- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
Luck Dragon #73035 üzenetére
Xenon + zender hűtőrács + zender lökhárító. Ilyen lesz nekem is az eleje, leszámítva a szemöldököt és az opc feliratot. A hűtőrács már megvan, a lökösért is csak el kell mennem. A xenon majd egyszer bekerül ha találok szép állapotút.
-
-
_seth_
veterán
válasz
Luck Dragon #73033 üzenetére
Igen, utólag is be lehet rakni, kb 70e körül szokott lenni a jó állapotú szett belőle. Ami fényszóró, trafók és szintezőből áll. A fényszórómosó is tartozéka, azt lökössel együtt szokták cserélni, a vége 100-ból nem áll meg, max ha alapból fényszórómosós az autód
Mára a xenonos darabok fénye nem jobb mint a halogéné, a projektor mattul idővel.
-
B vekiben volt xenon? Csak azért kérdem mert hazafelé láttam egy ilyen vaskacsát és jól ált neki.
-
-
adalbert1
veterán
Azt néztem, hogy ahol felül látszanak ázás nyomok, ott a gumin gyárilag van pár lyuk - lehet, hogy ott folyt be a víz?
WP14: a felső ázás a másik oldalon van, nem ott, ahol az ajtókeret műanyag borításán állt a víz.
Köszi a tippeket, körbenézelődök még egyszer, illetve ha még eső lesz, akkor figyelgetem jobban.
-
-
odorgg
addikt
Esetleg valaki tud valami leírást G Astra szervó olaj cseréhez?
-
válasz
adalbert1 #73021 üzenetére
Szilózás...vagy ma én vagyok ilyen érzékeny, de ez egyre rosszabb , inkább ne.
Ha nem vagy benne jártas, tessék elvinni egy szakihoz, végig fogja követni a beázás nyomát, és ha meg van, akkor csak "elviekben" azt kell kicserélni, és kész is. Vagy ha valami már menthetetlen, akkor azt is akkor cserélni, ne később, mert a többszöri bontást sem tesz jót az elemeknek. -
adalbert1
veterán
válasz
Luck Dragon #73020 üzenetére
Mármint lehet, hogy rosszul fogalmaztam, az ajtókárpit kibontását, és a hangszóró körüli szilózást javasolták. Mondjuk nekem ez sem tűnik túl gyári megoldásnak, nem igazán tetszik...
-
válasz
adalbert1 #73019 üzenetére
Ajtóbontás? Ne már.. szerintem ez hülye ötlet már nem azért, maximum akkor ha sérült, de elvileg nem az. Semmi más szerintem csak a tömítő gumik előregedéséről van szó. Jó hogy nem az egész oldalát le ne keljen cserélni.
Ne értsd félre, nem rád vagyok ideges, de az ilyen alapú elképzelések egy kicsit a földtől elrugaszkodott . Azért megnézném az illetékest aki ezt javasolta ,hogy ha nála is ilyen lenne ő is ezt csinálná? -
adalbert1
veterán
válasz
Luck Dragon #73018 üzenetére
Facebookon is kaptam pár tippet az Astra H csoportban, igaz, ott már ajtó szétbontásról volt szó.
Azon is gondolkoztam, hogy lehet, hogy azért vezette be a vizet, mert az útfelület, ahol parkolok, nem teljesen sík, hanem a vezető oldal felé lejt egy picit (tehát nem 180 fokos), és így a kocsi is egy kicsit ferdén áll. -
válasz
_seth_ #73017 üzenetére
Tudod mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Ezt mond az autódnak hátha értékelni fogja. Nem mint ha most nem.
adalbert1
Mintha olvastam volna, hogy elöregedő guminál lenne ez, ezt úgy lehet tudni hogy az a tömítő gumi fehér foltos, vagy az egész kicsit fehéres, H Astra jelenség. Egyszerű ha veszel egy garnitúrát és cseréled és újabb 8-10 évig pipa. -
_seth_
veterán
válasz
Luck Dragon #73008 üzenetére
Én is csak szemléltem a jelenlegi helyzetet, éppen tudom, hogy mi micsoda, egy részét meg is tudnám csinálni, de jobb szakemberre bízni
zolikaDB: Újnak nem mondanám, bár mire kész lesz az sem lesz igaz, hogy 96-os, mert 96-os gyakorlatilag már csak a karosszéria egy része marad
-
adalbert1
veterán
Nektek ajtó oldalon ázott már be az autó? Konkrétan az anyósülés oldalán elől-hátul állt egy-egy kisebb tócsa az ajtókeretekben. Itt a kédergumi irányából folyik be a víz vajon? Vagy alapból rossz az elvezetés?
-
adalbert1
veterán
válasz
diegho #72968 üzenetére
Oké, lehet, hogy a gyár hibája, de azért szerintem vevőként mindenki elvárná, hogy ne egy újrafényezett autót kapjon új áron (még ha ezen kívül semmi hibája nincs is, és csak 1-2 elemről van szó) - ha esetleg erről tud a vevő is, és valami plusz kedvezményt adnak, akkor még azt mondom, hogy beleférhet.
-
mohabá 007
aktív tag
Szerintem is jól gondolod,meg a hibakód is azt mondja, hogy a"jobb hátsó forgás sebesség érzékelő nem ad jeleket" A mérésed is ezt igazolja.( jeladóig minden rendben
)Ha a kereket kiveszed,már könnyebben hozzá tudsz férni a jeladóhoz,így alá se kell bújni,mérni is fogsz tudni,pl:2db szigetelt vezetéket bedugsz kivezetésnek,és a műszerrel erre csatlakozol,forgatni így is tudod a tengelyt.A baloldallal összehasonlítva egyértelmű lesz,hogy a csere lesz a megoldás.
-
tutis
őstag
válasz
mohabá 007 #72730 üzenetére
Na megpróbáltam kimérni a jeladót. Azaz a jeladót nem tudtam, hanem a jeladóig a vezetékelést. Jobb hátul ahol probléma van, gyújtáson 11.8V. Bal hátul (összehasonlításképpen) 11.8V-11.9V
Az az 1 tized eltérés gondolom lehet pontatlanság is a mérésben.
Tehát ha jól gondolom, a vezetékeléssel nincs gond. Jeladót nem tudtam kimérni, mert lefele áll a csatlakozója, így nem tudtam beledugni semmit hogy érintkezzen. De majd még próbálkozok, elviszem vezérlés cserére, és ott kiméretem maximum, mert ott fel tudják emelni az autót. Mondjuk még itthon is lehet megpróbálom kimérni, csak ki kell találnom hogyan csatlakozzak rá a jeladóra, mert elég bajos hozzáférni, nem látom a belsejét a csatinak. plusz még ugye a kereket is meg kellene forgatnom hogy mérjen valamit.. Sajna az a gyanúm a jeladó off lett, így kerékcsapágy csere is lenne, ami 30ezer. Csak nem akarok beleugrani egyből amíg nem tudom hogy tényleg az-e a ludas.. -
tutis
őstag
Srácok, lecserélném a vezérlést, szíjakat. Segítenétek összeválogatni az alkatrészeket a lángautónál?
2004-es H astra, 16XEP motorral.
-
válasz
_seth_ #73006 üzenetére
Igaz nem értek ezen részéhez , de látszik rajta a sok munka. Bízom benne hogy szépen összeáll, és sok örömöd lesz még a kocsival.
"Jók ezek a kisebb beszámolok, hogy épp merre tart a dolog. Város a folytatás."AMD Power
Én is szívesen el fogadnám, bár nekem ezzel a motorral is jó lenne. Picit megbántam hogy a H is hogy nem dizlivel vettem, de így sem panaszkodok. Vissza a témához.
Ez a forma világa nem tetszik annyira mint az egyel előtti. Bár kitudnék vele békülni ha utánam dobnák. -
AMD Power
titán
Még mindig a nagy kedvenc. Csak nem ezzel a motorral....
Városba ilyet ne vegyél, hosszú távra bátran! Opel Zafira teszt
Opel Zafira 1.6 CDTI Ecoflex Innovation teszt -
_seth_
veterán
X20XEV-ben látott már valaki főtengely rázkódás csökkentő alkatrészt? Én nem is tudtam, hogy ilyen van benne: [link]
Az eredeti 96-os motorjában nem volt ilyen, az a blokk pedig már egy B2-es vectrából került bele.A "balance shaft" miatt a kartel tömítése persze nem lett jó amit rendeltem, de minden más úgy tűnik, hogy jó lesz. A blokkról rengeteg olajat kell lepucolni és minden más alkatrészről is. A vizet valószínűleg a vízpumpánál eresztette, olajat pedig kb mindenhol. Az olaszintmérős karter passzol a blokk aljára így újra jelezni fogja a fedélzeti, hogy ha alacsony az olaj szintje.
A hengerek falán sérülés nincs, de még be lesz mérve mindegyik és a biztonság kedvéért újra lesz gyűrűzve.
Van még vele munka, de remélem, hogy jövőhét közepéig elkészül -
-
zolikaDB
veterán
Nagy lavinát indított be a 80 lovas dízel úgy látom
Alapvetően a keresőm 1.6 benzintől felfele küldi a találatokat hahuról, de néha elkalandozok.
Sajnos baromi nehéz olyat lelni, ami már magában biztató, minden extrától függetlenül... Legyen az benzin vagy gázolaj... Jelenleg Astra H kombi (1.6, 1.8 és a többi benya, 1.7 és 1.3CDTI), Vectra C és Signumokat (tkp bmilyen motor, kivétel a 2.2 direct) nézegetek, max 1250000-ig. -
amargo
addikt
válasz
Petyyyyy #73001 üzenetére
indultál el vele 10% feletti emelkedőn, csomagokkal?
Akié volt a kocsi ő is csak úgy tudott elindulni vele a horvátoknál, hogy előtte elforgatta addig, hogy a turbó bekapcsoljon. Mondjuk az tény, hogy ez egy hulladék volt minden szempontból.(#72998) B-L-A-C-K: Tudott az, csak nem gyorsult
-
Petyyyyy
addikt
Érdekes olvasni amiket írtok. Faterom Isuzu Astrája elég közvetlen volt. Nem rakéta, de lefulladás meg visszagurulás kb csak vicc lehetett. Igaz karban is volt tartva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest