- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsimano
őstag
megkerdeztem 4 auto villamossagis szervizt, hogy lecsekkoljak-e a szolenoidok aramellatasi goindjaimat de senki sem votl hajlando ra
-
Carlytoo
senior tag
válasz
RohamDroid #94747 üzenetére
Problémát még nem olvastam róla. Mint minden, ez is lehet problémás, de ezt teszteld előtte.
Teszt: D állásba rakva ránt egyet, vagy hallasz-e koppanás hangot?
Rakd vissza N állásba D-ből. Hallasz valamit? N-ből R állásba. Szintén hallgatózz. Ugyanezt csináld meg minden fokozatból P-be. Ha ránt egyet, akkor a bolygómű is hibás lehet (nem jellemző). D-ben magától el kell indulnia az autónak egyenes úton. R-ben szintén. Kicsit húzasd meg, hogy nagyobb fordulatnál váltson sebességet. Ha ránt, üt, akkor hagyjad ott. Ugyanezt csináld meg, csak finom gyorsítással. Hagyjad, hogy elváltsa az összes sebességet. Szintén gond van, ha ránt, vagy üt. Megjegyzés: Ha érzed a váltást, az még nem gond.
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok valamit mondani az Astra-K autómata váltójáról?
1.4 150 lovas motorral lenne a kocsi.Nagyon tetszik az autó jelenleg is automata váltós kocsim van, de az még a régi olajos technika (és nem akarom ezt a kényelmet elengedni
)
A kiszemelt kocsiban közel 100.000 Km van, és 3,5 éves.Üdv.: RohamDroid.
-
(#94744) Vgabor92 + (#94743) Carlytoo - köszi, hétfő-kedd lesz kód kiolvasás is, illetve az akku cserét már fontolgatom egy ideje. Köszi!
-
bul07
nagyúr
Meriva A
Rádió gond, gyári
Pár napja kezdte hogy nincs hangja, vagyis hol van hol nincs
És olyan módon hogy nem is jelzi hogy hangerő van rád adva, tehát nem írja ki a kijelzőn hogy fel le van tekergetve a hangerő
Máskor meg jóTalálkozott már valaki ilyennel? Mi lehet ez?
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007 #94735 üzenetére
Igen, de kérdés, mennyire frankó a legolcsóbb cromaxos.
A meg hogy benne van minden, szintén kérdés hogy jó-e, lehet jobban járok ha az eredeti kerül átpakolásra egy olyanba ami szenzorok nélkül van, mint egy ki tudja milyen minőségű egy utángyártott érzékelővel. -
Hali
Astra J - reggel felvillant az elleőrizze a szervókormányt és az ESP-t jelzés.Ellenőriztem, mindkettő működött rendben, plusz az ABS is. Amikor legközelebb ráindítottam, a jelzés eltünt. Jövő héten tudom csak kiolvasni az esetleges hibakódot, de van valakinek ötlete mi történhetett?
Köszi!
-
mohabá 007
aktív tag
Ránézésre hasonló, de hogy pontosan ugyanolyan e, csak az összeszerelés után derülne ki. Hátránya, nem tudni milyen az anyagminőség, meddig lesz tartós, + hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő, + tömítéseket is külön kell kutakodni. Ez kb:19 ezerből kijön
A cromaxos meg kész, csak be kell pattintani a helyére. (én ez utóbbit választanám)
-
mohabá 007
aktív tag
-
ntomka
nagyúr
válasz
mohabá 007 #94728 üzenetére
Ez a két mondat nem mond ellent egymásnak?
"A műanyagházas termosztát helyére nem fogatható fel a fémházas, teljesen más elrendezésü."
"Ha a termosztát rész ment tönkre, a fémházas termosztát beépíthető a helyére."
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon #94730 üzenetére
Hát ha a kettő nem is csereszabatos egymással, akkor az fura update lenne.
-
válasz
mohabá 007 #94726 üzenetére
Mi alapján van kettő fajta? Régióra jellemző kiadások?
Gondolok itt sós tengeri levegő/ rozsda.
Vagy miért kellett kettő? -
gban
veterán
válasz
mohabá 007 #94728 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat, infókat.
Szerelő (aki a nagylány barátja, és tényleg érti a dolgát) azt mondja, egybe kellene venni, cserélni.
Van benne igazság, csakhát nem annyira olcsó.
Leszedés nélkül nem dönthető el hogy mi repedt el, tömítés se biztos hogy külön beszerezhető a termosztáthoz, az egész műanyag szóval bármi elrepedhet 2 hét múlva amit nem cserélek, termosztát is tönkremehet mert nem mai már, ekkor ismét víz lejön, stb. szóval egybe csere erősen javasolt.Amin még elgondolkoztam, ez + ez összeszerelve ugyanaz lenne mint ez?
-
mohabá 007
aktív tag
Örülök, hogy újra be-benézel a topikba.
Nem szakértek,
csak a saját véleményemet mondom el a gondodról.
A műanyagházas termosztát helyére nem fogatható fel a fémházas, teljesen más elrendezésü.
Korábban azt mondtad, hogy a műanyagház megadta magát, de a termosztát még működik.
Próbáljál meg műanyagházat vadászni, hátha sikerül.[link]
Ha nem jön össze, akkor csak a komplett csere segít.
Ha a termosztát rész ment tönkre, a fémházas termosztát beépíthető a helyére. -
gban
veterán
válasz
mohabá 007 #94726 üzenetére
Akkor ha nem veszed zokon, kérnék kis szakértést.
Azt néztem, a fém házat az A16XER-re 2012-től írják itt-ott.
Az enyém 2009-es gyártás, 2010-es forgalomba helyezés.
Komplett venném a házat, amin rajta a termosztát maga a ház azon részével együtt.
1. Van valami tuti forrás ahol nem 40k? Cromaxnál van 30-ért is, láttam, de mindenhol 40 fölött van, illetve a topran volt itt-ott 28-ért, de már sehol nem találok készleten / rendelhetőt
2. ez a lényegesebb, jó nekem is amin a termosztát háza fém? -
gban
veterán
válasz
DjDanee87 #94723 üzenetére
Tócsát ha látsz az rég rossz.
Mondom, a termosztátházat nézd meg hogy látsz-e rajta hűtőfolyadékot.
Ha nem a termosztátház akkor máshol enged, de nem lehet véletlen hogy neked is most jött elő hogy elment a víz. Nagy hideg, rá a forró víz, sz@r műanyag meg reped...
Én még nem vettem újat, sajnos nem 2 fillér. -
DjDanee87
addikt
Valamennyi fagyállót kellett rátölteni, de tócsát nem láttam a garázsban. Majd kiderül egy idő után, hogy mi a helyzet.
A rosszabbik hír, hogy van egy nem túl hangos súrlódó fém hang indítás után a bal első kerék környékén. Elvileg a szervó szivattyú, amíg nem melegszik fel benne az olaj hallani. Remélem nem megy tönkre, mert jó kis 2-300 ezres árakat találtam rá.
-
bazsimano
őstag
válasz
mohabá 007 #94721 üzenetére
nah akkor most azt kell keresnem gyorsan
el villamossagis
koszi -
mohabá 007
aktív tag
-
bazsimano
őstag
válasz
mohabá 007 #94717 üzenetére
Ok! de gonodlom ehhez a muvelethez, hogy kimerjek szet kell bontani a motort nem? vagy tevedek?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
bazsimano #94716 üzenetére
Addig nem kell semmit venni, míg ki nem derült, melyik alkatrész a hibás.
Eddig annyi a biztos, hogy a szolenoid (OCV) szelep jó. A hibakód alapján nem vele van baj, azért nem működik, mert valamiért nem jut el áram az ECU-tól, ezért az nem tudja működtetni az okoskereket.
Akinek volt már kezében multiméter, lazán kiméri hol a gond. -
Carlytoo
senior tag
Haligali,
Szerintetek ez mi: Menet közben kidobta az ESP lámpát a műszerfalon + a szerviznél a kormányjel egy felkiáltójellel. Y30DT motorkód. Majd rácsapom az OP-COM-ra, de addig én úgy gondolom, hogy kormányszög jeladó szarozik. Szerintetek?
-
athomi
veterán
válasz
ricsi8800gt #94710 üzenetére
Van két hibakódja, mindkettő áramköri hibával. Akkor a mechanikai alkatrész cseréje, aminek valószínűleg semmi baja, hogy fogja megoldani a hibát? A traktorhang valóban azért van, mert az okoskerék nem megfelelő pozícióban van, de esetünkben nem a kopottsága miatt, hanem az azt működtető szolenoid szelep nem megfelelő működése miatt. És akkor visszatérünk oda ahonnan kiindultunk, azért nem működik megfelelően, mert áramköri hiba van. [link]
-
anti1966
tag
válasz
Petyyyyy #94712 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Motorikusan teljesen rendben van az autó, üzemanyagot is próbáltam beletankolni már mint ahogy említetted is a prémiumot.
Változást nem észleltem a hiba terén.
Egy másik fórumban egy hozzászóló említette, hogy neki van 6 autója is ilyen, ebből 4 ugyanezt csinálja. Én nem akarom elhinni, hogy ez ilyen... -
anti1966
tag
Sziasztok!
Opel G 1,7 Isuzu motorosról lenne szó, aminek a hibája a hidegindításnál kezdődik. Hidegen pöccre indul, de ha gázt adok, bedadog és nem elég szépen jár, alapjárat viszont egyenletes, gyakorlatilag elindulni vele hidegen nem nagyon lehet a rágatás miatt. Izzítógyertyák kimérve jók, a hibatárolóban semmi motorjellegű hiba nincs. Az előtöltés szabályzó szelepje megadta magát, a gázolajat felhordta a motorvezérlőig, majd az cserélve lett, az olaj nem szivárog már, viszont a hiba megmaradt. Gázolajszűrő frissen cserélve, ha a motor valamelyest bemelegszik, a hiba teljesen megszűnik.
Esetleg tippje van-e valakinek, hogy ezt mi okozza?Köszönöm!
-
athomi
veterán
válasz
bazsimano #94705 üzenetére
P0013 Vezérműtengely-állító, szívó oldal/hengersor 1 - hiba az áramkörben
A mechanikai alkatrész [vezérműtengely-állító kerék (okoskerék)] cseréje nem gondolom, hogy megoldja a fenti problémát.
-
bazsimano
őstag
-
bazsimano
őstag
nah volt az auto egy szervizbe....megneztek a solenoidokat, de nem az volt, kicsereltek ket masikra es nem az adta a hangot. uh menni kell tovabb!
-
vcsabika
tag
Budapesten van valami opel szaki, aki ert a 2002-es opel benyin zafirahoz-hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest