Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Opel J Astra, 2010-2012 közötti évjáratból, melyik dízel autót ajánljátok, milyen motorral és motorkóddal?
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Opel D Corsa, 2007-es, 1.3CDTI (Z13DTH) autó. Amikor használtan vásároltam, már ki lett állítólag szedve belőle a részecskeszűrő. Megvásárlás után 2 évre rá jelentkeztek a következő problémák: menet közben sokszor letiltott, bizonyos sebességnél nem hagyta, hogy jobban gázaljam, majd egyet gondolt, s helyre is jött. Ugyan csak a napokban, hideg indításkor, kissé meghajtattva indult az autó, majd a fordulatszám le-fel ingadozott, s dadogott a motor, majd a motor leállt. Hiába gázaltam, nem reagált semmit, olyan, mintha féket nyomtam volna. Ezt megcsinálva kb. 15x, majd utána nehezen elindult. Hibakód semmi nem jelent meg! Elvittem egy szervízbe, ott a részecskeszűrőre utaltak, ami hiányzik ugye az autóból, de az "agyából" nem (állítólag), s ez csinálhatja a leírt problémákat. Ez után még egy szervízbe elvittem, ott a teszter már az EGR szelepet adta ki hibakódnak.
Azt mondták, hogy EGR szelep kiiktatásával megoldódna a probléma.
Most mit csináljak, mi a véleményetek?
Köszönöm!

-
Pikaa
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Manuális klíma, igen, az összes fokozaton jó, pollen szűrő fedele jól zár.
Csappantyúkat nem tudom.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Valaki szedett már szét belső radiátort Opel D Corsának (2007-es,1.3 CDTI, 90lovas)? Volt cserélve termosztát az autóban, viszont most sem csinál elég meleget az autóban és azt mondták az lehet a tettes.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Most, hogy kellene használni a fűtést az autóban, 28C° állítva, kb 15C°, ha csinál, lehet még sokat is mondok. 100km-t volt használva az autó, de a meleget nem nagyon nyomta. Megjegyzem , hogy nyáron a klíma sem működött rendesen, azaz nem nyomta a hideg levegot.
Mi lehet a gond szerintetek?
Opel D Corsa, 1.3CDTI, 2007-es, 90 lovas.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Azt mondjátok meg nekem, hogy egy 2007-es Opel Corsanak hogyan tudod megnézni, hogy hány fokon van éppen a vízhőmérséklete? Teszter nélkül.

Köszönöm.

-
Pikaa
aktív tag
Még egy ucsó kérdés , ha már ilyen aktív a topik.
Hideg indításnál kb. 10 ms a kipuggo feher fustot fuj ki es a fordulatszam szokdosig. Csupan 10ms-ig! A porlaszton kiul lehet mas problema? Valaki megnezte, es állítólag "pisilnek" a porlasztok(4bol 3 "pisil"). Ilyen esetben erdemes felujitatni, vagy cserelni?
Opel D Corsa 1.3 Diesel (90 lovas) autoról van szó.
-
Pikaa
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Végül a kábel volt megszakadva, így a INSP2 felirat is eltűnt.
-
Pikaa
aktív tag
Visszaterve a hatso feklampahoz, kozepen ami van a csomagtarto ajtajan. Kicsereltem, mert lampastol lehet kapni, s ugyan ugy nem vilagit. Letezik a biztositekkal lenne baj?
Valakinek van egy 2007es opel d corsa biztositek tabla kiosztasrol kepe?
-
Pikaa
aktív tag
Rendben, köszi.
Másik dolog a klíma. Hogyan tudnám leellenőrízni, hogy tökéletesen működik-e? Én úgy érzem, hogy nem fúj eléggé hideget.
-
Pikaa
aktív tag
válasz
toompa
üzenetére
Igazad volt, a csomagtartó ajtaján is ki volt égbe a féklámpa. Amúgy kicseréltem az üzemanyag szűrőt is, mert az INSP4 feliratot is irta és utána néztem, s azt mutatta, hogy azzal van a probléma. Viszont csere után még mindig mutatja a műszerfalon a feliratot. Azt hogyan tudom eltüntetni, vagy arra van más is?
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Megkérlek, áruljátok el, hogy hogyan lehet kitorolni a muszerfalrol az "INSP2" feliratot?
2007-es Opel D Corsáról van szó. Köszönöm
-
Pikaa
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igazad van, a hibakódot azt nem mutattam, csak a lámpát, ami világit.
Ebben az esetben, ha közben világít, meg újra indításkor eltűnik, akkor cserélni kell a motor elektronikus vezérlőjét?
-
Pikaa
aktív tag
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek Opel D Corsa 1.3 Eco Diesel (90 lovas), 2008-as autóról? Mik a gyakori problémái és mire kell odafigyelni vásárlás esetén? Városi használatra jó volna-e?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Metal topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest