Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricsi8800gt #98644 üzenetére
Ezt a felragasztható "menetfényledcsíkok" is tudják
Ha ezt kell látni a videón -
mephi666
nagyúr
Na, igazán remélem, hogy holnap bejelentik, hogy jövő héttől betehetem a lábam a kereskedésbe és elhozhatom a zafira-t, mert tovább szívat az f
hét elején kapott egy új középdobot munkadíjjal 27ezerért... használjuk folyamatosan azóta gond nélkül a kocsit, tegnap reggel is mentünk egy kört, semmi gond... (mínusz fokokban is pöccre indult) délben elugrottam 2km-re bevásárolni, indulnék: teker kettőt-nyekk... gyújtás le, várok, újra: teker egyet-nyekk... kb 5ödjére pöccre indul, azóta semmi gond
remélem ez csak a féltékenység újabb jele volt, mert 9év alatt nem csinált ilyet (csak amikor koppra lemerült az akku: viszont ha tegnap ez lett volna a baj, akkor reggel mínuszban nem indult volna, nem 15 fokban, mielőtt pár órával korábban töltött rajta a generátor)
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt #98644 üzenetére
Homasita vadállat gépsárkány style.
-
ricsi8800gt
addikt
Ez elég baró index [link]
-
bul07
nagyúr
válasz
mohabá 007 #98640 üzenetére
Nem mert nekem nem volt lejárva , rendesen vittem lejárat előtt
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Integrale #98639 üzenetére
Szerintem ettől a motortól nem kell félni, 120e km körül vettem (H Astra GTC), akkor a kocsi gyakorlatilag hibátlan volt. Később elkezdett kopogni indításnál az okoskerék, csak a szívó lett cserélve mert az volt laza, a cserétől függetlenül ha nagyon meleg van indításnál tud egy kis hangot adni, de hidegben egyáltalán nem. Szolenoidot nem cseréltem. A visszacsapó szelepet kellett cserélni, kiszedve még rosszabb volt, úgyhogy csere kell. Illetve most télen volt hőcserélő tömítés csere. Hidrotőke nincs, szelephézagot állítani kell. Látható olajfogyasztás 10e km alatt sincs, 0W-40-es Mobil olajat kapja.
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Z18XER kódú motorral szerelt autóval szemezek, márka szemponjából itt OFF, de a szív összeköti őket.
Olvastam róla hideget meleget, gyakori hengerfejesedés, szeleptörés, rendszeres probléma a hőcserélővel, klímakompresszor és olajnyomás gondok.
Mennyire igazak ezek? A kiszemelt autóban 184e km van, vezetett szervizkönyve, 10e kilométerenként olajcserével, megvigyázott példány, ettől függetlenül a hibák kijöhetnek.
Érdemes tartani ezektől?
Teljes vezérléscsere (okoskerekeken kívül, mert azoknak nincs gondjuk), minden szíjjal vezetővel és feszítővel, hőcserélő tömítéscseréjével kb mennyiben állhat meg? Van ajánlott szaki, akire rálehet bízni?
Köszönöm előre is! -
Feenyx
aktív tag
válasz
Neoteric #98626 üzenetére
Hello!
Ha jól emlékszem van különbség alketrészek esetén. Sőt még akkor is, ha S/S-es vagy sem. Ha nem S/S-es akkor kettőstömegűvel van szerelve és a nyomatéka is kicsit nagyobb. Nekem 125 LE S/S-es van, 37.000 km van benne. Sok panasz nincs a benzinesekre inkabb a dízelekre a facebook-os forum alapján, ha motorikusan nézzük.
-
farkas-j
őstag
Eltörött a Meriva B-m jobb hátsó ajtaján a kilincs és talán a belső műanyag eleme. (A kapu rácsukódott.) Tud valaki olyan bontót, ahol ilyet lehet kapni, és el is postázzák?
-
bul07
nagyúr
Ácsi ácsi én ezt pár hónapja állítottam de azóta utána jártam, nem az első hullám idején így nem éntőlem, azóta rendesen megkérdeztem a műszaki állomásokat, nem is egyet
Csak azóta nem volt téma(#98632) mephi666
Rákérdeztem műszaki állomásoknál
Attól a naptól indul a két év amikkor vizsgázikTessék egy válasz
Üdvözlöm!
Jelenlegi helyzetben a moratórium visszavonásától még 60 nap áll rendelkezésre a 2020. november 4-e után lejárt műszaki vizsgás jármű levizsgáztatására.
Ha pl. május 20-án vizsgázik egy ilyen jármű az az aktuális nap + 2 évlesz, tehát 2023.05.20-ig fogja kapni az érvényességet személy autóesetében!
Azt hogy érdemes-e tolni a vizsgát az a használattól függ szerintem!
Az első hullámban volt egy olyan állásfoglalás, hogy ilyen esetben a biztosító nem fizet baleset esetén. Valószínű, hogy ez a második hullámra is igaz. Célszerű levizsgáztatni a járművet, ha viszonylag sokat van használva!És még egy másiktól
A veszélyhelyzet megszűnése után,az autó azt a dátumot fogja kapni amikor vizsgázik.Tehát ha jan. 21.-én járt le és május 20.án vizsgázik, akkor a forgalmiba a május 20.a lesz beírva. Természetesen ez függ a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjától! -
gban
veterán
válasz
mephi666 #98632 üzenetére
Azt bul07 korábbi írásaiból tudhattad úgy
Hogyne tolódna, a vizsga érvényessége 2 év a sikeres műszaki vizsga után, mindegy hogy az mikor van.
Ha pl. 5 év után viszed vizsgázni akkor a fentiek alapján -3 évre kapod?
Mert lejárat utáni vizsgáztatás a vészhelyzettől függetlenül is előfordulhat. -
mephi666
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Nem muszáj vinned műszakira
Ráérsz majd ha lejár a vészhelyzet mert addig magyar földön elfogadják a lejártat is, baleset esetén biztosító beleköthet a műszaki állapotba mert ugye le van járva ennyi a hátrányAzzal is tolódik tovább lesz érvényes, ugye ha nem most vizsgáztatod hanem mondjuk 3hónap múlva akkor az a 3hónap pluszba van
De ha mindenképp vinni akarod akkor előzetes műszaki vizsgára vidd
Ez azt jelenti hogy bármi hibát találnak akkor nem kell újra fizetni a vizsga díjat hanem javítás után újra lehet vinni vizsgázni, de ha nincs gond akkor le is vizsgázik, viszont ez vagy 4-5e Ft-al többe kerül mint a sima műszaki vizsga
Ez öreg kocsiknál, vagy valami miatt kétes eredménynél jó megoldás
Én is mindig ilyenre viszem annak ellenére hogy jó műszaki állapotban van, de ugye az ördög nem alszikUgye esetedben ha ép nem nyom rá a vizsgabiztos a ködre vagy úgy van vele hogy had menjen akkor átmehet anélkül hogy költenél rá, ha meg nem engedi át e miatt akkor megcsináltatod
Én januárban vizsgáztattam, ha akkor nem viszem akkor már most 2hónapos előnyben lennék és hol van még a vége a vészhelyzetnek
-
Fin10
tag
Sziasztok! Egy H Astra-ròl lenne szó, aminek közeleg a műszaki vizsgája. A hátsó ködlámpa gombja be van szorulva, tehát nem kapcsolható. Jól gondolom, hogy így nem fog átmenni? Volt már valakinek ilyen problémája esetleg, vajon könnyen javítható?
-
Neoteric
addikt
Sziasztok.
1.4 Turbo K Astra 125 vs 150 LE. Van valami különbség a lóerőkön kívül? Mennyire problémás / probléma mentes egyik vagy másik? Netán valakinek saját tapasztalat?
-
nrg.960
tag
A kapaszkodó vilagítását direktbe köthetem a belsőtér kábelére? Sima 2 vezetékes alap a belső tér megvilagítása, amit kapaszkodót vettem az pedig térképolvasósból való, legalabbis gondolom mert a csatija 4 szálas. Viszont a hatsókat nem akarom én kapcsolgatni, csak ha az ajtó nyílik akkor vilagítson a kapaszkodós is. Úgymond megkerülni a kapcsolót.
-
Nem tudtok olyan bontót, ami egész jó, és mondjuk nem a világ világvégén van Tatabányától?
(gondolok itt arra, hogy mondjuk a Tatabánya - Buda közötti szakaszon, SZfehérvárral kiegészítve akár egy háromszögön belül van; esetleg Tatabánya-Győr még jöhet) -
Pikaa
aktív tag
válasz
mohabá 007 #98532 üzenetére
Igazad van, a hibakódot azt nem mutattam, csak a lámpát, ami világit.
Ebben az esetben, ha közben világít, meg újra indításkor eltűnik, akkor cserélni kell a motor elektronikus vezérlőjét?
-
Lacko32
tag
válasz
ArthurShelby #98612 üzenetére
Ez az IntelliLinkes fej, pontos típust mindjárt mondok. Megvárom ezt a PSA-s rendszert, hátha olcsóbb lesz meg jobb is. Inkább megoldom valahogy a carplayt, csak nem tudom, hogyan
-
adise
őstag
válasz
Lacko32 #98610 üzenetére
2018asba nincs wireless carplay/aa. (Persze megoldhato) A kabel mindenkepp kell. Hosszutavon jobb megoldas azt a 10percet raszanni hogy menjen. es akkor friss es hasznalhatobb navid lesz. Ezek a gyari navik egy forintot nem ernek, nem hogy 90kt egy frissitesert, ami kitudja mennyire es meddig friss. Gondolom AA kene mert a carplayel nem szokott semmi gond lenni, bedugod es megy.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Lacko32 #98608 üzenetére
Egyébként melyik fejegységed van?
Ahogy utána olvasok NAVI 950 IntelliLink-nél a frissítés már vin (vehicle identification number, magyarán alvázszám) alapján működik, ilyenkor 2 lehetőséged van (ha elérhető)
egyik lehetőség: kicserélni ideiglenesen a vin-t arra, amihez aktivált usb-d van
másik lehetőség: patchelt szoftvert telepítesz a kocsiraharmadik lehetőség: a hivatalos út márkakereskedésen keresztül
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Lacko32 #98608 üzenetére
Az én fejegységemet (navi 900) cd-n keresztül lehet frissíteni és sd kártya van a navigációhoz (cid "titkosítással").
Viszont navi 950től már pendriveról frissül a navigáció (és gondolom a fejegység is).
Anno az opelnél kész fejetlenség volt ezen a téren, fejegységet nem tudnak frissíteni, navigációs sd kártyájuk is csak 1 évvel régebbi volt (miközben én tudom, hogy volt újabb, mivel anno néztem külföldi fórumokat ezzel kapcsolatban, meg is oldottam...)A fejegység frissítés nem neten keresztül jön, cd kell hozzá, emiatt nem volt nekik (ugyanez van pendriveval is gondolom). Persze mindenre azt mondják, hogy meg lehet csinálni, csak pénz kérdése, de gyakorlatban lópikulát nem tudnak.
Szóval nem lennék meglepve, hogy kb semmit sem tudnak. Fb csoportban, valahol belterjesebb társaságban kérdezősködj. K astra lehet hasonló generáció, ők többen vannak, őket kérdezgesd.
szerk: a b insignia is hasonló generáció, ott anno egész nagy társaság gyűlt össze (ahogy látom most már regisztrálni kell), Ivanits Ricsi ott a főnök, neki van az opel gyulaihoz kapcsolata
-
Lacko32
tag
válasz
ArthurShelby #98606 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Ezt mai nap ki is próbálom.
Illetve még egy kérdőjel maradt bennem..
A fejegység rendszerszoftverét lehet házilag is frissíteni (amennyiben van rá mód) illetve a navit? Mert még a 2018-as van, ellenben az Opelnél 90ezer Ft a 2020-as pendrive, na annyit fixen nem adok érte. Illetve a PSA átállás miatt szívnak, így 2021-es térképfrissités még nincs. (A szakszervizben ezt mondták)
Ha 50€-s tétel lenne mint egy rözsonál vagy rönónál, nem érdekelne, megvenném. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Lacko32 #98599 üzenetére
Használati utasítás 138. oldalon kezdődik ami neked kell
(itt minden használatit megtalálsz)"A távolsági fényszóró asszisztens aktiválásra kerül a visszajelző kar kétszeri megnyomásával, ha a sebesség nagyobb mint 40 km/h.A zöld ellenőrzőlámpa a funkció bekapcsolt állapotában folyamatosan világít, a kék ellenőrzőlámpa pedig a távolsági fényszóró bekapcsolt állapotában világít."
-
bul07
nagyúr
válasz
FoLey-v #98602 üzenetére
Beépítettekkel az a baj hogy a régebi kocsikban nagyon gyenge
Jó ha 1A tudnak, mostani telefonoknak az marha kevésAmúgy biztosítékot tettél elé külön?
Ha nem én mindenképp raknék a lehető leggkisebbet, 2-3A, hogy tuti olvadjon ha véletlen zárlatossá válnaIlyen miatt
[link](#98601) Tikakukac
Igen
Bár én jobban félnék a zárlat és tűz miatt mint a akku merüléstől
Ugye minden plusz cucc plusz hibaforrás -
FoLey-v
addikt
Igen ezt kellett volna alkalmazniuk már vagy olyat ami J Astrában is található 1 usb és 1 szivargyújtó.
De állítólag lehet kapni olyat is.
Alin található 2k alatt is amit én használok.Végülis csak akkor kell bekapcsolni ha használja az ember
+1 Igen mivel az autómban van beépített autórögzítő kamera is,így kell nekem. Ha meg nem használom kikapcsolom ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest