Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Meguin olajról kérdeznék: ismeri/használja valaki ezt a márkát?
Van egy 5W30 olaj amit kifejezetten Fordokhoz ajánlanak, le akarom tesztelni (Mk1 Focusban, 1.8 benzin)
A honlapjukon elég drága (6k/liter..) viszont ugyanaz filterabc nél féláron is elérhető.
Létezik hogy a filterabc szimplán hamisított olajat árul? -
05Steve
tag
köszönöm mindenkinek
-
05Steve
tag
Sziasztok,
adott egy 2015-ös 1.4 tsi CZDA szíjas autóm.
Csak hosszú utakra használjuk, van hogy egy hónapig a garázsba ál, most rossz időben/télen nincs használva
, mellette van egy napi igásló is hétköznapi használatra.
Tavaly olajcsere óta nem egészen 4000 km ment bele.
Motul 8100 X-clean+ 5w30-at kap mindig
A kérdés, hogy most 1 év után cseréljem le az olajat vagy maradhat még benne 1/5 vagy max 2 év? (természetesen 10.000 km-et nem meghaladva), ugye az olaj long life /már a VW topikban is feltettem ezt a kérdést onnan irányítottak ide, Qru / köszönöm a segítségeteket -
erik365
senior tag
Sziasztok!
1991-es Vitara G16A motorkód.
Mehet bele a Shell Hx7 10w-40? -
sgx
tag
Sziasztok,
az alany egy 2008-as KIA Ceed, 1,6 benzinmotor, ~190000km.
Eddig 3 különböző szervízben volt az olajcsere, ahol az alábbi olajok kerültek bele:
TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS 5W30 - ACEA A5
SHELL HELIX ULTRA ECT C3 5W30 - ACEA C3
TOTAL ( A számlára puritánul csak annyi volt írva, hogy C3 ) 5W40Gépkönyben az alábbiak vannak:
benzinesre: API Service SL vagy jobb, ACEA A3 vagy jobb
dízelre: CPF (Katalizátoros részecske szűrővel) ; ACEA C3Kérdéseim:
- ha olajfogyást tapasztalnék, akkor a jelenlegi TOTAL (C3 ) utántölthető-e TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS 5W40-el?
- melyik márka, típus, viszkozitás lenne ennek az autónak az ideális?Köszönöm.
-
Asbee
veterán
Mai napig sokan állítják, hogy egy osztrák német nyállal tankolt dízelnek az injektora, főleg ami érzékeny rá, sokkal többet elmegy mint egy hazai.
Meg hát most újra eljött az ausztriába átjárni tankolni korszak itt. Most már 10km re 1,46 euró a 95 ös literje és a legutolsó kicsike önkiszolgálóra is Schwechatról megy a jó benya. -
Qru
MODERÁTOR
Vissza kell hozni az eddig benyelt veszteseget.
Pont beszeltuk az autosban, hogy az Arrivanal ahol 100+ millios buszok jarnak kozvezlenul Ausztriabol hozatjak a gazolajat. Tehat nem a MOL-os urali olajbol keszult megy bele.Egy direkt befecsisnel ahol magasnyomasu injektor van vagy ami jobban ki van hegyezve ott esetleg erdemes lehet a jobbat beletenni.
-
Asbee
veterán
Mostani árakon ilyen km használattal amúgy szerintem már mindegy. Az extra adalékoltság, E5, ETBE csak jó. Bár már ki tudja milyen a 100-as is nálunk. Árstopp után érdekes módon a 100-asra megírt komolyabb gépek elkezdtek 20-30 LE-vel kevesebbet tudni. Suzukinál mondjuk úgysem a oktánszám a lényeg.
-
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Dluinet
üzenetére
A Motul szimpatikus,vagy maradok az Eneosnál és akkor a Sustina.Sajnos amikor hideg van vagy esik az eső/hó,akkor kocsival viszi az asszony a két gyereket oviba/bölcsibe, és utána onnan megy dolgozni,ami távolságban kevés.Remélem azért a gyártó is gondolt rá,hogy ilyen is van.Csak 100-as benzint kap,hátha ezzel valamennyit kompenzálok.
-
válasz
Harkovz
üzenetére
Most nem néztem utána a viszkozitási osztálynak, de ezek nagyon jó olajok:
Eco-lite 8100
Eneos Sustina
Liqui Moly Special Tec AA vagy Special Tec DX1 vagy Molygen New Generation
Ha olcsóbban akarod megúszni a felezett csere periódust, ami ilyen használat mellett kötelező, és 5w-30 az előírás, akkor GM Dexos1 Gen2 5W-30. -
Harkovz
aktív tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Ezek szerint az Eco-lite 8100 teljesen jó.nekem is S-Crossom van,én fogom majd cserélni az olajat,én is a legjobbat akarom neki.Sajnos most anyataxi üzemmódban működik,napi kb.5 km vagy 6 indítással.Még az Eneos Sustinán gondolkodom.De lehet,hogy feleznem kéne az intervallumot és évi kétszer cserélni.Néha azért megyünk kirándulni és meghajtom.
-
Van egy felsorolás: A1/B1, A3/B3,A3/B4, A5/B5
Ez majdnem azt jelenti, hogy szinte bármilyen olcsó olajat beletölthetsz, csak benzineshez való legyen.
A többi (API, ILSAC) azt jelenti, hogy 2001- 2004 után megjelent olajok mehetnek bele.
Nem finnyás a motorod, csak ne LOW SAPS legyen.
Ezért nem lehet Dexos2-es olajat használni az autódhoz mert az Low SAPS olaj, csak Dexos1-et. (Igazából a gyártónak még mindig fogalma sincs az európai olaj szabványokhoz, vagy nem akar vele foglalkozni, így ACEA részt helyből ignorálhatod.)"Dexos 1 license nem támaszt követelményt a korom sűrűsödés/lebegtetés (soot thickening - nem ismerem fordítást)"
Nincs ilyen követelmény vele szemben, mert ez a követelmény csak dízel üzemű motorok esetében volt értelmezhető. Ezért kizárólag benzinüzemű motorokhoz való olajokkal szemben nem támasztottak ilyen követelmény.
Viszont később, megjelentek a részecskeszűrők benzines motoroknál is, így azoknál is követelmény lett, amit Dexos1 Gen 3 már teljesít.Csere periódushoz:
Csak kiváló minőségű összetevőket írnak elő, ezzel teljesen kizárták a hagyományos (régi, nagyon olcsó) összetevőket. A dexos olajok kizárólag szintetikus anyagokat vagy szintetikus keverékeket tartalmaznak.
Jobb antioxidáns (oxidáció- és lerakódásgátlással) technológiát alkalmaznak, amely megakadályozza az olaj oxidálódását. A Dexos olajok csere periódusa legfeljebb 24 ezer kilométer. Az alacsonyabb viszkozitás által, pedig jobban ellenál és tovább bírja a magasabb hőterhelést. (ez nem köztudott)Amit tudni kell még, hogy nem csak a minőséget, hanem a gyártástechnológiát is optimalizálták, így olcsón elérhető az előírt teljesítményszint, ha a gyártó is úgy akarja.
Dexos1 Gen2 olaj minden helyzetben túl fogja teljesíteni az elvárásaidat.
-
PG989
csendes tag
Szintén K14C motor, Suzuki S-cross, 2017 (részecskeszűrő nélkül), odo 50k (Hosszútávra tervezünk vele ~100 ezer km, ~10 év).
Végigolvasva a fórum jelentős részét hajlok arra, hogy megfogadjam a tanácsod és Dexos 1 Gen2 olajra áttérjek (Motul 8100 ECO-LITE 5W-30) a "gyári" Ecstar/Sustina helyett.Felhasználási körülmények: Szinte kizárólag hétvégente használjuk, kb 20% város, 40-40% közút, autópálya. Ha beindítjuk a kocsit, akkor jellemzően megyünk vele 40 km-t. Évente 10k, amiből 1-2k külföldi nyaralás. Autópályán jellemzően 120 km/h-val megyünk, nyugodt, deffenzív vezető vagyok. Átlagsebesség ~60km/h éves átlagban.
Egyetlen kérdésem maradt, amire nem találtam megnyugtató választ.
A kezelési kéziköny előírja valamely A/B szabvány meglétét [kép], amelyek mind Full-SAPS olajat jelentenek (SA>1%), de a Dexos 1 Mid-SAPS (SA<1%, Eco-lite pl. 0,85%). Ráadásul a Dexos 1 license nem támaszt követelményt a korom sűrűsödés/lebegtetés (soot thickening - nem ismerem fordítást) kapcsán.
Ez nem okozhat problémát hosszú távon?Az adalékok abszolút értékei szempontjából (TBN, SAPS) olyan nagy különbség nincs mondjuk egy A5/B5 és Dexos 1 olaj között, de ha jól értem az összefüggéseket, akkor Dexos 1 olaj hamarabb elhasználódhat (pl. túltelítődik korommal), ezért érdemes gyakrabban cserélni, amivel üzemeltetési költség szempontjából ugyanott lennék (pl.: Sustina 4k/liter 10k km periódus, Eco-lite 3,2k HUF/l; 8k km => 10 ezer km során egyaránt ~13k HUF lenne az olajköltség).
A felhasználási körülményeim mellett milyen csereperiódust javasolsz Sustina/Eco-lite 5W30 vagy más olajból?
-
TommyY2
tag
Itt vettem: https://motoralkatresz.eu/aruhaz/kategoriak/uzemora_szamlalo/

Nem kell hozzá táp, csak rátettem a klíma csőre (azt hiszem), rezgésre üzemel.

TommyY
-
ricsmoka
tag
Sziasztok! Merci 7G tronicba milyen olajar ajánlotok ?
-
bul07
nagyúr
Ez az olaj
Elf Evolution 900 DID 5W-30 [link] 2032Ft/l
hogy áll ehhez az olajhoz
Castrol Edge Titanium FST C3 5W-30 [link] 3899Ft/l
képest.Nagyon olcsónak tűnik még a GM olaj is többe kerül.
Amúgy szerintetek melyik a legolcsóbb olaj amit lehetne használni 505.01 minősítés feltétele mellet
Szűrve [link]Aláírásomba az autó
-
ati05
aktív tag
-
ati05
aktív tag
Sziasztok!
1.0 sce 75 lóerős 2020-as dacia loganba mi az ajánlott olaj?
A hozzá adott leírás 5-30-as rn17 ajál, de a 2019-es modelbe elég volt az 5-40-es olaj. -
AIex
aktív tag
A LM-ról van bármi infó, vagy bevizsgálás, hogy milyen az adalékoltsága ? Annak idején nézegettem őket, és rendre 8-10e Ft-tal drágább volt, egy azonos viszkozitásu 4-5L-es Motul - Castrol olajhoz képest. Fejletebb az adalékcsomagja, vagy esetleg magassabb %-ban (nem tudom mi a jó kifejezés erre) tartalmaz adalékanyagokat ?
@tboldi
Lehet azért ilyen ingerült szegény, mert ő is tudja, hogy az az autó az 5 gengeres Volvo motorral lenne jó, de hát nem azt dobta a Hahu. Persze ettől függetlenül értem, a problémád. Azt nem értem, hogy az minek vesz diesel autót, az akinek az első dolga, hogy lefalazza az EGR-t, mert kiiktatja a részecskeszűrőt. -
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nincs már kamerám, de a sűrű fekete füsttől úgy sem látszana semmi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Teljesen egyetértek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezzel kell kezdeni, tegnap ahogy elindult a lámpánál, percekig nem lehetett látni semmit. Arról nem is beszélve, hogy másokat veszélyeztetve közlekedik, ha éppen nem büntetőfékez vagy a szembejövőket leszorítva előz, akkor a legnagyobb forgalomban bontogatja driftes szárnyait (egy fwd kombival). Nem először hoz vele össze a sors.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
De ebben az esetben nem tudják műszakilag felmérni az autót. Csak ha tuner dolgok vannak benne abban képzettek.
-
Qru
MODERÁTOR
Sok függ az olajtól is, mert nem mindegy hogy egy LM vagy Motul olajat nézel vagy vami alsópolcos Mannolt. Mivé változott a hároméves motorolaj?
Igen, az indítások számát nézi és azt, hogy abból hányszor éri el az üzemihőfokot az olaj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ettől sokkal rosszabb állapotúak is lazán mászkálnak az utakon sajnos.
-
szimi57
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sajnos nem csak én vagyok így.
-
AIex
aktív tag
Fedélzeti 30k km-t, vagy 12 hónapot ir, nem tudom, hogy fog / tud-e dinamikus értéket számitani, ha jól tudom, dinamikusnál is legtöbbször a hideginditások számát nézi, ami nálam amúgy kedvező, mert szinte csak 30km feletti távokat megyek, és jellemzően napi 2x van elinditva az autó, start stop-ot pedig indulásnál kapcsolom is ki.
Lehet 15k-nál ledobom én az olajat, biztos ami biztos, és megnézem hogyan alakul az éves futásteljesitmény. Ha esetleg betudom lőni 20k km környékére, lehet nem eröltetem a későbbiekben.
@molnarpeter
100 éves speedzone videóban, az olajshopos csóka emlitette, hogy az ő, vagy haverja céges autójának bevizsgáltatták az olaját kiváncsiságból, mert 90%-ban pályázott vele (hosszút ment, fix fordulaton, kevés hideginditás stb.) 15k km körül, már eléggé rossz állapotban volt, a laboros bevizsgálás szerint. Persze lehet csak marketing fogás, hogy vegyél náluk több olajat, viszont a másik oldalról, a 30k km is marketing fogás valahol az ügyfeleknek, de leginkább a flottakezelőknek, mert ők úgy is eladják majd 3-5 éves korában, cserébe a 30k-s intervallum miatt, kb az összes ráforditás 3-5db olajcsere lesz, ha nem veszünk nagyon extrém eseteket.@szimi57
Esetleg következő cserénél próbálj ki egy Xado olajat. -
szimi57
őstag
Igen. Teljesen egyértelmű, hogy még a fúrószáras élmény hatása alatt vagy. Honnan a csodából szedted azt, hogy nekem a fúrószáras pergőteszt a mérvadó. Mindössze leírtam egy jelenséget mint most is. Semmi különbség nincs a papírzsebis nívópálca törlésekhez képest. Akkor is a fúrószáras pergőteszt hatása alatt lehettél amikor az olaj fizikai sűrűsége alapján akartad bizonyítani, hogy melyik olaj a vékonyabb vagy vastagabb, már nem emlékszem. Válaszoltam rá, de nem azon pörgök hónapokig, mint te a fúrószáron. Milyen topik bomlasztásról, trollkodásról beszélsz??? Elhiszem, hogy feszültséget kelt benned ez a téma, de ne itt vezesd le, hanem fordulj orvoshoz. A személyeskedést pedig te kezdted a szokásos gúnyolódással, utána még tettél rá pár lapáttal. Az, hogy túlbecsültél igazán imponáló, persze tévedhet az ember. Csak magadra vess. Te fújtad fel az egész témát, csináltál belőlem bohócot, amiért a BMW topikban talált infó alapján kezelem a túlzott olajfogyasztást. Én nem tolok semmit, te tolod a fóbiádat ezerrel. Lehet igazad van, hogy a "racse" olaj mindenre jó, talán egy kupica rajtad is segíthet.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kellene de nincs benne mobil labor.
Az indítások számát nézi és azt, hogy abból hányszor éri el az üzemihőfokot az olaj. Ez alapján számol vissza a max 30k km távból. -
Asbee
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Neten azért sok laborvizsgálatot lehet találni. Ami közben városban is használva van, ott teljesen felejtős a 25-30k km.
-
molnarpeter
nagyúr
Úgy igazából kellene 1-2 labor vizsgálat tipikus használat mellett, akkor lehetnénk okosabbak
(bypass szűrővel meg könnyen lehet még tovább is bírná, ha nem kerül bele üzemanyag 🤔)
Feltételezem, a dinamikus intervallum is ez alapján lehetett programozva - kérdés, milyen határértékek és tűrés mentén. -
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Teljesen egyértelmű volt amit írtam. Miután egy sajàt hozzászólásodra reagàltam, így azt hittem értelmi képességeid vannak olyan szinten, hogy érted miről beszéltem. Ráadásul már előtte is szó volt róla. Tévedtem. Elnézésed kérem, túlbecsültelek. De ahol a fúrószáras pergőteszt a mérvadó, ott mire várhat az ember.
Egyértelműen topikot bomlasztani, feszültséget kelteni, trollkodni jársz ide a 10-60 as hülyeségeddel, majd egy személyeskedésbe átmenő okoskodással. Amíg nem teszed be ide a lábadat, békésen, viccesen tudunk itt egymásnak segíteni. Menj a bmw-s topikba told ott az ostobaságaidat.
Részemről itt fejeztem be a veled való kommunikációt. -
szimi57
őstag
Már bocs, de ez mást mutat: "Attól még, hogy jó a kompresszió, teljesítményben nem érzel romlást, még lehet gyűrűk miatti olajfogyasztás." A mondat helyesen: A jó kompresszió miatt teljesítményben nem érzel romlást, míg rossz olajlehúzó gyűrűk miatt lehet olajfogyasztás. A mondatod első fele abszolút rossz megfogalmazás, a második fele nem egyértelmű. Nem kötözködni akarok, csak ennyit az értelmes olvasás és írásról. Azt meg szerintem elszámoltad: nem "100" az, hanem millió.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Morgenstern
üzenetére
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Rendben 100-adszor is leírtad a csodás történeted, hogy szelepszár szimmeringes az autód, és a 10w-60 nem belevaló csoda méztől minden csodás és szuper, ahelyett megcsináltatnád amit mi javasolunk. Én ettől függetlenül továbbra is vallom, ekkora olajfogyi már gyűrű is, főleg a mézre való javulással, de ezzel nem kell egyet értened. A motorba nem néztél bele, így egy meglévő füstőlésből 1 dolog mondható biztosra. Ígérem én sem megyek bele többet a témába, csak kíméld már meg a topikot 101-ik alkalomtól. Köszi.
Az értelmes olvasás pedig neked nem megy egyedül. Ugyanazt mondtam amit te. Attól még, hogy jó a kompresszió, teljesítményben nem érzel romlást, még lehet gyűrűk miatti olajfogyasztás. Pl nálam is ez volt. Kompresszió gyűrű még teljesen jó volt, de a lehúzónál már fél centi volt a gyűrű hézag. -
szimi57
őstag
Ha figyelmesebben olvasol írtam, hogy szelepszár tömítés csere után megszűnik az olajfogyasztás! Ez azt jelenti, hogy az olajáteresztő és lehúzó gyűrűk jók!!! Szerintem ne erőlködj.😃 Az pedig nyilvánvaló, hogy húzom magam után a kék csíkot, különösen akkor, ha megindulok a piros jelzés után. A motor tömítetlenség pedig akár milyen furcsa, de jelentkezhet a kompresszió gyűrűk miatt is. Gondolom tudod, hogy a kompresszió mérés mire jó? Próbálj már meg értelmesen olvasni és normálisan írni!!!😃
-
AIex
aktív tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Köszi, valahogy igy gondoltam én is,
Alapvetően ingázok vele, Pest megye -> BP -> Pest megye, napi 80km, csak városra hetente 1x ha előveszem, de akkor is szoktam vele menni 7-8km-es karikát, legalább valamennyire átmelegedjen,
Az autó céges, a flottakezelő meg ragaszkodik a 30e km / 1 évhez, amit ktg oldalról valahol megértek, főleg ha 5 év után adott esetben le is akarják cserélni,
Azon gondolkodom, hogy lehet 15e km-nél lecserélem rajta én, mondjuk gyári szűrőkkel, nem tudom, hogy a márkaszervizbe feltűnne-e bátkinek
Legtöbb amit láttam, hogy lakkfilccel szokták összejelölni a szűrőt, meg a blokköntvényt, ha nem "házas" a szűrője.@szimi57
Mit vársz a 10W60-as olajtól, utcai használatnál ? Szerinted miért jobb választás, mint egy sima 5w30 vagy 5w40 ? -
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Nem tudom nálad a motor tömítetlenség mit jelent, megint össze vissza beszélsz. Ha csak szelepszár szimmeringes az autód és ilyen szinten zabálja ezeket a mézeket is, akkor a méteres kék füstöt húznád magad után. Nem szokott megmutatkozni teljesítményben fogyasztásban, ha gyűrűknél van gond, mivel általában a kompressziógyűrűnek még semmi, vagy alig van baja mire a lehúzó már szétvan kopva, az áteresztő meg letapadva kokszosodva. Már ezerszer megcsináltathattad volna/ vagy megcsináltad volna, nem is nagy pénzből, ha csak szelepszáras lenne. Nem véletlenül nem teszed.... De unalmas már, hogy időről időre próbálod itt bizonygatni, a hosszú távon káros megoldásod, milyen jó tüneti kezelés és mennyire szuperül működik. Nem kell, köszi. Láthattad volna már ezerszer, hogy itt a nagy többség nem ebben hisz, és nem is ajánlja.

-
szimi57
őstag
Hidd el megint tévedsz. A 10w60 csodákra képes.😃 A számok beszélnek. Ha tömítetlenség lenne a motornál az megmutatkozna a teljesítményben, fogyasztásban. Ami a nagy eltérést okozhatta a vékonyabb olajjal megtett 90 százalék pályázás. A vastagabb olajjal nem volt pályázás, rövidebb távok, 2x6 km-ek voltak. Itt még a w30-40-et sem ette volna annyira. Nyilván a 10w60-asból pedig több ment volna el pályán. Zsinórba cserélik ezeknél a motoroknák a tömítéseket és láss csodát megszűnik az olajfogyasztás.
-
Ha városban használod, vagy rövid utakra (25km-nél rövidebb), akkor jó lesz a 7-10 ezres csereperiódus is.
30 ezret úgy kell érteni, hogy ideális esetben, ha minden csillag jól áll, és mellé szakrális csirke áldozatot mutatsz be birkavesével az olajok istenének, akkor akár arra is képes lehet. Valóságban nagyon max 15 ezer kilométer a cseréig.
-
AIex
aktív tag
Sziasztok !
Került hozzám egy 1.5-ös DPI motorral szerelt i30-as,Szeretnék hozzá venni egy flakon olajat, hogy legyen nálam mindig, ha netán után kellene tölteni,
A kérdésem az lenne, hogy van megbizható adatbázis, ahol megtudnám nézni, pontosan milyen olajat kellene bele töltenem ?
11e Km van az autóban, nincs még egy éves, igy feltételezhetően, még a gyári töltet van benne (sajnos),
Az autóhoz csak egy manualt kaptam, amiben az olajról nincsen szó, a motortérben szintén nincsen matrica, a neten próbáltam nézni 1-2 kézikönyvet, de egyikben sem találtam meg az 1.5-ös motort, bárdi - unix-ra nem hagyatkoznék, nem egyszer ajánlott 5w-s olajat 0w-s helyett, láttam korábban többen linkelték a Motul keresőjét, abban mennyire lehet megbizni ? Vagy irány egy márkakereskedés ?
Előre is köszi !
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
"A motor nem lett rosszabb." Ja nem, végülis már az 5w-50-et is zabálja, nem olyan régen még azokról is odákat zengtél.
Ha csak szelepszáras lenne az a motor, akkor nem változna ekkorát vastagabb olajra. Ezt te is tudod, csak nem akarod beismerni.
Generál kellene oda vagy egy gyűrűzés is legalább. -
szimi57
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, megoldható otthon. Célszerszám mindenképp kell a vezérléshez és a tömítés cseréhez is. A szerelés is menne, ha lenne hozzá kedvem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parkside szerszám kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- alza vélemények - tapasztalatok
- Mazda topik
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, mellette van egy napi igásló is hétköznapi használatra.

Generál kellene oda vagy egy gyűrűzés is legalább.