Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fifi
őstag
válasz
Degeczi #21445 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen 15A-sokat vettem, legalábbis az aljzatra is ezt szitázták rá:
A mosógép műszaki adatai alapján:
Hálózati csatlakozás
Névleges feszültség: 220-240 V, 50 Hz
Névleges áram: 10 A
Névleges teljesítmény: 2300 W
bíztam, hogy ezen aljzat elég lesz neki.A BW-SHP10 3680W 16A verzió is jó lehet, vagy mindenképp a BW-SHP2-t vegyem a mosógéphez?
A fent leírt eszközeimnél (mosogatógép, hűtő, kazán, klíma, szárítógép, rackszekrényben lévő szünetmentes) még lehet olyan, amihez nem elég az SHP6 Pro?Ha eljutok oda, hogy valamire telepítek HA-t és fw csere is meglesz ezeken az okosaljzatokon akkor a teljesítménymérős változatokat is ki tudom használni? A kérdés lényege az lenne, hogy a nem gyári fw-vel is ki lehet majd olvasni ezen adatokat vagy felesleges a mérős verziókból bevásárolni?
-
Shummo
senior tag
válasz
vampire17 #21447 üzenetére
Akkor jol gondoltam hogy plus 1 1 kábelt be kell húzni, hogy ne kapcsolódjanak össze. Annál egyszerűbb ha kap 2 kapcsolót. És akkor még elektronikusan is megy külön külön.
Tekintettel arra hogy bár szimpatikus a shelly de 3x annyiba kerül, így azt kénytelen vagyok kihagyni.
Köszi a Xiaomi tippet. Utána nézek.
-
Shummo
senior tag
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van 2 redőnyöm. Mindkettő külön redőnykapcsolón. (A és B)Össze lehet ezt valahogy úgy kötni az alábbi SONOFF DUALR2-vel, hogy a SONOFF egyszerre kapcsolja, de a fali kapcsolók maradjanak külön külön???
Vagy van olyan másik XIAOMI vagy SONOFF eszköz, amivel ez megoldható?
-
-
ojb
tag
A BlitzWolf BW-SHP6 Pro verzió már 15A-es!!!
Az én értelmezésemben a #21440-ben is erre vonatkozik a kérdés. -
vampire17
addikt
Ahogy degeczi írta, ide a 16 amperes változat az ajánlott.
Banggood on van az is.
Igen, jelenleg nem megy a tuya convert az új firmware ekkel. Két választásod van, vagy cserelsz a jooreg uart serial módszerrel, vagy a fontebb általam linkelt local tuya integrációval illeszted ha alá. (A smart plugok már működnek vele)
-
Degeczi
nagyúr
Amit linkelsz, az csak arról szól, h a Tuya-convert nem működik már, de ettől még szétszedve átflashelhető (műszerész pedig csak ehhez kell, ha magad nem foglalkozol ilyesmivel)
A mosógép simán fölvesz 10A-t is melegítés közben, az már necces egy ilyen pici okoskonnektornak, ehhez a nagyobb, masszívabb fölépítési SHP2 az ideális, az jól bírja.
A szárítógéped hőszivattyús, azzal nincs ilyen gond, az megelégszik 3A-el is. -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Én még távol állok az okos otthon dologtól, de a gondolat erősen foglalkoztat, így ismerkedés szintjén ezen felbuzdulva vásároltam jó pár BlitzWolf BW-SHP6 Pro okos aljzatot, mondván műszerész ismerős segítségével HA kompatibilis fw-t kap majd.
Már látom, hogy ez jelenleg nem fog menni.2 napja a BlitzWolf alkalmazással tesztelgetem ezeket, elküldve Kínának az adataim.
A lényeg, amiért hozzátok fordultam, hogy több eszközzel nincs gondom (mosogatógép, hűtő, kazán, klíma, szárítógép, rackszekrényben lévő szünetmentes kapott ilyen aljzatot), de a 8 éves Bosch WAQ2446KBY mosógépünknél lévő aljzat 2 alkalommal lekapcsolta már a gépet túlterhelésre hivatkozva:
A mosógép ugyanazon legrand elosztóból kapja az áramot (sajnos csak egy konnektorom van), ahonnan a Bosch WTR85V00BY szárítógépünk is, de ott eddig nem volt gond.
Ez van a legrand elosztóra írva:
Mivel lehet a gond, ha a szárítógépnél nem jelentkezik? A legrand elosztóval? Defektes az a BlitzWolf okosaljzat? Esetleg a mosógéppel lehet probléma?
Persze a tesztelésben elindulhatok úgy, hogy ideiglenesen:
- kihagyom az elosztót
- felcserélem az okosaljzatokat,
de kíváncsi lenék a véleményetekre első körben. -
tomi1112
újonc
van valakinek tapasztalata az IQotthon - Taphome rendszerről?
-
jézusom
addikt
Sziasztok! BeállÍtottam domoticznak egy jelszót, de rohadtul nem fogadja el. Most vagy én vagyok a hülye, hogy 3mp alatt elfelejtem, vagy valami bug vagy nem tudom. Mit lehet iylenkor csinálni? Angol leÍrást találtam, megcsináltam elvileg, aztán ugyan úgy kéri a jelszót.
-
vampire17
addikt
válasz
tototos #21430 üzenetére
Ha mukodik tuya app-al (Computherm nem sajat appot hasznal?), akkor nemsoka igen. Bar nem teljesen tuya nelkul, lenyegeben csak egyszer kell hasznalnod a tuya appot, aztan mar local a vezerles.
https://github.com/rospogrigio/localtuya
Jelenleg a "Climate" pont fejlesztes alatt van, itt tudod kovetni hogy all a dolog: [link]
-
tototos
addikt
Sziasztok!
A Computherm E280-t vajon tudom tuya nélkül HA-hoz illeszteni?
-
-
Arcanus
aktív tag
Köszi szépen mindenkinek!
Sejtésem szerint frekvencia alapú elosztás lenne a dolog, de nincs oszcilloszkópom, hogy kiderítsem 😅
Igen, valószínűleg az infra "dekódolás/betanítás" a legegyszerűbb megoldás, és valószínűleg afelé megyek majd én is.
-
ojb
tag
válasz
Arcanus #21409 üzenetére
Az MCU-ban futó program visszafejtésénél szerintem járhatóbb útnak tűnik ESP-n keresztül a pszeudo infra RAW vezérlése az eszköznek, de a távirányítóján látható "programválaszték" nem tűnik oly bonyolultnak, hogy akár az ESP-be is meg lehessen alkotni és egy FET-en keresztül kapcsolgatni - villogtatni a LED-füzért.
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy hogyan működnek ők: [link]
Ha jól látom van egy ilyen chip bennük: [link a képhez] [link a chiphez]Nem tűnik egy nagy dolognak, de eddig nem találtam semmit a neten. A chip pinout-ját nem tudom elérni, mert be kell hozzá jelentkezni és regisztrálni nem tudok
ESP-vel akarom beprogramozni és integrálni az egészet a home assistant-ba.
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi #21403 üzenetére
Igen, sajnos ez igaz...
Az altalad emlegetett funkcio amugy mar szerencsere benne van.
Viszont van 4 olyan dolog, amit mindenki ugy var mint a messiast (ebbol 3 kb fel napi programozoi munkaval megoldhato lenne)
- Gyerekzar. Elsore nem tunik nagy dolognak, de akinek kisgyereke van, annak irto hasznaos lenne, ha legalabb a szeleptermosztatokat le lehetne zarni... Meg a "gagyi" kinai tuya-sok is tudjak..
- Multi-home tamogtas. Nyaralo, idosebb rokon hazanak felugyelete a tied mellett... Ne kelljen mar ehez egy masik account...
- Osszes termosztat egyszerre ki-be kapcsolasa. Mondjuk ez IFTTT-vel vagy egyeb integracioval megoldhato, de gyarilag is illene tudni.
- Mesh Repeater. Nagy, tobbszintes hazaknal mar keves az egy Bridge.. Egy smart plugba epitett rage extender nagyon kene sokaknak...Ezek a legtobbet kert feaureok a forumon. Na most ebbol a Wiser termosztat kapasbol tud 2-ot (gyerekzar, repeater)... Szoval a Tadonal sem lenne ez lehetetlen. A repeatert leszamitva ezek mind szoftveres hianyossagok es nem is annyira egbekialltoan bonyolult fejlesztesek.
-
TheMarci
addikt
válasz
Degeczi #21403 üzenetére
Azota mar megy. Lehet kisebbseg leszek a topikban, de en igy vagyok, hogy inkabb lehessen kevesebb dolgot allitani, de cserebe a rendszer mukodjon mindig. Hanyszor olvassuk itt, hogy a Xiaomi, vagy barmi rendszer egyszer csak nem erzekeli az eszkozt, vagy furan, instabilan mukodik. Nekem meger akar tobb penzt is, hogy mukodjon a rendszer, es mindig.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vampire17 #21402 üzenetére
Igen, ezeknek alapnak kellene lenniük.
De ennél durvább az általad linkelt feature request oldalon, h azért könyörögniük kell a felhasználóknak (nem tudom, megvalósították-e már) hogy kézzel is állítható legyen az away/home mód, hiszen lehet a házban nem regisztrált felhasználó (pl. babysitter, vagy okostelefon nélküli rokon) akkor ő miért legyen hidegben, vagy vannak, akik otthonától csak pár km-re van a munkahelyük, ettől még szeretnének alacsonyabb hőmérsékletet, amíg nincsenek otthon.Egy műszakilag jól megoldott, sokrétű cucc - idióta szoftveres irányvonallal
-
vampire17
addikt
Ok amugy sokkal tobb mindent tudnak allitani tavolrol... (hogy ehhez miert nem adnak hozzaferest az "atlagembernek", az rejtely) Eloremeno max, modulacios maximum erosseg, stb....mindenhez hozzafernek tavolrol ha buszosan kototted be a kazant, sot meg a hibakodokat is latjak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest