- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beg
veterán
válasz
Luck Dragon #69346 üzenetére
Kicsit kipurgálod a púzóját
Szelepeknek, katalizátornak, lerakódásoknak nem árt. De huzamos 4-5 ezres fordulat pályán ugyanezt a célt szolgálja.
-
WP14
őstag
válasz
mohabá 007 #69344 üzenetére
Ez szerintem Vectra B műszeregysége.
Nem tudom milyen Astrája van, de a GSI 16v-nél 8 ezerig skálázott a fordulatszámmérő. -
-
beg
veterán
válasz
mohabá 007 #69344 üzenetére
OBD lekövette
-
beg
veterán
válasz
Luck Dragon #69342 üzenetére
Gondolom nem a horvát tengerpartig ment vele így, pár másodpercig tiltás közelében nem lesz semmi baja. Karbantartó üzem
-
-
Declare
őstag
-
WP14
őstag
válasz
Markizmark #69336 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy a Z20LET motorral szereltekben nincs gyárilag EGR.
(#69337) Declare Lehet én értem félre, de üzemmeleg motornál kell ellenőrizni az olajszintet, leállítás után 5-10 percet várni és akkor kihúzni a nívót, letörölni és vissza, ismét kihúzva látod a valós értéket
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984 #69271 üzenetére
Ranezek akkor megegyszer, köszi
((#69270) WP14 Neked is
)
Hetvegen kitakaritotta, a kocsit, meg a motorteret is egy picit letörölgettem, olajra raneztem, de en ezzel az acelsodronyos olajszintmerövel nem birok....
regebben se tudtam sok mindent megallapitani, de most annyit sem.....kihuztam, letöröltem, visszatoltam es igazabol az egesz tiszta olaj volt
allt az auto 1 napot es mindez ugy, majd ranezek ujbol.....bar ugyanugy a szerelöm csinalta, mint maskor, nem hiszem, hogy rosszul vegezne el egy ilyen müveletet, amit gondolom 1000x csinal....bar mindenkinek lehet rossz napja
Olajadalekot amugy en sem tennek normalis olajhoz. Elvileg minden olaj tartalmaz adalekokat, be van allitva gyarilag egy csomo parameter....nem veletlen mondjak, hogy utanna tölteni is csak azonos olajbol lehet....en is ugy olvastam, hogy ezek az adalekok megboritjak a beallitott ertekeket es jo esellyel többet art, mint hasznal. Ilyen vegelgyengülesben szenvedö, olaj zabalo motoroknal jo lehet, mert eltöm ezt azt, aztan nem eszik meg 100km en 1 l olajat, csak 200 on
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diegho #69330 üzenetére
Az anyja kenyerit, de jó dolga van. Lehet csak a pasijáé, nem?
zolmesz - Ilyen egy igaz love story.
Jut eszembe: végül megnéztem azért a sajátomon. Két részből áll a szélvédő körül futó díszléc - legalábbis az én autómnál. A lécek pont a tetősín lábánál érnek véget elöl.
Közérdekű közleményt hallottak. -
zolmesz
aktív tag
Én egy céges 1.4-es G Astrát hajtottam 4 évig, így munkából kifolyólag volt sok autópálya, szerintem az utazásaim 70%-át ott töltöttem. És igen, 130 környékén már 4000-rel pörgött, és nem volt csendes, de az átlagfogyasztása ekkor is 6.5 l/100 körül volt.
És annyira megszerettem az autót, hogy tavaly megvettem magamnak, amikor lecserélték a céges autókat -
diegho
nagyúr
Kolléganőmnek Vectra C-je van, eddig nem néztem milyen. Egyik nap mentem el mögötte és nézem a 3.2 V6 feliratot rajta. Nem gondoltam volna.
-
adorjant
őstag
-
amargo
addikt
válasz
AMD Power #69322 üzenetére
Az én 1.4 G 130- nal emlékeim szerint már 8L körül eszik. Ellenben 116-120 ez kb 3700-as fordulat vagy alattinak felel meg, ahol már inkább 6L a fogyasztása. Ezért nagyon ritka, hogy 130-al mennék, mert baromi markáns a különbség.
Viszont sokat pályázok, így most kell a 6. sebesség is. -
AMD Power
titán
válasz
Petyyyyy #69319 üzenetére
A 8v mások persze. Nekem 50-nél 5-ben lazán megy az autó. Minden erőlködés nélkül. Ugye ez már a 16v nem jellemző. Jó mondjuk én sokat nem autópályázok. Ha megyek akkor is max ez a 130 tempó. Többel már amúgy sem lehet menni. De mondjuk pályán 130-nál mennyit ehet egy ilyen 1.4 G Astra?
-
Ferike81
senior tag
válasz
AMD Power #69318 üzenetére
Dehogynem. Nekünk volt egy 1.4 Caravan G Astra, az szerette a pályát. Ötödikben az M3 a gyöngyösi lejtőn lefelé 196km/h-nál szabályzott.
Hiányzott neki mint Tiszának a cián. De amúgy tényleg nagyon sokat forgott a pályán, és mégis bírta. Ráadásul minden falábú vezette.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
AMD Power #69318 üzenetére
1.4 sosem volt az, de ha jól emlékszem az 1.6 sem sokkal jobb - minden szerintem csak a váltó miatt. Egy jobb áttételezésú darab sokat segítene, mert van hozzá teljesítménye mindkét motornak és vidáman forognak.
Pl. a nyolc szelepes motorokhoz a hosszabb áttételezésű egységet csatolták, ami volt F-ben és G-ben is. Na ott az 1.6 és a nem tudom melyik váltó szinte már dízeles fordulatokon volt képes menni, csak épp nem volt piros mező 5 ezertől.
-
Markizmark
addikt
-
diegho
nagyúr
Nos a Meriva továbbra is lefullad, ha a lambda szonda és az egr nincs lehúzva, pedig ki van cserélve a szonda. Mi okozhatja még ezt? Indítom, és lefullad 1mp alatt, ha nyomom neki a gázt, akkor megy, elengedem lefullad. Katalizátor?
-
AMD Power
titán
Ahogy elnézem ez még kicsit gyerekcipős....
-
trassher
addikt
válasz
diablo1984 #69311 üzenetére
Kb igen, 130km/h@4100. Nagyon nem pályára való mert itt már azért bőven van motorzaj és eszik is tisztességgel.
-
-
trassher
addikt
válasz
diablo1984 #69305 üzenetére
Astra g 1.4 óra szerint 140km/h@4250. Nyertem?
-
-
sNORh
addikt
válasz
diablo1984 #69253 üzenetére
Jaja, sajna a váltó nagyon gyengéje, 4 az mocskosrövid, már 60-nál be kell tenni 5-be, az 5 pedig.. 90-nél 3000 130-nál 4100.. 6os kéne alá, vagy valami más, de ez gáz. Már próbáltam venni hozzá elm 327-et, de nem kommunikált a motorvezérlővel, biztos hamisítvány 2.1 volt, kíváncsi lennék pályán 1300-40-nél a pillanatnyira.
Adorjant Az kéne hallod, nem egyszer gondolkodtam rajta, csak nem tudom pontosan melyikkel lenne kivitelezhető. Még 1-2 évig tervezem megtartani, addig nem lenne hülyeség, mert nem halnék bele, csere pedig nem nagy mutatvány.
-
beg
veterán
Ha nekem leáll egy henger, vagy úgy égeti az olajat, hogy egy trabant elpirul (a kettő biztos nem egyszerre következett be) akkor nem vásárolni megyek anyával, hanem elhúzhatom szervizbe. Nem lábon.
Na mindegy, az én vagyok.Ugyanakkor ugyanott egy ellenpélda, papa-mama egy tipp-topp 2T trabi kombival ABL-xxx rendszámmal. Kedvem lett volna ott helyben megvenni tőlük
Hangra, állapotra mintha most hozták volna a Merkurból.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest