Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21137) runner 125 válasza LouiS22 (#21115) üzenetére


runner 125
nagyúr

Bízom benne én is! :)
_
Más.

Látom sokan okosítják a fűtést is. Valószínűnek tartom, h sokan olvasgatják a topikot akik esetleg komplett fűtéskorszerűsítés, vagy éppen építkezés előtt vannak.

Próbáltam utánaolvasni még tavaly és az általános konklúzió számomra az volt, h a gyári rendszerek működőnek a legoptimálisabban. Ugyanis az utólagos megoldások (pl. Evohome, stb.) a kazánokat jellemzően csak ki be kapcsolgatni tudják. Míg a gyári rendszerek legfőbb előnye, h a kazán teljesítményét szabályozva, csak a szükséges energiát igényelve utasítják a kazánt. Egy részből nyilván ez élettartam tekintetében egy sokkal üzembiztosabb megoldás, más részből nyilván a fogyasztás így lesz a legoptimálisabb.
Így esett a választásom a Vaillant rendszeréra. A gázkazán Vaillant Exclusive vc 256/5-7 külső hőmérsékletszenzorral megsegítve + VR71 típusú 3 körös keverőmodullal + VR920 internmodullal, kábelen a netre kötve + Multimatic 700 belső vezérléssel ami egyben a padlózona termosztátja is. A radiátorokon pedig az Ambisense Wi-fi-s termofejek vannak.
Minden baromi jól és stabilan működik. Kivételesen az applikáció is remek, átlátható, kezelhető róla az egész ház fűtése. Az utolsó kis mozzanatról is üzenetet küld, valamint figyeli a fogyasztásokat is (fűtés, melegvíz, kazán áramfogyasztás, melegvíz tároló áramfogyasztás - nyáron áramról megy)
A leszigetelt ház 130 m2-en 21 fokra fűtve, 70m2-en pedig 19 fokra (melléképületek, garázs, műhely, mosókonyha) múlt hónapban 5500ft-nyi gázzal elvolt.

Pár screenshot a felületről:

[kép] , [kép] , [kép] , [kép] , [kép]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.