Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepucs
tag
válasz
norrberth
üzenetére
Ezért kellett volna újkorában LPG szettet beletenni. 388-nál eltört az egyik himba, csapágy,gyűrű,hf felújítás meg pár inkompetens szerelő és azóta is 7-10L között járok vele
csak hát ugye az LPG 280Ft/liter. 452 000km BCB. Viszont lassan érik a toronycsapágy csere sajnos.
Az ilyen idős autók 80%-át már csak munkásautónak viszik szerintem... -
nyemi
csendes tag
válasz
norrberth
üzenetére
Abban az olajban ugye nincs molibdén diszulfid? Mert az Opel hidrotőkéi nem nagyon szeretik. Íme egy videó hogyan működik hidrotőke, ebből ki is található miért káros neki MoS2!
-
TommyY2
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy egy atutót milyen HTHS értékre terveztek?
Pl. a Suzuki S-Cross 1.4T (K14C)? A gyári EcStar milyen lehet? Már egy éve Motul Eco-Lite 5W-30 van benne, annak elvileg 3.3 a HTHS értéke. Egyszer jártam úgy, hogy egy előzésnél nagyon meghajtottam, akkor éreztem egy pillanatra egy kis égett szagot (vagy csak beképzeltem).
A Splash autónkba is ugyan ez az olaj van, annál is volt egy hosszabb időszak, amikor égett szag jött a motortérből. Akkor tisztára mostam a motort, utána szép lassan emúlt a szag (lehet, hogy valami más jelenség volt)?
Tehát arra szerettem volna csak kilyukadni, hogy mindkét autóba megfelelő választás volt-e ez az olaj (a Light név számomra kicsit megtévesztő
)? Kíváncsi leszek 2ozzmexy véleményére is, aki most először tett ilyen olajat a Vitarájába.
TommyY
-
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
A golf az örök🤣
Elkéne már adni.
Venni kéne nekem is valami szópó rollert. 🤣Ha tudom annó hogy 30 évre veszünk autót.
Akkor 115 lovas legendás TDI t veszem.
Nem a PD t!
És azzal is megyek nyugdíjba 🤣
Ezek a BCB benyások nincsenek olyan jók.
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Puccosat kapott az Opel.
Liqui t
Legközelebb Motul lesz.⚡Ami fura pár hete néztem akkor még barna volt.
Most meg olyan rozsdás barnás a színe. 😺Hűtőfolyadékra gondoltam.
De a tartályból nem hiányzik.
Meg az olajbeöntő sapka nem habos.
A hűtőfolyadék tartályban se látok semmit.
Mert ezeknél típus hiba.
Olajhűtő tömítés. -
válasz
norrberth
üzenetére
A legfontosabbat nem írtad, melyikbe milyen olaj került?
Ugye a Golf életútját ismerjük, az sosekopel új jövevény és most kapta meg az első karbantartását nálatok.
Én lehet következő cserekor ledurrantanám az Opel karteljét és eltakarítanám, ki tudja milyen karbantartásokat kapott előttetek.
-
norrberth
addikt
Szerintetek mitől ilyen furcsa az Opelnak az olaj színe?
Vagy 2 ezer km ment bele.Ez nem barna.
Golfnak viszont szép.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tibbike01
üzenetére
Visszatérve erre ha megnézzük a korábban linkelt mérési jegyzőkönyvet az remekül mutatja, hogy a Shell Helix Ultra 5W40 az a gyárilag megadott újkori 79,1/13,1-ről 74,63/12,72-re hígult. Persze nem tudjuk a használat módját az is befolyásolja de jól mutatja az irányt.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ebbe nem követeli meg a gyártó a magas HTHS-t. Úgy értettem a mindegyet, hogy mehet bele magas is meg alacsony is. Az már más kérdés, hogy melyik az optimális választás hozzá...

-
tibbike01
addikt
Az azért ugye tudod, hogy nagyon apró különbségek vannak az általad válaszott olajok "vékonysági indexében", ami lehet, hogy 1000km használat után teljesen borul, vagy akár a gyártók méréseiben is lehet szórás.
Ha ugyanazon körülmények között, ugyanazzal a mérőberendezéssel lenne mérve, azokkal az olajakkal konkrétan, amiket bele akarsz tölteni esetleg lehetne követekeztetést levonni, de itt is annyira elhanyagolható különbségek lennének, hogy a motor-olajkör ebből az égvilágon nem venne észre semmit. És akkor a folyamatos olaj fáradásról és így a karakterisztika változásról nem is beszéltünk.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Kb igen, szívóbenzin nem kell semmi extra bele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem elvetendő! Körbenézek ebbe az irányba is! Látod máris tágítottál a látóteremen.

Motul X-Max 0W40: 81/13,9
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor elsírom neked a szitut: Bubiba kéne vmi jó olaj. Az összes hozzáértő nagy név egybehangzóan azt mondja, hogy az 5W30 túl vékony bele. Ez évtizedes típustapasztalat, szóval nem a Nőklapjában olvasták kategória. Szar a hatásfoka ezért melegszik mint atom emellé alulméretezett a hűtése, ezért ajánlott az 5W40 használata.
Oké de a hidegindításkori kopást minimalizálnám, ezért kéne nekem egy hidegen vékony melegen viszonylag vastag olaj. Na ilyen nincs, azért lőttem be a 12-14 meleg oldalit, ami olyan 80-85 körüli hideg oldalival párosul. Ezt még elfogadhatónak gondolom. Ehhez közel jár a Motul X-cess Gen2 (85,2/13,5) és még közelebb a Shell Helix Ultra (79,1/13,1). Adalékolásban viszont a Motul erősebb. De ha van valami egyéb alternatíva azt megszívlelném..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, pontatlan voltam: nem kell tudnia egy időben a kettőt. Tehát ILSAC GF5 (vagy jobb) vagy API SM (vagy jobb). Sajnos ACEA minősítés nem ír a gyártó.
Ha mindkettőt tudja az nyilván nem baj de sok olaj van ami csak az egyikre van minősítve (ami megint nem jelenti azt, hogy nem is felelne meg a minősítésnek). Bár ezt te tudod.

-
roti86
őstag
A Kauffernek elég jó az olajkeresője
-
Qru
MODERÁTOR
Segítsetek már tágítani a látóköröm. Olyan olajat keresek ami ezeket tudja:
- ILSAC GF5 (vagy jobb)
- API SM (vagy jobb)
- 5W30 vagy 5W40
- a meleg oldali viszkozitás 12 fölött van de 14 alatt.Egyelőre a Motul X-Cess Gen2 vagy a Shell Helix Ultra van radaron.
-
TommyY2
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Nekem kb. 3 éve a 2008-as Splash-be cserélt az előző szerelőm hűtőfolyadékot.
Nem tudom, hogy mit tett bele, de ugyan az ment a 2001-es Renault Scenic 1.6 autónkba is. Kék színű volt, állítólag az Unix-ban vette, de nem volt rajt semmi cimke.
Okozhat valami gondot, ha nem megfelelő lett beletéve?
TommyY
-
roti86
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Királyság, pont ezzel szemeztem, csak nem vagyok benne biztos, hogy mehet és keveredhet a gyári Ecstar Super Coolanttal. Ez árban jóval kedvezőbb és ugye japán autókhoz ajánlják, úgyhogy annyira nem lehet rossz.Az Ecstarról szokás szerint semmi infó milyen összetételű, OAT vagy P-OAT vagy HOAT....
-
zsolti1
csendes tag
Sziasztok.
Suzuki sx4 1.6 88kw M16A automata autóhoz szeretnék
egy minőségi hűtőfolyadékot venni , ebben kérném a
segítségeteket.
Köszönöm. -
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
tboldi
üzenetére
Azt a Peugeot olajszűrőházán láttam felírva, a Renault mindig különutas.
Amúgy erről jut eszembe Renault papírszűrős házhoz lehet valahol kapni leszedőt? Eszeveszett módon rá tud szorulni és semmi fogás nincs rajta. Múltkor is már a vízpumpafogóval dolgoztam meg, de félek eltöröm.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Tippre Purflux, az is fhanszia.

-
MasterMark
titán
Renaultba mi a gyári olajszűrő márka?
-
hads
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére

-
bul07
nagyúr
Persze, csak az volt meglepő hogy egymás után kettő is hibás volt, lehet rossz széria volt, vagy pont valami visszavitt hibás darabokat kaptak hátha el tudják adni
MEYLE Szűrőről mi az általános vélemény?
Hogy miért
Nézelődök hogy mit kellene venni, ha már most úgy is lesz rendelés, ahogy néztem olyan 8e Km már van benne, persze nem mostanában fogom cserélni min még egy év, és valahol 20e Km környékén, és igen nem fogom évente cserélni ha a gyári könyvében az van hogy 90e Km-ként kell cserélni [kép]Most ugye MAHLE KX 220D[link] van benne 6281 Ft
Néztem még
BOSCH 1 457 070 008 [link] 5080 FtViszont ez nagyon jó áron van
MEYLE 100 323 0004 [link] 3309 FtUgye ez egy PD TDI kell a jó minőségű üzemanyag szűrő
Jó ez a MEYLE márka? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem a szervofolyadek lesz musoron. Fekre ramert most tavasszal, akkor meg jo volt.
-
Asbee
veterán
Mindennél bele lehet futni ilyenbe. Mann olajszűrő látod nem tartotta meg az olajat. Van youtubeon román mérnök srác, mann légszűrő magasan legrosszabb volt, még az alco is magasan rávert szűrésben. Nekem a kínai mahle original olajszűrő volt pihe könnyű és érdekes kialakítású. Hengstben eddig csak német gyártásba futottam bele.
-
bul07
nagyúr
2020-ban nekem volt bajom HENGST szűrővel, a második csere HENGST szűrő is ment vissza, aztán harmadiknak már inkább MAHLE ORIGINAL lett
Ebben a hozzászólásomba leírás és képek a második szűrőről is
Mivel a linkek nem élnek már ez a típus volt HENGST FILTER E85KP D146 [link]
Kauffer-től volt és akkor jól vizsgáztak mert futárral volt a cserék intézve, és mikkor a MAHLE ORIGINAL kértem harmadjára csak a két szűrő közötti pár száz forintos árkülönbséget kellet kifizetni
Azóta ha szűrőt veszek és hozza futár az az első hogy kibontom megnézem, még ha csak egy két év múlva fogom azt a szűrőt használni akkor is
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igazából lehet külön is, csak át kell építeni.

-
válasz
norrberth
üzenetére
Én egy FL 1.4T mekafull felszereltséggel elfogadnék.

(#11803) tibbike01:
Élettartam durva szűrő az üzemanyagpumpán.
Szerintem csak a pumpával együtt tudod cserélni, mint a Honda Jazzen. -
norrberth
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Levegő/Pollenszűrőből Mann filtert neki.
Olajszűrőből szintén Mann filter. [link]
De!
A te fajtádból csakis gyárit kéne [link]
Elmondja miért.
Hiába Mann, hiába ugyanaz.
Nem tartja meg olajat.Üzemanyagszűrő nincs a tiédbe.
(#11799) grizlisandor
Ezek nagy részét 2012.09(FL) utáni autónál kiküszöbölték M32 váltó.igen, annyi a különbség, hogy 2013 utániak később hullanék szét.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Samsung Galaxy A05s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csak hát ugye az LPG 280Ft/liter. 452 000km BCB. Viszont lassan érik a toronycsapágy csere sajnos.
)?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2020-07/08/104530_r65wjpghxuex2pij_20200706_141350.jpg/800)