Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #20344 üzenetére
Jol elbeszelgetek magammal
Esetleg meg kivedheto hogy egymast kapcsolgassak, ha 2 koros Blitzwolfot veszel (amit kuldtem linket, ott van olyan is) az egyik korre rakotod a computerm termosztatot, de ezt csak azert kell, hogy logikailag megkapd, hogy az allasa On vagy Off. a masik relere rakotod a kazant magat. Az automatizacioban pedig figyeled a computermes bekotes On / Off allasat amit ezek utan mar ugy tudsz feltetelkent hasznalni, hogy nem kell attol felni, hogy tenyleges kazankapcsolast is vegez.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
huliganboy #20340 üzenetére
Ezzel az a baj, h vagy küld, vagy nem, nem tudod ellenőrizni, és ha küld is. jó eséllyel megint ilyet, mert valszeg már csak az van nekik.
Ez az "item not as described" esete, hiszen a termékoldal 0.5C szövegei többé nem valósak.
(egyébként ettől az eladó akár még jóhiszemű is lehet, ha ő csak megrendelte a korábbi típus utángyártott változatát - ami aztán így sikerült. De neked ez mindegy, az ő felelőssége) -
vampire17
addikt
-
kano
nagyúr
válasz
huliganboy #20340 üzenetére
Én pedig tegnap hosszú szöveget írtam neki. Kiindulva ebből a válaszból, lehet, h a felét nem is érti?
Igazából nekem mindegy, küldjön egy újat ami jó.... Az lenne a legjobb.
Egyébként ne töröld a dispute-t, mert az életben nem küld semmit. Ha megérkezett, utána... Mondjuk nem tudom hány napig lehet nyitva. Akkor várok még a mai napon egy válaszra és ha nem jön akkor holnap én is nyitok egy dispute-t. -
passat77
tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen [link] 230v-os smart plug-ot, 3.5.0-ás firmware van rajta. (PSA-B01-GL a FW név)
Wifin keresztül szeretném feltenni rá a Tasmota firmware-t, tudtok ebben segíteni leírással? -
vampire17
addikt
válasz
amargo #20341 üzenetére
Jah ma reggel ujra elolvasva az en megoldasommal is az a gond, hogy le fogja kapcsolni a regi computerm a kazant, amikor mar bemelegedett ott ahol az van... (Modnjuk lehet hogy automatizalassal ez kikuszobolheto, de ez mar lehet meghaladja a tuya kepessegeit...) Erre a problemara csak az a megoldas, (a te megoldasod leszamitva) ha teljes rendszert veszel (Tado, Wiser) de az nem lesz olcso...
Vagy marad a full manual megoldas, ballitod torlo szelepekkel a radiatorokat, hogy a tobbi szobaban lassabban futson fel. Ennek nyilvan az a hatranya, hogy akkor is lassabb lesz, amikor oda kene a futes...
-
DJGABI
addikt
Ha már termosztát a téma: [link]
Termotéka 25 + MMG a régi
A napokban kezembe került a kínai, de nem tiszta a bekötése; hőmérséklet-érzékelő nem volt a dobozban, ezekben van beépített is, vagy azt még vennem kell mellé? Illetve nem vagyok otthon villamos rajzok olvasásában, az alis hirdetésben ez az M jelölésű micsoda, szerintem dry contactos kéne nekem is, az oldalába megy a kazán vezetéke, az az? [kép] Egyelőre mondjuk szerintem már nem szerelem be, majd csak tavasszal -
amargo
addikt
válasz
Blackmate #20331 üzenetére
Ez így nem lesz jó neked.
Ha jól értem, van egy helyiségben 1 db termosztátod és a egy másikba várnád, hogy melegebb legyen, ahol nincs termosztát (most oda akarsz be tenni egyet). Ebben az esetben, ha azonos körön lévő radiátorok mind hőt fognak kapni. Erre van pár megoldás a leghidegebb szobába teszed az 1db termosztátodat és a többibe tekergeted a radiátor, vagy a radiátorokra teszel vezérelhető okos fejet, amit itt többen emlegetnek vagy ha van osztógyüjtőd, akkor azokra teszel acculatort és azokkal vezérled ki mennyi hőt kaphat. Ettől még termosztátra szükséged lesz csak a leghidegebb szobába kell rakni. Amúgy nekem Q8RF-em van és pont nem rég írtam le, hogy miként szabályzom vele a padlófűtést.
-
huliganboy
addikt
-
kano
nagyúr
válasz
huliganboy #20334 üzenetére
Sima üzenetben egyelőre. 5 nap múlva záródna a rendelés, ha addig nem rendeződik akkor dispute lesz belőle.
Írj neki Te is, ha több ilyen gond van szerintem jobbak az esélyeink. -
mauimagic
senior tag
De ha epp fut, akkor is folyamatosan melegszik a vized, kiveve, ha -20 fok van kinnt es oriasi a hoigeny.
A termosztáton futesi igeny van, a viz eleri a 60 fokot, ekkor a kazan korlatozo termosztatja lelovi a szivattyut, ezzel a kazant is.
Amint lehult 5-10 fokot a viz, es meg mindig van hoigeny, ujra infdul a kazan.
Gusztustalan megoldas, de jobbat nem tudott a FEG.A masik ok, amiert a kazannak kene vezerelni a szivattyút, hogy mikor nincs futesi igeny, az orlang akkor is melegiti a kazantestet, ekkor ha a beallitott korlatozo termosztat ertek fole menne a vizhomerseklet, akkor a szivattyú megporgeti a vizet alacsonyabb fordulatszamon, igy vedve a kazant a tulmelegedestol.
Persze ez nem mindegyik FEG-ben van.
-
vampire17
addikt
válasz
Blackmate #20331 üzenetére
Igy kepzelem:
(az otlet amugy a tasmota oldalarol van)Ez kell hozza: [link] es [link]
A regi termosztatod bekotod a Blitzwolf okosrelebe mint egy villanykapcsolot (elv 250V-ig birja, uh nem lesz vele gond) a zigbee szeleptermosztat automatizacioval kapcsolhatja a blitzwolf relet. (ehhez sztm ujra-flashelni sem kell, Tuya automatizacioval megoldhato, ha nem zavar a felho) Kb 24e-bol sztm kijon es barmikor bovitheto plusz szeleptermosztatokkal.
Automatizacional annyi kell, hogy ha a blitzwolf off (tehat nem kapcsolta mar be az eredeti termosztat) es a beallitott hofok ala esik a vezerelt szobaban a homerseklet (vagyis amikor nyit a szeleptermosztat) akkor kapcsolja az okosrelet. Ha ugy is megy a kazan, mert a Computerm mar kapcsolta, akkor nyilvan eleg ha csak nyit/zar magatol a szeleptermosztat.Ebben a configban az egyetlen homalyos pont, hogy mi tortenik, ha a szeleptermosztat mar bekapcsolta a blitzwolf-ot de kapcsol egyet a regi termosztat is... Shellynel ez megoldhato, de tuya relenel ezt meg nem problaltam.
-
Blackmate
őstag
válasz
jézusom #20328 üzenetére
Azért, mert van olyan szoba a lakásban, ami hidegebb, mint a Computherm-en beállított érték. Meglepő, ugye?
No nem kell itt óriási különbségre gondolni, csak 1-2 fok.
Konkrétan: a termosztáton beállított esti hőmérséklet 19 fok. Előfordul, hogy a gyerekszobában 18 fok alá becsúszik a hőmérséklet. Ezt megakadályozandó betenném oda a az okostermosztát kezelőjét, ahol szintén beállítanám a 19fokot estére, hogy ha az alá süllyedne a hőmérséklet, akkor kapcsolja be a fűtést. -
kano
nagyúr
Ráadásul még nekem valahogy az is hiányzik ebből a termosztátból, hogy egyszerre lássam a helyiség aktuális hőmérsékletét és a beállított hőmérsékletet.
Létezik olyan termosztát ami mondjuk kompatibilis a Tuya appal, flash után HA-ba is integrálható, illetve az aktuális szobahő és a beállított hőmérséklet egyszerre látható a kijelzőn (és persze WIFI-t tud)?
Köszönöm! -
Blackmate
őstag
Adott egy FÉG C24 cirkó, amit jelenleg Computherm Q7 vezérel.
Ha veszek hozzá egy ilyen okos kütyüt és a vezérlődobozt bekötöm úgy, ahogy kell a cirkónál, a vezérlőpanelt pedig oda viszem, ahol épp kedvem tartja, akkor a Computherm megmaradhat? Mármint nem okoz neki "lelki törést" a relé kimenetén, ha az okos felülbírálja és elindítja a kazánt?
Summázva: üzemeltethető buta és okos termosztát, melyek ugyanazt a kazánt szabályozzák? -
Degeczi
nagyúr
válasz
huliganboy #20322 üzenetére
Nem.
A régi típus kontrollere 2-vel szorozza az értéket, h ne legyen szükség tizedes számábrázolásra a kommunikációban. Vagyis 21 fok helyett 42-t ad át az ESP-nek, a custom fw ezért osztja le kettővel a kapott értéket (és használ tizedest a kijelzéshez, hiszen ha 41-et kap, akkor 20.5-et kell kiírnia)Az új típus azonban már nem csinál ilyen szorzást (hiszen úgysem fog átadni tizedes értékeket...) - amiről a lecserélt fw még nem tud, továbbra is kettővel oszt, így kapsz most ilyen 10.5-et a 21 helyett.
De miután föl lesz erre készítve (valahol egy kapcsoló a setup-ban, h "új fajta típusom van") már csak az egész értékeket fogod látni (ahogy most is az lenne a helyes, ha nem osztaná el) -
Degeczi
nagyúr
Beca. De érrdekes, h az oldalukon a gázkazánt vezérlő termosztátok alatt (heating / boiler) már nincs ott ez a BHT-002-GCLW típus, csak a kör alakú BHT-6000-esek: talán ez a magyarázat, h mással gyártatja a forgalmazó ("Moes"), mert népszerű, kelendő típus volt
Mindenképp hivatkozni kell arra, h a 0.5 fokonkénti vezérlés volt egy fő szempont a típus (és az eladó) kiválasztása mellett, mert egyébként akad jópár másik olyan, ami csak 1 fokonként állítható - és erre kiderül, h átverés a termékoldal, már nem igaz erre sem (pedig régebben még az volt) -
kano
nagyúr
válasz
Degeczi #20318 üzenetére
Nekem gyári fw-m van, de ez így egy kalap sz@rt sem ér. Kapcsolás is 1 fokonként van és így, ha 25 fok van a szobában 27-re kell állítani, hogy valóban kapcsoljon is. Hol van ennek a termosztátnak a gyári oldala?
huliganboy
Én megreklamálom a kicsi kínainál, mert ez így semmi. Nem tudom vele mit kezdeni. Reklamáld még Te is és akkor már 2 reklamációból csak lesz valami. Még jó, hogy nem adtam le még az értékelést. -
Degeczi
nagyúr
válasz
huliganboy #20317 üzenetére
A webes felületet a korábbi típus miatt írta úgy fashberg, h tizedesjeggyel jelezze ki - de az alábbiak miatt az mindig .0 lesz, mert már csak egész számokat kap az új típus kontrollerétől
Reklamáld meg az eladónál, h a termékoldal tele van 0.5C említésével, ami az új típusra már nem igaz
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi #20313 üzenetére
És igen: itt mutatja példában, h a 23C fokot 0x2e, azaz 46-ként adja át a régi termosztát, tehát valóban egyszerűen kettővel szorozza az MCU.
Ez jó annyiból, h (mivel rákérdezett) Fashberg gyorsan ki fog hozni módosítást ami helyesen jelzi majd ki - de ettől még nem fog fél fokokat kezelni... és nyilván nem csak a beállítást butították egész fokokra, akkor valszeg a mérés-szabályozás is így történik, ami nagyobb hőingadozást is jelent
Nyamvadt kínaiak, h egy bevált típus alatt később egészen mást hoznak ki -
Degeczi
nagyúr
válasz
huliganboy #20312 üzenetére
Az ronda húzás (még átverésnek is beillik, amit érdemes lehet megreklamálni az eladónál), hiszen a termékoldal mindenhol tizedessel jelziSajnos nem valószínű, h configolható lenne, hiszen ez magyarázza, miért pont a fele látszik MQTT-n: nyilván hogy ne kelljen lebegőpontos számokkal dolgozni, és mivel úgyis csak fél fokokat tud kijelezni, a korább típus kontrollere valszeg egyszerűen kettővel szorzott értéket ad át az ESP felé, a custom fw is ezért oszthatja el kettővel...
De akkor ez a viselkedés jelzi, h fixen lebutították egész fokokra, mert ha csak opcionálisan rejtené el a tizedest, az a kommunikáción nem változtatna. -
kano
nagyúr
válasz
huliganboy #20309 üzenetére
Pont most élesztettem én is egy próba erejéig.
Éppen most akartam én is írni, hogy nekem is csak egész fokokat jelez ki, így ez jelenleg használhatatlan sajnos. Vagy valamilyen beállítás nem jó? -
Degeczi
nagyúr
válasz
huliganboy #20309 üzenetére
-
méreg
újonc
válasz
N.otorious #17392 üzenetére
Ha még aktuális a téma, én a következő megoldást találtam HA alá:
https://github.com/nicolasberthel/pybeckerAz alapja egy FHEM integráció:
https://github.com/ole1986/centronic-pyRendeltem egy Centronic USB Stick-et, egy PI-re feldobtam a FHEM-et és megcsináltam a stick-redőnymotor párosításokat. FHEM alól parancssorban tökéletesen működik minden.
Itt tartok most. Sajnos HA alá még nem tudtam behúzni, részben idő, de nagyobbrészt ismerethiány miatt. Ott akadtam el, hogy nem tudom pip-el telepíteni. (A HA OS-t egy Synology NAS-on futtatom, virtuális gépen.)
-
Melyik Tuya Smart Life app kompatibilis eszközt ajánlanátok most "okos" konnektornak? anyunak kellene pár.
-
amargo
addikt
válasz
mauimagic #20300 üzenetére
Kérdeznék, ha tudod, mennyire üzembiztos az alábbi megoldásom.
Sima régi Hőterm standard a főszereplő.A gépész még felújítás utána (minden új, kivéve a kazán, amíg megy én nem cserélem alapon) egy szivattyút (1) rakott egyből a kazán mögé, ennek mindig mennie kell, ha a kazán megy. Van egy másik szivattyú (2) a padlófűtésnek, ami csak akkor megy, ha az alsó szinten lévő termosztát hőt kér (az emeleten radiátorok vannak és ott egy motor nyit-zár a kazán keringtető (1) pedig nyomja arra).
No ennek a bekötése, ha valaki áramot akar adni a kazánnak, akkor megy a szivattyú (1).
Ezt a részt felokosítva csak a padlófűtés esetén, ha hőt kérek, akkor kapcsolom a szivattyú (2)-t és a kazánt a szivattyú (1)-el. Majd lekapcsolom a kazánt szivattyú(1)-el és végül 30 perces késleltetéssel a szivattyú(2) is lekapcsol. Szenzodokat kötöttem a csövekre és azt tapasztaltam, hogy kb 30 perc után is még az előre menő 25-30 fok (alapból a keverőszelep 31 fokos vízet enged a padló felé) ezért járatom benne még kicsit ezt az extra hőt.Vélemény ezzel kapcsolatban, kárt teszek vele vagy sem?
-
vampire17
addikt
Kollegam vett egy Homey Pro kozpontot. Sokszor felmerult mar itt temakent kezdoknek/akik nem akarnak butykolni alternativakent a Homey, de eddig (tudtommal) nem volt a forumban tapasztalat ezzel a cuccal.
Ha valakinek van kerdese akkor irja nyugodtan, most mar tudjuk tesztelni
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen program, ami...?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Formula-1
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest