Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Megint olajcserés az autóm, eddig 2x kapott már Motul 8100 X-Clent 5w-40-es viszkozitásban. Igazából ez az olaj tökéletesen bevált, de ha van valakinek ettől jobb ötlete olajra az megköszönöm. (2009 Fiat Bravo T-jet) -
troll81
addikt
Sziasztok HONDA Accord VIII Limousine (CU) 2.4 i (CU2) (201 PS) keresek motorolaj szűrőt.
Gyári specifikációt nem ismerem.
-
fasyrt
őstag
Jo, oke, igazatok van. Upstream and downstream ket külön dolog. Csak erdekes.

Valoszinüleg sarga melleny gyartasban se olyan jok, mint sarga melleny felhasznalasaban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janakbacsi
üzenetére
5W30 való abba az autóba.
-
Asbee
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Határozottan nem belevaló. 5w-30.
-
válasz
janakbacsi
üzenetére
Ha nincs meg a konyve, korbe kellene nezni olajkeresokon, miket dobnak ki. A castrol keresoje peldalul az 1.3 16v vvti-re 5w-s olajokat dobott ki.
-
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
ezt belerakhatom a benzines yarisba? [link]
-
Qru
MODERÁTOR
Azt kb bármilyek 0W20 tudja, amik jónak számítanak ebben a mezőnyben (a teljesség igénye nélkül):
-
Biqci
aktív tag
Üdv Urak!
Honda CR-Z-be milyen olajat keressek? A gépkönyv szerint vagy Honda Green Oil, vagy
ACEA A5/B5 vagy magasabb fokozatú 0W-20. Melyik márka melyik olaja lenne a legalkalmasabb, ha a Honda olajat sehol nem találok? -
janakbacsi
őstag
20 éves benzines 1.3 yarisba milyen olaj ajánlott?
-
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az lehet hogy pár milliméterrel kisebb de 5mm vastag a szivacs körben
Nekem az a lényeg hogy megfogja a port, arra tökéletesen elég egy tökéletesen záró szivacsos olcsóbb, mint egy másik aminek nincs szivacsa
Az se zavar ha valamennyi pollen átjut engem aztán nem zavar és senkit a családbanMindegy hogy ki milyet használ számomra nem fontos nem akarok senkit megtéríteni, de szerintem még ha 1mm kisebb is a szűrő része a szivacs sokkal passzentososabban zár a szélein
De ha veszel legközelebb Mann 2939(bármelyik fajtát mert elméletileg egy méret) megteszed hogy leméred milliméter pontosan
Én is lemérem a DENCKERMANN M110112
Egyszerűen kíváncsi vagyok hogy mik a méretekAmúgy tudjátok mi a röhej, Mann, Kauffer
CUK 2939/1 2968Ft
CUK 2939 3924Ft
Mérete anyaga mindene megegyezik, és hogy miért kerül többe szerintem a drágábbik, hát mert abból fogy több, mert a /1-es az jobb kormányos kocsihoz való, a másik meg baloshoz, és balos kocsiból több van
Hát kösz jó kis vásárlóbarát árpolitika(#7870) K Norbi
Hát pedig van ott szivaccsal gyárilag is, ép ezért nem szokták javasolni hogy a klíma tisztító habokat csak úgy mindenhová befúja az ember, mert az ott lévő szivacsokat megeheti, főleg ha idősebb a kocsi
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mindig a gyárit kell követni.
Szerintem a szivacsos sokkal rosszabb.
Oda ahova nem szivacsos való. -
bul07 emlegette, biztos vagyok benne.

Rákerestem a saját autómra Denckermann-éknál és Mann-Filter-éknél.
Ha megnézed, pár mmterrel kisebb a DM-féle szűrő, a Mann-féléhez képest, valószínűleg ezt kompenzálja a szivacs réteg. Szerintem nincs itt semmi féle csoda.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben írta itt az egyik fórumtársunk, hogy Ő olyan utastérszűrőt használ, amin körben vékony szivacs réteg is van, a jobb tömítés végett. Sajnos akkor nem jegyeztem meg, de ha erre jár, beírná a gyártót, melyik az?
Köszi előre is.
Ford Fiesta-ba kellene majd. (2006-os 1.4 TDCi) -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az egészen biztos.

A kilométereim hozzávetőleges megoszlása: 1/3 budapesti, 2/3 vidéki út (autópálya és országút).
-
raziel01
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én 3 évente szoktam, 30 ezer kmenként. Kb ennyire szokott piszkos lenni mint focvis fotóján.
Nekem a Mann szűrő 6 ezer körül megy hozzá ilyen hengeres formájú, másrészt 6 vagy 7 kis csavar fogja a légszűrőházat amiből 3-at nagyon necces kitekerni úgy, hogy ne essen bele a motortérbe.
-
Úgy voltam vele, ha már eltökölök fél órát az ellenőrzéssel (környék tisztítása, szétszed, összerak), akkor ki is cserélem (Mann Filter 9,9 € volt, most épp 9,5).
Amúgy a gyári csereintervallum 90 000 km vagy 4 év. Ebben valóban 15400 km volt, de nem én cseréltem ezelőtt, így mindenképp ellenőrizni akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)