Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#58101) fokukac válasza bitpork (#58100) üzenetére


fokukac
nagyúr

most mi a bajod vele?
annyi arzén kell bele...
:P

Ui. erős és büszke, tudod..! :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#58102) bitpork válasza fokukac (#58101) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Régen a barátaim szerettek falura kijárni hozzánk, mert imádták a falusi vizet. És ezt konkrétan ki is mondták :K Most meg inkább elköltöztek Úrhidára minthogy közelébe jönnének.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#58103) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

ATM-es készpénzfelvételnél a napi limit az 24 órát jelent, vagy dátumváltást? Azaz ha ma vettem fel este 6-kor, akkor holnap este 6-ig nem vehetek, vagy holnap reggel 7-kor már igen?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#58104) concret_hp válasza BlacKSouL (#58103) üzenetére


concret_hp
addikt

szerintem ez bankfüggő, de olyan kártyám már volt amire tutira csúszó 24 órás ablak volt.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#58105) Lortech válasza BlacKSouL (#58103) üzenetére


Lortech
addikt

Napi limit, nem 24 oras limit, azaz utobbi.
szerk: otp

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#58106) fokukac válasza Lortech (#58105) üzenetére


fokukac
nagyúr

szerintem is napi.
legalábbis az eddigi bankjaimnál (OTP, Raiffeisen, Budapest Bank, CIB) ez így volt.

Amúgy a netbankban lehet emelni is a napi limitet. :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#58107) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Hát ez speciel erste..
Akkor mondjuk 80% hogy nem 24 hanem dátum szerinti.

Ok, köszi mindenkinek

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#58108) Tim82 válasza BlacKSouL (#58107) üzenetére


Tim82
nagyúr

100%.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#58109) gaborbol válasza NoLF (#58098) üzenetére


gaborbol
őstag

"Akkor ez tenyleg nem varosi legenda, es vannak olyan emberek akik kepesek penzt adni azert, hogy hazavigyek a becsomagolt vizet aminotthon a csapbol folyik?"

Arra gondoltam, hogy ha egyszer kiderul arrol vizrol ami a te konkret csapodbol jon, hogy az megsem ugyan az a csapviz ami amit teszem azt Nestle bepalackozva ad el akkor lehet, hogy majd mashogy gondolsz ra.

Nem konkretan a Flint, Michigan szintu katasztrofara gondolok, mert az ugye messze van, meg ugysem erint minket, meg nalunk (konkretan M.O-ra gondoltam) ilyen ott ugye elo nem fordulhatna, meg az EU, meg a szabvanyok, stb.

Siofok azert megsem a getto, es hetek ota elo fergek( parazita?) banat tudja mi van a csapvizbe, az ivovizbe es tudja a vizmu, mert kijonnek nezegetni-mintatvenni, es vonogatjak a vallukat, leengedik a vizet, tisztitjak a rendszert...
Biztos csinalnak valamit, de egy arva szot nem szolnak a lakosoknak, hogy egy uvegpoharba tartsd mar a feny fele 15 masodpercre a vizet, es, ha latsz benne attetszo uszkalo-rangatozo fergeket akkor ne idd mar meg, esetleg szoljal mar be hozzank, kijovunk megnezzuk.

Ezek utan aki nem iszik "csapvizet" otthon es inkabb megveszi a boltbol a palackozott "csapvizet" azt nem nezem komplett idiotanak. Erre a reszre reagaltam.

(#58110) concret_hp válasza BlacKSouL (#58107) üzenetére


concret_hp
addikt

ja egyébként sztem naptári nap a std, csak jeleztem h volt már 24 órás verzió nálam

vagy fullba vagy sehogy :D

(#58111) bitpork válasza gaborbol (#58109) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Meg kell jegyeznem , hogy a Siófoki nyaralóban a víz hibátlan! Lehet mert a vakondok kiszedegetik a kukacokat és helyette belevizelnek, de akkor is nagyságrendekkel jobb mint a szüleimnél. És milyen jó hideg....

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#58112) szőröscica válasza gaborbol (#58109) üzenetére


szőröscica
addikt

A palackos viz is lehet tele karos dolgokkal, nem egyszer elofordult mar, hogy bevontak egy-egy szeriat. En csapvizparti vagyok, de szerencsem is van, mert ahol elek, ott nagyon finom. Szegeden bunrossz, vasizu, azt nem szeretem.

(#58113) bitpork válasza szőröscica (#58112) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Felmerül bennem a kérdés, hogy vajon honnan tudod a vasnak milyen íze van? :U

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#58114) gaborbol válasza szőröscica (#58112) üzenetére


gaborbol
őstag

Az okes, en is telefonaltam mar be asvanyvizes ceghez, hogy miert "citromos" izu a sima izesitetlen asvanyviz, de kategorisan nem szolok le senkit az miatt, mert csapvizet vesz.

(#58115) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Valaki ugyan csapja már magát arcon a ph házigazdák közül, hogy háromszor írtam meg egy hozzászólást, mert 2x kaptam login ablakot a send gomb megnyomása után. Kb két mondat, tehát biztosan eltelt vagy 20mp a login óta. Mobilnet esetén még meg is ertenem, de egy wifin lógok, 'zmeg, tehát tuti nem változott az ip, a session meg nyilván él még.

Same rules apply!

(#58116) fokukac válasza EQMontoya (#58115) üzenetére


fokukac
nagyúr

Biztos politizáltál, aztán bannoltak a kalandozó kedvű nagybetűsök... :))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#58117) Lortech válasza bitpork (#58113) üzenetére


Lortech
addikt

Nem feltétlenül vas, de a fémes ízt szerintem mindenki ismeri. Ha máshogy nem, a vér ízén, szagán keresztül. Vagy például vas pezsgőtabletta, vagy rozsda illata, ami alapján az íze is elképzelhető. Nem tudom, lehet hogy csak nálam beütés a borkóstolás miatt, de teljesen egyértelmű, milyen a fémes, vasas íz.
Pároméknál vidéken is vasas a víz, de olyan szinten, hogy a szanitert a kifolyásnál hetek alatt elszínezi. Vasízű és hajmosás után viszket tőle a fejbőr. Pesten sem szoktam inni gyakran, mert nem mindig esik jól, szüleimnél vidéken (Bodrögköz) viszont jóízű a csapvíz.
Nem esett szó arról sem, hogy az ivóvíz tartalmazhat gyógyszer-, hormon-, növényvédőszer maradványokat is, mert nem mindent tudnak kiszűrni, és nincs is mindenre szabályozás, hogy mit kéne kiszűrni.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#58118) mucicica válasza Lortech (#58117) üzenetére


mucicica
csendes újonc

Sajnos garancia nincs a minőségre sehol sem, minálunk sok a forrás, így azt isszuk, mindegyiknek más az íze, persze a vízmű időnként megvizsgálja, és találnak bennük ezt-azt, sok magánszemély is viszi különböző helyekre bevizsgálni, és jobbnak találják, mint a csapvizet.

(#58119) NoLF válasza Viszlát (#58099) üzenetére


NoLF
addikt

Az elmult 14 ev alatt kialakult egy stilusom itt, amit tobbe-kevesbe sikerult befogadnia a tisztelt egybegyulteknek mar egy jo ideje, tapasztalatom szerint. Igy aztan a szarkasztikusan megfogalmazott, mindenfele ertelmetlen baromsaggal teletuzdelt, kiforditott, ellentetes ertelmu es stb kijelenteseimet/kerdeseimet szerintem ugy gondoltam, nagyjabol a legtobben megbirkozunk aztal, hogy helyen kezeljuk.

Nem nyert.

NYILVAN nem azt mondtam hogy mindenki hulye aki palackozott vizet vesz. NYILVAN nem arra akartam utalni, hogy az egesz vilag ivovizrendszere tokeletes, es mindenki egy gyoker hipszter balfek aki kepes penzt adni vizert. NYILVAN elofordulnak szennyezodesek, muszaki hibak, stb stb a vizhalozatban, mint EGYERTELMU, hogy a palackozott vizeknel is elofodul termekvisszahivas eleg surun (igen, van erdekeltseg a legnagyobb hazai (mar a cseheke) asvanyvizgyartonal, szornyu dolgokkal hozakodhatnek elo, ha IGAZAN erdekelne mennyire hulye vagyok, es mindenaron ala akarnam tamasztani azon vegtelenul altalanosito es nem a valosagtol teljesen elrugaszkodott kijelentesemet, miszerint mindenki uljon ra egy forro szurokkal bekent mexikoi kaktuszra habanero-sikositoval, aki penzt ad vizert...

Amire ra probaltam vilagitani es esetleges eszerveket meghallgatni az ellenkezo taborbol, hogy aki TOKELETESen ihato, jo minosegu csapvizzel rendelkezik otthon (boven biztos vagyok benne, hpgy ez a lakossagra levetitve magyarhonban nagysagrendileg 96% folott van), az vajon mi a bubanatos rakfeneert kepes ugyanazt a termeket, ami otthon kvazi ingyen (nem, nem ingyen, tudom, vigyaztam) jon ki a csapbol, kb 2000%os felarral, millio tonnanyi hulladekot termelve, hazacipekedve, nemtudomhovarakjameztasokszart-problemaval kuszkodve, szelektivgyujtve generalja a penzforgalmat masok szamara, a problemak hegyet meg sajat szamara?

El vagyok mar szokva a forumtol, oregszem is, egyre hulyebb vagyok es a visszafordithatosaga ennek vajmi csekely...

Lassan igencsak fontolora kell vegyem, hogy atalljak read-onlyra mert lenyegeben erteket nem tudok teremteni, felreertesek hadat pedig igen... az meg kinek jo. Ha meg esetleg beszelgetunk valamirol, nem jo stilust hasznalok, elbeszelunk egymas mellett aztan a vegen meg en erzem azt, hogy egyeduli helikopterkent itt nem jo.

Nyilvan ezt nem neked cimeztem Viszlat, csak valami valasz gombot megnyomtam.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#58120) bitpork válasza NoLF (#58119) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

40 felett az ember már kevésbé ... dinamikus, sokkal többet feltételez mint ami belefér és kevésbé elnéző másokkal. Ez ilyen. Attól még lehet itt rontani a levegőt :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#58121) Viszlát válasza NoLF (#58119) üzenetére


Viszlát
addikt

Tenyleg nem jott at, de amugy semmi gond. Illetve az igen, hogy 5 ev alatt nem sikerult koccanni, az igen. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#58122) EQMontoya válasza NoLF (#58119) üzenetére


EQMontoya
veterán

Bár a hozzászólásod kevéssé vidám, a kaktuszos kép nálam egyértelműen belefért az értékteremtés kategóriába. :)

Same rules apply!

(#58123) NoLF válasza Viszlát (#58121) üzenetére


NoLF
addikt

Nos igen, ezert en is rostellem magam. En nem jarok semerre autoval lenyegeben, vagy ha igen, az nem eszak :) node kisbaratnom otthon van olaszban egesz nyaron en meg itt unatkozom (hahahha!) szoval nem kizart egy kirandulas juli kozepe-vege fele, ha otthon vagy :) hetvegeim kb szabadok.

Montoya: na igen, sokat dolgoztam rajta :D

Rozsamalac: 35 leszek iden, ha le nem szakad a majam... de a lenyegen nem valtoztat.

[ Szerkesztve ]

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#58124) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Kiegészítésként annyi, hogy az ásványvízpalackozásból amennyit én láttam (azért az évek alatt az nem volt kevés), az alapján az ott használt technológiával kb akkora esélye van a szar minőségű palackozott víz piacra kerülésének, mint egy repülőgépkatasztrófának. Sőt, konkrétan az ott töltött idő alatt nem volt visszahívásunk. Amikor valaki a minőségre panaszkodott, minden alkalommal kiderült, hogy bontott palackról volt szó, és a tartalmának köze nem volt a gyárban palackozott tartalomhoz. Legdurvább eset, amikor a büfésnek sikerült az eredeti cimkés ásványvizes palackban tárolt hipós tisztítószert kiadni a vevőnek. De ekkora balfaszságra már egyszerűen nincs orvosság, aki ilyen szinten leszar bármilyen élelmiszer- és vegyszerbiztonsági előírást, az szinte könyörög az imént említett kaktuszért.

Nagy vonalakban az a rendszer, hogy a palackozás előtt/alatt/után is folyamatos a minőségellenőrzés, a technológia teljesen zárt, a késztermék 48 órán keresztül karanténban van a gyártás után, miközben a belőle vett mintákból folyamatosan próbálnak csúnya dolgokat kitenyészteni. Teljes takarítás forró savval/lúggal/vízzel 48 óránként a palackozó berendezésen, és egyáltalán bármin, ami a termékkel fizikailag érintkezik, a mintákat pedig a szavatossági idő végéig őrzik.

Ez persze az ideális eset, és nem kevés pénzbe kerül. Mindezt úgy, hogy a 1,5 literes, és hasonlóan nagy kiszerelés szinte veszteséges (a haszon a kis kiszereléseken van), és itt most a prémium-kategóriáról beszélünk, szóval azt mindenki gondolja végig, hogy a 30 Ft-os noname 1,5 l-es ásványvizek palackozásánál vajon hol spórolják meg azt a pénzt, ami miatt ennyivel olcsóbban tudják adni, és ennek függvényében tessék vásárolni...

Hálózati vizet is vizsgáltunk egyébként rendszeresen a saját laborunkban (ahogy a piacról vett konkurens gyártók termékeit is), de arrafelé az a helyzet, hogy az artézi kutaknak köszönhetően még a csapból is ásványvíz folyik (sic), a vízművet meg legalább olyan sűrűn ellenőrizgetik, mint a palackozókat, szóval ihatatlan terméket legfeljebb akkor láttunk, amikor némelyik kolléga nagy büszkén hozott be saját kútvizet, hogy nézzük csak meg, ez milyen finom, aztán amikor a labor kaján vigyorral visszaadta neki a listát, hogy milyen coli-bacikat találtak benne, akkor mindig volt nagy sápadozás... ;] Szóval a saját kúttal óvatosan, gyerekek, nem véletlenül tisztítják, vegyszerezik szakemberek a vezetékes vizet.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#58125) mucicica válasza parandroid (#58124) üzenetére


mucicica
csendes újonc

Reméljük ez így van másutt is.

(#58126) NoLF válasza mucicica (#58125) üzenetére


NoLF
addikt

A vilag azon orszagaiban, ahol a vezetekes viz emberi fogyasztasra alkalmas, bizony igy van.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#58127) ToBeY válasza NoLF (#58126) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Törökországi nyaralásom alatt volt a szállodában vezetékes víz,de külön felhívta a figyelmemet az idegenvezető, nehogy igyak belőle, és még fogmosáshoz próbáljam ki.Pedig ez egy viszonylag normálisabb szálloda volt...Szóval nem minden iható ami a csapból kijön,vagy az európai gyomor puhány -ezt nem tudom. :B

[ Szerkesztve ]

(#58128) gaborbol válasza NoLF (#58119) üzenetére


gaborbol
őstag

Akartam szerkeszteni a hsz-t es.odairni, hogy ha ironikusan gondoltad akkor en kerek elnezest, de kozben a gyerek altal osszezsirkretazott jarolapot kezdtem pucolni a nappaliba. Ez az egyetlen forum ahova irok, de lassan mar en is csak ready only vagyok. Meg egy het es betoltom a 40-et.

(#58129) fokukac válasza gaborbol (#58128) üzenetére


fokukac
nagyúr

nyugi!
a 40 az új 30..! :P
Illetve van élet 40 fölött is, azt hallom...

Ui. déli (mediterrán is ide tartozik!) / trópusi / arab / harmadik világbeli / gyengébb higiéniájú országban azért jobban jártok, ha nem isztok a csapvízből, egyszerűen csak azért, mert nem vagytok hozzászokva. Általában nagy f*sás a vége.
És még palackos víztől is lehet. Anno Algériában tök sokáig egy olyan ásványvízet hoztak, amit valahonnan az Atlasz hegységből hoztak, attól nem volt semmi bajunk. Aztán hoztak valami szaharai oázisból származó palackozott vízet, na, attól minden kijött belőlünk...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#58130) Pttypang válasza parandroid (#58124) üzenetére


Pttypang
veterán

Nálunk az Avason a lakótelepen is finom a víz, kvázi ásványvíz minőségű, gondolom ahhoz van köze a dolognak, hogy mellettünk van a puffer.

Miskolcon általánosan jó a tapasztalatom a vízzel, de mikor Berettyóújfaluban dolgoztunk, a csapvíz kvázi használhatatlan volt, zavaros, koszos, a kórházban is.
Debrecenben szintén több helyen ez volt a tapasztalatom, nem ajánlják a csapvíz fogyasztását, csak főzéshez. Állítólag megszokható a csapvíz, nekem nem esett jól. Gondolom határértékeken belül mozog, de ha láthatóan dolgok vannak benne, az nem tudom, hova tartozik.

Everybody lies.

(#58131) mucicica válasza Pttypang (#58130) üzenetére


mucicica
csendes újonc

Az is érdekes, hogy a férjem nem szereti az otthoni csapvizet, de a temetői ízlik neki.

(#58132) parandroid válasza mucicica (#58131) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ez annnnyira magas labda...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#58133) EQMontoya válasza parandroid (#58132) üzenetére


EQMontoya
veterán

:DDD

Same rules apply!

(#58134) föccer válasza parandroid (#58132) üzenetére


föccer
nagyúr

Perverz, beteg állat. :DDD

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#58135) tildy válasza NoLF (#58083) üzenetére


tildy
nagyúr

Hat azert van olyan hely, ami hiaba civilizalt, megsem iszom meg a csapvizet, mert olyan ritka szornyu ( Pl. itt Las Palmasban total ihatatlan sajnos:()

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#58136) fokukac válasza tildy (#58135) üzenetére


fokukac
nagyúr

igyál sört, abból mindig jó a vezetékes is... :)
Nolfi ajánlásával... :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#58137) EQMontoya válasza fokukac (#58136) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nolfi ajánlásával... :P

Akivel egy éve nem sikerült inni? :)

Same rules apply!

(#58138) tildy válasza fokukac (#58136) üzenetére


tildy
nagyúr

A sima sort nem szeretem, de epp itt az ideje kiprobalni vlaami gyumiset:) Vagy tequilasat.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#58139) BlacKSouL válasza fokukac (#58129) üzenetére


BlacKSouL
addikt

És a lenyugvó napnak is van ereje.. ;]

Át kéne nevezni a topikot Read-only nyugdíjas 40-esek klubja-ra :)

Más: mivel nem válaszolt senki a mikró hullámhossz- vagy frekvenciaváltozása, és a bögrefül összefüggésére, ezért egy újabb adalék: a korábban is használt mikróban a korábban is használt bögrében a korábban is vásárolt kakaó korábban megmelegedett, a bögre nem. Mióta mosogatógépben mosogatják a bögrét, azóta a bögre füle felforrósodik a mikróban ugyanannyi idő alatt, de a kakaó nem melegszik fel.
A kérdés tovbábbra is adott, csak nem a hullámparaméter változásaira vonatkozóan, hanem hogy a mosogatógép hogyan változtatta meg a bögre fülének szerekezetét, amitől hirtelen érzékeny lett a mikrohullámra. Érzékenyebb, mint a kakaó.
(Félek egyszer szilánkokra robban a mikróban a füle)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#58140) Lortech válasza BlacKSouL (#58139) üzenetére


Lortech
addikt

Talán sérült rajta a máz és a mosogatógépben valamiért jobban magába szívja a vizet a füle, mint egy gyors kézi mosogatásnál.

Thank you to god for making me an atheist

(#58141) BlacKSouL válasza Lortech (#58140) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Erre gondoltam már én is, de nem látok rajta sérülést. Persze mikrorepedés attól még lehet. Akkor előbb-utóbb számolni kell vele, hogy eldobja.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#58142) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Már a sajtó helyreigazítási kérelmek és perek is lefektették az irányt, de lesz ez még idehaza rosszabb is .[link]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#58143) NoLF válasza EQMontoya (#58137) üzenetére


NoLF
addikt

22en egesz nap Pesten tolom... az asszonyt egyik latnivalotol a masikig, de sor is lesz ott...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#58144) fokukac válasza NoLF (#58143) üzenetére


fokukac
nagyúr

Pesten tolod az asszonyt..? :)
Két tolás között egy sör? :)

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#58145) Tothgera30 válasza NoLF (#58083) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Otthon megiszom a csapvizet, máshol nem, nem kockáztatok.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#58146) NoLF válasza fokukac (#58144) üzenetére


NoLF
addikt

Ket tolas kozott meghuzom. Utana sor

:D

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#58147) K1nG HuNp válasza parandroid (#58132) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

Csak nekem nem esett le? :(((

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#58148) parandroid válasza K1nG HuNp (#58147) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Úgy tűnik...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#58149) fokukac válasza parandroid (#58148) üzenetére


fokukac
nagyúr

de ki viszi haza a bicklit...?

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#58150) bitpork válasza fokukac (#58149) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Azért mert ízletesnek találja a temetői vizet ?! :U

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.