem szó szerint értettem :DDD
Nem szándékozom megtörni, csak kellenek bele hajlítások, hogy normálisan el tudjam vezetni, de ha jól tudom cat6-os kábelek meg is vannak belülről erősítve, szóval annyira nem aggódom miatta.

Már csak az elvezetést kéne kitalálnom, hogy ne szúrja ki az ember szemét...

(#50858) Borisz76 válasza -Faceless- (#50857) üzenetére


Borisz76
veterán

Aljzatbetonban Symolen csőben vagy falban és padláson Mű III-s csőben. Esetleg rombolásmentesen falon, kábelcsatornában.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#50859) Véreshurka


Véreshurka
senior tag

Sziasztok!

Nemrég váltottam át win-ről linuxra (debian alapú Linux Mint Debbie - LMDE4) és meggyűlt a bajom a hálózatkezeléssel. Szeretnék csatlakozni egy TP Link TL-SG108E smart switchhez. Reseteltem a switchet, szóval megkapta a 192.168.0.1 címet. Összekötöttem a laptopommal ahol a terminálban kiadtam az ifconfig <interface neve> 192.168.0.32/24 parancsot, hogy a gépem is bekerüljön a 192.168.0.0/24 hálózatba. Ezután az ifconfig paranccsal ellenőriztem, hogy milyen IP címe van a gépnek, jónak tűnik, mert a 192.168.0.32-es címet mutatja. Azért még az nmap -sn 192.168.0.0/24 paranccsal feltérképeztem a hálózatot, mutatja is, hogy 2 gép van rajta, az egyik a switch, a másik a laptop. Viszont firefoxban (de pl. vivaldi-ban sem) megnyitva a 192.168.0.1 címet nem tudok kapcsolódni a switch-hez, nem jön be az admin oldal, pingelve a switch címét 10-20-35%-os packet lossok vannak attól függően, hogy milyen kábellel dugom össze, amik egyébként hibátlanul működnek más gépnél windows alatt. Mivel még csak kezdem kiismerni a linux-ot mint op rendszert, érdeklődnék, hogy mit csinálok rosszul, illetve azt hogyan tudnám javítani, vagy mit kellene másképpen csinálnom?

A válaszokat előre is köszönöm!

El Psy Kongroo

(#50860) devil-k


devil-k
nagyúr

Sziasztok!

Ismeri valaki a Deeper Network-öt?
Ha igen, mi a véleményetek róla?

- mozi bolondéria -

(#50861) Iceman17881


Iceman17881
csendes tag

Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy iptvs szolgáltatásnál mindkét set top boxhoz kapott utp kábel nagyon érzékeny, mint egy régi telefon töltő kábel körülbelül, vigyázni kell arra hogy milyen szögben áll. Ez normális? Vagy a fali csatiknál/aljzatnál kellene keresni a problémát? Fél éve tették fel őket, és kezdetektől ilyen volt. Főleg azért probléma ez mert a szobában ha vezetékes netet szeretnék egy másik eszközre mondjuk pc vagy konzol (mert hogy a wireless jel sem valami erős) csak ez az egy kábeles megoldás jöhet szóba, mivel a router meg a lakás bejárat mellett rettentően messze van, kábellel onnan nem tudom elhozni És set top boxxal még mondjuk ha sikerült eltalálni a szöget onnantól többnyire működött, de PCn meg Xboxon agyrém.

Köszi!

(#50862) Gubek-Einste válasza Iceman17881 (#50861) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem normális de az állandó ki/be húzogatás sem az, vegyél egy sima switch-et és azzal oszt el a netet az eszközök között.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#50863) mezis válasza Iceman17881 (#50861) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv!

- Cseréld fel az UTP kábel két végét.
- Másik kábel.
- Vodafon: másik Box. (UPC)

mezis

(#50864) Iceman17881 válasza Gubek-Einste (#50862) üzenetére


Iceman17881
csendes tag

De ha esetleg az aljzat rossz akkor a Switch sem oldja meg a problémát nem? Mert gondolom azt is oda kellene kötnöm. Sorry, csak elég kezdő vagyok a témában.

(#50865) Iceman17881 válasza mezis (#50863) üzenetére


Iceman17881
csendes tag

Kábeleket már próbáltam fordítva, nem segített, nem telekomtól kapottak meg egyenesen semmi működést nem tanúsítottak.

(#50866) Iceman17881


Iceman17881
csendes tag

A másik kérdésem: Telekom 1000-eshez adtak Sagemcom F@st 5655v2 as készüléket. A probléma hogy elég szerencsétlen módon lett kialakítva illetve elhelyezve előbbi készülék. A lényeg hogy a bejárati ajtó mellett van 3 méter magas konyha szekrényen, a szobák pedig a lakás másik felében. A gond hogy a kábelek a lakásba csak minimálisan lettek behúzva az eszközhöz, nem tudom odébb vinni az eszközt, pedig nyerhetnék még vele legalább 2-3 métert ha nem spórolják le a kábelt. Ez a 2-3 méter valószínűleg sokat is javítana a szobákban lévő eszközök számára a jelerősségen.
Tervezek hozzá venni az olvasottak alapján egy asus ac57et, viszont eléggé kezdő vagyok a témában, így a kérdésem, először is azon túl hogy hozzákötöm a Sagemcomhoz, ez után milyen lépéseket kell megcsinálnom még vele hogy maximalizáljam a hatásfokát? Milyen módban lenne ajánlatos használni. Továbbá ezekről a módokról van valahol pontról pontra konyhanyelven leírás illetve előnyök/hátrányok? Az ap mód felállításról találtam egyet, de semmit nem tudtam belőle kivenni. :F Elnézést a tudatlanságomért előre is :D

(#50867) mezis válasza Iceman17881 (#50865) üzenetére


mezis
nagyúr

Bocs, nem UPC. :o
Sok évvel ezelőtt sokkal régebbi modemnél (Telekom) az UTP aljzat forrasztási hibás volt. (Gyantás forrasztás vagy nem kapott elég meleget.) Meguntam, óvatosan szétszedtem (nyoma ne legyen) és átforrasztottam. Onnantól soha nem volt kapcsolat szakadás.)

mezis

(#50868) headhunter válasza devil-k (#50860) üzenetére


headhunter
addikt

Ez ennyire olcsó? :Y

Deeper Connect License Test - 3 years × 1$0.00
Subtotal$0.00
Total$0.00

[ Szerkesztve ]

(#50869) leviske


leviske
veterán

Sziasztok!

Felmerült bennem a kérdés, hogy PoE képes access pointok esetében mindegy, hogy milyen routerből érkezik a kábel, vagy ahhoz megfelelő, PoE képes router kell? A másik kérdésem pedig az, hogy a PoE képes AP-k képesek olyan erős jelet generálni mint azok, amik adapterről üzemelnek?

(#50870) MasterMark válasza leviske (#50869) üzenetére


MasterMark
titán

PoE-n kap áramot, ugyanolyan mint külső adapterről kapna áramot.

Vagy PoE switchről kell kapja az áramot, vagy ha sima switch, akkor egy PoE injectorral kell rátenni a kábelre az áramot.

Switch Tax

(#50871) user12 válasza leviske (#50869) üzenetére


user12
őstag

"Felmerült bennem a kérdés, hogy PoE képes access pointok esetében mindegy, hogy milyen routerből érkezik a kábel, vagy ahhoz megfelelő, PoE képes router kell?"

Ha azt szeretnéd, hogy közvetlenül a router táplálja meg, akkor PoE képes router kell (függően attól, hogy az ap melyik fajta PoE-val üzemel - 24V passzív vagy Poe+ ennek megfelelően kell választani). Egyébként ha van vagy veszel hozzá tápfeladót, mindegy, hogy milyen eszközhöz kötöd hozzá, mert a tápfeladó megtáplálja és közvetíti az adatokat a ap felé és felőle a fogadó eszköznek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"A másik kérdésem pedig az, hogy a PoE képes AP-k képesek olyan erős jelet generálni mint azok, amik adapterről üzemelnek?"

Igen. Az, hogy honnan kapja az áramot, lényegtelen. Ugyanúgy fog működni Poe-val, mint direkt tápegységgel táplálva.

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#50872) leviske válasza MasterMark (#50870) üzenetére


leviske
veterán

és (#50871) user12: Köszönöm! :R

Kiszemeltem két Mikrotik routert (RB2011UiAS-IN és RB2011UiAS-2HnD-IN), amiken úgy látom, hogy a 10. ethernet port képes PoE out-ra (< 30V). A kérdésem a tápellátás kérdésétől eltérve még az volna, hogy a Mikrotik routerek mennyire teljesítenek jól PPPoE során. Mert az aktuális ASUS (AC57U) az IPv6 és PPPoE párosa esetén már nem működik gondmentesen gyári szoftverrel (bár most Padavan van rajta, ami teszi a dolgát).

Ugyanitt az IP-COM márkával van tapasztalat? Mert én most botlottam bele először. Igazából ennek sok dolga nem lenne azon felül, hogy csendben létezzen és biztosítsa egy Chromecast számára a folyamatos kapcsolódás lehetőségét.

[ Szerkesztve ]

(#50873) user12 válasza leviske (#50872) üzenetére


user12
őstag

Szerintem bármelyiket veszed, jó vétel. Ezek a típusok pont annyi feszt adnak le a poe-s porton, mint amennyivel az eszköz meg van táplálva.
PPPoE nem akadály neki, nálam évekig gond nélkül ment egy RB600, csak akkor akadt le ha megállt modem is valami hálózati hiba miatt.
Az IPCOM ap azt írja, hogy Poe+ kell neki (802.3af/at) ellenben, a MT csak passzív 12-24V poe képes. Vásárlás előtt nézz utána vagy kérdezz rá, hogy megy-e passzív poe-val is.
(pl a cAP támogatja mindkettőt, de a leírásban csak a 802.3af/at-t említik).

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#50874) e90lci válasza leviske (#50872) üzenetére


e90lci
senior tag

Mikrotik routerek mennyire teljesítenek jól PPPoE során
Hát ha a PPPoE kapcsolatot az rb2011 es építi fel akkor KB 250Mbit/s tud.
A gigabitet
PL:hap ac2 ,rb4011,1100ahx4

(#50875) pixta78


pixta78
senior tag

Sziasztok, adott egy 3 éves laptop és egy Tp router amely az otthoni hálozatot osztja. Valamiért a Laptopot kb 2 óránként ledobja a router. A telefonokat nem.
Mi lehet a gond? :R

Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!

(#50876) MasterMark válasza pixta78 (#50875) üzenetére


MasterMark
titán

A laptop.

Switch Tax

(#50877) pixta78 válasza MasterMark (#50876) üzenetére


pixta78
senior tag

Legfrissebb illesztő van rajta. Áramtalanítás volt. Laptopot telepítsem újra?

Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!

(#50878) MasterMark válasza pixta78 (#50877) üzenetére


MasterMark
titán

Kezdésnek inkább csak nézd meg a logokat a routeren, meg a laptopon is, hogy mi miatt szakad meg a kapcsolat.

Switch Tax

(#50879) Gubek-Einste válasza pixta78 (#50875) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router van használva?
Milyen adapterek van a laptopban?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#50880) fecca8


fecca8
friss újonc

Sziasztok! :)
Először is remélem jó helyre írom a kérdést/bajomat.
Kisváros külterületén lakom nem a legjobb net lehetőségekkel (vezetékes nincs). Volt egy vodafonos (mobil teló előfizetésem is az az rendben van) sim kártyás (Vodafone Mobile Wi-Fi R218z) készülékem amivel fogtam és osztottam a netet itthon. Úgy ahogy döcögősen működött ,,4-6mbts". Majd kb egy hónapja vettem egy sim-es 4g lte routert tp-link Archer MR200-at, ebbe a készülékbe áttettem a sim-et jobban is működött (mind mbts, mint távolság) mint előtte a vodás készülékkel a telepítéssel sem volt gond, minden elsőre. Majd napról napra egyre gyengébben működött a net, míg a napokban odáig jutottam, hogy 0,1-0,5 mbts. Panaszt is tettem a vodánál (30 napon belül kivizsgálják, de tán a virus helyzet miatt a kisebb átjátszók leterheltek) Berágtam irány telenor, ma vettem egy Huawei mobil wifit (E5785-92c) nettel, mértem is a késő délután az is belassult 10-16mbts, de előtte és néha közben is volt 30-55mbts is. Na a lényeg most következik, ezt a telenoros sim-et beletettem a független tp-linkbe, a wifi jel meg is jelent, de a net nem volt elérhető. A gépeket többször újraindítottam-reseteltem, de a telenoros sim-et nem fogadta, a vodást pedig egyből. Többször próbáltam, de a telenorost nem sikerült aktíválni a tp-linkben. Mi a megoldás hogy működjön?
Ui: sajnos nem vagyok egy guru...

(#50881) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Tudtok ajánlani hálózat diagnosztizáló szoftvert, ami egy adott gépen belül leköveti az adatcsomagok pontos útvonalát?

Még mindig az a problémám, hogy 1-2 hetente a weboldalak betöltése belassul, speedtesten 1-10 Mbps-et mérek, miközben FTP-ről (pl Steam) vígan tudok maximum sebességgel letölteni 100-200 Mbps sebességgel.

99% hogy a gépemen belül van a probléma, mert más eszközön ez nem jelentkezik. Már minden létező extra programot, drivert, stb-t töröltem, de még mindig előjön véletlenszerűen. Ilyenkor Win 10 - Network reset segít és ideig óráig megint jó.

[ Szerkesztve ]

(#50882) sziszi-fuszi válasza Chosen (#50881) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

(#50883) MasterMark válasza Chosen (#50881) üzenetére


MasterMark
titán

Ez általában MSS clamping / DNS szerver probléma. Esetleg valami WPAD cucc, proxy-t próbáltad kézzel átállítani arra, hogy nincs.

Switch Tax

(#50884) leviske válasza user12 (#50873) üzenetére


leviske
veterán

Köszönöm! Azt nem tudtam, hogy a 802.3af/at a PoE+. Akkor erre is igyekszem figyelni. Azért a RB600 egy hangyányit komolyabbnak tűnik, mint a 2011-esek. :DDD Ha szabad kérdezni, hogyhogy lecserélted és mire?

(#50874) e90lci: Oof. A DIGI net miatt eléggé zavarna, ha csak ennyi lenne az össz. teljesítmény, mert azért pár eszköz rá van kötve és a párhuzamos stream nézegetés is gyakori. :( Viszont a hAP AC2-n nincs PoE out, a másik kettő meg már messze túl van azon az áron, amit hajlandó lennék routerre kötni. A rb2011-el is már falig mentem a 40k körüli árral. Ekkora pénzeket nem szeretek kidobni hálózatra. Pláne, hogy folyton csak csalódás ér ezen a területen. :DDD

(#50885) user12 válasza leviske (#50884) üzenetére


user12
őstag

Nem, éppenhogy a 2011 a jobb. Gyorsabb és újabb hardver van benne. Az RB600 már több, mint 10 éves modell (de ettől függetlenül természetesen még mindig elég jó). Úgy írták több helyen, hogy a gigabit netet már nem viszi el (különösen a tűzfalszabályok, vpn, nat miatt esik vissza az átviteli sebesség). Lesz felénk is hálózatfejlesztés, ezért kerestem egy másik cuccot, ami jobban bírja a tempót.
Most egy Edgerouter 4-m van, nincs különösebb indoka, hogy miért pont ez, annyi, hogy ehhez jutottam hozzá jó áron :) Még szokjuk egymást..... :D

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#50886) Hunyus


Hunyus
senior tag

Sziasztok!
Volna 1kis problémám,hátha tud valaki benne segíteni.
Adott egy tplink ac1750 router.
A lakáson belül nincs probléma a wifijelének az erősségével.
Viszont a routertől max 10méterre van 1másik ház,és ott már csak 1-es jelem van a telefonon,illetve van,hogy az is elmegy.
Ezért gondoltam én,hogy veszek 1 külső antennát yagi 18dbi,ezt rá is kötöttem a routerra és az antennát kiraktam a ház falára.Így az antenna és a másik ház között max 10méter van és csak 1 fal.
Viszont továbbra se javult a helyzet,ugyan úgy gyenge a jelem.Az antenna irányítottan van felrakva arra néz ahol a telefon venné a jelet.
Mi lehet a probléma,miért nincsen jó jelem?
(Az összefoglalóba a linkek többsége sajnos nem működik)
Válaszokat előre is köszönöm!

(#50887) Chosen válasza sziszi-fuszi (#50882) üzenetére


Chosen
addikt

:R

(#50888) Chosen válasza MasterMark (#50883) üzenetére


Chosen
addikt

Huh ezeknek egyenként utána kell néznem, hogy mi micsoda. :DDD (DNS szerver kivételével, az megvolt) Mindenesetre köszönöm! :R

(#50889) Hunyus válasza Hunyus (#50886) üzenetére


Hunyus
senior tag

A hunyus az én görbém,ha ez segít valamit.

(#50890) Hunyus


Hunyus
senior tag

Ez a házon kivűl van a routertől kb 5méterre

(#50891) Hunyus


Hunyus
senior tag

A router oldala,ha ez segít valamit.

(#50892) krealon válasza Hunyus (#50886) üzenetére


krealon
veterán

"Adott egy tplink ac1750 router.
A lakáson belül nincs probléma a wifijelének az erősségével.
Viszont a routertől max 10méterre van 1másik ház,és ott már csak 1-es jelem van a telefonon,illetve van,hogy az is elmegy.
Ezért gondoltam én,hogy veszek 1 külső antennát yagi 18dbi,ezt rá is kötöttem a routerra"

A Wifi topikban mar regebben ki lett targyalva , hogy mekkora butasag lecserelni egy antennat egy antenna rendszerben, itt mar nem resz;eteznem.

(#50893) ssgt1981


ssgt1981
senior tag

Otthoni használatra milyen switchet ajánlanátok? Egy nas, egy laptop, egy konzol lenne rajta kezdésnek, később pedig 2-3 ip kamera.

(#50894) Borisz76 válasza ssgt1981 (#50893) üzenetére


Borisz76
veterán

Ha a kamerát figyekmen kívül hagyjuk, akkor egy 5 vagy 8 portos gigabites switch jó lesz.

Van belőlük egyszerű és konfigurálható azaz menedzselhető. Olcsóbb vs drágább.

Ha a kamera is képbe kerül, akkor jó lenne tudni, hogy a kamerák áramellátását, hogyan szeretnéd megoldani. Saját trafója van a kameráknak vagy a switch-en keresztül akarod árammal ellátni... az UTP kábelek segítségével!?

Ekkor kell figyelni a PoE képességre is.... azaz a switch-nek PoE képesnek kell lennie.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#50895) ssgt1981 válasza Borisz76 (#50894) üzenetére


ssgt1981
senior tag

Köszi szépen a választ! Utp kábelen keresztül szeretném árammal ellátni a kamerákat.

(#50896) elté


elté
csendes tag

Sziasztok.

Új lakás berendezésében és felújításában vagyok.
A lakásba DIGI/UPC lesz a szolgáltató. Eddig kisebb és kevesebb helyiségből álló lakásban éltünk és a UPC ConnectBox-a tökéletesen kiszolgálta az igényeinket.
Viszont most az elrendezés miatt úgy sejtem, hogy szükség lesz még egy eszközre.
Csatolok egy alaprajzot a lakásról. [link]
A lakás panel, minden fal vasbeton, alapterülete 55 nm.
A nappaliban a router és a többi kütyü helye fix.
Azt szeretném megoldani, hogy a két háló is megfelelően el legyen látva wifivel a legtávolabbi pontokon is.
- Magamtól arra gondoltam, hogy ha lehetséges hagynám a nappaliban a szolgáltató routerét és egy plusz PoE Access Point-ot tennék a zöld-el jelölt pontra.
- Szerintetek ez a magoldás lenne a célszerűbb, vagy inkább vegyek egy bivaly routert a szolgáltatóé helyett?

Esetleg valami egyéb megoldást válasszak?
Egyébként a képen írt NAS is új eszköz lesz (valami 2 lemezes Synology), ami a szolgáltató routerének cseréjére azt tippelem, hogy hatással lenne, jól sejtem?

Extra kérdés:
500/1000 mbit körüli csomagot tervezek, a hálózat kiépítésének szempontjából szerintetek van különbség a két szolgáltató között?
Jeleneleg elvagyok a UCP-vel, de DIGI-re tervezek váltani.

Hálás köszönet a segítségért :)

[ Szerkesztve ]

(#50897) qqcqqc válasza elté (#50896) üzenetére


qqcqqc
őstag

Az extrára:
Ha Digiben gondolkodol, akkor mindenképp kell saját router. A Digi eszköz wifi része, az van, de minek kategória.
Illetve azt kéne tudnod, hogy melyik suolgáltató mit visz be.
A diginél, ha optika, akkor jelenleg két eszközt adnak, egyik a Tv jelet választja le, a másik a netet és a telefont.

(#50898) mezis válasza elté (#50896) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

- Bivaly WiFi router: NINCS illetve ha van, akkor az illegális.
- Panel és WiFi: minden helységbe 5GHz-es AP. [link]

[ Szerkesztve ]

mezis

(#50899) CirrMee válasza mezis (#50898) üzenetére


CirrMee
addikt

A diginél, ha optika, akkor jelenleg két eszközt adnak, egyik a Tv jelet választja le, a másik a netet és a telefont.

Ez kb orbitális baromság.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#50900) mezis válasza CirrMee (#50899) üzenetére


mezis
nagyúr

Bár nem nekem szánhattad, de azért kösssz. :D

[ Szerkesztve ]

mezis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.