- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
VGA 8 pin "tápfordító" csatlakozó (90 vagy 180 fok, nem tudom, hogy adja majd ki jobban) használata mennyire kerülendő? (mivel még egy csatlakozási - melegedési pont lehet).
Köszi, üdv,
Attila -
Készenléti áramkörben: nem indul a gép (alacsony feszültség)
Többi feszültség esetében amiket felsoroltál: leesik a feszültség, és ahogy épp reagál rá a konfig. Lekapcsol, lefagy, fekete képenyő. Ha nagyon leesik, maga a táp kapcsol le alacsony feszültség hibával. Akár még azt is hallahatod, hogy nem szűr a kondi, és magasan sípol a táp. -
-
Köszönöm a bizalmat. A Chieftec egyébként meglepően jó kondik szempontjából. Cheng van bennük vagy TEAPO ha jól emlékszem. Még egyszer sem kellett kicsi kondi miatt javítanom őket. (A nagy 400V-os puffer kondikkal van néha baj, de akkor az elpukkantja magát [egész táp nagyfesz oldalát] ha bekövetkezik.)
Az lesz púpos, ami totál halott és kellően nagy az átmérője. (pl. 1000 uF felett)
Az ennél kisebb (főleg fizikailag) azok kevéské látványosan halnak be (sajnos).
Kimérni kiforrasztva lehet pontosan kapacitásra és ESR-re, ugyanakkor elsősorban az utóbbi értékük a fontos, amit áramkörben is lehet mérni megfelelő műszerrel (20 ezer Ft+).
Tapasztalat alapján a Deltákban a kimeneti kondik tudnak behalni (púpos lesz, így látható szerencsére).
Hozzá kell tenni, hogy úgy is meghalhat egy kondi magas ESR-re, hogy nem púposodik fel, de az viszonylag ritka.
Egyébként meg rakd be a gépbe, és próbáld ki. Elindul? Ha igen, terhelést bírja? -
gban
veterán
Igen, tudom hogy csak kiforrasztva lehet lemérni
És a tapasztalat alapján a gagyi kondik púposodnak simán, míg a jobbak simán csak elfáradnak - ez a chieftec előnye és a delta hátránya, utóbbinál inkább csak a mérés segít, előbbinél a szemrevételezés is elárulhatja a helyzetet. -
-
Az iArena közös ágú lesz, annak mindegy.
A Delták tapasztalat alapján normálisan meg vannak építve. Ott szerintem valóban külön ágak vannak.
Az, hogy a 3 ág melyik melyik legfeljebb tippelni tudok. Ha értelmesen csinálták, akkor CPU, PCI-e, maradék. Az alaplapi 24 pin 12V ágán eleve rajta van a videókártya PCI-e slot max 75W-ja, így a dedikált 6 pin pci-e kábelen nem kell olyan nagy teljesítményt leadni azért. (Persze a vga különböző mértékben fogyasztjat a két irányból, azt nem tuom miként aránylanak egymáshoz, gondolom VGA válogatja.) -
gban
veterán
válasz
gerrrrry
üzenetére
Codegen súlyú a többihez képest:
Ez gyengus sajnos:
És a megoldás hogy kiloptam a gyerek gépéből és megkapta a Chieftec-et
:
A gyereknek egy 80W Sandy 4/8-as Xeon van egy 1050 mellett, ami 75W, jó lesz neki a Chieftec szerintem, úgyis alig használja.Nekem meg egy i3-12100F (max 89W) + 1060 (120W) mellé szerintem bőven jó lesz a 400-as delta, azon már van 6 pines PCIe is.
Érdekes ott a 3 12 voltos ág, P (12A), A (14A) és D (6A) jelöléssel.
Szerintem ez kiszolgálja bőven a fenti összeállítást, total 12V 340W...
Itt tudjuk mit takar a 3 db 12 voltos ág, melyik mi? -
Ha valóban két külön kör van (és nem csak ráírták), akkor jellemzően az a felállás amit írsz: 1.: CPU, 2.: minden más: SATA, 24pin, pci-e. (Wikipédiáról: "12 V2 for the four-pin connector and 12 V1 for everything else"
Ahogy E.Kaufmann írta, ez ma már nem jellemző, mert ATX12V 2.3 (2007-től), szabvány módosításával már nem kell szétválasztani a 12V-os ágakat max 20A-re.
Azért írtam, hogy ha valóban külön kör, mert bár előírták az ATX 2.3 előtt a szétválasztott kört, azt sokszor nem tartották be a gyártók. 2007-től pedig ugye nem is kötelező. (Ahhoz egyébként drágább és komplexebb felépítésre van szükség, mert mérni kell a kimeneten az áramot. A legtöbb olcsóbb/középkategóriás táp ilyet nem tud, a nagyfeszültség oldalon méri, és abból kalkulálja a teljesítményt (over power protection)). Kimenten csak a feszültséget méri (egyszerűbb felügyeleti IC kell) (over és under voltage protection)
Ha megmondod a tápod pontos típúsát, lehet még azt is meg tudjuk mondani, hogy valóban két kör van, vagy csak ráírtak valamit. (Pl.: Chieftec iArena, Smart, stb [mind azonos belül] külön ágakat ír, holott egy közös ága van. Olcsó felügyeleti IC ami bennük van nem is lenne képes áramot mérni a kimeneten, mert nincs elég "lába" hozzá.) -
gban
veterán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem venni akarok, van pár minőségi, csak biztosra akarok menni a felhasználásban.
Nem maiak az igaz de lehet pont az az előnyük
-
E.Kaufmann
veterán
Vegyél olyat, amiben nem b*ziskodnak két körrel, hanem egyben tudja, én komolyabb (és kevésbé komolyabb, pl Gigabyte) tápoknál nem is láttam ilyet mostanában (elmúlt 5 év szériái), de javítsatok ki. Szerintem manapság már nem divat, amelyik meg ilyen, valami ősi lelet, még ha újként is adták el.
Most már az a divat középső szegmensben is, hogy van egy tökös 12V és a többi feszkó is arról van DC-DC átalakítóval.
(persze van még valami külön készenléti kör, de azt csak az alaplap használja kikapcsolt állapotban) -
gban
veterán
Tápokon jellemzően írják hogy 12V1 és 12V2, hány ampert tud.
Honnan lehet tudni hogy melyik ág az 1. és a 2.?
Az egyik ág a gyakorlatban a proci köre, a másik meg a PCIe, SATA, 24 pin stb?
Másfelől, hogy lehetek biztos hogy nem egy ágról megy a proci meg a PCIe vga táp, hogy tuti ne legyen túlterhelve? -
blp85
senior tag
Műszerolaj vagy varrógép olaj. A WD40 inkább csak csavarlazító, petróleum alapú, így gyorsan elillan.
Amennyiben cseréled a ventit, akkor az ARCTIC 3 pines normál ventilátorai elvileg beváltak (régen, amikor cseréltem, akkor forrasztottam és zsugorcső került rá).
Mondjuk így is- úgyis szét kell szedni a tápot, akkor lehet egyszerűbb a csere. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Hát én is csak úgy érzem, hogy ha a csapágynak vége van, akkor a kenegetés csak ideig-óráig működik, a ventilátorcsere lesz az igazi, az meg a vezetékek átforrasztásával fog működni, kivéve, ha van csatlakozó a nyákon.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nekem műszerolaj vált be.
-
E.Kaufmann
veterán
Műszerolaj (varrógép-olaj)? Amúgy is venticsere lesz a vége... Ha meg egyszer már sikerült, akkor pikk-pakk menni fog másokor is
, de ha jó típust választasz (kisebb pénztárcára Arctic CO, nagyobbra Noctua) akkor a tápot előbb kell majd... ...és remélhetőleg nem az elégtelen hűtés miatt 
Ha be van forrasztva a venti és nem garis a táp, elvágod a kábelt, blankolod a végeket és használj két egyenes 221-es Wago-t
(Arctic mellett macera a vékony kábel miatt, de valami lengőcsatit csak rá tudsz szerkeszteni a csonkra) -
Sziasztok,
Siklóscsapágyas ventilátor tengelyére milyen kenőanyagot ajánlotok? WD-40, szilikonolaj, stb. szvsz nem a legjobb megoldás, mert csak pár hétig marad meg rajta. -
wreakz
tag
Szevasztok,
SFX táp javításával valaki foglalkozzik ?
Van egy Lian Li SP750-em aminek a ventilátorja folyamatosan megy és kerregett.
Kicseréltem a ventilátorját egy Noctua NF-A9x14 PWM -ra viszont a kerregés megszűnt, de az irreális FAN kezelés megmaradt.
Vagy inkább hagyjam a francba, és vegyek egy újat ? -
Dilikutya
félisten
Konfigom: Gigabyte B560M Aorus Elite, Intel Core i5-11400, 16Gb DDR4RAM, Samsung LS27A, AMD Radeon RX 570 4 GB. Ezt jelenleg egy Cooler Master 450 W-os hajtja, bronz minősítésű. VGA cserén gondolkodok, a kiszemelt a Radeon RX 9060 XT 16GB. Kérdés az, a táp elbírja-e? Az ajánlott 550 W-os, így azt is cserélni kéne elvileg.
-
válasz
RobiTheHun
üzenetére
A 2. képen felírt feszültségeket te mérted?
Ha az valóban igaz, akkor annak megfelelő kébelt kell csak keresned. A kábeleid egyike sem jó, ahol a 2. képen az X van, oda nem kéne mennie egyik pin-nek se, a kábeleiden pedig megy. -
-
válasz
Chosen
üzenetére
A gyenge keresztmetszet a táp oldali csatlakozó. Ott 2 db csatlakozón fog folyni a teljes áramfelvétele a kártyának. #12132 hozzászólásomban linkeltem a Mini fit molex csatlakozók áramterhelhetőségét.
Az esetedre lefordítva: max 350W / 12V -> ~29A Ezt kell a két csatlakozó 2*3 db 12V-os pin-jére leosztani: <5A. Ez a megengedett maximum alatt van, ergo nem lesz gond a felállásból.
Egyébként a Fractal honlapja alpján van még szabad csatlakozó a táp "segén", csak egy kábel kell még és megépítheted 3 db pci-e kábellel. -
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy ez a setup biztonságos lenne-e akár teljes terhelésen?
Asus RTX 5070 Ti 16GB adaptere 3x8pin tápot kér, de ami meghajtaná Fractal 660P táp csak 2db dedikált PCI-E kábellel rendelkezik. Így nézne ki a setup:

Tesztet sajnos csak a 760P változatról találtam, abból nem egyértelmű, hogy most akkor 16AWG vagy 18AWG-e a kábel:
https://www.techpowerup.com/review/fractal-design-ion-plus-series-760-w/(AMD Ryzen 7 5700X3D a cpu mellette)
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
gerrrrry
üzenetére
Gondolom az alaplap megörült, hogy feléledt a készenléti kör és kiadta az utasítást, ahogy írtam, BIOS-ban az van belőve, hogy minden áramkimaradás után induljon el.
Céges, sőt inkább ipari környezet, nem tudom, van-e itt AVK és hanyas. Amúgy az otthoni Seasonic gold tápom pl rendszeresen leverte az AVK-t, ha bedugtam, vagy össze lett dugva a TV-vel. XBS "márkájú" és még az osztálya se volt jó annak a relének, kicseréltem egy mostani elvárásoknak jobban megfelelő de szintén 30mA-sra és láss csodát, minden jó lett. De mind a teszt gomb mind a teszt izzóm mind a vizes kenyérpirító leoldotta, úgyhogy tuti jó az új
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A relé akkor húz be, ha indítod a tápot. Elmondásod alapján nem teljesen értem, hogy miért akart elindulni. Leállítottad és lenyomtad a főkapcsolóját. Nem indítottál rá.
Akár a földet, akár a fázist szakítja, nem kéne áramnak folynia. Ha a védőföldön át folyna, akkor az ÁVK leoldana (>30 mA). Nagyon furcsa ami történt. -
E.Kaufmann
veterán
Adott agy Seasonic BC-750. Igazából semmi gondom vele, a gép megy 0-24-ben vele, nem is zajos, de most észrevettem valami furcsát. SSD-t akartam cserélni az alaplapon, ezért leállítottam a gépet, majd mivel nem volt kedvem széthúzni, meg elértem oldalról, lelőttem a főkapcsolót a tápon. Erre elkezdett benne kattogni a relé, olyan 1-1.5 másodperces ütemben, amit nem is hagyott abba, amíg ki nem húztam a tápcsatlakozót a tápból. Sejtem, hogy a kapcsoló az csak egy ágat szakít meg, ami jelen esetben pont nem a fázis lehetett és valahogy a földön keresztül még pont fel tudott venni annyi delejt, hogy a készenléti táp dolgozzon (eleve úgy van belőve a gép, hogy induljon el, ha áramtalanítva volt) Ez "normális" viselkedése a tápnak és azon túl, hogy megfordítom a dugót meg nem használom a kapcsolóját, nem kell foglalkozni vele, vagy valami döglődhet benne?
-
Egy kábelnyi (1 db 6+2 pin) teljesítmény átvitelének maximum valahol 216W körül van.
(Ha jól emlékszem 1 db pin 6A-t tud, egy csatlakozóban van 3 db 12V pin, az 3*6*12)Meg is van:
(Sőt a tápod seggén a csatlakozó 12 pines, így az utolsó oszlop vonatkozik rád, vagyis csak 5A/pin, feltételezem, hogy azon a tápon is 16 vagy 18AWG kábel van, mint minden márkás tápnál)
Ha olyan kábelt raksz bele, aminek a vége osztott, akkor a táp oldalán a pin-ek túlterhelődnek. Rövid távon valószínűleg nem tapasztalsz semmit (hacsak nem problémázik maga a VGA), de hosszú távon megolvadhat a táp oldalán a csatakozó. Nagyon sokat láttam már ilyet.
Javaslom a tápod mindkét kábelét elvinni a VGA-hoz. -
bardi
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem.
Vagy egy BeQuiet SFX-L tápom, amin a PCIe csatlakozó táp oldala 12 pines, a másik végén pedig 2 db 6+2 pin-es csatlakozó van.
Egy 9070 XT-nél (alapból 303W, most visszavettem 270 W környékére) használjak két kábelt, vagy lehet ennél 1 kábelt használni az osztott véggel, mert itt nem "egy tápvezeték van ketté osztva", hanem kettő megy a két csatlakozóhoz?
Kicsit szűkös, mini-itx házam van, most két vezetékről megy, de ha nem okoz gondot, akkor lehet az egyiket kiszedném belőle. -
Ceze
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne azokhoz akik corsair tápot használnak.
Hwinfoval monitorozom a tápegységem és valami okból kifolyólag össze vissza mutatja a tápegység értékeit esetleg ebben tudna valaki segíteni?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Megfelelő topik lenne-e ez az alábbihoz segítséget kérni:
Vettem egy ADT-Link RS43G m.2 -> PCI-E adaptert aminek külön táp kell.
Ehhez gyárilag rendelkezésre áll rajta ATX 24 Pin tápcsati egy második tápnak, amit szépen el is indít amikor a fő gép bekapcsol, illetve van egy 8 pin tápcsati rajta egy Dell DA-2 típusú tápnak, azzal is működik. Az M.2 csatin van egy 3V_EC jel, az kapcsolja a GND-t a PWR_ON# jelre ami kimegy a 24pin atx és a 8pin dell csatin keresztül is.Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom-e, hogy ha a delej elegendő, akkor a PC fő tápegysége is el tudná látni ezt a feladatot látni, csak 12V-ot kéne neki valahogy adni.
Egy olyan védelem van benne, hogy ha a 24pin-et használom magának már ne csináljon 3.3V-ot, lehúzza a DC/DC Enable-t nullára.
De ha jól látom a 12V output is kétirányú, tehát ha direktbe megtáplálom a VGA-t 12V-tal a fő tápról, arról is visszajut a 12V és abból is megcsinálja magának a 3.3-mat.
Okozhat időzítésileg gondot vajon ha már idejekorán rajta van a delej?És ha megfelelő így, hogy bármilyen 12V megteszi, akkor melyik táp bemenetre (ATX 24Pin, 4Pin CPU, közvetlen VGA PCI_E táp) vinnétek tápot a fő géptől?

-
kromatika
veterán
Sziasztok.Egy olyan kérdésem lenne hogy a különböző gyártóktól származó 12vhpwr kábelek.kompatibilisek egymással?Nevezetesen adott egy be quiet! pure power 12 m 750w aminek nincs meg ez a kábele,viszont van itthon egy Corsair 12vhpwr kábel.Szerintetek rá merjem dugni a 12M-re?
-
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Ha a tápon nincs elég csatlakozó ahhoz, hogy a VGA-t üzemeltetni tudja, akkor cserélni kell a tápot. Ez az egészséges megoldás, az átalakítókábelek nem megoldások hosszú távon és biztonsági kockázatokat is magukban rejtenek.
Ha van elég csati, de ki van hegyezve a tápegység teljesítménye, akkor a VGA-t alul lehet feszelni a neki megfelelő programmal. Lentebb veszed az órajeleket és a feszültséget, majd beállítasz nála egy teljesítmény limitet, mondjuk 200 watt helyett csak 160-at vehet fel a kártya maximum. Ez szoftveresen megoldható.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Az aigo WarriorAK700-as tápodról semmijen pontos infót nem találtam,csak ennyit hogy
2 év gyári jótállást adnak is rá,ez már nagyon gyanus kellet volna is lenni a számodra a vásárlása előt .Azt értem hogy hirtelen kellet ez a táp,korlátolt a költségvetésed,a hejedben nem sokáig használnám ezt a tápot,azt megértem hogy a VGA-t használni szeretnéd.
A vga ténylegesen maximum 160W-os.
A gépedről semmit nem mondtál,mijen cpu-val használod,mert ez is fontos tényező.A tápnak a cseréjét javasolnám is minnél - előbb,nehogy elvigye az egész gépedet a vga-val egyűt.
A kábel szerintem jó megfelelő a vga-d hoz.
-
Tubi2
senior tag
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
Én azt gondoltam, van egy ilyened és kész.
-
CsengődiGeri
tag
Köszönöm a választ. De időközben beszereztem egy ujj tápot mivel többen azt írták hogy
1. Ha csak 6 tüs tápkábelt dugok bele érzékeli a VGA és nem fog teljes erővel dolgozni mivel kevesebb kakaót fog felvenni a tápról.
2. Ha házilag megtoldom a 6-tos csatit még két tűvel ( a youtub-on van róla video hogy kell csinálni ) az 1. pont lép életbe.
3. Olyan közösítővel ami két 4 pines din csatlakozót y kábelként 8 pinesé alakít táp illetve VGA hibát okozhat aszimmetrikus terhelés miatt.
+1 Többen kevesellték a táp erejét
Úgy hogy ijedtemben beszereztem egy (mivel korlátolt a költségvetés és ez nem volt betervezve) 700W-os 80+Bronz minősítéses aigo WarriorAK700-as tápot 16e forintért az aliról. Lapot húztam 19-re. Már meg is jött. Kimérni igazán nem tudom (ha valakit érdekel és van megfelelő felszerelése hozzá egyeztethetünk) de belelesve elég korrekt kinézete van.
A véleményét senki ne tartsa magában, szívesen olvasom a savazásokat is, azokból is lehet tanulni. -
IstvánLászló
őstag
Szia.
Értelek és félreértettem a kábeles témát,bocs a félreértésért.
A tápodhoz adtak is kábelt,jó minőságű kábelnek-látszik a linkelt képeden.
A csak az a kérdéses hogy a Corsair TX850M-es tápod kevés is lesz a neked is tetsző vga-hoz.
A vga-ról van infóm a fógyasztásáról: 550 watt-ot fogyaszt,ami azt is jelenti,hogy a tápod 12 voltos ágán 48,5 apper áram fólyik és ezt folyamatosan is birnia kel a tápnak.
A tápodnak a maximális terhelése,tehát amit képes is lehet leadni,ami +12 voltos ágán 70 amper áramfólyást jelent.
A vga szerintem a számításaim szerint 48,5 ampert kér,ezt kerekitsűk is fel 49 amperre,tehát marad elméletileg 21 amper tartalék,persze ha a tápod valóban is üzemszerűen tényleg tudja a maximum 70 ampert.
A tápodnál nagyon fóntós az hogy nagyon jól szellőző gépházban legyen.Remélem tudtam segíteni,további sok szépet kívánok.
-
Léc
tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Szia.
Ez gyári kábel amit linkeltem mivel a Corsair gyártmány amilyen a tápom. Vagy a "gyári kábel" alatt arra gonndoltál amit alapból a táphoz adtak amikor megvettem?
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Nem hiszem, hogy kapolási rajz segítségével jön a megoldás. Jobban jársz, ha keresel valakit aki ért hozzá.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
gerrrrry
üzenetére
Köszönöm hogy válaszólsz,amiért nagyon hálás vagyok .
Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan is tudnám javítattni a kimenő feszét,csak a 12-voltos ágán gondolom itt ez a próblémás értéke a 11,04-et tudtam mérni és üresjáratban se tud most sem-még leadni12V-ot.
Azt értem amit te is mondasz és ígen,üresjáratban is tudnia kell 12V-ot leadni,régóta fóglalkózóm ilyen témákkal.
Azt is tudom mire is fígyeljek,de semmijen infót nem is találtam:Hétfő óta túróm a netet és még kapcsólásí-rajzót - sem találtam.
A tápról ha te is ránézel a neten,csak a dóbózát láthatód és semilyen komolyabb infó nincsen,pédáúl ki a gyártó s.t.b.
A tápot még nem szedtem darabjaira,ez fóntós még és ezért a tápban található alkat-részeknek a nagyon rővid és híányos listában le is írom most,amit nagyítóval letudtam éppen olvasní.
1.)390 mikrofarádos 400 voltos kondi,mellete egy kis panelon: CM680506 10 pines-4 mm-es kiss-smd,szerelt kis panelján ami egyoldalasan van beűltetve.
2.)kettő fet a hűtőbórdán,amit letudtam olvasni: PTA20N50P,kondi és nagy tekercs takarásában van még 3 darab ilyen tókósású alkatrész.
3.)GR8313 ő a vezérlője, 1-es lábán kapja a power good input jelét s.t.b,adatlapján a tőbbi infó ezért nem is részlezezem is tóvább.4.)MAA2401 és a 7-es lába-nincsen gyárilag ő ilyen 7 lábú és ő a pwmcontroller,pontos-lábkioszása még ismeretlen,de most is keresem a lábkiosztását.
5.)optocsatólók:PC817C - három darab van,MAA2401-et vezélrelheti.
A lista jelenleg ennyi.
A neten idáig csak is régi tranyós tápoknak a rajzait találom,de még most is keresem a mai modernebb 500 wattol idúló tipusoknak a kapcsólásírajzát,amik már feteket is használja a 220voltos bemenő ágón..
Kérdezem holl keressek kapcsólásí rajzot és katalógúst a 2401-lábkiósztásáról.
Kéremszépen a segítségeteket és várnám majd a tóbábiakban a válaszokokat. -
Léc
tag
Sziasztok!
RTX 5080-at tervezek venni és a kérdésem hogy a meglévő "Corsair TX850M"-es tápom egy ilyen kábellel működőképes lesz-e a kártyával vagy vegyek új tápot?
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Az aerocool táp hibás, ha nem tud még üresjáratban se 12V-ot leadni. CSerélni kell, vagy javítattni.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok egy kis segítségeteket szeretnék kérni,kicsit hosszan tudom leírni a problémánkat,mert misztikus a híba amit észleltem.
Az ismerősőmszólt és áthózta a gépét,azzal hogy kicserélte tápját egy vadiújra 3év garival.
A gépe asztali:AMD configja;MSI B550;Cpu 5700X;vga1070;ram16Gb;1HDD,Chieftec GPS-700A8 Smart 700W 80+ tápegység.
Ezt a lent leírt tápra váltotta,mert szerinte túlmelegedett és a fém doboza,nagyon meleg mint egy radiátor.
A pontos leírását az új tápnak le is írom,remélem valaki jóbban ismerheti is ezt tipust,mint én példáu,mert semmilyen komoly infót nem tatláltaml.
Aerocool Cylon ARGB 700W 80+ os
Jellemzők:
Maximum terhelés: 700W
1db hűtőventilátor (12cm-es, alacsony zajszint) 13 féle LED effekt, melyek a LED vezérlő gombbal választhatóak.
Intel szabvány: ATX12V Ver.2.4 AC bemenet: 200-240 V / 4 A Frekvencia: 50-60 Hz 80+ hatékonyság.
Active PFC (Power Factor Correction) Aktív fázisjavítás > 0.9
OVP (Overvoltage protection) Túlfeszültség védelem
UVP Alacsony feszültség védelem
SCP (Short-circuit protection) Rövidzár védelem
OPP Túlterhelés elleni védelem Méretek: 140 x 150 x 87 mm
Csatlakozók:
1x 20+4 Pin ATX
1x 8 Pin 12V (4+4)
2x 8 Pin PCIe (6+2)
5x SATA táp
3x Molex táp
1x +5V címezhető RGB csatlakozó
A segítségetek nagyon fontos és azért szeretném kérni,mert a gépbet bekepcsóltuk a power gobjával és a gép nem índult,se kép se semmi,csak a ház ventik pőrőgnek....
A tápon a vga+molexeken,csak a 12-volt helyett;11,4-voltot mértem az 5-voltoltos ágon jó az érték és ezt én nagyon rossz értéknek gondolom a 11,4-volt,miértjét nem értem ezért itt a tőbb?????
Az ismerősőm+kért,nem érdekli a gari,mert nagyonpiás és azt hogy szedjem széjjel a tápját,tehát kivetűk a nyavajást.
A táp belsejében jó minőségű nyáklemezén,jó minőségű alkatrészeket láthattunk,kondik mind 105-fokosak és ez nagyon pózitiv,talán nem gagyí???
A tápot a Seasonic focus-omhoz kapot teszter csatival bekapcdoltuk,ventije forog és mértem az ősszes csatijának a kimenő feszét,csak a 12-voltos ágán gondolot itt ez a próblémás értéke a 11,04-et tudtam mérni.
Az én bekepcsólt és élesben műkődő gépemben:Seasonic focus-on a +12;+5 voltos ágain pontosan 12,02-volt és 5 volton 5,02 voltot tudtam mérni.
Az Aerocool Cylon ARGB 700W 80+ os és Intel szabvány: ATX12V Ver.2.4-es táp és Ő a problémás a számunkra és nem is tudom,mi lehet a kűlőmbség pontosan kapcsólás technikailag a fenti kettő tápműkődése között.
Azt feltételezem?????hogy az Ineteles és Amd-s alaplaponak a 24-pines poweronja és power goodjának a vezérlése nem kompatibilis egymással.
Kéremszépen a segítségeteket és várnám majd a válaszokat. -
Nem tudom az a noname milyen Rdson értékű, de amit linkeltem az kimondottan alacsony 0.145 Ohm, 80+Gold és platina tápokban alkalmazott darab. Szerintem jobb mint amit kitörtél belőle. Ha mindenképp jobb kell, keress valamit aminek 100 mOhm alatti. (80+Titanium tápokban van olyan)
-
setup
tag
válasz
gerrrrry
üzenetére
Köszönöm szépen, csak tudod ez egy teljesen zárt műanyag burkolatú lengőtáp, szóval ha lehet választani, akkor valami nem túl sokat disszipáló lenne praktikus, illetve a 120W-os táphoz elég.
Amit ír, a link az adatlapon az a "26W Power Dissipation" az nem túl sok ilyen helyen? Bele merjem tenni?Hála Istennek "hidegen" történt a baleset, szóval nem volt áram alatt, amikor eltört a gyári alkatrészláb.
Viszont ha már csere, talán a gyárinál többet elviselőre vagy kevésbé melegedőre, szóval valamivel jobbra cserélném az alkatrészt...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
:

(Sőt a tápod seggén a csatlakozó 12 pines, így az utolsó oszlop vonatkozik rád, vagyis csak 5A/pin, feltételezem, hogy azon a tápon is 16 vagy 18AWG kábel van, mint minden márkás tápnál)

Ilyet tudtam beszerezni biztos ami biztos, de már megvan az ujj táp is amint írtam. Amilyet te mutatsz olyat sehol sem láttam. Erről mi a véleményed? És a többiről amit írtam? Nagy hülyeséget csináltam?