Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ebben az ülőlap és a hátrész párnájának a cseréje is benne van?
Nekem 2x kellett szétszedni, mert az ülőlap cseréje után 2 hétre a hátlapé is tönkrement.
Utána persze az utasoldali is tönkrement.
Olvastam olyat aki 3-4x cserélte egymást követő teleken, el tudom képzelni a párnák minőségét. -
zolikaDB
veterán
Multkori toronycsapagy gyanumhoz visszaterve...
Ha gyorsitok egyesben, valami koppan elol.
Kormanyt tekergetve ropogas...
Akkor ez tenyleg a csapagy? -
-=RelakS=-
veterán
Ma nem akart bekapcsolni az automata távfény. Lehet, hogy tudja a kocsi, hogy köd van?

-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Öhö. És 10-20 éve nem volt ilyen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez már az insigniáknál is megvolt, ott még az első félévben megcsinálták garanciába.
Van aki azt mondja, hogy azért van, mert beletérdelnek az ülésbe alkalomadtán (pl térden ülsz, hátrafordulva a gyerek felé mikor áll a kocsi). -
válasz
stickermajom
üzenetére
Facebook csoport? Hogy találom meg?
Köszi! -
Tikakukac
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Jól hangzik.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Az ülésfűtést bekapcsolva a műszerfalon megjelenik a bekapcsolt állapot, de nem melegszik az ülés, majd kb 1 perc után kikapcsol a műszerfalon az ülésfűtés jelző, egyenlőre csak a vezetőülés. Szakszervíz azt mondta hogy ülésfűtéspárna szakadás, cseréje kb. 100eft anyag+munkadíj.
-
Szada85
aktív tag
Azért, ha azt onnan közelítjük, hogy a lassan két év, és ~60.000 Km alatt az olaj/szürö/szíjcserén kívül csak ennyi "baja" volt a motornak, akkor azért már másként mutat az összkép.

@(#87576) Saint:
Fogorvos, autószerelö általában otthon intézödik, most a (pontosan a leömlöre) szivárgó olajjal nem szerettem volna 1000km-t autopályázni, a leállósávban lángolást meghagyom más márkák privilégiumának
, az ünnepek alatt pedig kevés szerelö vállalta volna el mosolyogva.

Linkelt darab ment a parkolóba, köszönet érte, bár elsödlegesen OPC a terv/álom, ha ilyen hitvány marad belöle a kínálat, akkor idövel érdekes lehet egy "sima" 2.8V6 is.
-
Korábban P0130 sensor 1 circuit hibám volt ami a katalizátor előtti lambda szonda. Fixem beállt valami 400mv körülire az érték és állandó hibának hozta ki, kiütés után visszajött egyből szóval döglött volt a szonda.
Vettem bele egy unix szerint bele valót Delphi márkájút 4 vezetékest, beleraktam cégnél, hibakódot kiütöttem és láttam opcompon hogy az értékek jók tehát dolgozik a szonda csinálja amit kell. Mentem haza kb 25 km és minden rendben volt. Ma reggel indítok, kicsit járatom amíg a jeget szedem le és megint kijött a hiba de nem állandóra mert az értékek meg jók és változnak.
Nem értem ha a szonda működik akkor miért hozza ki hibára? Vagy csak egy pillanatra nem adna értéket, hidegen?
Ilyenkor ha a hibakód nem állandó és a szonda hoz értéket akkor a motorvezérlő használja is azokat az értékeket és nem a defaulton dolgozik? -
beg
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Na ezért hagyjuk meg a V6 szervizelést a hanyatló nyugat ópiumának

Szívó 1.4-et körbecelluxozom oszt' jóvan.(Régi szép idők, mikor a Trabin hengerfej tömítést kellett csinálnunk mert az egyik trafó behalt a kettőből és 1 hengerrel jöttünk vele haza
Szóval az anyagköltség 560 Ft volt és nettó 2 óra alatt pár sör/óra fogyasztással megvoltunk vele. Mindez 2006-ban ) -
footy
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Egy szabvany(DIN) fejegysegbol gyari vagy nem, alig jon ki 2x12watt es az mar valoszinu "kockajel" lesz.
Egy Audio System MX165 tok jo belepo szett ez ala ne menj minosegben. Elso lepesnek en viszont meggondolnam az ajtok szigeteleset is, mert az is sokat hoz es egy 10esbol megvan ha magadnak csinalod. -
-
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ilyet Isten ments,hogy vegyél!Már a gyári szett is alapból egy komponens szettből áll (mély-közép és magas sugárzó).Ebből következik,hogy 165 mm-es komponens szett való az ajtókba.Nem fogok márkákat ajánlani,mivel nem tudni,milyen zenei irányzatokat hallgatsz.Ami jó pl. rock zenére,nem valószínű,hogy jó lesz elektronikusra.Van a neten jópár kimondottan autó hifi-vel foglalkozó oldal,javaslom,hogy nézz rájuk.Nem olyan egyszerű jó hifi-t csinálni egy autóba.
-
Zafirás
újonc
Szervusztok! Kinéztem egy J Astrát, 1,6-os 8 éves és a szelepfedélnél könnyezik az olaj. Valakinek erről véleménye??
-
trassher
addikt
Urak maradok olvasó módban mivel sok minden nem történt azon kívül, hogy kicseréltettem az összes csillapítót és az első fékeket 2 hete. Írjatok sokat, hogy a kórházban legyen mit olvasni.

-
footy
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ne rakd be, szarabb lesz mint a gyari. A gyari papirhangszoroknak legalabb magas az erzekenyseguk igy fejegysegrol is hajthatoak, amit kineztel gyatran fog szolni. A koax felepites amugyis kerulendo.
Ha cserelni akarsz, akkor ra kell szanni min 25-30e forintot, de szigetelessel egyutt inkabbb 40et es akkor jo eredmenyt kapsz. Ha ennyit nem szansz ra akkor nem erdemes beelekezdeni. -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Ha van valakinek Astra G kombira való első sárfogója, vagy tud olyan üzletet, ahol találok elfekvőben, annak nagyon megköszönném a segítségét! Én sajnos nem találtam sehol, a bontókban sem.
-
mandras81
senior tag
Olyannal találkozott már valaki, hogy kombi elektromos csomagtérajtó szépen felnyílik, viszont lecsukásnál csak kb. 1/3-áig csukódik, majd kis gondolkozás után visszanyílik, és csak kézzel lehet teljesen lecsukni. Arra gyanakszunk, hogy nem teleszkóp probléma, hanem valami programozási gond lehet... (Vectra C)
-
ivana
addikt
válasz
Mamuska
üzenetére
200-300 az retek sok, A zafival nekem is hasonló a tapasztalat mint a kollegának feljebb, 80-100. Abba nem csak a tárcsa volt benne, hanem pl. kinyomó csapágy. Meg asszem a váltó olajat is cserélték. Szintén Pesten.
Ha a meriva egy sima egyszerű szívóbenzin ennél sokkal több nem lehet.
-
Mamuska
őstag
Én csak azt tudom mit mondott, nem én vezettem. Ezt mondta anyám. Nincs ereje a kocsinak és bőg a motor az első pár sebességben, aztán négyesben kb. már megy, az alatt meg annyira nem. Nagyon büdös égett szag, de a motorháztetőt felnyitva sehonnan nem érezte az égett szagot, tehát nem a motortérből jött a szag, hanem a kuplung felől.
Látom szerkesztetted. Rendben.

(#87549) legelek
Arra még nem húznám a szám, de 200-300 ezernél már rohadt ideges lennék.
-
beg
veterán
válasz
Mamuska
üzenetére
A leégés lehet kisebb vezetéstechnikai bakitól elkezdve a komplexebb mechanikai hibáig bármi.
Ha csak a tárcsa csere, az kb. 15-25 ezer + munkadíj, de nem egy leányálom, sok óra. A többi a jelenlegi állapottól függ. Ezt távolról senki nem fogja tudni pontosan megmondani csak szemrevételezésnél derül ki. -
Mamuska
őstag
Sziasztok!
Édesanyám bevásárlóautójában egy első szériás Merrivában (1,6 E75 87LE) leégett a kuplung. Na most fölhívja a szervizest, hogy mikor ér rá meg minden. A telefonban mondja, hogy ez nagyon sokba fog kerülni. Kérjek árajánlatot több szervizestől is? Ahogy hallom ez akár több százezer is lehet, és most így karácsonykor elég rosszul jött. Mi a normális tehát a nem lehúzós ár amire számítsunk?
Köszönöm a segítséget!
-
Gergőke88
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Érdekes, hogy csak a jobb oldali nem megy fel..
-
Tikakukac
titán
válasz
Skynet258
üzenetére
800 kéne G-re is, 810-es van, na hát az akkora. Ne kérdezd hogyan mehet el 1cm, de ha legyártva jó, nekem nyolc.
Másik érdekesség, hogy 830km-es csurig majd koppig le és megint fel tankolós méréssel 5,74l-t hozott ki az autó. Ami elég fura, 7 és 7.5l között volt eddig. A diffi, hogy most 80%-ban én raktam bele ezt a távot. Ezek szerint mégis igazam lesz és inkább 1 fokozattal lentebb pörögni sokkal kevésbé benzintemető, mint a nyomatékgörbe legalján köhécselni.
-
Lajos1966
tag
válasz
mandras81
üzenetére
Alapvetően egyetértek az írásoddal.Viszont a tapasztalat inkább azt mutatja,hogy hangszórók cseréje után nagyobb hangerő erőltetése esetén nem a hangszóró tekercsek,hanem a fejegység harmatos végfokai szoktak elszállni,mivel nem tudják kiszolgálni teljesítménnyel a hangszórókat.
-
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Közben visszaolvastam és látom milyen fejegységet raktál be.Mivel van rajta 2 RCA kimenet,erősen javallott erősítőt beiktatni a rendszerbe,amennyiben hangminőségben szeretnél javulást remélni.Enélkül csak a hangszórók cseréje nem fog érdemi javulást hozni.Persze ez attól függ mennyire vagy a minőségi hangzás híve.
-
mandras81
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy új hangszóró jobb eredményt produkál, mint a gyári, sőt sokszor ezzel ellentétes az eredmény. Ugyanis, a gyári hangszórók jó esetben a gyári fejegységhez, - ne adj' Isten - az akusztikus körülményekhez vannak méretezve (nyílván ez annál igazabb, minél prémiumabb az autó).
A hangszóró terhelhetőségénél (passziv elemként nincs teéjesítménye) sokkal fontosabb az erzékenysége, amit jellemzöen dB/W/m-ben szoktak megadni, és kb. azt jelenti, hogy 1 méterről 1W-nál mekkora hangerőre képes, azaz milyen könnyű meghajtani. Mivel a gyári fejegységek (és általában bármilyen fejegység beépített) erősítője a valóságban ~10W teljesítmény leadására képes csatornánként (legyen bármi ráírva), így gyárihoz hasonlóan minél érzékenyebb (mondjuk 92-93 dB/W/m feletti) hangszórót érdemes csatlakoztatni hozzá, ellenkező esetben sokkal jobban ki kell tekerni adott hangerő eléréséhez, aminek eredményeképpen elkezd - már hallhatóan is - torzítani, és ezzel a torz jellel leégeti a hangszóro tekercseit. -
Findzs
addikt
Egy ilyennel lehet programozni ablak vezérlést kulcsról, meg bc -t stb?
-
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Amikor a cserére elszánod magad,járd körül a dolgot körültekintően,mert sok rossz tapasztalat volt ezzel kapcsolatban.Sok ember csalódott a hangszórók cseréje után,mert nem jött a várt eredmény.
-
Findzs
addikt
Én is évek óta bosoko ablaktörlőket használok olcsók és jók.
Sok márkát kipróbáltam már de még az 5 ezres valeo is elkezdett csíkozni fél év után. De olyan is volt, hogy a vadiúj bosch rosszabb volt mint a több éves noname amit leváltott. Persze nem mondom, hogy a prémium márkák rosszak, mert volt olyan valeom ami vagy 5 évig fent volt a kocsin és azért cseréltem mert már hangos volt felkeményedett a gumija.
Úgyhogy azóta marad az olcsó bosoko azzal legalább nem idegesedem ha megveszem és csíkoz. -
Sanki
addikt
Ablaktörlőből mehet a bosch? (Úgy néz ki valami nem stimmel a szélvédővel + a törléssel, mert esőben törlés után foltos lesz az üveg és nem látok... Bővebben írtam az autóápolós topikban.)
Ha jól néztem 500/475 a méret, szerintem a mostani is bosch.Hirtelen cromax-nál néztem szét, ott mondjuk 1 méretben több bosch is van, nem tudom mi a különbség..
475 mm
500 mm -
footy
addikt
2013-as FL Insigniahoz hanyas verzioju opcom kell?
(#87512) Saint_
Mit hasznaltal tisztitashoz es apoloashoz? -
Lajos1966
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Figyelembe véve a fejegységek max.15W-os végfokait a hangszórók is kb.ilyen teljesítményűek.Nagyjából össze vannak hangolva és elég nagy érzékenységük,így könnyen hajthatóak.
Mit tervezel? -
ricsi8800gt
addikt
A 2007-as H Astrában amik vannak hangszórók azok hány Wattosak ?
-
törölt tag
Van valamelyikotoknek defendlock valtozara? Hogy a francba lehet lezarni vele a valtot? Milyen allasban kell lennie? Probalkoztam mindenhogy, nyomtam huztam -be-ki kulcsforditas kozben, de semmi

-
tutis
addikt
bőrkormányt mivel lehetne kicsit felfrissíteni, újabbá varázsolni? Pici kopás, fényesedés van rajta..
-
ivana
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na közben beraktam az új benzinszűrőt és azóta pöccre indul, a check engine lámpa meg magától eltűnt. Utóbbi meglepő, de pozitív fejlemény.
-
Szada85
aktív tag
válasz
mandras81
üzenetére
Én általában a legtöbb karbantartási területen a szigorúbb/óvatosabb irány híve vagyok, így én is azt mondanám, hogy 60 ezrenkénti csere ártani biztosan nem árt, szóval én is tartanám ezt. Mert ha szeleptömb nincs is az easytronicban, maguk a fogaskerekek, csapágyak biztosan meghálálják a friss olajtöltetet.
A zajkomforttal az a baj, hogy más-más ember másként éli meg. Mi gyakran pályázunk az enyémmel, abban is 5 sebességes váltó van csak, de nekem egyáltalán nem zavaró a zaj 130-nál. Gördülési zajt hallani persze, picit a motort is, de sem a beszélgetést, sem a zenehallgatást nem zavarja. Nem sok tapasztalatom van "prémiumabb" autókkal nekem sem, szóval lehet, ha vinnének Volvoval, Passattal, BMW-vel, akkor más lenne a vélemény.
-
7Sony7
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Már 2x cseréltem. Úgy tűnik, rövid benne az a kis pöcs, amit betol a gyújtáskapcs-zárbetét, mikor fordítod a kulcsot. Ez még csak picit kormos volt, megtisztítottam, és belekókányoltam egy kis közdarabot, mert hiába veszek másikat, az is így jár akkor. A héten "tesztüzem" lesz. Aztán meglátjuk.
-
Tikakukac
titán
válasz
7Sony7
üzenetére
Az elektromos betét az tud dolgokat, ha az úgy szétégett, mint nekünk, bátran tudsz indítózni harmad fordulatra vagy éppen teljesre sem, motor járásától függetlenül. Innentől meg tényleg széles a skála, hogy mit tudsz rövidre zárni és ezzel elkuffantani. 1200Ft volt, csere mindenképp ajánlott. Én kalapáccsal vertem ki a helyéről úgy összeolvadt. Hasonlóan kretén tervezés, mint a lámpakapcsolók.
-
7Sony7
addikt
kcsa és Tikakukac:
Köszönöm. Én sem értettem teljesen, hogy függhet össze, de mikor a gy.kapcsoló vacakolt, akkor kezddte el a hülyeségét a fordulatszámmérő is. (ugrált) Rámértem, és ilyenkor ugrált a feszkó is. Mot, hogy jó a gy.kapcs, rendben van a ford.mérő, és a feszkó is. Viszont még csak egy utam volt azóta a kocsival, úgyhogy bármi lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- Manjaro Linux
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha jól látom a Zafira C-re az kéne vezetőoldalira (utasoldali 700mm-es, az van), de nincs ekkora.