- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: 2025 dude
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Firstaye
tag
2 éves Mahle olajszűrő, rozsdás picit.
Kínai.
Kilométer max 5e lehetett benne, le lett téve a kocsi. -
Firstaye
tag
válasz
Prodidzsáj #8297 üzenetére
Én le se cserélném akkor.
Ugye a gyári ajánlás 45e, én a mostani tapasztalat alapján simán hagynám 25-30e-ig, bár addigra már úgy se lesz nálunk. -
Firstaye
tag
válasz
Prodidzsáj #8286 üzenetére
Én hanyagolnám a filtron légszűrőt, pont a hétvégén cseréltem a család hasonló csodájában, és túl vastag a külső szilikon/szivacs kerete, így eléggé be kellett feszíteni a helyére. Az előtte lévő hengst jobban illeszkedett.
Hány kilométert van a szűrőben? Én most 17-18e után cseréltem, kvázi feleslegesen, nem volt túl koszos. -
Firstaye
tag
Talán még emlékszik rá valaki, hogy 2 hónapja raktam be a Hengst fémvázas olajszűrőről képet, amiben ragasztó cseppek voltak. Mondjuk azt szó nélkül cserélte a ZSU, és ők is néztek egyet. Szóval nagy következtetést nem lehet levonni még így sem szerintem, azonban érdekes.
-
Firstaye
tag
válasz
MC Pite #5797 üzenetére
Engem mindenfélével lehet vádolni, de németfetisizmussal biztosan nem. Az autóipar legtúlértékeltebb nemzete szerintem, ha lehet ezt így mondani.
Én azért linkeltem ezt, mert a hasonló árkategóriájú olajak, sőt maga a mannol is szereti azt csinálni, hogy elmismásolja a tényt, hogy a gyártóművi specifikációkat szerintük, vagy az autógyártó szerint is teljesíti-e az olaj. Ebben mondjuk megfelelő partnerek az autógyártók is, hiszen egy RN 0XY0 specifikációról nagyon nehezen deríted ki, hogy azt az autógyártó is vizsgálta-e. Ezzel szemben a Mercedes végtelenül korrekt módon elérhetővé teszi ezeket az információkat, és az már, ha sokat nem is, de mond valamit az olajgyártóról, hogy hajlandó volt kifizetni ennek a költségét. -
Firstaye
tag
Nálunk egy 1,3-as suzukiba mannol 5w-30 került 1 hónapja. A kocsi 10w-40-es olajat kapott évek óta az előző tulaj állítása szerint, amit - ismerve a magyar szervizeket - el is tudok hinni. Ami olaj lejött belőle az borzalmas állapotú volt, bőven le kellett volna már cserélni a tél végén, így a mannol megváltás lett a számára. Olyan halk lett utána, hogy el se hittem, mondjuk látva azt, ami lejött belőle, nem akkora csoda. Összehasonlítási alapom nincs. Az olajszintet a csere után 1 héttel néztem, akkor ugyan ott volt, de addig max 200-250 km volt benne. Most illene ránézni, de mivel azóta 1x ment egyhuzamban 50 km-t (jellemzően 7-15 km-eket kap) nem hiszem hogy látható fogyás tapasztalnék, hiszen tele lehet benzinnel, vízzel az olaj.
A Mannol ellen a legnagyobb ellenérv, hogy alig pár ezerrel drágábban lehet Total vagy Elf olajakat kapni, amik megbízhatóbban csengő nevek.
Amúgy annyira kegyetlen rossz olaj nem lehet, ha vannak termékei, amelyek az autógyár által igazoltan teljesítik a Mercedes követelményeit [link] -
Firstaye
tag
válasz
Dluinet #5199 üzenetére
Akkor lehet legközelebb az SCT-t próbálom meg. Ebből a márkából van egy másik autónkon ablaktörlő lapát, az is ár értékben kiválló.
Kicsit utánaolvastam még a vásárlás előtt, és nekem az jött le, hogy a Hengst tökéletesen megfelel, van róla több videó is, külföldi fórumokon is pozitívan nyilatkoznak róla, emiatt bátorkodtam megvenni. Azonban a mostani vásárlásom és focvis kellemetlen tapasztalata után inkább kerülöm a későbbiekben.
Én azért gondolom, hogy ekkora futásra elég egy közepes minőség is, mert a minimumot ez is hozza, és úgy gondolom egy ilyen autó esetében mindegy, hogy gagyibb szűrővel még elmegy a motor 8 évet, a jobbal 10-et látható károsodás nélkül, mert hamarabb fogja a rozsda elvinni. A jobb szűrő előnye pedig ott mutatkozik meg, hogy tovább képes ellátni a feladatát.
-
Firstaye
tag
válasz
Dluinet #5197 üzenetére
Én ár/értékben próbáltam gondolkodni, meg évente nagyon keveset megy a kocsi, max 8-10e, ekkora terhelésre úgy gondoltam, jó a középkategória is.
Amúgy légszűrőből lehet wix-et kellene vennem, csak kár, hogy nincs a bárdinál -50%-kom.
Youtube
tboldi-nak külön ajánlom a figyelmébe, úgy tudom ő direkt szűrőt használ. -
Firstaye
tag
Hát ez már a mindent kibírta egyszer: közel 270e van benne, kb végig 10w40-et kapta, most bepróbálom nála az 5w30-at, ha megeszi akkor motormosásként felfogom, ha csak "csipegeti", marad ez. Olajszűrőből pedig legközelebb Filtront rendelek. A gyári itt nem tudom milyen minőséget képvisel, láttam ilyen suzuki webshopokon 770-forintért, nagy bizalmam nem lett emiatt benne.
Amúgy Hengst légszűrőt rendeltem még, az tök korrekt, szóval a márkát nem írom le természetesen.
Amúgy az 1000 forintos, legolcsóbb SCT pollenszűrő pedig teljesen elfogadhatónak tűnik ezért a pénzért, lehet meg kellene próbálni belőle az olajszűrőt? -
Firstaye
tag
Igen, jól érzi tboldi. Bíztam benne hátha rendelt már valaki ugyan ilyen szűrőt a méltán a híres m13a blokkhoz, és ráismer.
Hengst termék, szóval nem teljesen alsópolcos, a totalcar olajszűrős írásban is dicsérték a gyártó termékeit, raktam másik kocsiba aktívszenes pollenszűrőt, az is minőséginek tűnt, itt nem jött össze.
Szerintem is visszaküldés lesz a vége, mert ahogy tboldi mondja leválhat, utazik egy kört, - révén a szűrt ágba menne vissza - aztán pedig kitudja milyen károkat okozva egy része visszatérne, és csak akkor akadna fent.
Köszönöm a válaszokat, és tippeket, legközelebb valami olcsóbbat veszek, hátha kevésbé rossz -
Firstaye
tag
Sziasztok!
Eddig még nem cseréltem magamnak olajat, csak videókon láttam vagy 30x, de most arra készülök, így vettem olajszűrőt. Lehet kukacoskodás, de mikor megnéztem feltűnt a következő, amit próbálok képekkel is illusztrálni - bár a szűk nyílás miatt kissé nehézkes. Szóval a problémám az, hogy a belső felén le van folyva a ragasztó/tömítő anyag, ezáltal elzárva 2-3 apró furatot. Gondolom azért ez nem akkora probléma, maximum a termék minőség-ellenőrzését jellemzi, azért megkérdezem a ti véleményeteket is.
Bónnusz kérdés: ki gyártja az olajszűrőt?
Képek:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest