- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
B veci oldalindexnek milyen típusú a foglalat? Magyarán milyen égőt / izzót vegyek bele?
-
Végre sikerül leülni megnézni, hogy mizujs' (vagy mi) a régi vasunkkal.
A villogós verziót kipróbálva nekem csak azt villogta, hogy 10 _szünet_ 5.
Ezt háromszor.
És kezdte előröl.
Ez jó? -
krisz4b70
aktív tag
Megvan, köszi.
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
G astrába a fagyálló szint hol kell legyen? Nem látok a tartályon semmi min max jelzést. -
steve1021
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséggel fordulok hozzátok.
Lenne egy olyan problémám a vectrámal amire nem igazán találok megoldást. Hátha volt már itt valakinek ilyen hibája és tudja mi a megoldás. Na szóval adott egy Z19DTH motoros vectra egr, dpf, kiiktatva szívósór ledugózva. Hibajelenség az lenne, hogy 2000 fordulat felé nem pörög a motor hiába taposom a gázt nem pörög fel a motor olyan mintha vész üzembe kapcsolna a kocsi, de semmilyen hibakód nincsen. Olyankor gyorsan leállítom a kocsit újra indítom egy ideig jó majd random módon megint előjön a hiba. Amit év eddig elvégeztem map sensor takarítása közös nyomócsőben lévő érzékelők takarítása, fojtószelep csere, vákum csövek ellenőrzésé. Sajna a hiba még mindig előjön random módon minden előjel nélkül. Szerelőm nem tud vele mit kezdeni mivel nincsen hibakódom. Valakinek esetleg nem volt ilyen jellegű problémája? Vagy valaki esetleg segítene, hogy mit kellne megnézni, kicserélni, megtakarítani ?Segítséget és válaszokat előre is köszönöm! -
pockhome
senior tag
Sziasztok,
P0200-as hibakódja volt már valakinek?
Injektor probléma, de valami kontaktos lehet, mert a csöveket, kábeleket mozgatva elalszik a check engine, bukkanónál ha olyanja van megint. 1,5x annyit eszik, és alig gyorsul amikor a hiba jelen van. Ha megszűnik, akkor lassú gyorsításkor (nem tökig nyomom a gázt) egész sokáig bírja.
A kérdésem az lenne még, hogy van valami megszokott pont ahol oxidálódni szoktak a vezetékek, törni szoktak a csövek?
Csak emiatt nem szedném szét az egészet, műhelybe meg végképp nem vinném sokpénzért, mikor látható/érezhető hogy valami kontakthiba(-szerűség) áll fent.Előre is köszönöm!
-
adalbert1
veterán
Ma arra lettem figyelmes, hogy az egyes és kettes fokozatot néha nehezen veszi a váltó (viszont néha meg teljesen könnyedén), ez mitől lehet? Kuplungtárcsa? (illetve lehet, hogy régebben is ilyen volt, csak már kb. 1 hete nem vezettem a gépet, és lehet, hogy elszoktam tőle
). Az autó H Astra Z16XEP, 5 sebességes kézi váltóval.
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Z12XE motorba ki milyen olajat használ, mik a tapasztalatok? Mennyire jellemző olajfogyasztás, illetve ki milyen régóta használja az adott olajat?
Az összefoglalóban olvastam az "Ajánlott motorolajok" részt, de kíváncsi vagyok ki milyet használ.
Köszönöm szépen!
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy #93686 üzenetére
Mi is erre tippelünk, az a baj, hogy ezt a motort még nem ismerem annyira mint a B vectránál hogy fejből tudjam az utolsó csavarig mi hol mire van.
De mivel elötte nem volt vele semmi gond, és ment is szépen erre tippelünk mi is...
Délután kerül aknára aztán kiderül remélhetőleg. -
F_Gergely
őstag
Ahoye,
Olajcsere, szűrőcsere után, nincs az autón turbó, valamiért nem megy.
Hibaüzenet nincs, sárga lámpa nincs, elforog tiltásig de nem megy, érezni és hallani, hogy nincs turbó.
Ma megy vissza szerelőhöz, de ötletünk sincs mi lehet a gond. Ötlet, tipp?
2008-as 1,9DT dízel Vectra C. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Apró öröm, de öröm.
Az 1.4-es Z14XEP motoros G Astrám több mint két hónapot állt egy helyben (kényszerből) és első alkalommal pöccre indult. Semmi füst, semmi zörgés, csörgés. Kicsit aggódtam, hogy baj lesz vagy valami megmakkant a 2hónap alatt.
Azóta mentem vele 870km-t és még jobban fogyaszt mint eddig. Bár ehhez tuti inkább a szokatlan melegnek van köze.
-
-
-
válasz
FoLey-v #93664 üzenetére
Fűtőventillátor, milyen jó is az. Nekem csak zörgött alacsony fokozatban, gondoltam kiszedem, kipucolom. Haynes-ben megneztem, persze nem úgy volt, 3 csavar helyett csak egy fogta, de és nem a karimát, hanem alul csak a motort, amihez meg nőgyógyász ujjak kellenek. Mondjuk a jó hír az, hogy tényleg csak egy marék levél zörgött benne, de akkor meg minek van a pollenszűrő, ha csak úgy bejutnak.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoLey-v #93674 üzenetére
Ez passzolom, G-ben ha annak van baja, akkor egyszerűen átszalad rajta a feszültség és mindig maxon megy. H-ban lehet van már visszacsatolás és az ECU tudja mi a helyzet.
ricsi8800gt: A szavak magyarul vannak, de esküszöm rá kell koncentrálnom, hogy megértsem mit is akarsz írni néha.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
mohabá 007 #93662 üzenetére
Nekem nincs szakértelmem se itt pár embernek van és azok miért nem autó szerelők
-
válasz
cappa72 #93663 üzenetére
Na úgy tűnik, hogy nem alkalmas: "These are the older OBD-1 ECUs that are not supported by current OBD-2 readers."
Aztán a villogtatás leírását itt találtam meg.
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok
Opel Astra H esetén p0597 termosztát hibát jelent elvileg. Pedál próbával olvastam ki. Jelentősebb kiadásra kell számítanom ha elviszem szervizbe vagy olcsóbb dologról lehet szó?
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Reggel kicseréltem a fűtőmotort. Kipróbálásként bekapcsoltam okés volt,de amint nullára tettem a ventilátor sebességet maxon pörgette,kulcsot kivettem és fél percc után abbahagyta. Utána már nem is pörgött,hiába állítottam be a sebességet megsem mozdul.
Ezután arra lettem figyelmes,hogy ilyen hangot ad.
Valaki tudja a választ? -
Opel Astra F, x16szr motorkóddal: Van esetleg hozzá diagnoksztikai szoftver?
Ugyan ODB csatlakozót találtam a biztosítéktábla mellett, de a scanmyopel csak annyit csinál, hogy kiírja az adatokat, de amikor live adatot szeretnék kérni, akkor szimplán visszaugrik a típuskiválasztó kezdőképernyőre.
Lehet, hogy nem is kompatibilis ennek a régi autónak a "fedélzeti számítógépe" az ilyen adatok lekéréséhez?Próbáltam a Car scanner-t is, az azt írja, hogy nem talál megfelelő protokollt (46 féle ellenőrzést hajtot végra; "trying to detect protocol... 46/46...")
EML327/ODBII bluetooth adapterrel próbáltam.
Az adapter biztosan jó, mert a Ford S-Max-nál simán ment, a ForScan-nel, és lehetett hibakódot olvasni, élő adatokat a telefon képernyőjére kitenni.)(visszaolvastam, és azt látám, hogy villogtatásokkal nézitek meg a hibakódokat)
Ha nem alkalmas, akkor madar a villogtatás, vagy van még lehetőség? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #93649 üzenetére
A hozzászólót a hozzászólása minősíti. Aki valótlant állít, hazudik! Amit itt leírtál, sajnos köszönő viszonyban sincs a valósággal. A tények makacs dolgok, és az is igaz, hogy a szó elszáll, de az írás megmarad. Ezért könnyű ellenőrizni mi is történt valójában, és ki beszél össze vissza.
A problémád itt kezdődött:….[link]
Nem sokból tart végig görgetni a mai napig, és rádöbbensz, hogy állításod ( "...Itt is mondtak össze vissza mindent a magukat szakèrtönek valló emberek…..csak volt aki mondott minden baromságot hogy ez a hiba,az a hiba,ilyen baja van olyan baja van….") nettó baromság, mert olyanokat állítasz, amit itt senki nem mondott. Az már csak hab a tortán, hogy meg se említetted, az olajfogyasztást.
Szakértelmed, hozzáértésed rendszeresen bizonyítod. Ezek csak az utolsó hónapból:[kép]....[kép]
-
-
Csak egy egyszerű történet, semmi más...
Régesrégen egy messzimesszi Galaxisban... ja nem... vettünk egy Opel Astra F-fet, x16szr motorral; 14 éve.
Gyakorlatilag mindenre elegendő volt, amire nekünk kellett. Ez volt a második F Astránk. Az első 1.4, 8 szelepes, 5 ajtós; a mostani meg 1.6, 8 szelepes, sedan.
47k km-rel vettük a mi kis ezüstös mindenesünket.
Egészen addig bele is férünk szűkölködés nélkül, míg nem érkezett a 3. poronty... Akkor már kezdett kicsi lenni, de azért még el tudtunk menni ide-oda.
Megszületett a döntés, hogy kell egy nagyobb autó... de akkor mi lesz ezzel?
Napokig ment a matek, hogy akkor mi is legyen. Addig számolgattam, míg rájöttem, hogy teljesen felesleges eladni, mert az akkor számításaim alapján havi 5000Ft-ba került a fenntartása – nem számítva bele a benzint; de beleszámoltam a kötelezőt, az adókat, a kerékcseréket, a szervizeket, műszaki vizsgákat, stb.
Tehát vettünk mellé egy családi egyterűt (Ford Galaxy), de ez maradt.
Aztán a családi egyterű is 17 éves lett, és eladtuk; vettünk helyette egy kicsit fiatalabb egyterűt (S-Max) Astra maradt. :)
Mostani “árfolyamon” számítva ~ 7000Ft a fenntartása havonta.
Most az S-Max megy, Astra továbbra is marad.
Idén azért már látszódott rendesen a kor rajta (gyártástól számított 20 éves), a hátsó kerékív és a tanksapka nyílásánál bizony rohadásnak indult.
Ez miattúgy döntöttünk úgy hogy bizony ezt meg kell csináltatni. Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz olcsó, és az autó árának a fele biztos belemegy ebbe, de arra is gondoltunk, hogy a használati értéke több számunkra, mint a piaci.
Elvittük hát “kozmetikushoz”, és egy hét múlva egészen szép állapotban kaptuk vissza. Szerintünk megérte. Ez volt az eddigi legdrágább ráköltésünk nagyra becült kisautónkra.
Azzal is tisztában vagyunk, hogy a kozmetika nem tart további 20 éven át, ha 2-4 évig kitart, akkor az már jó. Aztán meglátjuk, mi lesz vele. Az biztos, hogy ha nem hullik szét (sem motorikusan, sem kaszni szinten), akkor továbbra is megmarad kis rohangálós autónak (na azért 500literes a csomagtartó... belefér 1-2 tálca dobozos sör...)
Ez az autó amolyan kiszolgáló személyzet számunkra. Nem romlik el, megy. Igaz, gondoskdunk arról, hogy időben megkapja az olajat, vezérléscserét, szűrőket.
Most 155e km van benne, télen is pöccre indul.
Szeretjük. -
Dinnye83
újonc
válasz
mohabá 007 #93648 üzenetére
EGR szelep: [kép]
Alaphelyzetben 1V, teljesen nyitott helyzetben 3.8V. A szelep takarítás után könnyen mozog és nem akad.Fojtószelep: [kép]
Alaphelyzetben 0.9 és 4.2 V, teljesen nyitott helyzetben 0.3 és 4.8V. Takarítás után ez sem akad és könnyen mozog. Alaphelyzetben majdnem, de nem teljesen zárt.Először P1405 (EGR) hibakód volt, másnap már néha leállt a motor egy rántás kíséretében.
Ezután takarítottam az EGR-t. Utána is megállt. De ekkor már "csak" P0100 P0120 P0220 hibakód vot. Ez légtömegmérő hiba és fojtószelep pozícióhibák.
Másnap lehúzott légtömegmérővel és a fojtóról leszedett csővel megnéztem, hogy mozog-e a szelep. Mozgott.
Ezután már P0100 és P0110 hibák voltak (légtömegmérő és beszívott levegő hőmérséklet) Gondolom a lehúzott MAF szenzor miatt. És P1526 hiba volt még. Ez pedig fojtószelep gond (Minimum Throttle Position Not Learned). -
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt #93654 üzenetére
Bár értenéd is, amit olvasol néha.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #93654 üzenetére
És mit csináltál vele végül?
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt #93652 üzenetére
Telefonon keresztül akartál agyműtét elvégezni úgy, hogy minden második szó kimarad. Na, hát kb. ilyen a te eseted is. Van egy olyan érzésem, hogy ezt a membránt sem úgy cserélted ki, hogy leültél az asztal elé, megjött az ötlet, majd végül magadtól kicserélted, internet mindvégig offline
-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #93649 üzenetére
Ez típus hiba. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest