Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Régebben láttam itt megoldást villanyóra állás beolvasására HA-ba. Valami DIY kamerás megoldás volt, Tudna valaki linket adni hozzá?
-
spider23
senior tag
Valaki scrape -ben otthon van?
A Balaton víz hőmérsékletét szeretném figyelni innen HA-ba: https://www.idokep.hu/idojaras/Debrecen
Erre van ez nekem:
multiscrape:
- resource: https://www.idokep.hu/idojaras/Debrecen
scan_interval: 3600
sensor:
- unique_id: balaton
name: Balaton
select: "#ikSidebar > div:nth-child(10) > section > div:nth-child(2) > div:nth-child(2)"
Restart után teljesen jól működik, de egy idő után elérhetetlen és azt vettem észre ha megint meg akarom szerezni a "select" -et akkor változik a kód
erről#ikSidebar > div:nth-child(10) > section > div:nth-child(2) > div:nth-child(2)
erre:#ikSidebar > div:nth-child(8) > section > div:nth-child(2) > div:nth-child(2)
Aztán ez így ismétlődik oda vissza. Mi erre a megoldás?
-
-
Mailmedve
csendes tag
Hello!
Domoticz napkollektor vezérlést (script, plugin) tudtok ajánlani?
Köszönöm
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Lakásfelújítás projekten vagyok(nappali álmennyezet ledcsere), de gondoltam egy picit tovább gondolom a dolgokat.
Okosfűtésem már van (Tado) ahol termosztát + Bridge és fejegységek vannak nagy megelésedéssel használom, egyenlőre a saját appját.Okoskonektort szeretnék venni, az alábbi feltételekkel:
- Home assistant támogatottság
- wifin vezérelhető
- Fogyasztás mérése
- Időzített lekapolás
- Távoli vezérlés
- Max 5-6k/db3 szoba van ahol szereném használni: (1 okoskonnektor lenne bedugva egy ajzatva, amibea egy hosszabító majd az alábbi felállás lenne)
- Dolgozó: asztali gép+monitor +nyomtató
- Háló: TV, médialejátszó, talán egy lámpa
- Nappali: ide 2 terveztem, mert elszeparálnám a folyamatosan és kevésbé folyamatosan működő eszközeimet:
- folyamatosan menne: 2 NAS, Router és nemsokára egy szünetmentes táp
- Időzítve lekapcsolnám: TV, médialjátszó, Xbox
- Konyha és Fürdő: ide max 1-1et de nem biztos hogy vennék ide, mert ugy Fürdőben kellene IP védetségi is a pára miatt.Én az alábbiakat néztem:
- TP-Link Tapo P100/P115/P110
- Sonoff S26R2ZBFontos infó nektek:
2 NAS-om van (OMV és Xpenology), egyikre Home Assistant Supervisor-t fogok tenni (backup miatt), amibe a ledcsere miatt (RGBCCT+vezérlő [BT+Wifi]) beleintegrálom HA-ba. Ezenkívül lehet a Tado-t is beleteszem, hogy minden egy helyen legyen.
ŰA vezérlő Tuya/Alexa/Google Assitant/ wifi és BT képes, ezért gondokodtam ebbe az irányba menni.Esetleg még ha nem nagy kérés akkor 2-3 db Spot lámpát is akarok GU10-est,ami dimmelhető, mert így lenne jó a RGBCCT ledekhez, tudtok ajánlani mit érdemes venni5-6k-ért?
Eglo-t néztem (eglo-11671) , amire 5 év gari van, árban húzos, de ha gond van vele akkor cserélik és szerintem jobban megéri mint más mert több a gari, viszont a hátrány az, hogy sajnos már nem forgalmazzák, mert lesz új verzió pár héten belül.Segítséget előre is köszönöm.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
ETS -en kívül, ki milyen programot használ KNX-hez?
-
noorbertt
őstag
Ezt lattatok mar?
https://esphome.github.io/media-players/ -
grafnet
veterán
válasz
DougButabi #35284 üzenetére
Köszi, már meg vannak a cuccok.
App: eWelink?
Ha már medence, szűrő kapcsolgatás: - Azt hogyan oldottad meg? Automatizáltad vagy manuálisan?
-
DougButabi
tag
-
grafnet
veterán
Sziasztok,
Elérkezett az idő, hogy segítséget kérjek:
Shelly 1PM és 3 hőmérséklet mérőt kellene össze legozni.Tud nekem ebben segíteni valaki? (Biztos volt már korábban, csak nem jól keresem...)
Teljesen szűz vagyok ezen a téren.
A lényeg, hogy nincs még HA vagy dedikált irányítás.Egyelőre app-ból szeretném látni a hőmérsékleteket, ami alapján távolról tudom ki/be kapcsolni a fogyasztókat.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vampire17 #35280 üzenetére
Mindig érdemes számként kezeli template-ben ami szám, különben hajlamos szövegnek venni, amivel az a gond, h mondjuk a "2" is nagyobb, mint a "10"
{{ (state_attr('climate.haloszoba', 'current_temperature')|float(0)) > (state_attr('climate.nappali', 'current_temperature')|float(0)) }}
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Home Assistant alatt hogyan lehet megoldani azt az automatizációt, hogy csináljon valamit, ha egy hőmérséklet alacsonyabb mint egy másik?Konkrétan küldjön értesítést ha kint hűvösebb van mint a szobába.
De az értesítés része az már megvan.
Később elektromos redőny vezérlése lenne a cél, most csak az, hogy értesítse, hogy nyissam ki az ablakot. -
vtechun
veterán
Sziasztok!
Valaki csinált már medencehőmérőt? Esphome vagy tasmota alapon gondoltam, egy belógatós vízálló szenzorral, akksiról, deepsleep-pel.
-
Andras6800
senior tag
válasz
Degeczi #35274 üzenetére
Nekem is külső falon van a kazán, és a régi turbós kazán ráadásul sima oldalkivezetéses volt.
Viszont emeleten felette van 2 ablak, melyekhez nincs meg a védőtávolság: Kivezetés felett 2 -2 méter széles sáv kell felfele ahol nem lehet nyitható ablak.
Kéményseprő átvételnél elmondta, hogy ugyan hülyeség, meg esetemben nem is lenne belőle baj, de a szabályozás miatt nem elfogadható, ezért kellett kéményt éppítetnem mely a falon kívül felmegy az ablakok felé. Akkor ott már ott volt a tető, így azon is átvezették. Szomszéd nálam is odébb volt, így nem lett volna belőle baj.Utólag persze kazános aki jött 1 év után karbantartani okoskodott, hogy ha belül sima műanyag csőben elvezetem plafonon (szerszámos helyiségben van a kazán) és másik falon viszem ki ahol nincs ablak mennyivel olcsóbb lett volna. De anno arra is kértem ajánlatokat és nem igazán lett volna olcsóbb.
Talán lehetne az itt téma, hogy ilyen esetben miként lehet engedélyeztetni, hogy HA-val tiltatod a kazánt amikor nyitva van az ablak
-
amargo
addikt
válasz
Degeczi #35274 üzenetére
Igen ez is egy jó megoldás (szomszédnál is így van, ezzel sokat lehet spórolni), nálam "sajnos" nem feltétlenül járható (bár régebben beszéltem egy kivitelezővel erről mint lehetséges megoldás), kvázi 3 szintem van és a pincében van a kazán. Nehezíti, hogy ott az előetető is, tehát felette kellene elvezetni, de ott meg van egy kis ablak, szerencsére amúgy a szomszéd több mind 12m-re van a faltól.
ui.: Bocsánat a sok OFF ért, de szerintem ez is egy jó téma.
-
amargo
addikt
Én inkább pesszimista vagyok, és remélem aztán jobb lesz
Nálam speciális a helyzet, nincs kémény bélelve egy ősrégi kazán van, ellenben minden más új (2-3 éves) és felkészítve alacsony előremenőre a rendszer, továbbá van napelem is (igaz nem ekkora).
Meglátjuk mi lesz még én is csak gondolkozok.
-
Degeczi
nagyúr
A hőmérséklet-szabályozást a termosztát végzi, ezért kell (nem nyílt protokoll hanem visszafejtett, és nagyon nem lenne biztonságos ilyen vezérlést rábízni. Ez már nem sima ki-be kapcsolás, akár a kazánt is tönkre tehetné)
Ha nem akarsz külső hőmérséklet alapján vezérlést, megteszi a legegyszerűbb CR10-es is, lehetőleg használtan mert most nagyon fölmentek az árak. Az ugyan még időzítést sem tud - de pont ez az, amit tökéletesen átvállal a HA-hoz illesztés, jobban bármilyen gyári megoldásnál (saját szabályok alapján beállítva mi a kívánt érték)
Az EMS-ESP illesztő meg házilag a tizedéből összerakható. Egyetlen "nagy" tétel az ESP32, de az nincs $10 -
szat8
tag
Hú, nem akartam ekkora offtopic rohamot indítani, bocsánat.
Kicsit visszakanyarodva a témához, láttam Bosch kazánokhoz ezt az EMS-ESP vezérlőt.
Olvasgattam a weboldalon az infókat, és az nem világos számomra, hogy szükséges mellé párhuzamosan egy ems bus-os szobatermosztát is? Vagy ha az erre fenntartott bemenetére rákötök egy DS18B20 hőmérőt, az helyettesíti?
Persze lehetne szoftveresen rákötni home assistant-en keresztül mindenféle hőmérőket, de az lenne a cél, hogy akkor is működjön üzembiztosan, ha lehal a szerver valamiért.
A gyári Bosch okos termosztát árát sokallom, de ha egy sima ems bus-osat veszek, ami nem okosított, az is 30-40 ezer Ft körül van, és akkor amellé jön az EMS-ESP, ha a kész megoldást veszem belőle, az is +30 ezer, úgy már ez a megoldás sem épp olcsó. -
válasz
amargo #35266 üzenetére
a következő 1-1,5 évben nem fog a rezsi változni ... a most bevezetett extra adókból lesz finnaszírozva a hiány (tudom mi fizetjük).
Ha a probléma nem eszkalálódik akkor a gáz és áram ár vissza fog térni egy normálisabb szintre... Akkor megint marad a rezsi ár. Gáz és áram további emelkedése egyelőre nem esélyes be van árazva már jelenlegi árakba minden ismert információ.
Ha eszkalálódik a probléma (háború) akkor nem lesz gáz és áram se akkor más prioritások lesznek. Úgy gondolom, hogy ezért 4 éven belül nem lesz rezsicsökkentés vége, ha lesz a következő választás után lesz (akárki nyer) választás előtti 2 évben még a mostani kormány se merné meglépni.
viszont azt kinézem belőlük, hogy 2030 körül lesz egy általános szerződés módosítás minden napelemesnek és mindenki kollektíven bukja a szaldót...
-
amargo
addikt
válasz
Andras6800 #35267 üzenetére
Több mindenben egyetértünk.
Viszont csak azért hoztam fel itt, mert akik képesek okos otthonos projektbe belekezdeni, azért azok nem feltétlenül az átlagot képviselik gondolkodás módban sem, de anyagilag is többet tehet meg úgy gondolom.
-
Andras6800
senior tag
válasz
amargo #35266 üzenetére
Persze, tudom, hogy elszálltak. Mint ahogy remélem mindenkinek világos, hogy az egészet mi fizetjük, csak úgymond másik zsebből. Nem nyeli le senki sehol, csak máshogy fizeti ki a lakosság.
Jelenleg mondjuk a tanárok béréből meg a korházak fenntartásából fizejük, meg az extra drága üzemi rezsidíjakkal melyeket persze a cégek továbbterhelnek a fogyasztói árakra.
Balga példa, de ha havi X helyett 3X fűteni a kemencét, bizton drágább lesz a kenyér, ahogy lett is
(Az mondjuk most nem tudom, hogy mely kisiparosokra érvényes a rezsicsökkentés, és kikre nem)
Aztán most meg majd fizetni fogjuk a banki költségek emelkedésével meg a drágább repjeggyel meg drágább percdíjjak/ internet havidíjjal IS. Nincs ingyen ebéd.
Persze önámítás végtelenségig hatósági árral számolni. Viszont elég nagy valószínűséggel 4 évig marad a fix ár. Vagy ha bedől és emelkedik is, akkor sem piaci árra szerintem. De itt már lassan jóslás kategóriába csúszik a dolog.
Most persze azért nem éri meg ez a beruházás, mert lassan eltörik a mérleg nyelve. Az energetikai beruházások (napelem, szigetelés, hőszipka, stb) mennek szépen piaci áron ahogy kell, a másik serpenyőben meg ott a fixált ár. Így az olló egyre csak nyílik.
Viszont az is belátható, hogy egy átlag magyar család nem teheti meg, hogy kiad 2-3M extrát arra, hogy:
- talán majd kis eséllyel 2-3 éven belül változik a piac, drágul az energia
- jó eséllyen 5 év múlva változik a piac, drágul az energiaAhogy olvastam az ilyen központi hőszipkák inverter egységei 5-7 évesen kezdenek megkotlani. Csere meg egy új rendszer árának a fele.
-
amargo
addikt
Az a ház amiben élünk jövőre lesz 40 éves (legalább is az alapjai). Hozzáteszem 3-4 éve csak a falakból maradtak meg részint utána lett újra építve minden (ma már teljesen más a helyzet, kiárazódnánk)..
Az inverteres akár levegő-levegő fűtés, amúgy egy jó alternatíva, én csak azért mennék a levegő-víz felé, mert ott a padlófűtés és minden radiátor erre van méretezve.zsamiatt: Pontosan! Nyilván a napelemnél is a szaldót kifogják majd vezetni, de addig kilehet alakítani okosabb megoldásokat. Jelenleg a bojlert pl a napelemből fűtőm, de télen, ködben ez nehezen kivitelezhető..
Andras6800: A gáz ára már most elszállt csak a lakosságnak lenyelik, ugyan ez igaz az áramra is, ott is elszálltak az árak (4-5x a szorzó), csak nem azon az áron adják.
Nekem az a furcsa, hogy sokan még mindig a 110 Ft-os gázárral és 38 Ft-os árammal számoltok hosszútávon is. Nem akarok politikai vonalat behozni. De gondolkozzon el mindenki azon, hogy mi van, ha sokszoros árat kell majd fizetnie. (Én úgy számoltam féléve, hogy 3x gáz árral még elvagyunk, azaz nem lépnék, de az is csak egy álom jelenleg)
-
felújítás közepén vagyunk. Hőszivattyút szerettünk volna mi is. Több ajánlatot kaptunk, 3.5 millió körül volt.
Végül maradt a gáz. A régi csöveket levágtuk a homlokzatról, beraktuk a földbe. Ezért új gázterv kellett 150e volt a szereléssel együtt, a gázóra leszerelése, és vissza szerelése 50e, és maga a kazán a indirekt hmv tartállyal 500e. Nagyon nem tudom össze hasonlítani a két árat. -
Andras6800
senior tag
válasz
zsamiatt #35259 üzenetére
Persze, az is jó, csak olyankor ott a zúgás meg a légmozgás. Valljuk be hálószobában az nem annyira jó este alvásnál.
Az, hogy mi lesz 25-től
Ebben az országnam az a bizos ami megtörtént. Sőőt... még az sem
Én tetettem egy 5 kW-os klímát nappaliba, meg a 2 szobában is van 1 -1 kisebb 2,5-ös levegő - levegő fali split klíma.
A központi hőszipka extra árát meg inkább egy központi hővisszanyerős szellőztetében invesztálom. Így némi odafigyeléssel (pl csak nappal megy a klíma amikor nincs annyira hideg és jobb a COP) egész jól rá tudok segíteni a gézfűtésre klímával. Hőcserélős szellőztetés meg jól megkeveri az egész házban. (Valamelyik topicban írta valaki, hogy 10nm-es erősen szigetelt házat kifűt így egy 5 kW-os klímával egész télen). És valóban a 3 klíma szereléseel mindennel volt vagy harmada a központi megoldásnak.
Elektromos kazánról szó sem volt részemről. Azt tuti nem rakatnám be. Az direkt elektromos fűtés minden hátrányát (kb 3x annyi villanyszámla a mostani gázszámlához képes ha jó kondenzációs kazánról váltasz) ötvözi a köponti kazán legnagyobb rendszerszintű hátrányával (1 eszköztől függsz télen).
-
válasz
Andras6800 #35258 üzenetére
ahol már van gáz ott szerintem jobb választás az akár még kémény cserével is...
Ha egy kazánnak / hőszivattyúnak 15-20-(esetleg 25) éves csere periódusa van (amikor már jobban megéri cserélni mint javítani) akkor nem mindegy, hogy 400e Ft-os kazánt cserél az ember vagy 2,5 milliós hőszivattyút...
Amúgy gáz ellenes vagyok de nálunk is maradt a kazán pedig ki lehetne cserélni hőszivattyúra... De 3 klíma lett inkább így ha nincs áram akkor is tudunk gázzal - vagy kandallóval fűteni (van akku a keringető szivattyúknak és kazánnak).
Viszont nem érte meg kicserélni a gázkazánt, mert 60.000 Ft az éves gáz számlánk (padlófűtés a földszinten + melegvíz)#35259zsamiatt ilyen Magyarországon még nincs tudtommal... Mármint hogy 2025-től nem lehet gáz + felújításkor sem... s a felújításkorit szerintem sehol nem fogják meghozni jó ideig még, mert van ahol egyszerűen nem opció az áram.
Legutóbb a háború kitörésekor hallottam, hogy spanyoloknál valamikortól nem lehet már majd gáz fűtést telepíteni... -
zsamiatt
őstag
válasz
Andras6800 #35258 üzenetére
lehet hőszívatyúban, klímában is gondolkodni. Az meg nem eszi le a gatyát. Az elektromos kazán más tészta, bár ahogy hallottam az is lehet megoldani egész baráti módon. Ön magában a gáz nem feltétlenül húzza az áramot. Nap, szél, atom, szén energia is elég nagy mixet képvisel amihez nem kell gáz. Egyébként ha jól emlékszem 25-től már nem is lehet gázt beépíteni utána pedig már a felújításkor sem. Szóval előbb utóbb nem lesz más választás.
-
Andras6800
senior tag
válasz
zsamiatt #35257 üzenetére
Ahogy többen is írtátok, bizony, ha egyszer feltámad a rezsidémon akkor borul a matek.
De mikor támad fel?
Egyrészt ha gázár elszáll, húzza magával az áramárat is. Persze más lenne, ha elférne a tetőmön ~14 kWp napelem. De nem fér csak ˇ9,3 kWp.
És ez a matek is csak addig működik, ameddig van szaldo. Márpedig az is nagyon kétesélyes.Akkor aztán meg lenne a sok milliós beruházás kb számíthatatlan megtérüléssel.
Persze lehet arra menni, hogy a hőszipka legyen H tarifán. Most ekkora tételnél miaz az 500.000 - végtelen HuF telepítése az órának (kb +15%). De a H/Geo tarifának is emelkedik majd nyílván az ára. Kérdés, hogy mennyit.
Ezért is írtam amit, gondolva arra amit szat8 kollega is írt.
Ha megvan a gázbekötésed és egy működő gázos rendszer, a hőszipka kb soha meg nem térülő beruházás. Persze lehet 10 év ha elszállnak az árak, de egy ilyen központi hőszipka sem fog menni 10 - 15 évet. És akkor az infláció miatt nyerszhetsz majd valamennyit...Új építés teljesen más tészta, mert egy gázos rendszer létesítése komoly pénz. Sose csináltam még végig, de ami matekot néztem futólag 2 éve ott bővel 7 számjegy felett volt csak az, hogy a gáz eljusson mérve engedélyekkel a kazánig.
Új építésnél amúgy én szarrá szigetelném a házat és vennék minden szobába norvég panelt. Lehet a fűtésszámla több lesz, de a karbantartási és gépcsere költségeken behozza simán (Ha q jó a szigetelés).
Ha kiszámolod, egy gázkazán fenntartása évente van vagy 100k:
Beszerzési ár elosztva az élettartamra + évenkénti karbantartás + 1-2 vállalható szervízelés mire full kuka ~8 -10 évesen. -
szat8
tag
válasz
Fall-N #35255 üzenetére
Teljesen igazatok van benne, hogy nagyon bizonytalan a házat/szolgáltatás.
De egy meglévő, 30 éves háznál, hiába van leszigetelve, meg padlófűtés, akkor is korlátozottak a lehetőségek.
Ha újat építenék, persze máshogy csinálnám, de jelenleg akárhogy számolok az jön ki, hogy a gáz a legolcsóbb a következő 10-15 évre vetítve.
Hiába lesz drágább a gáz, a fa is drágább, az áram is drágább... Az autonóm ház irány lenne jó, de annak a megtérülése régebbi ház átalakításánál nem mutat jó számokat.
Most abban gondolkodom, hogy az A terv a gázkazán, és ahogy @Andras6800 is írta, inkább a redundancia irányba indulok el. Fűtésre átmeneti időszakra klíma, télre kandalló, HMV-re fűtőpatron, meg +1 csőkígyós tároló, amire valamit még rá lehet kötni, napkollektort sörösdobozokból ha jön a zombi apokalipszis.
Minden esetre örülök a tanácsoknak, jó többféle véleményt és tapasztalatot meghallgatni! -
amargo
addikt
válasz
Andras6800 #35252 üzenetére
Ez a számítás mind addig működik, amíg van rezsicsökkentés nevezetű porlasztás (nyilván senki nem látta előre a februári eseményeket). Ha az éves gáz árakat megszorzod 3-4-el, ami a jelenlegi ár, akkor már 2-3 éves távlatban is elég jó kis különbség jön ki.
Nálam szintén kellene kéményt bélelni, de most nem annyiba kerül, mint 1-2 éve, hanem 2x annyi és mellé az, hogy gázt nem tudok előállítani, ellenben áramot igen a ház pedig alacsony előremenőre van tervezve.
-
ZPKing
tag
Sziasztok,
IHC for EU appba fel van véve egy Broadlink RM pro.
Van vagy 12 db smarthome redőny. Ezeket is felvettem fel le stop parancsokkal együtt.
Most scene-ket kellene csinálnom annak érdekében ahogy fordul a nap húzza le amit nem süt húzza fel.
megcsinálom a scene-t de nem tudok neki indulási óra percet megadni.
Ezt hol tudom az IHC-be mgadni?
Vagy ki hogy használja?Köszi.
-
Andras6800
senior tag
válasz
amargo #35249 üzenetére
Én sokat számolgattam 2020-ban amikor elszáltt a turbó kazánom.
Ez ugye azért fontos, mert kéményt kellett éppíttetni 800k -ért.Igaziból mivel gézterv meg gázbevezetés megvan, egy levegő - víz hőszipka megtérülése kb 20- 25 évre jött ki. Még a kéményköltségek megspórolásával is.
Így elvetettem a dolgot. Inkább a redundancia irányába mentem el. Levegő - levegő klímákkal rásegítek gázos fűtésre. 1 dolgot rontottam el... HMV tartályom nem tud fűtőszálat fogadni. Így ott nincs redundencia. De amúgy meg ha ning gáz, áram se nagyon lesz -
Andras6800
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest