Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#59351) EQMontoya válasza fokukac (#59350) üzenetére


EQMontoya
veterán

150-200 kuna jön ki, amiből itthon a helyismeretemmel degeszre ehetném és mattrészegre ihatnám magam, na.

Legyünk nagylelkűek, 150 kunából kellene magam mattrészegre inni Budapesten. Hát, azért ez finoman szólva is kihívást jelentene, ha nem az Akácfa utcában próbálkozom.

Same rules apply!

(#59352) e=mc² válasza EQMontoya (#59351) üzenetére


e=mc²
őstag

Trofeaban siman lehet.

Ambulimax Provider

(#59353) fokukac válasza EQMontoya (#59351) üzenetére


fokukac
nagyúr

na jó, nem belőled indultam ki :D
de azokon a helyeken, ahol eddig ittunk együtt, szerintem még te is elkészülnél 8 rugóból :P

Mindegy, a dolog az összehasonlítástól indult, ti. hogy Bleki a menzai virslis kosztot hasonlította az isztriai kagylós éttermihez, és hát nem ugyanaz volt.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#59354) BlacKSouL válasza fokukac (#59350) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Abból indult ki a dolog, hogy a 430 forintos 6 db-os lidlis csomagolt sertésvirslihez képest szívesebben álmodozom a kiválóan elkészített grillezett tengeri vagy szárazföldi cucmákokról. Nyilván hozzáálmodozok valami kiüríthetetlen pénztárcát is, szóval ne realizáljuk az álmokat :)

De egyébként pl. az egyik népszerű helyi étteremben 53 kuna volt egy igen emberes tányér tonhalas, gazdagon tálalt tészta, meg nagyjából ugyanennyi egy egészen jó minőségű pizza. Mi meg bepróbálkoztunk, hogy a fejenként egy adag tésztához felesben veszünk még pizzát, de az sajnos teljesen elvitelre maradt, mert a tészta eleve férfiméret lett. Plusz 12 volt egy felesnél jóval több (kb. szemre kiöntött, de semmiképp nem kiskancsóval kimért 4 millis) rövidital, illetve 18 volt a korsó sör. Namost ha úgy veszem hogy nincs pizza, de iszom két felest meg két korsó sört, akkor az 113 Kuna * 43 = 4859 Ft durván. Nem mondom, hogy ennél nem tudnék Salgótarjánban olcsóbban kajálni és inni az én helyismeretemmel, úgy, hogy majd kipukkadok, de azért itthon se ennyit költ minden nap az ember étteremre. Vagy ha mégis, akkor meg odakint sem akadály a helyismeret birtokában :)
Illetve mi úgy oldottuk meg, hogy bevásároltunk pl. sört is meg rövidet is boltban, így a vacsora mellé csak a szükséges mennyiséget ittuk, otthon meg behűtve várt a fajlagosan jóval olcsóbb ital. Ahol pl. 19 kuna egy 2 literes palack. Abból meg 204 Ft lesz egy korsó, és azt egyből szét is tudtuk önteni 4 felé. Vagy pl. levittük este-éjszaka a parton csillagnézéshez meg hullámhallgatáshoz magunkkal, és ott is hörpintgettük.

Amiket mi ettünk, ott az általam említettek körettel együtt számított árak. Vagyis a 75-90 kunában bőven benne volt sült/főtt krumpli, mártás, díszítés, kosár kenyér, citrom, miegymás is. Haltálakon is volt kétféle köret, mártás, szósz, meg a grillezett cuccokhoz is mindig mindenhol adtak. Egyedül a sült malacos hely volt olyan, ahol kivételesen külön tüntették fel, de még ahhoz is szoktak minimum adni krumplit, hagymát, ajvart automatikusan.

Persze nyilván, mindenképp magasabbak az árak kint, de továbbra is tartom, hogy inkább álmodozom még egy ideig a kint elfogyasztott kajákról, mint amit a szürke hétköznapokon magamhoz veszek. :)

Ja meg még egy érdekes tapasztalat volt: valójában kettő, sőt három: egyfelől 2005 óta 12 alkalommal voltam kb. lent, de soha egyszer nem ettem még vacsorát Pulában. Másrészt ott szinte mindenhol 15-20 kunával magasabbak az árak, harmadrészt ugyanazon típusú étkek bár jól voltak elkészítve, mégis kevésbé voltak szánk ízének megfelelők, mint bárhol máshol a félszigeten ahol jártunk. Pl. a feketekagylót (ami amúgy kékkagyló) mindenhol úgy adják, hogy fehérboros fokhagymás zöldfűszeres lében, és mellé kosárnyi kenyér amivel tunkolhatod a levet. Itt ezt úgy adták, hogy a szelet kenyér volt legalul, azon az öntet meg a kagylók. Mire hozzáfértél a kenyérhez, tulajdonképp egy nyúlós ragacsos masszává ázott a tányér alján. A másik a grillezett kalmár, inkább volt főtt, mint sült, és bár rossz nem volt, de mindenhol máshol sikerült lepirítani, ott speciel nem.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#59355) fokukac


fokukac
nagyúr

bájdövéj, ma meg úgy jártam, hogy tankoltam a Kerepesi úton a Shellnél, és nem akadt ki a biztonsági szelep, amikor tele lett a tank, hanem ott bugyogott minden irányba a nafta. 3 méterre voltam, úgy 4-5 liter elfolyt addigra, szép nagy tócsa lett a kocsi alatt.

Úgyhogy ma kicsit gázolaj szagom van.

Ilyet még nem láttam 18 éves autós pályafutásom alatt. Mindegy, írtam panszkönyvet. Mert az egy dolog, hogy 5 lityóval többet fizettem (illetve a cég), de hogy kb az összes ruhám mehet a tisztítóba, meg a kocsiban is olyan szag lesz egy hónapig, az tuti... :D

Mindegy, jól indul a nap :D

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#59356) BlacKSouL válasza fokukac (#59355) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Egyszer jártam így, Citybe töltöttem benzint, nyaraláskor, én szerencsére megúsztam papucsbenzinszaggal 2 óráig, de kb. azóta soha nem akasztom ki a pisztolyt. Még amikor a céges buszba tolom a 80 liter olajat sem. Nem bízom benne, meg amúgy sincs más dolgom olyankor. Inkább szorítom 3 percig, néha hagyok neki kis szünetet is.
Nekem a kedvencem a 0 átfolyástól is mindig lekattanó pisztoly amivel kb. 10 perc alatt, 3 decinként tudsz telekattogtani egy tankot. Bárhogy , bármilyen módszerrel lekattan.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#59357) fokukac válasza BlacKSouL (#59354) üzenetére


fokukac
nagyúr

Maradjunk annyiban, hogy sehol nem láttam olyan árfekvésű helyet, ahol ez megvalósítható lett volna. Egy sör jellemzően inkább 25 kuna volt, a legolcsóbb főétel (pizza, csevap) pedig 50-60 kunától indult. De ha már tengeri herkentyűk, akkor inkább 100 fölött, és még arra jön rá a többi. Mindegy, nekem szoktak egy kicsit fájni ezek a dolgok, amikor az asszony finom halat akar enni a tengerparton, ez van.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#59358) EQMontoya válasza fokukac (#59357) üzenetére


EQMontoya
veterán

amikor az asszony finom halat akar enni a tengerparton, ez van.

Szardínián mi is betoltunk ketten egy ~50 eurós halat + köret, aperitif, sör, desszert. :)
De ezeket szerintem el kell engedni, a szállás + az utiköltség úgyis kiteszi a nyaralás összköltségének kétharmadát, a maradékon olyan nagy tételt már nem lehet spórolni. Meg amúgy is, azért megyek oda, hogy jól érezzem magam, ennyi azért belefér.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#59359) fokukac válasza EQMontoya (#59358) üzenetére


fokukac
nagyúr

Nyilván. Csak amikor egy hét alatt ötödször csináljátok, azért az már érezhető :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#59360) BlacKSouL válasza fokukac (#59359) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Arra már gondoltál hogy lecseréled? :D Pusztán az olcsóbb nyaralás kedvéért :P

Node lásd kivel van dolgod:

Al mare, Vrsar
Nina pizzeria, Banjole
Sarajevo grill, Porec
Mali Raj, Vrsar

Négy fb link olyan éttermekhez, ahol jó a kaja, és elfogadhatók az árak.
Vagy vidd el a Limski kanalhoz, osztrigáztasd meg, aztán... ;]

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#59361) e=mc² válasza BlacKSouL (#59360) üzenetére


e=mc²
őstag

Akkor hagy ajanljak en is egy remek helyet: Amadeus Restaurant, Baska

[ Szerkesztve ]

Ambulimax Provider

(#59362) Viszlát válasza EQMontoya (#59351) üzenetére


Viszlát
addikt

Abból a betyáros cuccból kb 3 kijönne ennyiből, attól te kész is lennél. ;]

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#59363) concret_hp válasza BlacKSouL (#59349) üzenetére


concret_hp
addikt

én ma 530-ért ettem komplett menüt, a minőséget tán ne feszegessük, de ár érték arányban még nem volt vészes :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#59364) tope válasza concret_hp (#59363) üzenetére


tope
addikt

Annyiért kb romlott húst kaptál menüként. ;]

Itt 800 Ft-ért van a Tiszti Klub Étterem, 3 féle leves, 3 féle második, a leves az szedős, szóval sokszor jól lehet már azzal lakni, a második mennyisége korrekt, minősége elfogadható. Ja és mindemellett van ilyen 6 féle italból választható automata (nevezzük szörpnek kb), és az "korlátlanul" fogyasztható ennyiért.
Van olcsóbban is menü, de onnan inkább egyen a halál, a minősége eléggé megkérdőjelezhető...

(#59365) concret_hp válasza tope (#59364) üzenetére


concret_hp
addikt

nem teljesen piaci alapon működő kajálda, de azért inkább maradok a szelet hús + köret + saláta kombónál ~1K ért :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#59366) EQMontoya válasza Viszlát (#59362) üzenetére


EQMontoya
veterán

A tátrateára gondolsz? :))

Same rules apply!

(#59367) lenox


lenox
veterán

Akkor az ilyen kostolos menu temaja nem jatszik.

(#59368) bobsys válasza Viszlát (#59299) üzenetére


bobsys
addikt

Fel kellett hivnom a service desket. Tiszta hit and miss az egesz, ha nem tudjak mirol beszelek akkor ujrahivom es masik agent meg tudja mirol van szo (vagy az sem :) )

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#59369) e=mc² válasza bobsys (#59368) üzenetére


e=mc²
őstag

Hogy en azt de utalom, amikor elmondom a problemamat aprolekosan, egybefuggoen, erthetoen, es erre kinyogi, hogy akkor most kapcsolok egy illetekes munkatarsat. Annak is elmondom, de most mar kicsit hadarva, majd kozli o is, hogy akkor most kapcsolok egy masik kollegat. A kovetkezo meg vagy tud erdemben segiteni vagy keri, hogy adjak be ticketet rola...

[ Szerkesztve ]

Ambulimax Provider

(#59370) BlacKSouL válasza fokukac (#59357) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Amúgy engem az jobban zavar, hogy még mindig sok étteremben nem lehet kártyával fizetni. Kb. a 60%-ban nem. Biztos megvan ennek is az oka, ami valakinek valahol több hasznot hoz, de pl. nekem egyszerűbb lenne az életem, persze ez nem feltétlenül szempont a horvát gazdaságnak vagy vendéglátóhelyeknek.
Azon viszont pl. meglepődtem, hogy a motovuni kastélyétteremben a pincér letette elém a terminált, hogy válasszam ki az opciókat, és olyanokat lehetett választani, hogy euróban, kunában vagy forintban szeretném kiegyenlíteni, rajta volt hogy milyen árfolyamon számolja el (forintban kértem, 43,2 Ft/Kuna volt, ami nagyjából a váltáskori eladási ár is volt, majd a bizonylaton is rajta volt egy komplett "szerződés", hogy kijelentem hogy szabad akaratból választottam pénznemet, utólag nem változtatom meg, blablabla...
Persze ahogy itthon is, vannak akik hajlamosabbak kártyás fizetés esetén jobban szórni a pénzt. Na nálam ez annyiban "hasznos", hogy régebben én is fogtechnikus voltam nyaralás alatt, vertem hozzá a garast, és hát sokszor visszafogtam magam, hogy ne fogyjon a pénz. Aztán mikor rendszeresen hazahordtam a sok megmaradt valutát, illetve miután utána párszor elmentünk úgy, hogy nem néztük a pénzt - mégis azért az 1-2 hétért dolgozik az ember (kis túlzással), ha még azt is a kuporgatással rontja el, akkor minek megy -
szóval azóta van ugyan nálam készpénz is, de simán támaszkodok a kártyára is, elfogyasztom ami jólesik, és nem kell közben azon gondolkodnom, hogy jajistenem, még 4 nap van, de már a pénzem fele oda, mi lesz most úristen. Persze közben a kártyás fizetés "tehermentesíti" a készpénzállományt is, tehát marad ún. vésztartalék.
Ennek ellenére hülyeségre nem költök, szuvenírt, csecsebecsét már 2007 óta nem hordok haza, ész nélkül nem költekezek, egy 15 perces 350 kunás jetskizésre pl. jobban sajnálom a pénzt, viszont Rovinjban a toronyba kb. ötödszörre se sajnáltam a 20 kunát, és az étkezéseknél is azt ettem amit megkívántam. Igazából odalent csak erre költöttem, reggelit vettünk közösen, egyszer álltunk fizetős parkolóban, 2 óra 516 Ft (12Kuna), meg az ebédek, vacsorák. Ja, meg a Baredine cseppkőbarlang is 70 Kuna volt...
Az említett helyismeretet pl. én arra használtam fel, hogy a kb. 8-9 parkolási alkalmat ingyenes helyeken töltöttük. Azzal is fogtunk összesen vagy 100-120 Kunát.

Na mindegy is, most ez a hét kifejezetten jól sikerült. Mindenféle szempontból.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#59371) Viszlát válasza EQMontoya (#59366) üzenetére


Viszlát
addikt

Azaz, a 72%-os csoda, ami még finom is volt ráadásul. Nem tudom mennyi csúszott le összesen, a 6. körül kezdtek kicsit összefolyni a dolgok. :DDD

(#59368) bobsys: a SD még hagyján, képzeld el ugyanezt a szitut developerekkel meg operations-szel. És a folyamatos gondok ellenére tegnap jön az email, hogy ezentúl még több FTE-t kell Indiának adni a projecteknél...

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#59372) bobsys válasza Viszlát (#59371) üzenetére


bobsys
addikt

Feleseg szoftverfejleszto cegnel van. India megcsinalja a UAT, minden passed, mindeki orul. Itt az irodaban leultek es par tesztet megcsinaltak, failed, na akkor az amcsi office is nelkiall UAT csinalani, szinte mindegyik tesztet elkaszaltak. Es most neznek, hogy akkor ez Indiaban miert is pass

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#59373) Viszlát válasza bobsys (#59372) üzenetére


Viszlát
addikt

Ehhe, a múltkori felháborodásom pont hasonló ügy miatt volt, sftp új verzióját tesztelték uat-ben kedves barátaink, minden frankó szerintük, mehet prod-ba, aztán az összes sepa file elhullott, 10 órányi nyomozás után kiderült, hogy ők azt nem gondolták, hogy a sepa-t uat-ben is össze kell tenni, úgyhogy kimaradt. 130.000 fontjába került a cégnek ez a mulatság, de ilyenkor nem érdekel senkit, mert szent tehén...

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#59374) bobsys válasza Viszlát (#59373) üzenetére


bobsys
addikt

Ja en sem ertem. Fel van veve az emer, de nem tudja mit csinal, ezert SLA-t nem lehet tartani, jon a buntetes akkor meg mindenki jajveszekel. Mind ket oldal saros, mindenki olcson akar mindent, az ugyfel, mert olcsojanos, a szolgaltato, mert akkor jobban nez ki a profit, aztan meg jon az anyazas az ugyfeltol (mert hiaba mondjuk neki, hogy a service az x userkent meg fog enni y agented, o nem hiszi el es legyen csak y fele) minden nap, mi meg bukjuk az SLA-ket.
Olcsonak meg nem hiszem, hogy annyira olcso lenne meg most is. Egy engineer bekerul $25-$30 orankent. Meg ha az overhead 50% akkor is az engineer fizetese $12.50 orankent. Annyier mar szerintem kelet Europaban is lenne ember. Cserebe nem kene 2 FTE ahhoz a melohoz amit egy is eltud vegezni.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#59375) Viszlát válasza bobsys (#59374) üzenetére


Viszlát
addikt

Az a baj, hogy igazából nem csak a fizetésen spórolnak sokat a cégek hanem az infrastruktúrán is. Töredékáron lehet irodát bérelni, rezsiköltség is jelentősen olcsóbb, úgyhogy az egyszeri CEO elgondolkodik, hogy vajon tényleg megéri-e UK-ben fenntartani egy data centert a presztízs miatt, vagy inkább folyamatosan építsük le egy sima fronttá, amit meg lehet pakoljunk át oda.

Év elején volt network ops transition phase 1, megrántottam őket review-n, volt morgás ezerrel, de az adatok engem igazoltak. Második próbálkozásra megpróbálkoztak azzal, hogy minimálisra csökkentették a feltételeket, azt sikerült visszapasszolni azzal, hogy ezek teljesítése nem megfelelő biztosíték az elvárt service quality biztosítására, de igazából tisztában vagyok vele, hogy szélmalomharcot vívok, előbb-utóbb, így vagy úgy, de le fogják nyomni a torkunkon.

Én kérek elnézést, de f@szkivan.

Szerk: MO-t meg sajnos szinte lehetetlen propagálni, mert kb két éve az egyik ügyfelünk Dublinból áttette Baracskára a data centerét és rengeteg bajunk van velük, így MO cégen belül nagyjából le is lett írva. Hiába magyarázom, hogy elszúrták a csapatépítést, megbíztak valami HR-es céget akik teletolták a helyet GDF szintű kirakatdiplomás majmokkal, persze, hogy nem megy a munka. :(

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#59376) kraftxld válasza Viszlát (#59375) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Venni kell egy domboltalt tele kecskével, csinálni a sajtot, kolbászt, stb aztán nincs ilyen gond :D
Friss levegő, és az indiai népet is csak akkor látod amikor a húst veszik a curry-hez :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#59377) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Hehe, hétfőn volt egy pozitív élményem a helyi rendőrökkel :)

BP, Heim Pál kórháznál megyek befelé az Üllőin, de meg kellett forduljak.
Szépen beállok a balra kanyarodóba, persze megfordulni nem lehet csak balra kanyarodni miután a jobbra kanyarodókat is ráeresztették, úgyhogy mehettem volna ki a világ végére.
Szemből pont nem jött senki, csak messze 1-2 autó, kövér gáz, kormány tökig csavarva simán megfordultam. Éppen mennék nyugodtan tovább..... bijjú-bijjú - a francba :D

Persze a két távoli kocsi egyike rendőrautó volt.

Udvariasan üdvözöltem az urat, korrektül megkérdezte, hogy milyen nyelven tudok (német rendszámú kocsival tolom), aztán elkérte a jogsit.
Elnézést kértem, meg közösen megállapítottuk, hogy a piros lámpánál, záróvonalon megfordulás annyira nem bölcs dolog.
Odaadtam a jogsit és útlevelet (mindkettő NZ :D) meg a forgalmit, majd elment a kocsijához. Úgy 5 perc mulva visszajött, és mondta, hogy eltekint az 50+50 ezres büntitől, plusz csak szóbeli megrovást kapok. Azért még megkérdeztem normálisan, hogy javasoljon egy helyet ahol szabályosan meg tudok fordulni, de annyit mondott, hogy "arra nagyon messzire". Elköszöntünk, visszaadta a papírokat (szerintem túl sok lett volna vele a bürokrácia azért nem vállalta be a büntit :D ), és jó utat kívántunk egymásnak.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#59378) EQMontoya válasza Viszlát (#59375) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ebben már csak azért sincs semmi meglepő, mert az ország informatikusainak 80%-a Budapesten dolgozik, a maradék meg elosztva BP, Debrecen, Győr környékén, +1-2% kivétel.

Nyilván az emberek zöme nem akar kimenni Baracskára, hacsak nem pont Törökbálintról jár be Budapestre, mert akkor valóban tökmindegy.

Szóval már ott el lett baltázva a dolog, hogy előbb kellett volna felmérni, hogy kit fogunk felvenni, mint lerakni az alapkövet. :)

Same rules apply!

(#59379) Viszlát válasza EQMontoya (#59378) üzenetére


Viszlát
addikt

Na igen, azt még nekem sem sikerült kideríteni, hogy miért éppen Baracska. :)

De amúgy sok embernek nem fontos a lokáció, már anno az én időmben is rengetegen ingáztak naponta olyan távolságokból ami nekem meg sem fordulna a fejemben, inkább költöznék. Pedig aztán sokmindent el lehet mondani az IBM-ről, de azt biztosan nem, hogy túlfizetné az embereit.

Számomra inkább érthetetlen, hogy miért adták ki a kezükből a válogatást, főleg, hogy rendelkezésükre állt a pár éve felvásárolt bank teljes apparátusa...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#59380) EQMontoya válasza Viszlát (#59379) üzenetére


EQMontoya
veterán

sok embernek nem fontos a lokáció

Persze, de nem is vagy itthon. :D

Komolyabbra fordítva: ha már költözésen gondolkodnék, akkor valószínűleg én sem csak határon belül, szóval nem jutna eszembe Baracskára menni.
Arról már nem is beszélve, hogy megszoktam annyira a pesti életet (ki lehet ülni kézműves sört inni, csomóféle jó kajából válogathat az ember, stb), hogy egy Baracska méretű faluba biztos nem költöznék el.
Mondjuk Szeged pl. egész élhető, szóval ilyesmi méretű városba akár (bár ugye az ismerősi kör zöme is Pesten van), de kisfaluba biztos nem.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#59381) 7 válasza bobsys (#59374) üzenetére


7
addikt

Valóban nem egyértelmű India árbeli előnye. Rebesgetik nálunk is, hogy az indiai irodánk üzemeltetése az ott elvégzendő munka arányában kb. annyiba kerül, mint a budapesti.

Mondjuk az is benne van a pakliban, hogy most már idehaza is marha nehéz értelmes munkaerőt találni, szóval magyarországi telephelyet mostanság létrehozni nem épp kockázatmentes.

(#59382) Pttypang válasza EQMontoya (#59380) üzenetére


Pttypang
veterán

Az pont tetszik nekem is minden alkalommal, mikor látogatok, hogy kiülhetünk, nem zár minden tízkor, van élet a városban, nem két opció vagy otthon ülés a lehetőségek listája.

Everybody lies.

(#59383) EQMontoya válasza 7 (#59381) üzenetére


EQMontoya
veterán

Mondjuk az is benne van a pakliban, hogy most már idehaza is marha nehéz értelmes munkaerőt találni, szóval magyarországi telephelyet mostanság létrehozni nem épp kockázatmentes.

Azért ez is egy érdekes kérdés. Idejön egy új cég, belő egy átlagos bérsávot, mert kiszámolja, hogy itthon ennyiért lehet embert találni. Persze, rohadt lassan tud csak embereket szerezni, mert ugyanannyiért a kutya se akar váltani, csak ha nem érzi magát jól a helyén.

Irodabérlettel és minden egyébbel kalkulálva +20 százalék fizu mennyi összköltség-növekedést eredményezne egy irodának? Szerintem 5-10% között. Cserébe tök hamar fel tudnák építeni a szükséges kompetenciát, nem működne az iroda két évig 50%-os kihasználtsággal és lenne esélyük elcsábítani máshonnan a jó emberek.
Sajna ez még csak 1-2 cégnek jutott eszébe (Cloudera pl. megcsinálta), a többség azzal próbálkozik, hogy megnézi az itthoni statisztikákat, és pont annyit fizet, mint mindenki más. Újként azért így nehéz labdába rúgni.

Same rules apply!

(#59384) Viszlát válasza EQMontoya (#59380) üzenetére


Viszlát
addikt

Te még mindig nem vagy jó példa, no nem azért mert bármi baj lenne veled, egyszerűen a körülményeid nem átlagosak. :)

Nyilván Baracska nem igazán opció, de például Székesfehérvár 20 perces ingázás. De mindegy igazából, magam sem értem a választást, a lényeg, hogy lehetett volna ezt sokkal jobban is csinálni.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#59385) K1nG HuNp


K1nG HuNp
őstag

Sziasztok!

Kb. 10 perce kaptam egy telefont az exemtől. Nagyjából 1,5 hónapja szakítottuk meg teljesen a kapcsolatot. Most kiderült, hogy terhes. Ő fel akarja nevelni a gyerekét. Én erre annyit mondtam, hogy elfogadom a döntését de részemről inkább el szeretném vetetni. "Majd a bíróságon találkozunk"-kal rámbaszta a telefont. 17 vagyok. Mi a k*************-t csináljak?!

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#59386) concret_hp válasza K1nG HuNp (#59385) üzenetére


concret_hp
addikt

és te csináltad? :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#59387) K1nG HuNp válasza concret_hp (#59386) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

Nem szándákosan, elhiheted :) Csak azt a kőgazdag liberalista bagázst ismerve tényleg komolyan gondolja a gyermek megtartását

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#59388) mark! válasza K1nG HuNp (#59385) üzenetére


mark!
őstag

:Y

(2évvel vagy idősebb tőlem, barátnőm se volt még :P )
ilyennel sztem nem tudsz mit csinálni, bírósággal meg könnyű fenyegetőzni. elmúltatok 14 évesek, azaz korlátozottan cselekvőképesek vagytok. elítélni nem fognak, nem lesz ebből dutyi, de nagyon nem is tudnak érte megcseszni.

[ Szerkesztve ]

>

(#59389) K1nG HuNp válasza mark! (#59388) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

gyerektartás? :F

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#59390) Viszlát válasza K1nG HuNp (#59385) üzenetére


Viszlát
addikt

Tessék szüleiddel leülni azonnal, nem a fórumon kérdezősködni. Ha a lány sem nagykorú, akkor jobb ha a szülők mielőbb felveszik a kapcsolatot egymással.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#59391) NoLF válasza K1nG HuNp (#59385) üzenetére


NoLF
addikt

Ha 10 perccel a post elott hivott az exed egy ilyen hirrel ennyi idosen es ahelyett, hogy a szuleiddel beszelnel hosszasan, inkabb ide irsz... Az nem sok jot jelent a jovore nezve senki szempontjabol. :(

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#59392) tope válasza K1nG HuNp (#59385) üzenetére


tope
addikt

Utólag könnyű mondani, de védekezés mint olyan, hogy óvszer, ... ?

Nem lesz 1 egyszerű menet, de 1 hülye kérdés még felmerült, biztos a tiéd? (már bocsi)

Hány éves, hogy ekkora felelősséget vállal? Az apja nélkül felnevelni a gyerekét, elvágja magát és a gyerekkel is kibacik valamilyen szinten...

(#59393) tope


tope
addikt

Székesfehérváron hogyan tudok bejutni a Jókai Mór, út környékére?

A Kati néni szobrát, Fekete Sas Patikamúzeumot, Virágóra akarom megnézni holnap, de jó lenne valahol középen megállni az autóval (rokkant kártya lesz, szóval a parkolás megoldott, csak a bejutás a kérdés)

(#59394) K1nG HuNp válasza tope (#59392) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

17. Nem értem mit akar ennyi idősen, de az ő teste, saját döntése. A probléma az, hogy a gyermektartásival fenyegetőzik (pedig egy teljesen jól szituált családból származik, értelmes okos), olyan mintha szó szerint élvezné a jelenlegi helyzetét, azt, hogy szopat. Nem szeretném a szüleimet belevonni az egészbe, novemberben 18 leszek, onnantól pedig, ha jól gondolom, akkor az egész engem terhel. Csak fogalmam sincs, hogy honnan fogok havi 20-30kt kiszarni egyetem mellett.

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#59395) parandroid válasza K1nG HuNp (#59394) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Tekintve, hogy nem rendőrség/gyámügy/szülők keresték a te szüleidet, nagyon ne éld bele magad. Eleve lehet zsarolás, másrészt egy kimaradt menzesz nem a világ vége, ezer oka lehet. Ha majd doki mondja, és papírt is ad róla, na akkor indul a buli. Szüleid meg úgyis benne lesznek, a lány szüleiről nem is beszélve, szóval készülj fel pár kínos beszélgetésre azért. Akármi is lesz, leckének nem rossz ez. Nyilván jobb lett volna más hülyeségéből tanulni, nem a sajátodból, de ugye ez életkori sajátosság, hogy az ember fia/lánya tizenévesen mindent jobban tud bárkinél. Mármint mindent is.

Azért szurkolunk ám, de amennyit hallottunk az ifjú hölgyről az alapján én finoman fogalmazva kételkednék. Nyilván nőgyógyász a következő lépés, azt ráadásul egyedül is megejtheti(tek), addig azért tényleg nem érdemes a szülőket stresszelni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#59396) tbs válasza K1nG HuNp (#59394) üzenetére


tbs
addikt

(#59397) mark! válasza tbs (#59396) üzenetére


mark!
őstag

lol

>

(#59398) K1nG HuNp válasza parandroid (#59395) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

Pozitív teszt után mondta, hogy terhes. Ma már kicsit más hangnemben sikerült beszélnünk, hátha belemegy az abortuszba és nem lesz ennyire akaratos, egy olyan dologgal kapcsolatban amiről kb semmit sem tud(unk) :(((

[ Szerkesztve ]

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#59399) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#59400) e=mc² válasza parandroid (#59399) üzenetére


e=mc²
őstag

[link]

Ambulimax Provider

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.