Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Ferry
senior tag
Astra G-nek oldalsó index lámpa cserénél van valami trükk, okosság vagy csak simán kipattintom- cserélem?
-
norrberth
addikt
válasz
zolikaDB #76918 üzenetére
Nincs mit, XEP motoroknak van egy jellegzetes láncos hangjuk, annyira nagy különbséget nem hallok a Castrol után.
Castrol 5W-40 ből bevert vagy 3-4dl, 10.000Km alatt.
Meg kb 50Km és az olaj fekete volt. Amit nem értettem.
Lehet a Mobillal is ez lesz, megírom.Mobil 5W-30 ezt jobban lehet fogja csipegetni. Elválik.
Majd beszámolok róla.Motorolajbolt.hu Megbízható bolt. Hamis olajoktól rettegek, ezért mindig kijárom honnan érdemes venni olajt.
Eredeti, hologramos termék. Közvetlen beszállítónk a MOBIL termékek HIVATALOS magyarországi importőre a LUBEXPERT Hungária Kft.
Lubexpertől megkérdeztem e-mail be hogy kitől érdemes vásárolni kik a viszonteladóik stb.
És ők ajánlották ezt a boltot.
Azért nem sok webshopba kapható ilyen kiszerelésű olaj [link] -
A főtengely jeladónak a testet érdemes szakítani, hogy ne induljon az autó?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
mohabá 007 #76915 üzenetére
"a Z16XE-nek meg nincs"
Nekünk z16xe van, és alapjárati probléma is volt. Autópályán gyorsítás után lefulladt a motor pl.Ha ki lesz kötve az egr azt tényleg érzékeli az ecu, és ezért világítani fog a "check engine" lámpa (egr állandó zárt állasú, nem tud nyitni, p0400-as hibakód, ha jól emlékszem). Ezt néha egyébként úgy oldják meg, hogy ne világítson, hogy átírják az ecu-t (de nem emiatt kell frissíteni).
Amit még akartam mondani az ecotec-ről, hogy itt a környezetvédelmi normák miatt visszavezetik a kipufogó gázt, és újra elégetik, hogy ne jusson annyi szennyező anyag a környezetbe. Viszont ez a visszavezetés a motorra nincs jó hatással. Ha jól értem ezt jelenti az egr kikötés. (de nekünk már relatíve régen volt a kálvária, és kopnak az emlékek, a rossz kevésbé marad meg hála égnek).
-
diegho
nagyúr
válasz
mohabá 007 #76915 üzenetére
Nálam egr miatt állt le indítás után, gázadás kellett neki.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
PETEE78 #76905 üzenetére
"....a szerelő az EGR-t mondta kiköti,.."
Ha ki is köti,a hibajelző lámpa jelezni fog,mivel az ECU érzékeli,hogy az EGR nem működik.(a mesterember ad a szarnak egy nagy pofont
)
Ha az ECU-t újra kell programozni,minek az új EGR-el cicózni,mivel átprogramozással az EGR működése kiiktatható.(úgy érzem,ez az átprogramozási duma,csak pénzlehúzás.Ne menj bele,nézesd meg más „hozzáértő” szerelővel is,mivel nem ocsó)
"….gyújtás után kicsi gáz kell mert leáll…. "
Alapjárati probléma.Mivel nem ismerjük a motorkódot,csak tippelgetni tudnánk,azt meg minek.Pl: X16XEL-nek van alapjárati motorja, a Z16XE-nek meg nincs.
"….gázadásra nem húz a kocsi és ég a motor diagnosztika…."
Akkor hibakód is van. Az mit mond?
-
odorgg
addikt
válasz
zolikaDB #76888 üzenetére
Nálam is ilyen hang van, csak már vissza ált az alapjárat 800-ra (szintén Z14XE).
Itt hidegen nem csinálja, hanem kb 1 percel hideg indítás után jön a ketyegés, és utána folyamatosan jelen van alapjáraton.
Hidrotőkéket kicseréltette velem a szerelő, jobb nem lett, ugyan az a helyzet most is, viszont 60k-val rövidebb lettem. Következő tipp a hengerfej felújítás, szelepek, stb cseréje, de ezt nem vállalom egyenlőre, mert az idegesítő ketyegésen kívűl egyéb hiba nincs, és nem szeretnék esetlegesen kiadni feleslegesen újabb 60 ezrest, vagy mégtöbbet, csak ha 100%-ra biztos benn a szerelő, hogy az meg oldja a gondot.
No ilyen szerelőt még nem találtam, tippelgetni alkatrészekre meg én is tudok.Ha esetleg meg találod a megoldást, velem is oszd meg mindenképp.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
PETEE78 #76911 üzenetére
Szívesen! Mi sokat szívtunk (egyetlen autó volt akkor), idő volt mire jó szerelőt találtunk (rendes, és ért is hozzá).
Most hogy van egy C zafiránk is, most megint bajban vagyok, hogy jó szerelőt találjunk hozzá (illetve most lejött a teher az régi A zafiráról sokkal kevesebbet van használva). -
PETEE78
senior tag
válasz
ArthurShelby #76908 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
visszajelzek ez ügyben... -
ArthurShelby
addikt
válasz
PETEE78 #76905 üzenetére
"Most vettem pár napja."
Ha jól értem akkor most vetted az autót. Ilyenkor szoktak vezérlést cserélni (mivel nem lehet tudni biztosan, hogy az előző tulaj mikor cserélte, és jobb biztosra menni)."Ja a szerelő az EGR-t mondta kiköti, de inkább cseréltetem."
Egy idő múlva újra elő fog jönni, el fog tömődni az egr szelep. A hiba okát kell megszüntetni.
Az opel minden benzin motorját (lehet a dízelt is) ectotec-nek hívja. Persze nyilván más a konstrukció az A, a B és a C (tourer) Zafirában, viszont a név ugyanaz.
Szóval a lényeg az, hogy ez az ecotec motor eszi az olajat (főleg magas fordulaton), és elszokott tömődni az egr.
Az oka egyrészt az, hogy idővel "kopik a motor" és a dugattyú nem illeszkedik tökéletesen a hengerben, emiatt tökéletlen égés lesz, koksz/kosz. Másik esetleg, hogy már vészesen fogyasztja az olajat (a kipufogónál egy normál autónál jobban füstöl), mert az olajlehúzó gyűrű nem működik tökéletesen és azért mindig elég az olaj (ezért van hátul füst).
Illetve nálunk is volt ecu gond, abban Bánhegyi Gábor segített (ő ért hozzá, bár ez nem oldotta meg a problémákat, igaz jobb lett).
Nálunk a pillangószelep tisztítás után sokkal jobb lett, illetve viszonylag sűrű olajcsere (kapott adalékot is, azzal kicsit talán kévésbé fogyasztja az olajat, és gyakori olaj utántöltés. (lehet volt még más is, de most hirtelen nem emlékszem)
Szerencsére nekünk még nem kellet/volt motor/hengerfej felújítás, ez nyilván a motor elhasználódásának mértékétől, és az odafigyeléstől/gondoskodástól függ.
A miénk egy 2001-es 1.6 benzin comfort (valós) 300ezer városi km-rel. -
PETEE78
senior tag
válasz
ArthurShelby #76904 üzenetére
Ja a szerelő az EGR-t mondta kiköti, de inkább cseréltetem.Most vettem pár napja.Még csak a lomha indulás a jellemző, meg gyújtás után kicsi gáz kell mert leáll. Nagyon kíváncsi leszek. Azért mondjam szerinted a szerelőnek, hogy nézzék meg a pillangószelepet? mert konkrétan vezérlést akarnak cserélni.
-
ArthurShelby
addikt
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Opel Zafira 1.6 comfort (benzines) 2003-as gázadásra nem húz a kocsi és ég a motor diagnosztika. Most szervizben van, azt mondják vezérlést kell cserélni, meg újra programozni. Valamint az EGR szelepet cserélték, az a hibakód megoldódott. Másnak is ez volt a hiba megoldása? üdv, Peti
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Petyyyyy #76892 üzenetére
vebbful és Petyyyyy: olajszint teljesen rendben van, szinte 2-3 naponta megnézem, és fel is tűnt, h a 0W-30-as Castrol szintje tkp állandó, míg az 5W-30-as Mannolra 10e km alatt rá kellett tölteni vagy 1-2-3 decit.
Füst sincs.
Ha hidrotőke, akkor az gondolom zsebbenyúlós...
Érdemes pl vezérléssel egyszerre csináltatni? Mert az is esedékes, és ha meg kell bontani... (laikusként kérdem, nem vágom a hidrotőkecserét.) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon #76872 üzenetére
Anno az első insigniánál is voltak gondok, aztán a ráncfelvarrásnál javítottak. [link]
Szerintem az első szériás autók sosem a legjobbak, érdemes kicsit várni, de a legjobb egy ráncfelvart szvsz. -
Szada85
aktív tag
válasz
AMD Power #76889 üzenetére
Mindenképpen elötte tessék felíratni az orvossal napi 2x "Szú-szá" tablettát, biztos, ami biztos.
Az elsö pár napban lesz hívásod " fönök ", "tesó ", "figyuzzámán" kezdettel, sokan "már úton is lesznek az autóért", és sose érnek oda, mások "tegnap vettek 50 ezerért különbbet", hogy a sztenderd AAAKati-s SMS-t már nem is említsem, bár ezekre gondolom Te is fel vagy készülve.
A viccet félretéve, ha nem sürgös az eladás, akkor szerintem is az a jó út picit feljebb löni a dolgot, aztán abból jöhetnek az alkuhuszárok, majd lejjebb dobob idövel.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #76887 üzenetére
Én is erre gondoltam. Felrakom majd egy kicsit magasabb áron , azt majd szépen lassan megy lejjebb igény és hívás arány tükrében. Én azért szívem szerint 350e alatt nem igazán szeretném eladni.
-
AMD Power
titán
Szerintetek ha nem sürgős, sőt igazából full ráérősen árulnám az Astrat mennyiért tudnám eladni? Nem kenyérre kéne az ára. A hasznaltauto.hu 320-tól indulnak olyanok mint az enyémet.
-
Markizmark
addikt
válasz
Luck Dragon #76883 üzenetére
Ha lenne már szép nagy családi házam, félre tett pénzem és ezen felül még 10-12 millióm autóra akkor de, Teslát vennék.
Szép a sor 6 dízel meg a többi nagy motor hangja, de már nem hoz lázba. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon #76883 üzenetére
-
válasz
Markizmark #76879 üzenetére
Nem hinném hogy az árából Teslát vennél.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #76879 üzenetére
12 millióért mondjuk mind1 milyen márka de egy ekkora autó vicc kategória.
-
zolikaDB
veterán
Uraim!
Z14XE, hidegindítás utáni csattogás minek köszönhető? (egyes emberek a 0W-30-as olajnak tulajdonítják, de mintha úgy emlékeznék én is, hogy 5W-30-nál nem volt, bár az lassan 10e km-el ezelőtti sztori).
Íme, a zaj: [link]
Ha egész éjjel állt, akkor is előjön, ha a melóban áll 8 órát, akkor is. De csak pár másodperc, és menet közben elmúlik. -
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power #76877 üzenetére
Akkor már inkább Tesla Model 3, valamivel olcsóbb és egy elektromos autók terén tapasztaltabb gyártó terméke. Plusz ott van az önvezető rendszer, ami 700e-1m Ft-ért rendelhető extra.
Ha otthon akarna bárki 50kW-os gyorstöltőt használni, ahhoz 3×80A kellene, azaz nettó min. 600e Ft lenne a szolgáltatónál a teljesítmény bővítés ára (ha csak 1×32A van jelenleg). Csak mellékesen.
-
AMD Power
titán
Nem az ára miatt elérhetetlen a jövő Opelje
Ez a jövő. Ezt szekciót remélem nem kurja el a PSA.
-
wwhy
veterán
Megnéztem, széthúztam, és pár csepp olaj (!) volt mindkét szondában, lehet, h a pár hónappal ezelőtti olajgomba elpukkanása után került oda, nem tudom. Kipucoltam, amennyire tudtam, viszont a felxicső gyanús, hogy nem így kellene legyen, azaz az egyik vége nem megy be a 'lefogató' alá, mint a másik végén. Vagy ez ilyen?
-
Szada85
aktív tag
válasz
MunezXBK #76860 üzenetére
Elvakult árak a legtöbb márkából elöforrdulnak, kérdés, pl. Omegából is látok 6-7 ezerért hírdetett V6-ot 150 - 200+ Ezer Km-rel, kérdés, hogy annyiért el is tudja-e adni, vagy csak hírdetni fogja.
Én is a V6-os C Vectrámat nagyjából hasonló áron vettem, erre is lehet mondani, hogy 3500€-ért drága egy 14 éves Opelt venni, de az én igényeim szerint felállított találati listában például az olcsó / elérhetö ársávban mozgott, illetve nekem a "racionális" Checkbox nem Volt bepipálva.
-
odorgg
addikt
válasz
zolikaDB #76868 üzenetére
3-4 órát eltartott a műtét, de szeretek szerelni, és így jelentősen olcsóbban ment a dolog, mint ha szerelőre bìztam volna.
A környezetemben mindenki hülyeségnek tartja, de szerintem jó dolog hogy nem kell mindíg a tompított kapcsolgatására figyelni, illetve a nem épp olcsó emelt fényerejű h7- eseknek is jót tesz, hogy nappal a nagy melegekben nincsenek feleslegessen hasznàlva.
Elégedett vagyok. Fényereje megfelelő, és kedvelem is a hideg fehér ledes megoldásokat
-
Ahh látom nem lőttem mellé olaj ügyben. Das Auto?
-
válasz
Szada85 #76859 üzenetére
Nagyon szép!
Gergőke88
A régi -új Insigniát azért vettem egybe mert ekkora összegből"nálam" mindegyike játszana. 2016-os jobban tetszik mint formára kívül és belül. De nem azt jelenti hogy az újjal nem békülnék meg, csak nem a cikkben említett motorral választanám.
Az új árát pedíg nem tudtam. K Astrával játszottam el gondolatban és néztem át az árlistát. -
w333
félisten
válasz
mohabá 007 #76869 üzenetére
Ezt nem is tudtam ... köszi !
-
Gergőke88
addikt
válasz
Luck Dragon #76857 üzenetére
Az a 12m Ft valójában max 10 ha bemész megrendelni. Nekünk a legnagyobb benzines, 4x4 automatára mondtak 12m Ft-ot (minden benne lenne).
Régi-új Insigniat ne vegyük egy kalap alá. Jelenleg pedig alig futott tesztautót találsz maximum. -
mohabá 007
aktív tag
Mert nincs is, az A Vectra még nem OBD-s. A 10 pines ALDL csatit a motortérben találod, szemben állva az autóval a jobb oldali lengéscsillapító torony mögött, az oktánszámállító csati mellett,vagy itt:
.. és ha a leírt helyen megtaláltad a csatlakozót, akkor az érintkezősor megfelelő 2 vezetékét rövidrezárva a műszerfalon a gyújtást bekapcsolva a "Check Engine", narancssárga műszerfallámpa levillogja a hibakódokat, ha vannak
Hibakód olvasás 10 érintkezős csatibol:szemből nézve jobb felső kettő érinkező/a-b/
öszezárása,gyujtást ráadni,várni,majd elkezd villogni a lámpa.12es kóddal kezd és mindent 3-szor ismétel.A12-es kódot pl: így jeleníti meg:1 villanás,szünet, 2 villanás.A hibakódok 2 számjegyűek.
(van hova dugni,csak akarni kell...)
-
zolikaDB
veterán
válasz
mohabá 007 #76866 üzenetére
Nagyon koszonom! Hibakod tenyleg nincs, gondolom, Opcom-mal lehet megnezni, melyik a beteg.
Szoval, a lenyeg, ha a hiba tartos, veszek egy tipusomhoz/alvazszamhoz passzolo kerekcsapagyat, szerelo kimeri, es csak azt csereli!Trassher: koszi!
Odorgg: ez gyorsan ment! Hibatlan, szep munka! Elegedett vagy vele?
-
w333
félisten
válasz
mohabá 007 #76866 üzenetére
Na igen ... de 93" -s Vectránál végig kell zongorázni, ott nem tudsz semmit rádugni, mert egyszerűen nincs benne OBD foglalat
-
w333
félisten
válasz
mohabá 007 #76864 üzenetére
Az érdekes mivel nekem van bal és jobb oldalt is jeladó ... Vectra 93"Semmi csak félreértettem, vezeték van mindkét oldalt, magyarul teljesen mindegy melyik romlik el az ABS lámpa jelezni fog így végig kell zongorázni melyik a hibás !
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
zolikaDB #76844 üzenetére
"...Urak, most megkavarodtam: ez az ABS jeladós kerékcsapágy... Mindkét oldalon van jeladó?..."
Amelyikben nincs ABS,ott csak a bal első csapágy jeladós,mivel onnan kapja a sebességjelet.Ha ez bedöglik,nem rendesen működik a sebességmérő óra.(vagy semmit se mutat)
Neked van ABS-ed,az első kerékcsapágyak jeladósak,egyformák,nincs külön jobbos,balos.
A hátsó csapágyak is jeladósak,a jeladók itt is be van építve a csapágyházba.Ha a négy csapágy bármelyik vezetéke,jeladója meghibásodik,az ABS nem működik,lámpácska jelez.Várd meg, amíg a hibajelzés állandósul,akkor már okos műszerrel (nem kézrátéttel)könnyű megállapítani,melyiknél van hiba. -
bbubby00
őstag
válasz
ArthurShelby #76848 üzenetére
2016/17 eu terkep 22e. Csak ha valakit erdekel.
-
Szada85
aktív tag
Azért mikre nem lehet bukkanni.
Ha az ember szeretne V6 bubogást, de a C Vectra FL elötti orra too much, esetleg a belseje túl vonalzós, akkor is van megoldás, íme. V6 is, ritka is, és a megjelenése se rossz.[Opel Omega 3.2V6 Johnny Cecotto Edition].
Nyamm-nyamm.
-
-
válasz
AMD Power #76843 üzenetére
Azért annyira nem húzták le. Ellenben ha van közel 12M , akkor nem egy 110-pacis mocival rendelkezőt választanék, inkább nagyobbat. Azért legyen akár milyen jó is, de azért a nehéz szekrényhez nem választanám.
Ha csak a múmusra gondolok (barna Insignia 2.0 biturbicsek)-re akkor meg mosolyogni van kedvem. És alig futott 2015-6 évjáratút választani legmagasabb felszereltséggel és így is maradna üzemanyagra abból a 12-ből.
-
wwhy
veterán
Magyarán sz@rjam le / lesz@rható(m)?
Semmi baja nem volt 165e km-ig, hibakódot most látok először; ma mentem kb. 300km-t, majd kávé után indítom az autót, és hát nem alszik el a sárga motorA hátralévő 250 km alatt semmi rendellenest nem tapasztaltam, nem volt rángatás, semmi, ment ahogy kell.
Ha törli magát az jó lenne, mert utálom már látni is, hogy nem aludt el -
beg
veterán
P0136 Lambdaszonda áramkör meghibásodás (1.hengersor 2.szonda)
Nem az első. A második a katalizátort felügyeli, keverékképzésbe nem szól bele. Tégy belátásod szerint, nekem már 3 éve félévenként felvillanVagy törlöm, vagy megvárom míg magától törli, mert nem állandó a hiba.
-
wwhy
veterán
Srácok, P0136 látogatott meg ... ez = szondacsere? és hol találom? (Corsa C) Ha benézek a motortérbe, rögtön látok egyet, az lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Viccrovat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hegesztés topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xiaomi 11T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest