Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Declare

őstag

válasz F_Gergely #75750 üzenetére

Nagyon jol összefoglaltad :)

En is leirtam mar, hogy van a szerelömnel olyan Astra, mint nekem van, 900k km en tul. Nyilvan nem csak olajcsere volt mar rajta csinalva, de valoszinüleg igy is megeri.

Nekem 250k van a kocsiban es a dizelesseg szamlajara igazabol egy 5k hufos szelep irhato, még a legelejen, meg most fizettem 25k-t, hogy a dpf et kipucoljak (nem volt semmilyen hiba, csak sokalltam, hogy 300km enkent kb pucolta magat). Kivancsi vagyok ritkabban fog e beindulni a pucolo funkcioja.

Ezen kivül semmi baja es nem is utal semmi, varhato hibara.

Az alapjarat ingadozik neha egy minimalisan, ami zavar, csak ezt elfelejtettem mondani a szerelömnek. :((( Na majd legközelebb.

Ezen kivül, ami fontos, hogy Liqui Molly olajat kap kb 10k km enkent, Nemet gazolajat es abbol is kb fel eve az itteni legjobbnak tartott Aral premiumot. Nyilvan ezek dobnak a költsegeken, de ha valaki hosszutavon gondolkozik, szerintem nem kerdes, hogy ezek hozzajarulnak a turbo, porlasztok es tarsai elettartamahoz.

Plusz ugye a hasznalat modja. (nem rugdossuk a kuplungot, nem nyomjuk tövig hidegen es nem is 1000rpm el hajtjuk es nem löjük le a motort 180 km/h as autopalyazas utan egy gyors pisire sem a parkoloban)

Ezeket a fentieket ha valaki betartja, siman meggyözödesem, hogy sok 100k km ig igazabol semmi komoly dizel hiba nem lep fel.

Ha megnezzük, hogy vannak hajtva az autok (dizel/benzin) többsege...meg karban tartva meg stb...akkor nem kell csodalkozni a logobelü szarokon, amit a laikus megvesz 10 evesen mese szepen kiglancolva 100k km el, bomba aron....aztan zudulnak a forumokra a fujolasok, hogy mi hogy sz@r meg mennyibe kerül.

Jah meg meg egy a gazolajhoz. Ugyancsak szerelöm mondta, hogy volt nemetorszagban egy forumon es ott mutattak statisztikakat, mennyi porlaszto hiba van keleteuropaban, meg mennyi nyugaton....a gazolaj minösege baromi fontos a modern diseleknel...ezt se tudja a többseg....(persze az autok atlageletkora is benne van a statisztikai különbsegbe, ezt is mondtak, de akkor is kimutathato a gazolaj minösegbeli különbsege)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés