Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erx470
csendes tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem tudok porlasztó-bemérésről, céges autó.
Eddig 10 000 km-enként cseréltek benne olajat, amióta én használom, most viszont ezt is későbbre tolják (remélem, nem arra utaltak, hogy 20–30 000 km-enként tervezik). Van már pár baja is: csúszik a kuplung, olykor furcsa hangot ad kuplungoláskor, kemény is (a flottás szerint nem kemény), és DPF-es is — gyakorlatilag naponta regenerál. Mostanában ez tisztítva volt, de nem lett jó (füstöl mint a gőzgép és rángat regeneráláskor).
Én kb. 25000km-et elmentem vele eddig (a fentebb írt hibákkal), azonban ezek a hibák átvétel óta megvannak. Most ez az indítási hiba lett az új (mikor meghalottam ezt a
traktor-/csörömpölő hangot azt hittem a váltó/kuplung hullott szét).De hát mennem kell vele olykor hosszabb utakra is…
…csak hát így…
Kb. hülyének néztek, amikor másnap reggel jöttek megnézni a vasat, és hidegen gond nélkül beindult.Köszönöm
. -
Honda567
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én vettem egyet H7 fekete hátteres lámpát H astrara
karc volt rajta elvittem polirozni, utánna derült ki hogy a búrán van repedés látszott vissza vette a bontós.
Van itt másik lámpám azon jó a búra hölègfúvóval
próbáltam melegíteni de teljes olvadás pontig kell
és akkor csavarhúzóval lehetne szét feszíteni.
De utánna nem fog zárni rendesen be párásodik, mondják is
hogy a xenon lámpa amit könnyen szèt lehet kapni.
A h7 erősebb ragasztóval van ragasztva. -
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Mit megfúrni? Nem értem.
Délután vettem 1 pár új sarut, de nekem nincs hozzá képességem hogy csináljak vele bármit, így megvárom a jövő hét közepét, amíg az ismerős ráér vele foglalkozni.
Csajomnak van fészbukja és azt hiszem talán be is lépett már egy ilyen csoportba, szóval ha nagyon elakadok valamivel, őt meg tudom kérni hogy keressen írást, infót. -
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Nincs fészbúkom
A kábelt nem, a sarut tapogattuk, igen, érezhetően melegszik, de nem forró azért.
Jobban megnézve igen, látszik némi kehesség a fém és a kábel csatlakozásnál. Még a végén tényleg csak elég lehet annyi, hogy leszedjük, picit levágunk belőle és újraforrasztjuk.
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Olyan egyszeri a hozzáállásuk, nagyon szép az autó (ez igaz), tele mindenféle extrával (ez is igaz), németből behozott, áll néhány évig ezért van csak 150 ezer a kocsiban 12 éves korára (na ez tuti nem igaz). De minden ember aki vesz egy autót azt gondolom előtte tájékozódik a típus megbízhatóságáról, na ők azt hiszem annyival megelégedtek, hogy azt mondták nekik ez már valami ráncfelvarrott, ebbe már megbízhatóbb a dizel motor mint a korábbiban.

-
-
Tamy
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Azt tudom, látom a listában is, hogy kétféle érzékelő van, úgy értettem, hogy ezeken belül csináltak-e többfélét. Persze az sem egyértelmű, hogy ellenállásos érzékelő van-e benne, a kocsi 2004 év végi, elvileg 2007-től szerelték feszültség alapú érzékelővel őket, de az említett lista is hozza 2004 végétől. Viszont abból a 008 lenne BC nélküli, amit valamiért nem vesz be, ha ráküldöm csak pörög, és pörög a csík az op-com-ban.
-
Tamy
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Az most mindegy, a digi klíma kerete se kell nyilván (ezt tudom hol lehet kapcsolni), de az egy füles elrendezés átállítható, először az enyém is úgy lett beállítva, csak akkor én kértem, hogy a két füles elrendezés legyen (hirtelen az tűnt jobbnak).
Egyébként az enyém is H Astra, és pont az alsó megjelenítési módot szeretném. A Zafira kijelzője tök ugyanaz.
-
-
Szada85
aktív tag
-
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Engem viszont érdekelne a jelerősség is, mert néha szól a rádió is útközben és abban a gyári sem túl acélos...
Ráadásul valamiért a reg sem működik a CD30MP3-on, valamiért nem keres magának új frekit pl Radio 1, ha elhagyom a várost, ez normális? Modernebb autókon ez pl remekül műxik... -
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Hát lehet mégis jól jelez a szerkezet? Eddig sose volt ekkora különbség a reggeli hideg és a délutáni leállítás utáni mérés között.
Hidegen:
Melegen:
Vajon mennyivel a maximum szint alatt jelez a lámpa? Mert már 5 hónappal ezelőtt is bejelzett, azóta egy cseppet se öntöttem bele és mentem azóta kb 5000 km-t, és idáig fogyott le. De hogy csak 20 perc után és nagy fordulaton tűnik fel neki hogy hiányzik belőle
Öntöttem most bele 4 decit és maximumra mutatja. -
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
A gyárit melyik cég csinálja? Mert így hogy GM vagy Opel nem találok sehol.
Ezt a messenger dolgot kicsit bővebben, légyszi. Nem használok facebook-ot, ha bármit intézni kell azon, mindig a párom kérem meg, neki van fiókja. Szóval hol, hogyan lehet megtalálni, ki az a Weisz?
-
Danecay
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Szándékosan nem autószerelőt írtam, hanem ismerőst, akivel a beszélgetésünk során szóbakerült általánosságban az EGR szelep. Neki még csak Opel-je sem volt életében, így érthető módon nem tudthatta fejből, hogy motorspecifikusan, már ha ez egyáltalánnszóba került, hogy az enyémben pont nincs, vagy van én már nem is tudom
Neki történetesen egy Honda Civic-je van, amin meg is mutatta, hogy hol van. gban #111246
Az enyém nem turbós. -
mephi666
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
mi F-ben előre hordozóban raktuk az első időszakban, amit menetiránynak háttal lehetett bekötni
légzsákot sem kellett kapcsolgatnunk, mert abban még nem volt... már 8 éves és nem tudom eldönteni, hogy pl céges kocsival (ami a 2 személyesre alakított 207-es haszongépjármű) vigyem-e ülésmagasítóval? 130cm fölött van magasságban, elvileg lehetne, de akkor is furcsa... másoknál meg látom, hogy simán beültetik előre a kisebbeket minden nélkül... (aztán ha baj van, mi fogja meg a gyereket?) -
kocolaci
csendes tag
válasz
Micsurin
üzenetére
A két tükör kell hozzá, egy vezetőoldali ablakemelő kapcsoló behajtható tükör gombbal és a legtöbb esetben a két szál már át van húzva az utasoldali ajtóig (figyelem: nem az ajtóba, csak az A oszlopon lévő csatlakozóba). Sajnos aki gyártott hozzá külön vezérlő modult, már felhagyott ezzel az áldásos tevékenységével. A modul egyébként azt tudta, hogy bármikor lehetett működtetni a ki-be hajtást, illetve zárásra vagy reteszelésre magától behajtotta, nyitásra kinyitotta a tükröket.
-
Zola007
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Így van!
Az ismeretség/haver/ötezres csak a vizsgabázis kapujáig véd meg barkit.
isminek debreceni rendőrök a fóliát kapartatták le az első két ablakról, pedig előtte nem sokkal műszakizott németből hozott autóról.
(valóban nem volt szabályos, bizonylat se volt, szóval nem sokat erőskődőtt)Lényeg hogy a helyszínen kellett lekaparni kedvezménykártyával, megvárták, addig nem engedték tovább.
-
hdanesz
őstag
-
erx470
csendes tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Megnéztem a menübe: már 1%- ot ír (ez az említett/írt olajcserekor 100%-on volt, érdekes, hogy ilyen rövid idő/km alatt lement/elhasználodott).
Lehet a regenerálásokat miatt van ez, van hogy kiírja, hogy csinálja (ilyenkor megvárom, hogy megcsinálja csak akkor állítom le) van, hogy nem (ilyenkor nem jelenik meg a kiírás csak random füstöl a kipufogó eléggé, majd abba hagyja, az egyik szervizben ezt mondtam is: azt mondták ez ilyen). Nem volt még Opelem, ill. ilyen DPF-es dizel motoros autót se használtam tartósan. Csupán szeretném, ha sokáig menne.
Nem saját, céges autó (szervizeléséről nem én döntök). Amúgy szeretem, megy, nagy, teszi a dolgát a vas (már közelebb is van a 300k km-es futáshoz). -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Asszony Nissan-jába vettünk mi is egy JVC X342Bt fejet, rohadt jó kis cucc, plusz van neki dedikált láda kimenete is, meg vagy 1000 beállítás. Atom gyorsan kapcsolódik telóhoz, van saját mikrofonja is.
Én is agyaltam egy ilyenen az Astra-ba, de annyira nem szép vele a középkonzol, h végül elvetettem, nekem is most egy aux-ra dugott BT-vel szól a zene a CD30MP3-ról. -
nrg.960
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Az a baj, hogy régen beütöttem a fejem, nagyon gyári párti vagyok
. A lökhárító jobb oldaláról a fényszóró alól hianyzott a gumicsík, 3 napig kerestem cikkszám alapján, hogy pótolni tudjam
. Más észre sem venné, éngem rettenet zavar.G "Classe" (G Astra)- ban volt nekem 306-os, imádtam, annyira egy jó fejegység volt, rögtön csatlakozott, hibátlan hang, jó volt a telefonálás is vele.
Most 309-et nezegettem, de valahogy zavarna a nem gyári kinézet.
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Olajcseréhez kell ez a 18x2 mm tömitőgyűrű? Ez minden olajcserés számlán szerepel.
És 2021-es számlák vannak gyújtótekercs cseréről, valamint olajhűtő tömítések cseréjéről, egy csomó O- gyűrű fel van sorolva. Ezek 3 éves tételek, akkor egyelőre ez megnyugtathat?Nézem az INA cuccait, és pl a Zsu.hu-n a vízpumpa megvehető vezérműszíjjal szettben, és hosszbordással szettben is. [link] Vajon melyiket érdemes venni és keresni mellé a másikat vízpumpa nélkül? És van jobb/olcsóbb webshop? Én legtöbbször itt találtam meg az alkatrészeket a legjobb áron eddig.
-
ncc1701
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Nekem a céges swiftre fog menni a 4 évszakos, mert azzal gurulok évi 25-30 ezret, úgyhogy a harmadik szezonban már tuti kuka.
Insignián is filóztam, de nem. Van egy jó állapotú, kb 4 éves téli szettem, a nyári patent continentál (az valami 6 éves, de végig gumiápolózva, UV alig éri, csak mikor kint van a garázsból), megy az autó évi 6-7ekm-t, abból télen 500km-t, egészségügyi okokból megjáratás véget, csak szép, napos, tiszta, száraz időben jön elő a fűtött garázsból. Nyáron viszont tengerpart, ilyenek, ott azért eléggé nyúlna a 4 évszakos szerintem. Plusz nehéz az autó, nyomaték is van neki, úgyhogy ott marad a dedikált szett, annyi előnyöm van, h nem kell rohanni a cserével, mert harmadik autó a két fős felhasználóra.
Erre 17" a minumum, de örülök neki, h nem valami 18-19"-os kerékkel van. Perverz módon még tetszik is, ha ballonos a bumi.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

de ez ilyen szerencsére a vizsgabiztos is tudja.