Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36053) Fowles


Fowles
csendes tag

Sziasztok!

A villanyhálózatra csatlakozó eszközeim (mosógép, hűtő, pc, stb.) fogyasztásmérését szeretném monitorozni okos konnektorok segítségével. Home assistant-hoz kapcsolódva gondoltam statisztikát készíteni. Idáig a Shelly Plug S típust néztem ki, viszont volt ahol azt írták, hogy a Shellyk hajlamosak túlmelegedni, illetve az értékelései nem a legjobbak. Tudtok-e ajánlani megfelelőbb terméket erre a célra?

A netes hálózatom védelmére a guest wifire csatlakoztatnám őket egy külön erre dedikált mini laptopra, de nem tudom, hogy ez-e a legcélszerűbb megoldás. Kb. 7 fogyasztót számoltam össze eddig, lehet ez már sok lesz a wifinek?
Később még elképzelhető, hogy további, távolról vezérelhető eszközöket is csatlakoztatnék, így azon töröm a fejem, hogy zigbee-vel lehet jobban járnék. Zigbees fogyasztásmérős konnektorból viszont csak sokkal drágábbakat találtam: Qubino, Aeotec. Zigbee esetén kellene még egy hub ha jól tudom, aminek szintén a számítógépre kellene csatlakoznia 0-24, hogy adatokat tudjon gyűjteni a home assistant ha jól sejtem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.