- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
A VW szabványokat nem annyira vágom, de egy 2011-es 2.0 TDI Passatba jó a Shell Helix ECT 0W30?
-
Firstaye
tag
Talán még emlékszik rá valaki, hogy 2 hónapja raktam be a Hengst fémvázas olajszűrőről képet, amiben ragasztó cseppek voltak. Mondjuk azt szó nélkül cserélte a ZSU, és ők is néztek egyet. Szóval nagy következtetést nem lehet levonni még így sem szerintem, azonban érdekes.
-
kcsa
veterán
Erősen read-only vagyok - de az már régóta
- itt, őszintén meglepődtem a Hengst-es problémákon, nekem még nem sikerült rosszat, sérültet, pláne nem mérethibásat venni. Beözönlött pár kamionnal a hétvégi műszakból? :S
-
tibbike01
őstag
Nekem így vált be: Mann olaj-üzemanyag, Hengst levegő, Filtron aktívszenes pollen.
-
nVIPER
senior tag
A3 2.0 TDI -be vettem legutóbb Hengst levegőszűrőt. Csak úgy fért a levegőszűrő házba, hogy egy kicsit fel volt púposodva a közepe a szűrőnek a gumitömítés mentén. Nagyobb volt, mint a ház. Cseréltem MANN-ra. Teljesen hibátlan. Mindkettőt gyári szám alapján szoktam rendelni. Tehát nem a típussal volt a baj... Maradok a MANN-nál olaj és levegőszűrő esetén. Üzemanyagszűrő esetén BOSCH vagy UFI...
-
Pár hónapja vettem a TC-s cikk hatására Hengst fémházas (spin-on) olajszűrőt a szomszédom 4-es Golfjához, mindannyiunk által ismert és megbecsült budapesti fórumtárs cserélte az olajat. Miután végzett, mindenki ment a dolgára (munkahely, stb.); telefonál a szomszéd, hogy fröcsög az olaj az autóból. Telefon mindenkinek, vissza az autóhoz, honnét lesz azonnal olaj, szűrő stb...
Lényeg a lényeg: eresztett a szűrő tömítése. (Marad a Mann.) -
válasz
molnarpeter #5933 üzenetére
Ennyi. Az üzemanyagban gyakorlatilag kizárt, hogy ilyen szmötyik ússzanak, hiszen két szűrőn is átmegy a kútfejben az üzemanyag és azok nem játék szűrők. Dolgoztam kúton, láttam többször, mikor szerelték a kútfejeket. Ami azon a szűrőn átmegy, az nem fog kirakódni már sehol, de inkább azt mondanám, hogy azokon ilyesmi nem megy át az életben sem. Javaslom vásároljatok vadi új kannákat és azt használjátok, illetve ha mégis neadjisten ilyet látnátok, azt jelezni kell az adott kútnál/kúthálózatnál, mert akkor ott babrálják a kutakat.
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter #5937 üzenetére
Olyan volt mintha füst lett volna az üzemanyagban
Persze simán lehet hogy az üzemanyagban a mozgás miatt újra elkeveredikÉn réges régen éltem már meg hogy menet közben eldugult az üzemanyagszűrő, egy régi adagolós dízelnél
Torpanások, nem ment, erőtlen volt és mindez 200km itthonról
Egy ottani munkatárs édesapjának a műhelyében lett megbarkácsolva, egy nagyobb szűrő lett betéve és a csavart kellet meghosszabbítani(elvágták belehegesztettek és leköszörülték)Meg olyat is hogy vizes volt a román benzin, nem indult el vele a kocsi csak betolásra, és szó szerint csurgott a kipufogóból a víz melegen is, menni meg kellet egész nap le se lett állítva a kocsi
De Törökszentmiklóson lefulladt sorban, édesapám meg édesanyám tolta szerencsére a rendőrségnél(maps) lejtős és ott kicsit megtolva be is indult, utána még álló helyzetben is pörgetve volt -
molnarpeter
nagyúr
Elnézést, csak arra alapoztam, hogy nekünk minden kanna alján lakik valamennyi (közelben drága a nafta, inkább hozzuk). Nade nem hagyott nyugodni az ügy...
Köszi, hogy felhoztad, utánakeresgéltem: ez lenne az aszfaltén, egyes oldalak szerint tulajdonképp a viszonylagos kénmentesség és adalékolás okozzák ennek a kialakulását, technikailag mindenhol lehetséges a lerakódás képződése a kitermeléstől felhasználásig. Eredetileg a nyersolajban megtalálható anyag, aztán tárolás stb során össze tud állni látványosabb méretben. Tulajdonképpen oldott formában igyekeznek tartani annyira, hogy ne tudjon nagyon kiülni és jelentősebb csomóként dugulást okozni. Méretet illetően 2 mikront olvastam.
Ha már gépek - hidraulika szűrő van 1 mikronos is, elgondolkodtató
-
bul07
nagyúr
BOSCH még olcsóbb is lenne mint a többi (4300Ft)
Most MAHLE-re próbálom meg kicseréltetni hogy drágább legyen, hogy nekem keljen fizetni
Amúgy az összefoglalóba írhatnál egy ilyet ha nem nagy teher
Mágus2 ezeket a szűrő márkákat ajánlja
Olaj:
Üzemanyag:
Levegő:Sokaknak segítség lenne mert te nap mint nap benne vagy és nagy merítésből van tapasztalatod
És mikkor érzel változást akkor frissítenél a listán, mert mondjuk valamelyik márka romlott minőségben -
bul07
nagyúr
Köszönöm a kimerítő választ
Az a gond hogy nekem a legközelebbi üzlet 25km unix, és még 30% kedvezménnyel együtt is HENGST 7000Ft-ba kerül
Már itt van 2000Ft, most 6szűrőt rendeltem meg egy motortartó bakot, ha az unixba lett volna ez mind megvéve jó 7-10e Ft-al került volna többe, plusz még be is kell menni
MAHLE nincs is az unixba a Mann szűrő meg kedvezménnyel együtt is 11.000Ft (kauffernél 7200Ft)Lesz ami lesz akkor holnap megint telefonálok
(#5933) molnarpeter
Nem a kanában volt mert se lőtte se utána nem volt olyan ugyan abban a kanában, és nem lett semmi csinálva a kanával
Valami lehetett azokkal a tankolásokkal amikkor ilyet tapasztaltunk , párszor volt fél év alatt -
molnarpeter
nagyúr
Az a fekete valami észrevételem szerint a kannában szokott lenni, szerintem a kisebb kosz kiül és összeáll
sokat tankolunk úgy, nem hibáztatnám a kutat emiatt. Végső soron úgyis a szűrő dolga volna ezeket megfogni, tankban ugyanúgy kiül az ilyen ha akar, max talán menet közben jobban felkeveredik. Mondjuk igazából az ülepítés minden szűrőnél jobb lenne, nagyfaternak hordója volt otthon amiből tankolt (alján meg tudott ülni a zacc), onnan forrásvíz jött le kb
Ezek után én is kérnék egy másik márkájú szűrőt
becsúszhatott egy rossz batch talán gyártásban, kellemetlen.
-
Mágus2
Közösségépítő
Olcsó húsnak híg a leve. Nem rendelgetek semmilyen internetes boltból pontosan emiatt. Hozza a beszállító a minőségi alkatrészt a műhelybe, ha valami gond van, aznap kicseréli. Kihozza az újat, elviszi a régit. Jó, ez nem életszerű a mezei felhasználónak, de ha már ritkán kell, nem ezen kell spórolni, be kell menni egy boltba, ott megvenni és helyben meg lehet nézni. Igen, drágább lesz, mint a netről, de ha nincs ingyen a posta akkor nem is biztos.
Ez az onlány világ fog minket a sírba tenni. Ezt az üzemanyag szűrőt nem raknám be, szerintem nem tudja a 4 mikront.
-
bul07
nagyúr
Legutóbb is HENGST -et raktam bele azzal nem volt semmi gond, jó passzentos is volt mikkor ráhúztam a csőre
Mondjuk nincs sok még a szűrőben olyan 6000Km, tavaly tavasszal cseréltemCsak nálunk van valami a Mol kúttal
Kanába hozott gázolajba(traktorba) ilyen fekete valami úszkált, és még a tölcsér szűrőjét is majdnem eltömte(kanna tiszta volt), és ugye kocsiba nem szűrős tölcséren keresztül tankolunk
Hozott benzint se szerették a fűkaszák, fűnyírók
Nem mindig ilyen de volt rá több példa elmúlt fél évben -
bul07
nagyúr
Hát
Nem akarnék fekete listára kerülni a kauffer-nél mert eddig nem volt gond ha volt is gyorsan korrekten megoldottákDe csak bosszant a dolog és egyre jobban
Lehet holnap felhívom őket hogy mi legyen de egy biztos még egy ilyen szűrőt nem veszek
Ahogy nézem 700Ft körül kellene ráfizetnem egy MAHLE ORIGINAL KX 220D szűrőre [link] -
bul07
nagyúr
Na akkor kauffer történetem, igaz még nincs vége
Hétfőn megjött a rendelésem 6db szűrő meg egy motortartó bak[link](teljes fémmel együtt)
Kibontva a szűrőket az én üzemanyagszűrőmön sérülést láttam (termék)
[kép], [kép]Felhívtam őket telefonon, azt mondta a srác hogy írjak emailt képeket is csatoljak
Meg is írtam hétfő délután 14:40-kor
Válasz nem jött
Kedd reggel kaptam az értesítést hogy csomagom érkezik 0forintos, vártam a futárt de nem érkezett meg, oké világ végén lakunk
Ma reggel(szerda) nézem a nyomon követést, újra kiszállítás alatt, viszont a mai napon nem tudtam várni a futárt édesanyámra bíztam hogy vegye át
Futár megjött édesanyámtól viszont kérte a vissza árút dobozban, na ez meglepetés volt neki hirtelen nem is tudta mit csináljon, tudta hogy melyik a hibás cucc így kivitte a saját papírdobozában
Futár elvette odaadta neki amit hozott és elmentSummázva
Kauffer jól reagálta le a dolgot, kicserélték a sérült szűrőt
Viszont a kommunikáció nem jó, azért válaszolhattak volna hogy mi fog történni és hogy nekem mi a teendőm
Mert így most izgulhatok hogy az a vékony papírdoboz kitart e és hogy nem e sérül tovább és nem e akarják majd számonkérni rajtam a csomagolás hiányát
Nem volt még ilyen csere ügyem senkivel
Ma mikkor hazaértem egyből írtam nekik emailt hogy mi történt (15:00) hogy tudjanak róla, válasz nem jött de lehet kivárnakSzűrő
Ami másodjára jött hát az is kérdéses, lehet hogy nem fogok több HENGST terméket venni
Mert az elsőre azt hittem hogy a dobozban mellette lévő fém motortartó bak dörzsölte ki, de ami most jött ez egyedül volt egy kemény dobozbanNézetek már rá hogy szerintetek ezt így használnátok e, kíváncsi vagyok a véleményetekre, döntenem kell és lehet benyelem ezt a 5e Ft bukót, ugye ez üzemanyag szűrő, gázolaj
[kép],[kép],[kép] -
válasz
zsolti1 #5920 üzenetére
Ha üzem meleg a motor, akkor ez teljesen rendben van.
5K fordulat nem gond, csak nagyon rövid ideig legyen a piros sávban a fordulatszámmérő mutatója, az is csak indokolt esetben.
A nagy fordulat a legtöbb kenési hely számára előnyös.
A nyomaték öl, nem a fordulat. -
zsolti1
csendes tag
válasz
Dluinet #5919 üzenetére
Persze elégedett vagyok ezzel a váltòval.
"szépen lehet szabályozni"
De ha mész a pályán normális tempòval akkor
3.5k a fordulat a lassu gázadásra hogy ne váltson
vissza minimális gyorsulással reagál kénytelen vagy
picit több gázt adni amire egyböl viszavált és
már meg is van az 5k es fordulat.
Ezt gyorsítás után minimális gázpedálvisszavételre
újbol felváltja és ott tartja csak gyorsításkor
fáj a lelkemnek a fordulatszám és a hang.
De ez csak 4 gangos. -
bul07
nagyúr
Igen szerintem is a fém házasok esetén könnyebben tudnak spórolni mert úgyse látszik
Szerencsére a közelembe csak betétes szűrős kocsi van, jobb ez a modernebb megoldás csere se macerásBetétes szűrő esetén minden látszik és egyből kibukik a nem olyan aminőség
Én Hengst párti vagyok a olaj ás gázolaj szűrő esetén
Légszűrő, ott már hajlandó lennék lejjebb adni, de minek, légszűrőt két olajcserénként cserélek(13-15e Km) abba meg belefér a Hengst
De édesapám kocsijánál már felesleges a drága mert évente kétszer cserélPollen szűrő esetén meg a kialakítás meg hogy esetleg szenes, kialakításnál nekem fontos hogy legyen a szélén körbe szivacs jobb hézagtömítés miatt
-
Nem lehet más a szűrő anyaga, mert akkor nem jelölhetnék ugyanazon jelölésekkel. Itt ha megnézed például a betétesek közül az első kettőt, az elsőn nincs rajt a mann filter jelölés. Tisztán látszik, hogy a mann filter gyártja a vw-nek. A 726/2-t rátette, viszont a mann filter nincs rajta, mivel a mann filter 726/2 és ez a szűrő nem teljesen azonos.
A fémházasoknál viszont szerintem felelőtlen a cikkíró, mert attól, hogy ugyanúgy néz ki a két szűrő (1-es és a 2-es), még nem jelenti azt, hogy egyformák belül is. Mivel ott más a feliratozás, nem lehet egyértelműen és felelősséggel kijelenteni, hogy a két szűrő beltartalomban megegyezik.
-
zsolti1
csendes tag
Sziasztok.
2008-as toyota yaris 250.000km. 1298ccm3 64kw xp9f tipusu 2szd
motorszám. Hétközben pest belváros hétvégén vidék ritkán pálya.
A mostani olaj a kanna alapján:Total Qartz Ineo ecs 5-30
Ismerösöm friss szerzeménye most cserélnek vezérlést,
olajfogyasztásrol nincs info.
Szeretnék töletek valami ajánlást.
Köszönöm -
bul07
nagyúr
válasz
Dluinet #5910 üzenetére
De az se hogy tényleg eltér a gyári és az ugyan abban a gyárban gyártott saját márkás, halandó ember biztos nem tudja ellenőrizni
Mondjuk hogy más e a szűrő anyaga, gyártás minőségében persze lehet látványos különbségMondjuk az enyém csak filteres(olaj és a gázolaj szűrő is,[link], és [link]) abba aztán csak egy kis műanyag meg a szűrő anyaga van, na meg 2db gumigyűrű de nem hiszem hogy gumigyűrűt is kétfajtát gyártanának
-
Leírtuk, az autógyári követelmények nagyon magasak.
A szűrőanyag szakítószilárdsága, homogenitása, hatékonysága, a szelep nyitási nyomása, a gumitömítések összetétel, ellenállóképessége és minden egyéb paraméterre szigorú határértékeket követelnek meg.
Ezeket otthon ellenőrizni sem tudod.
Gyengébb szűrőanyag, rosszabb visszacsapó és bypass szelep, silányabb tömítés meg megannyi költséghatékonysági lehetőség, amit otthon ellenőrizni sem tudsz. És ez csak egy olajszűrő. -
bul07
nagyúr
Amúgy simán lehet hogy ugyan az a gyár még a csarnok is egy, és egyszerre jön ki onnan gyárnak szánt és saját néven
És hogy mi lehet a különbség
Mondjuk a gyárnak gyártott a új gyártósoron készül ahol percízebek a illesztések, és mondjuk kevesebb ragasztó is elég így jobb minőségű
Másig gépsoron ami régebbi meg jön a saját márkás csak ép ahhoz több ragasztó kell itt ott kis ragasztó folyás e miatt így nem olyan szépVolt itt felvetés hogy miért drágább sokkal a gyári mint az ugyan ott gyártott saját márkás
Összerakási minőség, de szerintem inkább a név miatt
Hány meg hány példát lehetne hozni, van hogy még a gyártósor is ugyan az de a márkanév miatt másfélszer annyiért adják és meg is veszikOlajokat és egyéb kenőanyagokat, üzemanyagokat, folyadékokat ne vegyük ide mert ugye még ha a az alap ugyan az is utólagos adalékozással sokká jobbá lehet tenni
-
Egyáltalán nem hajlottam egyik felé sem. Sőt ha azt vesszük, előzőleg Mann-Filter került bele, tehát abba az irányba indulnék tovább.
#5907 Asbee: Egy ártatlan kérdés volt. Semmilyen mögöttes tartalmat, filozófiát, vagy chemtrail elméletet nem tartalmazott. Természetesen (ha visszaolvas) láthatod hogy elég igényes vagyok a járműveimmel és az olajcserével szemben, nem 600Ft-on fogok rugózni.
-
Asbee
veterán
válasz
Tothgera30 #5905 üzenetére
Felteszel egy kérdést, tapasztalatok alapján elmondják mit ajánlanak, majd szinte próbálsz győzködni ellene. Akkor miért kérdezed meg? 600 ft különbséggel nem is kérdés, hogy mann, de ha ennyire a filtron felé húzol, abból sem lesz semmi....
-
válasz
Tothgera30 #5905 üzenetére
A fogalmazásodból az jött le, hogy 600 ft-on megy a rugózás.
Mindegy, én nem ragoznám ezt tovább. Leírtuk többen is mi a véleményünk.
-
Tulajdonképpen dobozból kivéve mindkettőt fogtam (igaz más-mást autóhoz valót), de minőségbeli különbséget én nem vettem észre. Ettől persze lehet eltérés.
#5894 Lauda / #5895 Jenne: Miből veszed/veszitek, honnan gondolod/gondoljátok hogy "szarakodás" megy? Autószerelő a Filtron OE648/6-ot ajánlotta, legutoljára Mann-Filter HU612/2X-et tette bele. Neki mindegy, azt teszi bele amit szeretnék.
-
Két különböző szűrőről van itt szó ahogy látom. Az egyiket a purflux gyártja a honda számára, a másikat pedig a purflux gyártja, mint purflux LS350.
Itt nem az az eset áll fenn, hogy purflux LS350 és Honda 15400-RBA-F01 jelölés szerepel egyszerre a szűrőn és egyébként maga a szűrő tök ugyanaz.
-
tboldi
nagyúr
A gyári 15400-RBA-F01 jobb minőségű a hosszútávú tapasztalatok szerint, mint az utángyártott LS350.
A gyárin csak a fenti cikkszám szerepel, meg a Purflux logó, az LS350-en viszont nincs Honda felirat, csupán a fizikai méreteik és szerkezetük alapján tekinthetők ekvivalensnek - meg a cross reference szerint, de az meg nem egészen mérvadó, hiszen más márkák más kinézetű szűrői is szerepelhetnek helyettesítőként. Illetve van egy pici különbség, a tömítőgyűrű profilja, de szerintem ez már csak részletkérdés.
-
Ezek a fórumozó szerelők picit olyan izé.....
Amúgy ezek honda márkajelzésű szűrők amik szerintük jobbak, vagy purflux jelölésűek, vagy mindkettő?
Azért elég problémás lenne, ha az a szűrő jobb minőségű lenne, amin rajt a gyári felirat is a gyártó neve és a szűrő száma mellett, mint amin csak a gyártó neve és a szűrő száma van rajt.
szerk: hasonló az én levegőszűrőm is, mármint jelölés szempontjából:
Tehát ha jól értelmezem, ti azt állítjátok, hogy ez a képen látható szűrő jobb minőségű, mint amelyiken csak a mann filter márkajelzés és az attól jobbra található jelölések találhatók?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AM 5 lapok
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest